Keresés

Részletes keresés

zalus Creative Commons License 2000.05.14 0 0 398
uhum. szeretném megnézni... anno a Boogie Nights is 10/10 volt.

OFF: hogy lehet hyperlinkeket bevágni? és képeket? és ilyen vastagon suedett szövegeket?

Légtornász Creative Commons License 2000.05.14 0 0 397
...hogy egy kicsit ösztönözzelek titeket - újra:
Magnólia:10/10
zalus Creative Commons License 2000.05.14 0 0 396
HALÁLSORON

Jó kis giccses King-adaptáció. Hiányzik belőle A remény rabjai frissessége és eredetisége (anno Darabon Ferenc jól átírta az eredeti történetet), viszont néhol szórakoztatóbb, mint az eredeti. 10/7 pont.

A HOLTAK ÚTJA

Idegesító, kiábrándító és unalmas kliphegy az önmagát már sokadszor ismétlő Nicolas Cage-dzsel, egy-két kiállhatatlan mellékszereplővel, s midnenféle cselekményre utaló jel nélkül. Nem a téma és a látvány miatt fogsz felháborodni, hanem attól, amit Scorsese megpróbál a képedbe tunkolni: stroboszkóppal megvakított nagy semmit. 10/2 pont.

HAZUDÓS JAKAB

Ha félretesszük patrióta elfogultságunkat, ami abból fakad, hogy Rajhona Ádám, Rudolf Péter, Kulka János és sokan mások játszanak együtt Robin Williams-szel és Armin Muuller-Stahl-lal e hazánkban forgatott filmben, jó kis szentimentalista mesét kapunk, amely ugyan nem olyan jó mint Az élet szép, de sokszor melegséggel tölti el szívünket. Robin Williams pedig megitn nagyszerű. 10/7 pont

DcsabaS_ Creative Commons License 2000.05.14 0 0 395
Hát gyerekek, ez katasztrófa (:-(((. A Campona-ban képesek voltak úgy leadni a filmet, hogy az egyik hangcsatorna (és pont a legfontosabb) NEM szólt. Ezért aztán alig lehetett érteni a halk, tompa, torz és visszhangos beszédet, és a hangeffektek is komolytalanok voltak. Az egész alig szólt jobban, mint egy hajdani Sokol rádió.

Ez a balfékség valószínűleg annak a következménye, hogy előzőleg mindenféle, a rómaiakkal kapcsolatos műsorok és egyfajta "svédasztal" volt, és így talán a mozigépésznek nem volt lehetősége megfelelően beállítani hangot. De akkor is nagy kár. Elkeserítő.

A film egyébként jó, bár pl. a Ben Hur-nál és a Spartacus-nál nem jobb.

Előzmény: DcsabaS_ (394)
DcsabaS_ Creative Commons License 2000.05.13 0 0 394

G L A D I A T O R


by
Ridley (Alien) Scott

MA (május 13-án) a CAMPONA STER CENTURY MEGAPLEX-ben este 7-kor!

DcsabaS_ Creative Commons License 2000.05.11 0 0 393
A Gladiátor valószínűleg tényleg remek egy szuperprodukció, elég megpillantani a nézők első reakcióit. (Ridley Scott ismét letette névjegyét...)

Az "Ilyen a Boksz" sem rossz. (Személy szerint nem láttam túlkorosnak Lolita Davidovich-ot a szerephez. Éppen hogy pont jó volt (:-)))!)

Előzmény: Anakin (392)
Anakin Creative Commons License 2000.05.10 0 0 392
Sziasztok!
Tegnap volt szerencsem megnezni Russel Crowe legujabb filmjet,a Gladiatort...Az idei ev legjobb filmje idaig!Iszonyatos latvanyok,hangtechnika,szineszi alakitas!Tokeletes rendezes,valoszinuleg a jovo evi Oscar egyik nagy sikere.Ezen a heten jon ki John Travolta urben jatszodo filmje,a Battlefield:Earth.Biztos jo lesz.
Addig is :
Az Ero Legyen Veletek!
Ani
Gyötör Creative Commons License 2000.05.10 0 0 391
Erin Brockovich
(már a múlt héten, csak hát azóta nem jártam erre...bocs :-)

Szórakoztató kis film, Julia Robertsnek kifejezetten jól áll, hogy most végre ismét kilépett a szirupos szerepeiből, bár azért érezni, hogy a valós sztorit hollywoodban írták filmre... :-)
Ja, és a film elején állítólag az igazi Erin szolgálja ki pincérnőként Juliát és kis családját a vendéglőben (mit ad isten: Julia névtáblával! :-)

DcsabaS_ Creative Commons License 2000.05.10 0 0 390
Hehe, ezúttal egyetértünk (:-))). Azzal a kiegészítéssel, hogy nekem a fotózása sem tetszett. Amolyan művészkedő (de csak kedő) össze-vissza film.
Előzmény: kockasfulunyul (386)
kockasfulunyul Creative Commons License 2000.05.10 0 0 389
Ileyn a Boksz (Play It to the Bone)

Két részből álló film, az eleje egy igazi hamisítatlan road-movie, annak minden szükséges kellékeivel. Jó epizódszereplők, frappáns párbeszédek, nagyszerű poénok, szóval nagyon jó.
A második fele maga a bokszmeccs volt, amitől én tartottam, de olyan kitűnő kameramozgás és egész kivételesen jó zene volt, hogy sikerült teljesen beleélnem magam és szinte végigizgultam a meccset. A két színész (Antonio Banderas és Woody Harrelson) kitűnő játéka mellett nemigen tudtak érvényesülni mások, pl. Lolita Davidovich (aki ráadásul szerintem kicsit túlkoros ehhez a szerephez), vagy Tom Sizemore. Nagyon jó film, ajánlom bárkinek!

kockasfulunyul Creative Commons License 2000.05.10 0 0 388
Ileyn a Boksz (Play It to the Bone)

Két részből álló film, az eleje egy igazi hamisítatlan road-movie, annak minden szükséges kellékeivel. Jó epizódszereplők, frappáns párbeszédek, nagyszerű poénok, szóval nagyon jó.
A második fele maga a bokszmeccs volt, amitől én tartottam, de olyan kitűnő kameramozgás és egész kivételesen jó zene volt, hogy sikerült teljesen beleélnem magam és szinte végigizgultam a meccset. A két színész (Antonio Banderas és Woody Harrelson) kitűnő játéka mellett nemigen tudtak érvényesülni mások, pl. Lolita Davidovich (aki ráadásul szerintem kicsit túlkoros ehhez a szerephez), vagy Tom Suzemore. Nagyon jó film, ajánlom bárkinek!

Törölt nick Creative Commons License 2000.05.09 0 0 387
Álmosvölgy Legendája

Enyhén parodisztikus hangulatú, misztikus horrortörténet egy fejnélküli kisértet-lovasról és a boszorkányságról Johny Depp (szerintem pompás) főszereplésével.
Nekem nagyon bejött a film. Egy igazi vérbeli művészi "dark" film, annak minden lehető vizuális effektjével (köd, eső, zivatar, éjszaka, minden szürke, fekete, vizes stb. stb.)
Zseniális, extrém rendezés ! (Tim Burton, a rendező és Francis Ford Coppola, mint executive pruducer)

Gyermekded mozimániásoknak (amilyen pl. én vagyok) nem szabad kihagyni !
Komoly (ill. magukat annak képzelő) emberkéknek nem javaslom, mert (már elnézést), de ők képtelenek levenni az ilyesmit...

Üdv
Big

kockasfulunyul Creative Commons License 2000.05.09 0 0 386
Bringing Out the Dead (Holtak útja)

Egy igazi fekete film, semmi tartalommal, minden különösebb színészi játékot nélkülözve és nem igényelve, egy-két jó poénnal, de nagyszerű, kíváló zeneválogatással. Azt hiszem, meg is veszem cd-n...

Törölt nick Creative Commons License 2000.05.09 0 0 385
Hulla, hó, telizsák
hát fogalmam se volt milyen film lesz mikor beültem, meg ugye a cim is elég furcsának tünt, hát még mikor ugy kezdödött hogy 5 döglött télapó fekütt a hóban.
szval nem művész film, nem is oscar esélyes, a többi akció film között elment.
ambrozia Creative Commons License 2000.05.08 0 0 384
Én is megnéztem a Halálsoront. Nekem is tetszett, de azért az alkotók nem tudtak magukat felülmúlni, ugyanis A remény rabjai még mindig viszi a pálmát! Aki még nem látta feltétlenül nézze meg!
Légtornász Creative Commons License 2000.05.08 0 0 383
A Magnóliát senki nem látta? Akkor irány a mozi, amíg el lehet még csípni kényelmes nagy moziban (a film hossza 188 perc).

Az utóbbi néhány év egyik legjobb filmjét tisztelhetjük - szerintem - a Magnóliában. Összefonódó életképek, kidolgozott karakterek (Tom Cruise valóban zseniális) és nagyo hangulatos zene by Aimee Mann. Azt hiszem, nyitok is neki egy külön topic-ot, megérdemli. Aki hasonlóan vélekedik a filmről, az feltétlen nézzen be!

Törölt nick Creative Commons License 2000.05.05 0 0 382
A Szomorú vasárnap c. filmet senki sem látta?
kockasfulunyul Creative Commons License 2000.05.04 0 0 381
The end of the Affair (Egy kapcsolat vége)

Egy nagyszerű film teli érzelmekkel és szebbnél szebb felvételekkel, finom színészi játékokkal. Aki viszont nem szereti Graham Greene stílusát, annak nem ajánlom, unalmasnak fog tűnni. Pedig nem az.

The Hanging Garden (A függőkert)

Egy érdekes kanadai alkotás teli gyerekkori rossz emlékekkel, ugrálva az időben, és a valóság és a látomások között néha annyira hirtelen váltásokkal és olyan zavaros történetvezetéssel, hogy mikor kijöttem a moziból rengeteg kérdésem volt, hogy vajon mit akart jelenteni a film és mi mi volt benne. Persze lehet, hogy a cél ez volt.

kockasfulunyul Creative Commons License 2000.05.03 0 0 380
"Lehet, hogy J.C. tényleg a pénzre hajt, de már miért ne élhetne meg a hülyéskedésből?"

Azért, mert ezt a fajta hülyéskedést egy bizonyos életkorom túl már nem lehet csinálni.

"Szerintem már eddig is összejött neki annyija, hogy ha többé egyáltalán nem is hülyéskedne, már akkor is megélne. "

Akinek sok van, az még többet akar.

ds9, szerintem is zseniális volt a Truman Show-ban. Amúgy ebben a filmben is jó volt, különben nem lett volna rám ilyen hatással.

ds9 Creative Commons License 2000.05.03 0 0 379
Nem láttam a Man on the moon-t, még. De szerintem a Truman show-ban zseniális volt.
Előzmény: DcsabaS_ (378)
DcsabaS_ Creative Commons License 2000.05.03 0 0 378
Kedves kockasfulunyul!

Lehet, hogy J.C. tényleg a pénzre hajt, de már miért ne élhetne meg a hülyéskedésből? Szerintem már eddig is összejött neki annyija, hogy ha többé egyáltalán nem is hülyéskedne, már akkor is megélne.

Inkább arról lehet szó, hogy a hülyéskedés voltaképpen pótcselekvés. Amiből a normális emberek idővel kigyógyulnak. És talán J.C.-vel is valami hasonló történik mostanság.

Előzmény: kockasfulunyul (377)
kockasfulunyul Creative Commons License 2000.05.03 0 0 377
J.C. egyszerűen csak rájött, hogy a hülyéskedéséből nem fog mindig megélni. Ezért játszik mostanában más filmekben is. Ő meg a pénzre megy egyértelműen. Az meg csak pech, hogy az ő filmjeit nem jelölik Oscarra. Szerintem nem direkt kerüli....

Ha már Jim Carrey:

Man on the Moon (Ember a Holdon)

Mostanában ilyen szomorú filmet nem láttam. Az elején még volt egy-két poén, amin tudtam nevetni, később viszont egyre szomorúbb lettem és a Carnegie Hall-os jelenettől kezdve szinte a sírás szorongatta a torkomat.
A történet egy fiatalon meghalt (de nem ez a lényeg) komikusról szól, akinek feltünési mániája volt, nem tudott megfelelni, még saját magának sem.
A legszívszorongatóbb jelenet az volt, mikor a barátnőjéval arról beszélt, hogy nem ismeri az igazi énjét, mire a barátnőja válasza: - Neked nincs igazi éned. Erre ő: Tényleg, el is felejtettem.
Tudom, hogy sokan végigkacagták a filmet, nekem nem sikerült. Persze ebben biztosan az is szerepet játszott, hogy az eredeti Andy Kaufmann humorát valószímüleg nagyon idegesítőnek találtam volna (legalábbis azok alapján, ami átjött a filmen).

DcsabaS_ Creative Commons License 2000.05.02 0 0 376
Kedves NŐVÉRKÉK!

A mai magyar kacagtató filmekről szólva, szerintem a Hypolit, és A miniszter félrelép is egészen jó volt (a Csinibabánál sokkal).

Ami az "összehasonlíthatatlanok" összehasonlítását illeti, nekem R.W., T.H. és J.C. is meglehetősen infantilisnek tűnik, de (mint írtam) J.C. legalább a közönségnek játszik, nem a zsűrinek.

Előzmény: NŐVÉRKÉK (375)
NŐVÉRKÉK Creative Commons License 2000.05.02 0 0 375
Köszönöm a Jadviga párnájáról szóló híreket. Azt kérdeztem, mert általában nem vagyok oda a mai magyar filmekért. Szerintem az ember nem azért megy moziba (vagy általában nem azért), hogy a nyomort és az elkeseredést lássa a filmen is. Szóval az egyetlen, nem második pozitív élményem (az első a Csinibaba volt) az "új" Szabó István film volt. Nagyon hosszú, de megéri.

Egyébként bocsánat, hogy beleszólok a párbeszédbe, de szerintem nem lehet összehasonlítani Robin Williams-et Jim Carrey-vel. R.W. felülmúlhatatlan volt a Patch Adamsben. Jim C. arcjátékát viszont nem lehet utánozni.

Előzmény: DcsabaS_ (374)
DcsabaS_ Creative Commons License 2000.05.02 0 0 374
Irtózatos kacagtatás?!? (Jim Carrey-nek viszont legalább a javára szól, hogy nem hajt olyan nyilvánvalóan az oszkárokra.)
Előzmény: kockasfulunyul (373)
kockasfulunyul Creative Commons License 2000.05.02 0 0 373
Őt is kedvelem. Mind a ketten olyanok, hogy az irtózatos kacagtatás mellett tudnak komoly oldalukról is mutatkozni. Ezt próbálja most csinálni a Jim Carrey is, de még az elején tart.
Előzmény: DcsabaS_ (372)
DcsabaS_ Creative Commons License 2000.05.02 0 0 372
Kedves kockasfulunyul, és hogy állsz Robin Williams-szel?
Előzmény: kockasfulunyul (365)
Dob Creative Commons License 2000.05.02 0 0 371
John Malkovich menet

Érdkes film az igaz. A pénok nagyon jók benne, abszudrak de nem ugy mint ahogy a Monty Python filmekben, de éppen annyira ütnek. Malkovich, Cusac, meg ami még meglepő a női főszereplő , akiről csak a film végén tudtam meg kicsoda.. a haja nagyon brutális
A történet majdnem olyan jo mint a poénok.

Az egész plexumban voltunk vagy 10-en.. ebből kimentek 3-an.. pedig noha nem alapmű, de mindenképpen más mint a többségi amcsifilm.

tejfigura Creative Commons License 2000.05.02 0 0 370
a holtak útja nekem is tetszett, de hiányoltam a "sztorit" - nem igazán volt története a filmnek. n.c. jó színész, de egy kicsit unalmas azt nézni két órán keresztül, ahogy szenved.
Előzmény: Légtornász (368)
Banan Creative Commons License 2000.05.02 0 0 369
sziasztok!

Tegnap láttam a Férfitársaságban c. filmet.
Nagyon jó. Szerintem nagyon is valós alapja van a filmnek, ha belegondolunk, hogy ez bármikor megtörténhet, megtörténik, nem semmi.
Nagyon ajánlom mindenkinek. Tanulságos és elgondolkodtató.
Egymással bizalmatlan vagy éppen ismerkedő párok csak óvatosan nézzék, ne ez legyen az elsőrandis film, az biztos!
Banan

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!