Keresés

Részletes keresés

taboo Creative Commons License 2000.03.18 0 0 17
Helló mindenkinek!

Aki még nem látta volna annak itten van:

TABOO RECORDS


taboorec@email.com


taboo

initex Creative Commons License 2000.03.18 0 0 16
Tasunko:
De volt, Berlinben :-)

Ajánlom figyelmedbe a következő topicot: Mike Oldfield Budapesten

Ott eléggé ki van vesézve a Millenium Bell.

Előzmény: Tasunko (15)
Tasunko Creative Commons License 2000.03.17 0 0 15
Én is hiányoltam belőle egy jó kis csőharang-szólót. :-( Viszont, ami még bántja a csőrömet az, hogy sok más elöadói klisét lehet a lemezen felfedezni. Pl. Santa Maria - Vangelis 1492, Mastermind - Tiszta Morricone hangulat...
Szoval nem igazán Mike Oldfieldos a lemez, de ennek ellenére tetszik.
Ellenben Jean Michel Jarre Metamorfhoses uj lemezén van harangszóló :-))

És mi lett a koncerttel? Azt igérte MO, hogy szilveszterkor valami nagy bulira készül. Azonban hiába kapcsolgattam a csatornákat dec. 31-én sehol sem volt Oldfield.

Gabika Creative Commons License 2000.01.24 0 0 14
Vki mondjon egy címet ahol van hozzá CD cover !!!
Nekem ua MP3ból lett visszarakva..

mcnab. Creative Commons License 2000.01.24 0 0 13
Lodzsik

Te is a József körúton (Musicland) vetted a lemezt? Én ott.

Az eladó (vagy tulajdonos) nagyon csípi MO-t. Mindig jókat dumálunk a mesterről. Nagyon otthon van az instrumentális zenékben is. (jarre, vangelis...)

Mindenkinek ajánlom a boltot, elég olcsó és általában friss érdekességek is vannak. Közel van a belvároshoz (ott dolgozom), ebédidőben mindig igyexem beugrani.

Szerintem az új album KIVÁLÓ.

DONOR Creative Commons License 2000.01.24 0 0 12
Nem nyomná föl vki vhová ezt a cd-t, csak hogy kritikát mondhassak róla?
Törölt nick Creative Commons License 2000.01.23 0 0 11
Nahat, nekem elsore bejott.:)
Soooot...
Na, mind1. Mondjuk technos elemek nekem sem.
And I... want to feel sun on my face.
avantage Creative Commons License 2000.01.23 0 0 10
A TMB nekem már 2. halgatásra nagyon tetszik. Azon kaptam magam, hogy együtt énekelek Pepsi-vel. Király... (Az utolsó szám kivételével)
Gabika Creative Commons License 2000.01.17 0 0 9
Nekem 4. 5. 6. . szám tetszik ...
Van vkinek CD cover? Front + Back !!!!
kémember Creative Commons License 2000.01.09 0 0 8
Kedvenc időtöltésem a süllyedt topicok nézegetése. Nekem se tetszett nagyon a TMB, de az Amarok elsőre jó volt. Kinek nem tetszik az utóbbi, annak ajánlom figyelmébe a lemez (bakelit!) alján található megjegyzést. Bár nemvagyok egy Lándzsarázó Vili, a lényegét értem:
HEALTH WARNING!
This record could be hazardous to the health of cloth-eared nincompoops. If you suffer from this condition, consult your Doctor immediately.
Deepfreeze Creative Commons License 1999.12.08 0 0 7
Hm...
Igazad van. Főleg a borítót illetően ;)
A világ eddigi történéseit illetően is hasonló érzések kerengtek bennem.
A zenekari rész felvétele szerintem nem mérvadó, mert az, hogy egy nap alatt veszik fel nem azt jelenti, hogy ennyi idő alatt is írta meg.
Az is igaz, hogy nem ez a legnagyobb MO mű. Ettől függetlenül én azért élvezettel hallgatom, eltekintve a dances részektől; az nekem sem igazán jön be. Már a TBIII-n se teccettek a technós elemek.
A címet illetően is igazad van. Más lemezen is szerepel a TB témából ennyi mint ezen, mégse lett a címe TBx :)

Az AMAROK hm...
Nekem a kedvenceim között van. Elismerem nem egy könnyű lemez. Valószínűleg az a típus, amire egyszercsak vagy rákattan az ember vagy értetlenül áll előtte. Nekem bejött és nagyon élvezem. :)

Egyébként emlékezzünk vissza hányszor kövezték már meg MO-t, hogy miért játszik olyan zenét amilyet éppen játszik (Moonlight Shadow) :)

Logic Creative Commons License 1999.12.07 0 0 6
Helló mindenki!

Igen, valószínüleg itt van a harcikutya eltemetve: nekem az AMAROK sem jött be...annyira nem, hogy szerintem az a legpocsékabb lemez, amit eddig csinált. Az én véleményem is az, mint Kazié: ha nem tetszik elsőre, akkor az biztosan qrva jó lesz sokadik hallásra. Én elöször a TB II-vel voltam így. Baromira nem tetszett elsőre, de már akkor is éreztem: ezt csak erőltetni kell és akkor jó lesz. (Érdekes párhuzam, hogy az Unicummal is így voltam, azóta meg csak azt +sört iszom). Na de ezzel más a helyzet. Nekem igazából (mindenféle alvilági- és kormánykapcsolatok révén) múlt kedd óta megvan az album. Kb. 10x hallgattam meg a fent leírt megfontolásból...semmi. Hallgattam még, vagy 10x...még mindig semmi (látod Deepfreez!). És az az elképesztő, hogy még az a Kazi által az AMAROK esetében említett "valami" sem kezdett nekem előjönni. Megmondom őszintén: nem értem az egész koncepciót, nem értem a hozzáállást sem (mármint Oldfield részéről). Sajnos úgy érzem, hogy egy sietve összecsapott művel állunk szembe. Ezt bizonyítja az a közlemény is, amit a borító belsejében olvashatunk, valahogy így: A zenekari részt mindössze egyetlen nap alatt rögzítettük az Abbey Road Stúdióban..." Abban általában mindenkivel egyezik a véleményünk, hogy a borító nem sikerült valami jól. Sőt, azt is mondhatnánk, hogy ronda. Az anyag meglehetősen rövid, kevés gitár, de annál több mesterséges hangzás modern elemekkel ("dances") tarkítva. Sajnos nem tudja velem érezteni, hogy a világ eddigi történéseit meséli el. A MILLENEUM BELL címet sem értem. Egy két kósza szólamtól eltekintve a TUBULAR BELLS-el bármiféle rokonságot nem tudok felfedezni, pedig a cím alapján valami hasonlóra számítottam volna. A harangról ne is beszéljünk, mert gyakorlatilag nincs is az anyagban. Hol van a TB 1-3 ban megszokott fantasztikus-gigantikus harangjáték?
A végső érvem pedig az, hogy szerintem még maga Oldfield sem lehetett megelégedve az anyaggal, mert a nevét nem merte hozzá adni ugyebár...(na jó ez csak vicc volt).

Üdv: L.

Deepfreeze Creative Commons License 1999.12.07 0 0 5
No tegnap elrongyoltam a CD boltba és megvettem.
Nekem teccik. Bár a végén az a dance-s dolog kevésbé. Egyébként szerintem hallgatható lemez. Legjobban a 2. szám tetszik (Pacha Mama).

Logic neked miért nem teccik?

Deepfreeze Creative Commons License 1999.12.06 0 0 4
Sajna még én sem hallottam, de nekem megvan hozzá a bizodalmam.
Nekem az Amarok is nagyon bejött de az tényleg az a lemez amit elöször meg kell hallgatni vagy 10X. :)
Lehet, hogy ez is hasonló ebből a szempontból?
Törölt nick Creative Commons License 1999.12.06 0 0 3
Szia Logic!

Bár nem hallottam még a TMB-t, de biztos vagyok benne (na jó, nagy valószínűséggel) nem fog tetszeni elsőre, illetve pár hétig. Én legalábbis mindig így járok az új lemezeivel. Emlékszem, az Amarokot 3-4 évig alig hallgattam, de egyszer csak valami megmozdult, elkapta a fülem, azóta imádom. Hogy őszinte legyek a TB III sem tetszett elsőre, a TB II-t egyenesen ki nem állhattam (TB I-hez képest nagy visszalépésnek tartottam, ma már nem). De hozhatnám példának a Platinum-ot is, ami annak idelyén nem kis meglepetést keltett. Szóval summázva, Oldfield úr soha nem a jól megszokott Oldfield lemezeket folytatja, hanem mindig újakat próbál alkotni, keres, kutat, kipróbál. Én ezért szeretem az ő muzsikáját, mert nem unalmas, nem hagy tespedni egy adott stílusnál, hanem midig átalakul. Gondolj pl. Vangelis-re, az utóbbi tíz évben semmi újat nem alkotott, az 1492 is egy jó nagy ismétlés az addigi pályafutásából. Vagy mondhatnám Jean-Michel Jarre-t vagy a Pink Floyd-ot. Egyszerűen eltűntek.
Tudod, nekem mindig az a Shiva szobor jut róla eszembe, amelynek (ha jól tudom) tíz karja van: az ezerszemű, ezerkezű Mike Oldfield.

Kazi

unnamed Creative Commons License 1999.12.06 0 0 2
Hello!

Mit értesz azon, hogy nem sikerült? Amikor meghallottam, hogy megjelent, rohantam a boltba, de kis hazánkban még nem kapható. Apropó, az Amarok neked tetszett?

Logic Creative Commons License 1999.12.05 0 0 1
No meg még ezt is, hogy biztos legyen a dolog...:-)
Logic Creative Commons License 1999.12.05 0 0 0
Ezt csak a nullázók szopatása végett...
Logic Creative Commons License 1999.12.05 0 0 topiknyitó
Tisztelt rajongó Tasztaltársak!

Aki már ismeri az új anyagot legyen szíves és értékelje, mert én már hallottam és nem akarom elhinni, hogy nekem lehet igazam a Mester új alkotásával kapcsolatban és "nyugodt szívvel" kell kimondjam: HÁT EZ BIZONY NEM SIKERÜLT!
Az igazság érdekében kérném a véleményeteket és,
hogy belássam: tévedtem...

Üdv: L.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!