Keresés

Részletes keresés

balacy Creative Commons License 2009.12.17 0 0 2524
Elgondolkodtam azon, hogyha 20 éve beszállok az etnobizniszbe és elmegyek fajvédőnek, hol tarthatnék most. Simán jönnek ezek a félhülye szövegek, nem is kell átgondolni, csak adja az egyik a másikat. Felelősség nulla, mert csak az aggódásomat fejezem ki a rossz irányba tartó dolgokért, eddig soha, senki nem kért még bocsánatot azért mert valakit kirekesztőnek, rasszistának nevezett, amúgy is tudok úgy fogalmazni, hogy az ne legyen jogsértő, ha meg valaki perel, akkor előadom, hogy rasszista támadás ér engem. Mindig voltak ilyen panelok, én párttitkár dumánk hívom őket, amikkel nem illet szembeszállni.
Előzmény: borzimorzi (2520)
balacy Creative Commons License 2009.12.17 0 0 2523
Ami lemaradt: a cecelégy elmúlt ezzel a hsz-el. :)

Előzmény: balacy (2522)
balacy Creative Commons License 2009.12.17 0 0 2522
Fárasztó vagy.. de most beszállok a ringbe.

Nem nekem szántam a fárasztást :)

Az sok mindentől függ. Most is próbálnak kényszeríteni, befolyásolni. Tudomásul veszem a szabályokat, törvényeket, nem kell vele egyetérteni, de kötelező betartani.

Mert az az európai kultúra része.

Megszoksz vagy megszöksz.

Kirekesztéssel és népek hazájukból elüldözésével nem lehet megoldani problémát, egy újabb rasszista népírtást már nem enged meg Európa, elég volt az eddigi tömeges roma kivégzések, ezt abba kell hagyni.

Persze ha mindenki így állna hozzá, mi lenne? Közösségi társadalomban élünk, adni is kell nem csak kapni.


Ők is adnak, a társadalomnak, csak ezt nem veszik figyelembe a rasszisták. A nyomortól még mit akarsz elvenni, hogy azt a társadalomnak adjad??? Ez is egyfajta kivégzése lenne a perifériára szorultaknak. Ők azért nem adnak olyant, amit Te is értékelnél, mert szegregálják, nem veszik fel őket a munkahelyekre, nem engedik tanulni őket és üldöztetésben már a reményüket is levesztették a szebb és jobb életbe.

Freud? :))))

Nem elütés volt! vagy: Nem, elütés volt! Döntsd el magad.

nem feltétel nélkül, mert nem támogatjuk pl a pedofiliát, a 15 évesen 2. gyerekét szülő lány esetében ez pl érvényes.


Ez, ahogy autentikus forrásól tudjuk hagyományos dolog, így ezt tisztelni kell.
Előzmény: Nagylexikon (2517)
borzimorzi Creative Commons License 2009.12.16 0 0 2520
:-D

Iróniából doktorálni nem akarsz?

Csót:
b
Előzmény: balacy (2512)
borzimorzi Creative Commons License 2009.12.16 0 0 2519
Nu, akkor a lényegben már egyetértünk, áldassék az Örökkévaló!

Most már csak azt kéne kitörpölnünk, hogy a hazai cigányságnak a problémás részét és a hozzájuk asszimilálódott, szintén lumpen életet élő, bár nem cigány származású embertársainkat hogyan juttathatnánk végre emberhez méltó, mert az emberi méltóságot megteremtő állapotba.

Az addig tiszta sor, hogy a jelenlegi szociális ellátó rendszer paternalisztikus módon, és rendkívül hatékonyan rontotta a munka által megszerezhető önbecsülésre való esélyüket.

Mármost a munkához jutás alapja a munkával ápolt jó viszony. Hogyen lehet ezt megteremteni? Hogyan lehet legalább a felnövekvő generációkat erre szocializálni?

Ha elveted azt, amit írtam, vagyis, hogy fáradhatatlanul óvnunk kell a gyermekek és ifjak közoktatáshoz való alkotmányos jogait, és keményen szankcionálnunk kellmindazokat, akik ebbéli jogaiknak érvényesülését akadályozzák, legyenek bár azok a saját szüleik, akkor mi marad?

Hogyan juttathatnánk munkához egy tudásalapú társadalomban olyan embereket, akiket saját szüleik juttattak arra alkalmatlan állapotba? Részint azzal, hogy hagyták őket délelőttönként akár 11-ig is elheverni iskola helyett, részint meg azzal, hogy semmi egyéb munkára, értékteremtő tevékenységre sem szocializálták őket? A tudatlanság önmagában még nem lenne orvosolhatatlanul baj, az utcaseprő is igen hasznos munkát végez a társadalom javára, és ahhoz nem kell még négy elemi se. De már az a tudatlanság, amely mérhetetlen gőggel és felsőbbrendűségi tudattal, a többségi társadalom "parasztjait" lenéző arroganciával és az önkritika teljes hiányával párosul, olyan tévképzeteket okoz, és olyan követeléseket fogalmaztat meg az ilyen tudatú emberrel, amelyek józan ésszel akceptálhatatlanok. Ide tartpzik az a követelés, hogy őket a társadalom tarsa el bölcsőtőla sírig, és még a kerti latrina kiásása is a társadalom feladata.

Na, a felsőbbrendűségi tudattal átitatott funkcionális analfabétát, azt hogyan tudnád beilleszteni egy tudásalapú társadalomba? Pláne, mikor több tízezredmagával van? Hm?

Csót:
b
Előzmény: Törölt nick (2510)
balacy Creative Commons License 2009.12.16 0 0 2518
Már ott is dühöng a rasszizmus, a kirekesztés, abba a társaságba én nem vagyok hajlandó belépni, ahol pld. az alapvető jogokat is meg akarják vonni a kisebbségektől és odáig süllyedtek, hogy a cigány kisebbségi önkormányzatokat - egyelőre csak verbálisan - támadják.

"Sólyom László közölte: a tapasztalatok azt mutatják, hogy ez az önkormányzati rendszer, amely a többi nemzetiség esetében többé-kevésbé működik, a roma közösség esetében nem látszik beválni."
Előzmény: [virgo] (2516)
Nagylexikon Creative Commons License 2009.12.16 0 0 2517
Fárasztó vagy.. de most beszállok a ringbe.

"Mit szólnál ahhoz, hogyha rád egy idegen kultúrát kényszerítenének, ami a kultúra követői szerint jó és helyes, de tőled idegen?"

Az sok mindentől függ. Most is próbálnak kényszeríteni, befolyásolni. Tudomásul veszem a szabályokat, törvényeket, nem kell vele egyetérteni, de kötelező betartani.

"ez a kirekesztés következménye, és annak, hogy rosszul kezelték eddig a helyzetet, nem vették figyelembe a kisebbségek igényeit, elnyomták és a perifériára taszították őket és egy idegen kultúrát akartak rájuk kényszeríteni."

Megszoksz vagy megszöksz.

"Ha a jelen körülmények közt akarnak élni, akkor azt kell biztosítani,"

Tessen engem is megkérdezni, hogy szeretnék élni, és azt biztosítani, feltétel nélkül, én is kisebbség vagyok: belőlem csk egy van, a többiek sokan vannak.

Persze ha mindenki így állna hozzá, mi lenne? Közösségi társadalomban élünk, adni is kell nem csak kapni.

"Remélem megvilágítottam a helyes, Európai utat, amin kés a kézben haéladhatunk"
Freud? :))))

"mert elfogadjuk és tiszteljük a kisebbségeket, azok önrendelkezési jogait és ebben támogatjuk is őket."
nem feltétel nélkül, mert nem támogatjuk pl a pedofiliát, a 15 évesen 2. gyerekét szülő lány esetében ez pl érvényes.

Előzmény: balacy (2515)
[virgo] Creative Commons License 2009.12.16 0 0 2516
Politikusnak készülsz?
Előzmény: balacy (2515)
balacy Creative Commons License 2009.12.16 0 0 2515
Ez most cecelegyes hsz?

Szerinted? :)

mert akkor ne is olvass tovább.

Érdekel a véleményed, így olvasok tovább. És gyakorlok a jogvédelemben :)

Pontosan kiket kéne megkérdezni? mert a cigányság se egy egységes massza, vannak akiknek mefgfelel, elnézést a túlzásért: félállati lét. Mert nem ismernek igazából más alternatívát. és van akinek nem, őket tekintjük felzárkózotnak.

Természetesen egyrészt egyedileg kell felmérni azt, hogy kinek mi a véleménye a dologról, miképp gondolja el a jövőjét. Mit szólnál ahhoz, hogyha rád egy idegen kultúrát kényszerítenének, ami a kultúra követői szerint jó és helyes, de tőled idegen? Másrészt a szabadon választott, alulról építkező - már meglévő - önkormányzati rendszer szabadon, demokratikusan választott vezetőit, akik autentikusan és hitelesen képviselik a nemzetüket.

A "félállati lét" megjegyzésedet udvariasságból nem kommentálom, csak annyit teszek hozzá, hogy a többségi társadalom bűne, hogy ilyen állapotok vannak, ez a kirekesztés következménye, és annak, hogy rosszul kezelték eddig a helyzetet, nem vették figyelembe a kisebbségek igényeit, elnyomták és a perifériára taszították őket és egy idegen kultúrát akartak rájuk kényszeríteni.

ha itt élnek köztünk akkor kénytelenek beilleszkedni. Amerikában vannak rezervátumok ahol nagyrészt, de nem teljesen, a hagyományos módon élnek az indiánok. Ők saját elhatározásukból teszik, ismerve a másik alternatívát, nyitott a lehetőség. Valamint ot van elég hely, és ezek a közösségek nagyrészt önfentartók.

Látod, pontosan kezded megérteni a dolgot: meg kell kérdezni őket, hogy miképp óhajtanak élni és azt biztosítani nekik, nem pedig kívülről megmondani, hogy mi a jó nekik. Ha a jelen körülmények közt akarnak élni, akkor azt kell biztosítani, de ha pld. nem felel meg nekik az ami van, akkor azt a jogos igényt kell figyelembe venni. Ha a jelen - sokszor nagyon nyomorúságos - lakhatási lehetőség helyett szebbet akarnak (természetes igény), akkor segíteni kell ebben, mert mindenki érdeke, hogy hasznos és alkotó életet tudjanak élni, és ne a perifériára szorulva, magukra hagyatva, kitaszítottan éljenek. Ha munkában látják a szebb és jobb jövőt, akkor azt kell biztosítani nekik, persze nem valami megalázó munkát, hanem amiben dolgozva elképzelik a jövőjüket. Ha pedig a nagy és szép családban gondolkodnak, akkor biztosítani kell, hogy ezzel az alapvető jogukkal éljenek, semmi téren nem szorulhatnak hátrányba, mint most, ha összeveted a roma szegregált gyereke sorsát az Európában elvárttal, láthatod, hogy van itt a többségi társadalomnak mit fejlődni.

Remélem megvilágítottam a helyes, Európai utat, amin kés a kézben haéladhatunk a szebb jövő felé, ahol nem tud gyökeret verni a kirekesztés és a rasszizmus, mert elfogadjuk és tiszteljük a kisebbségeket, azok önrendelkezési jogait és ebben támogatjuk is őket. El kell vetni a fasizmus ordas eszméit, mert megtapasztaltuk azt, hogy ez hova vezet.



Előzmény: Nagylexikon (2513)
Nagylexikon Creative Commons License 2009.12.16 0 0 2514
Esetleg akarsz a kertészkedésről beszélgetni? Ez is annyira érinti a témát
Előzmény: Törölt nick (2508)
Nagylexikon Creative Commons License 2009.12.16 0 0 2513
Ez most cecelegyes hsz? mert akkor ne is olvass tovább.

"szabad-e egy kultúrát annak beleegyezése nélkül megváltoztatni és ezzel a kultúra értékeit hagyni veszendőbe menni. Érdemes lenne erről megkérdezni őket is, hogy egyfelől megfelel-e nekik a jelen helyzet és akarják-e megváltoztatni ezt."

Pontosan kiket kéne megkérdezni? mert a cigányság se egy egységes massza, vannak akiknek mefgfelel, elnézést a túlzásért: félállati lét. Mert nem ismernek igazából más alternatívát. és van akinek nem, őket tekintjük felzárkózotnak.

Vannak hagyományaik, amik nagyrészt a magyar népi hagyományokkal keveredtek, ezeket és a nyelvet, táncot stb lehet tudatosan őrizni, annélkül hogy alkalmaznánk őket a mindennapokban. Pl a nemezelés a jurtakorból maradt kézművesség, ez is fenntartható annélkül, hogy jurtában kéne élnünk.

ha itt élnek köztünk akkor kénytelenek beilleszkedni. Amerikában vannak rezervátumok ahol nagyrészt, de nem teljesen, a hagyományos módon élnek az indiánok. Ők saját elhatározásukból teszik, ismerve a másik alternatívát, nyitott a lehetőség. Valamint ot van elég hely, és ezek a közösségek nagyrészt önfentartók.
Előzmény: balacy (2512)
balacy Creative Commons License 2009.12.16 0 0 2512
Valóban telkesen mindegy, hogy minek nevezzük el. A legjobb lenne erről az érintetteket megkérdezni, hogy hogyan definiálják ezt a viselkedést, lehet, hogy ők ezt nem ilyen mód gondolják.
A kérdés az, hogy szabad-e egy kultúrát annak beleegyezése nélkül megváltoztatni és ezzel a kultúra értékeit hagyni veszendőbe menni. Érdemes lenne erről megkérdezni őket is, hogy egyfelől megfelel-e nekik a jelen helyzet és akarják-e megváltoztatni ezt. Egy ilyen súlyú lépést nem szabad meglépni, csak azért mert egyeseknek nem felel meg a másik kultúra elemei és kívülről azt gondolják, hogy ők jobbá tudnák tenni azt.
Persze elsődlegesen a párbeszéd megkezdése lenne fontos, mert az elhangzó érveket csak az ő szemszögükből is meghallgatva és általuk is mérlegelve szabad vizsgálni. Egy egyező álláspont esetén sem szabad elhamarkodottan lépni, mert komoly hatástanulmányok, tervek nélkül ilyent nagyon veszélyes meglépni. Mert ki felel, ha valami balul üt ki és értékek vesznek el egy esetlegesen meg nem gondolt program során. Illetve ami még nagyon fontos, hogy a forrásoldalt is vizsgálni kell, mert az eddigi források szűkösek (120milliárd), nem voltak elegendőek arra, hogy látható javulást hozzon, magyarul ezt meg kell többszörözni - a társadalmi szolidaritás elve alapján, mert nem szabad hagyni, hogy kialakuljon még jobban a szegregáció, egyes rétegek leszakadása, a nyomor.
Előzmény: [virgo] (2511)
[virgo] Creative Commons License 2009.12.16 0 0 2511
Most már csak abban kellene egyetértenünk, hogy a régi működés: nem működés. Ugyanis az, hogy mások kívülről eltartanak egy populációt, az nem működés. Az élőködés.

Talán nem is az a lényeg hogy élősködésnek nevezzük vagy valami másnak. Inkább az, hogy ebben a formában nem tartható fent sokáig, kvázi nem életképes ez az életforma (többek között azért sem, mert semmi önbecsülést nem ad).
Előzmény: borzimorzi (2509)
borzimorzi Creative Commons License 2009.12.16 0 0 2509

Pontosan így van, ahogy írod: új működés nem valósítható meg a kultúraváltás nélkül - kultúraváltás pedig nem valósítható meg a régi működés keretei között.

Most már csak abban kellene egyetértenünk, hogy a régi működés: nem működés. Ugyanis az, hogy mások kívülről eltartanak egy populációt, az nem működés. Az élőködés. Működés az lenne, ha az adott populáció eltartaná önmagát. A világtörténelemben minden, amit civilizációnak vagy kultúrának nevezünk - gondolhatsz itt az ókori folyóvölgyi civilizációkra vagy az azték kultúrára is - ezzelkezdődik. Az önfenntartással.

 

Csót:

b

Előzmény: Törölt nick (2501)
Nagylexikon Creative Commons License 2009.12.15 0 0 2507
Mi köze ennek a cigányokhoz?
Előzmény: Törölt nick (2506)
Nagylexikon Creative Commons License 2009.12.15 0 0 2505
Sírok. Ugyanaz a maszatoló maszlag.

"A feketéket sújtó, súlyosabb büntetéseket már a gyerekek egy része is ismeri. Az Egyesült Államok egyes államaiban legális a testi fenyítés az állami iskolákban: a diákokat rendszerint fadarabbal fenekelik el. Az afro-amerikai fiúk csak 8,6 százalékát teszik ki az iskolásoknak, de 27,7 százalékát azoknak, akiket elfenekeltek már - mutatott rá a HRW."

Az esetleg nem-e lehet, hogy valóban ekkora százalékban rosszak? vagy a statisztikát csak úgy szabad értelmezni ahogy ők mondják?

hallkan megjegyezném: Amerikában a feketék kiharcolták, hogy tanulhassanak. Sokan vannak vezető pozícióban, pl van egy fekete elnökük.

Magyarországon az elmúlt időszakban az állam nem hogy tiltotta a tanulást, de kötelezővé tette. mégis a legnagyobb probléma, hogy nem járnak iskolába.

Érdekes mód a cigányok egy részének nagyszerűen sikerült a kiemelkedés, beilleszkedtek a társadalomba. Ők nem voltak elnyomva? vahgy ők tényleg igyekeztek?
Wormie Creative Commons License 2009.12.15 0 0 2502

Miért NE vitatkoznék...? Tán engedélyt kellene kérnem rá valakitől?

 

Nem tudok belenyugodni abba, hogy a politikusok "ott fönn" a barom sok pénzért semmit nem csinálnak! Én hiszek az alulról jövő kezdeményezésekben. És az ilyenek akár innen, az Indexről is elindulhatnak.

Nem is hinnéd, mennyi fórumos gondolatot (szinte szóról szóra) lehet viszontlátni egy-két szinttel feljebb...

 

De én nem leszek politikus. Viszont háttérből mindig lesz pár jó ötletem, megfontolásra alkalmas gondolatom.

Előzmény: Törölt nick (2501)
Wormie Creative Commons License 2009.12.14 0 0 2500
Milyen reményeid vannak, aminek ellentmond a rendpártiság? :-O :-O
Előzmény: Törölt nick (2498)
Wormie Creative Commons License 2009.12.14 0 0 2499

Ha neked elmondanának valamit, ami ellentétes az egész kultúráddal, világfelfogásoddal, akkor engedelmeskednél?

 

Olvass el egy-két szocioriportot. Némely cigányszülő szinte retteg, hogy a gyerek többre viszi mint ő, és majd le fogja nézni őket. Ezért aztán abszolút nem motiválják a gyereket a tanulásra. :-(  Ki tudná ezeket meggyőzni az ellenkezőjéről?  Szerintem itt lenne/lett volna szerepe a cigány önkormányzatoknak, meg a Mohácsi lányok féle szociológusoknak. De ők nem mennek "terepre", csak akkor hallatják a hangjukat, ha ribilliót lehet csinálni a magyarok állítólagos rasszizmusa miatt. :-(

Előzmény: Törölt nick (2485)
Wormie Creative Commons License 2009.12.14 0 0 2496

Csak remélem, hogy nem olyan többségi szabályozást, törvénykezést akarsz - aminek csak tárgyai a cigányok.

 

 

Már megbocsáss, de te vádolsz minket szalmabábpofozással? Akkor ez micsoda..???

Itt az összes olvtárs egyértelműen kinyilvánította már - többször is - hogy csupán azt szeretnék, ha a törvényeket MINDENKI (inkluzíve a cigányok is!) betartaná. Nem többet, nem kevesebbet.

Előzmény: Törölt nick (2483)
Nagylexikon Creative Commons License 2009.12.14 0 0 2495
nem a diplomás mérnökökkel, nem az orvosokkal vannak a problémák, hanem a soksuzor 8 osztályt se végzettekkel. nem hiszem, hogy felmérnék, rossz úton járnak. ha tudnák nem csinálnák.

nekik a pénz az irodán terem. Nwem látják mögötte a munkát, nem fogják fel, hogy azt nem elég nyomtatni. és eljön az idő amikor nem lesz segély. Senkinek se lesz, annak se aki valóban rászorul, annak se aki csak nem akar dolgozni.

és akkor már nagyon késő lesz, nekik is, és mindenkinek aki ittmarad.
Előzmény: [virgo] (2492)
[virgo] Creative Commons License 2009.12.14 0 0 2492
felismeri, hogy tanulni és dolgozni kell, mert nem lehet élősködni sokáig?

Inkább felismeri hogy eddig szirénhangokra hallgatott

Miért választanák a nehezebb utat a könnyebb helyett?

épp ez a nehezebbik út, amit most választanak, a látszat ellenére
Előzmény: Nagylexikon (2482)
balacy Creative Commons License 2009.12.14 0 0 2491
Újra? Semmi gond, elmondjuk újra. Ha már a kommenizmus óta ezt nem vették észre, akkor OK, elmondjuk. Úgy 600-700 éve vannak itt, úgy 50-60 éve próbálják őket "integrálni", de ha kell elmondjuk.

Remélem van annyi millád, ahányszor én elmondtam ezeket cigányoknak, csak 90 óta! :)






Előzmény: Törölt nick (2485)
Nagylexikon Creative Commons License 2009.12.14 0 0 2490
Mi van???????
Előzmény: Törölt nick (2487)
balacy Creative Commons License 2009.12.14 0 0 2489
S azt szeretném, ha megkérdeznéd cigány barátaidat, kollégáidat - a megnevezésről

Bár nem engem kérdeztél, de én tudom, hogy a soför kollega simán cigánynak hívja magát, a kollegina pedig kinevetne Téged, ha roma hölgynek hívnád, mert ő cigány. (mielött megkérdeznéd elmondom, hogy mindegyiket konkrétan tudom). Anno volt több brigád is, amiben több cigány is volt, őket sem zavarta, ha nem roma urak voltak. (tegyük hozzá, hogy ha az átlagos cigány ilyen lenne, mint ők, most nem lenne cigány téma)
Előzmény: Törölt nick (2483)
Nagylexikon Creative Commons License 2009.12.14 0 0 2488
nagy a pince, nem kell velem szóbaállnod.

"hogy az mibe kerül, mi a hatása (rendőrök, BV férőhelyek, ezek költsége, stb)."

inkább vezessük be a 20 ezer ft os határ helyett az 50-100-ezrest? nevezzük diákcsínynek, ha nem folyik a vér?


"Csak remélem, hogy nem olyan többségi szabályozást, törvénykezést akarsz - aminek csak tárgyai a cigányok. Ha változtatni akarsz,, hidd el, hogy a látszólag könnyebb megoldás helyett - elrendelt, utasításra történő, kényszerítő - a nehezebbnek tűnő a kifizetődőbb.
"

Olyan szabályozást szeretnék amelyik mindenkire vonatkozik, a pepitákra is.

"hidd el, hogy a látszólag könnyebb megoldás helyett - elrendelt, utasításra történő, kényszerítő - a nehezebbnek tűnő a kifizetődőbb.
"

mutisd, hol? mert marhasok mentorprogram, felzéárkóztatóprogram stb van. De valahogy nagyon nem megy a felzárkózás.

Esély és lehetőség-szembe meg ott a kényszer. ez szerintem így működőképes.

A cigány cigánynak tartja magát, de "nem olyan cigány"-nak.
Előzmény: Törölt nick (2483)
Nagylexikon Creative Commons License 2009.12.14 0 0 2486
Mert még soha senki nem mondta nekik az elmúlt kb 60 évben?
Előzmény: Törölt nick (2485)
balacy Creative Commons License 2009.12.14 0 0 2484
Mikor ismeri fel?

Ha a dominancia megváltozik. A cigány (most a putricigányról van szó) nem hülye, de nem fogja azt megérteni, hogy azért kell iskolába küldeni a gyereket mert az jó lesz (nem érték neki), vagy ne nyirmihálydisitsa el az udvart, mert az fertöző, de hamar elfogadja azt ha ennél egyszerübb érveket mutatnak be neki: nincs a gyerek iskolában? hát az elzárás a kötörőben, telekakantottad az udvart? jönnek a csúnya Köjálos bácsik és feltakarítják? Nem, jön a csúnya Köjálos bácsi meg két nagyon morcos közeg és feltakarítatják vele, majd mivel ez veszélyes ugrott a segély és testedzés a kötöröben. Nem a szaniban, hanem a szabvány, minden sorkatona által kedvelt tábori körülmények közt. (anno viccesnek találtuk, hogy a kőhidai rabok szabványa, mármint ahol tárolták őket, sokkal luxusabb volt, mint a mi tábori körülményeink Rédicsnél a megerősítésnél)

Most dominancia zavarban küzd az állam, de ezt ki fogja heverni. Rendőrt megverni és felfüggesztettet kap? Üvöltözik a bíróval a család és semmi? Betolongunk az örsre és hőzöngünk és semmi?

Előzmény: Nagylexikon (2482)
Nagylexikon Creative Commons License 2009.12.14 0 0 2482
"A cigányság- saját, jól felfogott érdekében- idejében fel fogja ismerni, ki az aki vele van és ki az aki ellene. Hogy mit jelent az "idejében"? Erre nehéz válaszolni."


felismeri, hogy tanulni és dolgozni kell, mert nem lehet élősködni sokáig? Mikor ismeri fel? ha már senki nem fizet adót és nem jut segélyre? Akkor már nagyon kéáső lesz. már most is túl vagyunk azon, hogy időben.

Miért választanák a nehezebb utat a könnyebb helyett?
Előzmény: [virgo] (2477)
Nagylexikon Creative Commons License 2009.12.14 0 0 2481
"az olyan törvényeknek van értelme, melyek betarthatóak,

Ki által betzarthatók?
sokaknak nem jelent problémát, hogy nem llopásból él, a gyerek iskolába jár, rendesen kap enni, stb.

az érintettek alapvetően elfogadnak,

melyiik fél az érintett? arabló, vagy akit kirabolnak?
A pedagógus akit megfenyegetnek, vagy a fenyegetőző szülők,
A gyerek aki nem kap enni, nem járatják iskolába, tizenévesen szülni kényszerítik? vagy a szülő aki mindezt megteszi a gyerekével, hogy jusson piára?

ellenőrizhető, számon kérhető,

lehet ellenőrizni az iskolába járást, a jóltápláltságot, a fejlődést, a higéniás körülményeket, csak akarni kell

betartatása biztosítható, szükség esetén szankcionálható."

lásd mint fent
Előzmény: Törölt nick (2474)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!