Keresés

Részletes keresés

Manóbabó Creative Commons License 2009.10.13 0 0 1249

Szia Sünegér!

Tényleg érdemes vinni szúnyogrisasztót, mert előfordulnak. Mi is vittünk, és használtuk is, mert volt a szobánkban 1-2 szúnyog eltévedve. Egy kb 1,5 éves kisfiút láttam tele szúnyogcsípéssel a lábán, lábfején, karján, szerintem az szúnyog lehetett, a gyerekeket kifejezetten szereti.

 

Nem akartam elszomorítani senkit, de amikor mi voltunk  szeptember közepén hűvös volt a medence víze, de úszásra tökéletes. lehet érezni a különbséget, hogy a tenger melegebb, legalábbis mi akkor éreztük. Elképzelhető, hogy már októberben fűtik a medencéket. Van benti medence is,recepciónál balra, lent az alagsorban. Amikor ott voltunk nem üzemelt, mert felújították, akkor festették a falat, a medencében nem volt víz. de szerintem, nagy valószínűséggel, amikor Ti mentek már üzermelni fog.

Az animátor Edina mondta, hogy nyáron  főzezonban nagyon meleg a medence víze. Én sem bírom annyira a hőséget és a tömeget, ezért mi is mindig útószezonban szeptemberben szoktunk menni a tengerre nyaralni.

Nagyon kevesen voltak a parton már akkor. Nem is tudnám mi lenne főzezonban ott, hisz a partja elég keskeny. Ahoz képest, hogy nagyon nagy a szálloda (505 szobával, de perszer már ilyenkor, ha talán negyede foglal szobát).

 

Érezzétek jó magatokat és sok napsütéses órát kívánok Mindenkinek, akik még ezután mennek!

Ha van kérdés írjatok, szívesen válaszolok!

Üdv:

Manóbabó

Előzmény: Sünegér (1248)
Sünegér Creative Commons License 2009.10.12 0 0 1248
Sziasztok!

Melegruhát mi is viszünk, mert ha más nem, esténként már hűvös az idő. Napközben sztem nem fogunk fázni, mert ha nem is lesz, csak 22 fok, azt is többnek érezzük majd, mert magasabb a páratartalom. Azért az egy kicsit elszontyolított, hogy azt írta Manóbabó, hogy hideg a medence vize, azt hittem azt valamennyire temperálják. Annyi biztos, kint jobb idő lesz mint idehaza :-) Nyáron valszeg nem is bírnám elviselni a sivatagot. Én nem rajongok a forróságért, Csak esni ne nagyon essen, meg azért a szél se fújjon orkán-jelleggel.
Valóban ezen a héten Tunéziában sem túl jó az időjárás, de remélem most kitombolja magát a rossz idő és minket már a szikrázó napsütés vár! :-)

A TND árfolyamról annyit, hogy jelenleg a tunéziai honlap szerint a hivatalos árfolyam euróval szemben 1,9 körül van (1.00 EUR=1.90227 TND). Az MNB szerint 1 TND ma 140HUF, de ennek gyakorlati haszna nincs mivel tunéziában nem váltják a forintot, és dínárt meg nem lehet kihozni.

Ja, meg még azt olvastam, hogy szúnyogriasztót nem árt vinni, Manóbabó, neked erről mi a véleményed?

Üdv.: Sünegér
Előzmény: Döme-Ádám (1245)
Manóbabó Creative Commons License 2009.10.12 0 0 1247

Sziasztok!

Még annyit, hogy érdemes sétálni, ahogy kijösztök a szállodából balra, van egy Szafari üzlet, étterem, ó város jellegű épület, ott van egy élethű zsíráf, majom, elefánt, lehet készíteni képeket. aztán lemenni a partra és onnan vissza végig a parton lehet sétálni-eljutni a szállodáig.

Aztán a szállodától jobra sétálva eljuttok egy golfpályáig, nyitva van a kapú, nem volt ott senki be lehet menni és ott is lehet képeket készíteni, aztán le a tengerpartra és onnan vissza végig a tengerparton a szállodához. Így sétáltunk körbe. Nagyon messze nem érdemes menni gyalog.

Üdv:

Manóbabó

Manóbabó Creative Commons License 2009.10.12 0 0 1246

Szia Döme-Ádám!

20 kg/fő, érdemes szobamérlegen megmérni (ráálsz böröndel a kezedben, aztán egymagad és kivonod a különbséget, mi is így csináltuk, aztán kiegészítettük ásványvízzel, hogy meglegyen a 20 kg, így majdnem 2 zsugor vízet is eltudtunk vinni, így nem kellett ott vennünk.) Az ottani vízből nem szabad inni!!!!

Esős napokon is szerveznek programokat, csak akkor lent a halban a szállodában, ott van egy színpad is. Pl. darts, amire minket is hívtak-Pisti az animátor körbejárja a vendégsereget, illetve mindig ki vannak írva, hogy mikor, hol vannak programok (recepciónál a plakáton). Esőben is lehet fürödni, mivel nincs hideg és a tenger ilyenkor nagyon jó meleg. Aztán vannak kötött programok pl mindennap 16:30-kor tánc utánna aerobik ezek jó idő esetén kint a főmedencénél a színpadnál, ha rossz idő van, akkor ben a halban a színpadnál zajlanak. Nem lehet unatkozni.

Ha van kérdés írj nyugodtan, illetve van pár képem, amit készítettem a szállodáról, szobáról, (fürdőszoba, étterem,medence, part, bár) ha érdekel valakit, írd meg az e-mail címed elküldöm.

üdv:

Manóbabó

Előzmény: Döme-Ádám (1245)
Döme-Ádám Creative Commons License 2009.10.12 0 0 1245

Szia Manóbabó!

Nagyon köszönöm a jótanácsokat!

Én is néztem a tunéziai időjárást erre (a nálunk vacak ) hétre, ott 20 fok körül lesz most, de esőket ott is mondanak. Így szerintem is bőven elfér a melegebb, hosszú ruha, lesz mit csomagolni.

 

Meg tudja valaki mondani, hogy a reptéren mennyi a bőrönd "súlykorlát"?

 

Esős napokon mit érdemes ott csinálni???

Előzmény: Manóbabó (1243)
Manóbabó Creative Commons License 2009.10.12 0 0 1244

Sziasztok!

Képeket raktam fel a WWW.dinoclub.hu oldalra a fotópályázathoz, nézzétek meg. Jelenleg én raktam fel a képeket legutoljára. És az élménybeszámolókat is érdemes elolvasni, arról az oldalról.

Üdv:

Manóbabó

Manóbabó Creative Commons License 2009.10.12 0 0 1243

Szia Döme-Ádám!

A családommal szept.15-22-ig voltunk El Mouradi Skanes hotelben nyaralni és nem volt folyamatos napsütéses idő. 2 nap sütőtt a nap aztán 1 nap borús,esős idő volt, aztán megint kisütőtt a nap, így telt el nekünk a hét. Volt nagyon szeles idő is, és igen ránk fért a hosszú póló és nadrág este. Nem volt hideg, de a szél miatt elkellt, főleg már este, amikor kint voltak megtartva az esti programok. Főleg gyerekeknek ajánlom. Az animátor Pisti is mondta, hogy már szeptembertől nincs folyamatos napsütés és igen-igen esős napok is vannak. Nem akarok elriasztani ezzel senkit, de már ilyenkor ősszel számolni kell Tunéziában is, a rosszabb időre, de azért nem lesz hideg, nem kell megilyedni. A medence víze már sokkal hidegebb ilyenkor, mint a tenger, ezért inkább a tengert javasolom fürdőzésre (csak a bátraknak), a medúza előfordult a sekélyvíznél is, én nem láttam  medúzát, de a férjemet és a 20 hónapos kisfiamat megcsípte a medúza. Ez elég fájdalmas, vörös hosszú csíkban duzzadt a bőr, másnapra már semmi nem látszik, csak a csípés helyét lehet még érezni egy picit. Igaz, már akkor mi sem vittük be a fiúnkat a tengerbe. Csak én és a férjem mentünk be a tengebe úszni felváltva, a kisfiúnk meg inkább a medencében pancsolt, de nem sokáig hagytuk, mert már akkor hideg volt a medence víze, ennek ellenére nem akart kiszálni a vízből, imád pancsolni. ( utolsó napon meg is fázott).

Már a medencében is kevés programokat-játékokat szerveztek emiatt. helyette más, nem vizi játékok voltak. 2-3 este pedig bent volt megtartva az esti program a borús, szeles idő miatt.

A programokon érdemes résztvenni, illetve megnézni őket. Szórakoztató. /Imádtam a 16:30-kor kezdődő táncórákat (csa-csa;rumba; helyi táncokat tanítottak Zsuzsi és egy helyi srác, és utánna aerobik is volt/. 20:15-kor Minidisco utánna 21:00-től felnőtt programok vannak: egy este Tropikál (tánc)-show a helyi animátorok öltöznek be-táncolnak; egy másik este fakír előadást is láttunk.

Remélem azért sok napsütéses időtők lesz, érezzétek jól magatokat Te és a családod, és Mindenki, akik még ezután mennek nyaralni! Aztán Ti is írjátok meg az élménybeszámolótokat!

Üdv:

Manóbabó

Előzmény: Döme-Ádám (1242)
Döme-Ádám Creative Commons License 2009.10.11 0 0 1242

Szia Sünegér!

Köszönöm az infót! Mi is a Best Reisennel megyünk, de még az indulásról nem kaptam értesítést, azt ígérték, hogy talán a jövő hét végén megérkezik.

 

Biztos lesz a fiadnak játszótársa, ha más nem, akkor az én gyermekeim: a lányom most töltötte a 9. évet, a fiam meg elmúlt 12. Nagyon szeretnek kisebbekkel is játszani, a családban és a szomszéd gyerekekkel is van rá példa.

 

A Szahara-túrát mi is tervezzük. Bevallom a TND árral nem sokat segítettél, mert még nem ismerem az átváltást sem.

 

Szerinted milyen  ruhákat érdemes csomagolni??? Elég a rövid ujjú vagy hosszú pólókból is tárazzunk be???

Előzmény: Sünegér (1241)
Sünegér Creative Commons License 2009.10.11 0 0 1241
Szia!

Utánanéztem korábbi hozzászólásokban, mert emlékeztem rá, hogy olvastam árakat a fakultatív programokról. A két napos szahara-túra (ami állítólag kihagyhatatlan) 205 TNDbe kerül. Ez tartalmazza az utazást valamint a szállást.

Üdv.: Sünegér
Előzmény: Döme-Ádám (1239)
Sünegér Creative Commons License 2009.10.11 0 0 1240
Sziasztok!

De örülök hogy jön még valaki! Mi mindíg kifogtuk és egyáltalán nem, vagy alig volt magyar rajtunk kívül, még akkor is ha magyar animációs helyre mentünk (nyáron, főszezonban). Persze akkor csak a mi fiúnkkal foglalkozott az animátor, de azért az nem olyan mint ha lennének más kölykök is. Az én fiam csak 7 éves, de a nagyobbakkal is jól elvan, persze csak akkor ha a nagyok szóbaállnak vele.

A fakultatív programokról azt olvastam, hogy nem érdemes itthon befizetni, mert kint ua, vagy olcsóbb, de az árakkal legalább lehet kalkulálni, felkészülhetsz rá, legalábbis abban a tekintetben, hogy mennyi pénzt vigyél magaddal. De asszem azt euróben kell kint is fizetni az idegenvezetőnél...ez azért nem biztos.

Mi a Best Reisennel megyünk (az ua. mint Medina), a mi papírunkon az szerepel hogy 13.45kor indul a ferihegy 1ről a gép (benne van a reptéri menetrendben is) visszafelé meg valamikor reggel..:-(
Döme-Ádám Creative Commons License 2009.10.08 0 0 1239

Sziasztok!

Valaki tud tanácsot adni abban, hogy tapasztalatok szerint itthon vagy inkább kint érdemes befizetni a fakultatív programokra????

Válaszokat előre is köszönöm!

Döme-Ádám Creative Commons License 2009.10.08 0 0 1238
Akkor találkozunk!
Előzmény: Tri-Er (1237)
Tri-Er Creative Commons License 2009.10.08 0 0 1237
Október 23-án megyünk, de hogy pontosan mikor indul a repülőgép, majd csak az indulás hetében, hétfőn tudjuk meg.(ezt mondták az irodában) Mi a Medina Tours szervezésében megyünk, de egy partner irodánál fizettük be az utat.
Előzmény: Döme-Ádám (1236)
Döme-Ádám Creative Commons License 2009.10.08 0 0 1236

No akkor épp 1 év a különbség, mert az enyém februárban lesz 13, de szintén most 6. oszt.-ba jár.

Jaj, az enyémek is számolják a napokat, nagyon készülnek!

 

Ti pontosan mikor mentek?

Előzmény: Tri-Er (1235)
Tri-Er Creative Commons License 2009.10.08 0 0 1235
Február 03-án lesz 12 éves, 6. osztályos, és már számolja a napokat.
Előzmény: Döme-Ádám (1234)
Döme-Ádám Creative Commons License 2009.10.07 0 0 1234
Bocs, ezt kissé mellényúltam, s Tri -Er-nek akartam küldeni.
Előzmény: Döme-Ádám (1232)
Döme-Ádám Creative Commons License 2009.10.07 0 0 1233
 

Pontosan mikor mentek?

Nekem a fiam épp annyi idős, mint a Te lányod.

Előzmény: Tri-Er (1230)
Döme-Ádám Creative Commons License 2009.10.07 0 0 1232

Pontosan mikor mentek?

Nekem a fiam épp annyi idős, mint a Te lányod.

Előzmény: Döme-Ádám (1231)
Döme-Ádám Creative Commons License 2009.10.07 0 0 1231

Szia!

Mi is akkor megyünk (okt. 23-án) a 2 gyermekünkkel, így remélem találkozni fogunk!

Már nagyon várjuk, s kicsit izgulunk is, mert a családomnak ez lesz az első afrikai utazása, de biztos fog tetszeni Nekik is.

Előzmény: Sünegér (1225)
Tri-Er Creative Commons License 2009.10.07 0 0 1230
Sziasztok!

Mi is megyünk őszi szünetre Tunéziába, a 12 éves lányunkkal. Én folyamatosan figyelem az időjárást, de szerintem ha nem is lesz nagy hőség, akkor is kellemesen fogjuk eltöteni ezt az egy hetet, 24-28 fok környékén. Mivel Tunéziában első alkalommal, de arab országokban már többször jártunk, elolvasgattam azért a korábbi hozzászólásokat a szállodával, animátorokkal, fakultatív programokkal stb.-vel kapcsolatban - mindenkinek ajánlom - bár nyilvánvaló, hogy különböző emberek vagyunk, különböző igényekkel... rajtunk múlik, hogyan érezzük majd magunkat. Ha rendelkezünk "alap" utazási kultúrával, akkor nem fog váratlan meglepetés érni bennünket.

Remélem, hogy sok magyar gyerek fog találkozni és összebarátkozni egymással, na és mi szülők is... Jó lesz együtt bemenni a városba, fakultatív programokon részt venni, beszélgetni, játszani gyerekeinkkel.

Várjuk a találkozást mindenkivel!
Sünegér Creative Commons License 2009.10.05 0 0 1229
Köszönöm Kvalcsi!

Amennyiben lesz rá keretünk beillesztjük ezt a túrát is!:-)
Előzmény: kvalcsi (1228)
kvalcsi Creative Commons License 2009.10.02 0 0 1228

Szia Sünegér!

 

Szerintem érdemes elmenni a Tunisz-Karthagó- Sidi Bou-Said kirándulásra. Van bőven látnivaló Karthagóban is, hiába hintették le sóval annal idején. Tuniszt is látni kell, de nekem Sidi Bou-Said volt a kedvencem. Az én véleményem szerint gyönyörű hely, olyan mint Görögországban egy Kiklád-szigeti városka. Kék-fehér az egész városka.

 

A szálloda elött van a buszmegálló, így könnyen be tudtok jutni akár Sousséba, vagy Monastírba. Menetrendet nem találsz ugyan sehol, mert soha nem lehet tudni, hogy mikor jön a busz. A hotel előtt mindíg vannak taxik, de ezek nagyon sokat kérnek. Mi is inkább ott hagytuk Őket, mikor nem akartak engedni a 20 TND-s fuvar árából Monastírba. Szerencsére pont jött egy tuk-tuk és az elvitt minket (6-an voltunk) 13 TND-ért Monastírba. Onnan taxival jöttünk haza 10 TND-ért.

 

A szálloda egyébként az én véleményem szerint szuper. Nagyon klassz, ízletes kaják vannak. Az animátorok nagyon jók, lekötik a gyerekeket,  és ami a lényeg, hogy szeretik Őket. Én legalább is így vettem észre, pedíg mi nem voltunk érdekeltek.

A tenger lassan mélyül és homos a partja. Mi aug. 28-tól szept. 8-ig voltunk a hotelben. Kb. a 9. napon történt, hogy a páromat megcsípte egy medúza úszás közben a mélyebb vízben. Se elötte, se utánna nem láttunk medúzát.

Előzmény: Sünegér (1227)
Sünegér Creative Commons License 2009.10.02 0 0 1227
Szia Kabikacska!

Köszönöm az infót, ezek szerint a gyereket nem engedhetem be a tengerbe..:-(
Remélem a medence is jó lesz neki...!
Már nagyon várjuk az utazást, de még mindíg 3 nyomorúságos hetet kell kibírni addig! Szahara túrára mindenképp el akarunk menni, csak az a kérédsem, hogy Karthagót érdemes-e megnézni? Úgy tudom, a rómaiak jó munkát végeztek és tényleg legyalulták az egész várost... Érdemes befizetni erre a kirándulásra vagy felejthető?
Úgy gonoltam, hogy Monastírba és Soussba egyénileg megyünk be 1-1 délután.
Előzmény: Kabikacska (1226)
Kabikacska Creative Commons License 2009.10.02 0 0 1226

A medúzák száma, függ a víz hőmérsékletétől, állítólag ha meleg a víz akkor jönnek a sekélyebb részekre.../mi 2008 júniusában voltunk. akkor állítólag hasonló az idő ott mint októberben..vagyis.. A tenger meleg a levegő pedig nem annyira... tahát ekviselhető. Ottani animátorok mondták, hogy a levegő olyan 20-28 fokos októberben.. a tenger pedig 24 fokos..Tehát mi 2008 júniusában voltunk az El Mouradi Skanesben...akkor sok volt a medúza..

Most Hammametben sokkal melegebb volt a víz, mert júliusban voltunk, viszont egyetlen medúza csipés sem történt.

Előzmény: Sünegér (1225)
Sünegér Creative Commons License 2009.10.02 0 0 1225
Sziasztok!

Mi őszi szünetre megyünk ebbe a szállodába, most először. Én arra lennék kiváncsi, hogy volt-e már valaki október végén Tunéziában, milyen volt az idő akkor?Október 23-án indulunk a 7 éves kisfiúnkkal. Olvastam a fórumhozzászólások között, hogy időszakosan előfordulhatnak medúzák a tengerben, ez egy kicsit lelombozott :-(
Jön valaki idén ősziszünetelni?

Üdv.: Sünegér
Előzmény: Manóbabó (1224)
Manóbabó Creative Commons License 2009.09.23 0 0 1224

Még annyit, hogy mi amikor megérkeztünk a recepciónál földszintes szobát kértünk, hogy ne kelljen liftezni a babával, és padlószőnyegeset, egymás melletti szobát. A 428, és a 430-as szobát kaptuk, egyformák, ezek a szobák a hátsó hosszú járdára nézett  ez vezetett a fő medencéhez, a tengerhez, a tengert az erkélyről nem lehetett látni, mert nagy fallal körbe volt kerítve a hotel és tele voltak növényekkel, virágokkal, végig a járda mellett hibiszkusz bokor állt és az erkély mellett is végig. Nagyon szép. Nagyon csendes szobát kaptunk, ez nagyon jó a babáknak. Mindenképpen kell szúnnyogriasztót vinni, mert vannak a szobában, a  gyerekeket hamar megtalálja. Egy kisfiút láttam kb: másféléves és  szegénykének a kis lábbfeje, lába tele volt szúnnyogcsipéssel, vörös duzzanattal. Érdemes hosszú kezes-lábas pizsamát adni rájuk éjszaka. Légkondi jó, 3 féle erősségű fokozatba is állítható. Éjszaka a kisebbik fokozatba célszerű kapcsolni-természetesen aki bírja. Nagyon csendes. A hütőnek az ajtaja nem volt jó a 428-as szobának, nem lehetett becsukni rendesen, nem is nagyon használtuk, csak egy kis felbontott bébiételt tettünk bele a hűtőfémre, az adta a hideget. Nem volt feltöltve semmi innivalóval. A szobák nagyok és tiszták. A TV is jó, a Duna Tv-t is lehetett fogni, ez volt az egyedüli magyar adó. A takarítónők mindennap délelőtt jöttek takarítani, tiszta törölközőt, tiszta ágyneműt kaptunk mindennap. Nagyon mosolygósak, és kedvesek.

Minden este 20:15-kor mini disco volt a kicsiknek, a kisfiúnk is nagyon élvezte.Utánna felnőtt műsor van, egy este fakir előadás volt, aztán Tropikál-latin előadást is láttunk, ott az animátorok öltöznek be és táncolnak nekünk, 3 lány és 2 fiú. Viszont a táncórákat sem szabad kihagyni mindennap 16:30-kor, utánna aerobik, nagyon szeretem.

Van egy hátsó csendesebb medence, ahol csak italt lehetett inni, ez volt közelebb a mi szobánkhoz. Van benti medence is az alagsorban a recepció mellett jobbra, de az éppen nem üzemelt, mert felújítás alatt állt, festették. Ott az algsorban különféle szolgáltatások is vannak, fodrász, manikür-pedikür, masszázs, törökfürdő, szauna stb..., nagyon szép, nagyon hangulatos, mint egy barlangban, végig gyertyákkal.

A tengerpaton az árusok sétálnak fel alá és minden áron elakarják adni az árujukat, de ha határozottan lerázod őket nem zavarnak többet. Ők minden lányt, fiatal nőt Zsuzsinak hívnak. A szállodában fent a recepció felett van az Irisz bár, ami nagyon szép kék szőnyeges, szép a kilátás a Fő medencére, a tengerre, a recepció alatt, a lépcsőn le, az Orchidea bár -ott járólapos és ott van a színpad, rosz idő esetén ott vannak megtartva a programok. Mind a két bár nagyon tágas. Esténként van diavetítés mese a gyerekeknek. Reggeli: 6:00-10:00;

Edéd: 12:30-14:00;

Vacsora: 18:30-21:00.

Az információs óra megérkezés másnapján volt nekünk 10:00-kor. A recepciónál kellett gyülekezni és utánna elsétáltunk az új épületbe, egy konferencia teremben volt megtartva.

A bárban folyamatosan lehet inni, kint a fő medencénél a grill bárban pedig lehet enni ebéd után fél órával. Mi mindig a fő éttermet használtuk, csak megérkezés napján mentünk ki a grill bárba, mivel 14 után mentünk enni. Mivel jól belaktunk a főétkezésnél, ezért már nem használtuk utánna a grillbárt.

Haza utazás napján szeptember 22.-én 3:40-kor keltünk hajnalban, (sajnos ez nagyon rossz a babás, gyerekes családnak, még felnőtteknek is, hogy ilyen korán kellett kellni,  csak a repülőn aludt el egy órára a kisfiam, nagyon álmos-fáradt voltam én is a gépen), 4:00-kor jött a busz, a repülő indulás 6:30-kor volt kiíra (magyar idő szerint 7:30), de hamarabb indult a gép pár percel, 9:45 körül szállt le a gép magyar idő szerint. 10 órára otthon voltunk. A haza utazás pontos idejét a recepciónál jobbra  az infórmációs, plakátos falon van kitéve, hazautazás előtti napon rakja ki Veronika az idegenvezető, ő tratja az információs órát is.

Babakocsival jól lehet közlekedni a lépcsőkön, mert van rámpa is, csak egyedül a recepciónál lefele az étteremhez, illetve felvele a bárban kellett pár lépcsőn cipelni (volt lift is, de nem nagyon használtuk).Ha a tegerre mentünk, vagy a fő medencéhez, akkor körbe a hátsó sétányon- járdán mentünk végig, a csapó ajtón át közlekedtünk- így nem kellett lépcsőzni.

Mi vittünk bébi ételt, baba deszertet, baba vizet, és kukit is, mert nagyon szereti. Megkostóltattam vele az ottani ételt is, de ha nem nagyon akart enni a főétkezéseknél ,akkor adtam neki, amit itthonról hoztunk.

Ha van kérdése bárkinek, szívesen válaszolok!

Üdv Mindenkinek!

Manóbabó

 

Előzmény: Manóbabó (1223)
Manóbabó Creative Commons License 2009.09.23 0 0 1223

Sziasztok!

Tegnap érkeztünk haza Tunéziából-Monastir (El Mouradi Skanes Beach hotel) Best Reisen utazási iroda éltal. Különös figyelemmel ajánlom az induló babás nyaralóknak!!!

A férjemmel a 20 hónapos kisfiammal és a szüleimmel utaztunk. Szept. 15.-én idultunk Debrecenből (9:00-kor kellett a reptéren lenni- tőlünk 5 percre van a reptér, 11 előtt pár percel indult is a gépünk. A gépen a légiutas kisérő azt mondta, hogy az utazási idő 2 óra 20 perc, de 2 óra pár perc alatt le is szállt a gépünk. Nem kellett sokat várni a csomagogra kb 15 perc, és indultunk is a transzfer buszhoz. Ez a szálloda volt az első ahol megáltunk, hamar oda értünk kb.10 perc (vagy még annyi se).

A felszállásnál és a leszállásnál a kisfiam nagyon nyügős és sírt- ordított (nem lehetett semmivel sem megvigasztalni, pedig játékokat, képes könyvet is vittem fel a gépre, nem érdelelte üvöltött (gondoltam amúgy, hogy nehéz lesz vele), nem szerette a biztonsági övet, állandóan feszítette magát, nem akart megülni, a légnyomás miatt nyügösgödött, többször is a füléhez kapott. Még nekem is bedugult a fülem egyszer- egyszer a fel és leszállás a rossz, amikor elég magasan felér a gép nincs gond, mert járkálni lehetett vele, akkor elég jól viselte. A fel és leszálláskor a szoptatós babáknak könnyebb, mert ilyenkor meglehet őket szoptatni úgy is, hogy bevan kapcsolva az öv. Így jobban viseli a légnyomási különbséget és meg is nyugszik a szopitól. oda és vissza is aludt kb 1 órát.

Amikor megérkeztünk kitöltöttük a jelentkezési lapot/ fő. Közben hozztak üdítőt és a csomagunkat is a szobába vitték. Kiságyat is kértünk azt is rögtön hozzták.  Szép fa kiságy volt, de a matracon látszott, hogy egy kicsit el van feküdve, egy -egy kis süppedés volt rajta, de nem vészes így is jól aludt benne éjszaka. Nagyon jó, hogy kaptunk kiságyat, mert így kényelmesen aludtunk mi is a franciaágyon.

- 1 óra időeltolódás van, tehát kb:13: 40 körül ott is voltunk a szállodában, az étteremben már nem lehetett enni, csak kint a fő medence melletti grill bárban. Ott is volt választék- nem lehetett éhezni.( sültkrumpli-rizs-húsok-saláták, italok Viz autómata ki van téve (szénsavmentes ásványvíz- többször ittam belőle, jó) üdítők a pult mögött lehet kérni, kolák: coca, light, fanta, sprite, narancs;  3 féle autómatás üditőjük van: eper, narancs, citrom, menta, nagyon finomak. Van koktél is, ezekhez alkoholt kevernek. Jók.

Az étteremben nagyon bő a választék, rengeteg ennivaló van, salátától az édességik, van palacsinta, amit előtted sütnek, és a húst is előtted grillezik, fagyi is van mindennap más csoki- vanilia- eper, reggelire még joghurt is van( narancs- natur- eper) a deszertes pultnál de ezt csak egy alkalommal láttam. Mindennap 2 féle leves van ebédnél és vacsoránál, én minden ebédnél mind a két féléből ettem 1-1 tányért nagyon finomak.

A babák fégyelmébe ajánlom a krém leveseket ez az egyik féle, a másik féle pedig  tunéziai leves ez fűszeresebb ezt nem annyira ajánlom a piciknek, én mindig krémlevest adtam ebédre a babámnak, egyszer krumpikrém leves, másnap répakrém leves, aztán csirkehúsos zöldségkrém leves igazi baba étel, nagyon finomak- imádtam belőlle enni én is. Egy héten egyszer (nekünk csütörtökre esett) a Tunáziai est. Nagyon szépen fel volt díszítve az étterem és élőzene volt. Ennyiből állt a Tunéziai est- ekkor nagyon füszeresen főznek, nem ajánlom a babáknak, én bébiételt adtam neki akkor. Én szeretem enni a fűszeres ennivalókat. Amúgy azért volt a tunéziai esten kívűl, olyan ennovaló is amelyik nem volt kellően fűszerezve, úgymond utánna kellett sózni, de ezt nagyon tökéletesnek tartom hiszen gondolnak a babákra is, de van nagyon sok féle fűszer utánna lehet fűszerezni. Ez így korrekt. Nagyon megvoltam elégedve az ennivalókkal, szeretek enni, ezért mindent megkostóltam, így már nem nagyon ettem sütít, pedig az isteniek voltak, külön hab is van hozzájuk. Azért még abból is ettem 1-2 falatot. Gyümölcs: szilva, alma, körte, sárga és görög dinnye van.Én csak dinnyéből ettem, kisfiamnak is adtam belőle. Van mikró is a sütis pult mellett  a falnál. Bébi étel melegítésre. Van egy pár baba etetőszék is.

Nem voltunk betegek. Jó volt minden, de azért a tenger tisztább is lehetett volna, egy kicsit hínáros főleg egy nagyobb szeles időben kihozza. 2 napig sütött a nap aztán fél napig esett az eső, de aztán megint kisütött a nap. Szeptemberben nincs folyamatos napsütés, ezt az ottani animátor mondta. Volt 1-2 nap nagyon szeles idő, a babáknak kell mindenképpen egy olyan sapka ami védi a fülét, vagy kendő a fejére. Ennek ellenére meleg volt, este sem lehetett fázni, a leg melegebb akkor volt amikor megérkeztünk, akkor nagyon füledt, párás volt a levegő, aztán gyülekeztek a felhők, egy kis eső, de nem volt vészes így is lehetett fürödni. A tengerparton árusok mászkáltak: volt a ki strandkendőt akart eladni, volt aki, tevegelő fejkendőt erőszakosak mindenkinek a fejére rakják.Aztán még gyökeres pálmát is árultak. Dinó klubb nagyon jó, lehett ott mindent csinálni a gyerkőcőknek, még a 20 hónapos kisfiam is szeretett ott lenni, van még ott uszógumi, homokozójátékok is. előtte van egy kis játszótér csuszdával, hintával, homokozóval, mini golffal. Csak egy kicsit gazos a golf pálya a kicsiknek, nem nyírták le a fűvet amikor ott voltunk, pedig már nagyra nőtt. Animátorokkal rengeteg játékok, programok vannak egész nap, ezek a programok ai információs pult mellett a falon, ahogy megyünk le az étterembe ott van kitéve az aznapi programok. Mindennap van 16:30 től táncoktatás, utánna aerobik én  is résztvevettem ezeken a két programokon. nagyon élveztem. Van egy szőke rövídhajú animátor Ő Zsuzsa Gödöllőből, ő is tartott órákat, A gyerekekkel Edina és Emese foglalkozott, a sport játékokkal István foglalkozott. Kint a tengeren ingyen mehettünk a vizibiciklin.

A szálloda előtt balra van Szafari üzlet érdemes oda is ellátogatni, van előtte élethű elefánt, gorilla és zsiráf. A szállodától jobbra nincs semmi csak egy malom szerű csoszdás hotel, mellette golf pályák, elsétáltunk arra is, vissza fele a parton jöttünk.

A tengervíz nagyon meleg volt, melegebb mint a medence vize. Vigyázni kell a meduzákkal mert vannak, engem nem csipett meg, egyet sem láttam, de anyukámat és a babámat megcsipte a medúza amikor bementek a tengerbe. Sírt de hamar megvigasztaltuk. Azt hittük előtte, hogy a szállodai karkötő, amit kaptunk az horzsolta fel a kis combját, de utánna vette anyú is észre, hogy valami megcsipte őt is. Hát az volt medúza. Ez az első nap volt utánna már nem nagyon vittük beljebb a babát, de én teljesen bemerészkedtem úszni. engem nem csiptek meg.

Ha van valakinek valamilyen kérdése csak írjon bátran!!!

ÜDV MINDENKINEK!

MANÓBABÓ

 

 

kvalcsi Creative Commons License 2009.09.20 0 0 1222

Szia moni 907!

 

Kicsit visszaolvastál volna, nem tennél fel olyan kérdéseket, amire pár hozzászólással előbb válaszoltam.

1. Az animátorok még szeptemberben is vannak. Szinte egész nap vannak programok minden korosztálynak.

2. Nagyon finomak és változatosak a kaják. A svédasztalról biztosan tudsz válogatni olyat ami Neked megfelel. Ízletesek a kaják, nem sótlanok és kellően fűszerezettek.

3. Sok szolgáltatás van. Az alagsorban, masszázs, jakuzzi, fittnes, stb. Van szobaszervíz is. Lehet teniszezni, asztaliteniszezni, biliárdozni és vannak játékgépek is.

4. A szálloda nagyon tiszta.

Mi tökéletesen meg voltunk elégedve mindennel.

Előzmény: moni_907 (1221)
moni_907 Creative Commons License 2009.09.17 0 0 1221

Sziasztok !

Lenne nekem is egy par kerdesem :

1. Az animatorok hanyadikaig vannak a Dino klubnal ?????? (szeptemberben is???)

2. Milyen az etel ????

3. Milyenek a szolgaltatasok ?????

4. A szaloda tiszta ????

 

Koszonom elore is a valaszokat.

 

Manóbabó Creative Commons License 2009.09.11 0 0 1220

Szia Kvalcsi!

Örülök, hogy jól éreztétek magatokat, és minden rendben volt!

Nagyon szépen köszönöm az infókat, sokat segítettél!

Ha majd hazajövünk szept. 22. után én is megírom az élménybeszámolómat.

 

Üdv mindenkinek!

 

Manóbabó

Előzmény: kvalcsi (1219)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!