Keresés

Részletes keresés

ásítósmacska Creative Commons License 2017.04.26 0 0 576

attól függ.... :)

 

Ha a mélyszegények és deviánspátyolgatók kifogásait nézzük, akkor "nem éri meg", és úri huncutság.

 

Én nem tartom magam sem úrnak sem huncutnak. :)))

 

Szóval minden évben főzök lekvárt, minimum 6-8 félét.

 

 

Előzmény: gitana19 (575)
gitana19 Creative Commons License 2017.04.26 0 0 575

Szakértői véleményt kérnék: a lekvárfőzés még mindig úri huncutság?

ásítósmacska Creative Commons License 2017.04.21 0 1 574

Na akkor átmegyek a másik tévéhez, nem akarom elpiszkálni itt a műhódbeállítást. :)

 

 

Előzmény: gitana19 (573)
gitana19 Creative Commons License 2017.04.21 0 0 573

Kb 20 perce megy, Duna TV.

Előzmény: ásítósmacska (572)
ásítósmacska Creative Commons License 2017.04.21 0 0 572

Ma lesz?

 

(mostanában szinte csak német adókat nézek)

 

 

Előzmény: gitana19 (571)
gitana19 Creative Commons License 2017.04.21 0 0 571

Macskosz, most nézed?

Előzmény: ásítósmacska (559)
gitana19 Creative Commons License 2017.04.07 0 0 570

Bojkottálom a Wiener schnizlit. Alt-Wiener Rindsuppe, Kalbsbutterschnitzel, Bärlauchpüre.

Előzmény: ásítósmacska (569)
ásítósmacska Creative Commons License 2017.02.20 0 1 569

némi OFFolás...  (mert nem én főzőcskéztem...)

 

Käsespätzle, Wiener Schnitzel, Germknödel, Afelstrudel... :)  - síelni voltunk a hétvégén. :)

 

 

gitana19 Creative Commons License 2017.02.17 0 0 568

Húsleves és gombapörkölt. Meg kókusz-tekercs. :)

Előzmény: ásítósmacska (567)
ásítósmacska Creative Commons License 2017.02.16 0 0 567

Örömmel látom, hogy megpróbálsz új életet lehelni bele. :)

Előzmény: gitana19 (566)
gitana19 Creative Commons License 2017.02.16 0 0 566

Elhanyagoltuk ezt a szegény topikot. :( Isteni francia hagymalevest főztem a napokban.

 

3-4 gerezd fokhagyma apróra vágva, vajon megpirítva

3-5 fej vöröshagyma felkarikázva, ezt is megdinszteljük

felöntjük vízzel, ha van húsleves vagy zöldségleves lé, abból is mehet bele

mielőtt elkészül, 1-1,5 dl fűszeres fehérbor

 

hozzá fokhagymás pirítós

 

Egyszerű de nagyszerű.

ásítósmacska Creative Commons License 2016.06.07 0 1 565
ásítósmacska Creative Commons License 2016.06.06 0 0 564
gitana19 Creative Commons License 2016.06.03 0 0 563

Kökény Tamás a tinik győztese, és Váradi Gyuszi a nagyok győztese, ő tavaly kiesett. Sajnos nem nyerhet mindenki.

Előzmény: ásítósmacska (562)
ásítósmacska Creative Commons License 2016.06.03 0 0 562

Sajnos nem volt időm nézni. :-(((

Max. a reklámját láttam, ott voltak aranyos gyerekek a picik között, de igazából nem tudok állást foglalni.

 

Kire érdemes odafigyelni?

 

 

Előzmény: gitana19 (561)
gitana19 Creative Commons License 2016.06.03 0 0 561

A mostani szériából ki a kedvenced?

Előzmény: ásítósmacska (559)
ásítósmacska Creative Commons License 2016.06.02 0 0 560

Csak azért, mert egy macskatárs.... :))))

 

Garam masala fűszerkeverék

Az indiai ízek elmaradhatatlan szereplője a garam masala - ahány ház annyi változata készült, természetesen mindenki a sajátját tekinti az eredetinek, a legjobbnak. Több utánaolvasást követően hát elkészítettem a mi Garam Masala fűszerkeverékünket, amiből az indiai[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

ásítósmacska Creative Commons License 2016.06.01 0 1 559

OFF, de talán itt zavar a legkevésbé...

 

http://hirtv.hu/alinda

 

Tegnapi Boros Misi beszélgetés...

 

Hihetetlenül élvezetes volt. Mikor is volt a Virtuózok...? Csak egy éve...?

Jól megnőtt :), és profin nyilatkozik, felnőttnek is dícséretére válna egy ilyen céltudatos, elkötelezett, távoli életcélokkal rendelkező jövőkép.

gitana19 Creative Commons License 2016.05.24 0 0 558

Sáfrányos csirke joghurtos salátával. 30 perc alatt elkészült. :)

gitana19 Creative Commons License 2016.05.19 0 0 557

Pizza a maradékokból: kolbász, szalonna, sonka, főtt tojás, gomba, mozzarella.

ásítósmacska Creative Commons License 2016.05.19 0 1 556

Próbáljuk meg reanimálni ezt a remek kis topikot!

 

Most találtam az Index főoldalán, hétvégén tuti megsütöm! :)

 

Olívás fougasse

A fougasse a franciák lepénykenyere, elsősorban Provence-hoz kötik, de minden régióban sütik. Levél vagy búzaszem formára készítik. Az olasz focaccia rokona: mind a kettő a Római Birodalom idején került a konyhákba. Olajbogyóval elsősorban délen készítik. A tészta a[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

ásítósmacska Creative Commons License 2015.06.12 0 0 555

:_))))

 

 

Csak a mélyszegényeknek nem éri meg!

 

Nekünk, kőgazdag burzsujoknak muszáj takarékoskodni, és már előre gondolni a télre. :)

Előzmény: gitana19 (554)
gitana19 Creative Commons License 2015.06.12 0 0 554

Lekvűrfőzés. Tudom, nem éri meg.

gitana19 Creative Commons License 2015.01.25 0 0 553

Én fél kg mascarponéhoz 4 tojást szoktam használni. Meg: 1 tábla étcsokit, amid felolvasztok, vízfürdőben (a csokifondü cserépedényét szoktam egy lábos vízbe rakni és melegíteni). Én cukrot csak a tojásfehérjéhez rakom, h könnyebb legyen felverni. Ezen kívül egy kevés mézet rakok a masszába. A feketekávéba pedig nagyim féle házi likőrt. 

Előzmény: ásítósmacska (552)
ásítósmacska Creative Commons License 2015.01.25 0 0 552

gitana kedvéért a tiramisu...

 

kicsit alternatívra csináltam, mert 3 db tojásom volt itthon, és kellett máshoz. Így a tojás helyett tejszínhabot tettem a mascarponehoz. Máskor is csináltam már így  (főleg nyáron, mikor félek a nyer tojás használatától...), és nagyon finom lett.

 

A babapiskóta "fürdetője" jó erős feketekávé, és Amaretto likőrt keverek bele. Nekem ezzel ízlik a legjobban, és így authentikus.

 

A mascarpone-t egy ideig szobahőmérsékleten hagyom akklimatizálódni :), fél kilóba keverek kb. 10-12 dkg porcukrot, egy fél citrom héját, és kb. 3 dl tejszínt habbá felverve.

Ennyi mascarpone-hoz kb. fél csomag ilyen babapiskótát használok a Lidl/Aldi olasz termékéből. Ezt ajánlom, ennek az egyik oldala cukrozott, és mindig nagyon finom ropogós. A magyar halvány utánzatok rémesek!!!

 

Megmártom a piskótákat a kávés keverékben, de csak épphogy, mert máskép elázik. Lerakok egy réteget, megy rá egy réteg a mascarpone krémből, meghintem kakaóval, aztán jön a köv. réteg piskóta, és így tovább, amíg el nem fogy. :) A tetejére krém és kakaó kerül. Az a jó, ha legalább egy fél napot összeérnek az ízek.

 

 

 

 

ásítósmacska Creative Commons License 2015.01.06 0 0 551

persze csak a címben....... :)

 

 

Előzmény: ásítósmacska (550)
ásítósmacska Creative Commons License 2015.01.06 0 0 550
cipóstarisznya Creative Commons License 2014.12.13 0 0 549

Nekem megvan! Túrtam valahol.

Papát ismertem, hátizé, fiát ismertem, rendes fickó volt, sajnos, rá sujtott le Isten haragja túl korán, könyv télleg jó... :)

Előzmény: m54-b (542)
gitana19 Creative Commons License 2014.12.13 0 0 548
Előzmény: ásítósmacska (547)
ásítósmacska Creative Commons License 2014.11.26 0 0 547

Épp szombaton főztem ezt. :)

 

 

Előzmény: gitana19 (546)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!