Keresés

Részletes keresés

lujza Creative Commons License 2004.12.05 0 0 1122
Matskák 2-ben válaszoltam. :)))
Előzmény: chupili (1121)
chupili Creative Commons License 2004.12.05 0 0 1121
Macska problémám van!  Kertünkben gaz ellen mulcsot használunk amit egy macska fogalmam sincs honnan jön de éjszaka midig kikaparja és vécéként használja elég bosszantó mert minden reggel én gereblyézem visssza ami ilyen hidegben nem a  legvidámabb  dolog azonkívül büdös is. Tanácsolták hogy rakjak ki a mulcs közé használt kávé filtert,most tele van a kert kávéval de a macskát nem igen zavarja:tud valaki valami jó megoldást?

Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2002.04.05 0 0 1120
Sajnos nem tudok neked ebben segíteni, mert fogalmam sincs. Én eleve nem adok macskáimnak ilyen mesterkélt mesterséges tápot, kizárólag házi kosztot esznek állataim. Talán menj át a Matskák2 topikba ott vannak a nálam tájékozottabb emberek ilyen kajás dologban, mint: konzervek
Üdv: Irgumburgumfityfirity
Előzmény: kábelbúvár (1119)
kábelbúvár Creative Commons License 2002.04.03 0 0 1119
Állatira felmentek mostanában a macskaeledelek árai!

Hol lehet manapság legolcsóbban hozzájutni konzervekhez?
Messzire is hajlandó vagyok elmenni érte!

Etus Creative Commons License 2002.02.17 0 0 1118
Sziasztok!
Én most találtam csak meg ezt a csodálatos topicot. Én nagyon szeretem az állatokat, különösen a macskákat. Van egy kandúrom, fekete-fehér színü, és Batman névre hallgat. (azért mert pont olyen a fekete állarcával, mint Batman). Három és fél éves a drága. Decemberben "érdekes dolgog" történt. A konyhában, mosogatás közben megtámadott. Soha életemben macska nem támadott meg, pedig mióta az eszemet tudom van cicám. Szóval én háttal álltam, mikor szörnyü hangot hallatott és a bal lábamnak ugrott. Komolyan mondom, én is megijedtem, mert duplájára nött, farka olyan volt mint egy vastag üvegmosó, és tépte harapta a lábam. Úgy csimpaszkodott rá, mintha egy fa törzse lenne a lábam. Pr´báltam lefejteni, de mint egy örült még jobban harapott és most, ahogy a fejét kicsit le tudtam venni, újra elkepta a vádlimat és belemártotta éles fogait. Nagy nehezen lefejtettem magamról, és ott volt a konyha kövén és nézett, de komolyan mondom olyan volt mint egy örült, sokkban volt. Nem bántottam természetesen, de azóta nem engedem be a lakásba. Jó nagy udvarunk van szerencsére és még van két kutyusom is akik kint "laknak" és szeretik egymást. Azóta sem láttam olyannak, mint azon a decemberi estén, amikor teljesen ok nélkül megtámadott. A lábamon azóta is ott van a foga nyoma. Természetesen kórházba kellett mennem, mert nagyon csúnya volt a sérülésem, és kaptam injekciót is. Persze ott nem mondtam meg, hogy a saját cicám támadott meg.
Kérdésem. Valaki hallott már ilyesmiröl, hogy a gazdáját így megtámadja, minden ok nélkül egy békés cica? Vajon mi lehetett az oka? Én nagyon szeretem Batit, de nem értem, hogy miért "bántott"?
Üdv.: Etus
Porter Creative Commons License 2001.12.27 0 0 1117
Macskabaratok,

nem tudja valaki veletlenul, hogy hol lehet Magyarorszagon British Short Hair Silver Tabby fajtaju macskahoz hozzajutni?

AKinek van tippje vagy cime, dobjon mar meg legyszi egy eMail-lel!

Gy_Rozi Creative Commons License 2001.11.21 0 0 1116
Kedves matska-barátok! Kóbor cicának szeretnék gazdit találni. Fél éves, cirmos, a nyaka első része és a mellkasa alul fehér. Nagyon kedves, hálás. Olyan jó lenne, ha végre valahova tényleg tartozhatna.

Előre is köszi a segítséget

Rozi

bfarkash Creative Commons License 2001.10.26 0 0 1115

Legyetek kedvesek és lessétek meg az "ALOMALAPÍTÁS avagy cicapartner kereső" topicot. Kiváncsi vagyok mások hogyan keresnek "parnert" törzskönvyves fajcicájuknak.

Előre is köszi :-)

u.i.: Itt is valami effélével próbálkozom :-)
http://www.extra.hu/adorado

lujza Creative Commons License 2000.03.12 0 0 1114
Betti meg ferjhez ment a heten. (Sajnos nem a mi vorosmarvanyos kiskandurunkhoz, ugy tunik.)
2 napja alszik, mint akit fejbevertek. Ha folebred, akkor meg zaklat minket simiert.
Előzmény: myprint (1113)
myprint Creative Commons License 2000.03.11 0 0 1113
Garfield cica öregszik, s ez már biztos! Reggel arra ébredem, hogy a mellemen-hasamon egy méretes kövér macska heverészik. Mikor reá szólok a végett, hogy máshol töltse szabadidejét csak kinyújtja elülső végtagját s rózsaszín mancsával lazán bepacsmagol az orromba, majd össze gömböjödve alszik tovább. Máskor ilyen beszólás után már kottapapír kinézetü volt a böröm. Öregszik ez a macska.
pronto Creative Commons License 2000.02.23 0 0 1112
1111
MAMAhal Creative Commons License 1999.10.18 0 0 1111
Kedves matskások !
Segítsetek nekem ! Keresek egy gyönyörű perzsa fiú cicát, aki hajlandó lenne frigyre lépni az én hófehér perzsa kislányommal.Nem törzskönyves.
Részleteket emilben, légyszíves.
Törőlt_nick Creative Commons License 1999.10.04 0 0 1110
Azután érdeklődöm az itteni szakértőktől, hogy használ-e valamit a bolhanyakörv?
illicit Creative Commons License 1999.10.03 0 0 1109
Most hallom, az állatok világnapja lesz holnap.
Dupla whiskast a cicáknak!!!
Pandora Creative Commons License 1999.10.02 0 0 1108
Sziasztok!

Biztos hallottatok hiret az uj whiskasreklamnak, amelyiket kifejezeten macskaknak csinaltak. Olyan hangokkal, kepekkel, mozgasokkal amik felkeltik a amcseszoi figyelmet. Macskaviselkedeskutatok ;) 200 maccson teszteltek es 60 %uk allitolag reaglt a filmre odaszaladt a kepernyohoz jatszani akart vele stb. Holnaputantol adjak az RTLen a reklamot de a whiskas.comrol le lehet tolteni.

Az en maccsom nem nagyon reagalt semmit, de nincs hangkartyam, uh a hangokat nem hallotta meg nyilvan egy kis 5x5os feluleten nem olyan macskaingerlo. Uh varom a tv-re h reagal.

A ti cicaitoknak h tetszik?

Panda

mokusleqvar Creative Commons License 1999.08.29 0 0 1107
SOS!
Két egyhónapos cicának gazdit keresek! A nemüket sajnos nem tudom. Segítsetek!
Pandora Creative Commons License 1999.08.28 0 0 1106
S.O.S.

2 napja nalam van egy 1 eves lanycicus, Mia mivel a gazdai nyaralni mentek. A porblema az, h mar en magam is felek, h mi lesz,. tegnap alig aludtam mert az en szinten 1 ev koruli kandurom nagyon birna ot, allandoan strazsalja miota megerkezett, jatyszasna vele, ismerkedne, de Mia iszonyatos hangokat ad ki, fuj, pruszkol, amint 12 metrnel jkozelebb megy Remix, de akkor is ha en. Pedig aszittem ma regel, h enyhult a hejzet mert hozzam pl odajott es megsimoghathattam. Jo lenne ha nem kene 1 hetet ijen hangulatban eltoltyeni, rossz hallgatni es nezni szegny Miat ahogy fel es vedekezik, pedig senki nem akarja bantani, szgeny Remix meg nem ojan harcias es szinten nagyon megijed es dfel neha, csak o nem pruszkol e sfujtat.Mia meg a kajastabnyert is kiverte a kezembol mijkor legalabb azt oda akartam vinni a kozleebe. Mi lesz igy vele? Nem eszik, nerm pisil? Volt hasonlo estetek? Mit lehetne tenni, hogy ha nem is jobaratok legyenek, de l;egalabb bekeben meglegyenek 1massal.

koszi a segitseget

panda

Caty Creative Commons License 1999.08.24 0 0 1105
Gyerekek,

Kero, mint jó topicgazda, megnyitotta a Matskák 2 nevezetű topicot, ennek a kissé nagyranőtt topicnak a folytatását. Gyertek át oda!

Cateye Creative Commons License 1999.08.24 0 0 1104
Caty, Gyotor, Nori,

nagyon koszonom a hozzaszolasokat!!

Caty - igen, erdekelnenek az infok, izgatottan varom, ha kerhetlek, tedd meg, hogy emilben irod meg, mert Index-et sajnos ritkabban van idom
olvasni. :( Az e-mail az biztosabb!
Amit a szarazelesegrol irtal, nagyon jo, koszi az infot... ezt nem tudtam, s neha, ha 1-2 napig nem vagyok otthon, csak szaraz eleseget eszik a vegen a macs... persze ez mostantol remelhetoleg valtozik...

Gyotor - koszonom a kedves udvozlest! :) A dolog jol hangzik, sajnos garazs nem all rendelkezesemre, sot, az sem biztos, hogy fedett hely.. ezert is aggodom annyira a kis do:go:kert... szoval egy biztosan meleg kuckot szeretnek gyartani nekik...

nori - koszi a biztatast, remelem, igazad lesz. Csak attol feltem/~ek, hogy Proci, aki megszokta, hogy 3-4 eve ki sem teszi a labat a jo meleg lakasbol, csak nyaranta, megfazik telen... Vagy feleslegesen aggodom?? Es mi a helyzet a kicsivel, aki a hideg ido bealltaval meg csak 4-5 honapos lesz??

Koszi: Cateye

nori Creative Commons License 1999.08.24 0 0 1103
Cateye,
Macskalakkal kapcsolatos tapasztalataim nem nagyon vannak. A kertbe szoktatás nem lehet nehéz, mert úgyi ki akarnak menni. A lakásban levő tartalékalmot cicáink most is használják, azért sokszor bejonnek.
Gyötör,
Szerintem meg lehetne nyitni a Matskák 2. topicot!

nori

Bukoba Mandaka Creative Commons License 1999.08.24 0 0 1102
Kedves Caty,
Szerencsére száraz volt, bár csökkentem a kockázatot azzal, hogy gondosan összetekerem a paplanomat, minél kisebb támadási felületet nyújtva. Tegnep egyébként nem volt különösebb eksön, csak Pamacs szokásos esti bolondórája. Meglátogatta az alacsonyabb szekrények tetejét. Szerencsére most idejében észleltem és lepakoltam onnan. Viszont Lufi, szokásától eltéröen éjszaka bemászott egy kicsit hítelegni az ágyamba. A törzshelye egyébként a barátnöm párnáján van.
Gyötör Creative Commons License 1999.08.24 0 0 1101
Gyerekek, gyakorlatilag alig tudok hozzászólnia topichoz, a sok száz-ezer hozzászólás lefárasztaja gépem. :(

Bukoba, a képeket küld el nekem, weboldalt csinálok, hacsak nincs különleges kívánságod, felkerülnek a cicceid az Iszoldába.

Maminti, az enyém papírt rágcsál, ha teheti és mi nem vesszük észre, ami nem túl jó az emésztésének. :(

Caty, Filburt, a kistigrisünk Whiskas Junioron nőtt fel, mégis ma már minden mást inkább szivesebben megeszik.

Cateye, kedves de régen láttalak errefelé! :)
Egy átalakított garázst láttam téli száláshelynek megcsinálva, körben cca, méteres magasságban külön cica sétálóval, plusz néhány oszlop, rajta egy-két magasabban elhelyezkedő ülőke. Mindezt házilag előállítva, három anya+kiscicek részére.

Caty Creative Commons License 1999.08.24 0 0 1100
Kedves Bukoba Mandaka, :)
Száraz volt az ágyad, mikor hazaértél?:) Mit műveltek a szőrmókok?

Cateye,
Egy kedves ismerősöm most épített előregyártott elemekből tutti háromemeletes "macskaházat", igaz, belsőtérit. Három szőrős jószág lakik nála, és az új, számukra épült "luxuslakosztályt" egyszerűen imádják.:) Jövőhétre beszerzem Neked az infókat róla, ha érdekel.
Egyébként van egy könyv, ha jól emlékszem, az a címe, hogy "Gondoskodás a macskáról", vagy valami ilyesmi.(Holnap pontosítok.) Abban láttam szabadtéri macskaház rajzát, leírását. Egész jónak tűnt.

Caty Creative Commons License 1999.08.24 0 0 1099
A Whiskas nevezetű kajába biztosan tesznek valamit. Jó trükk arra, hogy több gazdit bírjanak rá a dobozos macsikaja megvásárlására.
Azért, hogy ne szokjanak annyira rá, én több féle dobozos hamit szoktam vásárolni a jószágaimnak, és ezeket felváltva etetem meg velük. No meg kapnak főtt husit, darált csirkenyakat, bébiételt, egyebeket. Így kisebb az esélye, hogy "dobozoskaja-függőséget" kapjanak...:)
Ami engem a dobozos kajákkal kapcsolatban aggaszt, az az, hogy úgy tűnik, mintha sokkal többet ennének belőle, mint a normál kajából. Mintha túl gyors emésztésre bírná rá őket. Hasonló tapasztalatok?

A száraz macskakajákkal vigyázzatok! Saját szomorú tapasztalatom mondatja ezt velem.:(( Ha a ceca túl sok száraz kaját kap, és nem fogyaszt mellette elegendő folyadékot, vagy nagyobb nedvességtartalmú táplálékot, akkor az súlyos vese- és húgyúti problémákhoz vezethet. Ennek veszélye ivartalanított cicák esetében hatványozottan jelentkezik.

Maminti Creative Commons License 1999.08.24 0 0 1098
Furi, akármit is tesznek abba a kajába, az enyém ciczák majdhogynem köpnek a Kite kezdetű és Kat végzetű szárazkajára...
Bölény Creative Commons License 1999.08.23 0 0 1097
"elképzelhető, hogy a macskaeledel gyártók tesznek valamit a kajába, amitől a macska függő lesz?"

Sot, a nehai szovjet olajosszardiniagyartok is biztosan tettek valamit a termekukbe, mert Sici macska egeszen onkivuleti allapotba kerult mar csak a doboz latvanyatol is... :-)) Ettol fuggetlenul elkepzelhetonek tartom a dolgot.

Filburt Creative Commons License 1999.08.23 0 0 1096
Sziasztok!

Van egy érdekes kérdésem (ha már volt téma, akkor sorry, de most nincs időm több mint 1000 hozzászólást végignézni): elképzelhető, hogy a macskaeledel gyártók tesznek valamit a kajába, amitől a macska függő lesz? Mert nem hiszem, hogy olyan jó íze legyen, hogy így kelljen érte hisztizniük. Márpedig nem csak a két saját, hanem más ismerős macskája is megbolodnul a "Kite" kezdetű "Kat" végződésű száraz eledelért.

Vagy csak én vagyok paranoid?

Thx,
Filburt

Cateye Creative Commons License 1999.08.23 0 0 1095
Sziasztok Mindenkinek!!

Kicsit (ha-ha) regen jartam itt, illetve egyaltalan az Index kozeleben...
Ami a macsekallapotokat illeti, nos ugy nez ki, novelem feketemacs allomanyomat egy kicsi fekete maccsal.. :))
Merem remelni, hogy osszeszoknak majd - jovo kedden kerul majd hozzank a kismacsi, akkor kb. 800 hetesen -, illetve megszokjak, hogy ezentul a zord idojaras viszontagsagainak ki lesznek te've...
Ugy tervezem, hogy csinalunk/~tatunk egy macsekhont, ami nem lesz tul nagy, hogy majd be tudjak lehelni telen is, illetve megprobalom 2 szintesre tervezni, hogy azert tudjanak feszkelodni ide-oda..
Ha barkinek, barmilyen epito otlete van ezzel kapcsolatban - nori, tudom, hogy Rad szamithatok, mint rangidos 'macskaanyara' :) -, akkor szivesen hallgatom/olvasom. Ez lehet nyugodtan a kertbe szoktatassal, telen is kint tartassal, 'macskahazzal' kapcsolatos.

Koszi elore is!!

Cateye

P.s.: Manka, remelem, elokerul a cicad!! :( (Itt ul az irodahaz elott egy szep, 2-3 evesnek kinezo fekete cica, aki betegnek, lehalabbis lelkibetgnek latszik... (XII., Alkotas u.)

nori Creative Commons License 1999.08.23 0 0 1094
Az Index címoldaláról elérhető, a Fórumok alatt, egyébkénk Wágner úr Kocsmájából is.
nori
Bukoba Mandaka Creative Commons License 1999.08.23 0 0 1093
Én konkrétan az Extrára szeretném feltenni, de még nincs kész a lap. Amirol írtál, az hol található?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!