Keresés

Részletes keresés

mocama Creative Commons License 2003.08.31 0 0 2
Ha valakinek van képe a 004-ről, ami a végzetes balesetét ábrázolja, legyen olyan jó szívű és tegye be ide a topicba!
manhattani Creative Commons License 2003.08.31 0 0 1
Szevasztok,
én is szeretem a Gyíkot, bárha élőben keveset láttam is (azért fényképem van róla).
A felélesztés dolgában nagyon szkeptikus vagyok. Nem 10 millió lenne az, hanem sokkal több.
A vezérlést az azóta történt alkatrész- és technológiaváltás miatt újra kellene tervezni, az meg akkor is óriási munka, ha állandó mérnöki felügyeletet és üzemeltetést képzelünk el (ami egyedi nosztalgiajárműnél nem olyan extrém dolog).
De ne adjuk fel előre, elképzelhető, hogy 4-5 év múlva, a folyamatosan növekvő gazdaság mellett megéri egy multi itt működő leányának, hogy reklámokokból adjon valamennyi pénzt erre.
De addig is sokat tehetünk. Gyűjthetünk adatokat, dokumentumokat, ezeket rendezhetjük, esetleg valami házilagos kiadványba tehetjük (ami lehet olyan színvonalú is, mint némelyik házilagos Ganz kiadvány :))) ). Magam részéről a fényképem felkínálom :)))
Talán kerül közénk olyan jogász, aki megmondja, hogy célszerű-e ezt alapítványi, vagy más formában csinálni.
Első célunk lehetne az információs kiadvány. Ebben felkínálom a közreműködésem, szkennelek, szerkesztek, nyomtatok, CD-t írok, és hamarosan filmről/videóról is tudok képet csinálni.
Következő a meglévő gép konzerválása. Nem hinném, hogy a nosztalicska keresztbe tenne, mert az sem gondolná, hogy ebből valaha működőképes gép lenne.
Harmadik meg a hitelesre visszafestés, mert azzal a cicabajusszal szerintem sosem járt... Legalábbis én olyan fényképet nem láttam. Ha van valakinek, akkor én vagyok a hülye. (Meg nem kell senkit anyázni, meg gyökerezni, hanem meg kell mutatni, hogy nincs igaza :))) .)
Na, első lépésben ennyit.
Ep128 Creative Commons License 2003.08.31 0 0 0
Örülök ennek a topicnak, jó 5let! Remélem az első nosztalgia út a 003-al is itt lesz "kielemezve"..:-)
Előzmény: GaGe (-)
GaGe Creative Commons License 2003.08.30 0 0 topiknyitó
Hali!

A topicban szeretném, ha minnél több információ összegyülne a Ganz-MÁVAG DVM10, MÁV M63 Sorozatú mozdonyairól, nem számít ha már más Topicban is leírásra került, mivel mindannyian ismerjük a keresési lehetőségeket az Index Fórumain belül...

Amennyiben többet szeretnél megtudni a mozdonyról, kérlek látogass el a http://m63.oldstars.hu weboldalra.

Gódor Gábor Viktor

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!