Keresés

Részletes keresés

Syg Creative Commons License 2011.02.09 0 0 3457

? bármikor összehívhattok rendkívüli közgyűlést a megfelelő számú aláírással...

Előzmény: Pocok-e (3455)
Syg Creative Commons License 2011.02.09 0 0 3456

Én ritkán szoktam vitatkozni, ennek megfelelően most sem szeretnék, már csak azért sem mert csak albérlő vagyok, és remélhetően nem sokáig, szóval annyira nem is érdekel ez az egész, de számomra azért elgondolkoztató, hogy miért harcolsz az ellen ennyire, hogy valaki egyátalán megnézze van-e valakinek jobb ajánlata a Mekdánnál. Az valahogy nem tűnik túl bölcs dolognak, hogy ülünk és bizonygatjuk a másiknak, hogy a többi tuti roszabb lesz.

 

A konkrét számokat természetesen nem ismerem, de mielőtt ide költöztünk sok társasház fórumát olvastam végig, és ez a téma mindenhol előjött, azok akik váltottak, szinte kivétel nélkül jól jártak és sírva röhögtek, hogy a kivitelező által kinevezett (kvázi nem független) cégnél mennyivel jobbat találtak... Egy konkrét példa jut csak eszembe amit majd nyilván megcáfolsz, de a többiek szerintem érteni fogják. Az egyik társasházban az öntözés ellenére kidöglöttek a növények a kertben, amiket horribilis összegért újraültettek. Mint később kiderült a faültető cég tulajdonosai megegyeztek a kivitelező cég tulajdonosaival, és egészen véletlenül a növények 1 év után újra kipusztultak...

 

Szóval pontosan mi is az érved az ellen, hogy a lakók megpróbálják?

 

A többieknek: Sajnos nem lesz könnyű dolgotok, mert a még el nem adott lakások ellenetek fognak szavazni :(

Előzmény: speeder (3422)
Pocok-e Creative Commons License 2011.02.09 0 0 3455

Biztos meg lehet csak meg kell várni az áprilist, amíg közgyűlés lesz és bármit is megszavazhatunk, na de sebaj!

Előzmény: Syg (3454)


Syg Creative Commons License 2011.02.09 0 0 3454

Az SRIII-ban megcsinálták már a kaput, most már nem lehet kívülről egyszerűen benyúlva kinyitni, belül nincs kilincs, csak a kukatárolóban egy gomb, ami az ajtót nyitja. Gondolom ha itt meg tudták csinálni, akkor máshol is egyszerűen elintézhető

Előzmény: montekukk (3410)
Pocok-e Creative Commons License 2011.02.09 0 0 3453

De mondjuk speeder, aki tényleg így átlátja a dolgokat, megtehetné hogy egy ajánlatot bekér mondjuk és akkor tényleg lenne értelme a vitának!

Coli-Zsiráf Creative Commons License 2011.02.09 0 0 3452

Nos, csak pár észrevétel!

 

-Nagyon rossz irányba mentek Speeder-el kapcsolatban.(nem ő a fekete bárány).... nem őt kellene csesztetni azért,  amiket ír. egy percig sem gondolt bele abba senki, hogy mint SZB tag valószínű van rálátása a számokra?

 

-Ne essetek abba a hibába, hogy más lakóparkokkal hasonlítjátok össze SR-t, Miért? környezet, lakások száma, eladott lakások száma és és sorolhatnám, rengeteg olyan apróság amit nem vesztek fgyelembe.!!!!! :)

 

-hozzál három négy árajánlatot ami ugyan ezzel a szolgáltatással és minőséggel ennyiből vagy olcsóbban kijön, akkor lehet miről tárgyalni, most csak mindanyian mondjuk és fújuk amit mi tudunk! ennek semmi értelme....

 

- ha jól tudom minenkinek megvolt van a lehetősége belépni az SZB-be. nos tedd meg és máris nagyobb rálátás lesz mindenre.

 

- kiváncsi vagyok, hogy azon kívűl, hogy itt a nagy 20%-ról kijabál mindenki mi a bajotok a Mekdannal? öszintén? mert én okt. óta lakom SR2 és nekem semmi, (ez magán vélemény) felvan rendesen takarítva kultúrált a lépcsőház elviszik a szemetet stb.

 

-és most lehet rám is kiabálni, hogy Mekdan-os:) :):):):) csak nyugodtan. kb. annyira vagyok az mint aki ezt állítja:)

 

és a végére! no para végülis úgyis elköltöd másra a pénzed amit ezen majd megspórolsz  :)

csók:)

COLI

speeder Creative Commons License 2011.02.09 0 0 3451

Nincs Mekdan szeretet. A hozzáállásuk nekem sem tetszik nagyon sok tekintetben (ezt írtam is korábban), emiatt már számtalan konfliktusom volt velük.

Viszont a pénzügyekkel kapcsolatos számomra nyilvánvaló blődségek állításának helyretétele, pontosítása nem Mekdan szeretet.

Sőt, én is azon vagyok, hogy olcsóbban jobb legyen a közös képviselői szolgáltatás. Viszont én e tekintetben nem csak bilentyűzetet koptatom itt fórumon, populáris kijelentéseket eregetve, hanem egyrészt igyekszek tényszerű maradni, másrészt konkrétan dolgozom is az ügyön...

Előzmény: Pocok-e (3450)
Pocok-e Creative Commons License 2011.02.09 0 0 3450

Nekem is gyanús ez a nagy mekdán szeretet! :)

 

Én tényleg nem látok bele a számokba, nekem tényleg a hozzáállással van gondom és ezen vagy változtatnak, vagy váltani kell, szerintem utóbbi!

speeder Creative Commons License 2011.02.09 0 0 3449

Nem nyert:)

Előzmény: wculec (3448)
wculec Creative Commons License 2011.02.09 0 0 3448

Kedves Speeder!

 

Szerintem Te a Mekdannak dolgozol (és a neved Szöllősy Gábor???).

speeder Creative Commons License 2011.02.09 0 0 3447

Monesz72,

 

Feltettem egy halom kérdést. Ha majd konkrétumot írsz (és nem a férjed irodabérlésével kapcsolatban), akkor lesz miről beszélgetni.

Szerinted mindegy, hogy egy házban a lift karbantartási költségét 5 vagy 10 vagy 20 vagy 30 lakás lakói fizetik?

Amikor telefonon beszélgettünk amúgy figyeltél is, vagy mindenképpen itt a fórumon akarsz személyeskedő irányba elmenni, mert vki nem ugyanúgy (neaggyisten jobban) lát bizonyos dolgokat, mint Te?

Vagdalkozás helyett miért nem konkrétumokról beszélünk és közösen gondolkodva próbálunk előre lépni?

Leszel SZB tag?

 

ELISMÉTLEM: a aközös költség nem a Mekdanhoz vándorol, hanem a társasház számlájára. A közös ktg kb. 50%-a van a Mekdannak utalva, a másik fele víz, áram, szemétdíj, tartalék stb.

Szerinted a víz, áram, szemét díjából is Mekdannak kell engedni 10%-ot? Azaz ők fizessék ezen közműdíj számlák 10%-át? Jófejségből? Elárulom, a Mekdannak a tartalék tervezett összege is mindegy, részükről akár a 100%-ot is elengedik, de azzal a társasház hosszútávon nagyon rosszul jár...

Tehét marad a Mekdannak utalt 50%, amiből az előzőek miatt 20%-ot kellene engednie a Mekdannak ahhoz, hogy a 10%-kal kevesebb közösktg kijöjjön.

Igen ám, de ennek az 50%-a is azért annyi, amennyi, mert pl. a lift kezelője ennyit kér érte. És ha feltételezzük, hogy ennél olcsóbban tényleg nincs rá megoldás, akkor a liftes cég számlájának a 20%-át is a Mekdan fizesse ki? Vagy ha nem hiszed, hogy ez annyibe kerül, amennyibe, akkor miért nem hívod fel a Kohne céget?

Illetve újra fel teszem a kérdést, konkrétan mely kiadási tételekből szerinted mennyitt kellene engednie a Mekdannak?

 

Én felajánlom neked, hogy menjünk végig az egyes ktg tételeken, és beszéljünk azokról, a számomat már tudod...

 

Mióta vagy SRI lakó? Voltál tavaly tavasszal a közgyűlésen, ahol végig lettek tárgyalva a kiadási tételek és a közgyűlés az alapján fogadta el a közös ktg-et?

Most is ez fog történni: lesz készítva kiadási tervezet (nagy részben a múlt év közmű kiadásait és ezévi áremelkedéseket figyelembe véve) és ahhoz lesz hozzáigazítva a közös ktg javaslat, ami a közgyűlésen meg lesz vitatva, és remélhetőleg elfogadva...

Előzmény: Monesz72 (3446)
Monesz72 Creative Commons License 2011.02.09 0 0 3446

Kedves Speeder, én lakóként a saját anyagi érdekeimet próbálom védeni, de te kinek az anyagi érdekeit véded,  te is  a sajátodat? Te nem vagy lakó. Igenis van, akinek az a havi néhány ezer Ft megtakarítás is számít+ ne nézzenek hülyének. A többi lakóparkban is ugyanúgy van lift és kert és tartalékképzés. Itt egyedül a kert nagyobb mérete indokolhat némi többletköltséget, de nem ennyit. Nekem nem is a Mekdan-nal van problémám, hanem azzal, hogy nincs megversenyeztetve a dolog.

 

Egy példa:  a férjem nemrég keresett új iroda helyiséget. Találtak egy szépet, ami nagyon tetszett, de kicsit drágálotta a 12.8 Euro/ nm árat, kérdi mennyit tudnak engedni, válasz: semennyit. Ekkor bekértek még két ajánlatot máshonnan is, rögtön tudtak engedni az árból. Jelenleg 6.5 Euro/nm-es áron bérlik ugyanazt az irodát és mindenki happy. Manapság elég kemény verseny van minden területen és ha a Mekdan hajlandó 10%-ot önként engedni a közös ktg-ből ( természetesen nem a szolgáltatás rovására), akkor felőlem akár maradhat, de ha nem akkor majd lesz másik cég, aki 20%-kal kevesebbért is elvégzi ugyanazt boldogan és lehet, hogy jobban.Sajnos most monopolhelyzetben érzik magukat úgy tűnik a SR-tal a hátuk mögött és magas lóról beszélnek velünk.

 

Egy friss adat, mert én is utánaérdeklődtem:  A Mediterrán lakóparkban 70 nm-es lakásra 16.000 Ft-ot fizetnek ( benne van a takarítás, a lift, a kertész és a szemétdíj+ a kötelező tartalékalap)

 

Előzmény: speeder (3445)
speeder Creative Commons License 2011.02.09 0 0 3445

Kiki,

 

Úgy látom, az alaptalan váadaskodáshoz Te is nagyon jól értesz. Részemről az SZBnek leadott sáp kijelentést szánalmasnak tartom.

 

De vonatkoztassunk el és nézzük a tényeket:

- Mediterrán/SL lakóparkban hány m2 a lakások összterülete?

- És mennyi a (zöld) kert öszterülete?

- Mediterrán/SL lakóparkban kell-e fűteni gk leálló rámpát télen?

- Mediterrán/SL lakóparkban hány lift van?

- Mediterrán/SL lakóparkban vannak-e kiadva üzlethelyiségek a ház aljában?

- Mediterrán/SL lakóparkban mennyi a takarítandó össz felület (folyosókra gondolok), és azt milyen gyakran takarítják?

- Mediterrán/SL lakóparkban hány lakás nm-re jut egy gondnok?

 

Ugyanezek a kérdések a Sasadliget lakóparkra vonatkozólag is feltehető. Ami szemmel látható különbség: magasabb, sűrűbben épített épületek, így valszleg:

- egy lakás nm-re kevesebb zöldterület jut

- egy lift krb díja több lakásnm-re oszlik el

- nem lepődnék meg, ha náluk nem kellene horror áramszámlát kifizetni télen a gk lehajtó rámpa fűtése miatt.

- és talán a takarítási ktg is több lakásnm-re oszlik el.

- meg lehet, hogy a gondnok ktg-e is valszleg több lakásnm-re oszlik el.

 

Senki nem állította, hogy a tartalékképzés miatt drágább, hanem amiatt is annyi, amennyi.

 

Szerinted melyik ktg tételek után mennyi sápot fizetnek az SRnek, Gropiusnak? Csak hogy hol keressem a rejtett kiadást?

 

Szerinted melyik kiadási tételt lehetne/kellene lejjebb szorítani, milyen módszerrel?

 

Jó lenne az általános vagdalkozás helyett konkrétumokon lehetne vitatkozni, már ha veszitek egyáltalán a fáradságot, hogy azoknak utánanézzétek...

Előzmény: Kiki74 (3444)
Kiki74 Creative Commons License 2011.02.09 0 0 3444

Hát ez szép... Néhány infó az internetről utánanézve:

 

közös ktg Sasad Liget Lakóparkban: 235 Ft/ nm

Mediterrán Lakópark: egy 65nm-es lakásra (garázs+ tároló is van)  14.600 Ft fizetnek.

 

 

Ez alapján máshol valóban 20%-kal alacsonyabb a közös ktg! Lehet, hogy egy új cég azért tudná kevesebből kihozni, mert nem kell leadni a sápot a Sasad Resort-nak, a Groupiusnak, a SRI. számvizsgáló bizottságának és még ki tudja kinek.

Erre pedig nem jó válasz az, hogy a tartalékképzés miatt drágább nálunk, mert tartalékot nem a személyes jóindulatuk miatt képeznek a társasházkezelők, hanem, mert törvény által előírt kötelességük ( tehát az a Sasad Ligetnél és a Mediterán Lakóparknál is benne foglaltatik)!

Előzmény: Monesz72 (3436)
Coli-Zsiráf Creative Commons License 2011.02.09 0 0 3443

ez a szemetelős kérdés már csak hab a tortán, én simán benne lennék eg lézeres saller automatában és amint érzékeli, hogy mellé rakták a szemetet levágna egy sallert a delikvensnek, kb egy-két hét és a nagytudású Pavlov is meghajolna milyen gyorsan müködik az általa leírt tanulási reflex:):):):):)

 

hamar megtanulák...

 

nem tudom lehet e reklámozni de most pont lesszszsom, nos itt van a honlapjuk körbe tudsz nézni és el is lehet innen érni őket. csakis speeder-nek a többiek most csukják be a szemüket okés nanannanana  most:):):):):)

 

drclaen.hu

 

mégegyszer aki ezmiatt sikitozik, hogy mit reklámozok, annak húzogasson a szomszédja bútort:)

szép napocskát :)

Előzmény: patapai (3442)
patapai Creative Commons License 2011.02.09 0 0 3442

Coli, nekem az alattunk-felettünk is emberek laknak megjegyzésed nagyon tetszik. Ha a szomszédi viszony és odafigyelés valóban megvalósulna, azzal is felesleges szemétszállítási és takarítási díjakat spórolhatnánk meg.

 

Speeder pedig csupán valóban belelát a számokba, de a közgyűlésen kaptunk elszámolást is, abban is lehet bogarászni a kertész és a takarítás témában, akinek van rá energiája. Valóban aktivizálódni a SZB-ben lehetne, jó ötlet, arra oly sokan nem szoktak jelentkezni önként úgyse. 

Előzmény: Coli-Zsiráf (3435)
speeder Creative Commons License 2011.02.08 0 0 3441

Coli,

 

Meg tudod kérdezni, hogy egy ilyen társasházat kb. mekkora m2 áron vállalnának?

 

Köszi...

Előzmény: Coli-Zsiráf (3439)
Coli-Zsiráf Creative Commons License 2011.02.08 0 0 3440

arany:):):)

 

Coli-Zsiráf Creative Commons License 2011.02.08 0 0 3439

Kezd érdekes lenni ez a vita fórum:)

 

Haverom cége is takarító cég és biztos forrásból mondhatom hogy nem órabérre dolgoznak.... igen az alkalmazotak azok orabérre dolgoznak de ehhez nekünk nem sok közünk van, ez az ő megeggyezése a beosztottal. de mikor ő árajánlatod ad az mindíg négyzetméterre van kiszabva:)

 

SR2 F épület garázs takarítás 10-én jut eszembe:) ki lett írva:):):)

 

számokkal vagdalózni?! nem gondolom, hogy az érdemes  én nem látok bele nem kiabálok.... 

 

és csak nyugodtan inkább beszéljünk mit veszekedjük abból soha nem lesz aran középút!!!!!!!

speeder Creative Commons License 2011.02.08 0 0 3438

Mones72

 

Először is "nagyon" köszönom a diszkréciódat!

Javaslom, hogy a legközelebbi közgyűlésen jelentkezz SZB tagnak (lesz rá lehetőséged), és Te is hozzáteheted a magadét a társasház ügyeihez, szívesen fogadunk, az aktív tagra tényleg nagy szükségünk van!

 

Miben kampányoltam a Mekdan mellett? Vagy nekem is figyelmen kívül kellene hagynom számomra nyilvánvaló tényeket és összefüggéseket és feltétel nélkül csatlakozni a köpködjükésutáljukaMekdantmertnemtetszikamagasközösköltség mozgalomhoz?

 

Ha megnézed a tavaly a közgyűlésen elfogadott üzemeltetési árakat, akkor láthatod, hogy:

- A takarítás nem órabérre megy, hanem négyzetméterre és gyakoriságra. Ez szerintem korrektebb, mint ha az lenne, hogya takarító naponta 1 órát takarít... Ha a takarítónő 5000Ft-os órabérben lenne, akkor a havi takarítási díj többszöröse lenne a jelenleginek. De utána számolhatunk, ha megmondod, hogy egy lépcsőház takarításának szerinted mennyi a szintideje? Ha az általad megadott 5000 órabérrel számolunk, akkor a takarítónő kb. 12 perc alatt takarít ki és mos fel egy lépcsőházat. Ez világrekord gyanús...

- A kertész sem órabérre megy. Főleg nem a gyomirtózás. De itt is számolhatunk mondjuk a fűnyírás esetében, ha megmondod, hogy szerinted hány emberóra a szintideje a fűnyírásnak + fű összegyűjtésének + elszállításának alkalmanként... Ha az általad megadott 8000 órabérrel számolunk, akkor 1 kertész kb. 5 óra végez a teljes kerttel.

- 1 lift 1 havi karbantartásának és távfelügyeletének díja havi nettó 30.000,- De valszleg, ha Te kérsz árajánlatot a Kohne cégtől, akkor ezt olcsóbban fogják vállalni. Vagy erre is van ismerősöd, aki ráadásul átvállalja a garanciális kötelezettséget is?

 

Ja, hogy ezzel is a Mekdant védtem? Elnézést, szerintem csak ismertettem a tényeket a társasház pénzügyeivel kapcsolatban...

 

Könnyű vagdalkozni olyan számokkal, amiknek a valósághoz semmi köze, és az ilyen alaptalan vádaskodások sajnos hajlamosak könnyen és gyorsan táptalajt találni maguknak, mert olyan jól hangzanak...

 

Egyébként meg tényleg szívesen várom az ismerőseid részéről az árajánlatot (referenciákkal) a takarításra és kert karbantartására. És én még azt is komolyan feltételezem/elhiszem, hogy Te nem kapnál belőle jutalékot. Nem lesz ágy alá söpörve, azt magam garantálom!

 

De várom a többiek visszajelzését is, hogy szerintük miben nem voltam etikus...

 

 

Előzmény: Monesz72 (3436)
Pocok-e Creative Commons License 2011.02.08 0 0 3437

Mónika, ezek az adatok pontosak? Mármint ti beleláttok az ilyenekbe, mert itt a többség arról vitatkozik amiről nincs is tudomása. Mármint lehet dobálózni számokkal, de tényleg akkor van értelme a vitának, ha konkrétumokat tudunk!

 

Tényleg ki kellett fizetnetek az SR I-ben garanciális javításra milliókat? Mert az akkor nagyon meleg és én is ettől félek itt az SR II-ben.

 

Én tisztában vagyok vele hogy egyik közös képviselő társaság sem a két szép szemedért lát el, mert az egyértelmű hogy ez nekik is üzlet és ebből élnek, de nekem nagyon nem szimpatikus hogy ők tényleg csak a sasad resortra jöttek létre, e mögött komoly érdekek állnak és nem gondolnám hogy a mieink!

Előzmény: Monesz72 (3436)
Monesz72 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 3436

Kedves speeder! Elgondolkodtam azon, amiről délután  a telefonban beszélgettünk.  Azt még el is hihetem, hogy a Mekdan a közös képviseleten "csak"  5-600.000 Ft-ot keres havonta és ennyiért senki emberfia el nem vállalná. De azért arra igazán kíváncsi lennék, hogyha megnéznénk a beszállítók ( takarítók, kertészek) által kiállított számlákat, akkor mit találnánk. Mert ha a takarítónéni pl. 5000 Ft/ órás bérben van, a kertész pedig 8.000 Ft/ órás díjat kér, akkor én tuti, hogy tudok a piaci áron takarítócéget 1000 Ft/ óra, profi kertészt pedig 1400 Ft/ óra díjon hozni. Attól tartok, hogy itt is az az országosan elterjedt gyakorlat van érvényben, hogy az un. közbeszerzési árak véletlenül 5x olyan magasra jönnek ki, mint a piaci árak. Különben nehéz lenyelni azt, amit említettem is, hogy a garanciális liftek javítása miért került több millió Ft-ba rögtön az első évben. Bár megmagyaráztad, hogy ezt úgy kell felfogni, mint egy új autónál, de valahogy az arányok mégis sántítanak egy kicsit.

 

Mellesleg, az pedig nem tűnik túl etikusnak, hogy egy számvizsgáló bizottság elnöke- akinek független szakértőnek kellene lenni- az általa vizsgált cég érdekében fórumozik és kampányol! de nyugodtan javítsatok ki, ha tévedek.

Coli-Zsiráf Creative Commons License 2011.02.08 0 0 3435

Olvasom rendesem amit írtok pro és kontra!! mindegyik félnek igaza van ebben mert a legjobb megoldás ha olcsó és jó a szolgáltatás.. Kérlek titeket ébredjetek fel, hol találsz te olyan szolgáltatók aki a piacon a legjobbat adja a legolcsóbban????

 

ne gondolkodjatok= sehol !!!!

(sajnos ez van...)

 

nekem addig nincsen bajom míg nem ütközünk abba, hogy a vállalt feladatait nem látja el a Mekdan, amint ez megtörténik mehet a levesbe és jöjjön az új.

 

viszont azért lecserélni, hogy spóroljunk 5000.- nem vagyok benne biztos, hogy megéri! Megéri?

 

igaz a garázst is lehetne töbször takarítani, főleg most mikor tiszta latyak volt az összes autó, mert nyáron nem kell olyan sűrün tehát csak tá kell csoportosítani kicsit és jobb is lesz....

 

-Javaslatom:

 

szedjük össze kinek mi nem tetszik, találjunk egy arany közép utat és mondjuk meg a Mekdan-nak mi végülis az elvárásunk....

aztán ha nem tartják ehhez magukat akkor szia!

 

Hova akartok olcsóbbat mikor én is egy 10 közösköltséget fizettem egy 50 éves házban és még csak lift sem volt!!! cipeltem mindent a harmadikra.....

 

azért ez és az között van egy kis különbség....

de ti tudjátok.....

 

 

Én azt mondom ha valaki ép ész érvekkel megtud győzni, hogy a Mekdan szar akkor a cserében benne vagyok,és támogatom, de nekem személy szerint semmi bajom ezzel a rendszerrel, amíg a feljáró, lift és egyébb rendesen működik és karban van tartva....az hogy a társasháznak meg félre kell tenni,nos ez megint csak nem kérdés,8 majd lesz nagy sírás mikor valami para van aztán mondjuk zseből ki kell csengetni mindenkinek 500e-t na az sem jobb nem? vagy itt soha nem fog elromlani semmi, akkor okés:)

 

sokkal fontosabbnak tartanám, hogy az emberek észrevegyék felettük-alattuk is emberek laknak és ez nem egy családi ház hanem társasház!!!!! na inkább ezt kellene gatyába rázni, hogy a szomszédok ne zavarják egymást ......(Bocs Zöldharisnya ha örültek vagyunk:) )

 

öszintén az nem zavar ha fizetni kell csak ne rángatná a bútort a felettem "élő" hölgy:) komolyan lassan én veszek neki a bútoraira filcet:):):):)

 

na

 

vissza a témára, azért ezt jól gondoljátok át, mert lehet beleesünk egy nagyobb gödörbe akkor meg majd dobáljuk egymást ???!!! nem kéne:)

 

 

 

 

 

haloween79 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 3434

Nagymértékben nem akarok beleszólni ebbe a vitába, csak egy pici megjegyzéssel.

 

Mi most jelenleg panelban lakunk, 1-2 hét múlva költözünk be a SRIII-ba.

A mostani lakásunk 50 nm, és ezért fizetünk havonta 10.000 Ft közös ktg-et, még nem volt meg az idei emelés.

És ebbe csak alap dolgok vannak benne pl. lift, szemétszállítás, közös képviselet, gondnok stb.

 

Én is többet fogok a SR-ben fizetni, mint 20.000, de nem tartom a mostani közös ktg-mhez képest olyan soknak, főleg hogy egy majdnem 2*ekkora lakásnak lesz a közös ktg-e, és ott mégis csak van park, garázs, stb.

 

 

speeder Creative Commons License 2011.02.08 0 0 3433

Igen, azt is hajlamosak sokszor figyelmen kívül hagyni, hogy a közös költség egy részének felhalmozást kell szolgáltatni, azaz egy ekkora társasház esetében évi min. 2 millió Ft-ot félre kellene tudni tenni, amiből későbbi, már garanciálisan nem intézhető karbantartások/javítások kifizethetők legyenek (pl. 10-15 év múlva tetőfelújítás)...

 

Ezeket nem a saját munkaerejével csináltatja, hanem alvállakozókkal, főleg a kertet, és ott tudom, hogy rajta vannak, hogy az ideális megoldást találják meg: minőségi munkavégzés, minél kedvezőbb áron...

Előzmény: Pocok-e (3432)
Pocok-e Creative Commons License 2011.02.08 0 0 3432

Abba kell belegondolni, hogy mi lesz akkor 1-2 év múlva ha vmi nagyobb volumenű dolog elromlik és akkor mondjuk a szavatosságot nem ott hajtják be ahol kell, hanem szépen a lakókra terhelik.

A közös költségen meg nem érdemes vitatkozni, ki kell kérni a mekdántól, hogy ők ennyiért mit adnak, hány takarítás, hány fűnyírás stb. és pontosan azokra kell egy másik ajánlatot kérni.

speeder Creative Commons License 2011.02.08 0 0 3431

Arról már nem is beszélek, hogy van aki szerint ebbe a közös költségbe a bekamerázásnak és élőerős őrzés-védésnek is bőven bele kellene férnie...

Ehhez még a Soros György is kevés lenne, hogy ennyi pénzből ezt mind megoldja... :)

Előzmény: speeder (3430)
speeder Creative Commons License 2011.02.08 0 0 3430

Kiki, én meg 5000Ftot szeretnék mindösszesen fizetni, mert annyit tartok reálisnak! És természetesen minden működjön és legyen karbantartva rendszeresen ugyanúgy, mint eddig!

 

Kérlek olvasd el alaposan, amit pár hozzászollással ezelőtt írtam...

 

Az általad reálisnak tartott közös költség tényleg elérhető úgy, hogy nincs Mekdan és SENKI sincs helyette. De akkor ki takarít, ki gondozza a kertet? Ki intézi a társasház ügyeit? Ki kezeli a társasház pénzügyeit? Ki szervezi és ellenőrzi az alvállalkozók tevékenységét? Ki látja el a gondnoki tevékenységet? Ki látja el a közös képvielői tevékenységet? Mert az általad reálisnak tartott közös költség szintnél ezekre pont 0 Ft jutna...

 

Vagy elérhetjük úgy is, hogy pl. kikapcsoljuk a lifteket, így karbantartani sem kell, nem fűtjük télen a gk leálló rámpáját, nem kérünk takarítást és a lakók majd beosztják maguk között a fűnyírást és megoldják...

Előzmény: Kiki74 (3429)
Kiki74 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 3429

Szerintem ez nagyon jó ötlet, végre valaki csinál már valamit ezügyben!  Az, hogy csak sajnálkozunk, hogy extrém magas a közös ktg. az semmin nem fog változtatni és ha most áprilisban nem sikerül leváltani a Mekdant-t, akkor 1 évig megint bebetonozódnak. Azért, mert a Groupius a nyakunkba varrta ezt a társaságot, nem vagyunk kötelesek életünk végéig velük képviseltetni, tekintettel arra, hogy a szolgáltatás minősége messze nincs arányban az elkért összeggel. Mi jóval 20.000 Ft-on felül fizetünk, 15-nél többet én sem tartok reálisnak. Támogatjuk az aláírásgyűjtést és ha lesz másik cég, biztosan megszavazzuk a mekdan leváltását!

Monesz72 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 3428

Bocs, itt az e-mail címem: wraw@freestart.hu és ide írhat bárki, akit érdekel a kezdeményezés vagy van valamilyen javaslata. köszi,

Előzmény: speeder (3422)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!