Keresés

Részletes keresés

_kitsilatzi Creative Commons License 6 órája 0 2 219452

AOTD on

 

Om - Advaitic Songs
Jó kis zen zene. A repetitív részekről a Tool, a szívfájdítóan keserves vonósokról a Winds önreflexiója ugrott be. Annak idején elég sokat hallgattam a lemezt, kicsit furcsállom is, hogy nem listáztam, mert ha nem is örök kedvenc, de azért eléggé kedvelem. Nagyon átjön az aura, az a fajta meditatív hatás, amit például a drone doomban nem tudok megérteni. A vonósok biztos állat módon búghatnak vinylen. Szép zene. Jó lenne majd egyszer áttolni a teljes diszkót. A God is Good borítója és címe nagyon beragadt az agyamban, de zeneileg nem emlékszek semmire belőle. 8/10

 

Message - From Books And Dreams
Azt hittem, hogy ezeknek az első lemezét listáztam én is, de ahogy nézem, azok a hetvenes évekbeli németek Messengers néven futottak, nem a Message-en. Az egészen biztos, hogy a Kadavarnak kurva nagy hatásuk lehetett ez a banda, mert a Dreams And Nightmares énektémái között tekergő riffek gyakorlatilag mintha egy az egyben valamelyik korai Kadavar-nótából származnának. A Sigh némileg fifikásabb szerkezetű, de nekem ott is a berlini szakállasok sziluettje villant fel. A lemez vége felé egy kicsit már elvesztettem a fókuszt, pedig az sem rossz, de valahogy nem nagyon lóg ki felfelé a korszak brutálisan erős átlagából. Nem rossz lemez, párszor áttoltam már mióta kipörgött, és fogom is még hallgatni. Osztályozós kedvemben vagyok: 8/10

 

AOTD off

Alternative Thor Creative Commons License 10 órája 0 3 219451

EFB

 

Henrik Palm - Nerd Icon

Gátlástalan száguldozás különböző stílusok között. Egyfelől hallatszik, hogy HP az In Solitude-ban játszott, másfelől ez nem jelent semmit, mert van itt űrrockos szintibugyogás, 80-as évekbeli rock/metal, pop, prog. rock, posztpunk, gótika, sok minden. Egyszer-egyszer recsegős szaxofonszólók borítják fel az egyébként sem nagy fegyelmet. Az előző szólólemezének eklektikus útvesztőjéből én nem találtam a kiutat, itt viszont a fogósság rendet tesz a káoszban. Messze nem EFB, sokadszor hallgatom, és már most tudom, hogy nagy reményekkel néz az év végi listázás elé.

Alternative Thor Creative Commons License 17 órája 0 4 219450

AOTD on

 

Om - Advaitic Songs

Ugyanaz, mint az Enslaved: annak idején többször végigment - nem utolsósorban az itteniek dicséretei miatt -, most újra megpróbáltam, és nem az volt, hogy atyaúristen, mi ez, de ez sem nyert. Pedig örülnöm kellene, a stoner nem tartozik a kedvenc stílusaim közé, így viszont, keleti filozófiával és zenével átitatva valamivel érdekesebbnek hangzik. Amikor vonósokat kísér a ritmusszekció, akkor kedvenc amerikai avantgárdistámra, a Giant Squidre is emlékeztet, csak az jobb, izgalmasabb. Hamar rájöttem arra is, miért nem tetszett soha igazán az Om. A szokásos mániám: zavar a jó énektémák hiánya. Nem is ének ez, inkább csak beszédszerűség. A sok akusztikus hangszer miatt amúgy nagyon szépen szól a lemez. 10/6-nál nem ér többet nálam.

 

AOTD off

Előzmény: divaoni01 (219448)
klogg Creative Commons License 19 órája 0 4 219449

AOTD on

 

Om - Advaitic Songs

Hindu filozofista valamiféleség, csellóval, szitárral, zongorával meg egyebekkel, ami nyomokban itt-ott stonert is tartalmaz. Hát ha valami, ekkor ez legalább egyedi. Hogy jó-e, az más kérdés. Van ilyen vallásos révület benne, amit én sosem értettem, az ilyen tudatszintek elérésére totál alkalmatlan vagyok. De hazudnék, ha azt mondanám, nem kötött le. Az utolsó szám különösen szép volt. Nem ez volt életem legértelmetlenebbül eltöltött 44 perce. 7,5/10

 

AOTD off

divaoni01 Creative Commons License 20 órája 0 1 219448

Hát, ez nekem nem jött be (psych stoner doom léte ellenére sem), de a rend kedvéért berakom, hátha valakinek több affinitása lesz hozzá.

 

 

 

nscatto1 Creative Commons License 29 órája -21 0 219447

Az egyik kedvenc albumom tőlük:

 

Nile - Amongst the Catacombs of Nephren-Ka

 

https://www.youtube.com/watch?v=b5rs-3RcBCk&t=1339s

 

Pedig ez is előző évezred, de semmit nem kopott azóta, egyszerűen pusztító:) Pedig akkor még nem is Kollias, hanem Pete Hammoura dobolt, aki zenekari  szinten azóta kis túlzással nem is létezik, pedig van bőven oktatóvideója a jutubon. Kevés ilyen időtálló zene van, ami nem hangzik mai füllel unalmasnak, fáradtnak - lassú ugye nem lehet - elcsépeltnek, de ez köztük van. 

klogg Creative Commons License 1 napja 0 4 219446

EFB

 

Sebastian Bach - Child Within The Man

Erőt vettem magamon, de csak azért, mert az előzetes dalra, amit hallottam még hónapokkal ezelőtt, azt írtam akkor: “semmi extra, mégis jólesően rendben van”. Na, ez tulajdonképpen az egész lemezre igaz. Jobb, mint amit egy egy ilyen egykori, levitézlett rokkhuszártől várnék. Egy szólólemezét se hallottam eddig a csávónak, de az ötből jelenleg magasan ez áll a legjobban a RYM-on (oké, friss, megy az majd még lejjebb).. Nekem az olyan sötétebb dalok tetszenek, mint pl. a (Hold On) To The Dream, de itt-ott belehallom az AIC-t is az anyagba, a Hard Darkness-t meghallva szerintem Jerry Cantrell már írja is a számlát. A borító iszonyatos, ha az mutatná a színvonalat, messze menekülnék. De az egyszeri metálos se hallgatna bele az alapján, ha betévedne egy lemezboltba és meglátná. Pedig mondom, teljesen korrekt anyag.

Törölt nick Creative Commons License 2 napja -10 0 219445

Szerintem te buzi vagy.

Előzmény: NohomoNorbi (219444)
NohomoNorbi Creative Commons License 2 napja -12 0 219444

Amikor anno dominó 1976-ban kilőttek az űrhajóval, és a Nap megkerülése volt a küldetésem, a Földre történő visszatérésem során én is összeszedtem néhány traumát. Meglepő lehet, de a homoszexualitás nem volt köztük. Akkor még nem létezett thrash metal, sem trash metal, de úgy emlékszem, még speed metal sem.

Előzmény: nscatto1 (219441)
nscatto1 Creative Commons License 2 napja -21 0 219443
Előzmény: nscatto1 (219442)
nscatto1 Creative Commons License 2 napja -22 0 219442

Enfold Darkness - Adversary Omnipotent

 

Nekem ők is vadiújak, pedig 2006 óta léteznek, technical/melodic black/death vonalon. Szerintem marha jók, tényleg tudnak mit kezdeni a hangszereikkel, és ötletes zenéket írtak. Elég gyors az alaptempó, de nem sikálás, hanem kidolgozott témák, aki kedveli az ilyen jellegű dolgokat, annak mindenképpen ajánlom.

nscatto1 Creative Commons License 2 napja -23 0 219441

Bár ezt nem nekem kéne, de mivel feldobta a youtube, és áthallásos:

 

Alcoholic Vortex - Space Traumas

 

https://www.youtube.com/watch?v=MPcKFaGDVus

 

Kb. faék eccerű thrash az őserdőből.

TiB! Creative Commons License 2 napja 0 0 219440

Egy újabb lemez, ami 45 percben akár nagyon jó is lehetne, az ötlet jó, a hangulata is, de nagyon sok az unalmas rész sajnos. A címadótól kezdve 15 percen keresztül mi történik például?

Előzmény: divaoni01 (219431)
klogg Creative Commons License 3 napja -2 1 219439

Köszi, nem kérek. Csak azért kérdeztem, mert te is látványosan visszavettél az itteni jelenlétedből. De ha hallgatsz mindenféle zenéket, az remek.

Előzmény: _kitsilatzi (219438)
_kitsilatzi Creative Commons License 3 napja 0 1 219438

Naná, ajánlatot kérsz? Nevezd meg az évjáratot. 2024 nem ér.

Előzmény: klogg (219437)
klogg Creative Commons License 3 napja -1 1 219437

Te hallgatsz még zenét amúgy?

Előzmény: _kitsilatzi (219436)
_kitsilatzi Creative Commons License 3 napja 0 2 219436

Az elvarázsoltak egy csodálatos könyv, az egyik legfurcsább börtönregény. A Fumaxnál jelenleg is választható, 1 forintos ajándék, 11000 feletti rendelésnél.

Előzmény: Alternative Thor (219434)
Alternative Thor Creative Commons License 3 napja -1 1 219435

Engem inkább lefárasztott, mint feldobott. De ha te kifejezetten várod a következő hallgatást, az a tapasztalataim szerint jót jelent, nagyon jót.

Előzmény: divaoni01 (219431)
Alternative Thor Creative Commons License 3 napja -2 1 219434

Engem meg az első villanyozott fel, az biztos nekem való!

Előzmény: RiverI (219430)
Alternative Thor Creative Commons License 3 napja -1 2 219433

AOTD on

 

Enslaved - In Times

Most megint megpróbáltam, hátha rossz passzban voltam 2015-ben, de nem. Pedig sok derék topiktárs listázta, és nagyon szeretném is szeretni, sajnos mégsem sikerül úgy igazán. Az Enslaveddel az a bánatom, hogy soha nem megy egy szint alá (kivéve: Vertebrae), kevés hiányzik, hogy annyira tessen, mint amikor az egyik legjobb metálzenekarnak tartottam (Monumension, Below The Lights, ISA időszaka), valahogy mégis folyamatosan leveri nálam a lécet, és pont az In Times óta. Megvan a nyerő formula, megvannak a keretek, csak nem érzem, hogy meg tudják tölteni igazi tartalommal. Nem is az, hogy középszerű lett, inkább csak egy bizonyos színvonalat tartva kiszámítható. Kár érte, őket tényleg sajnálom. 10/7

 

AOTD off

Előzmény: klogg (219394)
divaoni01 Creative Commons License 3 napja 0 1 219432

Tök jó, hogy ilyen ajánlatok is befutnak.

 

Utóbbi két könyv máris felkeltette az érdeklődésem.

Előzmény: RiverI (219430)
divaoni01 Creative Commons License 3 napja 0 1 219431

Valóban nagyon más, nem lesz egyszerű kitalálni hányadán állok vele. Vannak kifejezetten tetszetős viszont tőlük módfelett szokatlan részei. Az általános belassuláson belül, a hangszerelés jóval változatosabb, invencózusabb képet mutat, ugyanakkor a delejes régi húzás és feeling szinte már csak nyomokban van jelen. A koncept telefonos olasz rádiójátékos betétei lehet remekül illeszkednek, mégis mintha túl lennének dimenzionálva és helyenként feleslegesenek tűnően akasszák meg a zenei flow kifejtődését. Összeségében mégis inkább reményteljesnek mondanám és kifejezetten várom az újra hallgatásokat. Mindazonáltal azon a vonalon biztosan nem lehet majd megszeretni mint a korábbi albumaikat. Teljesen más megközelítés kell majd ide, aztán elválik miből lesz a kakukk tojás.

Előzmény: Alternative Thor (219402)
RiverI Creative Commons License 3 napja 0 4 219430

Saját példa, de engem egyáltalán nem zavar ez az elmebeteg (tutira egy ember, ráadásul az is biztos, hogy régi arc trollkodik), a facebookos tapasztalatok alapján simán át tudom ugrani ezeket tiltás meg mínuszolás nélkül is...a csöviket is kikerüli az ember az utcán, nekem még egy mínuszt sem ér meg az ilyen, mert azzal is igazolva érzi magát. Ezt is csak zárójelben mondom, mert megint vele foglalkozunk...

 

 

Könyvajánló:

 

Rene Denfeld - Az elvarázsoltak

Kurva kemény könyv, nem értem még a végére, de eléggé odaver. Sötét, depressziós, fájdalmas, remek. Kizárt, hogy boldog legyen a befejezés.

 

Lewis Dartnell - Eredetünk

Alapból van két kifejezés, amit rühellek könyvajánlóknál, az egyik a hiánypótló, a másik a gondolatébresztő, de most kénytelen vagyok utóbbit használni. Molyon, meg egyéb helyeken okosakat írnak róla, én nem akarok velük versenyezni, csak mondom, ez egy jó könyv. 

 

Michel Houellebecq - Elemi részecskék

Ezt agymosott09 felvette a listájára, de megerősítem, hogy érdemes rámenni.

 

 

 

 

Előzmény: Alternative Thor (219429)
Alternative Thor Creative Commons License 3 napja -1 8 219429

És akkor mostantól mindenki tegyen így, ha nem esik nehezére. A kutyaszart pedig kerülgetjük, nincs mit tenni, de legalább életben marad a topik.

 

‐---------------------------‐--------------------------------------------------------

nscatto1 Creative Commons License 3 napja -17 1 219428

Szóval neked nem elég, hogy te nem látod majd én mit írok, de más se lássa, mert téged az is zavar. Miket határozol még meg a többieknek, mit tehetnek, mit hallgathatnak?

Előzmény: Alternative Thor (219427)
Alternative Thor Creative Commons License 3 napja -1 1 219427

Én erre már többször tettem finom célzást, csak akkor mindenkinek tartania kellene, ez meg valahogy nem sikerül. De én benne vagyok, mostantól megint letiltom magamban a faszkalapok nickjeit.

Előzmény: TiB! (219421)
nscatto1 Creative Commons License 3 napja -17 1 219426

Nem baszogatás - mert elég neked a sajtreszelő, ahogy olvasom - de hogyan neveznéd azt, aki ostobával vitatkozik? 

Előzmény: Alternative Thor (219425)
Alternative Thor Creative Commons License 3 napja -1 2 219425

"Az egyik szétitta az agyát, a másik ostoba, a harmadikat semmi és senki nem érdekli"

 

Ha netán nem sikerült magad beazonosítani, segítek: te az ostoba vagy. És ez már tuti, nem kell folyamatosan bizonygatnod.

Előzmény: egylambos (219420)
nscatto1 Creative Commons License 3 napja -17 1 219424

Csak küldjél körímélt mindenkinek, mert nem minden infó csapódik le mindenkinél. Vannak, akik a tiltás ellenére youtube linket raknak be, vannak, akik nem tudják, mi az AOTD... 

Előzmény: TiB! (219421)
egylambos Creative Commons License 3 napja -6 1 219423

Így igaz. Van itt olyan lehetőség, hogy hozzászólások elrejtése. De nem rejtik el akiket állítólag nem szeretnek, mert élvezik a vitát és a kötekedést. Ez a nagy helyet.

Előzmény: TiB! (219421)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!