Kétfélét csináltam, zöldet és fehéres-barnát. A zöld a színét a leturmixolt és olívaolajjal vegyített cukkinihéjtól kapta. Szalagfázisnál adtam a masszához, de akkor még nem lett zöld. Mire a gélesedés után visszahült, akkor láttam meg, hogy bezöldült. :)
A másik a barnaszínt kakaóvaj és kakaópor egyvelegtől kapta.
Kivettem a formákból a szappankákat! A tejesdoboz jól vizsgázott, a szilikon forma is, a puha műanyagok megbuktak. Szerintetek a kicsi formás szappanoknak is kell 4 hét állás?
Most lettem kész életem első szappanjaival! :) Roibos tea volt a folyadék. Olajok: kókuszolaj, olívaolaj, pálmaolaj, napraforgóolaj, szőlőmagolaj, szuperfatnak 5 % kakaóvajat adtam hozzá.
Nagyon jól ment a munka, nem volt semmi problémám. Remélem eztán se lesz. :)
frissen szép krém színű, remélem nem változik túl sokat majd a színe.
Hetek óta olvasom ezt fórumot, elejétől kezdve, és persze más szappanos oldalakat is. Remélem beválik majd a házi szappan itthon, és elhagyhatjuk a bolti szereket.
Sziasztok. Segítene valaki? Nagyon sok helyen látok egy számomra csodaszép technikát. Én fa erezetesnek neveztem el. Talált már valaki erről valahol leírást?
A kacsazsírnak mi a szappanosodási száma? Nekem nem működik a régi magyar nyelvű kalkulátor.
Ha új link van kérem dobja be valaki!
Köszönöm!
Selgir!
Elkészítettem az első (2.is) meleg eljárásos szappanom, háááát van még mit finomítani rajta. A végeredmény szappan, de a 2. főzést szeretném újra melegíteni, segítenél hogyan kell.
Használt zsír + olajból készült és a végén szerintem a napraforgó olajból maradt ami nem szappanosodott el. Vagy korán vettem le, vagy a tapasztalanságom miatt esetleg más hibát is elkövettem.
Tudom a napraforgó nem az ideális alapanyag, na de ez van, nem akartam kidobni. Van még néhány liter amit szeretnék felhasználni.
Készítettem én is szappanokat már, de kezdőnek számítok. Az lenne a kérdésem, van-e arra valamilyen összefoglaló oldal pl. a neten, hogy a tömbszappanba a különböző mintákat hogy érhetjük el?
1 kg zsiradékból? Akkor is két órahosszat kevergetheted, mert hamarabb nemigen szappanosodik el. Mindenesetre várd meg vele a jó időt, mert lakásban bent nem célszerű annyi ideig gőzölni vele. Egyébként nkem a napraforgó (amit kezdetben használtam, mostmár nem) biza megavasodott. Na, akkor szakítottam vele.
Szia megkérdezem a férjemet, nekem most elég a négy unoka . Az 1 kg főzésből szeretnék gyakorlatot szerezni. Férjem agrármérnök a rendszerváltás után övék lett a csipsz sütő gép amit nem tudtak eladni évekig próbálkoztak, volt aki csinált próba sütést. Gondolom voltak már modernebb gépek ennél, pedig ha jól emlékszem ez is rozsda mentes működő képes volt. Hatalmas gépsor volt, talán a méhtelepre került.
Köszönöm válaszodat, majd a férjem eldönti mit kezd az ezer éves pálmával.
Én most az aloésat szeretném elkészíteni. Kár hogy nem pörög a fórum mint régen sajnálom hogy akkor még nem voltam itt.
Az aloésnak van buktatója? Remélem jobban sikerül mint az első. Olíva, kókusz pálmao. akkor maradhat alapanyagnak.
Te is átmentél a facebookra? Pár helyre már bejelentkeztem, kicsit nehéz kezdőnek lenni. Ma voltam egy boltba vettem zöld agyagot. Az eladó hölgy nem volt valami segítő kész (annó az volt, mikor még arckrém keveréshez vettem sok mindent, még pár receptet is kaptam) Kedvet kaptam a szappan készítéshez, láttam a boltba az alapanyagokat. Mondom a hölgynek vennék Naoh (akkor már olvastam a fórumot) készítenék szappant. Erre Ő nem ajánlatos tanfolyam nélkül. Előbb menjek el hozzájuk tanfolyamra. Legközelebb nem ő volt, nem kérdeztem semmit megvettem az Naoh. Megcsináltam az első szappant olyan amilyen de az enyém. Ma megint megyek mondom a hölgyek csak csináltam szappant, igaz nem első osztályú, de az enyém. Mondom a következő aloés lesz, tudna valamit segíteni mire vigyázzak, hát nem tudott. Még aloésat nem csinált , hogy legyen bizalmam ilyen helyre tanfolyamra menni.
Annyit mondot Sf. teljesen felesleges. Hát most teljesem megvagyok kavarva kezdő létemre.