Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

mombasa Creative Commons License 2000.05.29 0 0 19
Sziasztok!

Olvassátok el, van benne valami, nem???

Szlovén a benzin, magyar a forint

Üdv:

Mombasa

nyman Creative Commons License 1999.09.12 0 0 18
nátloz Creative Commons License 1998.11.16 0 0 17
Kedves Steph !

A kalkulációból kimaradt a MOL Rt.nyere-
ségadója,továbbá az új autó 10%-os extra
adója,még további néhány termékdij és ha
ezt mind összeadjuk akkor kiderül hogy a
létező legnagyobb buli az államnak ha mi
autóval járunk.Egyébként ma hallottam,
hogy az egész Európában a harmadik helyen állunk a benzin jövedékiadó tartalom százalékában (caa.70%) !!!!!!!!

gregg Creative Commons License 1998.11.16 0 0 16

azert nincsen metro hogy autoval jarjunk dragan

azert dragul a benzin hogy ne autokazzunk sakkor csokken a dugo => nem is kell annyira az a metro

moonchild Creative Commons License 1998.11.16 0 0 15
A dragasag okozta morgasokkal teljesen egyetertek, a budapesti dugoknak viszont szerintem egyetlen megoldasa, ha mindenki tomegkozlekedik. Persze ehhez az kene, hogy gyors legyen a BKV, es viszonylag olcso. Meg hogy a bunkok ne a buszsavban kozlekedjenek.
robroy Creative Commons License 1998.11.16 0 0 14
Én meg mostanság akarok kocsit venni. Sajnos muszály. :((
Az emelés sajnos várható volt, sőőt én 200 forintos árat vártam év végére.
Törölt nick Creative Commons License 1998.11.16 0 0 13
Kistakony,
Ki kérdezett?
athos Creative Commons License 1998.11.16 0 0 12
Ja, a választási ígéreteket hallva még csak csendben elgondolkodtam, hogy ugyebár csak az osztogatásokat emlegették, de vajon miből fogják a pénzt előteremteni? Mindig arra hivatkoztak, hogy _más_ forrásból! Na, az osztogatás után eljött a fosztogatás ideje! Qrva egyszerű, megemelik a benzin árát és egy húzással megadóztatják a 10 millió embert. Ügyes! Fasza dolog, hogy a családosok meg a tanárok meg a többiek helyzetét javítják. Az egyik oldalon. A másikon meg elveszik tőlük ugyanazt, vagy még többet!
Szerintem az alapvető életszínvonalhoz hozzátartozik nemcsak az autó, hanem annak üzemeltetése is. Fel kéne már fogni, hogy az autó nem luxuscikk, hanem használati eszköz!

A hüjje kormány monnyon le!

hant Creative Commons License 1998.11.16 0 0 11
A statisztika szerint a kőolaj (amiből a benzinnek kellene készülnie és nem adóból) világpiaci ára manapság megegyezik az 1979-es árával. Akkoriban a "begyűrűzés" miatt emelték az árakat. Ma már nem is indokolják.
Néhány évvel ezelőtt megigérték, hogy mi is követni fogjuk a világpiaci árakat. Valóban, néha lemegy 1 forinttal az ára, hogy utána adótartalom-változásra hivatkozva 10 forintot emeljenek.
A napközbeni sok autó nem a magánhasználat következtében rója az utakat, hanem a rengeteg kisvállalkozás elengedhetetlen tartozéka manapság a valamilyen szállításra képes jármű. A BKV járművein nem tudnák elvinni a nagy terjedelmű vagy szennyezett termékeket.
A budapesti körgyűrű fejlesztése csak részben oldaná meg a gondokat, mert nagyon sok jármű célpontja pont Budapest, mivel a legtöbb cégntelephelyének, központjának a főváros ad helyt. Ezen segíthetnének Budapest határában esetlegesen felépülő ipari parkok. Viszont a kisvállalkozások oda nemigen fognak kiköltözni.
Zak Creative Commons License 1998.11.16 0 0 10
Hócipôeffektem van. 110 forint az adótartalom a 95-ös ólommentesben, aminek ugye nem egészen 160 forint literje. Kíváncsian várom, hogy mikor kell többletadót fizeti a metálszín vagy a széles gumi után (ugye szélesebb felületrôl több gumi kopik, jobban károsítja a környezetet - vagy ilyesmi)
kismalac Creative Commons License 1998.11.16 0 0 9
Tictelt Patkánybélféreg úr (Tragika),

Azér neked cem ingyér van? Köröznek ic a buzicöveccég mekkárocítácájért!

Becéld rá a köcög elnöködet, aggyon atombonbát meg pár anyahajót meg F18-ast nekünk, actán nálunk ic olcó lecc a benzin bazzeg!

Fact kapc act kapc! Be!

Törölt nick Creative Commons License 1998.11.16 0 0 8
Itt most $1.01-röl hirtelen 96 centre ment le egy gallon.
Aztaszencségit!
foti Creative Commons License 1998.11.16 0 0 7
Hogy mit szólok hozzá ? Nem öröm.
A magam részéről igyekszem ezen a módon minél kevesebbet adózni állam bácsinak.
Szerencsére megtehetem, hogy bicajjal járjak melóba. Napi 30 km, havi 600 km árának megfelelő benzint nem költök el.
Ezentúl több lesz a megtakarítás.
Öki Creative Commons License 1998.11.16 0 0 6
Sz'asztok T.Asztaltársak!

Ezzel az állandó benzináremeléssel kapcsolatban nekem is tele tököm.
Szerintem 1 liter benzin jelenleg állambácsinak kb 60 Ft-jába kerül, de ebben már benne van azon emberek fizetése és egyéb befizetettségi kötelezettsége is, akik mondjuk a benzin előállításával foglalatoskodnak. Szóval a 60 Ft föle pedig bele megy abba a nagy feneketlen zsákba, ahonnét nem látunk egy fityinget sem. Ebből aztán lehet mondjuk új Nemzeti Szinházat építeni a 3. helyen, vagy például lehet konszolidálgatni az országban található "jól működő bankrendszer" egyes neves bankjait, vagy csak eccerűen lyól el lehet cseszni. Mert az autósok érdekeit szolgáló dolgokat nem igazán építenek ezekből a pénzekből! Az egész országban körül lehet nézni! Én a határátkelőhelyekre mind kitenném a táblát, hogy "Autó Teszt Terület" -)))) Mindenhol szar minőségű az út, de ez csak egy dolog a sok közül. Mennyit sopánkodnak, hogy közút-vasút szintbeli kereszteződéseket országszerte jó lenne felüljárókkal kiiktatni, hányat építenek? Nem építenek, mert nincs rá pénz! Pedig bekaszírozzák a benzinből! Egyébként most már nyugodtan emelhetik, mert ez az ország olyan birka lett, hogy senki sem mer szólni a T.Háznak. Azokból a fizetésekből viszont nem hiszem, hogy nagyon megérzik az emelést. Az az emeléssel a legnagyobb problémám, hogy ezzel aztán emelkedni fog megint minden, amit szállítanak (kaja, pia, egyéb). Ezáltal aztán már nem csak az autósokkal basznak ki, hanem az egész országgal! És ebben az országban a gazdaság folyamatosan növekedik, a Forint is folyamatosan erősödik ugye? Ez utóbbit az is alátámasztja, ha megnézzük az aktuális valutaárfolyamokat! -)))) Vagy az nincs összefüggésben az országunk gazdasági stabilitásával? Na elég messze kerültem az eredeti témától, de hát az indulataimat a benzináremelés lobbantotta lángra!
Az, hogy sok autó van az ország útjain az nem baj! Legyen mégtöbb! Az a baj, hogy a régi rencer korai időszakában luxus volt a gépkocsi és szinta csak a kiváltságosoknak volt. Most, hogy hozzájuthat egy eccerű ember is, akár még egy nyugati használthoz is, most aztán le kell róla adókkal nyúzni az alsó gatyáját is és éreztetni kell velük, hogy kurva jó dolgotok van, mer ilyen luxuscikkre is telik! Aki vette a fáradtságot és esetleg a szallagos, agyonadóztatott béréből megvette akár a Trabiját is, az valószínüleg azér' vette, hogy használja, nem pedig azért, hogy az utcán, vagy netán garázsban tartsa. Szerintem ezt az emelést már sinmán lehetne az állampolgári jogok csorbításának is venni! -)))) És igazából nem tartom valami csudajó dolognak!

PSmith Creative Commons License 1998.11.16 0 0 5
OFF TOPIC
Kedves GanXstaZolee!

Nem az autó sok, az út kevés.
Meg nincs a várost kikerülő körgyűrű, csak körgyűrűcske.

PSmith

GanXstaZolee Creative Commons License 1998.11.15 0 0 4
Dear Steph!

Csak ennyi hozzászólásom van:
lesz az még 200.- Ft. is...
A másik: úgy látszik, hogy a benzin (komolyan) még mindig nem elég drága, mert ennyi autós a világon nincs mint ami nálunk a városban van. Dugó dugó hátán, az ember örül ha az egyikből kijut máris ott a másik.
És mégvalami, hová megy ennyi ember napközben, nem hiszem, hogy ennyien a szolgáltatásból élnének, meg a fuvarozásból. De ha majd még drágább lesz a benzol, talán csak nem lesznek ennyien Budapest útjain.
Ez mondjuk csak a saját véleményem... de szerintem ez a valóság.

hin Creative Commons License 1998.11.15 0 0 3
Magyarországon a járgány ugyebár státusz szimbólum vagy a férfiasság, a vagányság, netalántán a macho-ság elsődleges megjelenési formája. Gondolom ezzel a kormányzat is tisztában van. Tehát tudja, hogy oda emeli a benzin árát, ahová nem szégyeli. Ezért érje gáncs és megvetés egy kiadós qrvanyádon túl! A benzinár adótartalmát botrányosnak tartom. El tudnám képzelni, hogy egy müködő adóhivatal azon rétegek szigorúbb megadóztatásából pótolná a benzinadó-csökkentés miatt kieső bevételeit, akik nem igen szoktak adót fizetni. (Nagy merdzsó+susogós dzsoging)Meglehet, hogy kicsit ritkábban találkoznánk a jelenséggel, de cserébe nagyongyorsan hozzászoknék a 90-100 Ft/L-es benzinhez.

hin

bagira Creative Commons License 1998.11.15 0 0 2
Viktorka tehet egy szivesseget.
Az unioval ellentetben nalunk luxus az auto.
Most hogy Viktorkanak kocsit tettek a feneke ala, elszalt a fiu.
De legalabb utjaink lennenek.
Mogorva Creative Commons License 1998.11.15 0 0 1
Hogy mi a véleményem a 180 Ft-os benzinről és tsa-iról? Az, hogy Horn meg Orbán és az összes gennyláda bekaphassa!!!! Tudom, primitív vélemény, de túl régóta csontosodik...

Megaztán Vikuczi mintha nem efféléről beszélt volna a választások környékén.

Olyan ez mint az autópályadíj meg a súlyadó. Azokat sem eltőrlik, hanem felemelik. Az igérgetéssel ellentétben. Biztos rájöttek arra amit Gyuszusék már tudtak. Nem úgy van az, ahogy Móriczka elképzeli.

PSmith Creative Commons License 1998.11.15 0 0 0
Tehát nem a benzin drága,
a fizetés kevés.
A benzinben levő adó sok.
Javaslom egy napig ne használjuk a járműveinket, mint a cseh internetezők a telefont.
Attól majd jól megijednek.

PSmith

Steph Creative Commons License 1998.11.15 0 0 topiknyitó
Benzinár - az autósok az égbe mennek ?

Kedves autós társaim.
Nem tudom hogy az autósok az égbe mennek - e de az biztos, hogy a benzinár leveri a MIR-t.

Azt mondják, hogy egy rókáról több bőrt is le lehet nyúzni.
Rólunk hány bőrt nyúznak le?
LÁSSUK:

1. A boldog békeidőkben az autó kevés volt a benzin olcsó , mégis megrte az államnak, aztán jöttek a gondok
A benzin árából kivették az autók biztosítását, amit ma "Kötelező sarc"-kén lehet emlegetni
Az üzemanyag nem lett olcsóbb ( csak kb 2 hétig ).

2 Aztán jött az útalap (igaz régebben is volt benne).
Ezt gyakorlatilag mindig emelik, ha Januárt mutat a naptár / időnként évközben is /

3 Kitalálták a jövedékiadót. Ezt is lépten-nyomon emelik!
Van is visszaélés emmiatt rendesen - hisz ha nem fizetik be az adót a benzin kb a felébe kerül !

4 Jött az Áfa amely újabb 25% drágulás. (Még jó, hogy ezt nem jutott eszükbe emelni - csak ne adjak ötleteket)

Még mindig nincs vége !!!!!
5 Kitalálták a környezetvédelmi adót, amit még jól rásrófoltak az autósokra
Nem csak a benzinár hanem:
- gumi !!
- motorolaj, kenőanyagok !!!
- Akkumlátorok !!!!
- (több nem jut az eszembe - de biztos van még )

Jól látható , hogy az aktuális vezetésnek mily sok lehetőséga van az árdrágításra (képzeljétek el ha egyszerre mindet emelik - Pfűűűű)

Nem sokára év vége, tehét újabb áremelésre számíthatunk, de azért kérném a kormányt, hogy
A GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI VEZETÉS HIBÁIT NE VELÜNK AKARJÁK MÁR VÉGRE MEGFIZETTETNI.

Ne hozzzák föl példaként, hogy nyugaton is ennyibe kerül 1 liter benzin.

ÉN is szeretnék 3000-4000 liter benzin árának megfelelő összeget keresni, addig meg ne szédítsenek a SOKK OKOS -nem elírás !

Nektek mi a véleményetek a 180 Ft-os benzinről ????

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!