Keresés

Részletes keresés

cewill Creative Commons License 1999.06.05 0 0 17
Nem értem a problémát!
Az Audi gyárnak van egy gyenge biztonsági szolgálata.Ez szerintem nem kormányzati ügy.A feneküket ne törölgessük ki?
Szipogva panaszkodni....?
Ezennel felajánlok egy db LAKATOT!
A vagonok fegyveres kisérete kifele
régi gyakorlat a németeknél szerintem csak megszokásból teszik!
WolF Creative Commons License 1999.06.05 0 0 16
Sziasztok!
Kedves The Dark One!

"En nem azt mondtam, hogy mashol nem lopnak, hanem azt, hogy mashol ilyen pofatlanul es ilyen nagy mertekben nem lopnak. "

Dehogynem. Ez mindenhol igy megy, ha ekkora a haszon, es talalnak kiskaput, akkor ellopjak.

"de mi az, ami kesztet egy ekkora ceget, hogy ilyen eszkozoket kenyszeruljon
hasznalni? Ezzel van problemam."

Ezzel nekem is, egyetertunk. Ezzel ugyanis azt jelzik, hogy egyebkent a rendorseg nem hatekony, ha nem hatnak rajuk egy kicsit fentrol... Es ez tenyleg elkeserito.

"Igen, minden szallitmanyt kell orizni. No de fegyveres orokkel? Vegig a celallomasig? Egy olyan vonatot, amely nem all meg utkozben sehol?"

En nem latok ebben semmi kulonoset ilyen ertekes szallitmanynal. A biztonsagba befektetett penznek aranyban kell allnia az aru ertekevel.

De mondom, a lenyeget, a rendorseg tehetetlenkedeset tekintve sajnos egyet kell ertsek.

Bye!

WolF

Előzmény: The Dark One (3)
The Dark One Creative Commons License 1999.06.04 0 0 15
K. aztamindenit

Azert az "igyekszunk felszamolni....fel fogjuk szamolni....mindent megteszunk hogy....stb." -megha nem is igaz- meg mindig sokkal kisebb hazugsag es demagogiaszagu duma, mint a "mar felszamoltuk".

Előzmény: aztamindenit (8)
Trebitsch Creative Commons License 1999.06.04 0 0 14
Kedves aztamindenit,

ne aggódj: NICK majd az állítását alá fogja támasztani valamilyen megbízható adattal, táblázattal, grafikonnal....
Tudod, ahogy mindig szokta.

Előzmény: aztamindenit (13)
aztamindenit Creative Commons License 1999.06.04 0 0 13
Kedves BaSand!
Köszi az oldalt, nem tudtam róla, de NICK és aztamindenit nem tudják felhasználni piciny vitájukban, mert NICK azt írta, hogy "tavaly óta". Azaz 1999-ben :(

Kedves RAF!
Igen, rajtam is számon lehet kérni adatokat.

Előzmény: BaSand (12)
BaSand Creative Commons License 1999.06.04 0 0 12
RAF Creative Commons License 1999.06.04 0 0 11
Ez rád is vonatkozik! Statisztikai adatok?
Előzmény: aztamindenit (10)
aztamindenit Creative Commons License 1999.06.04 0 0 10

Statisztikai adatok?
Előzmény: NICK (9)
NICK Creative Commons License 1999.06.04 0 0 9
Igen.Manapság csak a bűnözéssel találkozni.Jócskán növekedett tavaly óta.
Előzmény: aztamindenit (8)
aztamindenit Creative Commons License 1999.06.04 0 0 8
K. TDO!

A szervezett bűnözés sajnos nagy probléma, Gyula és Kuncze négy éven át havonta elmondták, hogy felszámolják. Ehhez képest ilyen mértékű VERBÁLIS küzdelemmel nem találkozni manapság.

Előzmény: The Dark One (-)
aztamindenit Creative Commons License 1999.06.04 0 0 7
Kedves peta!

Régen olvastam ilyen őszinte hozzászólást az indexen!

Előzmény: peta (4)
Duda Creative Commons License 1999.06.04 0 0 6
Miert ne? Inkabb el kellene kuldeni ezt a levelet az audi fonokenek, meg a gyori rendorsegnek is.
Előzmény: Tamás (5)
Tamás Creative Commons License 1999.06.04 0 0 5
Legalább ne írnád le ilyen pofátlanul, hogy hogy dogoztok!

:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Előzmény: peta (4)
peta Creative Commons License 1999.06.03 0 0 4
T. Dark One!

Tavaly volt szerencsém három hónapig Györben, az Audinál szakmai gyakorlatomat eltölteni, és már akkor is hallotam, hogy fogynak egyes alkatrészek. Egyébként a legkönnyeb úgy kilopni dolgokat, hogy selejtezéskor (ami hetente háromszor van, legalabbis tavaly meg így volt) kiselejtezik a hibátlan alkatrészeket, a "selejtet" átvevö már eleve félrerakja (magam is láttam ilyet jónéhányszor), és müszak végén a többi selejttel együtt, de pl. becsomagolva és legalulra rakva simán ki lehet vinni a gyárból.
Nekem is van egy-két súlyosabb souvenir, emlékbe...
Még akár komplett motort is. A kapunál csak súlyra nézik a rakományt, plusz-minusz 100 kg simán belefér.
Kocsit, azt már húzósabb lopni, csak a MÁV-tól lehet megfújni, mikor már gyáron kívül van, pl. a rendezö pályaudvaron. Vagy Hegyeshalomnál, ha megállítják valamilyen ürüggyel a vonatot.

Söt, tavaly az Opelnél is hasonló buli volt, valakinek feltünt, hogy Szentgothárd és környékén egyre több Lada jár Opel motorral... Akkor ott sok munkást ki is rúgtak.

The Dark One Creative Commons License 1999.06.03 0 0 3
K. WolF

Lehet, hogy tulzas. De alljunk mar meg egy percre. En nem azt mondtam, hogy mashol nem lopnak, hanem azt, hogy mashol ilyen pofatlanul es ilyen nagy mertekben nem lopnak.
Gondolj csak bele egy pillanatra, hogy mekkora _iszonyatosan nagy_ problemat kell hogy jelentsen a lopas egy olyan hatalmas nagy ceg szamara, mint az Audi (ill. Volkswagen), hogy azon gondolkodjon, hogy kivonul a piacrol. Bar belatom, hogy ezt valoszinuleg tenyleg a politikai nyomasgyakorlas erdekeben kozolte (amivel mellesleg egyetertek, illetve legitim eszkoznek tekintem), de mi az, ami kesztet egy ekkora ceget, hogy ilyen eszkozoket kenyszeruljon hasznalni? Ezzel van problemam. A mertekekkel.
A Magyarsagot azert hoztam ide (belatom kisse "eros"), mert ezt egy nemzeti szinten szegyelendo dolognak tartom ami itt megy.

Az orzesrol:
Igen, minden szallitmanyt kell orizni. No de fegyveres orokkel? Vegig a celallomasig? Egy olyan vonatot, amely nem all meg utkozben sehol?

Es kulonben is, ebben nem az a legszomorubb, hogy az Audi mit-hogyan szenved ossze, hanem az, hogy ez a (kormanyzati vagy rendorsegi szinten - mindegy) laissez faire hozzaallas mindenhol uralkodik, az egesz orszagban.

A tetlenseg, a dekadencia az egig buzlik.

Előzmény: WolF (2)
WolF Creative Commons License 1999.06.03 0 0 2
Sziasztok!
The Dark One: "Rettenetesen eg az arcomrol a bor amikor ilyeneket olvasok. A lopas ugy latszik a Magyarsag vereben van, nem csak politikai szinten."

Nekem se tetszik, de azert ez tulzas... Ne mondja mar senki, hogy mashol ha lehetoseg van ra, nem lopnanak el ugyanigy ilyen nagyerteku dolgokat... Van valami res a biztonsagi halojukon (esetleg belso ember is benne van). Na es? Hogy jon ide egesz Magyarorszag?

"Mit gondolhatnak kulfoldon rolunk az invesztorok??? Fegyveresen biztositott aruszallito vagonok??? Professzionalis
biztonsagi rendszerek??? Egy az egyben balkani korulmenyek."

Fenet. Ekkora erteku aruknal elemi dolog, hogy oriztetni kell. Mindenhol a vilagon. Ez a szoveg a kivonulasrol csak nyomasgyakorlasi-kiserlet a kormanyra, hogy parancsoljanak mar ra a helyi rendorokre...

"A kormany meg mit csinal? Puffogtat. Durrogtat. Frazisokat."

Ebben viszont sajnos igazad van... Ezert alkalmaznak nyomasgyakorlast, mert anelkul nem erdekel senkit...

Bye!

WolF

Előzmény: The Dark One (-)
Tamás Creative Commons License 1999.06.03 0 0 1
Kormányszinten a gyár helyett ország értendő...
Előzmény: Tamás (0)
Tamás Creative Commons License 1999.06.03 0 0 0
Ez tényleg szégyen, hiába, a "tiéd a gyár, magadnak lopod szét" mentalitást nem könnyű kiírtani...
Előzmény: The Dark One (-)
The Dark One Creative Commons License 1999.06.03 0 0 topiknyitó
Most neztem at a nettora, nezzetek csak meg mit talaltam :

"Audi gyár a magyar kormány segítségét kéri

Az elmúlt hónapokban nyolc Audi TT Coupét loptak el az Audi Hungária Kft.-től. Az alap felszereltségű csúcsmodell több mint 10 millió forintba kerül, Magyarországon ebből a típusból még kevés van forgalomban, feltehetően a lopott autókat külföldön értékesítették. A gyárban szigorú biztonsági
intézkedéseket vezettek be, a biztonsági őrök munkáját elektronikus figyelőrendszer segíti, az autókat szállító vasúti szerelvényeket fegyveres őrök kísérik Győrtől Ingolstadtig. A szigorúnak vélt ellenőrzési
rendszer átvizsgálása sem derített fényt arra, hogy a gyárból vagy a vasúti konténerekből lopták el az autókat. Az eltűnt TT Coupék miatt a gyár még nem tett feljelentést a győri rendőrkapitányságon. Vettek viszont már őrizetbe bűnözőket azért, mert a szállításra váró autókból kiszerelték a majdnem negyed millió forintot érő hifi berendezést, amelyeket a fekete piacon 30 - 40 ezer forintért árultak. Volt arra is példa, hogy sebességváltókat, és komplett motort is elloptak a gyárból. Lőre Péter, a Kft. kommunikációs igazgatója elmondta, hogy az elmúlt másfél évben több száz millió forint értékű alkatrészt, berendezést tulajdonítottak el a gyárból. Szerinte a nagymértékű lopásokat szervezett bűnözői csoportok követik el, ezért is kért segítséget a németországi konszern a magyar kormánytól.
Hozzátette, hogy az Audi ingolstadti központjában aggodalommal szemlélik Magyarország kriminalisztikai helyzetét, és emlékeztetett Jürgen Gebhartnak, az Audi Hungária Felügyelő Bizottsága elnökének a társaság közgyűlésén tett kijelentésére, miszerint ha a bűnözési helyzet nem javul, az Audi fontolóra veszi magyarországi fejlesztéseinek folytatását."

Rettenetesen eg az arcomrol a bor amikor ilyeneket olvasok. A lopas ugy latszik a Magyarsag vereben van, nem csak politikai szinten.
Mit gondolhatnak kulfoldon rolunk az invesztorok??? Fegyveresen biztositott aruszallito vagonok??? Professzionalis biztonsagi rendszerek??? Egy az egyben balkani korulmenyek.

A kormany meg mit csinal? Puffogtat. Durrogtat. Frazisokat.
"A szervezett bunozest mar felszamoltuk"

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!