Keresés

Részletes keresés

Contax_G Creative Commons License 2008.01.22 0 0 4
Köszi a véleményeket.
Jó lett volna még többet is olvasni...:)
Honnan érdemes beszerezni ezeket a tápokat??
szpsz911 Creative Commons License 2008.01.17 0 0 3

Üdv.

Nekünk két spániel kutyánk van, akiket igyekszünk a lehető legjobban tartani.

Először Hill's tápot kapott az idősebbik, amikor egyedül volt. Ez helyrehozta azt, amit a kedves tenyésztő el....t, mivel hazavitel után olyan orrfacsaróakat és időnként vérset kakilt szegény, hogy erős kételyeink voltak a megmaradását illetően. A Hill's állatorvosi gyógytápja hozta rendbe.

Aztán némi anyagi megfontolásból és egyik ismerősünk (szintén két spániellel) javaslatára áttértünk az Acana-ra. Ez is prémium táp és szerencsére ehhez mi 15kg-onként  olyan8-9eFt-ért jutunk hozzá. A titok abban rejlik, hogy a Fressnapf nagyon drága, de a kisbolt itt az agglomerációban LÉNYEGESEN jobb áron hozza.

Az ACANA-t megeszik, majd' mindennap kapnak. Néha a párom főz is nekik, mert bizonyos baromfihúsokat is szeretnek, de nagy marhaságnak tartom azt az állítást, hogy "ami jó az embernek, az jó a kutyának is". Mégpedig azért, mert teljesen más a kutya emésztőrendszere, mint az emberé. A kutya egy ragadozó állat, nagyon savas kémhatású nyállal és nedvekkel, tehát ami neki jó, az nekünk nagyon nem. És vica versa.

Jutalomfalatnak viszont nagyon szeretik a Pedigree Denta Stix nevű fogtisztító rudakat. Brúnó, az idősebbik kutya szinte fetisizálja, muszáj napjában többször is adni neki. A Denta viszont, ha az ár is érdekes, akkor a legolcsóbb, ha a Fressnapf leakciózza és a 7db-os mellé tesz ajándékba egy 3db-osat is, mindezt kb 400,-Ft-ért, illetve a gödöllői Tesco a kétszínű 7db-osat 343-ért adja.

l.a.c.i Creative Commons License 2008.01.17 0 0 2
ajánlott olvasmány: táp kontra főtt kaja
Laci082 Creative Commons License 2008.01.17 0 0 1
Sok megrögzött gazda van aki szerint ami neki jó, az jó a kutyának is alapon a maradék kaját ömlesztve adja a kutyának (értsd: moslékot eszik szerencsétlen állat). Pedig a kutyáknak teljesen más a tápanyag szükségletük mint az embereknek. Én azt szoktam mondanbi, hogy kapjon száraz kutyatápot valami értelmes fajtából. Itt kizárható az összes TV-ben reklámozott (pedigrre, chappi, friskies...) és persze a különböző áruházi "márkás" (Tesco, CBA...) típusok is, mert ezek növényi eredetű fehérjével vannak telerakva (mivel az olcsóbb), a kutyának pedig állati eredetű fehérje kell az egészséges élethez. Erre az egyik prémium táp reklámja nagyon bejön: "a kutya nem csirke, ne etesse gabonával":)
Szóval én a prémium tápokat javaslom, márkától függően ezek ára 12-16000Ft/15kg, ami egy hónapra elég. Aki ezt nem engedeheti meg magának, az pedig jobb állatpatikákban tud vásárolni hasonló minőségű, de kedvezőbb árú száraz tápot kimérve. Persze ezek mellett a kutya kaphat hetente egyszer-kétszer akátr maradékot is, de lehetőleg húsféléket.
Előzmény: Contax_G (-)
sneci Creative Commons License 2008.01.17 0 0 0
0 vélemény.
Előzmény: Contax_G (-)
Contax_G Creative Commons License 2008.01.17 0 0 topiknyitó
Utoljálra vidéken láttam, hogy a maradék ebédet kapták meg a kutyusok.
Mintha azóta sokat változott volna a világ! :)
Jól látom??

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!