Keresés

Részletes keresés

valaggki Creative Commons License 2001.04.08 0 0 131
Külföldön hálistennek nem szoktunk vezető hír lenni. Jó jel, hogy mással foglalkoznak (pl. Szerbia).

Hát, azért a “belső hazaárulók”, azaz az SZDSZ, valamint a KGB, a Moszad és az AI sokat tesz azért, hogy lehetőleg minél negatívabb színben tűnjön fel az ország.

Előzmény: Tappancs (130)
Tappancs Creative Commons License 2001.04.08 0 0 130
Szerintem jobban kormányoz ez a koala mint az előző, pedig se 50%, se 2/3.
Az elnökválasztásnál ToJó nagyon bízott a fidesz-fkgp jelöltállítási-egyetértési megállapodásban, de elfelejtette, hogy az mdf nélkül nincs 50% támogatása. Az mdf-fel is meg kellett volna egyeznie ToJó-nak annakidején, de mindenesetre akárhogy is történt, Mádl személyében jó elnököt jelöltek és választottak meg.
Külföldön hálistennek nem szoktunk vezető hír lenni. Jó jel, hogy mással foglalkoznak (pl. Szerbia).
A megítélésben szerepet játszik az, hogy mi jön át a hiszteroliberális sajtón. A cigányság helyzete például nem romlott (de nem is nagyon javult, javulhat) az utóbbi 3 évben, de az itthoni sajtóvisszhang eléggé rossz. Egy éve még a csehországi csheget és romákat elválasztó fallal volt tele a sajtó. Azelőtt meg az ausztriai cigányok elleni robbantásos merénylettel. Itt azért nem tartunk.
Előzmény: Youwine (129)
Youwine Creative Commons License 2001.04.08 0 0 129

Nem nagyon értettem, hogy Torgyán az elmúlt másfél miért hátrált folyamatosan: lemondott a 413 milliárd egy jelentős részéről, lemondott köztársasági elnöki ambícióiról, belement a kétéves költségvetés megszavazásába, pedig tudhatta, azután már nincs rá szükség, a Fidesz akár kisebbségben is elkormányoz a választásokig.

'99 vége óta hatalmasat fordult a világ a kisgazdákkal. Ma már én sem így tenném fel a kérdést. Bebizonyosodott: nagyon nem mindegy, hogy a tanácsadók, a politikai forgatókönyvírók Európa vezető gazdasági és politikai iskoláiból vagy egyenesen a "vályú mellől" érkeznek a nagypolitikába.

Orbán mellett képzett, tehetséges, intelligens munkatársak vannak, Torgyán pedig - konfrontatív politikája, a folyamatos belső hatalmi harcok, belvillongások miatt - az elmúlt tíz évben gondosan ügyelt arra, nehogy olyan ember kerüljön a közelébe, aki akár csak a saját nevét le tudná írni.

Szóval tehetségesek és intelligensek a Fidesz stratégái, kérdés mire használják ezt fel. Tudják az ország egyéb belső és persze külső ügyeit is ugyanilyen hatékonysággal kezelni? Lehet, hogy tévedek, de úgy érzékelem, hazánk külföldi megítélése sokat romlott a Fidesz kormányra jutása óta. Lehet, hogy ez nem fontos, de az biztos, hogy ez nem jó, hasznára nincs a nemzetnek.

Azt azért nem szabad elfelejtsük, hogy a külső környezetünkben nem feltétlenül FKgP szintű és színvonalú ellenfelei(n)k vannak.

Előzmény: Tappancs (128)
Tappancs Creative Commons License 2001.04.05 0 0 128
"Szóval Nektek nem tűnik úgy, hogy az országot tulajdonképpen a kisgazdák kormányozzák ?"
Nem. Neked úgy tűnik?
Előzmény: Youwine (-)
gekmage Creative Commons License 2000.11.10 0 0 127
Stumpf István Kancellár Úr...
Boross Péter ex-miniszterelnök Úrral karöltve...
baalapostol Creative Commons License 2000.11.10 0 0 126

Egyelőre a parlamenti demokrácia által 1989 és 1998 közöt meghozott törvények, valamint a jelenlegi vallási diktatórikus jelleget öltő viktorianizmus különös egyvelege kormányoz.
A szálak vajon kinek a kezében futnak össze?
Merthogy a Viktor csupán azt hiszi, hogy Ő itt minden dolog kezdete és vége.
Az események internacionalista összeesküvést sejtetnek a háttérben. Vatikán-Csurka-Dalai láma-Orbán-Torgyán tengely?
Ki tudja?
baalapostol

dogman Creative Commons License 2000.11.10 0 0 125
Szerintem meg Eric Cartman a South Parkból. Bár karakterét tekintve nem sokban különbözik az előbbitől. (Kövér, akaratos, irígy, pukiszagú egyke, akit látszik, hogy még egyszer sem fenekeltek el úgy istenigazából)
texaner Creative Commons License 2000.11.10 0 0 124
Na Ki? Egyre határozottabban látszik, hogy Torgyán József!
zesi Creative Commons License 2000.02.01 0 0 123
Az a bizonyos morzsa, még nagyon megköhögtethet minket, s nagyon megröhögtetheti környezetünket!
Előzmény: jeges (121)
aggályos Creative Commons License 2000.01.31 0 0 122
blöff vagy royal póker ?
Előzmény: jeges (121)
jeges Creative Commons License 2000.01.31 0 0 121
Úgy vettem észre, a Fidesz taktikázása most kicsit elbizonytalanította Torgyánt.
Lehet mégis megpályázza a köztársasági elnöki címet? Most már ezzel a morzsával is elégedettnek kell lennie.
A Fidesznek piszok mázlija van, jó ütemben kezdte magához rántani a jobboldali pártokat. Pedig a Fidesz nem is igazi párt, de most azzá válhat.
Előzmény: aggályos (120)
aggályos Creative Commons License 2000.01.31 0 0 120
Népszabadság] Torgyán József, az FKGP elnöke és Dávid Ibolya, az MDF elnöke hétfőn félórás négyszemközti megbeszélést folytatott a parlament folyosóján. Ezt követően Dávid Ibolya elmondta, a kisgazdák nem hajlandók eltérni attól, hogy a fehérgyarmati választáson önálló jelöltet állítanak. Dávid Kövér László azon kijelentésére, miszerint javasolni fogja, hogy Fehérgyarmaton a Fidesz támogassa az MDF jelöltjét úgy reagált: „Mindaz, ami a nyilatkozatban van, számomra nem jelent többet, mint azt, hogy a Fidesz frissen megválasztott elnöke az FKGP jelöltállítási technikájával szembeni tehetetlenségét az MDF nyakába próbálja varrni.” Torgyán József az FKGP-frakció hétfői ülését követően elmondta: a kisgazda frakció hétfőn egyhangúan megerősítette Torgyánnak a kabinetrendszer átalakításával kapcsolatos nyilatkozatait, melyek szerint az elképzelés jogilag elfogadhatatlan, politikailag pedig silány.
pindiy Creative Commons License 2000.01.30 0 0 119
Érdekes a gazdák és a Gyimóti meg egy korábban Torgyánnak nevezett úr szerint még a 300 hektár is sok volt.
Előzmény: aggályos (115)
pindiy Creative Commons License 2000.01.30 0 0 118
A frászt gondoltam én mögé és csak azt 160 milliárdot keresem ami 300 kapott és 140 milliárd kiosztandó támogatás között van.
Ennyit még a fradira sem lehet költeni.
Előzmény: jeges (112)
aggályos Creative Commons License 2000.01.30 0 0 117
Szerintetek mit píározik torgyánapú a semmiről ?

Torgyán József vasárnap úgy nyilatkozott fehérgyarmati sajtótájékoztatóján, hogy Kövér Lászlóval, a Fidesz új elnökével akkor sem tudna egyeztetni, ha akarna, mivel koalíciós pártelnökként az ő partnere a kormányfő.

A kisgazda pártelnök, földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter kifejtette: az FKgP és a Fidesz elnöke riválisok, hiszen mindkét pártvezető azt szeretné, ha az általa vezetett politikai erő nyerné meg a 2002-es választást.

Torgyán József ebben nem a jelenlegi koalíció megszűnését látja, sőt, reményei szerint 2002-ben is hasonló lesz a koalíció összetétele, igaz, azzal a módosítással, hogy a választás után a kisgazdapárt lesz a vezető kormányerő.

- A két párt közötti rivalizálás nem lesz semmilyen kedvezőtlen hatással a Fidesz és az FKgP jelenlegi együttes kormányzására - mondta a kisgazda elnök. Torgyán József közölte: az FKgP igen határozott választási törekvéséről Orbán Viktor, a Fidesz korábbi elnöke már akkor is tudott, amikor a koalíciós szerződést megkötötte a két párt.

zesi Creative Commons License 2000.01.30 0 0 116
Az árgyílusát! Jól odamondogatott neki!
Ezek arra játszanak, nehogy kormányon maradjanak!
Hajrá Józsi bá! Üsd vágd Lackó!
Ha nem ismernék meg két koalíciós kormánypárt első emberiről van szó! Magyarország 2000!
Előzmény: aggályos (115)
aggályos Creative Commons License 2000.01.30 0 0 115
Torgyán a Fidesz új elnökéről

Torgyán József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter választókörzetében, Mátészalkán fogadónapot tartott, és mint a hozzá intézett kérdésekből kiderült, még mindig nem rendezett a kárpótlás és az azt követő földtulajdonlás ügye. A vadászok is az új vadászati törvény hiányosságaira hívták fel a figyelmét. Már látszik: az eredményes vadgazdálkodáshoz a 3 ezer hektár vadászterület kevés. Az is kiderült, hogy az almatermesztők megkapták pénzüket, de a felvásárlók és a feldolgozók milliókat várnak a szaktárcától. Torgyán József a Fidesz új elnökéről is beszélt.

- Mi pártelnökként egymás riválisai vagyunk, nem csináltam soha titkot abból, hogy úgy jövök a koalícióba, hogy én nem egy ciklusra gondolom a közös kormányzást, hanem többre, csak azzal a változtatással, hogy a következő Országgyűlésben a Kisgazdapártnak kell a vezető erőnek lenni, hát nem tudom, hogy ezen mit tudnék egyeztetni Kövér elnök úrral - mondta Torgyán. - Gratulálok neki, de üzenem is egyben, hogy én azért vagyok a Kisgazdapárt elnöke, hogy legyőzzem őt, nem pedig, hogy együttműködjünk.

(Krónika)

aggályos Creative Commons License 2000.01.30 0 0 114
A miniszterelnök nem ragaszkodik a kabinetrendszer átalakításához, ha a minisztereknek megfelel az eddig meglévő kormányon belüli egyeztetési folyamat. Ezt Orbán Viktor közölte a Fidesz kongresszus utáni sajtótájékoztatón.
Korábban Torgyán József az Esti Krónikának adott nyilatkozatában szakmailag rossznak mondta a kormánykabinetek átalakításának tervét. A Kisgazdapárt elnöke, földművelésügyi miniszter hangsúlyozta, hogy a tervezet nemcsak a koalíciós partnereket rekeszti ki a közös kormányzati felelősségből, hanem például az eddigi négytagú gazdasági kabinet létszámát kilencre emelnék, és ez gyakorlatilag működésképtelenné tenné a testületet. Torgyán József úgy fogalmazott: nem tudja, miért kell egy jól működő rendszert felrúgni és politikai bonyodalmat okozni.
Dávid Ibolya, igazságügyi miniszter, aki egyben a Demokrata Fórum elnöke is, tegnap egyetértett a kabinetrendszer átalakításával, de abban szükségesnek tartotta személyes részvételét.
aggályos Creative Commons License 2000.01.29 0 0 113
Torgyán a kabinetrendszer átalakításáról

A mezőgazdasági támogatási rendszerről és annak helyi vonzatairól tájékoztatta a gazdákat a földművelésügyi miniszter Tarpán.
Torgyán József kijelentette: a szatmár-beregi térség hátrányos helyzetét meg kell szüntetni. Úgy látja, ennek érdekében folytatni kell a hűtőház programot, és meg kell oldani a biodízel üzemanyag előállítást.
A kormány kabinet átalakítási tervéről a következőket mondta:

- Ez egy olyan nonszensz, ami nyilván elképzelhetetlen, szakmailag is gyalázatosan rossz ez az anyag, elég ha annyit megjegyzek, hogy nemcsak hogy a koalíciós partnereket rekeszti ki a közös kormányzati felelősségből, hanem például a gazdasági kabinet esetében az eddigi négytagú gazdasági kabinet létszámát felemeli 9 tagra, ami tulajdonképpen működésképtelenné tenné a testületet. Nem tudom, hogy miért kell egy jól működő kabinetrendszert felrúgni és politikai bonyodalmat okozni.
(Krónika)

jeges Creative Commons License 2000.01.16 0 0 112
pindiy, vagy ha nem akarnak azok a kaszák egyenesedni, vannak itt kiváló kaszaegyenesítő szakemberek lesben állva. Igaz, kasza még sosem volt a kezükben, de élcákat tudnak mondani.Csak akkor lesznek bajban, ha a paraszt az istennek sem akarja egyenesgetni gondosan kiválasztott kaszáját.
Mert vannak itt még igazi parasztok is, nem csak olyan álak, akik a hőbörgésből próbálnak megélni.

A "magyar a magyarnak" hasonlatod fáj, mert valami csúnya főnevet gondolsz mögé, ha jól értem.

Előzmény: pindiy (110)
soltika Creative Commons License 2000.01.16 0 0 111
Jeges
Hát van egynéhány parlamenten kivüli párt aki egyszer az elkövetkezendő 100 évben bejuthat.
/a politikai széljárás az igencsak összevissza forog/
a KDNP is igencsak igyekszik , előbb utóbb a zöldpártok is megerősödnek, a különböző civil szervezetekből is lehetnek egyszer politikai pártok.
Mi van ha még 100 év múlva is ugyanezt modják :
mi csak azért lopunk, mert az előttünk hatalmon levők is loptak.

Hát én ebből nem kérek(de azt hiszem hogy az emberek java része sem, kivéve azt a 150-200.000 pártok körüli élősködőt).
üdv:
soltika + Finci kutya

pindiy Creative Commons License 2000.01.16 0 0 110
jeges a magyar magyarnak nem vájja ki a szemét, ettől nem is rémüldözik itt senki.
De mástól majd fog mert egyenesednek a kaszák.
Itten már körbeért a tartózás, a paraszt az államnak, az állam a parasztnak még tavalyról, jó 3 milliárddal.
Előzmény: jeges (105)
jeges Creative Commons License 2000.01.16 0 0 109
soltika
Elsőként az MSZP-hez menjél reklamálni az adód felhasználását illetően.
Azt nem gondolhatod komolyan, hogy miután az MSZP jól meggazdagodott, a többi párt elől azonnal el kell zárni a pénzescsapokat. Nem lenne fair.
Ezenkívül emlékeztetnék Kohl esetére, pedig náluk kicsit régebbi a demokrácia.

Attól meg nem kell tartani, hogy újabb és újabb pártok jelentkeznek markot tartani, ennek esélye az un. rendszerváltozás után tíz évvel egyre kevesebb.
Még a MIÉP-et kell kielégíteni, esetleg a Munkáspártot, ha a szocik nem lesznek elég ügyesek.

Előzmény: soltika (108)
soltika Creative Commons License 2000.01.16 0 0 108
jeges
Az én adómból és a közös nagykalapból NE ÉPITSEN PÁRTOT SENKI.
Mi van ha pár év múlva, egy most még nem létező, vagy jelenleg kis párt ugyanezt az elvet valja és ugyanezt a gyakorlatot folytatja.
Igy menjen 100 évig ?
A törvényeknek kell olyannak lenni hogy senki se csinálhassa(tehát ne legyenek a pártokhoz kötődő és az államon élősködni akaró gazdasági vállalkozások ). A kapitalizmusban teljesen mindegy hogy egy gazdasági csoport vagy vállalkozó milyen párthoz húz, ha az adott pártnak átlátszó a kasszája.
Ne nézzenek már életem végéig fejőstehénnek.
üdv:
soltika + Finci kutya
jeges Creative Commons License 2000.01.16 0 0 107
soltika
Mondom, nem tudom igaz-e amit feltételeztek, de valamiből meg kell valósítani a pártépítést, mert különben a szocialisták végérvényesen elhúznak (anyagilag)
Ők bezzeg nem voltak finnyásak, simán lenyúlták az MSZMP vagyont, illetve az állami javakat.
Aztán a rendszerváltozás után is csak gyarapodtak, nem beszélve a kormányon töltött idejükről.
Itt a szavak és a mégoly szép eszmék és célok nem segítenek, vagyoni függetlenség is kell.
(ezért független a kisgazdapárt ? :-))

A kapitalizmusban az diktál, akinél a suska van. Jelenleg még a szociknál van, ezért nagyon is helyénvaló a anyagi felzárkózási kisérlet, ha már az erkölcstelenül szocikhoz került vagyont a jogszabályok alkalmatlansága miatt nem lehet visszavenni tőlük.

Előzmény: soltika (106)
soltika Creative Commons License 2000.01.16 0 0 106
jeges
Nézd már meg hogy a "világfi"nak kikből áll a gazdasági politika sleepje.
Nézd csak meg hogy a Phare pénzek környékén ki bábáskodik.
üdv:
soltika + Finci kutya
Ps: A Joci nem is titkolja hogy annak a településnek oszt aki az ő pártját támogatja.
Tavaly januárban elmondta hogy Szabolcs-Szatmár megyében az FKGP 100%-ig(tehát minden településen) jelen van, májusban már három megyét emlitett(Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés)
/az elmúlt egy évben megnőtt a valamikor függetlenként megválasztott polgármesterek és önkormányzati képviselő belépése is az FKGP-ba/
Szerinted miből épiti a pártot ?
jeges Creative Commons License 2000.01.16 0 0 105
pindiy,
nem tudom van-e alapja a gyanúsítgatásodnak, de ha igen, azon sem lehet csodálkozni, mert valahogy meg kéne teremteni a gazdasági alapját egy igazi rendszerváltozásnak , vagyis a kommunista hegemónia megtörésének.
Ha csak azt mondják nekik: hu.. (magyar), attól ugyan látványosan félnek, de nem ijednek meg, vagyis vidáman csinálnak tovább mindent úgy, ahogy eddig.
Előzmény: pindiy (104)
pindiy Creative Commons License 2000.01.16 0 0 104
soltika, meg van annak a helye bizos, de nem a mezőgazdaságban.
Ha nem kapják meg, akkor még ebből is faragnak ami mostanra jutott.
Előzmény: soltika (103)
soltika Creative Commons License 2000.01.16 0 0 103
pindiy
Amiért nagy akereslet annak mindig felmegy az ára.
Most nyújtja be az igényét kb. újabb 2-300 milliárdra, két átszállás meg némi mise látogatás közt.
Van neki távirányitója is úgy hivják Bánk Atilla.
üdv:
soltika + Finci kutya
pindiy Creative Commons License 2000.01.16 0 0 102
Hát soltika a világfi ugyan kapott vagy 300 milliárdot, de az ez évi mezőgazdasági támogatás csak 136 milliárd lesz, mintegy 5%-al kevesebb reálértéken mint tavaly.
Tartottam tőle, hogy felmegy a repülőjegyek ára.
Előzmény: soltika (101)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!