Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Popeye77 Creative Commons License 2006.10.13 0 0 13
Es ha nem fizetem miert lesz az nekem jo? Nem ertelek... ha jon egy ellenorzes csak kellemetlensegem lesz belole...
Előzmény: saddhu35 (10)
picihuszar Creative Commons License 2006.10.10 0 0 12

Nem tudom mennyire aktuális még a kérdésed, de javaslom, hogy ha tudod várd meg, hogy a kárszakértő megnézze a kocsidat (fénykép, kárfelvételi lap stb.) csak ezután csináltasd meg!

Ha van még egyéb kérdésed is a www.pba.hu oldalon a gyik-ban nyugodtan kérdezz, válaszolnak rá!

 

Előzmény: Törölt nick (11)
saddhu35 Creative Commons License 2002.12.19 0 0 10
Én mindenkit csak arra tudok buzdítaqni, hogy NE fizesse a kötelező biztosítást!!! Én most akartam váltani a Hungáriáról az AB-ra, mert ott évi 66k helyett 46k a díj, mire közölte a Hungáriás csaj, hogy akkor ugrik a B3 besorolásom. A jó büdös kurva anyjukat. Természetesen jogilag minden ok, mert csak évente 1x válthatsz biztosítót, ez a szabály, ezt sikerül kilobbizniuk (hát ez tényleg röhej). Na erre elkezdtem számolgatni kicsit és rájöttem, hogy ha fél évig nem lesz biztosításom, akkor pariban vagyok. Erre fel is mondtam gyorsan és tehetnek egy szívességet.... Mellesleg eddig befizettem 4x66k=264k forintot nekik a semmiért.......

Üdv

Saddhu

mocsi Creative Commons License 2001.02.13 0 0 9
Na én csak egy tényt szeretnék közölni:
-a MABISZ csak akkor fizet ha ismeretlen a
károkozó,ha személyi sérülés történt(bármi
pl:fáj a fejed "nagyon")és mentő ekkor jön a rendőr is ahol mondod a story-t
remélem tudtam segíteni EZ TÉNY vitának helye nincs
baleset mentes közlekedést!!!
Üdv.:Mocsi
cs_geza Creative Commons License 2001.02.13 0 0 8
1. A KFB ervenyes ott, ahol azt elismerik. Be kell ballagni a biztositohoz es egy 'Zold Kartya'-t kell kerni, ez egy nemzetkozi irat, amely igazolja hogy van KFBd. Addig az idopontig adjak ki, amig van kotelezod. (negyedev/honap, ahogy a kotelezot fizeted).
Előzmény: ketajtosszekreny (7)
ketajtosszekreny Creative Commons License 2001.02.13 0 0 7
Palinkas joreggelt kivanok Imre bacsinak es a tobbi tisztelt szaktarsnak!

Kerdeseim a kovetkezok lennenek:
1. A KGFB ervenyes-e kulfoldon (Ausztria, Nemetorszag)?
2. Ha nem, hogyen lehetne felelossegbiztositast kotni a kulfoldi utakra?
3. Ugyanez a CASCO eseteben hogyan mukodik?

Koszonettel,

2asz szaki

avantage Creative Commons License 2000.12.08 0 0 6
Csak kivancsi voltam, melyik a "legoregebb" topic. Hat ez volt az, amihez a legregebben szoltak hozza.
Most mar nem ez az...
Kivancsi vagyok, milyen hamar sullyed vissza.
Imre bacsi Creative Commons License 1999.03.09 0 0 5
Lehet, hogy az általam felvetett megoldások nem (nagyon) járhatók. Akkor viszont meg kell szüntetni a bonus rendszert a kötelező felelősségbiztosításnál! Világos, hogy ez a biztosítónak és a károkozónak erkölcstelen összejátszása alól kihúzza a szőnyeget, mert megszünteti a károsult rovására történő közös osztozkodásuk lehetőségét. Biztos, hogy így is többen lesznek, akik meglépnek (ez lesz a biztosító haszna), de legalább nem részesedik a károkozó a károsultnak okozott kárból. A biztosítási szakma kockázatát nem egy LOGIKAILAG TELJESEN ELLENTMONDÁSBAN lévő jogszabállyal kellene védeni. Védjék meg magukat a panaszos ügyféllel szemben. .
Imre bácsi
MaCS Creative Commons License 1999.03.09 0 0 4
Halihó!

60% nem lehet a különbség! A max. eltérést jogszabály rendezi, mostanában talán 15-20%.

Üdv: MaCS

Előzmény: Oborzil (3)
Oborzil Creative Commons License 1999.03.09 0 0 3
A Hungária biztosítót mindenki felejtse el, ők a legnagyobb simlisek. Az ő áraik a legdrágábbak, de ha arra kerül a sor, hogy fizetniük kéne, mindenféle kibúvót keresnek.
Már vagy hat éve náluk volt kötelező biztosításom, sosem csináltam balhét, bonus akárhányban voltam, (a maximumban)
és most, hogy lecseréltem a verdát és átmenetem az AB Generalihoz, kevesebbet fizetek bonus nélkül, mint a Hungáriánál. Közel 60 %-os az árkülönbség.
fargo Creative Commons License 1999.03.09 0 0 2
Nekem az tetszik a legjobban, amikor a biztosítók a saját kockázatvállalásukkal discekednek. Ez olyan, mintha én meg a Nobel díjaimról beszélnék. Mind a háromról.

Rohadt egy szemét bagázs az egész, korrupt, rosszindulatú, balkáni banda!

NaNe Creative Commons License 1999.03.08 0 0 1
Nem hét bőrt húznak le, hanem hetvenhetet.
És külön kegynek kell venni, ha az autódra CASCO-t kötnek a biztosítók.

Én át akartam menni a kötelezőmmel más biztosítóhoz, mert jobbak voltak a feltételeik. A Hungária Biztosító ügyintézője szabályszerűen megfenyegetett, hogy amennyiben náluk felmondom a kötelezőt, elbúcsuzhatok a CASCO-tól is.
Persze nem álltam meg, hogy fel ne háborodjak, mire ő közölte, hogy a Hungária Biztosítónak joga van megválogatnia az ügyfeleit.

Ez kész röhej. Talán nem véletlen, hogy a biztosítók szövetségének elnöke ex humorista.
Na ennyit a a MABÜSZ-ről. (Nem elírás)

NaNe

Előzmény: Imre bacsi (-)
Karcsu Creative Commons License 1999.03.08 0 0 0
Kedves Imre Bácsi!
Teljesen igazad van, de a helyzet feloldására tett javaslataid nem működőképesek.
1. Ne legyen kötelező a kötelező. Ha neked jön valaki, de nincs biztosítása, ki fogja kifizetni az autódban keletkezett kárt? Meddig tart visszaperelni a károkozótól?
2. Ismeretlen károkozó esetén a Mabisz fizet az ő alapjából. Ketten ütköztök, és megegyeztek, hogy a másik, aki egyébként hibás volt lelépett. Mind a ketten a Mabisz pénzére számítotok. Ebből következik, mindenki a Mabisz pénzére fog számítani. A következmények nagyon messze vezetnek.

Biztosan van jó megoldás, de nem az általad felvetett közelítés a működőképes.

Karcsú

Imre bacsi Creative Commons License 1999.03.08 0 0 topiknyitó
Konkrét ügyem alapján körbejártam a személygépkocsi kötelező felelősségbiztosítás témáját. A konkrét esetben egy szgk. belém jöve kb. 50 eFt-os kárt okozott, majd a kár elismerését színelve, óvatlan pillanatban elhajtott. A meglepetéstől csak rendszámtöredéket és a kocvsi színét tudtam megjegyezni. Feljelentést tettem, de a nyomozás eredménytelen volt. A Mabisz nem nyujtott segitséget a tettes felkutatásához, mondván, hogy ehhez nincs jogköre.A biztosító elutasította kártérítés iránti igényemet. Gondolom, hogy nem az egytelen vagyok, aki ily módon kárt szenvedett. Azért indítom ezt a témakört, mert az autósokról amúgy is hét bőrt húznak le s ezt az esetet pedig egyenesen felháborító, jogszabállyal támogatott igazságtalanságnak tartom.
Tehát:
A kötelező szgk. biztosításnál alkalmazott díjvisszatéritési (bonus) rendszerben a biztosító társaság és a biztosított tulajdonképpen megállapodik, hogy amennyiben a biztosított hibájából a társaságnak nem kell kártérítést fizetnie, akkor a biztosított díjkedvezményben részesül. Ez első pillanatban méltányosnak látszik, csak hogy...
A biztosítottnak ezzel alapvető érdekévé válik, hogy ha pl. kárt okoz, akkor személyére ne derülhessen fény, azaz a rendszer arra ösztönzi, hogy a helyszínről (ismeretlenként maradva) elmeneküljön. Ekkor ugyanis a biztosítottnak megmarad a bonusa s a biztosító társaságnak pedig nem kell kártérítést fizetnie. Vagyis A BIZTOSÍTÓ ÉS A KÁROKOZÓ OSZTOZIK A KÁROSULTNAK KI NEM FIZETETT ÖSSZEGEN, vagyis A KÁROSULT ROVÁSÁRA MINDKETTEN JÓL JÁRNAK. EZ ERKÖLCSTELEN, már csak azért is, mert ez a konstrukció az állampolgárt becstelen magatartásra készteti!
A Casconál e rendszer nem kifogásolható, hiszen ott a biztosító és a biztosított megállapodásában nincs harmadik fél, vagyis a károsult önmaga eldöntheti, hogy kéri kára megtérítését s ekkor elesik a kedvezménytől, vagy fordítva, de a kötelező felelősségbiztosítási körben egy - a biztosító és a biztosított közötti szerződésben nem érintett - harmadik fél, a károsult rovására nyerészkednek!!!
A vonatkozó jogszabály szerint MAGYARORSZÁGON KÖTELEZŐ FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁS NÉLKÜL SZGK NEM VEHET RÉSZT A FORGALOMBAN, SŐTennek hiányában az ÚJ SZGK.FORGALOMBA SE HELYZEHETŐ. A jogszabály rendelekzik az ismeretlen szgk. által okozott károk megtérítéséről, amikor elrendeli, hogy a Mabisznál ilyen pénzalapot hozzanak létre a biztosítók. Ugyanakkor a jogszabály azt is rögzíti, hogy ez NEM VONATKOZIK SZGK.-BAN OKOZOTT KÁROK MEGTÉRÍTÉSÉRE!!! Következésképpen, ha egy szgk. mondjuk a saját szgk.-mban kárt okoz s ismeretlenül maradva megszökik a helyszínről, akkor a biztosítóknak fizetniük kellene, hiszen az ismeretlen szgk.-nak a jogszabály szerint feltétlenül kötelező felelősségbiztosítással kellett rendelkeznie s erre a pénzalap rendelkezésre áll! A jogszabály tehát belső ellentmondást tartalmaz s ez az említett erkölcstelenségen túl elvtelen előnyt is ad a biztosítóknak, hiszen egyértelmű, hogy a jogszabűályt úgy alkották meg, hogy a biztosító eleve jól járjon!
Ha fenn akarnák tartani a kötelező felelőssdégbiztosításnál a bonus rendszert, akkor a jogszabály belső ellentmondását úgy kellene feloldani, hogy MEG KELL SZÜNTETNI A FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁS KÖTELEZŐ JELLEGÉT s ekkor az isemeretlen szgk. okozta kárt sem kell megtéríteni, hiszen nem biztos, hogy az biztosított volt. Vagy a jogszabályban ki kell mondani, hogy az ismeretlen szgk. által szgk.-ban okozott kárt a Mabisz alapjából kell megtéríteni (hiszen minden szgk. biztosított s ez megszünteti a károsult kárán való erkölcstelen osztozkodás lehetőségét). S ekkor legalább is vita téma lehetne, hogy a bemutatott kárt szgk. okozta-e vagy sem. Jelenleg erre sor sem kerül, az ügyfélt eltanácsolják.
Imre bácsi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!