Keresés

Részletes keresés

KMG Creative Commons License 2006.09.25 0 0 297

Nekem a Szatmáris verzió van meg, de szerintem a film sem annyira jó. Szatmári C3PO-nak viszont zseniális volt a Star Warsban. Bocsi az off megjegyzésért.

 

 

Előzmény: Gabba the Hutt (296)
Gabba the Hutt Creative Commons License 2006.09.25 0 0 296
Szinkronhangok:
van itt annyira öreg fantárs, aki még emlékszik, hogy a Felszarvazták őfelségét első magyar szinkronjában (szintén 70-es, 80-as évek) Funés magyar hangja Szatmári István volt? Az akkori időszak telitalálatos szinkronjai közül ez kilóg: teljesen más karakter és hang, tönkre is tette a filmet, és bár megvolt videón, nem vált kedvencemmé.
Az új szinkron (talán Balázs Péter, de most lusta vagyok betenni a lejátszóba) viszont hozza a figurát és sokkal dinamikusabb (ahogy kell :-), mint a Szatmári-féle változat.
Előzmény: Nohabf (285)
Gabba the Hutt Creative Commons License 2006.09.25 0 0 295
Végre ismét életjeleket ad a topik!

Ismeri valaki a Megmentettem az életemet c. filmjét? Valamikor a 80-as években
láttam tévében, és azóta sehol. Csak arra emlékszem, hogy az elején öngyilkos akar lenni, mérget iszik, aztán rájön, hogy mégsem, és elkezd tej után rohangálni...

Ha már kedvenc filmek: Kis kiruccanás és benne a "big moustache", mint azonosító?
Na és a Fennakadva a fán?

polpeter Creative Commons License 2006.09.25 0 0 294

hahó

a Főnök inkognitóban nem Zenthe Ferenc véleltlenül?

Nohabf Creative Commons License 2006.09.24 0 0 293

A bérgyilkosos ha jól rémlik  a Főnök inkognitóban lesz.

 

Talán ha egyszer láttam ezt  a filmet a Szombathy Gyula hangjával,nekem nem jött be valahogy ez az alkotás.

 

Az Oscar viszont (a Funeses) kegyetlen jó,asszem tavaly vagy tavalyelőtt adták le szilvezterkor(egyébként nekem megvan DVD-n),nagyon jókat röhögtem rajta.

Előzmény: KMG (292)
KMG Creative Commons License 2006.09.24 0 0 292

A Szárnyát vagy combját tényleg jó. A Fösvényt, Az üygefogyottat nem láttam. Nekem a Csendőrök közül a Nyugdíjba megy a kedvencem, de lehet, azért, mert ezt láttam először. A tetováltat se láttam.

Apukám kedvence az Oscar, de azt se láttam, csak a Stallonés változatot.

 

Mivolt annak a filmnek a címe, amiben felbérel maga ellen egy bérgyilkost?

 

Előzmény: Nohabf (291)
Nohabf Creative Commons License 2006.09.24 0 0 291

Én is visszatérnék a topik témájához:

 

Nekem se jött be igazán a Káposztaleves habár  a film eleje az még nagyon jó de utána szépen csendben el is laposodik.Vagy 2-szer néztem meg de elég is volt belőle.

 

Viszont Funest elég nagy kudarc érte amikor megfilmesítette Moliere  a Fösvény c. művét a saját stílusában,elég sokan elfordultak tőle akkor.Én láttam azt  a művet,némelyik jeleneten jót röhögtem nem volt az akkora bukta.

 

A Tetovált c. filmje sem volt szerintem valami nagy film igaz Jean Gabint nehéz is volt megszorítania Funesnek,nagyon nagy színész az az ürge.

 

A kedvenceim pedig a következőek:

 

Fantomas-trilógia(naná mi más:)) )

Az ügyefogyott

Szárnyát vagy combját

A csendőr nősül(a Csendőr filmek legjobbja szerintem)

Előzmény: KMG (290)
KMG Creative Commons License 2006.09.24 0 0 290

E-mail elment.

 

Hogy visszatérjek a topik témájához: nem tudom, hogy vagytok vele, de a Káposztaleves elég béna, pedig azt Funes bácsi írta. Az én kedvenceim:

Sant Tropes-i csendőr

A csendőr New Yorkban

A csendőr nősül

A csendőr nyugdíjba megy

Horgász a pácban

Jákob rabbi

 

Előzmény: Nohabf (289)
Nohabf Creative Commons License 2006.09.24 0 0 289

Ha már így OFFolunk emailben elküldöd nekem a bátyád nevét?

 

Lehet hogy még ismerem is.

 

A mailem publikus.

Előzmény: KMG (288)
KMG Creative Commons License 2006.09.24 0 0 288

A bátyám is nagy mozdonyőrült, egy időben rendszeresen járt a haverjával a keletibe mozdonyra felkéreckedni, volt Kemencén a kisvasút körül szorgoskodni, stb...

A családom férfiúi ága egyébként is vonzódik a járművekhez, bár én a legkevésbbé. Apukám még a régi gőzmozdonyhangok lemezt is megvette.

Bátyám egy ideig dolgozott a tatai úton az emlékparkban.

Innen a Nohab ismeret.

Előzmény: Nohabf (287)
Nohabf Creative Commons License 2006.09.24 0 0 287

Elég sok köze van a Nohab mozdonyhoz mivel nagy rajongója vagyok és már volt a kezem között is igaz csak pár percre.

 

A nickem egyébként Nohabfan lenne csak amikor még az Index régi motorral ment akkor valamit eltoltam  a regelésnél és foglaltnak vette a Nohabfan nevet így rövidítenem kellett.

 

Ha megnézed a bemutatkozásomat abban minden benne van ami az érdeklődési körömhöz tartozik vagy ha megnézed a hozzászólásaimat  a zöme  a vasúthoz kapcsolódik.

 

 

Előzmény: KMG (286)
KMG Creative Commons License 2006.09.24 0 0 286
A neved (Nohabf) jelentős mozdonyőrületre utal? Vagy semmi köze a Nohab mozdonytípushoz?
Előzmény: Nohabf (285)
Nohabf Creative Commons License 2006.09.24 0 0 285

Ha  a 60-as,70-es 80-as éveket vesszük alapul a szinkronok tekintetében akkor nagyon el voltunk kényeztetve kíváló szinkronhangokkal pl Funes esetében is több színész is nagyon jól vissza tudta adni a gesztusait magyarul.

 

Jean Maraisnak is legalább 3 szinkronhagja volt és mind a 3 nagyon jól illeszekedett hozzá(Lőte Attila,Bujtor István,Juhász Jácint).

Előzmény: KMG (284)
KMG Creative Commons License 2006.09.24 0 0 284

Nekem pedig úgy tűnt, Suka hangja áll legközelebb az eredetihez. De ezen nem veszünk össze. A szinkronizált Csendőrben az idélten Lütyő név is zavart. Viszont a Horgász a pácban-ban is Balázs Péter a hangja, és ott tényleg jó.

Előzmény: Nohabf (283)
Nohabf Creative Commons License 2006.09.23 0 0 283

Üdv!

 

Mivel én nagyon sokszor láttam  a Fantomas-trilógiát,szinte minden apró képkockáját ismerem.

Nem szőrszálhasogatásból írtam le amiket leírtam csupán érdekességnek szántam őket.

Nagyon szeretem  ezt a trilógiát hiába láttam már talán 100-szor mindhárom részt(10 éves koromban láttam először) egyszerűen nem lehet megunni annyira jól össze vannak rakva ezek a filmek.

 

Funes hangokat tekintve nálam Haumann  Péter a nyerő szinkronhang mivel az általam említett trilógiát franciául is megnéztem  így egyértelmű volt számomra   a dolog.

 

Viszont találkoztam pár éve Balázs Péterrel az egyik őszi BNV-n megkérdzetem tőle milyen érzés volt Funest szinkronizálni akár  a Csendőrben akár más filmjében akkora rögtönzést adott elő hogy percekig feküdtem a földön a röhögéstől.

 

Nem szeretnék rangsort felállítani a Funes magyar hangok között de nálam a Haumann Péter-Balázs Péter páros vezető helyen van,Suka Sándor elég fura volt neki de azért még az ő hangjával is élvezhető volt az Egy kis kiruccanás.

Szombathy Gyula szerintem meg egy melléfogás volt,nem tudta úgy visszaadni azokat a szóbeli gesztusokat amiket Haumann mesterien csinált meg.

Előzmény: KMG (282)
KMG Creative Commons License 2006.09.23 0 0 282

Én sose értettem, hogy lehet valakinek ideje bakikat keresni, jó nekik. Szerintem a Fantomas típusú filmekben elmennek ezek a bakik. Bár én is szívesen nézem őket, azért inkább kellemes szórakozást jelentenek, sem mint magasztos esztétikai élményt. Egy Jancsó filmben sokkal bosszantóbb lehet egy ilyen baki (biztos van, teljesen tájékozatlan vagyok a baki kérdésben).

 

Nem tudom, régebben volt-e ilyesmiről szó, de szerintetek ki a legjobb Funes hang?

Én legjobban eredetiben szeretem, annak idején a Csendőr filmeket feliratosan láttam, és imádtam.

A szinkronhangok közül Haumannt szeretem, mert őt egyébként is szeretem, de aki szerintem legjobban hasonlít az eredetire, az Suka Sándor volt. Ő az Egy kis kiruccanásban volt a hangja, legalábbis abban a változatban, ami nekem van meg.

Balázs Pétert és Szombathy Gyulát valamiért nem sikerült megszeretnem, mint Funes hangot.

 

KMG

Nohabf Creative Commons License 2006.09.23 0 0 281

Akkor  a lássuk a Fantomas visszatér bakijait:

 

Amikor Fandor megtudja hogy Marchand professzort elrabolta Fantomas Helene bakapcsolja a szerkesztőségben a TV-t ugyanaz  a TV-s baki előjőn mint az első részben(DVD verzión ez is javítva van,  a korábbi kópián könnyen észrevehető)

 

Róma baki 1

 

Ezt asszem már korábban leírtam itt hogy amikor Fandor Lefevre professzornak öltözve áll egy öreg templom előtt ki lehet szúrni azt( a szgép monitorján vettem észre) hogy a templom oldalában állnak Juve és Bertrand,kicsit kilóg egyikük),jön egy vágás Fandort mutatják ismét majd mégegy vágás és kb 1 mp-es késleltetéssel előbújnak  a templom oldalából  a felügyelő ismerőseink.

 

Róma baki 2

 

Amikor Juve pisztollyal a 3-ik kezében lejön a lépcsőn és lefogják az olasz rendőrök lehet a háttérben látni hogy  az olaszok kollégái kicsit túlbuzgók voltak mert szépen kiterelték a fent álló ujságírókat a képből. Hmmm:)

 

Fantomas menekülése  a kastélyából

 

Fantomas ugye megemlíti hogy egy vulkán tetejére építette  a kastélyát csak ahogy feljutnak a hőseink  ide hát bizony nem élnének sokáig a vulkán közelében levő mérges gázok miatt,  a másik fele meg hogy  a hőseink mögé vetített felvételek eléggé kirívóak,persze lehet hogy csak én vagyok szőrszálhasogató:)

 

És legvégül az ejtőernyős jelenet a legvégén

 

Itt aztán össze-vissza jönnek  a szinészek mögé vetített képek,értehő módon Funest sem dobhatták le de nagyon látszik is  a dublőre feje,valahogy nem sikerült rendesen elmaszkírozni hogy ne látszódjon a különbség.

 

Mindent összevetve nekem a 2-ik rész jön be a legjobban,talán ebben van a legkevesebb baki.

Előzmény: Nohabf (280)
Nohabf Creative Commons License 2006.09.22 0 0 280
Szombaton és vasárnap folytatom  amásik 2 filmmel,bár azokban már kevesebb baki van de lesz mit így is kivesézni belőlük.
Előzmény: tillA (279)
tillA Creative Commons License 2006.09.22 0 0 279

Hétvégén utána is nézek mindnek!

(Hátha kiábrándulok belőle :)

Előzmény: Nohabf (278)
Nohabf Creative Commons License 2006.09.22 0 0 278

Akkor bele is vágnék azaz Fantomas-bakparádé 1.rész:

 

Fantomas:

 

Fandor az ő főnöke és a kollégái egy kávézóban nézik amint Juve felügyelö beszámol Fantomas tetteiről az egyik ujságíró kolléga elmegy kikapcsolni a TV-t és akkor látszik(sajna a DVD verzión már ki van ez javítva) hogy a helységben  a TV-re  rá volt montírozva az  a híradás amin Juve beszélt magyarán az a TV ki volt kapcsolva.

 

Fandor első látogatása Fantomasnál:

 

Gondolom aki látta már többször  a filmet feltűnt annak hogy amikor Fantomas beszél Fandorhoz és Fandor háttal van nekünk nem Jean Marais ül  a széken hanem egy másik színész(a haja a bűnös ,nagyon könnyen ki lehet szúrni).

 

Megérkeznek az ékszerek a bemutatóra:

 

Asszem itt van  a lehető legnagyobb baki  a filmben ez számomra megbocsáthatatlan:

 

Érkeznek az ékszerek,nagy rendőri biztosítás stb, az emberek állnak szépen sorban és nézik az eseményeket,viszik az ékszeres ládikát az épület belsejébe még ott is embertömeg és most jön  a poén,Fantomas egyik embere odalép Helenhez hogy keresi a párja a telefonhoz,kitereli az épülethez és láss csodát eltűnik odakint az embertömeg.   Jujjj:((((

 

Legurulás  a hegyről a fekete kocsival:

 

Sajna itt is elejtettek egy bakit a film készítői,ugyebár gurulnak le  a hegyről Fandor és a kedvese,Fandor tapossa  a féket mint állat de az meg se nyikkan,  a sebességváltónak szintén kakukk de van egy olyan jelenet a filmben ahol felgurul egy dombra a kocsi hátramenetben vissza és láss csodát egy kicsi pillanatra lefékeződik a kocsi(tiszta X-Akták) :))

 

A hídról leugrás a vonatra

 

Mivel nagy vasútbarát vagyok ezért eléggé közel áll hozzám az a jelenet de az furcsa számomra hogyan tudnak a film főhősei úgy leugrani a vonatra hogy nem a két kocsi közé esnek???

Ha jól figyeltem kb 60-nal tekert benne a tehervonat(ezt jól meg tudtam saccolni),itt vagy valamit nagyon jól számoltak ki vagy valami svindli lehet a dologban:))

 

És végül a gumicsónakos jelenet:

 

Hőseink ugyebár a kiadós Fantomas üldözés után másznak be a gumicsónakba amit Helene hozott ki a nyílt vízre,addig másznak fel amíg zutty bele nem borulnak mind a hárman jön egy vágás és jééééé Helennek tök száraz  a haja:))

Ennyire kiszárítaná  a víz?:)) Meg  a többiekét is?:))

 

Annyit még elmondanék  a bakikról hogy két szinkronbaki is belecsúszott a filmbe,nem tudom hogy szándékosan de érdekességnek mindenképpen elmennek:

 

Amikor Fantomas ugye az elején Lord Sheltonnak öltözve nézi az ékszereket és egyszercsak Versényi László hangján szólal meg: Ez máris megnyerte  a tetszésemet!

Lehet hogy itt volt egy csere a Lőte Attilával valami miatt vagy eredetileg Versényi szinkronizálta volna Maraist??

 

A másik meg az amikor az ékszeres ládikát hozzák ki a liftből  a bemutatóra az egyik nyomozónak tévedésből Haumann Péter adja  a hangját hogy HozzáK!!

 

Kb ennyi lett volna a Fantomas első részéből észlelt bakik,remélem nem hagytam ki semmit.

 

És bocs a hosszért:))

Előzmény: tillA (277)
tillA Creative Commons License 2006.09.22 0 0 277
várom
Előzmény: Nohabf (276)
Nohabf Creative Commons License 2006.09.21 0 0 276

Asszem vagy 2 hónapja már hogy ígértem itt egy Fantomas-trilógia bakiparádé leírást csak még nem jutottam el odáig mert nem volt időm rá.

 

Holnap majd elkezdem ,lesz belőlük jópár érdemes lesz elolvasni!!

Előzmény: Nohabf (275)
Nohabf Creative Commons License 2006.09.21 0 0 275
Szerintem mindkettő:)
Előzmény: Gabba the Hutt (274)
Gabba the Hutt Creative Commons License 2006.09.21 0 0 274
Mármint a topikolók vagy a Funés filmek?
Előzmény: tropeolarium (273)
tropeolarium Creative Commons License 2006.09.20 0 0 273
aranyosak
tillA Creative Commons License 2006.08.09 0 0 272
Miért, most hol élünk?! Ajaj :)
Előzmény: Gabba the Hutt (271)
Gabba the Hutt Creative Commons License 2006.08.09 0 0 271

Hát ha nincs, nincs...

Ne aggódj, a rossz hír hozóját csak a középkorban érték retorziók :-)

Előzmény: tillA (267)
Nohabf Creative Commons License 2006.08.08 0 0 270

Én is néztem nagyon mikor végignéztem az előzeteseket vagy 3-4 alkalommal megnéztem őket egymás után.

 

Egyébként  a múlt héten ígértem hogy folytatni fogom  a Fantomas bakijainak a bemutatását majd szép apránként fogom őket adagolni:)

Előzmény: tillA (269)
tillA Creative Commons License 2006.08.08 0 0 269
Na, látod, én ezeket se vettem észre, jó, hogy szóba került.
Előzmény: Nohabf (268)
Nohabf Creative Commons License 2006.08.08 0 0 268

Üdv!

 

A film előzetesét érdemes megpislatni  mert egyes jeleneteket más kameraállásból mutatnak benne.

Ez mindhárom filmre igaz pl az amikor Fandor a helikopterről lógva próbál Fantomas csónakjába belehuppanni.

A filmben pont szemben áll  a kamera a jelenettel de az előzetesben kiderül hogy egy másik motórcsónak is követi egy kamerával csak ők kicsit előrébb vannak.

A többi poénját nem lőném le az előzeteseknek,némelyik tényleg nagyon meglepő.

Előzmény: Gabba the Hutt (266)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!