Keresés

Részletes keresés

Ferenc74 Creative Commons License 2021.12.30 -1 0 61

Én láttam már olyat hogy egy anya a kisgyerekét ráültettte a mosógép tetejére és kézmosóbol mosta a combját szivaccsal. ez mire volt jo mikor ott volt a fürdőkád?

XNC Creative Commons License 2020.06.21 0 0 60

Nem tudok komoly lenni.  :))

XNC Creative Commons License 2020.06.21 0 0 59

És esetleg 1-2 extrém dolgot be is mutathatnának.

Pl. a gyerek a csilláron leng; és onnan a partnerére ráugrik.....   :D

Előzmény: XNC (58)
XNC Creative Commons License 2020.06.21 0 0 58

 .... na és ha megvolt, kezdődhet a szex-party!  :))

Nahát Ka Creative Commons License 2020.03.04 0 0 57

Szerintem agimami-nak igaza van. Folyamatról van szó felvilágosítás kapcsán, nem kétórás beszélgetésről ami előtt, és után meg semmi nincs...  Ez az egész a bizalommal kezdődik, meg a nyíltsággal, hogy érezze a szülővel bármiről beszélhet. Aztán ezt meg is kell tartani a kamaszkorig, meg azon túl is. A mai társadalom nagyon zárkózott még ebben a témában. Pedig el kell fogadni, hogy még a csapból is szex folyik, így egyre kevesebb időnk van takargatni a valóságot, és Ők is hamarabb érnek.... Érdekes tudni, milyen változatosan állnak a témához a szülők..

 

nahatka@gmail.hu

 

Ferenc74 Creative Commons License 2020.01.04 -1 1 56

Akkor serdülőkörömban volt éjszakai magömlésem is. Arra ébredtem fel hogy a pizsamám tiszta lucskos volt

Ferenc74 Creative Commons License 2020.01.04 -1 1 55

Én mikor óvodás voltam és anyum úgy mosdatott engem hogy ráültetett a centrifugára és a kézmosócsapból mosta a combomat meg szappanozta is. A centrifuga a mosdókagyló mellett volt. De mosdatás előtt adott rám fehér atlétát. csak nem is tudom miért.

Karocsek2 Creative Commons License 2019.02.26 -2 0 54
  1. A közös öltöző, nudista strand stb. nem a szexualitás színhelye.
  2. Az általad leírtak valószínűleg kimerítik a kiskorú szexuális bántalmazása valamint az egyenesági rokonok közötti szexuális cselekmény bűncselekményét. Gondolom börtön jár érte.
  3. Az evolúció szerencsére besegít: A kamaszok elfordulnak a szüleiktől és a saját haverjaik fele nyitnak ki. Így a szülők szexualitását max. undorodva veszik tudomásul, de leginkább hallani sem akarnak róla.
Előzmény: boróka 41 (52)
nosztalgika02 Creative Commons License 2019.01.23 -5 1 53

Rólad a rendörséget meg a gyámhatóságot kellene értesíteni. Nem azért, mert egy pillanatra is elhinném ezt a sok zöldséget, amit idehánytál, hanem mert vélhetöleg pedofil vagy, aki úgy látszik, online aktív.

Előzmény: boróka 41 (52)
boróka 41 Creative Commons License 2019.01.22 -1 7 52

Szerintem a maszturbációrol kellene az anyukáknak  beszélni a csemetéivel.Ha kislány,akkor az anyuka nyugodtan,saját magán magyarázhatja el a csiklója,stb. funkcióját.Nem hallgatva el az öröm szerzést sem.Ha,anyuka vagy,akkor még szvsz. az is belefér,hogy ott csinálsz egy bemutatót. Az én nejem megcsinálta!Először sokat problémázott,de bátoritottam. Nem azt mondom,hogy nem kellett minden bátorságát össze szedni.Nehezen indult,de a végén össze jött.Ettől jobbat nem tudtunk elképzelni.

     Eléggé szabadelvűen neveljük őket.(2 lány).Mind a két lány és én is ott voltam.Nekem ráadásul még izgalmas is volt.Csak a nejem vetkőzött le.Nekem közben ráadásul merevedésem is lett.Utána megbeszéltük,lehetett kérdezni.Nagyon kíváncsiak voltak,végig az anyjukat nézték,néha rám is néztek,csak pirosodott az arcuk,zavarban voltak és volt kérdés bőven....!Pl.,hogy a fiúk is csinálják-e,stb.?

    Egy későbbi időpontban megbeszéltük,hogy én is "bemutatkozom".Úgy,hogy ő is ott lesz,besegít nekem.Abban az időben még nem volt pornó,így nagyon izgatta őket minden.A lényeg,hogy a kezemtől/kezétől elélveztem.Én meztelenül voltam,ő csak bugyiban.Engem már sokszor láttak meztelenül.Nálam is nehezen indult,mert én is zavarban voltam.A lányok is!

    Még később:tudtuk,hogy lesnek bennünket.Így résnyire nyitva hagytuk a háló ajtaját és akkor megtudtak mindent a behatolásról is.

   De inkább így tudják meg,ne az osztálytársaitól.

Érdekes,hogy a norvég tv adásában a fiúk és a lányok közös öltözőben öltöztek-vetkőztek.Nektek nem tűnt fel?

    Gondolom,most fogom kapni a minuszokat!

Előzmény: Karocsek2 (51)
Karocsek2 Creative Commons License 2018.07.18 0 0 51

Amit korábban említettem norvég ismeretterjesztő sorozat, jelenleg itt van: https://tv.nrksuper.no/serie/newton-pubertet

Előzmény: Karocsek2 (47)
Karocsek2 Creative Commons License 2018.07.18 0 0 50

Az attól függ, hogy mit értesz masszázs alatt. Pl. ha a sok görnyedéstől fáj a nyaka vagy a válla, akkor az talán nem bűn megmasszírozni.

 

Alapvetően a szülő és gyermeke közötti szexuális jellegű cselekedet nem elfogadható. Főleg ellentétes nemű kamaszt nem kell indokolatlanul tapizni. De attól még hozzá lehet érni, csak tudnunk kell, hol van a határ.

Előzmény: Törölt nick (49)
Karocsek2 Creative Commons License 2017.02.09 0 0 47

Még mindig küzdök a problémával. A könyvek jók, mert elmondanak egy csomó dolgot, de néhány fontos technikai részletet nem.

 

Nemrég belefutottam a norvég tévé "gyerekeknek" szánt felvilágosító videóiba:

http://canal311.com/en/sex-education-for-children-norways-tv-1/

Ha nem is tökéletes, de legalább nem tök tökéletlen. Úgy értem, ha amúgy is megpillantja néha az ember a családtagjait ruha nélkül, akkor ezektől a videóktól sem lesz baja.

 

Mondjuk a gumi használatát, ami - valljuk be - igen fontos, a videó totál elbohóckodja. Arra marad a http://felvilagositas.my-free.website/ szerintem. Vagy a net sötét oldala, de épp ezt szeretnénk elkerülni, nemde?

Előzmény: Karocsek (45)
Karocsek Creative Commons License 2016.10.06 0 0 45

Nálunk is aktuális a téma, azért keresgéltem a neten és úgy találtam ide is. Erre bukkantam: http://felvilagositas.my-free.website/

 

Illetve nemrég még láttam egy másikat is, talán a-ha.hu vagy ahaprogram.hu, de mintha a föld nyelte volna el, csak 404-et kapok.

Előzmény: romicorn (44)
romicorn Creative Commons License 2015.11.20 0 0 44

Ezért is van manapság a szülőknek talán még nehezebb helyzete.

 

Ehhez képest egy értelmes és életképes topik sincs a témában az egész fórumon.

Azt hiszem a párkapcsolatok javát szolgáló (kollektív-, konszenzusos normákat igénylő-, szellemi-érzelmi hátteret is értő-) felvilágosítás utolsó hajója sajnos vmikor '90 körül elment.

 

...mert az értékesnek tűnik, hogy:

a gyerekkel meg kell értetni, hogy az igazi szex az nem az amikor 2 faszi tölt egy néger csajt,

de mi lesz vele mikor kiderül számára, hogy a többségnek mégis kb. ezt jelenti?

 

Előzmény: kiscitrom (43)
kiscitrom Creative Commons License 2015.11.06 0 0 43

Ma az internet korában a gyerekeknek minden információ a birtokukban van sajnos több is mint szükségük lenne.  Ezek sok esetben nagyon rossz irányba befolyásolják a gyerek fejlődését.  Ezért is van manapság a szülőknek talán még nehezebb helyzete. Magyarán a gyerekkel meg kell értetni, hogy az igazi szex az nem az amikor 2 faszi tölt egy néger csajt, hanem egy érzelmi kölcsönös felelős döntés. A pornó nem szól a védekezésről és a testi fejlődésről sem, ezért is fontos a felvilágosítás.

agimami Creative Commons License 2007.02.04 0 2 42

Szipolyka, ez édes:))

 

 

Szerintem is már kiskortól kezdve folyamatosan kell tájékoztatni a gyerekeket, persze mindig a maguk szintjén. Mi pl. most ott tartunk (6 éves kislányom és 8 éves kisfiam van), hogy a kisbabák úgy születnek, hogy a lányok testében vannak az anyamagocskák, a fiúk testében az apamagok, és ha szeretik egymást és felnőttek, és nagyon nagy szeretettel nagyon szorosan megölelik egymást, akkor az apamag és az anyamag összetalálkozik, és abból kisbabamag lesz, amiből kifejlődik a kisbaba.

 

A téma azért is kézenfekvő, hiszen a gyerekek láttak engem terhesen, sok kismamás könyvünk van magzatos képekkel, meg hát egymás előtt öltözködünk, fürdéskor látják "egymásét". A gyerekek ebben és az egész szex-témában (legalábbis ebben a korban még) nem éreznek se kínosat, se cikit, se különösebben izgalmasat, hanem olyan természeteset, ahogy az evésről, emésztésről vagy igen, a műanyagedények gyártásáról is beszélgetünk.

 

Az erekcióról, a bedugásról és az ejakulációról még nem volt szó, ilyen részletek még nem érdekelték őket. Majd ha szóba kerül, akkor minden cécó nélkül ezt is elmondom, hogy hát valahogy be kell juttatni az apamagokat abba a védett fészekbe, ahol az anyamag várja őket, és ez jó érzés is, mert az apa és az anya szeretik is egymást, és mindig jó megölelni azt, akit szeretünk (ezt egy gyerek pontosan megérti), meg a kuki és a punci is szeretnek összebújni.

 

A kuki-dolog nálunk különösen nem tabu, mert a kisfiamnak enyhe fitymaszűkület miatt minden este meg kell húzkodni az előbőrt, és ebben én szoktam segíteni (mert az apja jólelkű és szuper apa, de nagyon trehány:)).  

 

Nekem pl. nagyobb gondot okoz a menstruáció témája, bár látják a betétjeimet, de ezt még nem részleteztem, mert a vér szerintem az egyik legnehezebben feldogozható dolog a gyerekeknek. Persze néha látják, hogy milyen az a betét (amikor kipakolják a kukát:)), erre csak annyit mondtam, hogy az "nem vér, hanem "tisztulásos dolog", mert a felnőtt néniknek néha "tisztulásuk" van, kimennek olyan dolgok a testükből, amik nem kellenek, és kész.  

 

Maszturbáció: nálunk egyelőre nem téma, de rokonoknál szintén előfordult 5-6 éves kislánynál. Azt hiszem, itt az a lényeg, hogy ne menjen a gyerek agyára. Tehát ha néha-néha csinálja, vagy a kisfiú felfedezi, hogy a kukihúzkodás kellemes élmény s néha kipróbálja, abban semmi rossz nincs, de ha állandó szenvedéllyé válik (pl. minden délután órákig ezzel játszik), az szvsz nem jó, mert magába zárja a gyereket, elvonja a világtól, a napfényben való rohangálástól, más gyerekkel való építő játéktól.

Egyébként a _rendszeressé váló maszti_ nagyobb mennyiségben gyerekkorban szerintem TÜNETE valaminek, és komoly jelzés. Egyértelműen öröm- és szeretethiányra utal. Én ilyen esetben egyrészt komoly életformaváltást csinálnék (több rendszeres, naponta több órás szülő-gyerek-program, közös mesélések stb.), és keresnék a gyereknek valamilyen sportot, amiben SOK ÖRÖMÖT TALÁL és amivel jól kimozogja magát.  

 

--- Szex-témáról még annyi: ahogy a gyerekek különböznek, mi, felnőttek is különbözünk. Egyikünk receptje nem biztos, hogy a másiknak is beválik. Mindenkinek önmagával kell először tisztáznia, hogy Ő hogyan áll ezekhez a kérdésekhez, és ahhoz képest mit szeretne a gyerekének továbbadni és mit nem. De önmagunkat és a saját stílusunkat vállalni kell, mert ezekről csak hitelesen lehet beszélni (ahogy persze minden más nagy kérdésről is), ha úgy érzem, nem megy hitelesen, akkor inkább adjak a gyerek kezébe egy könyvet, vagy küldjem el beszélgetni egy felnőtt barátomhoz, akiben megbízok és a gyerek is megbízik.    

 

Előzmény: Gabiiiiii (41)
Gabiiiiii Creative Commons License 2007.01.23 0 0 41

nem is azert kell felvilagositani a gyereket,mert nem tudja magatol,vagy a haveroktol,hogy mit hova kell bedugni....Hanem azert,hogy nem azt gondolja,hogy ez csupan egy mechanikus dolog,ez szvsz sokkal tobb annal.Hogy ne a mennyisegre,hanem a minosegre torekedjen,ami persze bizonyos eletkorban nehezen kivitelezheto,de hiszem,hogy nem mulik el nyomtalanul,amit dumalok nekik eveken keresztul.

Arrol nem beszelve,hogy azt nagyon jol megtanuljak egymastol,hogy kivel,mikor,hanyszor,de pl a fogamzasgatlasrol lovesuk sincs,a betegsegek kikeruleserol szinten.....Ezek sokkal tobbek annal,minthogy a technikat megtanuljak egymastol

Hogy tudjak,es ismerjek a sajat testuket,hogy ne csak azt tudjak /pl egy kislanynal/,hogy havonta tampont kell venni,hanem azt is,hogy pontosan mi es miert zajlik a testukben...

Előzmény: robs (37)
Szipolyka. Creative Commons License 2007.01.22 0 0 40

NE felejtsük el

 

nem tudok gépelni :-/

Szipolyka. Creative Commons License 2007.01.22 0 0 39

Első lépések, "Anya, hogyan lesz a baba?", 3 éves kor körül:

Anyában növekszik egy magocskából

Ebben a korban még nem arra kérdeznek rá, hogy az apa hogy jön a képbe :)

 

Később: könyv :) Peti, Ida és Picuri

Abban aztán minden benne van.

Gyerek elolvasta, ÓRIÁSI érdeklődéssel, majd rábólintott, hogy OK, érti.

 

Ezenkívül még láttak egy itteni (német) ismeretterjesztő filmet is a témában, ami gyerekeknek készült, de ... hát... nem sok titkot hagy. Például élesben mutatnak szülést a végén. A szexet magát rajzban, szépen láthatóan, ahogy feláll, majd bemegy... Ezzel együtt aranyos, könnyen emészthető film - de felejtsük el, a gyerek erről a témáról ugyanúgy beszél még, mint a "hogyan készül a műanyag edény" kérdéskörről!

 

Ez persze egy idő után elmúlik... És jön a zavar. Ami szintén természetes valamennyire.

 

Maszti, ha látom, hogy csinálják: Megkérem őket, hogy ezt inkább olyankor, amikor egyedül vannak, mert ez magánügy. Semmi rosszallás, csak az illemszabályok ismertetése. Dani már csak olyankor gyűrögeti, ha egyedül van :)

 

****

 

És végül egy párbeszéd, a minap ballagtunk hazafelé valahonnan a fiammal (9) és a kislányommal (7). Dani és énközöttem az alábbi diskurzus játszódott le:

 

D: Anya, miért szexelnek az emberek? [Felvilágosításon már túlvagyunk, ld. fent]
A: Mert az jó.
D: Ti is szexeltetek már??? (Döbbenten)
A: Miért, mit gondolsz, ti hogy készültetek?
D: Ja, tééényleg!
     Anya, de én sose fogok szexelni, az biztos!
A: Dehogynem fogsz, kicsikém, minden felnőtt szokott!
D: Na jó, most már beszéljünk valami másról inkább.

satyo69 Creative Commons License 2007.01.22 0 0 38
Valamikor régen, volt egy aranyos könyv: "Sehány éves kislány". Ezt a könyvet már óvodás korban olvastuk a két nagyobbiknak mikor a harmadikat vártuk. Ők nézegették, mert képes mesekönyv volt, de valódi tartalommal. Nem tudom ismeri-e valaki?
robs Creative Commons License 2007.01.21 0 0 37
Én szerintem a mai világban nem is nagyon kell felvilágosítani a gyerekeket... aki még kicsi azt nem érinti, aki meg már nagyobb az már tudja a saját korosztályától... Tudom ebbe lesz olyan aki beleszól, hogy "FEL KELL VILÁGOSÍTANI" de én például simán tudtam hogy mi a helyzet már 6.ban, és elötte is tudtam egy,s mást... Elnézést hogy ilyen közönséges vagyok de egy 7-8.-os gyerek már eléggé kanos, de tudja hogy nem megy bele ilyenkor a szexbe. nekem volt olyan osztálytársam 8. ban akit akkor világosítottak fel és ezalatt alig bírta ki röhögés nélkül  :-)) ekkor már többet tud a gyerek mint a szülő...  nekem ez a véleményem és ha lesz gyerekem maximum akkor fogom felvilágosítani ha muszály...
lilywhite Creative Commons License 2006.10.20 0 0 36
Ez nagyon szimpatikus hozzállás, Elizabeth, ezért én nagyon nem gondolom, hogy Buta lennél :-))
Engem sajnos egyáltalán nem íg neveltek, egyszerűen egy szó sem esett az egész témáról soha. Hátránya hogy úgy érzem, később jöttem rá magamtól, mi is ez az egész, mint egy átlag gyerek.
De ezek ellenére teljesen normális a szexuális életem, csak jó lett volna ha azért többet beszéltünk volna róla gyerekkorban...ezért én semmiképp sem akarom majd elmulasztani az őszinte, teljesen tabumentes beszélgetést a gyerekeimmel, ha lesznek majd a közeljövőben :)
Előzmény: buta Elizabeth (1)
whitepaper Creative Commons License 2006.10.20 0 0 35
"Nagyon, nagyon rossz címet adtál a topicnak. Ki kell, hogy mondjam: NULLA címet, mert mégis csak a pedofíliára lehet belőle asszociálni.
A helyes cím: Hogyan lehet felkészíteni a gyereket a szexre? "

Nem értem mért köt bele mindenki a címbe, ez a dolog hivatalos neve; iskolában is így hívták. Tessék tisztában lenni a szakkifejezésekkel.

" Hogyan lehet felkészíteni a gyereket a szexre? " Ha elég perverz vagy ebből is asszociálhatsz pedofíliára.
Mike Creative Commons License 2002.12.01 0 0 34
tényleg érdekes
Előzmény: kibicz (28)
Mike Creative Commons License 2002.12.01 0 0 33
Na es akkor most elolvasom, masok mit is irtak :)
Mike Creative Commons License 2002.12.01 0 0 32
Felvilagositas:
azt hiszem ugy fogok beszelni rola mint barmilyen mas testi funkciorol, szvsz ezen a teren tul prud a tarsadalom, sok az elfojtas, a buntudat. Persze egy dolog a szervek mukodese, es mas az erzelem, a szerelem. De en eldontottem nem leszek prud, a gyerekem nem fog hulysegeket hallani a tobbiektol, vagyis fog, de remelem tudni fogja addigra mar, hogy mi az igazsag. Persze mindez csak szep es jo elmelet, majd a gyakorlatban egyszer elvalik, mindez hogy fog sikerulni.

Van egy olasz konyv, kisgyerekek dolgozataibol szemlget a szerzo, azt hiszem Romeo alulrol jegyezte el Juliat a cime, eszmeletlen szegeny gyereke mennyi butasagot tudnak kitalalni.

Mike Creative Commons License 2002.12.01 0 0 31
Szvsz az emeber meg szuletesi elottol (vagyis amikor kialakul a neme) szexualis leny. Mondjuk ez nem azt jelenti, hogy szexualis partner is!, meg mielott vki felreertene.
juc Creative Commons License 2002.11.29 0 0 30

Igus!

Köszi.Nem. Egyáltalán nem tarom elfogadhatatlannak a masztit, hiszen magam is müveltem/-lem. Inkább az zavar, h. nem tudom, hogyan reagáljak...Hiszen maga a szex, a szexuális élet valahogy a felnötteknek fenntartott dolognak tünik, holott már magzati korban elválik az, h. milyen nemü lesz a gyerek, és hogy igen is van "nemi" élete már igen korán. Mert reagálni sokféle képpen lehet arra, h. érdeklödik a saját teste iránt(ebben a korban)...Lehet pl. tiltani, ahogy pl. anyám is tette, lehet viccelödni, kacagni rajta, és lehet nem észrevenni. Én mindig tréfásan megpaskolom a popsiját ilyenkor, és hagyom...De úgy igazából nem tudom, mi is lenne a helyes magatartás. Persze nyilván ez is nagyon relatív.

Előzmény: igus (27)
igus Creative Commons License 2002.11.28 0 0 29
Na jó, akkor abban megegyezhetünk, hogy nem csak a szülő készségességén múlik a szexről való beszélgetés lehetősége, hanem a gyerekek eltérőségén is múlhat a dolog sikere.
Nekem szerencsém volt annyiban, hogy érdeklődtek a srácaim, és a dumám alapján méginkább érdeklődtem, s később se hagyták abba. B-))
Előzmény: kibicz (28)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!