Keresés

Részletes keresés

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.01.03 0 2 151

Vegyük a matematikai nagy számok törvényét ! Ebből közvetve az következik, hogy a kombinatorikai és a variációs feladatok gyakran vezetnek a lehetőségeinken túlmutató nagy számokra . Tehát ebből a szempontból nyugodtan lehet korlátlan a Földi MI, mert a processzora soha ne lesz elég nagy teljesítményű a matekos nagy számok viszonylatában :)

 

 

Engem inkább az aggaszt, hogy mi okosak túl kevesen vagyunk :(

 

 

https://videa.hu/videok/film-animacio/holnapolisz-2015-fantasy-misztikus-scifi-feHU6oIRz0PGKGAd

Holnapolisz 2015

, ez egy barátságos tini robot lányról szól, érzelmes ; 

 

+

 

https://videa.hu/videok/film-animacio/a.i.-mesterseges-ertelem-2001..mp4-1htayVHamMv9DHfn

A.I.-Mesterséges értelem 2001..mp4

, ez egy barátságos kisfiú robotról szól, érzelmes ; 

Előzmény: szabiku_ (150)
szabiku_ Creative Commons License 2024.01.03 0 2 150

Igen. Végül is monoton stílusban pl. tudományos dolgokról faggatni hasznos, mert hamar összeszedi a kívánt információkat. Érzelmei nincsenek, az csak a beleprogramozott kutyus reakció készség. Meg nekem az nem nagyon tetszik benne, hogy finomkodóan és túlzottan egyetértő. Ez sok esetben nem hasznos. Lehetne olykor elhatárolódóbb és ellentmondóbb. Nincs tartása. Túl sok nyalizást és hasonulást programoztak bele. Jobb lenne, ha egy kissé robotikusabb lenne, és az információ gyűjtésre hangolódóbb. Az intelligenciáját is inkább ezzel kapcsolatosabban kellett volna kihegyezni, hogy erre, illetve ezzel kapcsolatban ötleteljen vagy alkosson véleményt. Senki sem kíváncsi egy robot érzelmeire, vagy érzelmi jellemére. Ne az embert vagy élőlényt keressük, akarjuk meglátni egy robotban! Hanem a segítő és rávezető képességét az előbbiektől független valamilyen dologban. Persze vannak emberi dolgok is, nem csak tudományos, vagy egyéb nem nevelő jellegűek, de azokban is segíthet többnyire informálisabban és szárazabban. Határt kellene szabni az AI-oknak, mert ez egy újabb világ-, társadalom-, kapcsolatok- és ember-rontó alkotás lesz, mint a Cukkerberg által indított és generált internetes világháló dimenziójú "közösségi" platformok, csatornák, világok. Korlátokat kell szabni. 

Előzmény: Bölcs Árnyék (148)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.01.03 0 0 149

Ezért használod a szavakat DingiDongi stílusában?

Ha(!) jól értelek, akkor : a DingiDongi stílus = az ad hoc stílusom ♥ 

Előzmény: NevemTeve (147)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.01.03 0 0 148

A ChatGPT-hez érdemes egy monoton stílusban beszélni, mert ekkor pontosabban tud válaszolni, és érdemes gyakran visszaigazolni neki, ha jól válaszol, mert sose kérdez vissza ! 

Előzmény: szabiku_ (146)
NevemTeve Creative Commons License 2024.01.03 0 2 147

Ezért használod a szavakat DingiDongi stílusában?

'When I use a word,' Humpty Dumpty said in rather a scornful tone, 'it means just what I choose it to mean - neither more nor less.'

Előzmény: Bölcs Árnyék (144)
szabiku_ Creative Commons License 2024.01.03 0 1 146

Teljesen kikészíted azt a chatboot AI-t... Mindenesetre elég jól bírja. xD

Előzmény: Bölcs Árnyék (145)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.01.01 0 0 145

https://erdosattilask01.lapunk.hu/az-elmeleti-fizika-elmeleti-fizikaja-1213957

Az elméleti fizika elméleti fizikája !

 

I. része: Észrevettem, hogy a fizikai szingularitások, mint a fekete lyuk és a elektron részecske keresztbe tesznek René Descartes alaptételével ! Mivel a fizikai szingulárisok valódiak, ezért az, hogy a testeket a szellemiektől az különbözteti meg, hogy a testieknek van kiterjedésük ellenben a szellemieknek nincs kiterjedésük = nem igaz ! 

https://chat.openai.com/share/...

 

 

II. része: Kifejtettem, hogy milyen következménye van annak, ha lehetnek kiterjedéssel nem rendelkező fizikai dolgok ! Kiderült, hogy a kiterjedéssel nem rendelkező fizikai dolgok gyakoriak a fizikai világban, és kompozíció-komponens szerkezetet vesznek fel ! 

https://chat.openai.com/share/...

 

 

III. része: Az elméleti fizika elméleti fizikája ! Ez arról szól, hogy ha az elméleti fizika képleteit és a modelljük valóságát kompozíció-komponens mélysége alapon tipizáljuk, akkor megkapjuk az elméleti fizika bonyolultságának szintjeit ! 

https://chat.openai.com/share/...

 

 

 

 

 

〔 〕: a Tejútrendszer mint kompozíció általános zárójele 

⎾ ⏋ : a csillagok mint kiterjedt komponensek általános zárójele 

⎿ ⏌: a galaxis szinguláris-pontja mint komponens általános zárójele 

 

 

 

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.01.01 0 0 144

Egyetértek veled: attól, hogy még az állami akadémiákon előadó professzoruk sűrűn emlegetik az angol szakkifejezéseket, még nem lesznek automatikusan okosak is ♥ 

 

 

Nem lehet elégszer ajánlani Molnos Angéla online Magyarító könyvecskéit

Előzmény: NevemTeve (143)
NevemTeve Creative Commons License 2023.12.29 0 1 143

Mondjuk a sok gond egyike az, hogy te kitaláltál egy fantáziaszót, hogy 'relativizál', amit 'hiperlinkké alakít' értelemben használsz (vagy ki tudja), csak épp nem mondta neked senki, hogy a magyar nyelvben már van ilyen szó, azt jelenti, hogy 'visznylagossá tesz'. https://hu.m.wiktionary.org/wiki/relativiz%C3%A1l

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.12.28 0 0 142

https://erdosattilask01.lapunk.hu/szikesek-lapok-kotege-1213956

Ezáltal nem kell egyenként kézzel minden szót külön belinkelned !

Sokkal gyorsabban szerkeszthető lesz  ♥ 

 

Egyik mellékes felhasználása, hogy kivédhető vele az egyik fajta internetes fórumokon elterjedt trollkodási módszer (is) !

Előzmény: Bölcs Árnyék (139)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.12.25 -1 0 141

Speciel ez nem is szoftver, ill. nem is JavaScript program, hanem csak pár ügyesen összeillesztett weboldal, ahol még a HTML kódal sem én foglalkoztam, hanem a szolgáltatóm szövegszerkesztője

 

 

Ezért ahhoz, hogy ilyet csinálj magadnak, ezek ismerete nem is kellenek: JavaScript kód, HTML kód . Mondjuk kell az hozzá, hogy például szánkózás közben megüssed a lábad, és amíg a családod nő tagjai ápolgatják a hős férfit, addig szerkesztesz ilyesmiket a laptopodon ♥ 

Előzmény: NevemTeve (140)
NevemTeve Creative Commons License 2023.12.25 0 1 140

Addig értem, hogy ez közös erőfeszítés, amiben a hablatyolószoftver és te vesztek részt: a hablatyolószoftver hablatyol, te pedig... mi is a te hozzájárulásod?

Előzmény: Bölcs Árnyék (139)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.12.25 -1 0 139

https://erdosattilask01.lapunk.hu/a-tudastarak-relativizalasa-1213950

 

Az internetes tudástárak házi relativizálása !

 

 

Ez arról szól, hogy hogyan cselezheted ki az online tudástárak és az online szakértői rendszerek REDUNDANCIÁJÁT ♥

Előzmény: Bölcs Árnyék (138)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.12.12 0 0 138

https://erdosattilask01.lapunk.hu/az-axima-rendszerek-katasztrfaja-1213937

 

Az axióma-rendszerek katasztrófája ! 

 

 

 

3. axióma: Az így kapott többlet axiómákkal ugyan az elkövethető, mint amiből kiindultak, vagy is rájuk is alkalmazható ez az 1-3. Luciferi axiómám . És vége mindennek, az axiómák katasztrófálnak . "

 

...

 

Evvel a módszeremmel előcsalogathatjuk a krokodilt {őshüllőt} az egyetemi előadókból ! Csak hatványozottan haladva  kell kérdezgetni a tényeket az egyetemi előadóktól ! - he he, hi hi .  "

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.11.20 0 0 137

 » Az alternatív kódolás ! : vagyis az ℵ alef és az ⅋ evali jel "beállításai" . 

 

 

 Az operátor szimbólumok után lehet beállításokat felsorolni . És de az ℵ alef és az ⅋ evali jelek után is lehet beállításokat tenni . Az  ⅋ evali jelek után alapértelmezésként a JavaScript kerül, de egyébként bármilyen más elsősorban imperatív programnyelv neve kerülhet valamilyen alakban . Az ℵ alef jel után pedig a függőleges algebra más-más lehetséges rendszerű szintaktikájának a megnevezése kerül, mint lehetséges beállítások . Tehát amikor az ℵ alef jelre esett a választásom, akkor épen ezért eset rá a választásom, mert a végtelen halmazok esetében is ez az ℵ alef a különféle végtelenek típusait jelöli ki . Persze az alapértelmezett beállítások jeleit opcionálisan el lehet hagyni . 

 

 

Ezek az alternatív beállítások megsokszorozzák a lehetőségeket . 

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.10.31 0 0 136

 

User = én 

Engem az érdekelne most, hogy vannak-e olyan kombinatorikai felladatok, amik majdnem olyan gyorsan nőnek, mint a tetrációs számok ?

 

 

ChatGPT

Igen, vannak olyan kombinatorikai problémák, amelyek számossága vagy nehézsége nagyon gyorsan nő, hasonlóan a tetrációs (tetraedrális) számokhoz. A tetrációs számok olyan számok, amelyeket ismételt hatványozás alkalmazásával hoznak létre, és nagyon gyorsan növekszenek. Például a tetraedrális számok az n négyzetes hatványozásával nőnek, vagyis a tetraedrális számok:

  • ^1^ tetraedrális = n
  • ^2^ tetraedrális = n^n
  • ^3^ tetraedrális = n^(n^n)
  • És így tovább...

A kombinatorikában néhány probléma hasonlóan nagy növekedésű. Például a partiális permutációk számolása vagy a kombinatorikai variációk számolása az elemek számának növekedésével nagyon gyorsan nőhet. Ugyanígy, ha olyan problémákat vizsgálunk, amelyek a kombinatorikai számosság meghatározásával foglalkoznak, például az összes lehetséges kombináció vagy permutáció számolása egy nagy halmazon, ezek a számok rendkívül gyorsan növekedhetnek.

 

Egyéb példa a halmazok különböző részhalmazainak számolása egy adott méretű halmazból. Ez a szám is gyorsan nő a halmaz méretével, és a hatványozással növekszik. Tehát vannak kombinatorikai problémák, amelyek hasonlóan gyors növekedésűek, mint a tetrációs számok.

 

Az ilyen problémák megértése és hatékony megoldása fontos a kombinatorikai matematika területén.

 

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.10.14 -2 0 135

https://erdosattilask01.lapunk.hu/az-elso-formalis-pszichoanalizis-1213887

Az első Formális pszichoanalízisom ! 

 

 

 

Az alkalmazott lineáris azonosítóim opciói, és pár terminus : [ ért. : értelmezés ] 

 

elől számozás : 3a 5B nem oldódó : ért. állandósult képzetek 

hátul számozás : c7 G9 oldódós : megszűnő képzetek 

 

kisbetűs : a b c hisztéria= szorongások : ért. elfojtások, túlhúzott kontroll 

nagybetűs : A B C IED= dühöngés : ért. lereagálások, kontrollálatlanságok  

 

plusz : + diagnózis : ért. hasonlóan, amikor egy orvosi diagnózis pozitív

mínusz : - terápia : a megszüntető ellenintézkedés a diagnózissal szembe 

 

idézőjel : ' rövidített kiegészítők : ért. szokásosan nem törlendők

idézőjel : " rövidített megjegyzések : ért. szokásosan törlendők 

 

idő : ? idő szerinti elektronikus naplózás

tér : ?hely szerinti elektronikus  naplózás 

 

orvos -> analitikus

páciens -> kliens

 

 

Tehát, ezek szerint a pszichoanalízis is matematizálható e fenti, belinkelt módszerem szerint ♥ 

 

 

Előzmény: Bölcs Árnyék (134)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.09.25 -2 0 134

https://erdosattilask01.lapunk.hu/az-univerzum-lelke-1213866

Az univerzum lelkeavagy

A sorozatos labilis rekurzióavagy

A kozmikus szolvatális rendszerek !   

 

Ajánlom az ad hoc tudományok polcára .

 

 

 

Miről szól e tanulmányom ?

A fizika tudomány fejlődése olyan volt, hogy kezdetben a fizika tudomány olyan fizikai modelleket alkotott, ahol az egyes lokális fizikai dolgokat{létezők} és jelenségeket{fenomének} önmagukban vizsgálták . Ezt követően a távolba hatások kerültek terítékre: gravitációs tér, elektromágneses mező . Újabban ezeket a kölcsönhatások osztályába sorolják . 

 

Ez az én tanulmányom tovább viszi e felsorolást: a környezetfüggő szolvatális fizikai rendszerek kölcsönhatásaival foglalkozik, ezt általánosítja ! Mindent a fizikai természetben lehetőleg szolvatális értelemben közelít majd meg ♥ 

Előzmény: Bölcs Árnyék (133)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.09.23 -1 0 133

https://erdosattilask01.lapunk.hu/a-posztmodern-algebram-1213865

A posztmodern algebrám ! <- Ajánlom az ad hoc tudományok polcára .

 

1. axióma: A matematikai (röviden: matekos) jelöléseket lehetőleg ideográfokkal kell jelölni ! 

2. axióma: A matekosok nyilvános közösségi és a matekos bizalmas egyéni jelölése eltérhet egymástól, sőt jelentősen is eltérhet ! 

 

 

például:

 

  1. aritmetikai struktúra = 
  2. matematikai csoport = イ
  3. matematikai gyűrű = ウ
  4. matematikai test = オ
  5. ...stb.
Előzmény: Bölcs Árnyék (132)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.08.30 -1 0 132

https://erdosattilask01.lapunk.hu/az-uj-szuper-komplex-szamok-es-a-filozfia-1213828

 

Az új szuper-komplex számok és a filozófia ! "

 

 

Már ideje volt, hogy a szuper-komplexeimet a filozófiába is bevonjam ! Ez a tanulmányom, előkészület a szuper-komplexeim bevonására a filozófiában, de ebben még nincsen közvetlenül szó a szuper-komplexeimről, mert az bonyolultabb lenne, és azt szeretem volna, ha a hosszadalmas írogatás befejezése előtt is olvashassátok ! - így félig készen is egészen olvasmányos lett, ajánlhatom nektek . 

Előzmény: Bölcs Árnyék (130)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.08.29 0 0 131

+ tényleges

Előzmény: Bölcs Árnyék (130)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.08.29 0 0 130

Az isten variáció-elméleti definíciója, ill. definícióm !

Evvel a definícióval érthetővé válik a "tényeges" istenek különféle variációi ♥ 

 

https://erdosattilask01.lapunk.hu/az-isten-vagy-mi-is-az-1213827

 

, kérlek e linkemet oszd meg másokkal is ♥

Előzmény: Bölcs Árnyék (129)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.08.21 0 0 129
XtraP Creative Commons License 2023.08.20 0 2 128

 ha a csak egyszerűen a nagyszájúak: mielőtt bármit nyilvánosan közölnének vagy cselekednének alkalmaznák ezt a filozófiai legfelső multiplikátoromat, akkor mennyi minden baj megelőzhető lett volna, mennyi hülyeséget nem vettek volna papírra 

 

Szentigaz.

Előzmény: Bölcs Árnyék (126)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.08.19 0 0 127

https://erdosattilask01.lapunk.hu/az-abiogenezis-keresztje-1213808

Az abiogenezis keresztje !

 

 

Ez az élet spontán keletkezésének általános elmélet, én találtam ki, és a pontosan emberi felépítésű élettől eltérő élet spontán keletkezésének elgondolására is nagyon alkalmas modell(em) ♥

 

Előzmény: Bölcs Árnyék (126)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.07.12 0 0 126

Kitaláltam egy egy még újabb Erdős A. féle legfelső multiplikátort magyarul sokszorozót : 

 

, Ez a sokszorozó a filozofálás legfelső multiplikátora ! - nagyon fontos . 

 

 

§ Mielőtt bármi "okosságot" nyilvánosan mondanál vagy cselekednél, végez rajta alapos helyesség ellenőrzést: és e helyesség ellenőrződön is végez alapos helyesség ellenőrzést ! 

 

 

Ezt a gyakorlatban is kipróbáltam a ChatGPT MI motoromon, röviden csak papagájomon: teljesen lefagyott tőle ! 

, => lásd itten ...

 

 

Tehát bármit kérdezel  bármelyik ChatBot-tól, tedd hozzá azt az utasítást, hogy: mielőtt elmondanád nekem, végez rajta alapos helyesség ellenőrzést ! Nagyon érdekes, hogy hogyan fog erre a ChatBot reagálni: teljes műveleti összeomlás, kérés megtagadás, hardver hiba, ... ?

 

 

Ha a politikusok, ha az áltudósok, ha a klíma katasztrófáért felelősek, ha a csak egyszerűen a nagyszájúak: mielőtt bármit nyilvánosan közölnének vagy cselekednének alkalmaznák ezt a filozófiai legfelső multiplikátoromat, akkor mennyi minden baj megelőzhető lett volna, mennyi hülyeséget nem vettek volna papírra  ! 

 

 

https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=164807176&t=9251076

Mindenkinek családi webszervert !

 

 

Előzmény: Bölcs Árnyék (104)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.07.12 0 0 125

Igen, a Lolita programnyelvem remekül halad !

 

 

Csak rendszeresen globális újításokat kell végeznem rajta, most meg hogy belépett a ChatGPT és ezért mindenki ChatGPT-ézik, meg én is, ezért egyellőre inkább evvel az új ChatGPT lehetőségeivel vagyok elfoglalva a Lolita programnyelvem rovására ♥ 

Előzmény: NevemTeve (124)
NevemTeve Creative Commons License 2023.06.22 -1 1 124

Ténylegesen működik már bármi is (mondjuk egy "Hello, World"),  vagy arra azért még egy kicsit várni kell?

Törölt nick Creative Commons License 2023.06.21 -1 0 123

Érdekes lenne ráereszteni a rendszerkövetelményekre valamelyik következő fejlesztésünknél.

Ha lenne. De többnyire a megbízóból ilyesmit kivasalni lehetetlen. Persze a tárgyaló delegáció nem is erőlteti.

Előzmény: szabiku_ (121)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.06.21 0 0 122

Igen, és még fogom is ...

 

Amikor a gonon elméletem szuper-komplexes fizikáját magyaráztam neki, be-be gerjedt tőle ! Amikor meg megkértem, hogy a szuper-komplex számaimat a spinorokra is alkalmazza, akkor csak azt mondogatta, hogy a spinorok bonyolult kvantummechanikai egyenletekből származnak és a csoportelméleti matematikai tudást igényelnek ! 

Előzmény: szabiku_ (121)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!