Keresés

Részletes keresés

bnoplwk2 Creative Commons License 1999.03.24 0 0 46
fork() az mind semmi. Linux tobbet tud: Windows on Demand :DDD
Előzmény: fork() (34)
Leonard Creative Commons License 1999.03.23 0 0 45
bnoplwk2,
az OTN-ről letöltve az O8i nem 30 napos trial, hanem szintén 1 useres nonprofit 'otthonra barkács' :) Tanulni kifejezetten jó!
Előzmény: bnoplwk2 (43)
bnoplwk2 Creative Commons License 1999.03.23 0 0 44
Kedves opi,
Hat ez ugy van, hogy a CD-t masolhatod, modosithatod a tartalmat. 6 penzt csak a supportert ker, ami szerintem rendjen is van. Vagy van tudasod, vagy fizess erte. Amugy az internet postasa, is ingyenes, de kaphato lamaknak win alatti web-es admin kit-tel 6000 lyo USA dollarert...
Előzmény: opi (42)
bnoplwk2 Creative Commons License 1999.03.23 0 0 43
Igen. Rajta van PC WORLD januari es a Chip februari cd-jen is. Tovabbi info az Oracle Magyarorszag ottlapjan.
Amugy ez egy szukitett verzio es 30 napos trial license.
Sokkal inkabb ajanlanam az IBM DB/2-jet a Chip marciusi cd-jerol ami egy teljes erteku 1 useres licensz nonprofit celra . Pont arra valo hogy megsegelje a personal web servered. DB/2 profi cuccos en meg win95 alatt kezdtem el birizgalni hasonlo kondiciok mellet. Mint minden IBM szoftvernek, ennek is lelke van, de ha egyszer rakapsz az izere, soha tobbe nem akarsz majd lemondani rola...
Előzmény: macsó (38)
opi Creative Commons License 1999.03.23 0 0 42
Bocs, nem szoktam copypaste-ozni, de igencsak a témába vág:

"Red Hat a mini Microsoft?

Nyester Péter, 1999-03-23

A Linux disztribúcióiról ismert Red Hat Software Inc. egyre növekvő szerepét az open-source operációs rendszerek területén sokan a Microsoft korai térhódításához hasonlítják. Egyesek szerint a módszereik is hasonlóak. Egy új Microsoft születik?

A Linux a szerverpiacot igencsak átrendezte, és most az otthoni felhasználókat veszi célba. Ennek az erősödő operációs rendszernek az útját több cég is egyengeti, saját disztribúciók kiadásával. Ezek közül a legerősebbnek a Red Hat bizonyult, mely a Linux és az open-source OS piac 50%-át birtokolja. Ha a Linux térnyerése fokozódik, és a Red Hat is tovább tudja növelni piaci részesedését, néhány éven belül akkora szoftveróriássá válhat, mint a Microsoft. Több elemző szerint azonban a Robert Young vezette Red Hat üzleti tevékenysége már most sokban hasonlít a Microsoftéhoz, ami sokat árthat az open-source, vagyis az ingyenes szoftverek iparának. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Linux közösség által ingyenesen fejlesztett programokból származó hasznot a Red Hat zsebeli be, lényegében úgy, hogy magához a Linuxhoz csak nagyon keveset ad hozzá. Azt is sokan nézik rossz szemmel, hogy a cég fittyet hány néhány Linux szabványra, megállapodásra, amik az egész Linuxos fejlesztőgárda egyetértésével születtek. A Red Hat ezek fölé helyezi magát. Itt van például a Linux Standard Base (LSB) projekt amely egyfajta útmutatás, és a Linux disztribúciók egymástól való nagyobb eltéréseit próbálja elkerülni, főleg a kompatibilitás megőrzése érdekében. Ezt a kezdeményezést a Red Hat nem fogadta túl nagy lelkesedéssel, és ez látszik a hozzáállásán is. Tehát az elüzletiesedés, és a belső harcok is megjelentek a Linux körül, amivel ez már nem ugyan az aminek indult nem is olyan rég. "



Leonard Creative Commons License 1999.03.23 0 0 41
Macsó, az O8i for Linux nem béta. A Designerről egyelőre nem tudok, ami létezik az az Application Server, az O8i Standard és Enterprise Edition.
macsó Creative Commons License 1999.03.23 0 0 40
Ezek szerint ez még csak béta, nem?
Designerről nem tudsz valamit? Nekem az lenne igazán fontos...
Előzmény: Leonard (39)
Leonard Creative Commons License 1999.03.23 0 0 39
Macsó, van biza Oracle for Linux:) Letöltöttem a Net-ről, 8i verzió. Csak még nem volt időm feltenni. Egyébként a letöltéshez nem árt, ha az OTN tagja vagy, egyébként nem megy.( offtopic : na példuál ezért a progiért lesittelne W.ZS.? Könnyen lehet ;)
Előzmény: macsó (38)
macsó Creative Commons License 1999.03.23 0 0 38
Én is kacérkodom a gondolattal... Pár kérdésem lenne, biztos nagyon ostobák, de hát kezdő vagyok.
Tényleg megjelent már az Oracle for Linux? Én még csak jövő időben olvastam róla. Mit hallottatok a Designer-ről? Az is kijön Linuxra?
Kép- illetve videofeldolgozás megy? Ha igen, milyen programokkal?
TaXiN Creative Commons License 1999.03.23 0 0 37
Csak ha oka van.

Nem szabad csodara varni. En pl soxor tokre kiakadok rajta. Grafikus feluleten pl. okesan mukodnek az ekezetes betuk - most azert nincsennek mert egy NCD grafikus terminal elott ulok, es dunsztom sincs, hogy itt hogy jon be, bar ez most asszem nem is Linux ? - szoval _karakteres_ feluleten mar gondok vannak. Vannak progik amik nem fogadjak el, az emacs meg elcsesz valamit, es masik kodkeszlet jon be, ha elinditom, es ha kijelentkezek es bejelentkezek akkor is az a szar kodkeszlet van.
Biztos ki lehet javitani, de nincs idom napokig keresgelni, igy aztan inkabb grafikus feluleten nyomulok.
Ha letolt egy progit az ember akkor szivas hegyek is lehetnek. Libc5-Libc6, meg a nagy csomo hianyzo reszegyseg amit az istennek sem lehet levadaszni, napok mennek el es semmi, aztan sikerul es kiderul a progira nincs is szukseg mert a gepen mar van fent egy jobb.
Szoval ezert vannak a disztribuciok. Itt 4-6 CD-nyi anyag van osszevalogatva, kompatibilitasi gondok megszuntetve, csomagok fel-le rakasa csomagkezelokkel gyerekjatek, es okesan is mukodik, nem mint a win-nel, hogy a felet fenthagyja az uninstall. (Igy ki lehet deriteni miket telepitettel eddid, hiaba torolted aztan le)
En eredetileg win-es voltam, de mara mar inkabb Linux alatt nyomulok. Az NT sok mindenben tetszik, de egy rakas minden nagyon kiakaszto benne, es inkabb Linux-ot hasznalok. Az NT-ben az tetszik, hogy valami vagy mukodik vagy nem. Ha nem mukodik akkor felesleges komoly erofesziteseket tenni, akkor sem fog sikerulni. Linux alatt meg azert elobb utobb osszejon.
Aki nem akar sokat szivni az ne foglalkozzon PC-kkel. Az oprendszer masodlagos.

En egy abszolult kezdonek monkey Linux-ot ajanlok. Regi, meg nem valami ok-s, de mindossze 15 MB a grafikus felulettel egyutt.
DOS-bol ki lehet csomagolni arj-vel, es ha elege van belole az embernek le lehet torolni.
Aztan R6, vagy Debian. A SuSE nem teccett, bar egy gepen hasznalom azt is.
Az elso hetek(!) pedig _csak_ ismerkedni.
Kezikonyveket beszerezni stb.
Megismerkedni a lev listakkal. Jelszo:
Help!!!! ... kerdes ... Mivel nem vagyok a Kezdo Listan maganban is Pliiiiizzzz !!!!!!
:-)

opi Creative Commons License 1999.03.23 0 0 36
Itt már nem tud M$ koma megtorpedózni semmit. Olyan erős "egységfront" sorakozott fel a Linux (elsősorban a RedHat) mögött a nyagy ászok részvételével, hogy ehhez már a Picipuha tőkéje is aprópénz. Azt hiszem, a következő pár év a RedHat-é lesz.
Előzmény: JT (35)
fork() Creative Commons License 1999.03.22 0 0 34
Innen letölthető a Caldera-fele DOS image-fájlja, amivel életre lehelhető a DOS-emulátor Linux alatt, bármiféle M$-termék használata nélkül: a DOSos játékok máris mennek. Aztán ott a Speccy, a C64-emulátor...

Lehet, hogy nem olyanok ezek a régi játékok, mint a Need for Speed III, viszont egy Linux(Staroffice, Netscape)+dosemu(DRDOS)+dosos játékok felállású rendszer teljesen tiszta szerzői jogilag. Csak a játékok lennének problémásak, de mivel a régi játékprogramok használata nem okoz vagyoni hátrányt, nem valósul meg bűncselekmény imho.

fork()

Előzmény: Fec (31)
zuzmo Creative Commons License 1999.03.22 0 0 33
Ezt mindenki tudta, tavaly ősz óta, mióta az összes lényeges DB kijött...
Azért megnéztem volna a buildelést...
Szép móka lehetett...

zuzmó

Előzmény: JT (28)
Piszkos Fred Creative Commons License 1999.03.22 0 0 32
Mikorra igerik az elso hivatalos Linux SAP-ot?

No de vissza az eredeti temahoz, segitseg az atterni kivanoknak.
1, Semmi panik, sokan mondjak, hogy csak pilotavizsgaval kezdj neki, de ez egesz egyszeruen nem igaz.
2, A regi jatekaid, minden ugyanugy meni fog, ha egy kulon particiora installalod a Linuxodat. A lilo boot loadernek az elejen megmondod, hogy most a regi wines kornyezetedet akarod hasznalni, es akkor az jon. Csak az a lenyeg, hogy a linuxot installald kesobb, mert a winsux lenyomja a lilot mikozben installalod. Nem mintha nagy problema lenne visszarakni egy boot CD-vel, de akkor is idegesito.
Az ujraparticionalastol nem kell felni, ebben segit a fips. Ez ugy mukodik, hogy lefuttatsz egy defragmentalo programot a wines particiodon, ami az osszes adatot a winyo elejere rakja. Ezutan a maradek hatso helyeket a fips levagja neked , es ures hellye teszi, amire letrehozod az uj particiot, es installalod a linuxot. A wines progijaid ugyanugy megmaradtak, nem is kell ujra installalni.
Majd aztan persze ha megismered a linuxot, akkor letorlod magadtol, es oda is linuxot pakolsz, de ez csak fel evvel kesobb varhato. :-) Fips, ha jol tudom minden disztribuciohoz van, a RedHathez biztosan.
3, Kezdoknek a RedHat jo megoldasnak tunik, mert mostmar teljesen szajbaragos az installalasa. Jo, ha elso telepiteskor megalomaniasan mindent felraksz, mert ha valamit kihagysz mint kezdo, akkor szinte biztos, hogy minden proginak az a kis utility fog hianyozni :-) Ez kb 600 Megat jelent ujjabban az oprendszernek. Persze kesobb ha tapasztalt vagy, akkor csak azt telepited majd, amire tenyleg szukseged van, es akkor 40M-ig le lehet nyomni, de elsore jobb ha mindent felraksz.
4, Rogton kezdj el ismerkedni a doc konyvtarakkal es tartalmukkal. Ha nincs Unixos gyakorlatod, akkor az elejen eleg negativ tapasztalataid lesznek, amig egy kritikus hataron at nem torsz tudasban, addig nem fog tetszeni. (Igy volt ez a wines rendszereddel is, csak arra mar nem emlekszel :-) ) Tapasztalataim szerint a VI szovegszerkeszto szokta a vizvalasztot jelenteni a UNIX-al ismerkedok koreben. Aki azt megismeri es megszereti, az mar elobb utobb unixos lesz, de sokan itt adjak fel vegkepp. (Pedig nagyon jo kis szovegszerkeszto, csak hat a wines rendszerekhez szokott keznek egy kicsit furcsa. Jo ha van valaki az elso VI probalkozasodkor, aki tud segiteni, mikor mit nyomj, de ha nem legalabb a doksit nyomtasd ki elorre.

Ekezetek vannak.

Segiteseget a levlistakon mindig kapsz, nagyon jok a magyar nyelvu levlistak is. Csak tartsd be a hazszabalyaikat. (Ha nem teszed, lehet hogy csunyan elkuldenek...)

A progik instalalhatosaga. Ugyan minden megy minden alatt, egy kis trukkozessel, de a Red Hat az egyseges RPM miatt is ajanlhato, szinte minden progit megtalalsz RPM-ben, es akkor nem kell forditgatnod. Pusztan kenyelmi szempont. Igaz tobb mas disztribucionak is megvan a sajat csomagformatuma, de az RPM a legelterjedtebb, igaz RPM-et hasznalhatsz Debian alatt is, de azert a Debian nem kezdoknek valo. Ha mar guru vagy lehet hogy at fogsz ra terni.
Ha minden kotel szakad es valamirol nem talalsz RPM-et, meg mindig hasznalhatod a tar.gz-t, csak akkor valoszinuleg neked kell majd leforditani a programot.
(Azert attol sem kell megijjedni. Olvasd el a README-t.)

Egyebkent a Linux rendszer nagy elonye az, hogy MINDIG mindenrol van rendkivul boseges dokumentacio. Eleve a kiinstallalaskor tobb mega doksi kerult ki a gepedre, es meg sokkal tobb talalhato a neten. Sok mar magyar nyelven is. Es ezek a leirasok lenyegretoroek, nincs bennuk folosleges reklam duma.

Szoval jo szerencset az attereshez.

Előzmény: JT (28)
Fec Creative Commons License 1999.03.22 0 0 31
En most mar at is ternek szivesen, de hat annyira szeretek jaccani.... :-( Azt meg azzal nem lehet (sohaj)...
bnoplwk2 Creative Commons License 1999.03.22 0 0 29
OFF
JT nevu nicket most latom eloszor es azt se tudom kicsoda vagyol te. Minek a kapcsan kerultunk osszecsengesbe? Aki ram kivancsi, megnezhet a Bemutatkozas(6) topicban
ON
Előzmény: JT (28)
bnoplwk2 Creative Commons License 1999.03.22 0 0 27
Ajanlom esetleg a www.vmware.com-ot. Ha minden kotel szakad akkor futtathatsz a segitsegevel pl akar egy NT4-et is linux task-kent ;)))
Előzmény: magnetic (26)
magnetic Creative Commons License 1999.03.22 0 0 26
IGEN , én megtettem az első lépéseket és közel 80 db. PC-t fogok fokozatosan MS mentesiteni. Ha több gondom lesz vele, akkor is.
Remélem sokan teszik majd ezt !!
Legba 8-) Creative Commons License 1999.03.21 0 0 25
Az atteres elott nezz korul, hogy minden sw megvan-e, ami a munkadhoz kell. Ha megvan, akkor egy kis kirandulasnak sem rossz, a lenyeg, hogy az elindulas elso heteiben sokat fox olvasni es tanulni. Windows utan egy kicsit ugy ereztem magam mint az autotolvaj aki a sotetben veletlenul UFO-t lopott es eppen a kuplungot keresgeli benne. (De azota mar megtalaltam 8-)
Amit nehezen szoktam meg, hogy a legkisebb parancsnak is sokoldalas helpje van es tobbet tud, mint ami nekem valaha is kelleni fog. A masik ami furcsa, hogy amikor fel akarok rakni valamit, akkor mindig kiderul, hogy hianyzik valami mas, amire epul es akkor johet megint az FTP. Neha egesz sok kort kell igy futnom. Persze van olyan amit feladtam, mivel az idom nem vegtelen. Meg nemtom, hogy mikor,hol,melyik lib kell/van neki/nekem.
Egyebkent Debian-t hasznalok hand-made v2.2.1 kernellel. Kezdunk osszebaratkozni.
bnoplwk2 Creative Commons License 1999.03.21 0 0 24
OFF
Leimadkoztam Linus-nak a LinuxWorld-on elhangzott beszedet mintegy 3 hete a ZDNet-rol. 12 meganyi rilvidijo. Ottlapom nincs es nem is nagyon tervezgetem, hogy legyen. Sajnos hianyzik belolem az effele Exhibicionizmus. Aki vallalja, hogy valamelyik site-jen elhelyezne dobjon meg emillel...
ON
kerdojel Creative Commons License 1999.03.21 0 0 23
Szerintem S.u.S.E.-vel erdemes kezdeni, ha erdekel a dolog, akkor viszont ugyis megutalod , es attersz Debianra.
MGperY Creative Commons License 1999.03.21 0 0 22
a keszo-nál is lehet rendelni, én a http://www.swsbooks.hu -ról vadásztam le.

redhat: ja -ja 10 év múlva meg lehet őket fikázni h multik, meg ránőnek a piacra és azt kell csinálni amit ők akarnak lásd micro$hit :))

Előzmény: LUCzI FERencz (19)
bnoplwk2 Creative Commons License 1999.03.21 0 0 21
Haliho,
Van am Linux forum is :))
Szerintem barmelyik Disztribucio jo. En spleciel mos Red Hat-ot hasznalok, espedig azert, mert ennek hasonlit a file strujturaja leginkabb a hagyomanyos unixokehoz. Mellesleg olyba tunik, ohgy ez a disztribucio kezd "industry standard"-da valni. Akinek edes anyanyelve a legfontosabb szempont, az vegyen "suse"-t, mert azt eleg alaposan leforgattak a csomagkeszitok.
Ami Karcsu tanacsat illeti a 2.2-es kernellel kapcsolatban azert nem kell annyira komolyan venni :) Ha az altalad telepitett kernel 2.0-s, semmi bajod sem lesz, hacsak nem 2-nel tobb procis geped, vagy furtokbol allo szerverfarmod van :))))
Degeczi Creative Commons License 1999.03.21 0 0 20
www.suse.de (resellers, hungary, 2 ceg is van ha igaz)
Előzmény: LUCzI FERencz (19)
LUCzI FERencz Creative Commons License 1999.03.21 0 0 19
MGperY!
Hol lehet kapni?
Gorcsev! Ez azt jelenti, hogy a telepítők is lefuttathatók másik Linux alatt?
Ha igen, akkor miért gyűjtik külön?
Előzmény: MGperY (18)
MGperY Creative Commons License 1999.03.20 0 0 18
Most nálam is minden a linux körül forog, suse 6.0-om van + némi patch a speckó videjó kártyámhoz.

hát felrakni tényleg gyerekjáték, még angolul sem kell hozzá tudni, lévén le van fordítva telepítője magyarra, a helpek is, ugyhogy ok.
DE pl nem megy rajta az unreal, nem lehet rákattintani a setup exe-re h legyen már atari emulátorod 5 perc múlva stb.

4 cd + könyv 9.800+áfa, lusta vagyok a letöltéssel faszkodni, miután nem ment :( ja és kurva gazdag is vagyok de ez nem igaz.
van benne a egy komplett ofisz csomag (szövszer, táblázatkezelő ijesmi) tucc faxolni belőle, 3-4 böngésző, news és emil program, 4-5 ablak kezelő amiket te tudsz konfigurálni és pl. a KDE (ez a default ablakkezelője) hihetetlen jól nézni.

ajánlom mindenkinek, aki nem rest és szeret buherálni, próbálgatni és pláne tud örölni ha hangártyája müxik, függetlenül attól h 2 éjszakájába került.

sok sikert kedves mingyájunknak !

ja és van oracle for linux is !

Benjy Creative Commons License 1999.03.20 0 0 17
Mit tud a DOSLINUX?
DOS-os bongeszo,tcp/ip,modem kezeles?
Valaki hasznalta mar?
Gorcsev Creative Commons License 1999.03.20 0 0 16
Erre mintha nem válaszoltak volna:
binárisan kompatibilisek a disztribúciók, a rendszer magja (a kernel) ugyanaz, csak a körítés más.
Előzmény: LUCzI FERencz (2)
Karcsu Creative Commons License 1999.03.20 0 0 15
A DosLinuxot azért ajánlottam, mert nem kell kinyírni a korábbi dolgokat, még csak nem is kell újra partícionálni, és láss csodát, működik a Linux!
Ha a kezdőké a SuSE, mert egyszerű a telepítés, akkor a DosLinux a még kezdőbbeké, mert nem kell nulláról kezdeni.

Karcsú

Előzmény: opi (13)
division by zero Creative Commons License 1999.03.20 0 0 14
"Úgy tudom már nem is fejlesztik régóta"
A két nap az régóta? :) A legtöbb fájl 1999 márciusi.
Egyébként köszi a linket.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!