Keresés

Részletes keresés

Tamás Creative Commons License 2003.06.20 0 0 100
No, a 100-at azért elviszem. :-)
Tamás Creative Commons License 2003.06.20 0 0 99
Az lényegtelen, hogy milyen módon került a tulajdonába...
Előzmény: pert1 (98)
pert1 Creative Commons License 2003.06.20 0 0 98
Ha jól emlékszem a Palotás nemigen fizetett a postabakrészvényekért, hanem a részvényekhez hasonló értékü golfpályára cserélte öket.
Előzmény: Tamás (93)
Tamás Creative Commons License 2003.06.20 0 0 97
Jaja... király vagyok. :-)))
Előzmény: Ernesto Che Tamás (96)
Ernesto Che Tamás Creative Commons License 2003.06.20 0 0 96
Érdemes-e felhozni egy ilyen négy éves, vihar- és szerververt topicot egy újabb jogerős ítélet kevéért?

http://index.hu/gazdasag/ghirek/?main:2003.06.20.&136221

Palotás Postabank-ügyben pert nyert

június 20. 14:37
[Napi Online]

Palotás János jogerősen megnyerte a Postabank-részvények ügyében az állam ellen indított pert, így az államnak 700 millió forintot kell fizetnie a vállalkozó bankpapírjaiért. Palotás 1998 tavaszán közel 34 ezer darab, tízezer forint névértékű Postabank-részvényt vásárolt, 140 százalékos árfolyamon, összesen 473 millió forintért. Miután kiderült, hogy a Postabank jóval százmilliárd forint feletti tőkeveszteséget hozott össze az évek során, a magyar állam 1998 nyarán a papírok névértékét öt forintra szállította le.
Az emiatt indult részvényesi perekben a Legfelsőbb Bíróság több jogerős ítéletben is kimondta, hogy az államnak 106 százalékon, azaz 10,621 ezer forinton kellett volna vételi ajánlatot tennie, mikor 1998-ban a Postabank meghatározó tulajdonosává vált. Az LB mostani ítélete szerint Palotásnak a részvényvásárlás idején voltak információi a Postabank helyzetéről, a befektetés kockázatos mivoltáról, így kártérítés az ügyben nem illeti meg, ám az államnak vissza kell vásárolnia tőle a papírokat 106 százalékos árfolyamon. A hétszázmilliós összeg a kamatokat is tartalmazza.

Mondhattok, amit akartok, ennek a Tamás gyereknek :-))) már megint igaza volt.

Tamás Creative Commons License 2002.10.09 0 0 95
Naaah, úgy nosztalgiából végignéztem a topicot, kaptam hideget-meleget, de csak igazam lett a végére.

;-)

Tamás Creative Commons License 2002.10.09 0 0 94
Hát lehet, hogy ez senkit sem érdekel rajtam kívül :-), de jogerősen is elégedett vagyok. :-)))

Precedens értékű ítélet a Postabank-perben

Megerősítette az állam fizetési kötelezettségét egy Postabank-részvényesek által indított perben szerdán kihirdetett felülvizsgálati döntésével a Legfelsőbb Bíróság.

2002.10.09 12:23 MTI

Ebben az eljárásban a kamatokkal együtt összesen mintegy negyedmilliárd forintot kellett kifizetnie 5 felperes részére az alperes magyar államnak, de még több tucat hasonló per van folyamatban, ahol összességében több milliárd forintot követel több száz Postabank-részvényes.

A perek előzménye, hogy amikor az Orbán-kormány egyik első intézkedéseként 1998 nyarán államosította a tb-önkormányzatokat, az állam egyúttal a Postabank többségi tulajdonosává is előlépett.

A részvényesek még 1998-ban, a gazdasági társaságokról szóló törvény többségi tulajdonosra vonatkozó konszernjogi szabályai alapján kérték a magyar államtól a Postabank-részvények korábbi, több mint 10 ezer forintos forgalmi értéken történő visszavásárlását, ám ezt az állam elutasította, illetve az értékpapírok 5 forintos névértéken történő visszavásárlására tett ajánlatot.

A részvényesek akkoriban benyújtott kerestükben 140 százalékos árfolyamon kérték a visszavásárlást, ám ezt az igényt az eljárás során 106 százalékra módosították, amit a szerdán elbírált perben eljáró bíróságok korábban már első fokon, illetve jogerősen is megítéltek.

A magyar állam jogerős ítélet ellen benyújtott felülvizsgálati kérelmét elutasító szerdai legfelsőbb bírósági döntés szóbeli indoklásában ugyanakkor elhangzott az is: a korábbi ítélet mérlegeléssel állapította meg a visszavásárlási árat, ami ebben és csakis ebben a perben, az itt feltárt bizonyítékok alapján, nem támadható.

Az elutasító felülvizsgálati döntés után továbbra is kérdéses, hogy a magyar állam folytatja-e a pereskedést a Postabank-részvényesekkel, vagy inkább a megegyezést választja. Abban az esetben ugyanis, ha a több száz további felperes követelését megítélik a bíróságok, azokat az esedékességtől számított évi 20 százalékos kamattal együtt kell megfizetnie a magyar államnak a költségvetésből.

http://www.ma.hu/page/cikk/aa/0/17687/1

-------------------

Mindazonáltal persze marhára nem örülök, hogy ez megint a mi zsebünkből ment ki.

Tamás Creative Commons License 2002.01.25 0 0 93
Engedjétek meg, kedves olvtársak, hogy elsőfokú elégedettség töltsön el :-):

Postabank-ügy: Palotás pert nyert az állam ellen
2002. január 24. csütörtök

Palotás János pert nyert a magyar állam ellen a veszteség miatt, amelyet Postabank részvényein szenvedett el. A Fővárosi Bíróság arra kötelezi a magyar államot, hogy Palotás részvényeit 10 600 forintos áron vegye meg és fizesse meg a 360 millió forintos részvényérték 1998 októberétől számított 20 százalékos kamatát - írta a Netkapu a Kossuth Rádió Krónika hírműsorában elhangzottakat idézve.
Miközben a bíróság további 18 milliós perköltséget is megállapított a Postabank többségi részvényese, az állam terhére, a bankkal szembeni hasonló keresetet elutasította. Palotás János jelezte, nem a bank rossz gazdálkodása miatt veszített a részvényeken, hanem azért, mert a bank nem tett eleget tájékoztatási kötelezettségének. Ha Palotás tudta volna, hogy a bank elvesztette a tőkéjét, nem vásárol részvényt. Az ítélet azért az államot sújtotta, mert az köteles felvásárolni a mintegy kétezer kisrészvényes papírjait. Palotás János a hatodik, aki pert nyer ily módon. Az üzletember elmondta, további 600 hasonló eljárás várható amiatt, hogy az állam öt forinton vette volna meg a részvényeket a 10 600 forintos ár helyett. Ezt a helyzetet a Posta 9 forintos ajánlata sem javította. Palotás elmondta, az állam jobban tenné, ha megpróbálna megegyezni a részvényesekkel, a sokmilliós perköltség ugyanis az adófizetőket terheli majd.

Jogi Fórum

Vélemények? Ha már előkapartam ezt a régi topicot...

Tamás Creative Commons License 2000.10.22 0 0 92
Hmmm. És vajon a mostani "politikai elitünk", kormányunk stb. miért nem rohan és pakolja vissza ezeket a dolgokat???

:-)))

Előzmény: parthus (91)
parthus Creative Commons License 2000.10.18 0 0 91
Ejnye Tamáska!

Nem tanították a szemináriumon, hogy a bizonyítási kényszer az APEH-on van, bizonyítsa be ő a független magyar bíróság előtt, hogy nem lehet havi húsz ezerből "merdzsót" és űszó medanszét fenntartani, meg különbenis öt éve küldte a Mili tánti izraelből azt a néhány milkát a merdzsóra.Dr Sárközi et.-ék annak idején ügyesen kiracionalizálták az összes törvényes számonkérési lehetőséget a jogszabályok közül a leltározási szabályzattól kezdve, a kötelező utókalkulációig, a pénztárkezeléstől a vagyonértékelésig."Talán nem véletlenül" :(!

nemmindegy Creative Commons License 2000.10.11 0 0 90
---
OFF
Tudod, ez a "mindenkinek jár - nem jár mindenkinek" dilemma hasonlít ahhoz a kedvelt akciófilm-dilemmához, hogy feláldozzunk-e egy jó embert 10 rosszal együtt, vagy hagyjuk meg mindnek az életét. Igazából a filmek hazugok, mert a valóságban valószínűleg nem tennék kockára sokezer/sokmillio ember (jó és rossz) életét EGYETLEN jó életért cserébe. Konkrétan: ha mindenki kap CSP-t, akkor BIZTOSAN minden rászoruló IS kap. Ha nem mindenki kap, BIZTOSAN lesz olyan, aki rászorulna, DE nem kap...
ON
---
A Postabankkal kapcsolatban — szerintem — a lényeg az, hogy a "nagypolitika" mindig is a közember (munkás/paraszt/polgár) ELLENÉBEN dolgozik, (viszont tapasztalatom szerint a ballib koal. idején SOKKAL SZÉLESEBB KÖRT ÉRINTŐEN — mindenki szívott —, mint a mostani alatt) a bajom pedig az (a Postabank-cirkusz kapcsán is), hogy valahogy a "coclibek" SOKKAL ERŐSEBBEN NYOMULNAK hős ellenzékiként, sokkal inkább az ő "találmányuknak" tűnik az "egészpályás letámadás" politikája, mint ahogy azt szeretnék a jelenlegi "hatalom" számlájára "terhelni". Nagyon szeretném (nem igaz, nem szeretném!!) "hallani", ahogy egy 2002-es baloldali győzelem után négy hosszú évre megszűnik minden "hörgés-sikítás" a médiában (újság/rádió/tv), esetleg NYOMOKBAN marad pár jelentéktelen kis "odamondás". Merthogy ugye akkor aztán (a média szerint) MINDEN TÖKÉLETES lesz, mindössze a (majdani) ellenzék lesz ugyanolyan tahó-barom, mint kormányzása idején. Pontosan emiatt írtam az első megjegyzésemet is.(Valahol ez olyan, mint amikor az iskolában beskatulyáznak egy gyereket, és attól fogva akármit csinál, ő lesz az osztályban a mindíg-hülye-paraszt... MINDENKI szemében!)
OFF
Valahol ehhez is kapcsolódik, ha parlamenti képviselő lennék (remélem, SOHA nem leszek), akkor mindenképpen megpróbálnék keresztülverni a törvényhozáson egy olyan törvényt, hogy SEMMILYEN iratot NE LEHESSEN titkosítani. MINDEKI vállaja a cselekedeteiért a felelősséget. UTÓPIA!! :)
Előzmény: Tamás (89)
Tamás Creative Commons License 2000.10.10 0 0 89
a coclibek ismét éktelen visítozásban törnek ki, és bírói döntéssel KÖTELEZIK az "államot" arra, hogy azonnal 106%-on vásárolja vissza a részvényeket

Nem a coclibek kötelezték az államot, hanem a bíróság kötelezi az államot, mely egy jogállamban ezt megteheti. És ugyanazon jogszabályok alapján, melyek ugyanúgy vonatkoznak coclibekre és polgárokra, Rád és rám, emberre, cégre és államra.

Ja, és a legfontosabb: ezen jogszabályokat szinte kivétel nélkül mindig minden párt frakciója megszavazta. Úgyhogy azt sem mondhatod, hogy a coclibek direkt ilyen törvényeket stb. csináltak.

Előzmény: nemmindegy (86)
Tamás Creative Commons License 2000.10.10 0 0 88
Szevasz!

A rászorultságról, meg a merdzsós "rászorulókról" csak annyit:

Ha mindenkinek jár, akkor az is, aki nem szorul rá, BIZTOSAN megkapja. Ha csak rászorultsági alapon jár, akkor biztos lesznek páran, akik felveszik úgy, hogy nincs rá szükségük, de jóval kevesebben, mint ha mindenki alapból megkapná, nem igaz?

Az meg, amit említettél a minimálbérből merdzsós rászorultakról, az utolsó szóig igaz. Erre való az APEH, nem lenne olyan nehéz ellenőrizni az ilyen dolgokat. Ja, hogy ott csak az alap nélküli premizálás megy ezerrel, meg az ellenfeleink adórendőrséggel való sakkbantartása, ja, bocs. :-)

Néha úgy érzem, hogy a mindenkinek alapból járó családi pótlék (például) nem más, mint a probléma elkendőzése. Egyébként tökéletesen egyetértek Veled mindenben. Nem értem, miért nem lehet reálisan szemlélni a dolgokat? Nem normális, hogy egy mai átlagfizetés adózás stb. szempontokból milyen terhek alá esik... :-(

állambácsi segítsen ki minket a szarból, mert a bank gonosz vezetője meglépett a pénzünkkel és ezzel csődbe vitte a bankot. PERELJÉK BE Princzet

Nem azért megy a per, mert a bank csődben van, vagy nem, hanem azért, mert az állam, mint többségi részvényes, megsértette az értékpapírok forgalmazására stb. vonatkozó előírásokat, és ezzel a többi részvényesnek (a kisrészvényeseknek) kárt okozott!

Ennek nem sok köze van a Princzhez. Egyébként újra megkérdezem, mostani kormányunk vajon miért nem vette elő a Princz bátyót???

Előzmény: nemmindegy (87)
nemmindegy Creative Commons License 2000.10.10 0 0 87
---OFF
Véleményed:
"Családi pótlék? Rászorultál - akkor megkaptad továbbra is. Nem szorultál rá - nem kaptad többé, hiszen minek. Ez a modern jóléti politika alapja. Mi a fenéért kapjon valaki családi pótlékot, ha anélkül is remekül eltartja a gyerekeit? "

Szerintem:
Teljesen igazad van, nem elég, hogy élvezte a papa-mama a dolgot, még pénzt is kapjon érte? Bezzeg az alkoholista-munkakerülő c... majdnem mondtam kicsodák, azok megérdemlik. BIZONY! Arccal a modern jóléti politika felé. Üssük a húzós lovat! Tiszta szívemből kívánom Neked, hogy legyen két gyereked (ha még nincs), legyen átlagfizetésed, és naponta szembesülj azzal a ténnyel, hogy TÚL SOKAT KERESEL, ezért Neked nem jár az a családi pótlék, ami a "merdzsós csávónak" bizony jár, mert ő alig keresi meg a minimálbért PAPÍRON. És röhögjön mindennap a szemedbe. És akkor állj oda az MSzP székház elé, és éltesd a modern jóléti politikát!
---ON

Tipikus baloldali gondolkodás: állambácsi segítsen ki minket a szarból, mert a bank gonosz vezetője meglépett a pénzünkkel és ezzel csődbe vitte a bankot. PERELJÉK BE Princzet (vagy Printz?) a részvényesek!! Vannak erre mindenféle törvények. Ja, hogy az sokáig tartana, és nem lenne olyan jó kis jobboldal-fikázó visszhangja? :)

---
Te mondtad:
"furcsa, hogy a fidesz kormányzás alatt egy csapásra a nyomorból mennyország lett..."
Szerintem ha marad a ballib koal, még mindíg a nyomorban élnénk (a te szavaiddal)

Előzmény: Tamás (85)
nemmindegy Creative Commons License 2000.10.10 0 0 86
OFF
A 60 milliósvillában lakó vállalkozó, aki minimálbéren van bejelentve, tényleg RÁSZORULT a családi pótlékra!! Bravó, liberálisok!!
A baloldal CSAK azt tudja szajkózni, hogy ha nem lett volna Bokros, akkor most nem lenne ország. DEMAGÓGIA. Most nincs Bokros, mégis "repül a dongó" :)
ON

A Postabank problémájának megoldására (hirtelenjében) felvázolok három módot:
1. NEM konszolidálja az állam, hadd süllyedjen el, hulljon a férgese. Illetékes szóvivő kiáll, és közli, hogy ezek a piacgazdaság farkastörvényei. Nos ekkor a baloldali coclib hangadók irtózatos sikítozásban törnének ki, hogy "hogy lehet ilyet csinálni a sok kisbefektetővel"

2. Az akkori döntéshozók (és rokonaik - nagymamam, unoka, feleség, testvér) vagyonát elárverezik, és abból "konszolidálják" a bankot, ha ez nem elég, akkor a kormányban, és egyéb bizottságokban AKKOR benn ülő "felelős" képviselők (plusz nagymama-unoka-feleség-testvér, magasról leszarva az alkotmányos jogokat, ahogy azt coclibék IS szokták) vagyonát is elárverezik, és kiegészítik a "konszolidációra" fordítandó összeget. Nos, a ballib oldal ekkor IS óriási sikítozásba kezd. (Talán nem teljesen alaptalanul:)

3. A kormány állami pénzekből konszolidálja a Bankot, ezek mellett felajánlja a kisbefektetőknek, A CSŐDBEN LÉVŐ BANK részvényeit átveszi 5%-on, aki akarja, élhet ezzel a legetőséggel. NEM KÖTELEZŐ. Erre persze a coclibek ismét éktelen visítozásban törnek ki, és bírói döntéssel KÖTELEZIK az "államot" arra, hogy azonnal 106%-on vásárolja vissza a részvényeket. Ekkor a coclib oldal (örülve sikerének) újabb hecckampányba kezd, ami arra irányul, hogy fikázza a kormányt hogy "Na ezt most jól megszívtátok, jobbosok, előre élvezzük, ahogy majd elsüllyedtek ebben a szószban!"

Itt az ideje, hogy a buta-tudatlan-bunkó jobboldal megkérdezze az okos-szaskértő-tévedhetetlen baloldalt, hogy "Na akkor hogyan oldjuk meg ezt a problémát?" És ekkor a baloldal közli a megoldást, pontosan ugyanazt, amit négy éven keresztül sikeresen végrehajtott: "Emeljük az SZJA kulcsokat, elvesszük a családi pótlékot, megszüntetjük az adókedvezményeket, emeljük a TB-t, emeljük a benzin adóját, emeljük a pia-cigi-stb. fogyadóját, megszüntetjük az áfamentes "termékkört", stb.stb hadd tejeljen a polgár" És ekkor a coclib oldal helyeslően bólogat :) Ez egy IGAZI SZAKÉRTŐ megoldás (És gratulál Gyulánk új villájához, Bokrosunk új Audijához stb.stb.) Olvasd Orwellt, (ne csak Lenint) hátha megvilágosodsz egy kicsinyég.

Előzmény: Tamás (85)
Tamás Creative Commons License 2000.10.10 0 0 85
vérlázítóak az ilyen és hasonló megnyilvánulások a "haladó", "népbarát" baloldal részéről

Ha már vérlázító dolgokról beszélünk... most én is tudnék sorolni rengeteg mindent amit a "polgári", "tisztakezű" jobboldal művelt, csak kissé offtopic lenne. Csak annyit: szerinted a fidesz miért tömi a pénzt most a postabankba??? Nem arról volt szó, hogy "ennek aztán már véget kell vetni"??? Ébresztő!

hogy ez mekkora hazugság volt...

A Bokros-csomagról sem alkalmas itt vitázni. Csak annyit kérek Tőled, gondolkodj el: miből van pénz??? Tudod furcsa, hogy a fidesz kormányzás alatt egy csapásra a nyomorból mennyország lett. Senki nem olyan hülye, hogy ezt a baromságot bevegye. "Megmagyarázhatatlan csodák" ugye csak a mezőgazdaságban vannak, azok is torgyán vezénylete alatt (egyébként ideje lenni píárost cserélni, milyen duma ez, hát őtorgyánságának tudnia kell, hát ő csinálta a csodát, hogyhogy nem tudja megmagyarázni? :-DDD), a gazdaságban nem.

Az a szerencséje ennek a kormánynak, hogy az előző felvállalta, hogy megcsinálja, amit meg kellett volna már 1991-ben.

Ki is juttatta olyan helyzetbe a PostaBankot, amilyenben van (volt 1998-ban)?

Nos, elő lehetne venni, hogy kik is voltak ottan vezetők? Ja, hogy külföldön vannak... és tessék mondani, miért nem indít ellenük eljárást senki? Hát azért, mert a drága fidesz is a zsebükben van... nem baj, csak a maszop meg a szadesz a sáros, a viktorék, azok neeeem... Ébresztő... senkinek nem érdeke ott bilit borogatni, vedd észre.

És különben is, mi az hogy 1998-ban? Most önt beléjük 2000-ben a kormány újabb k. sok pénzt - ezek szerint most sincs különösen jól...

esetleg (ne adja isten) ÚJRA hatalomra kerül a ballib koal. és szépen ÚJABB Bokros-csomagot lőcsölnek a nyakunkba

Igen, a ballib politikusok nyilván baromira élvezik, hogy a kényszerszülte gazdaságpolitikájuk miatt elbukják a választásokat, ja, teljesen igazad van. :-)

De most komolyan, szerinted jókedvükből ment a Bokros-csomag?

Az első kormány igazából semmit nem adott nekem, el sem vett. A második SOKMINDENT elvett tőlem, a harmadik viszont újra VISSZADTA, amit az előtte "uralkodók" elvettek. Nos, szűklátókörűen TE kire szavaznál?

Az első kormány nem csinált semmit, csak próbálta beágyazni magát a hatalomba, ergo nem csoda, hogy nem éreztél semmit.

Áruld el, a második mi mindent vett el. Családi pótlék? Rászorultál - akkor megkaptad továbbra is. Nem szorultál rá - nem kaptad többé, hiszen minek. Ez a modern jóléti politika alapja. Mi a fenéért kapjon valaki családi pótlékot, ha anélkül is remekül eltartja a gyerekeit?

A harmadik visszaadta. Hurrá. Feléljük, amit felhalmoztunk. Ezért érdemes volt szívni tíz éven keresztül. Örülök, hogy valakik örömöt tudtak okozni Neked.

ÉN szűklátókörűen arra szavaznék, aki nem áldozza fel az ÉN jövőmet az Ő jelene és vélt jövője oltárán.

Az utolsó kérdésedre...

Köszönettel, tisztában vagyok a tőzsde, meg az értékpapírpiac működésével. Csakhogy vannak bizonyos értékpapírpiaci magatartások, melyek bűncselekményt valósítanak meg. Pl. a bennfentes értékpapírkereskedelem, az árak mesterséges befolyásolása, és hasonlók. Valahol ebben a topicban lentebb már volt szó erről.

És ez az én problémám.

Előzmény: nemmindegy (84)
nemmindegy Creative Commons License 2000.10.09 0 0 84
Teljesen nyugodt vagyok, pedig vérlázítóak az ilyen és hasonló megnyilvánulások a "haladó", "népbarát" baloldal részéről, jelesül: jól elkefélnek valamit, lehetőleg minél hosszabbtávú kihatással ("mellesleg" jó nagy kussolás van az egész dolog körül), aztán mikor már "a másik oldalról" (ellenzékből) szemlélik a dolgokat, akkor megy a kajánkodás, hogy "Na ez a szemét, mocsok, népnyúzó, vérszívó kormány már megint milyen szemétséget fog elkövetni, hogy kimásszon a galibából..."
Erre csak egyetlen példa: A Bokros csomag MINDEN családi kedvezményt ELVETT a családoktól (családi pótlék, adókedvezmény stb.stb.), mondván, ez feltétlenül szükséges az ország talpraállításához. (Az egy másik topic témája lehet, hogy ez mekkora hazugság volt...) A jelenlegi kormány visszaadta ezeket a családoknak. Erre az ellenzék harcosan kiáll amellett, hogy NÖVELNI KELL a családi pótlékot... Könyörgöm, ŐK VETTÉK EL! Visszatérve az eredeti témára: Ki is juttatta olyan helyzetbe a PostaBankot, amilyenben van (volt 1998-ban)? (Lehet, hogy a zöldek? :) Csak még ők sem tudják? :) Sajnos a történelem visszafordíthatatlan, de a gonosz szívem mélyén szeretném látni annak a sok (jelenleg!) csalódott embernek az arcát, amikor esetleg (ne adja isten) ÚJRA hatalomra kerül a ballib koal. és szépen ÚJABB Bokros-csomagot lőcsölnek a nyakunkba. Micsoda sírás-rívás lesz majd (lenne) akkor... DE PERSZE NEM A HETI HETESBEN, MEG A HÓCIPŐBEN!!

A szemellenzősségről csak annyit, hogy '90-ben és '94-ben a szadeszre szavaztam, mert akkor még elhittem nekik az álszent, néphülyítő szövegüket, hogy "Ők a komcsikkal soha, semmilyen körülmények között...". Amikor a '94-es választások befejeztével közölték, hogy "Na akkor mi most összefekszünk a vörösökkel", szóval azon az estén felfordult a gyomrom tőlük. Mint minden ember, én is a SAJÁT ÖNZŐ érdekeimet nézem, amikor egy pártra leadom a voksom. Az első kormány igazából semmit nem adott nekem, el sem vett. A második SOKMINDENT elvett tőlem, a harmadik viszont újra VISSZADTA, amit az előtte "uralkodók" elvettek. Nos, szűklátókörűen TE kire szavaznál?

Az utolsó kérdésedre: NEM hatért, hanem 120-140-... %-ért. Ismered azt az üzleti alapelvet, hogy akkor kell venni, mikor mindenki elad, és akkor kell eldani, mikor mindenki vesz. Ha lenne 5-10 millióm, akkor most észnélkül PostaBank részvényt vennék, mondjuk 30%-on. Aztán szép csenben ülnők, és várnék... (Lehetetlen bizonyítani, de '98-ban, amikor 3000 pont körül mozgott a BUX, emlegettem ismerőseimnek, hogy ha lenne (most sincs persze, meg akkor sem volt) 5-10 millióm, azonnal mindenféle "nevesebb" részvényt (Mol, Matáv stb.) vettem volna. Lehülyéztek, hogy "Csődbe megy az ország, hát nem látod?" ... Na látjuk... A lényeg: NEM KÖTELEZŐ eladni 5%-on

Üdv
"Tényleg nem mindegy..."

Előzmény: Tamás (83)
Tamás Creative Commons License 2000.10.09 0 0 83
Nem kell idegeskedni, attól nem lesz igazad.

Egy szóval nem mondtam, hogy minden rosszért a mostani kormány a hibás, ennél azért normálisabb vagyok. Nem úgy, mint egyes szemellenzősök, akik minden, kedvenc kormányukat ért kritikára azt kezdik üvöltözni, hogy bezzeg az előző kormány...

Arra azért felhívom a figyelmedet, hogy a mostani kormány lassan ugyanannyit öntött ebbe a bilibe (gy.k. Postabank), mint az előző. Csak szerintem kicsit más indokkal. Annak idején az volt a cél, hogy ne omoljon össze a bankrendszer (ami esélyes volt, ha a második legnagyobb bank tönkremegy), míg most nem tudom, mi. Csak érdekes, hogy hirtelen milyen fontos lett ez a bank az újabb kormánynak is. Na, mindegy, erről úgysem foglak meggyőzni.

Azért annyit még engedj meg: ha az állam 5 forintért vásárolja fel a részvényeket darabonként, szerinted a tőzsdén az anyomorult papír mennyit fog érni? Aki nem adja el az államnak 5 forintért, az majd eladja a tőzsdén hatért???? Legyél reális, jó?

Nem mindegy.

Előzmény: nemmindegy (82)
nemmindegy Creative Commons License 2000.10.09 0 0 82
Valóban, kedves Tamás, minden rosszért KIZÁRÓLAG a mostani gonosz, náci, szélsőjobbos kormány a hibás! A szadesz-maszop koal. maga volt a megtestesült jóság! A Postabankot pedig SZEMÉLYESEN az Orbán-Torgyán páros vitte a víz alá... Igazad van, a te szemszögedből a dologhoz TÉNYLEG SEMMI KÖZE az előző kormánynak. Add át forró üdvözletemet a titkárelvtársaknak, ha legközelebb szemináriumon veszel részt...

Márészt NEM PÁRTHATÁROZATBAN RÖGZÍTETTÉK, hogy kötelező eladni 5%-on, és aki nem adja el, azt viszik az Andrássy útra hajnali kettőkor. Persze vannak olyanok, akiknek mindegy, hogy mi az indok, csak lehessen fikázni a jelenlegi koalíciót.

Előzmény: Tamás (74)
parthus Creative Commons License 2000.10.08 0 0 81
Kedves Tamás!

Csá, jó éjt!
Párthus

Tamás Creative Commons License 2000.10.08 0 0 80
A Kunos-Kovács ügy és a Tocsik ügy bírájára céloztam

Na igen, a Kunos-Kovács ügy eredeti bírójáról, illetve lecseréléséről hallottam érdekes híreket. A tocsiknál meg tényleg nagyban visszaverték az ügyet elsőfokra, de nem kizárt, hogy ugyanaz az ítélet szülessen.

ha valakiről pl az adóhivatal bebizonyítja

Na, pont ez a lényeg, ha már adóeljárás indult ellened, akkor Te is bőszen bizonygatsz, csak hagyjanak békén. :-) Akár magamtól is adok bármilyen vagyonnyilatkozatot, ha kell, csakhogy minden nélkül nem kell, és szerintem így van ez jól.

szerinted lenne bíróság aki nekem adna igazat :), vagy ez csak a palotás és elvbarátai tehetik meg

Hát, a fene az ilyenekbe. Ha nem tudod bizonyítani, akkor nem. Ha igen, akkor igen. Tudom, menjek a fenébe, könnyű azt mondani... :-))) Ott van a probléma, hogy miért csak palotás és elvbarátai tudják csak megtenni?

Pont az a jó most, hogy nem csak palotás és elvbarátai tudják esetleg visszaszerezni a pénzüket. Bár úgy gondolom, sokan még így is áron alul adták el a részvényeiket azoknak, akik tudták, gondolták előre, hogy ér az majd többet is. :-( Mondjuk ők a rizikót vállalták, mi van, ha mégse.

A Posta Bank egy szétrabolt bank volt, a részvényeinek értéke az elolvadt saját tőke/részvény db szám, ami ugye cc 5 Ft/db, azonkívül magánbank

Igen. Aztán a kormány mégis megszerezte magának. Most mégis beleöntenek újabb 150 milliárdot. Ugyanazt csinálják vele, mint az előző kormány. Vajon miért?

Magánbank? Egyre nagyobb állami részesedéssel? Ráadásul pont az állam tulajdonosi helyzete miatt teheti meg, hogy ennyit kínál a részvényekért.

egész egyszerűen a bírói kar nagy része szakmailag, más része erkölcsileg alkalmatlan a feladatra, a másod fok ill. a LFB. egy része pedig "csak erkölcsileg"Ha pl. a magyar műszaki gárda ilyen gyalázatos minőségű lenne egy ép épület, híd sem lenne az országban

Egyetértünk. Vagy ugye mi lenne, ha az építészek úgy dolgoznának, mint a programozók? Egy harkály romba dönthetne egy egész várost. :-))))

Jó éjszakát, picit késő van már...

Előzmény: parthus (79)
parthus Creative Commons License 2000.10.08 0 0 79
Kedves Tamás!

A Kunos-Kovács ügy és a Tocsik ügy bírájára céloztam.
Olaszországban pl. még egy robogónyi gyarapodást is be kell vallani.
Ugyanilyen súlyú kérdés a bizonyítási kényszer, ha valakiről pl az adóhivatal bebizonyítja, bevallott jövedelme messze nem felel meg az életvitelének (nagyságrendileg) miért nem fordul meg a bizonyítási kényszer. Palotás néhány éve a felesége helyett ment gyes-re..Mellesleg pl. nekem is van Philaxia részvényem, ma a felét éri mint amikor vettem, a menedzsment is hamis mérleget készített, szerinted lenne bíróság aki nekem adna igazat :), vagy ez csak a palotás és elvbarátai tehetik meg. A Posta Bank egy szétrabolt bank volt, a részvényeinek értéke az elolvadt saját tőke/részvény db szám, ami ugye cc 5 Ft/db, azonkívül magánbank volt, amit Hormon Gy ék és VIP-es társai újból és újból feltőkésítettek, hogy ismét ki lehessen rabolni (szegény viszkis,így kell ezt csinálni, meg mint Kunos)Nos ennek a banknak a magán részvényesei egyszerűen rossz befektetést csináltak ( mint én a Philaxiával), de semmi alapja nincs a döntésüket másokkal megfizettetni.
A magyar bíróság alsó foka kritikán aluli, sorra születnek a törvényességi okok miatt visszadobott perek (csillagszemű juhász), egész egyszerűen a bírói kar nagy része szakmailag, más része erkölcsileg alkalmatlan a feladatra, a másod fok ill. a LFB. egy része pedig "csak erkölcsileg"Ha pl. a magyar műszaki gárda ilyen gyalázatos minőségű lenne egy ép épület, híd sem lenne az országban (lsd bunkó műszakiak)

Tamás Creative Commons License 2000.10.08 0 0 78
Kedves parthus!

A bíróság jogot szolgáltat, nem igazságot, válaszod első részével megcáfolod a másodikat

Ismétlem, Te kérted, hogy olyan pereket soroljak, ahol a másodfok ugyanarra a döntésre jutott, mint az elsőfok. Én csak erre válaszoltam.

Bánónak nincs igaza

A peranyag és a körülmények ismerete nélkül ilyen kijelentésre jutni elhamarkodottság. Én végigültem a tárgyalást, de ez most nem ide tartozik.

A másodfok nem az utólsó,mind ahogy a metró perben is van egy két kör még

Nem tudok róla, hogy a magyar igazságszolgáltatás háromfokúvá vált volna. Talán az lehetett volna, ha a polgári kormány nem fúrja meg az ítélőtáblákat, de hát ez megint nem ide tartozik.

A metróperben a kártérítési per másodfokú tárgyalása van még hátra, aztán vége. Amit légy erős, a kormány el fog bukni. És ezt nem azért írom, mert azt szeretném, hanem azért, mert jogászként látom, hogy a kormány hol rontotta el. Még az előző, a megállapítási perben. És nem azért, mert a bíró hülye.

Azért az mindenesetre engem felháborít, hogy a sajtó rendre csak akkor tudósít egy perről ha első fokon ugyanaz a lassan közismertté válló pimitív bírónő által elkövetett justizmordok kedvezően alakulnak...

Engem is. Egész pontosan melyik ez a bírónő?

Engem inkább az háborít fel, hogy a mindenkori kormány nem becsüli meg pl. anyagilag a saját ügyészségét (ezért eredménytelenek), viszont nagy pénzeket fizet ki a haver-ügyvédeknek, akik aztán ennek ellenére elszúrják a dolgokat.

a legtöbb demokráciában bevett vagyonnyilatkozat

Melyik országokban vagyok köteles csak úgy vagyonnyilatkozatot adni?

Az elmaradt rendszerváltás miatt az alsó fokú bíróságok hemzsegnek a tehetségtelen, alulképzett,konyhajogászoktól, vérbíráktól és szemérmetlen korrupt tesóktól.

Hmmm. Pillanat. És mi van az előző rendszerben a "felső fokú" bíróságokra feljutott bírókkal? Azok jobbak? Pedig ők jobban benne voltak az előző rendszerben, sőt, ott tanultak. Ezek szerint a bolsik alatt jobb volt a jogi oktatás? Nem gondolod, hogy ez a mondat nem igazán logikus? :-)

Tény, hogy a bíróságokon hatalmas mennyiségben állnak rendelkezésre az általad felsoroltak, de ennek más okai vannak, sajnos.

Előzmény: parthus (77)
parthus Creative Commons License 2000.10.08 0 0 77
Kedves Tamás!

A bíróság jogot szolgáltat, nem igazságot, válaszod első részével megcáfolod a másodikat, Bánónak nincs igaza, a részvényesek elvesztették a pénzüket.A másodfok nem az utólsó,mind ahogy a metró perben is van egy két kör még, talán ott lesz értelmes jogtudós is nem csak olyan aki a zsebből kandikál ki.Lassan a magyaroknak a szeme sem rebben a mértékegységgé váló egy tocsiknyi aljasságokra.Azért az mindenesetre engem felháborít, hogy a sajtó rendre csak akkor tudósít egy perről ha első fokon ugyanaz a lassan közismertté válló pimitív bírónő által elkövetett justizmordok kedvezően alakulnak a jelenlegi áldatlan állapotokért felelős tolvaj, egykori apparátcsikoknak és újdonsült milliárdosoknak.Nevetséges, hogy a legtöbb demokráciában bevett vagyonnyilatkozat csak a köztisztviselőkre lesz érvényes, mindenki más esetében alkotmányellenes.
Az elmaradt rendszerváltás miatt az alsó fokú bíróságok hemzsegnek a tehetségtelen, alulképzett,konyhajogászoktól, vérbíráktól és szemérmetlen korrupt tesóktól.

Tamás Creative Commons License 2000.10.08 0 0 76
Na, úgy tűnik, tisztába kell tenni a dolgokat.

Te perekről beszéltél, arról akartál hallani, én azokat soroltam.

A Bánó az általa a TV ellen indított pert első- és másodfokon is megnyerte. Felhívom a figyelmedet arra az egyszerű tényre, hogy Magyarországon a SONY nem hatóság, ergo bizonyítóereje nulla. A bíróság is magasról tett rá, hogy egy magáncég mit mond, helyesen. Mellesleg a pernek nem ez volt a témája, de ismétlem, Te akartál pereket, ahol a LB nem kaszálja el a Fővárosi Bíróságot. Na, tessék.

Úgyhogy a Bánó-ügy tökéletes példa a Te kérdésedre.

Engem speciel nem a Palotás érdekel, sőt, a Palotás rohadtul nem érdekel, sőt, tessék rábizonyítani a vesztegetést, vagy akármit, aztán rohadjon a sitten, ha jár neki. De. Rengeteg kisrészvényes van ebben az országban, akikkel iszonyatos módon (és minden lelkiismeret-furdalás nélkül) szúrt volna ki imádott polgári kormányunk.

Szerinted ők megérdemelték? Ők bűnösök? Tehetnek róla? Tehetnek bármiről?

Ha erre válaszolsz, próbálj nem lesüllyedni speaker szintjére (aki ismét konvergál a mínusz végtelenhez), jó? Kösz. :-)

Előzmény: parthus (75)
parthus Creative Commons License 2000.10.08 0 0 75
Kedves Tamás!

A Bánó ügy rossz példa, mindenki tudja, a Sony bebizonyította,hamisítás történt, kár muszterolni, mindenki látta, hogy izzadt Bánó...
Ami a Palotás féle ügyeket illeti, arról mi a véleményed, hogy a PB finanszírozza meg egy cég megvételét mondjuk 1 Mrd forinttal,(mert az értékbecslés szerint ennyit kóstál) aztán mikor Mr Palotás testvér megveszi az ingatlant, némi elbocsátások után visszavásároltatja kettőért.Amikor pedig a hasonló előnyös üzletek miatt a saját tőke elovad perel a gyakorlatilag értéktelenné vált részvények miatt, na ez már pofátlanság és a magyar nép arcul köpése, a hatezer évesek részéről!

Tamás Creative Commons License 2000.10.08 0 0 74
nemmindegy,

Ha nem tudod, miről van szó, minek szólsz be? Ennek a dolognak semmi köze az előző kormányhoz! Nézz egy kicsit utána annak, amiről beszélünk, jó? Aztán gyere vissza...

Előzmény: nemmindegy (63)
Tamás Creative Commons License 2000.10.08 0 0 73
Kedves parthus!

Volt. Ld. metróper, Bánó-per, és még kismillió egyéb olyan per, amiről nem olvashatsz az újságban.

Részvényeken bukni is lehet, na ja. De ha valaki manipulál a részvények értékével, hogy aztán nyerjen rajta, az kérlek szépen, bűncselekmény. A Btk.-ban rálelsz.

És itt a kormány 5 azaz öt forintot kínált olyan részvények darabjáért, amelyek akkoriban 10.000.- körül jártak. Mindezt miért? Találd ki.

Előzmény: parthus (72)
parthus Creative Commons License 2000.10.07 0 0 72
Kedves Asztaltársak!

Csak egy kérdést tennék fel: volt már olyan ítélete a Fővárosi Bíróságnak ami másodfokon vagy a LFB előtt is megállt volna. Egyébként pedig egy kapitalizmus félében a részvényeken bukni is lehet, feltéve, hogy nem egy bizonyos tulajdonosi körhöz tartoznak :).

geszthi Creative Commons License 2000.10.07 0 0 71
Es vajon miert nem ul o is elozetesben? Netan nem csak elvtars volt o hanem polgar is rendesen?
Előzmény: nevtelen (61)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!