Keresés

Részletes keresés

e_dora Creative Commons License 2007.04.01 0 0 73
azért pozitívumként megemlíteném, hogy az új indexfórum logó és a fejléc szép :)
e_dora Creative Commons License 2007.04.01 0 0 72
hasonlóan gondolom én is, leginkább pedig a privacy miatt gáz, a f* akarja a nicknevét belekapcsolni valami nagytestvéres egybeszarba, főleg, ha több is van, másrészt meg teljesen KIZÁRT, hogy az itteni fórumozókat kötelezően rá tudják venni. ráadásnak megemlíteném még a macerák mellett, hogy a dolognak NULLA haszna van júzer szinten, teljesen felesleges, még ha baj nem is lenne vele, akkor sem hiányozna egy ilyen dolog a hátam közepére sem. remélem, belebuknak.
Előzmény: Törölt nick (51)
troppauer Creative Commons License 2007.03.17 0 0 71
..mind a három létező mail címemmel próbáltam regisztrálni hogy egy subbás cikkhez hozzászólhassak, de egyikkel sem sikerült bejutnom.

A kommentezők hogyan csinálták? Mi ez a sz@rság?
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.16 0 0 70
A böngésző munkaállományokat és a sütiket ki kellene ganézni.
Előzmény: B-ügynök (69)
B-ügynök Creative Commons License 2007.03.16 0 0 69
Hali! Nekem egy nagy gondom van most a vipmailom-al! miért van az,hogy itthon nem tudok belépni a jelszavammal és azt írja ,hogy hibás.(pedig már nagyon sokszor próbáltam ) Suliba tudok csak belépni. Ez egy kicsit bosszantó.... Tudtok valami megoldást adni? Valami rendszer hiba esetleg a gépem nem engedhet valamit itthon? :S
borbereki Creative Commons License 2007.01.04 0 0 68
Sajnos most reggel abszolút nem jön be a vipmail.
Kilroy Creative Commons License 2007.01.03 0 0 67
Pedig igy van. No comment.
Előzmény: Kilroy (66)
Kilroy Creative Commons License 2007.01.03 0 0 66
Ugy erted, az indapass miatt nem elerheto mashonnan a melcim? Eleg szar, ha igy van...
Előzmény: ámbátor (65)
ámbátor Creative Commons License 2007.01.03 0 0 65
Megírtam a supportjuknak is, mekkora raklapnyi fos ez az indapass.
Sajna, valószínűleg a választ a torzsasztalos címemre küldik, az meg elérhetetlen a trágy indapass miatt.
B+
Kilroy Creative Commons License 2006.12.27 0 0 64

Kicsit (nagyon) bétának hangzik ez a dolog még. Elolvastam a tudnivalókat, a faq-t is. Mégsem tudtam egyértelműen megállapítani valamit. Ha én ebbe a felületbe berakom az indexes loginomat és egyebet (bár egyenlőre csak ez van, vipmailom ugyanis nincs), akkor később meg tudom majd szüntetni ezt az integrációt?

 

És most akkor mennyiben befolyásolja a csatolt eléréseket ez az új felület? Mert ha jól értem a topikba írottakat, akkor elkúrja, nem kicsit, nagyon. Vagy nem jól értem?

colbas Creative Commons License 2006.12.26 0 0 63
na most amúgy mi a helyzet ezzel az új rendszerrel? mert be tudok lépni, de elég kombósan, például ha a vipmail.hu-n lépek be egyből, be sem enged, kiírja hogy rossz felhasználónév vagy jelszó. a pass.inda.hu-n beírom a email címet és a jelszót, de ha az oldalon található vipmail linkre kattintok, a firefox ezt írja ki:

*******
Az oldal nem megfelelően van átirányítva

A Firefox azt észlelte, hogy a kiszolgáló olyan módon irányítja át a kérést, hogy az soha nem fog teljesülni.

* Ez a probléma sokszor a letiltott vagy visszautasított sütik miatt jelentkezik.
*******

viszont ha miután beléptem az indapasson, és a címsorba beírom hogy vipmail.hu, már benn vagyok a leveleim között. tehát: hogyan tudnám egyszerűbbé tenni a belépést?
oracle matador Creative Commons License 2006.12.20 0 0 62

Este már ment a pop3 is, meg az imap is. Apró szépséghiba, hogy a webes felületen megpróbáltam átrendezni a leveleimet, de teljesen megkergült a rendszer.

Átmozgattam az első húsz levelet egyik folderből a másikba, majd megpróbáltam a következő huszat és jött a kínos meglepetés: hibaüzenet nincs, de nem is vitte át a leveleket.

Ezután fedeztem fel, hogy műxik az imap, épp csak az elküldött és fogadott leveleken kívül semmi nem látszik. No meg a fogadott leveleket nem tudtam átmozgatni a levelezőm lokális könyvtárába. Csak másolni sikerült.

Előzmény: oracle matador (59)
Caipi Creative Commons License 2006.12.19 0 0 61
Sziasztok.... van elképzelésetek róla, hogy miért nem tudom törölni a VIPMAIL-es fiókomat? Hagy belépni a(z ottani) jelszavammal, de a törlésnél közli rá, hogy nem megfelelő.:-(
Gege.of.PeT Creative Commons License 2006.12.19 0 0 60
mar kezdett mukodni, de most megint nem jon be a vipmailes bejelentkezo oldal... hmmm... valaki, gondolom, szep sikerdijat vett fel ezert...
oracle matador Creative Commons License 2006.12.19 0 0 59

pop3 vagy imap működik valakinek? Írtam a supportnak is, de nem reagálnak.

Ha ez nem megy, akkor hogy tudnám megmenteni az ott tárolt leveleimet az utókor számára?

zuglo_14 Creative Commons License 2006.12.18 0 0 58
hát ki prószáltam én is az új "csodát" ......

muszáj szarakodni a felhasználókkal?

irhattam volna részletesebben is de minek?

hol ér az nekem annyit hogy ingyen és bérmentve teszteljem mások szar munkáját?

ennyi.....

Törölt nick Creative Commons License 2006.12.18 0 0 57
Nekem is pontosan ugyanígy (nem) működik. Mástól is olvastam ugyanezt a tünetegyüttest.
Előzmény: Törölt nick (56)
Onogur Creative Commons License 2006.12.18 0 0 55
Ezt nagyjából sejtettem is, továbbá gyanítom, hogy emiatt kapom a kéretlen leveleket tucatszámra ugyanazon szöveggel. De továbbra is tartom, hogy azzal nem fogok több reklámot elolvasni, főleg nem rákattintani, hogy nem tarthatok fenn náluk egy ilyen csendes címet. Valaki el fog viselni és annál oldom meg. A kis többletkattintást nála fogom otthagyni és nem az Indexnél. Per pillanat ez a Frímélé. Ez most jó az Indexnek?

És mennyire pontos adatszolgáltatás, ha 1900. 01. 01-én születtem, nincs meg a 8 általánosom és munkanélküli vagyok és véletlenszerűen töltöm ki az érdeklődési területeimet, ha kötelező?

Előzmény: Törölt nick (54)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.18 0 0 54

Kedves Onogur, az egykor netvagányságból és jószívűségből (vagy ki tudja mi által vezérelve) megvalósult netes fórumok és ingyenes levelezőszolgáltatások üzletté alakultak. Már nem ingyenesek, a figyelmeddel, a kattintásaiddal, a reklámok elolvasásával és terjesztésével, valamint személyes adataiddal, nethasználati szokásaid kiteregetésével fizetsz a rendszer használatáért. Mindezeket a fizetőeszközöket egy webes felületen keresztül tudod odaadni a szolgáltatónak, POP3-on keresztül pedig a reklámfelületeknek csak egy töredékét használod. Ezért próbálja a szolgáltató ellehetetleníteni a levelezőklienssel való használatot, és szorgalmazni a böngészős belépést.

 

A reklámok megrendelői a kattintásért, a reklám megtekintéséért fizetnek. Ilyen értelemben nem számít használatnak az, ha csak egy mail klienssel töltöd le a leveleidet. Ami neked használat, az a szolgáltatónak szemét, és viszont. Erre mondják azt, hogy nincs ingyenebéd.

Előzmény: Onogur (52)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.18 0 0 53
Kedves Indián, én megfelelően érdeklődöm. Nagyjából én is végigkísértem az Internetto - Index fórumozás-levelezés történetét, és azt gondolom, hogy a dolog - legalábbis aminek indult, aminek szerettük volna - a végét járja, de kíváncsi vagyok, mit gondolnak erről mások. Én azt gondolom, hogy az Internetto - Index fejlődéstörténete (nem a híroldalakra, hanem a közösségiekre gondolok - a szinte végtelen gondolati szabadságnak adott (volna) terepet, várható volt, hogy ezt a szabadságot nem lehet sokáig fenntartani, és hamarosan kommercializálódik ez a világi s, és egyfajta totális ellenőrzés alakul ki rajta. Szerintem itt tartunk most, nem véletlen, hogy egyre több egykori netes szabadságharcos tér vissza a villanymédia nélküli valósághoz, és porolja le a diavetítőjét.
Előzmény: Törölt nick (51)
Onogur Creative Commons License 2006.12.18 0 0 52
Idézet a GYÍK-ból:

"Levelezőkliensek

Ha levelezőprogrammal (Pl: Outlook, Thunderbird, stb.) használja a VIPmail-t, akkor a kapcsolódás nem számít belépésnek, így az ilyen postafiókok* inaktívnak minősül a felhasználási feltételeknek megfelelően és törlésre kerül. Előtte a rendszer figyelmeztetés küld a címre, és a regisztrációkor megadott alternatív címre is (beállítások menüpont alatt módosítható). A nem látogatott postafiókok 60 nap elteltével teljes tartalmukkal együtt automatikusan és visszavonhatatlanul törlődnek. Az azonosító ezzel felszabadul, újra regisztrálhatóvá válik.
"

* - javítás tőlem :o)

Nekem az sem tiszta, hogy ha rendszeresen letöltöm a levelezőrendszerrel vagy automatikusan egy megjelölt címra továbbítódik, miért nem minősül használatnak?

Nem netkávétóból használom a hálót, hanem a munkahelyemről. Itt hivatalosan is kell használnom a levelezőrendszert a munkámmal kapcsolatos adattovábbításra és ezt nem egy ingyenes szolgáltatón keresztül teszem. De ide futtatom be a fórumos ill. levlistás kapcsolatokat, melyek az anonimitás miatt a fórumos levelezőrendszereken keresztül történnének. Ez miért nem használat? A freemail miért nem töröl a rendszeréből? Neki miért felel meg lassan 4 éve ez a módszerem? Itt egyfajta szűrést is beállíthatok és az sem zavarja őket, hogy a hírlevelüket is kiszűröm.

Ez nem egy felhasználó csábítgató felfogás az Index részéről.

Törölt nick Creative Commons License 2006.12.18 0 0 51
Láttam már pár ilyen közös bejelentkeztető rendszert és van is gyakorlatom némelyik használatában. Az integrációs törekvéseket is értem. Az alábbi problémák feloldása viszont számomra nem látható:

- A user a rendszer számára majd user profilt kell készítsen. A fórum vonatkozásában a fórum történelme során a más userek, külső olvasók általi user profil készítési törekvések kivédését támogatta, hogy a szükséges anonimitás biztosított legyen.

- Nem tudom, hogy az IndaPass mit kezd vele, mert nem próbáltam, de a fórumszoft méla undorral köpi ki azokat a mailcímeket, melyekben a + jel előfordul, holott azok legális címek (pl. GMail). Ha ez direkt van, akkor értem, ha nem, akkor nem.

- A fórumszoft integrálását vagy jól átgondolja a csapat, vagy a fórumozók nem fognak tudni/akarni bejelentkezni, esetleg némi elmenekülés is prognosztizálható.

- Ha a régi és az új bejárat nem fog kellően hosszú ideig egymással párhuzamosan működni, akkor a törzsnickek hada fogja elveszíteni a belépési jogosultságát és ezzel párhuzamosan akár az érdeklődését is, mert egy nickváltást esetleg már nem ér meg nekik a dolog. Ha jól körülnézünk ebben a konglomerátumban, akkor tapasztalhatjuk, hogy a szerteágaó érdeklődésű nickek mellett persze vannak olyanok is akik csak 1 topikba, vagy egyetlen mini alfórumba járnak, vagy csak egyetlen nicken fórumoznak. Ők talán jobban megtarthatóak, ha nem veszítik el a nickjeiket.

- Számos fórumozó különböző nickeken fórumozik. Ezeket vélhetően nem óhajtja explicit módon semmilyen módon sem az üzemeltető számára összekapcsolhatóvá tenni és védekezik az ilyen kísérletek ellen.

- Itt érkeztünk el a ködös jognyilatkozathoz. Mivel abba tetszőleges tartalmat bele lehet érteni, és - mondjuk úgy - valamicske tapasztalatom talán e téren van, igen hamar kellően sok olyan potenciális, a jognyilatkozat által nem taglalt, ámde az üzemeltető számára akár károsként is felfogható magatartásformákat fel tudnánk többen is a fórumban sorolni nagyhirtelen (lévén a magyar internet teljes fejlődését páran végigkísértük, és vagy közelről, vagy kicsit távolabbról ugattuk), amelyek az üzemeltető által adott felfogás manifesztálása esetén akár potenciális károkozásként is értelmeztők lennének.

Nem a spammelés és a más egyéb jogellenes magatartásokra gondolok, azokat elvileg hatályos törvények szabályozzák. Elmaradt haszonként értelmezhető akár az a bevételkiesés is, amelyet az a tény generálhat, ha valaki a saját user profilját a számára kedvező mértékben fragmentálja oly módon, hogy a privacyt meg tudja őrizni.

A többi gondolatot megfelelő érdeklődés esetén később írom le.
Onogur Creative Commons License 2006.12.17 0 0 50
Korábban vagy 5-6 féle kukac utáni lehetőség volt. Azokkal most mi van? Nekem pl onogur@index.hu volt. Most sehol sincs. No nem kár érte, mert eddig se volt szimpi. Ti. t 90 nap múlva automatikusan törlődött, pedig ugrópontnak használtam korábban.

De mi lesz, ha az egészet integrálják egy belépési címmel, mint ahogy az ó rigó is tette egy éve? Akkor már a fórumra se tudok majd belépni?
tothedzo Creative Commons License 2006.12.17 0 0 49

Sziasztok,

 

Akinak ilyen problémásaja van jelezze a supportunkon support@vipmail.hu please a problémás mailcím leírásával és igyekszünk javítani a hibát.

Mivel ez egy új rendszer kérlek legyetek egy picit türelmesek, igyekszünk mindenkinek válaszolni és javítani a bugokat.

Köszönjük.

rali Creative Commons License 2006.12.17 0 0 48
Ez az, ami a legnagyobb ellenszenvet vátotta ki belőlem.
Előzmény: Törölt nick (35)
coldfield Creative Commons License 2006.12.17 0 0 47
És hogyan? Én csak addig jutottam el, hogy leokézom a felhasználási feltételeket, utána csak egy üres oldal jön be:(((
Előzmény: apple48 (46)
apple48 Creative Commons License 2006.12.17 0 0 46
Na, sikerült megoldani a problémát.
Előzmény: apple48 (45)
apple48 Creative Commons License 2006.12.17 0 0 45
Tele van az alsóm! Nekem most  (3 napja) jelent meg, h Indapass stb. Ám nem enged be! Fontos telefonszám és emailcím van rajta (a franc egye meg) és nem jutok hozzá! Azt mondja, lépjek be az IndaPassal, ha már van. Én mág az ágy alatt is kerestem, de nem találtam. Ám amikor bejelentkeztem "IndaPassra" akkor azt írta, h ilyen nicknév már van (naná, az enyém!) Most mi a fenét csináljak? SOS!!
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.16 0 0 44
Nekem meg nem :-(
Előzmény: tothedzo (41)
tothedzo Creative Commons License 2006.12.16 0 0 41
Ha problémád van a levelekkel írj a supportra és megoldják. Nekem is megtették.....
Előzmény: procaliber (38)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!