Keresés

Részletes keresés

kelegumi Creative Commons License 2007.12.27 0 0 419
Bocs hülyén fogalmaztam,a bekapcs utáni navigáló menü a főmenü szine volt más és profibb volt a kidolgozás, a műholdjel ilyesmi.
Előzmény: DJG (418)
DJG Creative Commons License 2007.12.27 0 0 418
Nem teljesen értem, mit értesz profil alatt, de ha a gombok szürke színét a korábbi kék helyett, akkor csak annyi történt, hogy bekapcsoltad (vagy úgy volt eredetileg) az éjszakai üzemmódot, és mivel a műholdtól tudja, hogy most este van, átállt rá. Ha zavar, kapcsold ki, és akkor nem fogja váltogatni.

Üdv,
Gábor
Előzmény: kelegumi (416)
kelegumi Creative Commons License 2007.12.27 0 0 417
Használd a 180 ban leírt linket töltsd le rakd karira bekapcs és ennyi.
Előzmény: handn (415)
kelegumi Creative Commons License 2007.12.27 0 0 416
Üdv Gábor letöltöttem újra felraktam rá és láss csodát egy perc sem kellett talált műholdat.
Más az előző igo bejövő profilja most szürke az előző sokkal aprólékosabb és szinesebb volt de az nem baj üdv Kele
Előzmény: DJG (396)
handn Creative Commons License 2007.12.27 0 0 415
Üdv mindenkinek egy kis segítséget kérek a navigo elinditásával kapcsolatban. A cd-ről átmásoltam mindent a kártyára bekapcsoláskor benyomtam a tetején lévő gombot kiírta a kütyü, hogy várjak és egy fél órája nem történ semmi, nem indul el a kis masina. Mi kell még ahoz, hogy befogjon egy pár műholdat.
DJG Creative Commons License 2007.12.27 0 0 414
Nagyon helyes, hogy ennyit foglalkoztok vele, legalább mi majd élvezhetjük az áldásait... :-) Én amúgy is nemrég dobtam le a gépemről a VS-t, már nagyon bosszantott a mindenféle marhasága (alapvetően nem szeretem az IDE-ket, de valamihez muszáj volt, viszont miután az a valami zsákutcának bizonyult, visszatérhetek a jól belakott kis programozói szövegszerkesztőmhöz); legalább nem kell újból feltennem emiatt... :-)))

Üdv,
Gábor
Előzmény: FIATowner (412)
sbmg Creative Commons License 2007.12.27 0 0 413
Urak és esetleges Hölgyek!
Én úgy gondolom, hogy ~30k HUF-ért már hadd ne dolgozzunk éjt nappallá téve, hogy az eszközünk működjön - persze ha virtusból tesszük, akkor hadd szóljon.
Én személy szerint írtam az ALPHA-Trading-nek egy levelet, hogy az eszköz bizonytalan működése miatt tegyék közkincscsé az inkriminált nk.bin fájlt. Ez szerintem nem nagy kérés és feltehetőleg minden bajunkat megoldja.
Persze ha megtagadják, akkor az egy új helyzet - összefoghatunk a BluePanthel-esekkel, akik ugyanezt a terhet viszik - ők az nk.bin ért alkalmanként 4000+ÁFA-t fizetnek.
FIATowner Creative Commons License 2007.12.27 0 0 412
Ezt a ROM lementést vizsgálom épp én is. Van egy progi, bizonyos romupdate.exe (nem erre az eszközre lett elkészítve ugyan) azt próbálom most életre lehelni. Milyen egyéb lehetőségek vannak még?
Előzmény: sbmg (411)
sbmg Creative Commons License 2007.12.27 0 0 411
Pontosan így van, a kütyüről lementett rendszert kell majd belecsomagolni az nk.bin fájlba.
Előzmény: FIATowner (409)
DJG Creative Commons License 2007.12.27 0 0 410
Nyilván a készüléken most rajta levő CE-t lementve kell elkészíteni.

Üdv,
Gábor
Előzmény: FIATowner (409)
FIATowner Creative Commons License 2007.12.27 0 0 409
Vigyázz, mert az általad készített nk.bin korántsem biztos, hogy jó lesz erre az eszközre. (szvsz biztosan van valami HW függése, pl. CPU típus)
Előzmény: sbmg (407)
FIATowner Creative Commons License 2007.12.27 0 0 408
Tehát ha jól értem, a bootloader-t elindítva (a készülék tetején lévő gomb lenyomása mellett bekapcsolva a PNA-t) az SD kártyán található nk.bin-t tölti fel a készülék ROM (flash eeprom) memóriájába. Ez a bináris file tartalmazza a WinCE op.rendszert valamint a készülékre "gyárilag" telepített applikációkat is.
Előzmény: DJG (402)
sbmg Creative Commons License 2007.12.27 0 0 407
Laci!
A kereskedő is NOKIA-t használ. A lemerülés az tapasztalás, nem szervizes duma. A kártyát nem volt képem elcsórni, de most azon dolgozom, hogy egy Platform Builderrel készítsek egy nk.bin-t. A visual Studio állítólag átlátja a platform file szerkezetét, úgyhogy ha sikerül felépíteni, akkor tudom ellenőrizni. Ha meglesz, akkor megosztom veletek.
Előzmény: Papalaci58 (405)
DJG Creative Commons License 2007.12.27 0 0 406
Azoknak, akik kártyát nem kaptak a készülékhez, de lemezt igen, nincs véletlenül NK.bin fájljuk?

Üdv,
Gábor
Előzmény: Papalaci58 (405)
Papalaci58 Creative Commons License 2007.12.27 0 0 405

Hali.

1, ha választani lehet, akkor a kapcs.üzemű táp szerintem jobb, mivel annak valamennyire stabilizált a kimenet. (vagyis nagyon :-) Egyébként tök mindegy.

 

2, legalább 300-400 mA-es töltő kell hozzá!

 

3, Ne hagyjam lemerülni? Eddig mindíg hagytam és semmi baja nincs. kikapcsol magától. Ez hülye szervízes duma!

 

sbmq: megszerezhetted volna azt a szervizes SD kártyát :-)

Előzmény: sbmg (400)
DJG Creative Commons License 2007.12.27 0 0 404
Kioktatni egyáltalán nem volt szándékomban, csak azt mondtam, hogy meglep. Meglep.

De ha ez egy ismert probléma, akkor kell csinálni egy olyan kis update programocskát, amelyet a gép fel tud szedni a kártyáról a szokásos kék képernyő alatt, viszont nem egy teljes CE van benne, mert azt nem tehetnék fel a netre, hanem az a pár fájl, amit helyre kell állítani. És akkor azt igenis fel kellene tennie a forgalmazónak a netre, mi pedig felmásolhatnák a kártyáinkra (nyilván nem lenne nagy a mérete). Így, ha bármikor jelentkezne a hiba, azonnal orvosolni lehetne, és ők is megmenekülnének a panaszos ügyfelek áradatától. Ez még akkor is megérhetné nekik, ha egy programozó elkérne valami kevés pénzt egy ilyen program megírásáért, bár alighanem felesleges lenne, nyilván a gyártó dolga lenne az ilyesmi.

Üdv,
Gábor
Előzmény: sbmg (403)
sbmg Creative Commons License 2007.12.27 0 0 403
Köszönöm a kioktatást. Az nk.bin vonatkozásában a kép tartalmazza a kütyü saját dolgait is, úgyhogy én nem mernék bármit feltölteni, de ha majd lesz valakinek ilyen tapasztalata, akkor az alapján szívesen kipróbálom. A táp elvesztésével pedig tényleg eltűnt két fájl, vagyis ezek feledékeny memóriában voltak és ezek nélkül nem indult el - és nemcsak nekem.
Előzmény: DJG (402)
DJG Creative Commons License 2007.12.27 0 0 402
A net igen sokat tud az nk.bin fájlról, gyakorlatilag egy Windows CE képfájl, ebből tudja telepíteni-helyreállítani magát. Nyilván ezért (jogi okok miatt) nem adják ki hivatalosan a kezükből.

Az viszont eléggé meglepne, hogy az akku lemerülése miatt a nyilvánvalóan Flash EEPROM bármit elvesztene. A benne levő kártyában is ilyen van, és az sem felejt tápfeszültség nélkül, meg a pen drive-od sem.

Üdv,
Gábor
Előzmény: sbmg (400)
zoliq Creative Commons License 2007.12.27 0 0 401

Szia!

Örülök, hogy segíthettem.

Azt pedig jól teszed, hogy nem nyúlsz bele a konnektorba, mert a feszültség alatt lévő konnektor belseje ugyanúgy néz ki, mint a feszültségmentesé, de a tapintása teljesen más!!! és ez csak vicces, de NEM VICC.

:)

Zoli

Előzmény: ragweed (399)
sbmg Creative Commons License 2007.12.27 0 0 400
Sziasztok!
Ellátogattam az oroszlán barlangjába (Száva utca) és a következőket tudtam meg. Először is rendkívül udvariasak, és készségesek.
1. töltés: nem hivatalosan, de jó a régi (vastag fütyijű) NOKIA töltő
2. ne hagyjátok lemerülni a kütyüt, mert akkor feledkezik meg magáról - úgy mint nekem meg még néhányunknak
3. a helyreállítás egy kb 5 perces folyamat, amikoris a kék képernyővel az SD kártyáról feltölti magára az nk.bin fájl tartalmát - sajna ez a fájl csak nekik van meg, tehát ha elájul, akkor tőlük szerezhető be, pontosabban ők tudják helyreállítani. Egyébként két fájl vész el, egy logo és valami boot. Lehet, hogy este megnézem és akkor megosztom veletek.
Ha esetleg valaki tud valamit az nk.bin-ről, azt bizonyára mindenki értékeli majd.
ragweed Creative Commons License 2007.12.27 0 0 399

Szia!

 

Köszi a választ.

Nagyjából értem is mi a különbség.

Feltúrtam a lakást és találtam Nokia töltőt ACP 12E mely szerintem kapcsolgatós a súlyából ítélve. Nekem is gond volt a csatlakozó méretével, de egy vékony szöggel megoldottam, arra dugtam először óvatosan - nem akartam az N318 csatlakozóját tönkre tenni. Most szuperen működik. Az eddigi "nehéz" általános töltő megy vissza a kacatok közé.

Köszi mégegyszer a választ!

Ezentúl sem nyúlkálok a konnektorba :)

Előzmény: zoliq (398)
zoliq Creative Commons License 2007.12.27 0 0 398

Szia!

Akku töltés szempontjából mindegy, hogy melyiket választod. A lényeg az, hogy a feszültség közel azonos legyen, mint a töltendő akku feszültsége és bírja el azt az áramerősséget, amit töltés közben felvesz az akku. A mi esetünkben (4-5V

 feszültség, 100-150mA áramerősség) bármelyik típúsú kisteljesítményű tápegység megfelel. Természetesen csak az egyenáramú kimenettel rendelkezőek!

A kettő között különbség csak a működési elvben van.

A "trafós" egy viszonylag nagy méretű trafót tartalmaz, ami a hálózati feszültséget (230V) átalakítja a szükséges törpefeszültségre, majd azt egy egyszerű egyenirányítóval egyenáramúra alakítja és általában egy elektrolit kondenzátorral "simítja". 

A "kapcsolgatós" a hálózati feszültséget egyenirányítja, majd ezt az egyenfeszültséget egy tranzisztoros elektronikával nagyfrekvenciás feszültséggé alakítja, amit egy ferritmagos nagyon kis méretű trafóval a szükséges törpefeszültséggé alakít, melyet az előbbihez hasonlóan egyenirányít.

A végeredmény azonos: akksi töltésre bármelyik megfelel.

A terheléssel fordított arányban változik a kimeneti feszültség, ezért érzékenyebb berendezések számára ezeket a kimeneti feszültségeket egy kiegészítő áramkörrel stabilizálni is lehet, hogy a kimeneti feszültség a terheléstől függetlenül azonos (stabil) maradjon.

Remélem sikerült egyszerűen fogalmaznom:)

Üdv, Zoli

 

Előzmény: ragweed (397)
ragweed Creative Commons License 2007.12.27 0 0 397

Szia!

 

Szerinted melyik jobb? A trafós vagy a kapcsolgatós? Egyáltalán mi a különbség közöttük?

Bocsi ha hülyeséget kérdezek, de én annyit tudok az áramról hogy megráz ha belenyúlok a konnektorba :)

Előzmény: zoliq (385)
DJG Creative Commons License 2007.12.26 0 0 396
Nem. Ha a program elindul és fut, akkor minden név jó. Ha nem jó a név, akkor el sem indulna. Ha már fut, és ennek ellenére nem talál műholdat, akkor csak a mozgás segít. Eddig még mindenkinek rövid úton beindult, nem tudom, nálad mi lehet a baj.

Üdv,
Gábor
Előzmény: kelegumi (395)
kelegumi Creative Commons License 2007.12.26 0 0 395
Üdv Gábor sajna mentem vele autóval már azóta de így sem volt jel ,át kell nevezni a bemásolt zip et,mert mintha azt olvastam volna lejjebb?
Előzmény: DJG (394)
DJG Creative Commons License 2007.12.26 0 0 394
Kellene ide egy automata, amely huszonöt hozzászólásonként beírja mindazt, amit nem akaródzik egy rövidke visszalapozással felkutatnotok: mozogj vele. Ülj kocsiba. Rögtön menni fog.

Üdv,
Gábor
Előzmény: kelegumi (393)
kelegumi Creative Commons License 2007.12.26 0 0 393
Üdv urak feltettem egy kártyára a 180-as hivatkozású letöltött igó-t el is indul de nem talál jelet ezt miért csinálhatja??
Papalaci58 Creative Commons License 2007.12.26 0 0 392

Hali.

Ennek is ismerős a menüje.

http://www.kutyu.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1752&Itemid=44

 

Érdemes megnézni a készülék hátsó képét kinagyítva és összehasonlítani a saját ketyerke gyári számával. Szerintem elég hasonló :-)

DJG Creative Commons License 2007.12.26 0 0 391
Legalább tízszer itt volt már a link...
Előzmény: ngabi78 (390)
ngabi78 Creative Commons License 2007.12.26 0 0 390
szia!honnan lehet letölteni olyan igo programot ami jo az alpa navigora?elöre is köszi!
/gábor

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!