Keresés

Részletes keresés

mizsi3 Creative Commons License 2008.10.03 0 0 95

A saját LCD csak a tengertúli járatokon volt, a helyieken nem, de azok tényleg vadiújak.

Madridba Malévval mentem, de kedvezményes jeggyel, szóval az ide vonatkozó árakról nem tudok beszélni.

Előzmény: nagypapi (93)
Iribaba Creative Commons License 2008.10.03 0 0 94

Hát ez tényleg baráti ár.

És még egy kérdés, itthon vetted a jegyet v. közvetlenül a légitársaságnál foglaltad le?

Szerintetek melyik hónapban érdemes menni, nem szeretnék pont egy esős időszakot kikapni. :(

 

Üdv:

 

Irén

Előzmény: mizsi3 (92)
nagypapi Creative Commons License 2008.10.02 -8 0 93

Ez igen baráti ár.

Mo-ról indultál? Ha igen, akkor hogy és mennyiért jutottál ki Madridba? Mert ugyebár a legtöbbünknek még ez is rájönne a 800 euróra...

 

A LAN Peruhoz nekem is volt szerencsém, vadiúj Airbus repült Arequipából Limába.  Mondjuk saját LCD kijelző nem volt rajta, de azt a 1,5 órát ki lehetett azért bírni az Andok (és egy kifejezetten csinos stewardess) vonulatát nézve is... :-)  

 

 

Előzmény: mizsi3 (92)
mizsi3 Creative Commons License 2008.10.02 0 0 92

ez mindennel együtt van

3 hónappal előbb

 

ja, és a LAN Airbusai az eddigi utazásaim során tapasztalt legjobb gépek (mindenkinek saját LCD kijelző az előtte lévő ülés háttámláján, saját vezérlővel, és a tucatnyi film, játék és ezernyi zene közül te választod ki, hogy mikor, melyiket nézed/hallgatod)

Előzmény: Iribaba (91)
Iribaba Creative Commons License 2008.10.02 0 0 91

Kedves Mizsi3!

 

Gondolom ebben még nincs benne a rept.illeték, az utazás előtt mennyi idővel vetted meg a rep.jegyet?

 

Üdv:

 

Irén

Előzmény: mizsi3 (90)
mizsi3 Creative Commons License 2008.10.01 0 0 90

Peruba két módon repülhetsz Európából: Amszterdamból KLM-mel, vagy Madridból Iberiával v. LAN Peruval.

Én LAN-nal mentem, 800 Euro volt oda-vissza Madrid-Lima távolságra.

Előzmény: Iribaba (89)
Iribaba Creative Commons License 2008.10.01 0 0 89

Kedves Tibor!

 

Engem érdekelne, hogy mennyibe került a repjegy, hol vetted, hol szálltál át...

Tulajdonképpen minden. :)

Szállás/ok, miket néztél meg, hogyan utaztál odáig stb..

 

Üdv

 

Irén

Előzmény: H. Tibor (88)
H. Tibor Creative Commons License 2008.09.06 0 0 88
Augusztus közepén 18 napot töltöttem Peruban, teljesen egyéni szervezés volt. Mondhatom, minden kitűnően sikerült, csodás dolgokat láttam. Akit valamit érdekel, kérdezzen nyugodtan.
nagypapi Creative Commons License 2008.08.27 -8 0 87

Olvasd végig a topikot, vegyél egy Peru LP-t. Szerintem ezek alapján kitűnően össze lehet rakni egy megfelelő túrát (persze időtől, pénztől függően), de ha marad kérdésed, tedd föl.

 

Előzmény: HIFIdzsedáj (86)
HIFIdzsedáj Creative Commons License 2008.08.26 0 0 86

Mi is Peruba készülünk a párommal. Lehetőség szerint, minél több infót szeretnénk szerezni a főbb látnivalókról, lehetséges célpontokról. A neten már nézegetek egy ideje, de ha esetleg van valakinek olyan linkje, amit hasznosnak talál, kérem ossza meg velem/velünk.

Köszönöm!

kisslac Creative Commons License 2008.07.16 0 0 85
Limában is van rengeteg látnivaló, csak nem nagyon lehet tudni hol vannak. Nyilvánvalóan nem veheti fel a versenyt Cuzcóval vagy Arequipával. Legutóbb, májusban, két hetet töltöttem Limában és nagyon sok mindent megnéztem.

- Arany- és Fegyvermúzeum (Av. Alonso de Molina 1100, Monterrico), Nemzeti Múzeum (Av. Javier Prado), Archeológiai Múzeum (Pueblo Libre), de ha már ott vagy, a múzeum mellett van a Queirolo, kóstold meg a Chilcanót, ami gyömbér, citromlé és pisco keveréke.

- Katedrális (Plaza de Armas), Szent Ferenc templom (Plaza San Francisco), a látvány egész Limára a Szent Kristóf hegyről (a Plaza de Armasról mennek fel buszok). A Plaza San Martín (itt a Hotel Bolivárban kiváló a Pisco Sour és a menü), A Plaza Bolognesi (a közelben van a Las Brisas de Titicaca peña) a Plaza Grau, itt van az Olasz Szépművészeti Múzeum, szemben vele a Művészeti Múzeum. Az Arequipa és a Salaverry sugárút is nagyon szép. Az újonnan épített fény- és vízpark az Arequipa sugárút és a Paseo de la República között, este gyönyörű. Vacsorázni lehet a Los Manglares vendéglőben (Jirón Moquegua 266), ahol tumbesi ételek és szintén tumbesi élőzene van, olcsó és remek.

- A sétány, a főtér és a tengerpart a La Puntán, Callaóban, van ott egy szuper vendéglő, amit a perui haditengerészet üzemeltet, a neve Club Naval. A Pentagon épülete, amely a haditengerészeti múzeumnak ad helyet, a vámház melletti terület. Odaúton, ha az Av. Ejercitón vezet az út, meg lehet nézni LLosa Város és a Kutyák című könyvének fő helyszínét a Leoncio Prado Katonai Kollégiumot.

- San Miguelben a Parque de las Leyendas,

- Mirafloresben és végig a tengerpart mellett a Malecón,

- A Chile és Peru közötti háború áldozatai emlékére épített emlékmű Chorrillosban, mellette a Morro Solar,

- Barrancóban a Puente de suspiros és a völgy, amit átszel tele kisvendéglőkkel és kocsmákkal. Az Elekromosság Múzeuma az egyetlen működő villamossal. A barrancói főtéren a vendéglők, kocsmák, szórakozóhelyek.

- Surco Viejóban a templom mellett arequipai étterem van, sajnos csak ebédre, mert hatkor zárnak.

- Lincében van az Ignacio Merino 2051 alatt egy olyan étterem, ahol olcsón őserdei ételek vannak, nem messze tőle a Petit Thouars sugárúton az El Mordisco, ahol a ceviche és a tengeri herkentyűk kedvelői találják meg a legjobb falatokat.

- Chosica, a Limától 20 km-re lévő városka is érdekes hely. Amíg Limában tombol a tél, ott mindig süt a nap és meleg van, éppúgy, mint Cieneguillában.

- Rengeteg Huaca (halom) található Limában, a legszebb a Huaca Pucllana Mirafloresben, amely mellett egy nem éppen olcsó poharazóhely van, de érdemes megnézni a Lurín mellett található Pachacamacot is. A san isidrói Belén utcában és a Nicalas de Rivera és az El Rosario sarkán is van egy, amelyben van egy kis múzeum is.

- Akit a lóverseny érdekel, a Javier Prado sugárúton van a Jockey Plaza, mellette a lóversenypálya.

Vásárolni is lehet olcsón, jó minőségű ruhákat stb. a Saga Falabella vagy a Ripley áruházakban. Élelmiszert a Metróban, Tottusban, Wongban, Santa Isabelben, Vivandában, Ecóban, Plaza Veában stb. Ezek közül a legelegánsabbak és a legdrágábbak is, a Vivanda és a Wong.

Egyelőre ennyi jut eszembe, de Lima nem rossz hely, csak tudni kell hová kell menni. Én szerettem nagyon ezt a várost és mindig visszavágyom oda.
mizsi3 Creative Commons License 2008.05.30 0 0 84

szia,

 

én most jöttem haza egy 16 napos perui körutazásról, amibe a Nazca-vonalakon és dzsungeltúrán kívül minden lényeges kényelmesen belefért. Az előbbi sajnálom, hogy kimaradt, az utóbbit egyáltalán nem.

 

Az általad leírtakhoz képest még Pisco is kimaradt nekem, viszont a 4 napos Inka Ösvény túra benne volt.

 

Megjegyzések:

1. Limára 3 nap bőven sok. Bár hatalmas város, de a főtéren, 1-2 múzeomon és a Miraflores negyeden kívül semmi érdekes nincsen. Ezen kívül piszkos és szmogos, csalódás volt. 1,5-2 nap szerintem bőven elég mindenre, 4 napot ott tölteni szerintem luxus.

 

2. A Machu Picchuhoz sztem a 4 napos Inca Trail Trek az igazi út, hihetetlen tájakon mész keresztül és egy igazi élmény az út, ha csak vonattal meg busszal mész fel, az sztem tized akkora élmény. Persze, ha még nem foglaltad le a 4 naposat, akkor idén már augusztusra (szinte) biztosan nem lesz szabad hely, esetleg szeptemberre, persze lehet próbálkozni, hátha van még hely. Én mindenképp ezt javasolnám, belefér az idődbe, mondjuk Lima kárára.

És nem olyan vészes a túra, aki nincs edzésben, az is meg tudja csinálni, a tempó a lassúkhoz igazodik.

 

3. Cuzco és Arequipa két gyöngyszeme Perunak, nekem ez a két város tetszett a legjobban. Puno egy koszfészek, viszont érdemes a város felső részén lévő dombra felmászni (indián szoborhoz), mert gyönyörű a kilátás a városra és a tóra.

 

4. Titicaca-tó: mi ide is egy kétnapos/egyéjszakás útra fizettünk be, de megbántuk, az egy napos sokkal jobb. egyrészt mert ebéd után otthagytak minket a helyiekkel, mindenfajta program nélkül és másnap délután ment csak vissza a hajó. Nem mondom, szép a sziget (Taquille), de azért 1 napig nem tudtunk gyönyörködni benne, eléggé unalmasan telt el a két fél nap.

A másik gond pedig a szállás volt. Bár rendkívül vendégszeretőek a helyiek, de nagyon szegények, gyakorlatilag egy putriban laknak, döngölt földes padlóval, és a falak kiütése jelenti az ajtót. Higiénés körülményekről hadd ne beszéljek, de picit félve ettünk az általuk adott evőeszközzel és ételből. Szóval ez bőven felejthető.

 

5. Az áram sztem ugyanolyan, mint nálunk, gond nélkül tudtam bármit tölteni.

 

6. Időjárásról májussal kapcsolatban tudok beszélni. Lima: nappal 25, éjjel 15 fok körül, magasabb helyeken (Arequipa, Puno, Cuzco), nappal 18 fok körül, éjjel 5 fok körül. Esőnk két hét alatt egyszer volt (éjjel). Júliusban gondolom pár fokkal hűvösebb lesz, de javasolnám az MSN weather forecastot, azon van 10 napos előrejelzés, és sokéves átlagok is napokra lebontva.

 

 

Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok,ha tudok.

 

 

 

Előzmény: H. Tibor (82)
zmrzlna23 Creative Commons License 2008.05.29 0 0 83
Sziasztok,

Szeretném, ha a vonat és busz (tábolsági) közlekedés árairól írnátok, akár példában, akár, ha meg tudjátok saccolni a km-re eső költségeket. (Egy-két példát láttam a Machu Pichu környékét illetően, de nem tudom, ebből mennyire lehet általánosítani.)

Érdekelne egy "top ten" lista is a látnivalókat illetően (tudom, benne lesz a Machu Pichu, a Titicaca tó, és egyebek?)

Közi és üdv,
Z.
H. Tibor Creative Commons License 2008.05.23 0 0 82

Sziasztok!

 

Egyszer már írtam ide tanácsot kérni, hogy az alábbi utazás mennyire jól szervezett, hol mennyit érdemes maradni. Én Peruba a történelmi emlékek miatt megyek. Az útvonalat magam állítottam össze, szállásokat itthonról foglaltam le. Utazási irodákat messze elkerülöm.

A terv a következő.

Peruba Guatemalából érkezem.

 

júl. 29 - aug. 1: Lima

aug 1. Pisco (busszal)

aug. 2-4. Nazca (busszal)

aug. 4-7. Arequipa, Colca Canyon (busszal)

aug. 7-11. Cuzco (repülővel), valamint Pisac, Urubamba, Ollantaytambo

aug. 11-14. Aguas Calientes, Machu Picchu (vonattal?)

aug. 14-16. Puno, Titicaca-tó (vonattal, busszal)

aug. 16-18. BOLÍVIA: La Paz, Tiahuanaco (busszal)

 

Majd:

 

Aug- 18-23. CHILE (Santiago, Valpariso), 5 nap

 

Aug. 23 - Szept. 2. Húsvét sziget, 10 nap

 

Szept. 3. Haza (Santiago-Párizs-Bp.)

 

Akinek esetleg a többi országgal kapcsolatban is van megjegyzése, nagyon szívesen fogadnám.

Mi a helyzet az árammal?

Magyar akkutöltők használhatók?

Feszültség milyen?

A telefonom kinnt nem fog működni, de emiatt nem veszek újat.

 

És milyen az idő júliusban Peruban?

Előre is köszönöm.

Endikaland Creative Commons License 2008.05.22 0 0 81

10 dollárért Aguas Calientesben is meg lehet szállni. Hanyagolni kell a folyóparti és a központ környéki szállókat. A vasút melletti étterem soron kérdezgess körbe hol van olcsó hostel. Lesz ott vagy 3-4. WC, melegvizes zuhany, néhol még TV is van 10 dollárért.

 

Ettől függetlenül MP valóban lehúzás. Egyszer látni kell, de szerintem menekülni fogsz. Ha Huayna Picchura szeretnél felmenni, akkor az első kisbuszok egyikével fél 6 körül indulj útnak, majd rohanj át a romokon és irány a hegy. Később több órás sorban állás lesz osztályrészed, és a tömegtől semmit nem fogsz látni. Hajnalban meg mondjuk ködös, azért nem látsz majd semmit, de van hangulata, mert kevesen vannak ilyenkor fent.

 

Egyébként nálam a No.1 Tipón. Ha inka ösvény, akkor a 8 napos Choquequirao vagy a 15 napos Vilcabamba. Ezek nagyszerű túrák... 

Hunor08 Creative Commons License 2008.05.21 0 0 80

Kiegészítem még azzal,hogy mi február közepén mentünk és az időjárás megfelelt az itthoni kora őszi időnek,/aug.-szept/ ami nagyon kellemes volt.Mivel Peru az ellentétes pólusán van a földnek és közelebb esik az egyenlítőhöz Ja és javítom a Machu Picchut,mert egy c-vel írtam.
Előzmény: Hunor08 (79)
Hunor08 Creative Commons License 2008.05.20 0 0 79

Beleolvastam a fórumba és jónak látom megemlíteni,hogy szőlőcukrot ajánlatos vinni a hegyi túrákhoz.Cuscóban engem elkapott a "hegyi mámor" az oxigénhiány miatt amikor odaérkeztünk és kénytelenek voltunk bemenni egy teázóba/coca tea segített/ A gyógyszertárban ajánlották a nagyszemű szőlőcukrot,amitől aztán a fejfájásunk megszünt.
A Machu-Pichu-hoz busszal mentünk Cuscoból és vonattal a szerpentinen jöttünk vissza a városba. Az Urubamba völgyétől kis buszok mennek a M.P -ra.
Cusco-Puno között a magasfennsíkon 14 órás vonatútunk volt a Titicaca tóhoz,ahol csónakra alkudva 3 nádszigetet meglátogattunk. Onnan busszal Sillustaniba a Chulpákhoz.
Előzmény: tbeva (75)
nagypapi Creative Commons License 2008.05.20 -8 0 78

Itt vannak az árak és a menetrend:

http://www.orient-express.com/web/tper/journeys/4_53409.jsp

 

Aguas Calientes egy iszonyatosan lenyúlós település, mint ahogy az egész MP túra hatalmas lenyúlás, bárhogy is mész oda. Igaz, megéri.

Előzmény: H. Tibor (77)
H. Tibor Creative Commons License 2008.05.18 0 0 77

Sziasztok!

 

Tudna valaki szállást ajánlani Augas Calientesben? 3 éjszakát szeretnék ott tölteni. Másik kérdés: kinek milyen tapasztalata van a vonatközlekedéssel kapcsolatban Cuzcóból?

 

Köszönöm.

 

 

Endikaland Creative Commons License 2008.02.15 0 0 76

Attól függ, hogy hova mész...

Arequipa és környéke napközben kellemes 25 fok. Lima ekkortájt már hűl, könnyen lehet ködös és hűvös. Cuscóban mindig ugyanolyan az idő, napközben kb. 15 fok, este 5 fok. A szállókon fűtés nincs. Titcaca-tó ennél hűvösebb, napközben 10 fok, este 0. Az Andok túloldala meg trópusi, 30 fok... esténként az erdőben gyakran 10 fok körülire süllyed a hőmérséklet...

tbeva Creative Commons License 2008.02.13 0 0 75

Sziasztok!

 

Áprilisi utazáshoz van-e valakinek valami + ötlete, amit fontos lenne tudni, de mi esetleg nem gondolunk rá... ?

 

Azt tudja-e valaki, hogy a hőmérséklet milyen értékek közt változik  (egy napon belül, ill. országon belül)? - amihez is "rétegesen" kell öltözni -az eddigi tanácsok szeint...

 

Köszi előre!

É.

Endikaland Creative Commons License 2008.01.28 0 0 74

Ha valaki májusban szeretne Peruba jönni, annak ajánlanám magamat. Meglátogatjuk a Qollur Rit'i ünnepséget az Ausangate hegyen kb. 5000 méter magasan. 4 napos mászással érünk fel, hogy együtt italozzunk és áldozzunk a helyiekkel a gleccseren... Aztán nekimegyünk egy 6-7 napos ösvénynek, Choquequiraót ejtjük utunkba, aztán érkezünk csak Machu Picchuhoz. Nem lesz könnyű túra, hiszen ezen is majdnem 4800 méter magasságig megyünk fel...

 

Ha bárkit érdekel, az iKALAND.hu honlapján pár nap múlva meg lesz hirdetve a dolog...

mandli Creative Commons License 2008.01.25 0 0 73
Nézs meg az eupolisz.hu irodánál. Nagyon jó és taralmas hátizsákos útjaik vannak.
Előzmény: amaril (67)
juve2006 Creative Commons License 2008.01.25 0 0 72

Sziasztok,

 

Köszi a választ...egyébként mi is keresünk társakat márciusi induláshoz...Lima, Cuzco, MP, Arequipa, Nazca, stb...3 hét, eddig 9-en vagyunk. Ha van kedvetek, csatlakozzatok! :-)

Endikaland Creative Commons License 2008.01.23 0 0 71

Hehe...

Ez az ikalandos perui túrafilm a webcsatornán az én művem... nem hittem volna, hogy van akik nézik. :)

X polgártárs Creative Commons License 2008.01.23 0 0 70

ha nem mész őserdőbe, akkor gyak. nem kell semmi

azért hepákat (A,B) semmiképp sem árt lövetni, meg a tetanusz is hasznos dolog

ha jársz dzsungelben, akkor sárgaláz szúrás kell

 

bővebben itt:

http://www.oek.hu/oek.web?nid=215&pid=1&to=11,751,752

(telefonszámuk is van, ha már ennyi pénzt elkérnek az oltásért, nyugodtan hívd őket)

Előzmény: juve2006 (69)
juve2006 Creative Commons License 2008.01.23 0 0 69

Sziasztok,

 

Milyen oltás javasolt perui út előtt?

 

Köszi.

 

Üdv.,

T.

Babco Creative Commons License 2008.01.20 0 0 68
Peruba induló csoporthoz lehet csatlakozni.

Indulás április elején. Észak- és Dél Peru, Bolívia, Inka ösvény.
További információ: nicolas.cansinos@hotmail.com

amaril Creative Commons License 2008.01.08 0 0 67

Sziasztok!

 Perui hátizsákos kalandtúrához szívesen csatlakoznék. Elsősorban szept-ben.

47 éves, "gyűrődésálló" nő vagyok.

Predator X Creative Commons License 2007.10.05 0 0 66

Perui túrafilm, irány a Machu Picchu:

 

http://webcsatorna.hu/filmek/kalandor_peru1 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!