Keresés

Részletes keresés

viennatrader Creative Commons License 2008.05.15 0 0 339

"add el az árutőzsdén fele áron kapásból megvennék azt tőled"

 

Azert ehhez mindenkeppen erdemes hozzatenni hogy a tozsdei kontraktusoknal nincs fizikai szallitas. Egy elszamoloaron kifuttatjak a kontraktust lejaratkor, es pusztan penzugyi elszamolas tortenik a vegen.

 

Nem azt mondom ezzel, hogy nem jo ertekmero a tozsdei termin ar, pusztan csak azt hogy ha valaki fizikai aruval rendelkezik, az csak fedezni tudja az arvaltozas kockazatat a tozsden, de eladni ott nem tudja a termenyt.

 

Szepen is festene a Vigado ter kornyeke, ha negyedevente fizikai szallitast csinalnanak ott buzaban, kukoricaban es feldisznoban :))))

 

Tehat inkabb azt lehet mondani: ha ennyire biztos valaki a "huvelykujszabaly ervenyesuleseben akkor short-olhat a jelenlegi terminarak mellett, aztan meglatjuk lesz-e 3-5% nyeresege a vegen :)

 

Az alapmegallapitas attol igaz, a jelenlegi elelmiszerarrobbanas miatt nem szamitanek en sem a mezogazdasagi termenyek aranak esesere magas Mo-i termeshozam mellett sem.

Előzmény: earl.hickey (338)
earl.hickey Creative Commons License 2008.05.15 0 0 338

Azonkívül jó termés esetén nem 50 ezer forint a búza tonnánkénti ára, hanem a fele. Nem sorolom tovább a csacskaságokat, amiket ide szakértesz, mert úgy látom, hogy szeretik olvasni a meséket a kiváló fórumtársak. Azt meg nem szeretik, ha valaki elrontja a szépen hangzó mesét azzal, hogy megpróbál rámutatni a butaságokra.

 

add el az árutőzsdén fele áron kapásból megvennék azt tőled

earl.hickey Creative Commons License 2008.05.15 0 0 337

a gabonaárak alakulása 2006 - 2007-ben

 

http://www.ikr.hu/letoltes/gabonafelek.pdf

 

a mai Világgazdaság szerint az idei kedvező termés ellenére a gabonaárak magasak maradnak, köszönhetően részben a fellendülő bioetanol gyártásnak is.

 

A VG szerint noha kiemelkedő lesz az idei átlagtermés 2008 augusztusi lejáratra a takarmánybúza ára 45-46 e Ft körül mozog.

 

Szóval enynit a csacskaságokról kedves barátom olvass több újságot internetes oldalt, nézz több tévét 

 

így tágithatod már eddig is széles látókörödet.

 

 

 

Előzmény: raber2 robert (334)
earl.hickey Creative Commons License 2008.05.15 0 0 336

ha valakit részleteiben érdekel a piac

 

http://www.foldbroker.hu/piac.htm

 

itt pedig az átlagos (hangsúlyozom az átlagos) aranykorona értékek vannak feltüntetve

 

http://www.ktg.gau.hu/~podma/zona/images/map4.gif

 

 

earl.hickey Creative Commons License 2008.05.15 0 0 335

Dévaványán vannak alacsonyabb minőségű földek, Magyarbánhegyesen vannak a legjobb minőségűek, (mindkettő Békés megye) Orosháza és Maroslelle környékén pedig közepes minőségű földek.

 

 

Aki csak úgy be akar fektetni termőföldbe, ha nem rendelkezik a támogatshoz való joggal, akkor bizony meg kell elégednie a 3-5 %-os éves haszonnal, viszont 2011-ig a földárak min 50 % al emelkedhetnek )

 

ezt tudom már megint túlzó lesz egyesek számára, de ezt így gondolom

 

 

Előzmény: raber2 robert (334)
raber2 robert Creative Commons License 2008.05.15 0 0 334
Kicsit össze-vissza beszélsz. Korábban arról oktattál, hogy kis aranykoronás földeket veszel, mert arra sok támogatás jár. Most meg azt mondod, hogy 35 aranykoronás földeken termelnek a bérlőid. Most akkor hogy is van ez? 35 aranykoronás földből nagyon kevés van Magyarországon.

Egyébként 35 aranykoronás földön sem termel Magyarországon senki 10 tonna búzát. Ez majdnem a genetikai korlát a ma ismert fajták esetén. Ez olyan világrekord, amit a fajtakísérletekben, agyontrágyázott, patikamérlegen adagolt mikroelemekkel dúsított, optimális vízellátással biztosított, folyamatosan permetezett parcellákon esetleg lehet. Itt meg a költség lesz olyan magas, hogy még úgy sem éri meg, ha 10 tonna terem. Azonkívül jó termés esetén nem 50 ezer forint a búza tonnánkénti ára, hanem a fele. Nem sorolom tovább a csacskaságokat, amiket ide szakértesz, mert úgy látom, hogy szeretik olvasni a meséket a kiváló fórumtársak. Azt meg nem szeretik, ha valaki elrontja a szépen hangzó mesét azzal, hogy megpróbál rámutatni a butaságokra.

Aki persze csakugyan be akar fektetni termőföldbe, annak talán nem árt meg, ha pontosabban számol. Meglepetések érhetik, ha rád hallgatva rohan venni földet. Jobban teszi, ha kiveszi a handabandát az értékes információ közül.

Látom szaporázod a nickeket. Ugye csak ez a kettő van? Vagy van több is?
Előzmény: earl.hickey (332)
viennatrader Creative Commons License 2008.05.15 0 0 333

Emlitetted hogy balaton deli partjan van szolod. Ehhez kapcsolodna egy kerdesem:

 

Angliaban volt egy kollegam aki vault-ban berelt helyet. Ez gyakorlatilag egy olyan pince, ahol megfelelo korulmenyek kozott borok bertarolasat vegezik kis tetelben is.

 

Letezik-e ilyesmi Magyarorszagon? Kulonosen a balaton deli reszen vagy Nyugat-Magyarorszagon erdekelne egy ilyen kontakt.

 

Nem egy puccos borospincebe szeretnek "berletet". Egy kisebb helyet szeretnek berelni egy pinceben, ahol 2-300 uveget el tudnak tarolni, es evente 3-4 alkalommal mozgathatom a keszletet.

Előzmény: earl.hickey (332)
earl.hickey Creative Commons License 2008.05.15 0 0 332

Egy matek kérdés 

 

Ha tavaly őszi búzából gyenge közepes volt az átlagtermés 4,2-4,6 T / Ha átlagban akkor mennyi lehet az átlagtermés ha nem gyenge közepes a termés ha kiugróan jó az átlagtermés vagy ha a legjobb földekről aratják azt le.

 

azt már le sem merem írni rabernek hogy a szőlőművelésben tavaly (csabagyöngye és pinot noir) milyen hozamot lehet elérni (3 max 4 éves megtérüléssel)

viennatrader Creative Commons License 2008.05.15 0 0 331

Udv raber2 robert!

 

Ne haragudj a kioktatasert, de lassan standardda valik, hogy akarki megjelenik ebben a topicban Te szemelyeskedo tamadast intezel ellene.

 

Lehet hogy nem mindig 100%-ig pontos az amit valaki itt leir. Nem egy ingatlanfejlesztoi szakmai forum ez, az rendben van. De nem is egy kokler hogyan legyunk milliomosok pogi-ropi-fanta konferencia.

 

Itt nem az a cel, hogy bebizonyitsd hogy a masik mennyire nem ert hozza es megis bele mer szolni. Az alaphangulata a forumnak azt gondolom hogy baratsagos es nyitott sok iranyba.

 

Kicsit zavar az, hogy megprobalsz mindenkit "izombol kioktatni" es ha valaki felveszi a kesztyut akkor szemelyeskedo stilusban folytatod.

 

Megtenned a kedvemert, hogy kicsit lazabban kezeled a topiktarsaidat? Nem elethalal harc ez, csak nehany ember eszmet cserel egy temaban a vilag kulonbozo reszeirol.

 

Koszonom,

 

ViennaTrader

 

(Es elnezest Verpontytol, vegulis O inditotta a topicot, igy az O joga hogy "moderalja", csak mar zavart kicsit ez az allando torzsalkodas itt)

Előzmény: raber2 robert (324)
mammamija Creative Commons License 2008.05.15 0 0 328
tonnában! igen:)) mázsát írtam? 'ülye vagyok:))
Előzmény: Törölt nick (327)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.15 0 0 327
tonnában ennyi
Előzmény: mammamija (325)
viennatrader Creative Commons License 2008.05.15 0 0 326

Mertekegysegproblema lepett fel ugy nezem:

 

 

Az Agraragazat cikk szerint:

 

"A 2007. évi kalászos terméseredmények az alábbiak szerint alakultak.

 

[...]

 

Őszi búzából 1 millió 118 ezer hektár volt a betakarítható terület. A végleges termésbecslés közepes terméseredményt prognosztizált, országos szinten 3,8 t/ha átlagterméssel és 4 millió 322 ezer tonna összterméssel.

 

A betakarítás befejezését követően az országos termésátlag 3,6 t/ha, a termés pedig 4 millió tonna lett. Ez csak gyenge közepes termésmennyiségnek számít és 7%-al kevesebb az előző évinél. Az idei búza minősége viszont kiválónak mondható, a betakarított termés legalább 80%-a étkezési vagy javító minőségű. Szinte az összes minőségi paraméterben felülmúlja a minőség az előző évek szintjét."

 

Egy nagysagrendi tevedesed van a 4.2-4.6q (4.2 es 4.6 mazsa) / hektar ertekeddel.

 

1 mazsa = 0.1 tonna ...

Előzmény: mammamija (325)
mammamija Creative Commons License 2008.05.15 0 0 325
4.2 - 4.6 q az átlag hektáronként....
Előzmény: earl.hickey (323)
raber2 robert Creative Commons License 2008.05.15 0 0 324
".....egy hektárról 80-100 mázsás búzatermései voltak...."

Hűha!!!

Nem kéne ilyen hülyeségeket beírni ide. Még akkor sem, ha az olvasóknak általában nincsen fogalma a földeken termelt termények fajlagos mennyiségeiről.

Már megint hogyan jön ide az, hogy én vajon mennyi adót fizetek?

Előzmény: earl.hickey (323)
earl.hickey Creative Commons License 2008.05.15 0 0 323

Most mi köze a beírásomnak ahhoz, hogy mások is nekem ugrottak már, mert nem hiszek el mindenféle maszlagot, és nem minősítem vérprofinak azt, aki ide handabandázik a saját királyi nagyságáról?

 

ezt most hadd ne minősítsem, senki nem mondta hogy vérpofi vagyok, vérprofi te vagy ezt számos beírásod is bizonyította.

 

3 weboldalt üzemeltetsz gondolom az ebből származó bevételedet az utolsó fillérig leadózod, és nem károsítod meg holmi adócsalással a szegény magyar államot.

Ilyet gondolni sem merek rólad

 

Ki lehet használni a parasztok tájékozatlanságát, meg lehet őket vágni, csak ez véleményem szerint nem etikus.

 

Azok az emberek akiknek ki van adva a földterület, sokkal jobban tisztában vannak saját lehetőségeikkel, saját mg tanácsadót foglalkoztatnak, nomráklsi gépparkkal művelik a földet.  Csak hogy érzékeltessem mennyire is használom ki ezeket a derék becsületes embereket. a gazdának egy hektárról 80-100 mázsás búzatermései voltak, ami 5000/q áron számolva 500 e Ft / Ha bruttó hozamnak .

 

T emeg itt próbálod azt másokkal elhitetni, hogy ezek az emberek szerencsétlenek akik még mindig lovas ekével szántanak.

 

 

Előzmény: raber2 robert (321)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.15 0 0 322

"Most mi köze a beírásomnak ahhoz, hogy mások is nekem ugrottak már, mert nem hiszek el mindenféle maszlagot, és nem minősítem vérprofinak azt, aki ide handabandázik a saját királyi nagyságáról?"

 

:D :D :D :D :D :D

raber2 robert Creative Commons License 2008.05.15 0 0 321
Én nem vettem semmit személyes támadásnak. Nem is értem a beírásodnak ezt a részét. Nem te veszed személyes támadásnak, hogy a téves közléseidet kijavítom? Mégegyszer mondom, hogy a területalapú támogatás a földhasználónak jár. Az ettől eltérő megállapodás, szerződés jogszabályba ütözik. Meglepő módon még akkor is, ha mindkét félnek jó. Ettől függetlenül megállapodhatsz valakivel úgy, hogy nem veszed figyelembe a jogszabályt, csak az nem jogszerű. Ki lehet használni a parasztok tájékozatlanságát, meg lehet őket vágni, csak ez véleményem szerint nem etikus. Akkor sem etikus, ha önként és dalolva belemennek. Ennyit mondtam. Akinek nem inge nem veszi magára. Erre jösz azzal, hogy ne menjek emberek közzé? Miért nem azt mondod, hogy mennyivel lehet lefizetni a falusi hivatalnokot, hogy a kötelező hirdetményt a fiókjában tartsa 3 hétig, ahelyett hogy szabály szerint kifüggesztené? Egy sör elég?

Most mi köze a beírásomnak ahhoz, hogy mások is nekem ugrottak már, mert nem hiszek el mindenféle maszlagot, és nem minősítem vérprofinak azt, aki ide handabandázik a saját királyi nagyságáról?
Előzmény: earl.hickey (320)
earl.hickey Creative Commons License 2008.05.15 0 0 320

ez most erősen off lesz

 

raber neked nem érdemes emberek közé menni, mert ha valaki neadjisten veled ellentétesen fogalmaz meg valamit akkor azt te már személyes támadásnak véled.

 

senki sem akar vitatkozni veled sajnálom hogy igy fogtad fel.

 

egyébként itt a topikban már nem én vagyok a legelső ember akit kioktatsz  vagy javíts ki ha tévednék.

 

az alacsony etikai normára vonatkozó kitételedet pedig határozottan visszautasítom

 

 

on

 

én is vidéken nőttem fel, Békes Megyében, szüleim is ott élnek a mai napig is,

én úgy gondolom, hogy a földkiadás ha nálad van a bázisjog szabad megállapodás tárgya, ha valaki nem fizet annyit mint szeretnék, akkor nem adom ki a földet, de ha megfizeti a földbérleti díjat akkor viheti.

 

szerencsére a bérlőim nem elesett parasztemberek, hanem nagy parasztgazdaságok, a fölkdbérleti szerződések pedig mindkét fél számára előnyösek különben nem irtuk volna alá öt évre azokat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: raber2 robert (319)
raber2 robert Creative Commons License 2008.05.15 0 0 319
A jogszabály szerint a területalapú támogatás a földhasználót illeti meg, nem a tulajdonost. Tehát ha valaki befektetési céllal vásárolt földet, de azt nem tudja vagy nem akarja művelni, akkor őt nem illeti meg a területalapú támogatás. Ha a tulaj a földjét szabályosan (nem szóbeli megállapodás alapján vagy zsebszerződéssel) bérbe adja, a bérleti szerződést bejegyzik a Földhivatalba, akkor a támogatás a bérlőt illeti. Szerintem ezen ne vitatkozzunk már. A jogszabálytól eltérő megoldások ingoványos talajon állnak, amik máshova vezethetnek.

Én nem mondom azt, hogy nem lehet kijátszani a jogszabályt. Nem mondom azt, hogy nem lehet lefizetni a hivatalnokokat. Azt sem mondom, hogy alacsony etikai normákkal felvértezve nem lehet megvágni a parasztembereket, akik jobb hiján még fizetnek is azért, hogy általában ráfizetéssel a földet túrhassák. Az én etikai normám azonban nem engedi meg, hogy lenyúljam a földművelőnek járó állami támogatást. Ezt valahogy nem veszi be a gyomrom. Lehet, hogy csak azért mert közülük származom?
Előzmény: earl.hickey (317)
earl.hickey Creative Commons License 2008.05.14 0 0 318

ja raber2 robert olyan földet nem veszünk ahol nem tudjuk azonnal megszerezni a területalapú támogatási jogot (bázisjogot) , vagy ahol hosszú távú haszonbérleti szerződésekkel valami magának vindikálta a támogatási jogot. 

Előzmény: raber2 robert (316)
earl.hickey Creative Commons License 2008.05.14 0 0 317

Megállapodás kérdése hogy ki kapja meg a területalapú támogatást. nem sok olyan földünk van ahol átengedjük másnak a támogatás kifizetését.

 

Van olyan 5 hektáros földem amit tavaly januárban vettem összesen 900 e Ft ért, olyan megállapodást kötöttem a bérlővel, hogy nemcsak a támogatást hanem

még haszonbért is kapok tőlük. így egy évben erről a területről 260 e Ft ot kapunk.

 

a Natura 2000 es területek esetében a 37000 Ft os támogatást továbi 38 E / HA-al  (19000 FT) növeli meg az Unió. erről a területről   Ha-onként 57 e FT os támogatást kapunk.

 

Van olyan termőföld Csongrád megyében ahol azért vettem földet még 2005 ben egy táblában mert megtudtam hogy hamarosan autópályát építenek erre  a területre. Így is lett az M!3 as autópályát akarják ot tépíteni

 

2008 ban értesítettek, hogy kisajátítanák a földem egy részét most folyik az egyezkedés az állammal az árat illetően.  Nem fogom olcsón adni magamat.

 

Megjegyzem noha Békesben és Csongrádban ahol vannak földjeim már 20-25 e Ft körül van egy aranykorona ára, de hallottam már 1 millió FT /Ha árról is (kb 30 -33 e Ft /aranykorona)  én még nem vettem 8 10 e Ft nál drágábban termőföldet, Nem is szándákozom ezen változtatnia jövőben sem. Mindi vannak alkalmi vételek , tavaly amiről lemaradtam pl. az egy 88 HA-os rossz minőségű (IV. osztályú)  terület volt 10 millió Ft-ért.

 

Az is jó taktika, hogy nem a minőségre hanem a mennyiségre hajt az ember, pl bevásároldo magadat egy táblába, egy adott aranykorona értéket veszel, amikor kiméreted a földedet akkor akkor rosszabb minőségű területetet méretsz ki magadnak, így nagyobb területű földed lesz, amiért több területalapú támogatás jár.  

Előzmény: raber2 robert (316)
raber2 robert Creative Commons License 2008.05.14 0 0 316
Azért arról ne feledkezzünk el, hogy a területalapú támogatást nem a tulajdonos kapja, hanem aki megműveli a földet, például a haszonbérlő. A mi földterületünk öt éves ciklusokban ki van adva. A bérleti szerződés be van jegyezve a tulajdoni lapon. A bérleti díj 35 kg búza aranykoronánként, amit a július 31-i tőzsdei záróáron forintra átszámítva kapunk meg a bérlőtől évente egyszer. Ez a föld árának 3-5 %-a legfeljebb.
Tehát termőföldbe befektetni hosszabb távra jó lehet, de a területalapú támogatást csak az számítsa rendszeres bevételnek, aki tud földet művelni. Az agrárárak drasztikus emelkedése a világpiacon előre vetíti a magyar földek felértékelődését is. Ezért valószínűleg érdemes befektetni, de csak 20 hektárnál nagyobb egybefüggő , minimum 15 aranykoronás termőföldet érdemes megvenni főleg a Dunántúlon (30 ezer forint aranykoronánként). Jó lehet még Békésben, vagy a Hajdúsági löszön földet venni, ahol jó termőképességű területek kaphatók még 20-25 ezer forintos aranykoronánkénti áron.
Előzmény: earl.hickey (315)
earl.hickey Creative Commons License 2008.05.14 0 0 315

Húú hirtelen elég sok kérdést zúditottatok rám, de igyekszem azért mindenre több részletben válaszolni.

 

Mi családi gazdálkodóként veszünk igénybe az államtól és az EU-tól területalapú támogatást. (ennek együttes összege erben az évben 37 e Ft / Hektár)

 

A támogatás akkor jár neked, ha a földbe olyan növényt vetsz be, amit az EU támogat.

 

A támogatás nem jár automatikus hanem minden évben igényelni kell azt a Megyei, (Fővárosi) Vidékfejlesztési Hivataltól.  

 

A  támogatás mértéke minden évben elméletileg nő egészen és egészen 2013-ig biztosítva van a pénzáramlás (eddig van elfogadva az EU költségvetése) Hogy utána mi  lesz még csak találgatások vannak, Elméletileg csökkenteni a akarják a területalapú támogatásokat EU szerte ami lehet úgy valósul meg hogy a NY Európai gazdáknak adott támogatások mértékét (ami jelenleg kb 100,000 Ft / HA) csökkentik kb 20 %-al, a magyar gazdáknak adott támogatás mértéke pedig olyan 60,000 Ft / Ha -ra állhat be addigra.

 

(Megjegyzem pártunk és kormányunk az Eu csatlakozást sikernek állította be, hogy milyen sokat harcoltak ki a gazdáknak, de ez nem igaz.  a magxarok tárgyalóküldöttsége szentül meg volt győződve arról hoyg MO-n a támogatásra érdemes termőterület nagysága 4,8 M Ha, erre vonatkozóan jelentettek be igényt az Eu-nak amit az elfogadott. Ekkro kapott volna mindne gazda kb 50,000 Ft /ha támogatást. Időközben a tárgyalások utén kiderült, hogy nem 4,8 M HA hanem 6 M ha a támogatásra feljogosított terület így arányosan csökkent a hektáronkénti támogatás kb 10 e Ft /ha -al) )

 

Mint mondtam csak akkro kaphat az ember támogatást ha olyan növényt vet be amit az Unió támogatásr aérdmesnek gondol, ezt az Földművelésügyi Hivatalok évről évre légifelvételek alapján ellenőriz. 

 

www.mepar.hu

 

Előfordul, pl hogy olan földek esetében ahol még nicsn külön a tulajdonosok részére kiparcellázva a terület, túligénylés fut be, (azaz több támogatást igényelnének a gazdák, mint ami a terület alapján járna) ekkor addig nem kap senki semmit amig a Hivatal ki nem tisztázza hogy mi volt a túligénylés oka és hát ilyenkor csúszik a támogatás rendesen. 

 

Elég sok adminsiztrációval jár a támogatás igénylése, a papírmunkákat ebben a gazdaságban fateropm intézi, de a szabályok bonyolultsága okán sokszor kell tanácsadót is igénybe venni.

 

Mindenesetre olyan termőföldet érdemes venni, ahol van un mepar azonosító az adott területen. Ezt pedig a helyileg illetékes falugazdásztól meg lehet kérdezni.

  

A földpiaci eléggé érdekes piac, kereslet lenna földre jócskán, de 2011 ig nem vehetnek külföldiek, másrészt  kis szétszórt földeket lehet venni, harmadrészt ha van is eladó föld a helyben lakó gazdák ugranak rá.

 

A földtörvény szerint a helybenlakónak, a haszonbérlőnek, az ugyanabban a helyzrajzi számba lévő többi tulajdonosnak elővásálási joga van a földre, azaz ha teszel nem helybenlakóként ajánlatot egy adott földre, akkor 3 hétig az ajánlatot a tv. szerint ki kell függeszteni a helyi önkormányzat hirdetőtábláján. Ha valaki az előbbiek közül megadja ugyanazt az árat a földért akkor a föld a helybenlakóé lesz.

 

Sajnos már jártam igy, de ahol van ismerettség ott az említet 3 hétig egy fiók mélyén fektetik a földvásárlásról szóló hirdetmlényt és a tied lehet a föld.

 

Vannak okyan területek, mitn pl egyik földem Dévaványa környékén, amelyik föld fokozottan védett, un természetvédelmi területen fekszik. Az enyém pl a túzokrezervátum része, Itt többlettámogatás jár a 37 e Ft / Ha  támogatáson felül. kb további 15 -20 e Ft / Ha. Ezeket a területeket az un. NATURA2000 tartalmazza helyrajzi számok alapján. A Google ban vagy a földművelésügyi Minsiztérium honlapján találhatsz róluk bővebb információt.  

 

 

folyt köv.   

 

A következő részben a jövedelmezőségről irok,  

     

 

  

 

      

 

Előzmény: liliana01 (313)
verponty Creative Commons License 2008.05.14 0 0 314
hogyne erdekelne :)
Előzmény: liliana01 (313)
liliana01 Creative Commons License 2008.05.13 0 0 313
Engem konkrétan a földalapú ( területalapú ?) támogatás érdekelne.
Amit eddig tudok róla az elég kevés.
Terület után lehet igényelni . De hol? Jegyző, falugazda ? Kell-e termelőtevékenységet folytatni rajta ? A tulajdonosnak bizonyos km. távolságon belül kell laknia, vagy sem? Ha jól emléxem ez az őstermelőnél kritérium. De lehet, hogy ennél a támogatásnál is?

Szóval jó lenne ha el tudnál indítani ezügyben . Szerintem már így is veszítettem jócskán a nem kellő informáltság miatt, mert az elgazosodást megelőző munkák azért mindig pénzbe kerültek.

Lehetséges, a többieket ez nem annyira érdekli, de az emilem publikus.
Előzmény: earl.hickey (309)
viennatrader Creative Commons License 2008.05.13 0 0 312

Szia earl!

 

Csatlakozom az elottem szolohoz :)

 

A termofold-befektetes itt meg nem volt erintolegesen sem tema eddig. Igy nagyon erdekes lenne latni, mik a specialitasai. Mekkora a gazdasagos meret, mennyire forgalomkepes. Hol erdemes keresni. At lehet-e minosittetni es mi ennek a menete?

 

Szoval ami a csovon kifer johet minden :)

 

Udv,

 

ViennaTrader

Előzmény: earl.hickey (309)
verponty Creative Commons License 2008.05.13 0 0 311
mellett
Előzmény: verponty (310)
verponty Creative Commons License 2008.05.13 0 0 310

udv,

 

earl, ha valaki, te vagy itt a verprofi. :)

 

a termofold-kerdesrol en nagyon varom a velemenyedet, tapasztalataidat. 

 

a banki ingatlanok vetelerol is irhatnal, ha nem titkosak az infok.

 

(eppen Praga mellet vagyok, bocsi az ekezetek hianyaert)

Előzmény: earl.hickey (309)
earl.hickey Creative Commons License 2008.05.13 0 0 309

Sziasztok!

 

 

Nemrég találtam rá erre a topikra és élvezettel vetettem bele magam a végigolvasásba.

 

Nagy élmény volt olvasni a sok "vén róka" royalgold, wiennatrader, vérponty sé atöbbiek írásait, amelyekből árad a pozitiv szemlélet, a vérprofi gondolkodásmód.

 

Az általatok leírt történetek többségéból egyszerű kivülálló számára is sokat lehetett tanulni, sőt akár ezekezt a történeteket akár még könyv formájában is meg lehetne jelentetni, mint pl. Hétvégi ingatlanmilliomos Magyarországon.

 

De visszatérve a tárgyra engem is érdekelnek az ingatlanok, de eddig csak részben foglalkoztam lakóingatlanokkal, idáig jórészt mezőgazdasági területeket (termáföldeket) vásároltam fel kisebb részt kárpótlásból nagyobb részt későbbiekben. Ezek a földek még mindig nagyon jü befektetésnek tűnnek, noha 2011- ig derogáció van rájuk és noha elaprózódott a termőfödl piac Magyaroszágon  (értsd 2001 ig nem nyitják meg a piacot a külföldiek előtt)

A földalapú támogatással és a haszonbérrel kalkulálva van olyan földem amelyik évente 30 % ot hoz adómentesen és kockázatmentesen.

 

Ha van rá igény a későbbiekben irhatok hosszabban is a földkérdésről.  

 

Pár éve viszont vásároltam a Balaton déli partján szőlőt, amelyet azóta is bérmüveltetek, elég tiszteségges haszonnal évente, sőt ha van rá lehetőség akkor időről időre bővitem a termőterület nagyságát. Mára elég szép terület összejött már.

 

 

Lakóingatlanok terén is volt már jó vételem. 4 éve vettem 30 % saját erővel 70 % hitellel részben Budán a XI. kerületben egy majdnem 70 nm es új építésű lakást ird és mondd 240 e FT os nm áron. A lakás azóta is hasznosítva van, mai árakon kb 360-380 e FT nm áron lehetne értékesíteni azt. 

 

Most újabb lehetőségem van banki ingatlanok vételére Bp különböző pontjain, a banki értékbecslő által megállapított érték 60-70 %-án. van amelyik lakás lakottan kerül értékesítésre , van amelyik nem. Van amelyik haszonélvezeti joggal van terhelve, mondjuk az ilyet meg se nézem, mert a haszonélvezeti jog jogosultját  élete végéig ki nem lehet tenni  a lakásból.

 

Röviden ennyi magamról, remélem nem veszitek tolakodásnak hosszú bemutatkozásomat és remélme befogadtok magatok közé.

 

Szép napot !  

 

  

mammamija Creative Commons License 2008.05.13 0 0 308
:)) Adja isten, hogy sikerüljön valahol találnod egy jó kis kúriát!!! - aztán majd "lezsűrizzük" vendégként!!!:))))
Előzmény: viennatrader (306)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!