Keresés

Részletes keresés

putyel Creative Commons License 2008.12.04 0 0 35

Puhamoha!

 

Mi van a kiskutyáddal? Nagyon izgulunk érte !

 

 

ZZZZ....!

Az én kiskutyám a sajtot igen szereti és adok is neki, de az almát, körtét, szőlőt dinnyét is megeszi. Véleményem szerint a kutya azt fogyasztja el amire szüksége van. Persze változatosan etetjük, jó karban van és nem hízott el. Már 9 éves. Most hogy ölben hordjuk és nem hagyjuk lépcsőzi nem változtt az alakja, de nagyon vigyázunk rá.

 

Jó hír, hogy a gerinc műtét után  7 hónappal újra elfoglalta a kosarát és abban alszik. Eddig a szőnyegen érezte jól magát. :)

Előzmény: puhamoha (30)
ZZZZZia Creative Commons License 2008.12.04 0 0 34
Sajtot szabad nekik adni? mert Barnim azt úgy látom imádja, szoktam neki kis darabokat adogatni, de akkor mostantól gyakrabban.
Sajnos semmi zöldségfélét nem eszik meg csak a húst.A rizst úgy diktálom vele hogy a konzerv kajára teszem az jó ragacsos és nem pereg le róla.
Előzmény: g.gebra (33)
g.gebra Creative Commons License 2008.12.03 0 0 33
Nem érzem, és főleg nem is állítottam, hogy én vagyok az egyetlen tehetésges tacskó gazdi.
Pusztán elmondtam a jótanácsokat, amiket én is hallottam, és ami rajtatok, illetve a ti kutyusotokon utólag nem segít, de talán friss, fiatal tacskósoknak segíthet.
Sajnos, állatorvos, tenyésztő is azt mondta, alig van olyan tacsi, akit nem ér utol ez a betegség.
Viszont mivel ők kutyák, nem tudják, mi okozhat később nekik gondot, bajt. Mi viszont igen, és akármennyire is szeretem Bikficet, a Leg, ha érted mire gondolok, mégis orrba pöcköltem, mikor két lábra állt, és kukucskált a kanapéra. Hidd el, amilyen hülyes vagyok, még lelkiismeretfurdalásom is volt, pedig igazán nem okozott neki fájdalmat.
Viszont most már eszébe sem jut próbálkozni. Azt gondolom, ha ezzel sikerült elérni azt, hogy nem éri utól ez a csúnya és fájdalmas betegség, vagy legalább messzebbre toltuk az eljövetelét, megérte.
Nekem szerencsém van, Bikfic szereti és meg is bírja enni a tejtermékeket, így a sok kálcium miatt tömöm belé. Esetleg lehet próbálkozni ezzel is. De csak óvatosan, mert van amelyik ebnek hasmenése lesz tőle.
Előzmény: puhamoha (30)
ZZZZZia Creative Commons License 2008.12.03 0 0 32
Itt a fórum első pár hszben írnak egy linket, most nézegetemOtt vannak dokik pl mágnesterápiával:
Mágnesterápiát alkalmazó állatorvosok:

Dr. Szekeres Tamás
Top Vet Állatorvosi Rendelő
Budapest, XXII. Ker. Késmárki u. 7.
Tel: 06-1-2277-326

Dr. Kocs Mihály
Pet-Vet Alba Kisállatambulancia
Székesfehérvár, Prohászka u. 42.
Tel: 22-347-459
Előzmény: puhamoha (30)
ZZZZZia Creative Commons License 2008.12.03 0 0 31
Tapasztalatom nincs csak láttam már TV-ben hogy hogyan csinálják. Egy kád vízben gyalogolt egy kutyus futószőnyegszerű valamin.

Ijesztő így látni őt biztosan, most tényleg nincs szükséged kioktatásra:(( gondolj arra hogy ez végülis most normális állapot, nem mondták hogy műtét után felugrik majd.
MAjd lassan lassan otthon a megszokott kis környezetében..szegénykém biztosan örült hogy látja a gazdit és érzi hogy ott vagytok vele még ha haza nem is vihetitek. Jó hogy bementél hozzá.


Előzmény: puhamoha (30)
puhamoha Creative Commons License 2008.12.03 0 0 30
sziasztok,

ismét köszönöm mindenkinek aki szurkol, tényleg drágák vagytok.

gebra: annak ellenére, hogy ugy hangzik te vagy itt az egyetlen tehetséges tacskó gazdi, kérlek kímélj meg a 'béna vagyok, béna a kutyám is' típusú véleményedtől igy a nagy ismeretlenbe. gondolsz amit akarsz, de most egy 4 lábra béna kutyával nem vagyok vevő a konstruktiv kritikára...még ha konstruktív lenne...köszi.

voltam bent ma reggel..hát borzasztóan néz ki szegény..vasárnapig nem hozhatom haza..fekszik egy oldalán és nem mozdul..lefogyott..csipésre reagál a lába, a farka mozog, állítolag a feje is de ezt én nem láttam - és 4 lábra béna. rettenet.

találtam egy hidroterapia.hu nevű oldalt, akik egy kutya rehabilitációs klinikát csinálnak mágnesterápiával, hidroterápiával, tornával.
amint hazahozom elvinném - nem tud valaki valamit a helyről? van valakinek tapasztalata itt vagy máshol?
előre is köszi ismét.

szép napot

Judit
Előzmény: ZZZZZia (29)
ZZZZZia Creative Commons License 2008.12.03 0 0 29
Irjál majd hogy hogy van a kutyus!
Tudom hogy nagyon nehéz lehet mert el tudom képzelni.
Tudtok vele sokat lenni? mert gondolom ha dolgoztok úgy még nehezebb. Ha napközben tud ott lenni vele valaki akkor szerintem még ha esetleg nem is jön helyre akkor is szép élete lehet veletek. El tudom képzelni hogy boldog tud lenni úgy is ha nem futkorászhat. Lényeg hogy a gazdi mellette legyen és szeressék.
De drukkolok hogy lábra álljon! mindennap gondolok Rátok!

Előzmény: puhamoha (21)
ZZZZZia Creative Commons License 2008.12.03 0 0 28
Nagyon igazad van..Tegnap elkezdtem tenni ellen! A lépcsőn ölben vittem először a hámmal fogtam meg nem tudott kiugrani az ölemből, aztán már a 2. sétánál egész jól viselte a cipelést! TAlán megszokja és kiküszöböltük a lépcsőt!
A kanapéra is kitaláltam a megoldást, kapott egy kis kanapét, ami a kanapénk szintjének a feléig ér így csak fellép oda nem ugrik és ugyanolyan mintha fent lenne hiszen majdnem egy szintben feküdhet velünk.
Ő nyáron került hozzám, sajnos nem tudok az előéletéről semmit mert kidobott kutya. Kb 1 éves még fiatal, meg kell előzni amit lehet!
Előzmény: g.gebra (25)
g.gebra Creative Commons License 2008.12.03 0 0 27
Nem értek veled egyet abban, hogy nem lehet megakadályozni, hogy rászokjon. Nekem is tacskóm van, másfél éves. És nem ugrál kanapéra.
Vagy te nem voltál elég ügyes, hogy megtanítsd neki, vagy ő nem volt elég ügyes, hogy megtanulja.
Előzmény: puhamoha (26)
puhamoha Creative Commons License 2008.12.02 0 0 26
sziasztok,

az alapszabályokat ismerem tacskó ügyben, a kutyám anyukája is a mi kutyánk volt, ugyhogy tacsiból jó vagyok.
a kanapéról tényleg leszoktathatatlan - illetve azonkívül, hogy elbarikádozod, azt sem lehet megakadályozni, hogy rászokjon...nyilván nem akkor csinálja amikor ott vagy.
a tacskóknál a porckorongsérv hajlam is..
hiába nem kövér a kutyám egyáltalán, hiába van jó formában, hiába nem lépcsőzött soha - ez 11 éves korára bekövetkezett.
jegyzem nálunk olyannyira hajlam dolga, hogy a nyakcsigolyáiban van a baj, nem a háta végén.

holnap reggel megyek be hozzá, hátha akkor többet megtudok.
magdi, dina - drágák vagytok köszönöm szépen!
holnap mesélek mi ujság.

szép estét
j
Előzmény: ZZZZZia (24)
g.gebra Creative Commons License 2008.12.02 0 0 25

Az a helyzet, hogy a lépcsőzésről, felugrálásról nem leszoktatni kell őket, hanem nem rászoktatni.
Azzal, hogy első alkalommal megengeditek neki, elkezdődött a rászoktatás...
S ha egy kutya nem kölyök, szoktasd le valami olyasmiről, ami addig természetes volt neki. Nem fog menni, mert nem érti, eddig miért lehetett, most miért nem.
Azt szokták mondani, állatokkal, főleg kutyákkal szemben a legfőbb dolog a következetesség. Mikor hagyod lépcsőzni, meg knapézni, majd pár év múlva tiltod neki ezt, akkor pont ez a következetesség bukik meg.

Ezek a lehető legveszélyesebb dolgok, amiket tehetsz azért, hogy a kutyád lebénuljon...ha megengeded nekik ezt.

A betegség lényege meg az, hogy túl nagy súlyt kell megtartania a csigolyáknak, és az a gén, ami okozza a mókás rövid lábakat, egyúttal megakadályozza, a csigolyák növekedését is, és a hosszanti nyúlványok, amikkel egymásba kapaszkodnak, nem, vagy csak részlegesen fejlődik ki, továbbá elősegíti a mészkő lerakódását a porckorongokban ezzel hozzájárul azok deformálódásához. Könnyebben törnek, kevesbb súlyt tudnak megtartani, nagyobb megterhelésnek van kitéve. Ha még ugrál, lépcsőzik, ez csak fokozza, de a "tuti", ha van a kutyán pár kiló plusz is.
Akkor garantált a gerincsérv...mert ez tulajdonképpen az.

Előzmény: ZZZZZia (24)
ZZZZZia Creative Commons License 2008.12.02 0 0 24
NAgyon nagyon drukkolok nektek!Nekem tacsim van (nem biztos hogy 100% fajtiszta mert utcáról került hozzám, és kissé zömökebb is a teste), én halálra idegesítem magamat miatta, mert egyszerűen nem engedi ölbe venni magát.. magasföldszinten lakunk, 2 lépcsőn kell lemennie és a kanapét is imádja. Ha le is tiltom onnan tudom hogy titokban úgyis felmegy majd.Most vettem egy hám félét ami olyan mint egy szatyor és a lépcsőn azzal próbálom levini de utálja és egy kínszenvedés.A kanapé elég fogok kitalálni valamiféle patkát hogy ne magasat ugorjon, de ez is bazi nehéz mert akármit teszek oda ott nem ugrik fel-le.
Még fiatal, de nagyon félek:(((

Nem is értem a lényegét ennek a betegségnek. Valahogy úgy képzelem el hogy hülye szögben van a háta és "megtörik" a leugrálástól. DE kopást is emlegetnek az hol történik?

A te tacsid lépcsőzött?
A felugrálásról vannak leszoktató tippek (ne vegyük figyelembe) de nem tudom elképzelni hogy leszokna...

Előzmény: puhamoha (21)
putyel Creative Commons License 2008.12.02 0 0 23

Puhamoha !

 

Még csak annyit, hogy a mi kiskutyánkat pénteken műtötték és csak keddi napon hoztuk haza ! Borzasztó volt látni, hogy le van borotválva a háta és majdnem 20 cm-es vágás volt a hátán.

 

Reménykedj, hogy felgyógyula kiskutyád, főleg, ha felemeli a fejét és vannak reflexei !!!

Nagyon szorítunk én és a kislányom is !

Még el is könnyeztem magam  :(

 

Jobbulást !

Magdi

Előzmény: puhamoha (21)
putyel Creative Commons License 2008.12.02 0 0 22

Szia!

Én a putyel kislánya vagyok.

Nálunk az első doki,akinél voltunk azt mondta, hogy a kiskutya bármikor visszeshet a betegségébe,de ez nem igaz. Úgyhogy ha nem mondott semmit, akkor szerintem van remény!! Főleg hogyha volt reflexe!!!

Sok kitartást.Két fő dolog kell a gyógyuláshoz: kitartás,és akarat(na meg pesrze szeretet és babusgatás:):) )

szorítok

Üdv. Dina

 

Előzmény: puhamoha (21)
puhamoha Creative Commons License 2008.12.02 0 0 21
szia!

nagyon rendes tőled, hogy ezt leírtad - azért ez megnyugtató. csak tartanánk már ott hogy maszírozni kell...

ma reggelre - beszéltem a dokival - a fejét már fel tudta emelni és csípésre reagál a hátsó lába is, de nem állt fel.
nekem nem mondta, hogy fel fog épülni sajnos, csak azt hogy egyelőre nem tudná megmondani mi várható, meg azt, hogy még 3-5 napot bent kell maradnia a klinikán.
állítólag annyira sérült volt a porc, hogy annak ellenére, hogy nálunk a nyakcsigolyákon volt a baj, amikor altatták, akkor elernyednek annyira az izmok, hogy megnyomhatta komolyabban a gerincvelőt az a folyadék féle ami a porcból kijött. ez vagy maradandó vagy nem és vagy 'kifolyik' még onnan, vagy nem - ha jól fordítom köznapi nyelvre, amit mondott.

most csak annyit tehetünk, hogy nagyon szorítunk neki, de bíztató, hogy azt írod, hogy hetek múltán még ennyit javulhat.
nagyon köszi minden infot még egyszer - majd mesélek, hogy alakul.

szép napot!
judit
Előzmény: putyel (20)
putyel Creative Commons License 2008.12.02 0 0 20

Szia !

Nálunk is, a műtét után nem tudott lábra állni a kiskutya. CSak vonszolta a hátsó lábait amik teljesen löttyedtek voltak. A doki szerint annyi esély volt a felgyógyulásra mint a fedőn a zománc és a fém közötti rész . pont így fejezte ki magát.

 A Juhász doktor azt mindta, hogy a kutya fel fog állni mert ha nem várna javulást azt is megmondta volna.

Hat hétig tartott ez az állapot. A kiskutya szemmel láthatóan javult- már az étvágyára és a hangulatára értem. Ölben hordoztuk és hagytuk, hogy vonszolja magát egy kicsit.  Amikor már kicsit megerősödött egy pár nam múlva, akkor egy hosszabb fürdőlepedőt  hajatogattunk a hasa alá és úgy megemelve a hátsó felét könnyebben tudott járni a mellső lábain.

Később már , amkior kézzel fogtuk a két hátsó combját , szinte járni tanítottuk mert mi léptettünk, mint amikor egy gyerek babával játszik és lépeget vele. Ennek meg is lett az eredménye mert egyszer csak azt vettük észre, hogy a kutyát már nem kell teljes egészében segíteni, hanem már magától is mozgatja a lábait.

A lényeg az, hogy a 6. héten megpróbált felállni, vagyis kitolta a hátsó lábait és onnan rohamosan javult ! A 8. héten már járt.  Már hét hónapja, hogy megműtötték, már visszanőtt a szőre teljesen megfiatalodott és bolgog kiskutya.

 

A gyógyulás igen sok türelmet kivánt a kiskutyától és tőlünk a családtagoktól is. Hiszen - lakásban lakunk - minden szőnyeget összpisilt, de érdekes módon a nagydolgot nem végezte el a lakásban. De mindegy ezen már túl vagyunk.

 

Kitartás nektek is. Ha a doki azt mondta, hogy a kutya meg fog gyógyulni úgy is lesz.

Masszírozzátok sokat a lábait, meg tornáztatni is kell, hogy az izmok visszjöjjenek.

Az a törölközős dolog nagyon jól bevált ajánlom nektek is!

Írjál mindeképpen!

Jobbulást a kiskutyádnak ! Minden jót !

Előzmény: puhamoha (19)
puhamoha Creative Commons License 2008.12.01 0 0 19
szia putyel,szia mindenki

sajnos nálunk sem segített az injekció, viszont a kutya egyre rosszabbul lett és ma reggel megműtötték.
én régóta járok a Juhászhoz amikor a kutyáinknak nagyobb baja van - ő tényleg jó.
azaz ő műtötte.
viszont sajnos ma délutánra a kutya felébredt, de egyelőre nem tudják lábra állítani. állítólag nagyon csúnya volt a gerince, de a helyzet csak közepesen rossz...
nektek mennyi ideig tartott amig rendbe jött?

ismét bármilyn tapasztalat jól jönne.

köszönöm!
Előzmény: putyel (17)
g.gebra Creative Commons License 2008.11.27 0 0 18

Nekem, nekünk egy másfél éves tacskó kutyánk van. Tacskó, fajtiszta, nem a kistestű keverék kutya, amit a köznyelv tacskónak hív. 
Szerencsékre a szomszédunkban egy extacskótulajdonos néni lakik, s ő kiokosaított minket.

- tilos a lépcsőzés
- tilos az ugrálás, akár kanapéra fel, le, akár örömből a gazdi combjára
- tilos a két lábon állás
- hidegben, hóban fel kell öltöztetni (ez nem csak a gerince miatt szükséges, hanem amiatt is, mert ő ugye nagyon közel van a hideg földhöz, és megfázhat)

Nem tudom, később mi lesz vele, vajon eléri-e őt is ez a fajtabetegség, és főleg mikor, de egy biztos, nagyon vigyázunk rá. Nem tartjuk steril körülmények között, de a fenti dolgokra nagyon figyelünk. Ez a pár tanács hasznos lehet a többi tacskógazdának.

putyel Creative Commons License 2008.11.24 0 0 17

Nagyon sajnálom a kiskutyádat !

 

Az enyém nem jól viselte a szeteroid injekciót. Utána rengeteget ivott - tacskó - és bizony a szuri utáni napokban szegénykém be is pisilt. Sokat szenvedett tőle.

Azt mondanám inkább ártott mint használt az injekció.

 

Az én kiskutyámat a Juhász állatklinkikára vittük Budapestre Győrből. Ha teheted  vidd el te is, hiszen ott van a legjobb specialista az országban.

Szoratok nektek ! Számolj be a fejleményekről !

puhamoha1 Creative Commons License 2008.11.24 0 0 16

sziasztok!

 

beleolvastam a fórumba is, de bárkinek bármilyen személyes tapasztalata érdekelne:

Léna tacsim 11 éves, alapvetően fitt és nem is elhízott lány.

múlt hét óta, ha rosszat mozdul (kb felemeli a  fejét egy nem megfelelő irányba) óriás visításban tör ki, görcsbe áll szegényke pár percre..nagyon fájhat neki..

dokinál persze voltunk többször: volt röntgen de állítólag nem látszik nagyon komoly prpbléma, valószínűleg egy porc van elcsúszva a vállában... szteroid inekciót kapott, de már aznap délután ujra rosszat mozdult és nagyon sírt, azóta 2 napja szteroid gyógyszert kap, meg B vitamint, de ismét mozdult egy rosszat és alig bírom megnyugtatni ha üvölt szegény...

 

van valakiniek valami tapasztalata?? csak időbe telik és működni fog a szteroid?

vagy olvastama  mágnesterápiáról - jó az?

 

nagyon köszi bármilyen hozzászólást!!

 

szép napot

 

judit

vviki24 Creative Commons License 2008.10.07 0 0 15
Sziasztok

Segítség kéne van egy10 éves streti keverék fiú kutyusom akinek gerincsorvadás van, műteni nem lehet most erős gyógyszereket kap.Nem akarjuk elaltatni mert tök jó a kedve eszik puszizik.
Ha romlik az állapota szeretnénk egy kis "gurulós kocsit" neki a hátsó lábaira, de nem tudjuk hol lehet ilyet csináltatni vagy hogyan lehet házilag ilyet csinálni.
Kérlek ha valakinek ötlete van írjon a vekonyv24@gmail.com-ra
Köszi
vény Creative Commons License 2008.08.15 0 0 14

-szia!

 

Szerencsére megoldódott a dolog, a doki volt a béna a vizsgálatnál, emiatt volt rosszul Efike, de már teljesen olyan, mint régen volt. Minden esetre ide nem viszem többé az biztos.

Köszi a választ!

Előzmény: putyel (13)
putyel Creative Commons License 2008.07.31 0 0 13

Vidd a kiskutyádat orvoshoz minél előbb.

Először valószínüleg gyógyszerezni fogják, de jobb lenne minél előbb megröntgenezni mert akkor kiderül, hogy a gerincével van -e valami baj.

 

Amint írtam az én kiskutyámat két hétig gyógyszerezték és mindig rosszabb lett az állapota- itt a járásra gondolok . Amikor sor került a műtétre, akkor a doki szerint már csak hajszálnyi esély volt arra, hogy meggyógyul. DE MEGGYÓGYULT, MÁR ÚJRA 3 LÁBON TUD PISILNI  ÉS  LOBOGÓ FÜLEKKEL FUT FELÉM.

 

A kiskutyám fájdalmat egyáltalán nem mutatott !

 

Kitartás a kiskutyához és várom, hogy jelentkezz ! Jobbulást !

vény Creative Commons License 2008.07.21 0 0 12

Sziasztok!

 

Nekem mopszom van, tegnap óta furán viselkedik, előtte semmi baja nem volt. De tegnap levittem sétáéni, még futkosott, ugatott, de feljönni a lépcsőn már nem akart, folyton leült. Ezt csinálta otthon is, nem is játszik, kedvetlennek tűnik, és lépcsőn nem hajlandó menni. Fájdalmai nincsenek. Valami ötlet hogy mi lehet? A bénulásra gondoltam egyből, ma el is akarom vinni dokihoz, de ott mit fognak csinálni vele?

 

Köszi előre is

v.

putyel Creative Commons License 2008.07.04 0 0 11

Minden fórumozónak szia!

Az én kiskutyám egy 8 éves szálkásszőrű tacskó. Ő is a tacskóbénulás jeleit mutatta. Rögtön elvittük orvoshoz , aki két hétig gyógyszerrel kezelte, de eredméyntelenül. Már csak a műtét segíthetett. Mi Győrben lakunk és a Juhász állatklinikára irányítottak minket Budapestre. A kiskutyán május 9-én műtötték meg - pénteken - és kedden már hoztuk is haza. Mire a műtértre került a kutya már nem tudott a hátsó lábaira állni. Juhász doktor mikor kiadta a kutyát azt mondta meg fog gyógyulni. A kutya hátsó lábaiban csupán az ujjak közötti bőrfelület körömmel történt összenyomására volt nagyon enyhe reflex.

Most jön a lényeg !

A műtét óta 8 hét telt el és a kiskutya JÁR !

Az első 4 hét "fókázással" telt és vizelet visszatartási problémák is voltak, a lábak teljesen löttyedt és szinte nulla izomzattal rendlkeztek.

A hátsó lábakat állandóan masszíroztuk, tornáztattuk és 4 hét után a kiskutya hasa alatt átfűzött lepedővel megemeltük és úgy próbáltuk lábra állítani. A 6. héten a kiskutya felállt! A további két hét alatt látványos gyógyuláson ment keresztül már megpróbált szaladni is, de az még nem ment igazán. Lépcsőzni telejesen TILOS ugrálni nem szabad !

 

Szóval kitartás mindenkinek mert a mi kutyánkban csak a doktor úr és mi, a gazdik bíztunk !

A kitartó ápolás és gondoskodás meghozta az eredményt !

 

Köszönet a Juhász állatklinikának és a kutyás társaknak akik szurkoltak nekünk !

toma79 Creative Commons License 2008.03.11 0 0 10
Sziasztok!
Az én kutyám is hasolnó tüneteket produlkált, mint a tacskó-bénulásos kuyták. Hál istennek neki csak becsípődése volt. De segítségképp aki hasonló problémával küzd, megosztanék pát hasznos dolgot, amit állatorvosok mondtak (felhívtam jópárat):
- természetesen azonnal állatorvos, injekciókúra, és vitaminok, gyógyszerek
-  a kutya lehetőleg ne mozogjon sokat (úgyis csak húzni tudja magát, lépcsőzés tiltott),
-  B1 vitamin a sérült pocok erősítésére  (tej és kiskanálnyi élesztő naponta),
-  lehetőleg ne legyen hidegen a kutya háta.
- a lábakat masszírozni kell, és tornáztatni, hogy az izmok ne üljenek le teljesen,
- rengeteg türelem kell a felépüléséhez, több állatorvos mondta, hogy látott már kutyát 6 hónap után is lábra álni és szaladni (szal nem kell egyből az altatáson gondolkodni)
 
mindenkinek kitartást, és sok szerencsét kívánok, hogy felépüljön a kedvence. Az enyém már másfélhét alatt futni is tud.
 
üdv
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.22 0 0 9
Sziasztok!
Hála az egy hetes injekcó-kúrának, a vitaminoknak és a fizikoterápiának a kiskutyám újra a régi! Mondjuk még nem nagyon tud ugrálni, de nem is baj. Meg nem is engedem neki. Fájdalmai nincsenek, gyönyörűen megy. Lépcsőzni nem engedem, a kanapéra sem ugorhat fel. Inkább felteszem. Kezdi megszokni ő is, hogy nem tehet azt, amit akar. De szól, hogy mit szeretne (persze a mege kis bohókás módján)... Köszi a tippeket és az érdeklődést!
sun007 Creative Commons License 2006.10.06 0 0 8
Állatorvosi Egyetem, ha a többi messze van, és pesti vagy, vagy, akiket személyesen ismerek:
"Pata" doki Óbudán (a pata a homeopatából ragadt rá)
Vagy Dr. Szekeres Tamás (Topvet) Budafokon (227-7326)

A szteroid valószínűleg használni fog a hátának, csak a belső szerveiek nem igazán, szóval, érdemes lenne -ha a legrosszabb elmúlik- nem a szteroidra berendezkedni....Vészeljétek át valahogy, és pár nap múlva javulni fog, de érdemes kicsit előre menni, és megelőzni a jövőbeli ilyen kalandokat....

Én így jutottam el hozzájuk (érdemes előkeresni az első és a harmadik részét is), de nem csak akkor tudnak segíteni, ha öreg a kutykó, mint a cikkbeli v. az enyém, hanem ilyet is kezelnek, mint a Tiéd.
Németh doktor abszolút alternatív szemléletű és tényleg sokszor olyan kuttyokat tett rendbe, akikről más helyen már lemondtak, Szekeres doki meg "hagyományosabb", de ő sem csak a szeroidot ismeri...
Előzmény: Törölt nick (6)
-panka54- Creative Commons License 2006.10.06 0 0 7
 Sügősen vidd vissza a dokihoz ! Merre laksz ?
Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.06 0 0 6
Az enyém is idén volt 6 éves, igaz januárban. Tegnap reggel még semmi baja nem volt, ott ugrált körülöttem mikor hajnalban dolgozni mentem. Aztán 4 körül mikor hazaértem a kutya sehol. A hátsó udvaron találtam meg, elbújva minden és mindenki elöl. Nem volt lebénulva, de alig tudott menni. A hátát felpúpozta, minr egy doromboló macska és alig tipegett. Egyből rohantunk a dokihoz. Kapott valami szteroidos injekciót. A doki azt mondta, hogy ez az adag 2 héten belül javulást fog hozni. De estére (úgy 8 körül) már a kosarából sem tudott kimászni szegény. Szemmel láthatóan iszonyatos fájdalmai vannak. A mellső lábai is alig bírják el, pedig csask 7 kiló az egész kutya. Nagyon nehezen tud csak felülni. Nem tudom mi lesz.
Tud valaki egy jó dokit? A pénz most nem számít, csak a kutya. Inkább nem eszem, csak gyógyuljon megy az a kis dög! Csa ő maradt nekem, nem szeretném elaltattatni... :((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Előzmény: sun007 (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!