Keresés

Részletes keresés

Légtornász Creative Commons License 2000.05.01 0 0 368
Martin Scorsese: A holtak útja

Nagyon jó film, egy percig nem engedi el az ember figyelmét.
Jó néha az amerikai, különösen a new york-i valóság durvább oldalát látni mozifilmen. Cage nagyon jól hozza a szerepét, de a mellékszereplők is meglepően (mármint a mai filmektől) jól kidolgozottak.
Ami viszont bosszantott, hogy az utóbbi időben nem láttam filmről kimenni ennyi embert. Bár hozzá kell tennem, hogy a termet elhagyók 99%-a a "plaza-függő" kategóriába sorolható, a fennmaradó 1% pedig valószínűleg azt hitte, hogy a Vészhelyzte moziváltozátát kapja Sorsese-től. Hát nem...

Más. Valaki kérdezte, érdemes-e megnézni a Jadviga párnáját. A válasz: nem. Vontatott, darabos, s a rossz dramaturgiai felépítés miatt a sok erotikus jelenet nyomán amolyan 70-es évekbeli NDK pornófilm hangulata van a dolognak.

tölgy Creative Commons License 2000.05.01 0 0 367
Holtak útja
szerencsétlen módon szakitottam a hagyományommal, és magammal vittem két kamaszlányomat rá, ez nagyban befolyásolta az elmerülésemet a film zord éjjeli mentősviharban (nagyon unták, fárasztóan mocorogtak mellettem, lelkiismeretfurdalásom volt)
nos a film nem a Vészhelyzet! kemény, pihenésmentes évekig állandó készenlét! kimerült sofőrök, orvos is egyben! nyomasztó, a betegek is mind a lerobbant házakból adódnak, sötét lámpanélküli lépcsőházak, drogosok, leépült emberek, alkoholisták,
sehol semmi élet!!!! kilátás, kikerülés mézesmadzaga se!
Nekem tetszett, nem csak Nicolas Cage miatt!
akórházi jelenetek, káosza miatt! elgondolkodtam bármely embernek aki szerepelt: van-e szabadsága? el tud-e menni legalább picit ebből a szörnyű városból!?
chris7 Creative Commons License 2000.05.01 0 0 366
Én volnék a kockasfulunyul-férj, aki hősiesen végignézte azt a bizonyos Bedrooms & Hallways című filmet. Muszáj annyit hozzátennem, hogy bár többségében tényleg jól szórakoztam rajta, azért elég rendesen megviselt a néha összesimuló szőrös férfitestek és borostás csókok látványa (mármint amikor mindkét fél borostás). A legrosszabb főleg az volt, hogy amennyire tetszett Hugo Weaving karaktere (Agent Smith) a The Matrix címezetű fenomenális alkotásban, annyira megviselt, hogy pont ő játszott ebben a filmben egy csontbuzit és elég komolyan bele is élte magát.
kockasfulunyul Creative Commons License 2000.05.01 0 0 365
Agnes Browne

Ha rosszindulatú akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy az Anjelica Huston azért csinálta ezt a filmet (rendezte és főszerepelte is), és választott közben teljesen ismeretlen színészeket, hogy ő átragyogjon a filmen.
De nem akarok az lenni, ezért inkább csak annyit, hogy jó volt ő is (bár a Brenda Blethyn-t jobban el tudtam volna képzelni ebben a szerepben, AH-ból süt az intelligencia), és nagyszerűek voltak a mellékszereplők, a történet igencsak emlékeztetett a magyar filmekre (ilyen proli környezetet eddig csak azokban láttam), de mégsem jött át az a kiábrándultság, mint a magyar filmekből. Tom Jones kis cameoja pedig nagyot dobott rajta.

Snow Falling on Cedars (Hó hull a Cédrusra)

Ethan Hawke szerepelt végre egy jó kis félig művészfilmben, csak azt nem értem, miért volt ilyen nehéz megnézni, hogy a 3.-4. héten már csak az Európa moziban volt látható, ha nem akartam a gatyámat is otthagyni egy multiplexben...
Történet a szerelemről, a csalódásról és a faji diszkriminációról. Csodás fényképezésekkel.
Csak egy baj volt vele, majd megfagytam, mert állandóan tél volt a filmben. :-)

Bedrooms and Hallways ( Hálószobák és előszobák)

Egy nagyszerű vígjáték tele homoszexuálisokkal, keresve a nemi identitást, a szerelmet és az igaz barátságot. Rendkívül szórakoztató, de kétlem, hogy sok hetero férfi végig bírná nézni (többen kivonultak a moziból már az elején). Nagyra értékelem drága férjemtől, hogy egyszer sem indult kifelé és a poénokon (amik tényleg kíválóak voltak) ő is nevetett.

The Green Mile (Halálsoron)

Én az előttem szólóval szemben igencsak kedvelem Tom Hanks-et és az idei Oscar-jelöltek sorába ő is belefért volna ezzel a szereppel. Ha viszont már itt tartunk, a Percy-t játszó színészt is jelölni lehetett volna mellékszerepéért.
Azt hittem nem fogok kibírni 3 órát, de jobb volt, mint amire számítottam. Jó volt a történetvezetés, az összhang a szereplők között, nagyon tetszett az egér filmezése. Tetszett az is, hogy ebben a néha szörnyű történetben fel lehetett oldani a nyomott hangulatot egy-egy apró poénnal.

DcsabaS_ Creative Commons License 2000.04.30 0 0 364
Halálsoron:
Stephen King regénye alapján készült, és az ő kedvéért vettem rá jegyet. (Pár éve láttam tőle a TV-ben a "Sorvadj el!"-t, és az tetszett. A regényeit egyébként sosem olvastam.) Csak amikor már megvettem a jegyet, szembesültem azzal, hogy Tom Hanks a főszereplő (:-(((. (Még szerencse, hogy csak ekkor, mert különben alighanem elmenekülök.) A nézőtéren ért a következő meglepetés, amikor hallottam sutyorogni, hogy a film több, mint 3 órás...
Na most a filmről. Nem kell megijedni, a játékidőt teljesen kitölti, nem unalmas. Tom Hanks pedig (bár főszereplő), nem abszolút főszereplő, és nem is miatta jó a film. Remekül játszik benne mindenki, történetesen ő is. Egy meglehetősen sajátos élethelyzetben látjuk a karaktereket és viselkedésüket...

Erin Brockovich:
Jó film, az én meglátásom szerint meglehetősen vígjátékira véve. Hogy az események alapja valóságos, az nem sugárzik át rajta, nyugodtan lehetne teljesen kitalált is. Az "Álljon meg a nászmenet", illetve a "Sztárom a párom" szerintem sokkal szórakoztatóbb volt, de azért az "Erin Brockovich"-ban is vannak kapitális poénok. A család minden tagjának tetszhet a film, nemcsak Julia Roberts "szerelmeseinek" (:-))).

Stigmata:
Általában kedvelem az olyan filmeket, amelyekben van bizonyos isteni beavatkozás, de a Stigmata nem fogott meg. Inkább a naturáliák jellemzők rá, meg hogy ismételgetnek benne egy mondást, ami állítólag a katolikus egyház ellen szólna.

Előzmény: kockasfulunyul (363)
kockasfulunyul Creative Commons License 2000.04.27 0 0 363
Erin Brockovich

Julia Roberts-el. Végre egy olyan film Julia-val, ami nem romantikus és nem kifejezetten vígjáték, sőt drámai elemekkel telitűzdelt igazi mesterségbeli tudást kívánó alkotás. Jó volt a történet (mondjuk igaz), és julia kíválóan érzékeltette az anyát, a kétségbeesést, a vívódást, a nehéz helyzeteket a vicces fordulatokkal. Nézzétek meg!

Törölt nick Creative Commons License 2000.04.26 0 0 362
"Egy kapcsolat vége" . Látta valaki? A szereposztás nem rossz, de bizonytalan vagyok.
kockasfulunyul Creative Commons License 2000.04.26 0 0 361
La fille sur le pont (Lány a hídon)

Vanessa Paradis és Daniel Auteuil főszereplésével egy nagyon érdekes, fekete-fehér már-már lélektani road-movie.
Egy késdobáló és egy lány, két kiábrándult ember, akik egymás társaságában hihetetlen szerencsére tesznek szert, de mikor szétválnak, az életük is szétesik. A legérdekesebb nekem az volt, hogy a kettőjük kapcsolata végig plátói marad, mégis van egy szerelmi jelenet, aminek semmi köze a sex-hez, hanem egy késdobálás közben éreztem azt a fajta közelséget, ami ilyenkor az emberek között van.

Gyötör Creative Commons License 2000.04.26 0 0 360
Akkor csak sorban:

Nővérkék, nem láttam a filmet, de engem is érdekelne egy-két szubjektív vélemény, megnyilvánulás a témában...

Irónia, hűha! Milos Forman és Jim Carrey együtt?!? Érdekes kettős, ezt lehet hogy megnézem...ha meggondoljuk, nem előzmény nélküli a Carrey komolykodása, pl. már a Trumann show sem volt az a tőle megszokott könnyed, kacagtató limonádé.

kockasfulunyul Creative Commons License 2000.04.25 0 0 359
Life-Életfogytig

Egy érdekes film Eddie Murphy-vel és Martin Lawrence-el. Ha valaki kacagtató vígjátékra számít, az csalódni fog, ha valaki drámát vár, az is. Ez a film kellemesen egyensúlyozik a kettő között. Szerintem jó volt.

Irónia Creative Commons License 2000.04.25 0 0 358
Friss élmény: Ember a holdon
Az első szó ami eszembe jut róla: zavarbaejtő. Akik Jim Carrey hülyéskedésére, vagy könnyű vígjátékra számítanak, azok ne menjenek be rá.
A film első pillanatától az utolsóig érdemes fejbentartani hogy a rendező Milos Forman.
Nekem tetszett.
Gyötör Creative Commons License 2000.04.25 0 0 357
Két hete szombaton (bocs, csak azóta nem volt időm ide írni):
Boys Don't Cry (A fiúk nem sírnak)

Kb. öt perc kellet, hogy a kezdtetektől bennem motoszkáló érzés teljes bizonyosságot nyerjen: ez a főszereplő fiú, lány. Vagy mégsem? :-)
Brandon kisvárosi, kopott, spleenes, álmos története 120 percben, kissé unalmas kidolgozásban, meseszerű hömpölygéssel és előre látható, végzetszerű történésekkel, továbbá részemről súlyos előérzetekkel, - naná, hogy bejöttek! - a végén pedig naturális megoldással.
Mindenesetre a főszereplő hölgy (H.Swank) valóban érdekeset alakított. Ez minden, amit pozitívumként hozzáfűznék.
Ja, és csak türelmes és kipihent embereknek ajánlott! És nem hátrány, ha bírod a durvább jeleneteket is....

On Off
Mindenki, az egész világ (vagy csak a Filmakadémia) ilyen beteg, ferdült, vagy szebben fogalmazva csak "Más"? Kisebbségbe kerültem a magam heteroszexuélis szokásaival? Vagy csupán ez az idei "művészi sikk"?
Kérdésem: 2000-ben az Oscar szobrocskák elnyerésének előfeltétele volt a "szexuális eltévelyedések, különbözőségek és perverziók" téma, legalább hátértörténetként való feldolgozása?
Hogy miről is beszélek, pl.: Amerikai szépség: Homoszexuális vonal+pedofil szakirány, Mindent Anyámról: Viva Traveszti!, A Fiúk nem sírnak: Egy leszbikus vívódásai
Off Off

whiterabbit Creative Commons License 2000.04.25 0 0 356
Zűrös természet.
Jó is lehetett volna, de csak hosszú volt.
NŐVÉRKÉK Creative Commons License 2000.04.22 0 0 355
Sziasztok!
Én új belépő vagyok, és ha nem zavarok, szeretnék kérdezni valamit.
Mi a véleményetek a Jadviga párnájáról? Hetek óta szeretném megnézni, de nem volt rá időm.
Várom a válaszotokat. Köszi.
Banan Creative Commons License 2000.04.21 0 0 354
Tegnap láttam a Mindent Anyámról c. Pedro Almodóvar filmet. Erősen ajánlott!!!
Elég felkavaró maga a történet és szerintem a szinészek is jól játszottak. De inkább a sztori miatt jó a film.

Banan

Bau Creative Commons License 2000.04.21 0 0 353
Van már 3. része is, állitólag jobb mint a 2.... (forrás IMDB)
Előzmény: vicc (352)
vicc Creative Commons License 2000.04.18 0 0 352
A legrosszabb az a filmben, hogy videóra készült, ezért olyan mintha csak tévét néznél nagyban.
kockasfulunyul Creative Commons License 2000.04.18 0 0 351
Nem, teljesen mások, a Tarantino és a Rodriguez csak, mint producer szerepel a filmkészítők között.
Előzmény: Törölt nick (350)
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.18 0 0 350
a színészek nem ugyanazok voltak?
ha nem nem is nézem meg
Előzmény: kockasfulunyul (349)
kockasfulunyul Creative Commons License 2000.04.18 0 0 349
Alkonyattól pirkadatig 2 - Texasi vérdíj

Na ez egy jó nagy sz... volt... bár erre számítottam is.
A szereplők gyengék, a párbeszéd silány, a vér eltúlzott, a vámpírölési technikák teljes félreértése (csak fa bot alkalmas a megsemmisítésre, itt meg volt tehénszarv és fémcölöp is...), a poénok erőltetettek és mindennek a fejébe még csináltak hozzá egy harmatgyenke szinkront is... Kidobott pénz volt. De nem baj, mert nem hagytam volna ki lévén, hogy az első részt rengetegszer láttam és nagyon tetszik. Ezekután csak még jobban...

vicc Creative Commons License 2000.04.18 0 0 348
Hó hull a cédrusra. Nálam bejött, nagyon szép film bár egy párhuzamos vélemény szerint eléggé sekélyes. Na puff. Operatőri munka első osztályú. Ami elkeserítő, hogy mindössze ketten voltunk a moziban :(( Érdemes megtekinteni.
whiterabbit Creative Commons License 2000.04.17 0 0 347
Szia Winnie,
amikor a talin említettem, hogy majd benézek, nem gondoltam, hogy még a múlt héten eljutok valamilyen filmre, de az ég is azt akarta, hogy minél hamarabb teljesítsem az ígéretemet. Szóval a film a Stigmata volt. Kicsit ódzkodtam, mert elég rossz kritikákat olvastam róla (vagyis a kritika jó volt, csak lehúzta a filmet, hogy pontosan fogalmazzak).
Most nem tudom részletezni a megállapításaimat, így csak címszavakban:
nem is horror -de ez jót tesz a filmnek,
pár dolog a levegőben lóg, ezek közül néhány lényeges lenne,
jó lenne többet tudni a holt-tengeri tekercsekről, de ez igazán nem a film hibája.
Összességében egyáltalán nem mondhatnám, hogy nem tetszett, arra mindenképpen rávett, hogy utánanézzek valami információnak a tekercseket illettően.
Ha szigorú akarok lenni, 10-ből 6 pontot megérdemel.

kockasfulunyul Creative Commons License 2000.04.17 0 0 346
Story of us (nem Two of us)

Mint előre is jeleztem, tetszett. De nem a két főszereplő miatt, hanem azért mert érzékenyen mondta el, hogy egy házasság milyen buktatókkal ját, milyen fontos a tolerancia, mennyire oda kell figyelni a másikra, néha nagyon megrendítő volt. Ezzel együtt persze nem maradt el a romantika és a komikum sem. Örülök, hogy láttam.

Előzmény: Törölt nick (345)
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.14 0 0 345
Two of us-t várom a véleményed één is megakarom nézni.
Előzmény: kockasfulunyul (343)
kockasfulunyul Creative Commons License 2000.04.14 0 0 344
Kösz, nekem állandó partnerem van. Sőt ő sokkal jobban mozimániás, mint én, csak most nincsen nete. De lehet, hogy otthonról benézünk.

Előzmény: Törölt nick (342)
kockasfulunyul Creative Commons License 2000.04.14 0 0 343
Lehet. Hálószobák és előszobák. De nem biztos.

Viszont ami tuti, az szombaton a Bruce Willis és Michelle Pfeiffer új filmje, a Two of us, ami biztos tetszeni fog, bár biztos nem olyan jó film. De mit tegyek, ha egyszerűen mindkettőt nagyon bírom... :-))

off, voltál a pcsikvari kiállításán?

(+2)

on

Várnak rám, szóval legközelebb hétfőn, hacsak nem internetezünk otthon.

Előzmény: DcsabaS_ (341)
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.14 0 0 342
akár együtt is mehetnétek
Előzmény: DcsabaS_ (341)
DcsabaS_ Creative Commons License 2000.04.14 0 0 341
Ohóóó, +1 folytatás (:-))))))))))!

Megnézel valamit a hétvégén? (Én lehet, hogy ma esete igen, bár még nem döntöttem el.)

Előzmény: kockasfulunyul (339)
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.14 0 0 340
nem vagytok semmik
Előzmény: kockasfulunyul (339)
kockasfulunyul Creative Commons License 2000.04.14 0 0 339
Pápá, én tényleg befejeztem. :-)
Előzmény: DcsabaS_ (338)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!