Keresés

Részletes keresés

kaviat Creative Commons License 2004.03.11 0 0 944
ez pedig az elsős naplós hozzászólásom volt, vicces azért, hogy lassan 6 éve..

itt vannak a többi évek, ami azóta nyíltak :

Public Napló'1999
Public Napló'2000
Public Napló'2001
Public Napló'2002
Public Napló'2003
Public Napló'2004

.kav]4t neofittnesspop

Előzmény: kaviat (0)
foldimogyoro Creative Commons License 2001.03.26 0 0 943
Reggel valahonnan nagyon messziről meghallottam, hogy beszél a rádió. Valami Challenge Day-t emlegetett, de nem is gondoltam, hogy valóban ilyen challenging day-re ébredek. Gondoltam is, hogy egyeseknek milyen baromságokra (Challenge day, sport, rohangálás stb.) van idejük... Milyen jó volna, ha 6:40-kor zeneszóra ébredhetnék... ehelyett mindig hírekre, vagy ami még rosszabb, sporthírekre ébredek. A sporthíreket kifejezetten utálom TV-ben is, rádióban is, rendszeresen muszáj túlesnem rajta, hogy meghallgassam az egyébként fontos időjárásjelentést. De nem ide akartam kilyukadni.

Tehát felébredtem, az óra 6:40-et mutatott, a biológiai órám meg 5:40-nél járt. Utálom a daylight savings-et. Első anyázás, annak, aki kitalálta a daylight savings-et.

Felkeltem, elnyomtam a rádiót, kimentem pisilni, majd hozzáláttam a tejeskávé elkészítéséhez. A kávét nem bírja a gyomrom, marad a tejeskávé. Amúgy normális esetben nem kávéznék, de mivel órákkal előbb kell felkeljek, mint ahogy egyébként tenném, muszáj kávét inni. Az előbb parázs vita alakult ki a kollégáim között a muszáj pontos j-s vagy ly-os létéről.

Szombaton csak délután kettőre jutottam el a Kaisers-ba, már nem volt normális dobozos friss tej (se zsömle), igy kénytelen voltam dobozos ultrapasztőrözött műtejet venni.

Tehát beleöntöttem a bögrébe a műtejet, majd elindultam a mikro felé. Kislakás, kiskonyha, a mikró az előszobában, a hűtőszekrény tetején.

Odaértem, benyomom a mikro ajtajának nyitógomját, majd hangos csörömpölés, frászt kapok, szemem becsukom, megvárom amíg elül a zaj, majd kinyitom a szemem, és meglátom, mit csináltam...

A mikró tetejéről leugrott a grillezéshez használt fémrács. Három lába van, gondolom a harmadik pont az ajtónál volt, kinyitottam, és leugrott. Közben ráébredtem, hogy ezentúl fejjel lefele fogom tartani, úgy nem fog tudni ugrálni...

Felmértem a kárt. Miközben frászt kaptam, kilötyögött némi műtej a padlóra, aminek a közepében ott feküdt a leugrott grillrács.

Na itt kezdtem el fennhangon anyázni. Még a kávé magamba töltése előtt már ilyen szarság történik.

Elemeztem a lehetőségeket, és nekiálltam a kárelháritásnak. Megszabadultam a bögre tejtől, eltávolítottam a fémrácsot a tejből... gondoltam, hogy fel kéne mosni a tejet, mert ott nem maradhat... de sajnos nincs rá idő, mert rohanni kell a munkahelyre... mert hétvégén volt daylight savings, meg az okosok áramszünetet csináltak odabenn, és ki tudja, ezek után elindult-e a rendszer újra rendesen, és vette-e az új időszámítást...

Tehát a felmosás esélytelen, igy sikeresen szétkentem a tejet az előszoba jelentős területén a felmosóronggyal. Jó zsíros lett a kő. Amikor hazaérek este hat körül, már biztos jó büdös lesz, és akkor majd nekiállhatok felmosni. Akkor legalább lesz rá idő.

Berakom a mikróba a tejet, beállitom a bögre szimbólumhoz.... megmelegszik. Kiveszem, forró. Persze, mert máskor a hűtőből veszem ki a friss tejet, és azt tovább kell melegiteni, de mivel ez műtej, és hűtés nélkül volt, így túl meleg lett. Legalább jól elolvad majd benne az instant káve, meg a cukor. Belepakolom a kávét, és beledobálok néhány kockacukrot. Már meg sem lepődök, amikor az egyik kockacukornál egy adag káve kifröccsen, és landol az asztalon, meg a konyha kövén. Néhány finom anyázás után feltörölgetem a mosogatószivaccsal, majd előszedek egy lábost, ki a fürdőszobába, mert a konyhában a hideg víz helyett langyos víz folyik, hozok hidegvizet, beleállítom a bögrét. Ezt a technikát anyámtól tanultam, kiskoromban mindig igy készült a kakaóm.

Végre kihült a kávé, magamba döntöttem, közben belenéztem a CNBC műsorába. 7:10. Reggelizni is kéne, de mit. Vágtam kenyeret, megpirítottam...

Kollégám jött most itt bent, hogy bukott 14 ezer forintot, mert előfizetett egy évre a PC Formatra, és közben megszűnt a cég... milyen ciki. Telefont nem veszik fel, telephelyen már más van... stb.

Tehát a pirítós megvolt, előszedtem a maradék sonkát a hűtőből, még volt két szelet, félbevágtam őket, ráraktam a négy kis szelet piritósra, és megettem. Közben néztem a TV2-t, Kunczéval beszélgettek. Mit keresett ott Friderikusz??? Már idáig jut, hogy reggeli műsorban műsorvezetősködik... furcsa.

Na, megettem a reggelit, vége a Kuncze interjúnak, 7:30.

Fürdés. 8:mittomén. Indulás munkába.

A sikeres reggeli ténykedésem után nem volt kedvem autózni... Igy maradt a villamos, metró. Nem volt vele baj ma reggel. Bár rángatott a villamos, kár, hogy nincs pénzük rendben tartani a járműparkjukat. Néztem a metrón az embereket. Egy részük teljesen nyomorult, látszik a ruhájukon, az elhanyagolt testükön...

Beértem, szerencsére a rendszer jól vette a kanyart, túlélte az áramszünetet is, meg az óraállítást.

Kollégám ment volna tanfolyamra, de elmarad, mert nincs elég jelentkező. Ez is tök ciki.

Szóval, a reggeli tejes dolog rosszul érintett, ilyen probléma még sosem ért reggel. De végülis több is veszett Mohácsnál. A kezdés után arra gondoltam, hogy biztos nagy küzdés lesz idebenn, valami le lesz halva, de (egyelőre) hála istennek nincs baj.

9:55 bejegyzés vége

kaviat Creative Commons License 1999.07.25 0 0 942
ejnyek milyen figyelmetlen vagyok, nem ünnepeltem meg ezt a topicot amikor pár nappal ezelött 1 éves volt... ehh így már presze késő..

.kav]4t

kaviat Creative Commons License 1999.07.25 0 0 941
ejnyek milyen figyelmetlen vagyok, nem ünnepeltem meg ezt a topicot amikor pár nappal ezelött 1 éves volt... ehh így már presze késő..

.kav]4t

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 940
előszedtem megint ezt a jó kis régi előzményt :))) látom keki Mester rendesen átrakott mindent :)))) thanx :)))

kav

kaviat Creative Commons License 1998.12.09 0 0 939
Nien Numb Mesterem !!!

te este szervert szerelsz ? úú nem semmi... :-((( gyógyulás hegyeket kivánok neked, másodsorban a szervernek is :-))) de természetesen neked nagyobb prioritással...

kaviat r.e.b.

Nien Numb Creative Commons License 1998.12.08 0 0 938
Halihó!

Hát még él ez a topic! Minő öröm!
Sajnos kimaradtam az Tasztalozásból kb. szeptember óta. (Most is csak azért vagyok itt mert berángattak betegszabiról. Azt hiszik, én még képes vagyok lelket verni egyik beteg szerverünkbe.) Szóval igazán jó érzés ilyen sok ismerős nicket látni.
Remélem a jövőben több időm lesz Tasztalozni, de először átfutom az aktuális topicokat.
+1x sziasztok!

Nien

kerenyitomi Creative Commons License 1998.12.08 0 0 937
holnap felrakom a lapomra a mancs bulin keszített képeimet. addigis jócakát....
Közmagyar Creative Commons License 1998.12.08 0 0 936
A kolléganőm haja barnára váltott. A kislányom bárányhímlője múlik. Jóba vagyok az asszonnyal, ez új, annyi év után. hetente elmegyek csoprt gyűlésre (tizenkét lépés leszokni a dührohamokról). Anyósomnak felolvasom a tizenkét lépést, jól szórakozik. A kisfiam köhög hetek óta, a homeopatikus szerint az jó. Én is hetek óta szipogok. Az is jó szerinte. Elfelejtettem felhívni. Lefordítottam a nemzedék messiásának (minden nemzedékben szokott lenni egyes zsidó csoportoknál) a beszéd-gyűjteményét, kiváncsi vagyok, találok-e kiadót.
kaviat Creative Commons License 1998.12.07 0 0 935
na. alázásból +int elkezdődött 1 új7 :-( már elegem van belőle /félnyóóc és még meloóÓ/...

kéne már gondolkodni hogy mivel lepjem meg a páromat /tippeket persze ide nem írok, mit lehessen tudni benéz-e ide vagy nem (nem nagyon szokot...)/...

a lakást is meg kellene venni, csak ahhoz el kell dönteni hogy soxáz évre részletre, vagy 100 rugóval ocsóbban de 1ben az egészet... van még 60-70 napunk, addig tart a tanács /opsz! önkormány/ ajánlata. persze halál az egész dolog, mivel életveszélyessé nyilvánitották a körfolyosókan, na erre aláálványozták, akkor még azzal a dumával hogy kicserélik az egészet, de mostanra annyi lett az egészből, hogy idézem a tanúlmányt amit az ajánlat mellé raktak "a körfolyosók aláálványozásával az életveszély +szünt". fasza, mert ez annyit jelent, hogy 1-2 éven belül inget gatyesz lehet majd ráfizetni a tatarra /mármint -ozás/. viszont korrekt a galamb ducadék a fejünk felett a tetőn, idönként valamelyik jótét lakó nyitva hagyja felettünk a tetőalakot a galambok akadálytalan röppenése okán, ami azért jó, mert akkor jön befelé a lé a plafonon a lakásba. /mondjuk még nem nagyon jött, mert a szomszéd néni mindig szólt, hogy be kellene csukni - mivel csak az ő oldaláról láccik a felettünk lévő tető, cserébe mi is rendszeresen vizualizáljuk felette a tető ablkak státuszát - open&close/. no még 1 kicsit ügyetlenkedem a melóval, aztán gó haza...

kaviat r.e.b.

Gedeon Creative Commons License 1998.12.07 0 0 934
Kedves Napló, Naplopók, Barátaim!
Idelenn Délen is +gyött a Tél. Őszintén irigylem a maczikat. Ők behúzódnak kedves,meleg kuckójukba és szunyálnak 1 nagyot, s mikor felébredeznek, lám süt a nap, + Tavasz van. Mi, emberfélék + szívjuk a hideget, köhögünk, prüszkölünk, foljatjuk orrunk levét. Brrrrrrr !! Az utcákon úgy közlekedünk, mint a patkolt matska. Nekem ez nem tecc. De aki tudja élvezni a Tél vígságait, hát rajta!
Én inkább a téli álomra szavazok!
G.
Bambi Creative Commons License 1998.12.07 0 0 933
bambifi jelentés - különkiadás

...este megjöttünk az Télapó ünnepségről, amely bambifi első társadalmi megmozdulása volt, ahol a Télapó egy reális látványosság, a tömeg és a többi gyerekek külön érdekesség, a bámészkódó bambifi csodálók pedig érthetetlen gügyögők voltak.
bambifi jól kifáradt, este fürdetés, majd papizás, után egy szava sem volt, azonnal álomra hajtotta kis fejét.
Elfáradt a Drágám a sok infótól.
hiába pici még

P.S.
a kapott mikulás csomag sajnos számára értékelhetetlen és ehetetlen dolgokat tartalmazott, de a többiek felfalták pillanatok alatt, ki érti ezt?

Bambi Creative Commons License 1998.12.07 0 0 932
ned
semmi csel, most végre sikerült végignéznem,
anno, amikor játszották, kijöttem a moziból
de még most is vannak a filmmel kapcsolatban fenntartásaim,
elég szigoró egy alkotás
kaviat Creative Commons License 1998.12.06 0 0 931
kerenyitomi barátom !!!

jöhet a virgács !!! :-))))

kavi

kerenyitomi Creative Commons License 1998.12.06 0 0 930
barátim!

kellemesen ellazulva ülök a gép előtt, a tegnapi MANCS támogatásom után. ez amolyan: ereszd el a hajam, fiatal magyarok gyülekezet volt, bár korosabbak is voltak, én pl találkoztam a magyartanárommal, meg rég nem látott "művészbarátaimmal".
ha sikerülnek a fotók kirakom őket a hálóra.
van pl. egy bagolymondja nevü uriember kedvesével 1ütt. emléxik reá vki?
aztán a sörök másnapi bosszújával mit sem törődve elmentem a Fotóbörzére, és az ódon Prakticámra vettem pár kütyüt.
úgyhogy intellektuálisan kielégítettem magam :>
kaviatmestercsillaghírnökkefirkirálylégyüdvözülve
meg bambiék is
aki rossz volt kap virgácsot!!!!!!virtuálisan!!!!!

neduddgi Creative Commons License 1998.12.06 0 0 929
bambi,
nem, nem neztem. Eppen a lelki kinnlevosegeimet szamoltam fel.
Egyebkent mi a csel vele?

Bambi Creative Commons License 1998.12.06 0 0 928
ned
...nézted ma a Las vegas végállomás c filmet???
üdv
bambi
neduddgi Creative Commons License 1998.12.05 0 0 927
Pedig elmente magat 2x is
Pedig elmente magat 2x is
:)
:)
kaviat Creative Commons License 1998.12.05 0 0 926
bocs a dublázásért, de azt irta ki hogy nem ment el...
kaviat Creative Commons License 1998.12.05 0 0 925
neduddgi mester !!!

hát a gyógyerőket gyürjed!!

kavi

kaviat Creative Commons License 1998.12.05 0 0 924
zizi mesterem !!!

holnap halnap :-))

kedves naplónk!

most nézem az agyatlan szörnygézázó lényeket a tv2-n... jönnek a föld alól, +eszegeik az embereket, miután behuzigálták a föld alá... de a végén letinyózták az összeset... bárgyúság a köbön, de agyzsibbasztónak cool...

kaviat endorfinpapa

kaviat Creative Commons License 1998.12.05 0 0 923
zizi mesterem !!!

holnap halnap :-))

kedves naplónk!

most nézem az agyatlan szörnygézázó lényeket a tv2-n... jönnek a föld alól, +eszegeik az embereket, miután behuzigálták a föld alá... de a végén letinyózták az összeset... bárgyúság a köbön, de agyzsibbasztónak cool...

kaviat endorfinpapa

neduddgi Creative Commons License 1998.12.05 0 0 922
szia rondaemberbacsi!
Mit gyurjek, be hova? A homlokom is rakoncatlankodik, nemhogy a lazadok. Beket akarok.
kaviat Creative Commons License 1998.12.05 0 0 921
neduddgi mesterem igaz barátom !!!

:-))) re a fedélzeten :-))) gyürd be magadba a lázadék alázókat, hajrá !!!

kaviat rondaemberbácsi jobb kedvü mostmár :-))

neduddgi Creative Commons License 1998.12.05 0 0 920
Kedves Naplom,
ma reggel eloastam a Megane-t a ho alol. nekem lazam volt, neki fagyasa, kiegyenlitettuk egymast. Eleinte mindketten kohogtunk, aztan beindultunk.
most lent pihen, keken, tisztan, en meg itt szedem a lazcsillapitokat... :)
Zizi Creative Commons License 1998.12.04 0 0 919
Kedves Napló !
Tulajdonképpen nem történt semmi érdekes (vagy nem ide tartozik :-), csak jó, hogy van egy nyugis hely, ahová benézhetek és nem azt látom, hogy : káosz, felfordulás, anyázás stb.
Annyi még : imádom a havat, végre itt van és gyalogolni jóóóóóóóóóóóóó ! (Bár sítalpon még jobb lenne :-) )
Gedeon Creative Commons License 1998.12.04 0 0 918
rock ! (térdemkalátsának nadmescterre !)

Azé' van 1-2 mán klasszikuschnak nevezhető elektronikus zenész pl: Jare, a már emlegetett Tomita, Vangelis. Őket jó hallgatni.
De, ha nemtecc a Tomita Boleró, hancúrozz Ravel muzsikájára! (Kipróbálva, müxik. 15' totál élvezet!)
Csáá:
G.
ps: Ja a hancúrhoz ágy és partner isch köll!

Lakki Creative Commons License 1998.12.04 0 0 917
rock,
A mester definícióra olvasásilag ajánlom neked kaviat mester 98-10-03 9:39 AM -i hosszászólását.
Rock Creative Commons License 1998.12.03 0 0 916
Gedeon,
Utalom az elektronikusch zenet.

mester a tergyed kalacsa.

moineau Creative Commons License 1998.12.03 0 0 915
Koszonjuk mindenkinek. Majd igyekszem fiatalodni. Ebben csak az akadŕlyoz meg, hogy szombaton lesz az enyém is és akkor mŕr én is még egy évvel idossebb leszek. Jovore nyakamon a harminc

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!