Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

AttiM Creative Commons License 2000.04.11 0 0 10
Macimedve:
Igazán nagyon köszi az info-t! Élni fogok vele.

Azt hiszem, ezzel be is zárhatom a topicot...
Minden jót, találkozunk máshol.
AttiM

Előzmény: Macimedve (9)
Macimedve Creative Commons License 2000.04.11 0 0 9
Ha mindenképpen spórolni akarsz és van időd, akkor ne tankolj az autópályán. Bármelyik kijáraton lemehetsz, minden faluban van kút. Ezek kb. 10 Pfenninggel olcsóbbak, főleg ha több kút is van a környéken, mint a pályán. De csak munkaidőban vannak nyitva. Ha a pályán tankolsz, figyelj arra, hogy "SB-Tanken" legyen. (önkiszolgáló, Selbstbedienung) Ez is olcsobb kb. 10 Pf-gel, mint a kiszolgálásos. Hogy Ausztriában vagy Németországban jobb tankolni, ez mindig a napi ártól függ. Általában a németek olcsóbbak egy kicsivel. Indulás előtt nézz utána a neten.
A Magyar Autóklub, az ADAC, az ÖAMTC is közöl árakat. De a Traxxx (http://focus.de/D/DR/dr.htm) is.
A határok előtti utolsó kutak (letzte Tankstelle vor der Grenze) mindig drágábbak egy kicsit az átlagnál, ezeket jó elkerülni. (Mondjuk Passaunál német oldalon ez kb. 40 km-re van a határtól, egy Aral, Donautal)
Ugyanis sokan csak átruccannak kirándulni, pénzt nem akarnak váltani és inkább otthon teletankolnak. Ezt a kutak ki is használják.
Előzmény: AttiM (8)
AttiM Creative Commons License 2000.04.10 0 0 8
Köszi a javaslatokat, tényleg nem éri meg.
Teletankolok itthon, azután meg német, vagy osztrák kutaknál.
Tényleg: hol lehet megnézni, hogy hol olcsóbb? Passau előtt, vagy után tankoljak?
Macimedve Creative Commons License 2000.04.06 0 0 7
Diesel autónál szinte mindig rákérdeznek az olajra. Manapság egyre ritkábban, de meg is nézik. Kevesen vacakolnak ezzel, mert kicsi a különbség. Vagy nincs is.

Elvileg szabad kannából tölteni. De csak szükséghelyzetben. 4 db 20 literes marmonkanna nem számit szükséghelyzetnek. Meg amúgy is zabosak rá a rendőrök, azt mondják, hogy akinek nincs rá pénze az ne menjen oda. A parkolóban egy cseppet is környezetszennyezésnek minősítenek. Még akkor is ha 2 hónapja cseppent oda egy román kamionból. Megtalálják a módját, hogy megbüntessenek.

Ha pl. autópályán azért áll le a gép, mert elfogy a nedű, a Polizei naggggyon megbüntet. Ez ugyanis a kölekedés gondatlan veszélyeztetése.

Azért mikor mi még 2 Ft-os fűtőolajjal autóztunk, más volt a helyzet (kint akkoriban 1 DM volt azaz akkor kb. 30 Ft volt) Ez tizenötszörös különbség. Most ez a 80 l 5000 Ft-ot hoz. Egy fél tankolás ára. SZVSZ nem éri meg.

Nekem is van tartalék kannám. A fűnyíróba, motoros kapába, láncfűrészbe kell a benzin. A németek nagy része is ezért tartja.

Előzmény: stika (5)
turbo2 Creative Commons License 2000.04.06 0 0 6
Stika

Az isten szerelmére nehogy megromoljon. Átveszem akár még 1000 % haszonnal is .
De velem lehet alkudni.

Előzmény: stika (5)
stika Creative Commons License 2000.04.06 0 0 5
Ha megvámolja, akkor max. nem nyert a bolton semmit, de nagyon valószínű, hogy nem néz a csomagtartóba. Vagy ha mégis, akkor vissza lehet fordulni és megpróbálni pl. Hegyeshalom helyett Sopronnál. Én is igy jártam be Németországot egy dízel Ritmóval. Sopronnál teletankoltam, vittem 70 l fűtolajat (2 Ft-ost, a fűtéscsere után maradt, még mindíg van belőle). Kint csak egyszer tankoltam és mentem kb. 3000 km-t.
Ezt a környezetszennyezést nem értem. Mit szennyezek, ha egy kannából tölcsérrel töltök a tankba és egy csepp sem megy a földre? A kinti kutaknál is árulnak tartalék üzemanyag kannákat, akkor azt sem szabad használni?
Előzmény: Macimedve (1)
Macimedve Creative Commons License 2000.04.05 0 0 1
Az osztrák vámos szépen megvámolja. Csak az autó tankjában vihető át üzemanyag. Ez szinte minden országban így van. De ha becsempészed és nem kell a csomagtartó....
Csak vigyázz, mikor betöltöd. Ha észreveszik a zsaruk nagyon megbüntetnek környezetszennyezésért. (Meg azért is, ha nincs pénzed, akkor minek mész oda)
Előzmény: AttiM (0)
AttiM Creative Commons License 2000.04.05 0 0 0
Macska rúgja: a témanyitó hozzászólásom eltűnt a szélben! Leírom mégegyszer (rövidebben...):

Két hónap múlva Németországba megyek 2 napra. Oda-vissza összesen kb. 2200 km-t fogunk megtenni.
Renault 19D-m kb. 5,7 l-t fogyaszt vegyes használattal (mondják, hogy autópályán kevesebbet szoktak fogyasztani).
140 Ft-ért jutok hozzá a gázolaj literjéhez, ezért vetődött fel bennem a gondolat:
Ha itthon teletankolok, az kb. 900-950 km-re lesz elég. Ezek után még kb. 1250-1300 km kell hazáig, az kb. 75 l üzemanyag. Vannak műanyag 20 l-es kannáim, azokból 4 kényelmesen elfér a csomagtartóban. Ha az árkülönbözetet nézzük, kb. 5000 Ft-ot nyernék a bóton.

Kérdések:
Van-e valamilyen szabály, hogy nem vihetek ki üa-ot a határokon (M.o-Au-N.o)?
Ha igen, mit kockáztatok, ha mégis viszek?
Esetleg balesetveszélyes?(gázolaj, nem hiszem...)
Megéri 5000 Ft-ért? (gondolom, erre nekem kellene válaszolnom...:-)
Valaki próbálta már?

Előre is köszi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!