Keresés

Részletes keresés

zsuzsa Creative Commons License 1999.12.25 0 0 10
huha!!! figyelj, ez a legutolso lesz az enyem...
majd valamit kitalalok szarvasgomba helyett
ez nagyon tetszik
TE VAGY AZ ISTEN
Előzmény: Törölt nick (8)
Törölt nick Creative Commons License 1999.12.25 0 0 9
szerintem csináld egy sima üvegtálban, vagy akár őzgerincben
és hajrááá :-)))

technikum

Előzmény: zsuzsa (6)
Törölt nick Creative Commons License 1999.12.25 0 0 8
és még egy:

1. 31 deka tejben (esetleg húslevesben) megfőtt, megőrölt és átpasszírozott libamájat összevegyítünk 5 deka vajjal, 3 deci kemény tejszínhabbal, 1.5 deci olvasztott aszpikkal, 1-2 apróra vágott szarvasgombával, sóval és pástétomfűszerrel

2. vajjal kikent formában megfagyasztjuk

3. tálaláskor tálra borítva, tojással, salátával, céklával, aszpikkal díszítjük

valéptech

Törölt nick Creative Commons License 1999.12.25 0 0 7
második változat, ugyanonnan:

1. a libamájat fél napig sós tejben - mely éppem, hogy ellepi - áztatjuk, aztán ebben a tejben födő alatt addig pároljuk, míg levét teljesen elfőtte

2. ha kihűlt, darabokra vágjuk

3. egy másik, szintén tejben áztatott libamájat pedig nyersen átpasszírozzuk, 2 champignon vagy szarvasgombát kisebb szeletekre vágva megpárolunk, vigyázva, hogy nagyon meg ne puhuljon

4.a darabokra vágott májat összekeverjük az átpasszírozottal és a gombával, hozzáadunk még 2-3 tojássárgáját, 1 tejben áztatott és átpasszírozott zsemlét, kellő sót és kevés pástétomfűszert, és végül a tojások habját, majd

5. kikent és morzsával meghintett, lefedett formában egy-másfél óráig gőzben főzzük.

6. tálra ki, hűtő .... majd vacsi

v.é.t.

zsuzsa Creative Commons License 1999.12.25 0 0 6
minden elismeresem!!!
NAGY VAGY !
formam sincs.... ilyen bonyolult az inyenckonyha?
Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 1999.12.25 0 0 5
naszóval, felcsörögtem e technikum konyhásait, íme a recept:

1. a májat megmossuk, apró darabokra vágva megdaráljuk és szitán összetörjük

2. aztán összetörkük dió nagyságú vajjal vagy libazsírral, egy tejbe áztatott zsemlével, 2 egész tojással, 5 deka megőrölt füstölt szalonnával

3 megsózzuk, egy késhegynyi pástétomfűszert keverünk közé

4. kikent, födeles formában 30-45 percig főzzük

valóságépítő technikum

(forrás: Ínyesmester, sajnos konkrét mennyiségeket nem ír)

zsuzsa Creative Commons License 1999.12.25 0 0 4
huha... honnan fakasszak en most madeira bort, Uram?
tok jol hangzik.. plane pisztaciaval..
azt hiszem, angi, hogy ez meleg pastetom.
en meg hideget akarok.
most turom a szakacskonyveket..

azert koszonom szepen. elmentettem.
jo lesz ez még..

Előzmény: Angi (3)
Angi Creative Commons License 1999.12.25 0 0 3
Ja, és pástétomfűszerkeverék megtalálható minden nagyobb élelmiszerboltban. Még csak kevergetni sem kell.

Angi

zsuzsa Creative Commons License 1999.12.25 0 0 2
hiszem, hogy jarni fog erre egy mesterszakacs, aki megszan engem es tanacsot ad...
Angi Creative Commons License 1999.12.25 0 0 1
Egy receptem van, de lehet, hogy ezzel elveszem a kedved...

A pástétomformát tésztával kibéleljük (folyadékkal készült omlós tészta), ezt szalonnalapokkal béleljük, majd egymásra rétegezzük a libamájpürét és a szeletelt libamájat. A püréhez adhatunk apró kockára vágott nyers libamájat, pisztáciát, főtt tojásfehérjét, főtt, füstölt marhanyelvet, párolt apró gombafejeket. Fűszerei: só, törött bors, pástétomfűszer, borpárlat, madeira bor.
A rétegzést szalonnával fejezzük be, majd tészta a tetejére, tojással megkenjük, megyszurkáljuk, díszítjük. 180 fokos sütőben pároljuk (tepsibe alá vizet öntünk) - ez 1-3,5 óra lehet.

Angi

Törölt nick Creative Commons License 1999.12.25 0 0 0
először is kapsz egy jó kis nullát technikum bácsitól,
mijjen háziasszony az aki még ezt sem tudja

v.tech

zsuzsa Creative Commons License 1999.12.25 0 0 topiknyitó
Tudna valaki tanácsot adni libamajpastetommal kapcsolatban?
szoktam libamajat sutni, horvath ilona szakacskonyv szerint, nagyon finom.
most kivancsi lennek, hogyan kell azt a fajta pastetomot csinalni, amit a hidegtalakon meg ettermekben latni, kicsi zselatinnal bevonva.
szoval milyen fuszerek kellenek bele stb.
azt hiszem, erre egy profi szakacs fejbol tudja a valaszt, de en nem tudom.
holnapra kell, legyszives segitsen aki ert
hozza !
koszi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!