Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Luxi MFP Creative Commons License 2001.04.05 0 0 18
(az amerikai haveromnak leesett az ála, amikor meglátta, hogy MO mennyi merci és bmw van!!!).

Ez mondjuk nem csoda, az amcsiknal eleg nagy sikk a komlyabb nemet auto... cserebe itt van pl a Camaro, amit itt igencsak megneznek, ott pedig unalmas tucatauto.

Előzmény: donvito (16)
arszt Creative Commons License 1999.04.28 0 0 17
Ugye ha munka kozben az ember fia nem a Torzsasztalon mulatja az idot, akkor ... ;-)
Előzmény: McAtti (9)
donvito Creative Commons License 1999.04.28 0 0 16
AndreWWW!
Nyilvánvaló számomra is, hogy előitéletek vannak, amelyek egyrészt az irigységből és a frusztrációból táplálkoznak, másrészt a nagy büdös valóságból. Bunkók vannak itt is, ott is - tiszta sor.
Én azt írtam, hogy egy Merdzsa, vagy egy BMW, már nem is feltünő (az amerikai haveromnak leesett az ála, amikor meglátta, hogy MO mennyi merci és bmw van!!!). Na de egy 51 milás Bentley (legolcsóbbik), vagy 59 milás RR (legolcsóbbik), vagy esetleg egy 47 milás Aston Martin DB7? Az már kib@szottul feltünő!
Na eszt kerüli a hétköznapi gazdag segg, míg a bűnözőnek tök mindegy!

vito

Előzmény: AndreWWW (14)
hzolee Creative Commons License 1999.04.28 0 0 15
felhajtás a bentli miatt. az összes többinek meg milyen háza van? persze neki is. de ha autóbuzi volt, akkor úgy osztotta be a pénzét. ha nekem lenne mondjuk 70 felesleges pénzem, akkor nem 67-ből készülne a házam és 3-ból a magyar opelem, hanem fele ház, másik fele sportautó. vagy 20 ház, 25-25 egy sport és egy nem sport autó. szóval, itt az autó semmit sem jelent, az összes többi manusznak is ott a zsé, csak nem bentlire költötte hanem házra vagy másra.
Azt meg nem értem hogy mi baja a rendőröknek a ladával, az is striciautó? És milyen autóba ültél át, ami hétköznapibb a ladánál? Nem értem.. engem is örökké igazoltatnak a zsigával és még soha nem kötözködtek, udvariasak, én is az vagyok, papír el, megnéz, visszaad, viszlát. Egyszer szóltak a nyomtávszélesítés miatt.

másik dolog a bentlis manusszal kapcs.: komment a rendőrség részéről (talán kriminálisban): "több vállalkozása is volt, ennek ellenére büntetlen előéletű" - ez a szólás se volt semmi...

AndreWWW Creative Commons License 1999.04.28 0 0 14
Lehet 1,5 milkáért is 500 SEL mercit venni, ettől még nem lesz valaki bünözö.
Egyik barátomnak 7-es BMW-je van, és:
1, nem bünöző
2, nem költ rá még százezret sem (+kötelező f. b.)
3, állandóan megállítják a rendőrök
Nem sok rendőrt látthattatok, mert ha közúti ellenőrzés van, akkor minden luxusautót megállítanak, sőt a határon is darabokta szedik.

Rengetegen megengedhetik maguknak, hogy luxusautóval mászkáljanak, csak a többség szerint nem éri meg az árát.

donvito:
Nem azért nem vesznek, mert bárki lehúzná őket, hanem a hasonló előítéletek miatt amiket itt bőven olvashatsz!

McAtti Creative Commons License 1999.04.28 0 0 13
Megertem. En is vezettem a fonok nagy fekete autojat (nem a koztemetoben...). A gep remek, de ennek ellenere nagyon kellemetlen erzes volt.

Attila

oRaNGe Creative Commons License 1999.04.27 0 0 12
Abszolut egyetertek donvito-val! Akik nem vesznek ilyen autot Mo-n mert a lehuzastol tartanak azok altalaban tisztessegesen keresik a penzt. Mellesleg mar csak az autolopasok miatt is erdemes egy tisztesseges embernek kerulni a feltuno autokat. A gengszter meg azert nem felti a luxusautojat mert mindenki tudja, hogy az Ove a gep ezert az autotolvaj bandak hozza sem nyulnak. Ha pedig veletlenul vmi ismeretlen banda viszi el akkor ket napon belul visszaszerzik masik 3-4 autoval egyutt a kellemetlensegekert cserebe.

Viszont ezt a topicot olvasva megremit az a sok eloitelet amit itt latok. En gyakran vezetek tobb millios (10+ mill.) cegautokat. Az ember nem irhatja magara, hogy nem az enyem a cegem tulajdona! A sok agressziv kisebbsegi komplexusos Skodas ilyenkor kiborito!

Előzmény: donvito (8)
hrichard Creative Commons License 1999.04.27 0 0 11
Lehetséges , hogy van aki becsületes úton jutott hozá.De az bíztos ,hogy nem becsületes úton tartja fent.Manapság egy 8 milás autó fenntartása hozzávetőlegesen egy év alatt eléri az 1 milát és akkor még nem történt semmi.

"Egyebkent errol a rendrok is velemenyt mondanak: nezzetek meg az igazoltatast az ut szelen. Merdzsot, BMW-t, piros Ladat csak akkor allitanak le, ha kell nemi zsebpenz. De a csomagtartoba sosem neznek be. "

Ebben teljesen igazad van.Én 3 honapig jártam egy kölcsön kapott ladával nem volt kötelezőm néha az írataim sem voltak nálam igazoltatásnál de ez nem érdekelte a biztosurat csak az a kétezer forint amit legrövidebb idő alatt elkért.1 hete egy "hétköznapi" autót vezetek ezalatt az idő alatt kétszer ellenőrizték a csomagtartom, lekérték rádion az én és az autóm adatait még a cigit is megszagolta a rendőr amit eldobtam amikor kiszálltam az autóból.

Tessék mondani a biztosúr az biztos úr????????

X polgártárs Creative Commons License 1999.04.27 0 0 10
donvito polgártárs,
ebből a szemszögből még sohasem vizslattam a problémát, nagyon érdekes, én meg lettem győzve.

McAtti polgártárs,
Micimackó hozzászólásaiban ott van az igazság, bár egyszerűbben is lehet fogalmazni: az x milliós havi fizetés-/jutalék-/pénzkiszedéssel mozgó fejeseknek nem tart semeddig összekaparni a lóvét. + ilyenkor előjönnek ugye a zöldségesek, a brókerek, a bakárok, az ingatlanosok stb.

x polgártárs - aki suzukival jár

ui. lehet Bentley-t itthon részletre venni? :)

Előzmény: donvito (8)
McAtti Creative Commons License 1999.04.27 0 0 9
Igy van. Hogy lehetne ma, itthon tisztesseges (legalis) uton annyi penzt keresni, hogy husz milas autot vegyen valaki. Varom a tippeket: en napi 12-14 orat dolgozom, megbizoim szerint nem rosszul, sot, temamban a legjobbak kozt vagyok (es a legszerenyebb). Es egy Suzukit nem tudok megvenni. (Nem a kepessegeim hianyoznak, hanem a zsozso.) Igaz, egyszer igertek nagyobb osszeget, kulhonbol kellet volna elhozni egy motyot. Ket ilyen utbol meglett volna egy nagyobb jarmu...
Egyebkent errol a rendrok is velemenyt mondanak: nezzetek meg az igazoltatast az ut szelen. Merdzsot, BMW-t, piros Ladat csak akkor allitanak le, ha kell nemi zsebpenz. De a csomagtartoba sosem neznek be.

Attila

donvito Creative Commons License 1999.04.27 0 0 8
Nos én más szempontból látom a kérdést. Akinek van pénze,d e tisztességesen szerezte meg, az nem mer ilyen (Bentley, RR, stb.) autót venni, mert az szemet szúr valakinek és akkor azok nagyon keményen leszedik róla a pénzt. Így ezek az emberek inkább a hagyományos autók full extra változatait veszik meg, vagy ha merészebbek, akkor Merci, BMW, Jag, stb. Egy bűnöző meg egyszerűen lesz@rja az egyébb bűnözőket, mert meg tudja védeni/védettetni magát, így simán megveszi magának a Bentley-t vagy RR-t.
Ez az én véleményem
vito
Halászkirály Creative Commons License 1999.04.27 0 0 7
Ha kimész mondjuk Münchenbe, csak azt látod, hogy mindenki BMW-vel, Mercivel, Audival szaladgál, a jólszituált nyugdíjastól kezdve a tehetős egyetemistáig. Ellenben ha végigsétálsz egy pesti körúton és a hasonló típusú autókat sasolod, láthatod, hogy a volán mögött a többség borotvált fejű, hájpacni strici.
Hát ennyi csupán a különbség!
Micimackó Creative Commons License 1999.04.27 0 0 6
Ha valóban azzal küzdi le piaci versenyben versenytársát hogy jobb terméket árul, vagy valóban kisebb költséggel tudja azt előállítani (úgy, hogy nem nyomorítja meg közben az alkalmazottait, beszállítóit), akkor aláírom hogy az becsületes verseny volt. Szerintem elenyésző azoknak az eseteknek a száma amikor ez ilyen szép tisztán így van. Ha csak a reklámokra gondolok, amiknek segítségével emberek milliárdjait manipulálják és csapják be nap mint nap luxusautós becsületes, törvénytisztelő managerek, már megkérdőjelezem a verseny, és a vagyonszerzés becsületességét. A törvényesség határát súroló, de hallgatólagosan elfogadott módszerekre pedig nem is kell szót vesztegetnünk, gondolom...
Előzmény: Duda (5)
Duda Creative Commons License 1999.04.27 0 0 5
Na azert annyira nem nehez kulonbseget tenni.

Aki lanyfuttatasbol, olajszokitesbol vagy AFA csalasbol szerezte a vagyonat azert az minosegileg mas, mintha egy piaci versenyben legyozi az ellenfelet.

Ja itt a legyozest, nem golyoval a fejben kell erteni. A legyozott pedig meg mehet mashova dolgozni.

Előzmény: Micimackó (4)
Micimackó Creative Commons License 1999.04.27 0 0 4
Szerintem az autója alapján nem lehet eldönteni valakiről, hogy milyen úton jutott hozzá ahhoz a temérdek pénzhez amiből a luxuskocsit vette. Még az is lehet, hogy becsületes. És azt meg végképp ne hidd, hogy külországban minden luxus autóval járó becsületes úton jutott a vagyonához.

Mellesleg elég nehéz objektíven eldönteni, hogy mi is a becsületes pénzszerzési mód. Szerintem a legbecsületesebb (a törvény írott betűje és az általános társadalmi megítélés szerint értve a becsületest) üzletemberek is tucatszám teszik tönkre versenytársaik életét (sokszor véglegesen), teljesen törvényes eszközökkel, még talán azt sem mondhatnánk rájuk hogy etikátlanok az eszközeik. Most akkor mi van ? Ők akkor maffiózók ? Vajon becsületes úton szerezték a vagyont ? Vagy becsületes dolog mások vállakozását tönkretenni, hogy a miénk gyarapodjon, és nagyobb piacot szerezhessen ? Becsületes dolog egy árharc ? Becsületes dolog monopolhelyzettel visszaélve extraprofitot kiemelni a vevők zsebéből ? Szóval nehéz kérdés ám ez.....

vince Creative Commons License 1999.04.27 0 0 3
szerintem a hír igaz. pontosabban nekem is az a véleményem akinek ilyen luxusra telik az valahol sáros.

off én vince vagyok és nem wince. Valaki bitorolja a nevem.

Hungary01 Creative Commons License 1999.04.26 0 0 2
Je egy 1-es.

01

jeegynullas Creative Commons License 1999.04.26 0 0 1
Hmm, ezt mintha egyszer mar lenullaztam volna. Csak nem kimoderalodtam? Moderator neni, ugye nem?
Előzmény: dreyfuss (-)
dreyfuss Creative Commons License 1999.04.26 0 0 topiknyitó
Udv az asztaltarsasagnak,

Inditasnak ket idezet:

"Hogyan lehet olyasvalaki buntetlen eloeletu, aki Bentley-vel maszkal"
(forrasra nem emlekszem, valamelyik ujsagban olvastam)

"Magyarorszagon alapvetoen mast jelent Porsche tulajdonosnak lenni, mint Ausztriaban"
(Szorad Jozsef, Porsche Hungaria fonok)

Arra volnek kivancsi, mennyire tartjatok megalapozottnak azon velemenyeket, miszerint Magyarorszagon csak illegalis, vagy - jobb esetben - fellegalis modszerekkel lehet nagy penzt keresni. En ugy erzem, egyelore hatalmasak az eloiteletek, persze nem teljesen alaptalanul. Ugyanakkor viszont nagyon nem szeretem, ha csupan azert, mert lathatoan jobban el valaki, mint a tobbseg, azonnal gyanussa valik. Erdekelne, ki hogyan latja ezt a kerdest.

:-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!