Keresés

Részletes keresés

szatszov Creative Commons License 2022.01.02 0 0 3572

Boldog Új Évet mindenkinek!

Előzmény: Ogyivi (3571)
Ogyivi Creative Commons License 2021.12.21 0 0 3571

 Szezonzáró jelentés következik. Ilyenkor? Adventkor? Hát igen, furcsa világot élünk. Ott ahol, operatív törzsek és turisztikai ügynökségek mondják meg ki voltál, nehéz kihámozni milyen is volt az idei balatoni szezon igazából. Mert hogy a Fagyizónak hogy sikerült a nyár, most az sem ad eligazítást a nagy egészet nézve. Mert jó volt, de a sikerpropaganda szintjét nem értük el, arról valahogy lemaradtunk. Az a húsz- huszonöt százalék felfutás a hold ezüst hidján elúszott a mi látóhatárunkról. Most azonban, végre, bátortalanul és jól megkésve, megvannak a KSH nyári számai. A balatoni települések elég vegyesen teljesítettek, de a tendencia hasonló. De most  egy kis köldöknézés, Balatonföldvár kereskedelmi szálláshelyeinek adatai: A bázis a 2019, utolsó „békeév”. Összes vendégéjszaka -24%, belföldi vendégéjszaka -14%, külföldi vendéjszaka -81% (  az utolsó adat az egész Balatonon legrosszabbika )  De akkor hol volt a Gullner féle agytröszt? KESMA újságíró iskolában? Ugyan akkor meg tényleg nagyon sokan voltak! Hogy lehet ezt a puzzle-t kirakni? Régi nóta a gyökön: a hetekig tartó nyaralásoknak végképp leáldozott. Nagyon sokan már csak egy egy napra, egy egy programra ugranak le, a hétvége kontra hétköznapok egyre szélsőségesebbek. Ez minden szolgáltatót nagyon nehéz helyzet elé állított. Ez Budapestről „ emigrált” első nyaras vállalkozásokat viselte meg a legjobban. Érdekes lesz látni, vajon hányan jönnek vissza. Nem példa nélküli, de ritka hogy a Julius az erősebb.  Mondtuk is, pffú, mi lesz itt augusztusban, aztán elsején elkezdődött a visszaszámlálás.. Egyszerűen elfogyott az emberek szabadsága, amit a pandémia hullámaiban mindjárt elamortizáltak.

 

Mi következik mindebből? Szeretni kell a Balatont és nem kifacsarni. Nos, szeretetből nem hiszem hiány lesz! Mindenkinek áldott Karácsonyt és szerencsés , boldog új évet kívánunk!

kezdőlépés Creative Commons License 2021.12.17 0 0 3570

Csak tudnám mi lesz földvárral.

ennyi apartmant meg átlag feletti nm2 árakat csak pesten látni.

teljesen kiesik a régi lakosság, családok alig, egy átmenő város lett belőle.

Az emberek meg hallgatnak meg az ellenzék is csak ellenbenéz. töketlen.

Elhibázott évtizednyi városfejlesztések

ue lesz:

https://budapestkornyeke.hu/halasztelek-megtelt-a-budai-luxusfalu-nagykovacsi-utan-a-del-pesti-telepules-polgarmestere-is-bejelentette-hogy-nincs-naluk-tobb-hely/

https://budapestkornyeke.hu/nagykovacsi-megtelt-allitja-kiszelne-mohos-katalin-a-luxusfalu-polgarmestere-aki-elmagyarazta-mi-a-bajuk-a-telepulesen-feszultseget-okozo-cserkeszekkel/

 

 

 

Ogyivi Creative Commons License 2021.11.16 0 0 3569

Hát ez, valahogy, nagyon durván, NEM ÍGY VOLT! De lényegtelen, az épület nagyon szép lett!

Előzmény: Ilex,alex (3567)
smith Creative Commons License 2021.11.14 0 0 3568

Illusztrálok... :-(

Előzmény: Hatpöttyös (3565)
Ilex,alex Creative Commons License 2021.11.13 0 0 3567
Ilex,alex Creative Commons License 2021.11.10 0 0 3566

Hatpöttyös Creative Commons License 2021.11.02 0 0 3565

Nem Én kérdeztem a vásárlást, de ez tulajdonképpen mindegy. 

De azt nagyon szörnyű látni ahogy ez a patinás üdülőhely elveszti teljesen a varázsát. Ezek a hatalmas lakótömbök tönkre teszik Balatonföldvárt. ( Az hogy az infrastruktúra teljesen hiányzik erról nem is beszélve.) Olyan dúlás folyik a településen amit el sem tudtam volna képzelni.

Előzmény: szatszov (3558)
Ogyivi Creative Commons License 2021.10.30 0 0 3564

Nem kell politizálni, nem kell a közélettel foglalkozni, csak jó magasról kihirdetni: EZEK! megérdemlik a sorsukat! Menő..

Előzmény: kódorgó (3563)
kódorgó Creative Commons License 2021.10.29 0 0 3563

Kedves Szatszov!

Ez csak a szokásos politikai purparlé! Mindenkinek van részigazsága, de senkit sem az igazság érdekel. Pártos frontvonalak túlzó torzsalkodása. A "függetlenek" természetesen majd kikérik maguknak, de amikor ők (pártjaik) voltak hatalmi pozícióban, akkor se volt jobb.

Földvár megosztott, széthúzó, kompromisszum-képtelen, ezért megérdemlik sorsukat. Máshol ekkora létszámú település lokálpatrióták együttműködése. Itt pereskedés, rosszhiszeműség, bizalmatlankodás - egy idő után okkal.

Ezért én már nem is írok ide, csak szökőévenként. 

Előzmény: szatszov (3562)
szatszov Creative Commons License 2021.10.26 -1 1 3562

"Az egyetlen állandó, a változás maga." Bölcs mondás...

 

1. A település megválasztotta a polgármesterét, így mondhatni a többség mégis megválasztotta. Bár a lépései nekem sem túl szimpatikusak. 

 

2. Szerintem semmi okotok nincs panaszkodni a település küllemére. Az ország 95%-a rondább. 

 

3. Mikor kiderült, hogy megépülnek ezek a tömbök, miért nem kergették el a kirablókat IZZÓ VASVELLÉVAL? Nem utólag kell (egy fórumon) sajnálkozni és oltogatni a másikat, mert ennek már semmi értelme.

Előzmény: zupi.3 (3561)
zupi.3 Creative Commons License 2021.10.26 -1 0 3561

Szóval, azért kell lemondanunk életterünk értékes részeiről, hogy a Ön és a hasonszőrűek néha leugorjanak egy kis lustálkodásra a maradék zöldövezetünk szélére. Ezért van az, hogy a legutóbbi majálist már a focipályán tartottuk , - mint egy hátrányos helyzetű alföldi faluban- mert lassan már nincs hely egy szabadtéri rendezvény megtartásához. Önök a vásárlásaikon keresztül, kollaborálnak a kirablóinkal.

Előzmény: szatszov (3558)
szatszov Creative Commons License 2021.10.25 0 1 3560

Most őszínten, erről csak a társasházak tehetnek?

Régóta látogatom településeteket, már sokkal korábban megindult ez a folyamat.

Tudom hogy egyszerűbb ezt rákenni "ránk", de előbb lehet jobban körül kellene nézni máshol.

Előzmény: Ogyivi (3559)
Ogyivi Creative Commons License 2021.10.25 0 1 3559

Azért - is - fáj ez egyes embereknek, mert ennek a településnek, még nem is oly rég, olyan múltja volt, amiből önmagából meg tudott volna élni. Mára már igazán jövője sincs, esetleg a tucat települések utolsó sorában..

Előzmény: szatszov (3558)
szatszov Creative Commons License 2021.10.25 0 1 3558

Igen, vettem. :)

 

Bár nem értem, ez miért fáj itt egyes embereknek.

 

El kell fogadni, hogy most ezek a "tömbök" a divatosak, erre van kereslet. A keresletet meg ki fogják szolgálni.

 

Ez van.

Ez azért is van így, mert lassan a kutyaól állapotú hásznált viskók is 50 lillióba kerülnek....

 

Még mindig nem bántam meg a vásárlást. Ha kedvem szottyan odamegyek, nem kell nekiállni füvet nyírni, karbantartani, stb, hanem csak pihenek. 

Nekem ez elég.

Előzmény: Hatpöttyös (3555)
Ogyivi Creative Commons License 2021.10.22 0 0 3557

A mosolygó Balatonföldvárért Egyesület lakossági fórumot szervez a Közösségi házba, Nov 6.ára (Szombat ) 16h-ra. A meghívó, a az újságunkkal kimegy minden háztartásba.

 

Négy fő kérdés csoportra várunk választ, a meghívott Polgármestertől és két Országgyűlési Képviselőnktől:

 

NÉGY KÉRDÉS

Az „E”-kikötő:  Egyike azon ügyeknek, melyek leglátványosabban, legmélyrehatóbban átszabhatják Városunk közeli és távolabbi jövőjét. Egyesületünk itt jogorvoslattal fordult a fellebbviteli hatóságokhoz és végül a Bírósághoz, tehát akaratlanul elég mélyre ástuk magunkat a tervezetben,  mit is kérdezhetnénk?  Hát épp ezt! Miért kellett – az ígéretek ellenére – az érinett közösség teljes kizárásával, megkerülésével, egy konkrét beruházó érdekét, lobbistaként körömszakadtáig védeni és azt a lakosságé elé helyezni? Ez a kérdés azért nagyon nyomatékos, mert még az időközben belépett ” rendkívüli helyzettel” együtt is, a közösség nem erre és hasonlókra adta a felhatalmazását! 

     

A „Kúlt” kikötő: Évek óta láthatóan, leglátványosabban kudarcos története városunknak. A környezetnek és magának a legendás helyszínnek elpusztulásán túl csak ellentmondásos híreket lehet hallani: van pénz, nincs pénz..    Polgármester a Bf hírekben: „ A beruházást utolérte a Covid jelenség: építőanyag áremelkedés, költségek növekedése, munkaerőhiány… A megoldáshoz minden résztvevő és döntéshozó támogatására, segítségére szüksége lesz városunknak. Az előzetes ismereteink szerint ebben a segítségben részesülni is fog Földvár.” Iszonyatos sok pénzről van szó és egyszer már jött kormányzati segítség is, de kézzel foghatóan, jól láthatóan nagyon, nagyon messze a megoldás. Kérdésünk: Jól, felelősen át lett ez a vállalkozás gondolva? 

 

A „Keingő” épületegyüttesének hitelből való megvásárlása: A fenti „kúlt kikötő” kérdéskör, nagyon - nagyon  távoli jövőbe vesző megoldása, a kilátó mai napig nyitott, kivitelezője elleni pere, még mindig nem elég ok a lassításra, az óvatosságra? A vásárlásra felvett hitelt, nem a testület, hanem a lakosság fogja visszafizetni! Nem kellene ezt az a tervet ezért számukra egy kicsit jobban kicsomagolni. Kinek is vesszük meg azt az ingatlant? Mert a tervezett bontás, ingatlanfejlesztés kompetenciája és  költségei, messze meghaladják a város lehetőségeit! Majd egyszer csak erre jár valaki és megoldja? Ki is pontosan?

 

A „Vizisport telep” eladása kőrül kialakult találgatások: Polgármester erről a Bf hírekben: „A vizisport telep épülete nagyon rossz műszaki állapotban van. ( Itt közbe szúrva: Ki is volt a megrendelő és finanszírozója a nem is oly távoli időkben?) Ennek felmérésére tavasszal megrendeltünk egy szakvéleményt és ezzel kapcsolatban egy értékbecslést is. Magyarul: ebben az állapotában a mai magyar piacon mit ér az ingatlan. A szakértői vélemények birtokában a városvezetés el fogja dönteni, ( - szokásos módon, az itt élő, résztulajdonos lakosság megkérdezése nélkül - ) hogy a meglevő ingatlan renoválása, helyrehozatala, vagy egy új létesítmény kialakítása ( -csak ezt ne!..- ) az előnyösebb önkormányzatunk számára.” Akár.. Ez nem válasz! Az épület az eladható vagyontárgyak leltárjában a No1. Tervezik eladni, vagy sem? És minek oltárán hoznánk ezt az áldozatot?

 

smith Creative Commons License 2021.10.22 0 0 3556

Október 24-30. között újra vadkempingek lesznek a strandok mindenfelé... :-(

Előzmény: smith (3538)
Hatpöttyös Creative Commons License 2021.10.21 0 0 3555

Hát azokba a tömbökbe (szakszervezeti üdülők) legalább a pór nép úgy érezhette Ö is számít valamit a hatalomna. Na de most???? 

 

Előzmény: szatszov (3546)
zupi.3 Creative Commons License 2021.10.19 0 0 3554

Kár! Felüdülés lett volna valami mástól félni. Na. akkor szerdán is lefutom a távot.

Előzmény: smith (3553)
smith Creative Commons License 2021.10.19 0 0 3553

Terjed egy bizonyos üzenet, hogy érkezik a pusztító SO2 felhő, ami a www.windy.com SO2 CAMS előrejelzésére hivatkozik. A rémhírből pár információ kimaradt, például hogy az SO2 érték az EGÉSZ légoszlopból származik, azért ilyen szép szemléletes. A magasabb légrétegeben sokkal több az SO2, de minél alacsonyabbra megyünk annál kisebb lesz, a felszínen tehát gyakorlatilag semmit sem érzünk majd belőle.
https://www.facebook.com/orszagosmeteorologiaiszolgalat/posts/4396855083723619

Előzmény: zupi.3 (3552)
zupi.3 Creative Commons License 2021.10.19 0 0 3552

Szerdán ne fussatok a szabadban.

 

szévike Creative Commons License 2021.10.15 0 0 3551

Emlékszem tavasszal vásárláson gondolkodtál.

Hogy döntöttél? Vettél végül valahol? 

Ha igen, mik az első tapasztalataid?

Előzmény: szatszov (3550)
szatszov Creative Commons License 2021.10.15 0 0 3550

Sajnos amelyik polgármester nem engedi ezt meg a településén, az lemarad. Persze lehetne ezt kúltúráltan is csinálni, de van rosszabb is...

Itt legalább még le lehet menni a partra sétálni. 

MÉG...

 

Nézd meg füredet. Ott voltam egy rendezvényen tavasszal, utána akartam egyet sétálni a parton. Hát nem ment...

Előzmény: Ilex,alex (3549)
Ilex,alex Creative Commons License 2021.10.14 0 1 3549

A város szívében a központi parkban ez a negyedik bérkaszárnya. A Googlmaps-on látható fák már nincsennek, mert épül a következő, sőt az út túloldalán is épül hamarosan egy nem kicsi szálloda.

A „szabadtéri szinpad” csak azért nem rondítja a környezetét mert a vállalkozó a maradék pénzből már nem tudná befejezni….

Ha jól látom a Séd patak árterében is folynak a munkálatok lakópark vagy mi a szar lesz ott is? Nem tudni pontosan mivé válik a település, a megbízott városi ügyintézőink nem állnak szóba a lakossággal, a borzalmas járványhelyzetre való hivatkozással. Kérdezheted naívan hogy ez miért baj?

Nem, nem baj, katasztrófa!

Miközben a bajszos főhorgász a világ klíma problémáin busong, addig szűkebb környezetünkben magunk alatt vágjuk a fát! 

Előzmény: szatszov (3548)
szatszov Creative Commons License 2021.10.14 0 0 3548

Kifejthetné...

Érdekelne...

Előzmény: smith (3547)
smith Creative Commons License 2021.10.14 0 0 3547

Szerintem ennél mélyebb értelemben gondolta az olvtárs a zsákutcát...

Előzmény: szatszov (3545)
szatszov Creative Commons License 2021.10.14 0 0 3546

Lakótömbök eddig is voltak Földváron, csak sokkal nagyobbak, mint ezek az újak. 

Előzmény: Hatpöttyös (3542)
szatszov Creative Commons License 2021.10.14 0 0 3545

Mi a baj ezzel?

Ez mindig is zsákutca volt, max a táblát rakták ki későn. 

Hátul egy nagyobb eső után max terepjáróval lehetett eddig is közlekedni.

smith Creative Commons License 2021.10.13 0 0 3544
Előzmény: szatszov (3543)
szatszov Creative Commons License 2021.10.13 0 0 3543

Ez hol van?

Előzmény: Ilex,alex (3541)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!