Keresés

Részletes keresés

BigBacon Creative Commons License 2008.08.05 0 0 216

"Nagy tételek esetében biztos, hogy anonimen már nem megy (pénzmosás elleni EU -s rendelet)."

 

Attól függ, kinek mi a nagy tétel. Az osztrákok 15 ezer euróig nem kérnek semmit (lásd lent), ami gyakorlatilag végtelen összegű anonimitást jelent, hiszen ezernyi helyen árulnak aranyat, meg aztán rokonai is vannak az embernek, ugye.

A pénzmosást, illetve a pénzmosás elleni harcot nem úgy értik nyugaton, hogy anyakönyvi kivonatot kérnek a bankban, ha be akarsz fizetni 200 ezer ft-ot a saját számládra.

 

 

Más. Jó beszállási pontnak ígérkezik most az aranyár, főleg, ha az olaj csak korrigált, és a dollár továbbra is rothad:

 

Előzmény: directrix (215)
directrix Creative Commons License 2008.08.04 0 0 215

Nagy tételek esetében biztos, hogy anonimen már nem megy (pénzmosás elleni EU -s rendelet).

Az azonosítók pedig fontosak lehetnek (nem minden azonosítási jelet fogadnak el - például ez a BÁV -os aranynál is probléma), de gondolom Ausztriában a nemzetközileg (is) elfogadott minősítésekkel ellátott aranytömböket forgalmaznak.

Előzmény: tamas1000 (214)
tamas1000 Creative Commons License 2008.08.03 0 0 214
Hali!

Keresgéltem az indexen ilyen aranyas topikot, és érdekes dolgokat találtam benne.

Pár megjegyzést szeretnék leírni, ami az én személyes tapasztalatom, és az ide tévedőket szerintem segítheti, mert úgy érzem többségben vannak azok, akik mégha kis mennyiségben is, de kézzel fogható aranyat szeretnének magukévá tenni.

nem reklámozom, mert kicsit piaci ár felett dolgoznak, de Mo-on, az aranypiac.hu működik.

Akinek van lehetősége, az slattyogjon el ausztriába, ott minden banknál lehet aranyat venni.
A nagyobbaknál napi többszöri frissítésű lista van, 1 kg-os tömbig lehet venni, a jogszabályok értelmében 15.000,- EUR értékig papírok (mármint anonim módón) nélkül......(a legutolsó információim szerint).

A bevizsgálás meg ilyen hasonlókat én még hírből se hallottam, az általam preferált Raiffeisen Bankban a Münze Österreich (osztrák pénzverde) kis lapocskáit lehet megvásárolni, és eladni.
Az érem szekcióról is ejtenék pár szót, mert azt nagyon jól ismerem.
A pici, 3 gramm körüli történelmi gyökerekhez visszatérő érméktől, az 1 unciásig sokféle kapható. A kicsiket is érdemes venni, mert az "árrés" bár magas, itthon és az ebayen is el lehet bőven visszavételi ár felett adni.
Befektetés jelleggel mégis azt kell mondjam a minimum az 1 unciás, abból is a közismert Wiener Philharmoniker a legjobb, ott már kezelhetőbb a vételi-eladási differencia.
De gyorsan hozzá is teszem, ezekkel az érem formájú dolgokkal még sehol nem ütköztem (és nem is hallottam) problémát, aki kicsit ismeri, elég jól felismerhetőek, nem lehet kamut benyalni, nem is fél senki tőle, bárhol az első szóra beveszik.

A tömbökkel a tapasztalat az, hogy az 50 grammtól olyan "kicsi" az árrés, hogy jobban lehet a tőzsdei mozgásokat követni, esetleg érdemes kisebb mozgásnál is eladni.

Ezek is még a kisebb fiókokban minden további nélkül megvehetőek, esetleg telefonon érdemes rákérdezni, ha éppen nincs is, másnap odavitetik ahová kell.

Amikor saját célra, vagy ismerős kérésére ilyeneket vettem/adtam, soha semmi probléma nem volt, semmilyen papírt nem kértek, és nem is adtak ami konkrétan az aranyat igazolná, csak egy-egy kiadási-bevételi kis fecnit. (persze név nélkül)
100 grammal bezárólag be vannak fóliázva, a 250 grammos (ez volt a legnagyobb amit intéztem) az már csupasz volt, persze mindegyikbe voltak jelölések, és sorszám. Evidens, hogy ezeknek meg kell lenniük maradéktalanul, és a tömböcske/érme nem lehet sérült.

Azt hozzá kell tenni, hogy a sógorok, nagy spórmajszterek, szeretik az ilyen jellegű "befektetéseket", nagy hagyománya van az ilyennek.


Kicsit az olvasott vitákra is reagálnék.
Sajnos nem szembesültem több kilóba történő befektetés problematikájával, de sok szakértő, és elemző cikkeit olvastam korábban végig. Én még a 650 dolláros árfolyamnál játszottam kicsit, kétszer, mindkétszer jó haszon lett belőle, persze kis tételben, mert nem mertem többet belerakni, nem volt több kockáztatni valóm.

Azokban a cikkekben, portfolió késztők elemzéseiben, én maximum 10 %-ot olvastam a legtöbbször, amit javasolnak, hogy aranyba legyen befektetve, már akinek annyi pénze van......
Szerintem átlagos anyagi szinten csak valami kis mennyiség jöhet szóba, mert éppen arra vágyik az ember, magas a kockázat...

az hogy mi várható a piacon merő spekuláció, hiszen a dollár, euró, vagy akár a forint változása az aranytól függetlenül is okozhat álmatlan éjszakákat, annak aki aranyba fektet....

és én most a kézzel foghatóról beszélek, mert szerintem az az életszerű.....
azzal talán több játék is lehet, eladható forintért, euróért, esetleg dollárért, attól függően hogyan alakul a helyzet, és mire van szükség.....


na ez már így is túl sok lett...

a lényeg, aki akar minden további nélkül tud aranyat adni-venni, legegyszerűbben ausztriában, és legbiztonságosabban valamelyik bankban.

üdv
t

Drg. Creative Commons License 2008.08.02 0 0 213

Woah! IGEN! A homokba dugott fej az igazi! Hogy is hívják ezt? STRUCCPOLITIKA.

Miért is hívják ezt így? Talán mert a termetéhez (értsd: vágyaihoz) képest a struccnak van az egyik legkisebb agya (értsd: tudása, gondolata)?

 

Nekem mindegy, hogy (az általad használt kifejezéssel: nekem nyolc, hogy) olvasod-e. A lényeg, hogy mások megteszik-e és ha igen mit vonnak le ebből.

Előzmény: V.4_BlackVoid (203)
Drg. Creative Commons License 2008.08.02 0 0 212

Igen isten ments, hogy használd az agyad, mert akkor fel kellene vetődnie, benned hogy az arany a te általad betöltettni kívánt dologra már használhattalan, mert értelmetlen erdeményt ad, innen pedig már mindegy, hogy helyette mit is használunk, mert az arany arra - többek közt logikai okok miatt - biztosan nem használható. Innentől pedig dőlnek az érveid sorra.  Éppen ezért hozzá sem nyúlsz a dogmádhoz, mert akkor az ingatag épületed összedől.

 

Jah és a legszebb az egészben, hogy a 25 gram/fő adat nem tőlem, hanem tőled származik.

 

Nem ismerős a helyzet? Mondasz valamit és kiderül, hogy pont az érved téged cáfol... Nem először.

 

Előzmény: V.4_BlackVoid (189)
Drg. Creative Commons License 2008.08.02 0 0 211

Csak a korrektség kedvéért nézzük csak az eredeti és e tekintteben legelső hozzászólásodat:

 

V.4_BlackVoid

válasz | megnéz

2008.07.15 19:35:29 (176)

TESSEK:
http://finance.corelogics.de/dax-goldbasiert/

Gyakorlatilag ugyanaz. 2000-es csucs.

Előzmény: Fülig.Di.St.James (174)

 

Erre reagált Fülig.Di.St.James:

 

Fülig.Di.St.James

válasz | megnéz

2008.07.15 19:42:01 (177)

Ne bohóckodj már. Ezen a charton nem látni semmit. Hol van a 2000-es csúcs?

Előzmény: V.4_BlackVoid (176)

 

Aztán mit is reagáltam én erre (kiemelés már, most tőlem):

 

Drg.

válasz | megnéz

2008.07.15 22:22:28 © (185)

Éppen ezt akarja megmutatni. Mármint hogy aranyban mérve nem is volt értéknövekedés, az lényegében csak a papír alap használatánka a látszata. Értsd: Az arany az igazi értékmérő. Az, hogy még egy ilyen alapon is látszik egy exponenciális /gazdasági/ növekedés, az gondolom szerinte csak mérési hiba. És szíve szerint addig korrigálgatna, amíg lefele nem lejtene a görbe, hogy aztán kijelenthesse, hogy na ugye, hogy jobb az arany.

 

 

Előzmény: Fülig.Di.St.James (177)

 

Azaz mit is csináltál? Először is nem jöttél rá, hogy az ábra pont cáfol téged. Amikor felhívtam a figyelmedet, akkor pedig abban a pillanatban azt nézted, hogyan lehetne mégis belelátni azt amit te láttani szeretnél (erre mondtam előre (!!!), hogy szíved szerint korrigálnád). És mit is csináltál a megjegzésem - és Fülig.Di.St.James megjegyzése és részbeni cáfolata - után? Elvetteted a kellemetlen időszakot (indok nélkül, sőt aki ért a statisztikához azt azt is érzi, hogy inkorrekt módon - lásd fenetbb vastagított megjegyzésem), csakhogy végre azt mutassa - vagy legalábbi lehessen belemagyarázni az ábrába amit te szeretnél belelátni. Akinek van esze az láthatja, hogy szelektív a látásod. Az, hogy te ez alapján döntesz (és esetleg ráfázol) a te dolgod. Az, hogy mást megtévesztesz vele, már nem.

 

Jah és arra - az eredetileg tőlem kérdezett és nekem szánt felelősfirtató - kérdésre, mait visszacímeztem neked még válaszoltál: TE vállalod a felelősséget. - Lásd alább:

 

Drg.

válasz | megnéz

2008.07.17 21:11:58 © (202)

Erre még valahogy nem válaszoltál. Várom a válaszod!

Előzmény: Drg. (183)

 

Előzmény: V.4_BlackVoid (203)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.25 0 0 210
Miért is vinné fel az arany árát?
Előzmény: V.4_BlackVoid (209)
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2008.07.25 0 0 209
Blog az energiavalsagrol:
http://terminus.blog.hu

Ez az egyik tenyezo, ami viszi fel az arany arat (a blog konkretan nem foglalkozik az arannyal).
Beta Creative Commons License 2008.07.24 0 0 208

5% aranyáresés kb. 15% olajáresésre, miközben a dollár 1-2%-ot erősödött. Persze az aranyat nem fújták akkorára, január óta 900-1000 között mocorog.

Előzmény: BigBacon (207)
BigBacon Creative Commons License 2008.07.18 0 0 207
Kiváncsi vagyok, hogyan fog reagálni az arany az olajár 10%-os zuhanására. Mindenképpen jelzésértékű lesz.
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2008.07.18 0 0 206
1Q 2008 South African Gold Production Falls 15.6%
http://www.goldworld.com/articles/south-africa-gold/277

Del-Afrika volt az egesz 20. szazadban a Vilag legnagyobb aranytermeloje, de olyan sebesseggel esik vissza a termeles, hogy mara Kina megelozte.
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2008.07.18 0 0 205
Danger, danger period 08 09 part 2

"After WW2, the US emerged as the dominant world economy and manufacturing power. Because the USD ended up being used to stabilize European currencies during the war, after the war was won the US had a lot of economic clout. Eventually, after running a bunch of fiscal deficits with the Vietnam and Korean and cold wars, the USD started to have pressure to let go of its gold standard. Once the gold standard was abandoned, the recipe was created for the US to use and inflate the USD for any and everything. The US congress happily obliged. This resulted in a world consumer and economic bubble that leads us to our present times. This lead to a simulative USD world economic bubble. The result is our present indebted world economy and its imminent bankruptcy."


"What would be the outcomes if the USD world financial / economic system fell apart?

Supposing the USD devalued by over 50 to 70% in a year’s time, after endless attempts to save a collapsing world consumer credit economy, we may see:

* First of all, the savings of the US would drop drastically in value. That means everything from savings accounts to pensions would lose much purchasing power, and prices of every necessity would skyrocket.
* Second, our major trade partner’s economies would have to do massive readjustments. They are not in a good position to do that. We can take the present rapidly spreading economic weakness of the EU zone as an example. Asia will not escape either. They will desperately try to keep their currencies from strengthening too much at first as the USD falls. This is why the USD seems to have 9 lives. These attempts to debase along with the USD allow the USD to stay higher than it would.
* World inflation will spiral out of control, lowering standards of living. Other major currencies such as the Euro and Yen will be heavily pressured as well. Until the world figures out how to actually delink from an imploding US economy, they will suffer along with the US’s fate. So far, the delink theory has been shown to be completely wrong. Why? Because the world economy is tied at the hip to the USD (The delink theory is that other strong economies of Asia or the EU will be able to carry the world economy even if the US economy falls apart. So far, that has been completely discredited in this latest world economic slowdown).
* Big geopolitical turmoil as regimes combat out of control food and fuel prices.
* A war in the Middle East over oil. The Iran / Israel situation might also be called a proxy war/struggle over Mid East influence for China, the US, Russia, the EU, and Asia because energy is so expensive.
* A very possible period of insurrection, riots, shortages, and chaos in large US cities. I also believe that the EU and China and India are at risk for this too.
* A 10 year world economic depression, that China in particular cannot tolerate, as the world economy readjusts out of necessity into a totally new form, one that is less global and probably more warlike.
* Debt deflation where a rapidly dropping USD effectively wipes out outstanding debts, while the population struggles merely to exist.
* Vast bank failures in the US and major Western economies, and likely China as well.
* Efforts of world central banks to ‘bail out’ ‘everything’ resulting in their currencies falling drastically in value while inflation skyrockets, until either they learn better, or have hyperinflation and their own currency collapses after the USD falls apart. In effect they will have to either ‘let go’ of the USD or suffer the same fate.
* Stock markets at 10% of where they are now in 3 or 4 years if the USD actually lets go by 50% or more in 09 (nominal stock prices might actually stay higher but the devaluation of the currencies would effectively cut the purchasing power in half anyway.)
* Prices of most essentials effectively 4 times higher, worldwide.
* Big increases in energy and food prices causes many other sectors of world economies to fall apart, as all ‘money’ is used merely to survive.
* Gold at $3000to $5000 plus and oil at $300 plus putting a further huge crimp on world economic growth. Obviously if the USD did a real collapse, say to 10% of its purchasing power now over several years, gold is over $10,000 and in some areas you will buy a decent house for one ounce of gold. Oil will be traded/priced in other currencies, and probably rationed in the US at a cost of $20 or more a gallon. In this case, the present world economy that depends on cheap transportation totally devolves. Globalization becomes de-Globalization, and China either figures out how to migrate to its own domestic demand or faces a huge collapse of their export economy.
* Severe world currency restrictions and foreign exchange controls. You won’t be able to move your money out of your country. Likely restrictions of withdrawals to monthly limits from bank accounts as governments attempt to deal with currency chaos.
* Rationing of necessities as the world economy enters paralysis and governments have no choice.
* One bright spot for all, the return of employment to local instead of outsourcing. Production and consumption returns to local economies, as it should have been all along. That is a long 20 year process and involves a severe deep economic depression until the world economies/economy is rebuilt from scratch compared to what it is now. Debt repudiation on a massive scale as the world emerges from the ashes (hopefully not real ashes…)
* Many new governments worldwide after revolutions during economic collapses and or wars. Democracies falter worldwide, and more authoritarian governments appear to deal with the chaos as the democracies enter paralysis."


V.4_BlackVoid Creative Commons License 2008.07.18 0 0 204
Napi realitas dozis:

NY Times: Sense of Financial Doom Has Gripped Washington
http://www.nytimes.com/2008/07/16/business/economy/16econ.html?ref=patrick.net

SF Chronicle: U.S. Debt Level Ballons to $455,000 Per Household
http://www.sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?f=/c/a/2008/07/17/MN8Q11OT2M.DTL&tsp=1

Richard Cook: Status Report on the Collapse of the U.S. Economy
http://globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=9596

The Economist: You Can Now Bet Money on Which Bank Will Collapse Next
http://www.economist.com/finance/displaystory.cfm?story_id=11751188

USA Today: Home Auctions Surge 47% Since 2003
http://www.usatoday.com/money/economy/housing/2008-07-16-home-auctions_N.htm

Ilyeneket 1 eve meg csak a blogokon es fuggetlen hiroldalakon lehetett olvasni.
A fuggetlenek most ilyeneket irnak:

The Financial Tsunami - The Next Big Wave is Breaking
http://www.financialsense.com/editorials/engdahl/2008/0715.html

The Financial Woes of the Banks Will Continue
http://www.financialsense.com/fsu/editorials/wagner/2008/0717.html

Danger, danger period 08 09 part 2
http://www.financialsense.com/fsu/editorials/laird/2008/0717.html

Fasten your seat belts, here comes the jobs crash - by Eric Janszen
http://itulip.com/

Peak Oil Is A Done Deal
http://itulip.com/forums/showthread.php?p=40976#post40976
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2008.07.18 0 0 203
Felhivnam a figyelmedet, hogy az utobbi 8 evrol volt szo es nem 1976-tol. Lehet, hogy te 30 evre szeretnel befektetni, de en nem.

Innentol IGNORE ON, vagyis a beirasaidat nem olvasom es nem is valaszolok, mert mindent szandekosan felreertelmezel, olyanokat adsz a szamba amit nem irtam, stb. Nincs itt semmi latnivalo, ajanlanam neked a bank es a legitarsasag reszvenyeket ezek most olcsok.

Csao. Ettol meg fogok irni, de megegyszer LEIROM: EL SE OLVASOM AMIT IRSZ.
Előzmény: Drg. (199)
Drg. Creative Commons License 2008.07.17 0 0 202
Erre még valahogy nem válaszoltál. Várom a válaszod!
Előzmény: Drg. (183)
Drg. Creative Commons License 2008.07.17 0 0 201

Most meg lehet, hogy nem fog neki bejönni.

 

Tudom, hogy (nagy) bajok vannak, de azt is tudom, hogy amerika kezében oriási lehetőségek vannak, és a gazdasági potenciálja (rugalmassága) jóval nagyobb, mint azt egyesek gondolják (még akkor is ha az átlagamerikairól és a mostani elnökről nincs éppen valami nagy véleményem). Ez pedig alapot ad arra, hogy (most) se a huhogóknak és a hozzád hasonló vészmadaraknak legyen a legvégén igazuk.

 

És még valamit. Egy könyyben olvastam a következő példát. Akinek van esze, az levonhatja belőle a tanulságot.

 

Tegyük fel, hogy embereket kérdeznek meg mi lesz a tőzsdén a helyezt a következő napon. tegyük fel, hogy csak a fel és a le válasz a lényeg. Mit fogsza rraól az illetrőről gondolni aki zsinóran 10 -szer egymás után eltalálja. Nagy ámulattal csüngsz minden szaván, vagy belegondolsz abba, hogy 1000 ember közül igen nagy valószínűséggel kell lenni olyannak aki 10 szer egymás után el fogja tudni találni a dolgot, akkor (is) ha abszolút véletlenül találgat. Ugyanis ez a helyzet.

 

És még plusz valami: Tudod nagyon sok felkapott (önjelölt, vagy jobb esetben mások által annak kikiáltott) tőzsdeguru volt már a történelemben. Ezek jönnek, mennek. Mert valahogy nagyon ritka, hogy meg tudják tartani hosszabb ideig ezt a poziciót. Vajh' miért?

Előzmény: V.4_BlackVoid (196)
Drg. Creative Commons License 2008.07.17 0 0 200
Jah az exponenciális DAXtrend mostani kivetített értéke 17,5 once. Ez éppen a 1976 évinek a 7 szerese. És felhívom a figyelmedet, hogy bár a DAX van amikor alatta, van amikor felette, de nagyjából  atrendnek megfelleően mozgott (növekedett). Ennyit erről.
Előzmény: Drg. (199)
Drg. Creative Commons License 2008.07.17 0 0 199

Hülyeséget beszélsz.

 

Ezek szerint saját általad becsatolt grafikon sem tudtad értelmezni. Felhívom a figyelmedet a bal oldali skálára (once). Eszerint 1976 körül (ami pedig ha jól emlékzsem az olajársok, a dollár aranyfedezetének feladás, valamint az aranyárak elszálásának időszaka közelében volt) a DAX értéke 2,5 once arany.

mostanában 2008 -ban meg ennél jóval magasabb 10 once. De volt amikor még ennél is magasabb (ugye most éppen nincsenek jó idők a részvényekre).

 

Erre írtam, hogy szíved szerint addig korrigálnád, aníg (második, logaritikus skálán) jobbra lefele hajló (csökkenő) DAX trendet elő nem tudnál állítani. Sajnos ez a grafikon pechedre még így is felfele hajlik, ami arra utal, hogy a DAX verte az aranyat, mert még "aranyban mérve" is jobb volt.

 

Bocs, most nem volt igazad, meg sok más dologban nincs.

Előzmény: V.4_BlackVoid (194)
Drg. Creative Commons License 2008.07.17 0 0 198

Baj lesz, de nem világvége. Ha meg mégis (globális felmelegedés, háborúk, civilizáció visszaesése, fejlődés eltűnése, szegregáció, stb.), akkor neked 8 lesz (na meg nekem is).

Hogy miért? Mert akkor  az olyan most alapvető dolgok-  és amikbe most nem is gondolsz bele az aranybálványimádatod miatt -  mint köz- és létbiztonságnak valószínűleg annyi. Ha meg ez nem következik be, akkor te valszeg nem fogsz aratni.

Hadd jelezem előre nem fogok könyeket ejteni emiatt, és senki olyan miatt aki vészmadárként ezt reméli.

Előzmény: V.4_BlackVoid (190)
Drg. Creative Commons License 2008.07.17 0 0 197

Persze, ez mutatja, hogy nem használod azt amit más agynak hív. Ezek szerint egy ház/lakás ára (értéke - ebbe mont nem menjünk bele, de vegyuk ugy, hogy 4 fő lakik egyben) az aranyfedezet esetén 100 gramm arany? Érzed a hülyeséged? Vagy fejtsem ki jobban?

 

V.4_BlackVoid Creative Commons License 2008.07.17 0 0 196
Összeomlást jósol az, akinek eddig minden bejött
http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=99443
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2008.07.16 0 0 195
Napi realitasdozis.

Five Things You Need to Know: The Modern Stealth Depression
http://biz.yahoo.com/minyanville/080716/20080715ftstealthdep_id.html?.v=1

Credit fallout is just beginning
http://articles.moneycentral.msn.com/Investing/ContrarianChronicles/CreditFalloutIsJustBeginning.aspx?page=all&ref=patrick.net

CNN Money: Airlines May Face Wave of Bankruptcy, New Report Says
http://money.cnn.com/2008/07/15/news/economy/airlines/

NY Times: Economic Tide is Rising for the Repo-Man
http://finance.yahoo.com/loans/article/105121/Economic-Tide-Is-Rising-for-Repo-Man

National Geographic: Saudi Geologist Made Startling Discovery in 2000
http://ngm.nationalgeographic.com/2008/06/world-oil/roberts-text
Not what you would think. ;-)

Financial Times: Europe Told Natural Gas Prices Will Double
http://www.ft.com/cms/s/0/fee620d2-528c-11dd-9ba7-000077b07658.html?nclick_check=1

UK Independent: Australia Faces Food Crisis as Rivers Reach Now Low
http://www.independent.co.uk/news/world/australasia/australia-faces-food-crisis-as-rivers-reach-new-low-865069.html
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2008.07.16 0 0 194
A BUX jobb volt mint az arany. De a DAX meg a DJIA az nem.

Inkabb az a nagy kerdes, hogy 2008 es 2009 mi lesz.
Előzmény: Törölt nick (193)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.16 0 0 193
Ha te ebből a chartból ilyet kiolvasol, akkor én vagyok Khomeini Ajatollah.

Na, ide figyu. Árak 2000. elején, és tegnap:

gold usd: 282 => 970
huf/usd: 248 => 145
gold huf: 70.000 => 140.000
BUX: 8715 => 20.282
MAX: 176 => 338

Az arany emelkedés forintban: 100%
Szerény hazánk tőzsdéje: 132%
Szerény hazánk állampapírhozama: 92%

Pedig volt egy pár vacak év.
Előzmény: V.4_BlackVoid (192)
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2008.07.16 0 0 192
Erre nem tudok mit mondani. Nezzetek meg az abrat.
http://finance.corelogics.de/dax-goldbasiert/

2000 DAX = 27 uncia
2008 DAX = 14 uncia

Nemtom ezen mit nem lehet latni.
Előzmény: Törölt nick (177)
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2008.07.16 0 0 191
"És hogy is lesz akkor az arany az igazi értékmérő és befektetés nézeteiddel, amiket kezdetben annyira hangoztattál?"

Hosszu tavon (30-100 ev) ez teny. Max a termofold tudja ugyanazt - nem irodik soha nullara az erteke. Sokkal kevesebb benne a kockazat mint barmi masban. Vesziteni ezen is lehet, de nezd meg az utobbi evek / evtizedek udvoskeit, hogy hol tartanak:
- Nasdaq
- Bankok
- Kinai tozsde
- Japan tozsde
Előzmény: Drg. (181)
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2008.07.16 0 0 190
"Kifejezetten írtam, hogy a félelem alapú kereslet (+spekuláció) hajtja fel az árkat, és amint ez csökken (mert ha nem akkor nagy baj lesz - jah és az aranyár a legkisebb probléma e tekintetben), akkor bizony béka feneke is lehet. De látom ez már a tudatodig nem tudot eljutni."

De nagyon is eljut, de nem fog csokkenni. Nagy baj lesz. Ez az alaptezis. Ha ezt nem latod, nekem 8, en szoltam.
Előzmény: Drg. (180)
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2008.07.16 0 0 189
"Gondolj majd bele, hogy eszerint ennyi készpénzalap lehetne. Te magad írtad átlag 25 gramm/fő. Ez szerinted reális (lásd aranyfedezet kapcán folytatott vita)?"

Teljesen mindegy, hogy mennyi a / fo.
Előzmény: Drg. (178)
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2008.07.16 0 0 188
Hol volt erteknovekedes aranyban 2000 ota? Olajban es gabonaban, mashol nem nagyon.

Nincs olyan hogy tuti befektetes, ami mindig jo. Most az arany az energia meg a kaja (es persze a termofold) a jo. 3-4 ev mulva lehet hogy maskepp lesz. Ha megvaltoznak a korulmenyek, akkor ujra kell ertekelni a helyzetet.
Előzmény: Drg. (185)
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2008.07.16 0 0 187
December utan varhatoan megint korrekcio, meg tul koran van ahhoz hogy ennel tobet lehessen tudni.
Előzmény: Drg. (182)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!