Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2021.10.16 0 0 46

.

Törölt nick Creative Commons License 2021.10.16 0 0 45

,

Törölt nick Creative Commons License 2021.10.16 0 0 44

Kàr ezért a topikért is

Törölt nick Creative Commons License 2021.10.16 0 0 43

😂😂

Előzmény: originalqszi (41)
Törölt nick Creative Commons License 2021.10.16 0 0 42

Ez nagyon jó👍

Előzmény: originalqszi (41)
originalqszi Creative Commons License 2004.10.29 0 0 41

Nem kedves Rákosi! Se úr, se elvtárs:DDDDD Mert úrnak nem volt úr, elvtársam meg semmiképp:((((((

Hogyan értékeli azt a 7 évet, amely alatt ön a magyar mese 7 fejû sárkányát testesítette meg és hogy Szent Györggyel ne kerüljön konfliktusba, szinte kiírtotta a teljes katolikus egyházat????:(((((( Mai pestiesen szólva, hogy tudniillik kiírtotta az összes keresztényt:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

eccerű Creative Commons License 2004.10.28 0 0 40
Na jó. Én a Rákosi elvtárstól azt szeretném megkérdezni, hogy mennyi ideig tart, amíg az a bizonyost aranytojást tojó tyúk kipottyantya végre amire várunk. Nem ettük meg: kiböjtöltük. Meddig kell még várni?
Fine Tune Creative Commons License 2004.10.28 0 0 39

Nem te Pvc, hanem Rákosi elvtárs. 

Előzmény: Törölt nick (38)
Fine Tune Creative Commons License 2004.10.28 0 0 37

Marha nagy mákod van, hogy felbukkantál, te leszel az MSZP következő miniszterelnökjelöltje. Komcsi is voltál, múltad is elég sötét.

topicnyitó Creative Commons License 2000.05.02 0 0 34
Rákosi elvtárs még mindig köztünk van...
Előzmény: Törölt nick (33)
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.27 0 0 33
Éjfélre jár. Az Akadémia utca 17 17 egyik ablakában még ég a villany. RÁKOSI elvtárs dolgozik ott. Senki nem ismeri nála jobban, hogy mit adott hazánknak ez a nap. O tudja, hogy hány holdon szántottak mai a ceglédi traktorok, tudja, hogy mennyi acélt adott Csepelen a Martin, örül a számtan ötösnek és tudja, hogy teljesiteno fogják a fogadalmat a nográdi bányászok, a pécsiek, a tataiak, a borsodiak - valamennyien. És senki nála jobban nem ismeri a holnapi feladatainkat, nem látja tisztábban az épülo jövöt. Népi demokráciánk egész léte, sikereink legfobb forrása az a hálatelt, oszinte, baráti viszony, amely népünket felszabaditónkhoz, a kommunizmust diadalmasan épito Szovjetunióhoz és szeretett vezéréhez, Sztálin elvtárshoz füzi. És végül, de nem utolsó sorban, hü és elszánt katonái leszünk a 800 millios béketábornak, amely további fejlodésünk és virágzásunk biztositéka, a teremto békét védi imperialoista háborus gyujtogatokkal szemben.
Nos ennyit. ELÉG RÁKOSIBÓL.
topicnyitó Creative Commons License 2000.04.27 0 0 32
Akinek nem tetszik az osztrák kancellár, annak itt van a mi pajtásunk, Rákosi Mátyás!

Felzúghat a kórus: Él-jen Ráko-si, él-jen Ráko-si!

kilgoretrout Creative Commons License 2000.04.21 0 0 31
Részlet egy községi tanácstitkár beszámolójából, (1953), akinek már nagyon elege lehetett a propagandisztikus világszemléletből.

Szerinte a „község jelenlegi nehézségeit nem a klérus és a szekták idézik elő, csupán az ellátás terén mutatkozó hiányosságok.
A kisgyűlések és agitációs munkák során tapasztalt adatok alapján a községben az a megállapítás, hogy a jelenlegi hiányosságokat a liszt, kenyér és egyes közszükségleti cikkek hiányos ellátása okozza.
Tekintettel arra, hogy a község lakosságának 80 %-a mezőgazdasági munkával foglalkozik, ennek ellenére a lakosság 90 %-a úgy kenyérben, mint lisztben teljesen ellátatlan. Ezzel szemben a község eddigi heti kenyér kontingense 6 q volt, ami természetesen hetenként csak egyszer került kiosztásra, így azon alkalommal is személyenként esetleg 1/2 kg kenyér lett egy heti adag. Hasonló eset állt fenn eddig a liszt ellátás terén is.
Ezzel kapcsolatban a lakosság elégedetlenkedik, és minden egyes alkalommal visszatérnek az elmúlt évi magas beszolgáltatásra, vagyis azt a dolgozó parasztság a múlt évi fagy, árvíz és aszály után a negyedik csapásnak tudja a községre.”

Előzmény: kilgoretrout (29)
A Fidesz Ellensége Creative Commons License 2000.04.21 0 0 30
Mátyás királjt /Rákosi Mátyást/ mindíg megsíratjuk mi miskolcci komunisták! Ijen nagyszerü vezetöje sossem volt az országnak!
kilgoretrout Creative Commons License 2000.04.20 0 0 29
Részlet egy kéziratból (remélem nem sokáig). Már csak azt kérem, hogy valaki mondja már el, hogyan kell kurziválni, esetleg aláhúzni, ne adj isten fettel szedni? Köszi:

„A kommunisták 1947-es győzelmét saját maguk többek között így kommentálták: „a Magyar Kommunista Párt 24 %-os [a valóságban alig több mint 21!] parlamenti képviselettel élén Rákosi Mátyás elvtárssal, biztosan halad győzelme után a népi demokrácia útján és a nemzeti egység híveként továbbra is szorosan együtt dolgozik a koalíció demokratikus pártjaival. Hatalmas építő erejével megteremti majd a dolgozó nép erős, szabad, független demokratikus Magyarországát”.

A kisgazdapártiak vereségüket nem a rivális pártok megerősödésében, hanem a belviszály sújtotta párt meggyengülésében látták. Szavazókat elsősorban a kommunisták, a parasztpártiak és a demokrata néppártiak vettek el az FKgP-től. Ugyanakkor természetesen megjegyezték, hogy a „kékcédulás szavazatok” a kommunista párt számára nem megengedett előnyt jelentettek.

Példaként hozták, hogy Békéscsabára egy vonatszerelvény kékcédulás „választópolgár” érkezett. Orosházára 800, Tótkomlósra pedig 1000 illegális szavazó érkezett.

„Milyen lehetett az arányszám Budapesten és a nagyobb városokban?” – tették fel a kérdést. Az MKP ugyanakkor nem tulajdonított nagyobb jelentőséget a választási visszaéléseknek.

Boldizsár István tájékoztatási miniszternek „tudomása van arról, hogy egyesek visszaéléseket követtek el azáltal, hogy összeíró kivonattal azokkal a bizonyos kékcédulákkal lakóhelyükön kívül több helyen is szavaztak. Az eddigi megállapítás szerint az egész országban mintegy 80.000 ilyen szavazás történt. Ebből a visszaélések maximális lehetősége csak mintegy 20.000-re tehető. Ez viszont a választás eredményét nem befolyásolja”.

Az MKP biztos volt győzelmében:
„este, amikor 8 óra után mindenütt megkezdődött az urnák felbontása és a szavazatok megszámlálása, izgatott fejek hajoltak a bizottságok asztalai fölé.

Egyedül a kommunisták ültek sziklaszilárd nyugalommal az asztal körül. Ők már akkor tudták, hogy mi lesz az eredmény. Pontosan darabra ők sem ismerhették a leadott szavazatok számarányát, de tudták, ismerték pártunknak a választás előtti hetekben hatalmasan megnőtt taglétszámát, s azt is tudták, hogy a hozzánk belépett férfiak és asszonyok: parasztok, munkások, kisiparosok, kiskereskedők, értelmiségiek azért csatlakoztak hozzánk, mert a mi híveink, mert helyeslik pártunk politikáját.

Pártunk vármegyei bizottságának egyik augusztusi ülésén Aczél elvtárs azt a feladatot adta munkatársainak, hogy állapítsák meg minden községben: hányan fognak az 1-es listára szavazni. A következő ülésen a megyei bizottság tagjai sorban beszámoltak minden egyes községről, a leadott számokat jegyzőkönyvbe vettük és megállapítottuk, hogy járásonként hány szavazatot fog kapni a Kommunista Párt.” Ez a becslés járásonként 100-150 szavazat eltéréssel be is igazolódott.”

kilgoretrout Creative Commons License 2000.04.19 0 0 28
1949. részlet egy tsz vizsgálati jegyzőkönyvből:

„Az osztályharc kérdését a csoport tagjai nem látják tisztán. Egymásban keresik az ellentétet, és egyéni érdekeiket tartják szem előtt.

A környező dolgozó parasztság a kulák agitáció befolyása alatt a csoportban, mint ellenséget lát és elzárkózik tőle.

A középparasztság a csoport tagjainak azt a kérdést szegezi neki, hogy milyen eredményt értetek el, melyre a csoport tagjai kis földterületük miatt jelenleg még nem nagyon tudnak mit felmutatni.

Ezáltal, és a kulák agitációból kifolyólag, valamint a klérus munkájának következtében [a dolgozó parasztság] hidegen elzárkózik a csoporttól.”

Előzmény: topicnyitó (26)
MorpheuS Creative Commons License 2000.04.19 0 0 27
Ez a Rosenfeld Miksa utolérhetetlen szónok volt.
Előzmény: topicnyitó (26)
topicnyitó Creative Commons License 2000.04.18 0 0 26
Rákosi pajtás válaszol:

Elvtársak

Pártunk, a Magyar Dolgozók Pártja a felszabadulás óta eltelt időben igen komoly eredményeket és sikereket ért el. A mi pártunk vezette ki a magyar nemzetet abból a szinte reménytelen helyzetből, amelyet a háború pusztításai okoztak. A mi pártunk vezette az újjáépítést, és a mi pártunk vitte győzelemre a harcot a régi rend, a tőkések és nagybirtokosok ellen, s a mi pártunk vezetésével kezdte meg dolgozó népünk lerakni jobb, szocialista jövőjének alapjait a városban és a falun egyaránt. S ami az eredményekben a legfontosabb: a dolgozók életszínvonala, munkásoké és parasztoké egyaránt olyan fokot ért el, amilyenre soha a Horthy-időben még megközelítőleg sem volt példa. Minden párttagunk, minden elvtársunk, az egész dolgozó magyar nép joggal büszke azokra az eredményekre, amelyeket ezekben a nehéz időkben elértünk. S hozzátehetem, elértük őket azért, mert segített, támogatott bennünket minden téren felszabadítónk és barátunk, a hatalmas Szovjetunió.(Hosszantartó, lelkes taps.)

Különösen fel kell lépni azokkal a kulákokkal szemben, akik dolgozó népünk életszínvonalának
emelésére irányuló rendszabályainkat gyengeségnek magyarázzák. Abból a tényből, hogy javasoltuk a kuláklista megszüntetését, a falu e kizsákmányoló elemei arra a következtetésre jutottak, hogy most már eljött az ő idejük. Gondoskodnunk kell róla, hogy ebből a tévhitükből gyorsan kijózanodjanak. (Hosszantartó taps.)

Ezért hatóságaink helyesen jártak el, amikor őrizetbe vették azokat a kulákokat, akik megjelentek a szövetkezeti földön és ott aratni kezdtek, vagy azokat a kulákokat, akik abban a hiszemben, hogy eljött az idejük, áthágták a népi demokrácia törvényeit. Az utolsó napok tapasztalatai a kulákokkal kapcsolatban újra azt mutatják, hogy kutyából nem lesz szalonna.(Derültség, taps.)

Ha mi most megengedjük, hogy a falvakban - és ahol szükséges, a városokban is - újra dolgozzon a kisiparos, a kovács, a borbély, az üveges, a szerelő vagy a cipész, az még nem veszélyezteti a mi szocialista építésünket, és nem félünk attól a kapitalizmustól, ami ebből termelődik.(Derültség, taps.) Viszont az a körülmény, hogy a lakosság elemi szükségleteit ezek a kisiparosok ott helyben, különösebb utánjárás nélkül kielégítik, ugyancsak része az életszínvonalnak, és egyben mutatója annak, hogy népi demokráciánk a lakosság minden, még olyan aprónak látszó kérdésével is töródik, és segít e kérdések megoldásában.

Az ellenség természetesen mindezeket a helyes rendszabályokat különböző hírverésre és
zavarkeltésre igyekszik felhasználni. Ezzel kapcsolatban közölhetem az elvtársakkal, hogy a régi Politikai Bizottság azon tagjai, akik most nincsenek benne az új Politikai Bizottságban, valamint a régi Minisztertanács tagjai, akik most nem miniszterek, valamennyien, kivétel nélkül megfelelő munkakörben dolgoznak tovább pártunk és a népi demokrácia különböző területein. Aki ebben a kérdésben bedőlt az ellenség hazug híreszteléseinek, az most újra, csakúgy, mint ezelőtt annyiszor, meggyőződhet róla, hogy becsapták.

Pártunk most a dolgozók életszínvonalának erőteljes emelésére vesz irányt. Tudja ezt az ellenség is. Azt is tudja, hogy a dolgozó nép életszínvonalának emelése erősíti, szilárdítja a munkás-paraszt összefogást, erősíti, szilárdítja népi demokráciánkat. Ezért a maga részéről mindent meg fog tenni, hogy tervünket megzavarja és keresztezze.

Nem kétséges, hogy az imperialisták és ügynökök itthon, nálunk is meg fognak próbálni mindent, hogy zavarják szocialista építésünket, dolgozó népünk életszínvonalának emelését. Ebben a helyzetben fontosabb, mint bármikor, hogy mindenki világosan lássa: pártunk és vezetése egységesebb, összeforrottabb, mint valaha.(Hosszantartó, lelkes taps.) Ennek az egységnek, összekovácsoltságnak szilárd és megingathatatlan alapját azok az eszmék és tanítások képezik, melyeket Marx, Engels, Lenin, Sztálin dolgoztak ki, s amelyek, mint a múltban, úgy a jövőben is, változatlanul megvilágítják előttünk a szocializmushoz vezető utat.

Lássa az egész ország, hogy pártunk egységes, összekovácsolt, hogy minden tagja, minden szervezete, minden agitátora és népnevelője helyesli célkitűzéseinket, hogy el van szánva arra, hogy leleplezi, visszaveri és szétzúzza az ellenség minden támadását, mely dolgozó népünk életszínvonalának, jólétének emelkedését meg akarja gátolni.(Lelkes taps.) Dolgozzunk bátran, magabiztosan, jó ügyünk igazába és helyességébe vetett hittel, és a siker, a győzelem, mint annyiszor, újra a mienk!(Percekig tartó, lelkes taps. A hallgatók felállva kiáltják: "Éljen a párt!”)

(Rákosi Mátyás: Beszéd a budapesti pártaktíván - 1953. július 11, részletek)

James Bond Junior Creative Commons License 2000.04.17 0 0 24
minden jóérzésű topicolvasó nevében tiltakozom az itt folyó csevej ellen!

ne haragudjatok már, de egy egyértelmű heccelésre egyáltalán miért kell reagálni?!

Gorilla gyereke Creative Commons License 2000.04.17 0 0 23
Pajtási üdvözlettel:

Mátyás, az örök

Rakosi Elvtars!

A Munkaspart neveben hadd koszontsem Ont szovjetunio-beli szamuzetesenek vegen! Ez a szamuzetes meg Kossuth kenyszertavolletenel is nehezebb volt orszagunknak, mivel egymast valtottak a naci-fasiszta-ellenforradalmi kormanyok!

Mindig is tudtuk, hogy Vezerunk nem halt meg! Remeljuk, elvallaja a miniszterelnoki posztot, mely Onre var, ha - es ezt biztosra veszem - partunk, a Munkaspart, es hu szovetsegese, az MSZP, 2002-ben hatalomra jut!

Eljen Rakosi!

Előzmény: topicnyitó (-)
kilgoretrout Creative Commons License 2000.04.16 0 0 22
Ezt annak idején mindenki ismerte:

Gyertek lányok, öltözzetek fehérbe,
Szórjunk rózsát Rákosi Mátyás elébe,
Hadd járjon ő a rózsában bokáig,
Éljen, éljen Rákosi elvtárs sokáig!

Aztán egy versrészlet:

Sztáli! Rákosi! Békénk útja!
Emberség! Erő s üzenet:
A tervszerű rend alkotása
ébreszti már a népeket.
Sztálin! Rákosi! Valóságunk!
Hozzánk tartoznak, mint a Nap -
bátor az, tisztult, igaz ember,
ki általuk lett gazdagabb

rolling Creative Commons License 2000.04.14 0 0 21
Ááá, Rákosi elvtárs, za zdrasztvujet!
Tudtál róla, hogy uralkodásod idején egy ember bement a hivatalba azzal, hogy nevet szeretne változtatni. - Mi a mostani neve? - kérdezte a hivatalnok. - Szar Mátyás - felelte a kuncsaft.
- Ó, szegény - ájuldozott a hivatalnok -, nem csodálom a kérését. És milyen új névre gondolt?
- Szar Béla.
(Na, annak idején ilyen viccért az úttörők szövetsége helyett a kőtörőbe lehetett kerülni.)
speaker Creative Commons License 2000.04.14 0 0 20
Na ne mondd!? Rákosi zsidó volt?

speaker/madár

Előzmény: tesa (6)
kilgoretrout Creative Commons License 2000.04.13 0 0 19
Korán reggel felébredek,
Kelet felé tekintgetek,
Pirosodik az ég alja,
Sztálin elvtárs lakik arra,
Dolgozóknak édesapja.

Aztán:

Megérett már minden szolo,
mint a méz oly édes.
Puttonyszámra hordják tolünk
a szorgalmas méhek.
De a legédesebb fürtre
hiába is vágynak:
Elküldjük a pártközpontba
Rákosi elvtársnak!

Mennyi kell?

Előzmény: topicnyitó (18)
topicnyitó Creative Commons License 2000.04.13 0 0 18
Van még? Remélem!
Előzmény: kilgoretrout (16)
topicnyitó Creative Commons License 2000.04.13 0 0 17
Tekintetes Moderator Urak!

Engedelmükkel széles meghajlások közepette kérdezném, hogy a Rajk Laci miért lehet vendég a Törzsasztalban, míg a Vendégünk Rákosi Mátyás c. topicot áthelyezték (önhatalmúlag, a topicnyitó ezt nem kérte) a Politika rovatba. Talán csak nem azt jelenti ez, hogy Rákosi elvtárs atuálpolitikailag aktuálisabb, mint a Rajk Laci? Ő bájcseveghet a derék Törzsasztaltársasággal, míg Rákosi elvtárs történelmi alakja Önök szerint aktuális a Politika rovatban? Kérem, hogy helyezzék vissza a Vendégünk Rákosi Mátyás c. topicot az eredeti helyére, oda, ahol megnyitottam! A Törzsasztalba! Tiltakozom az ilyen eljárások ellen, amelyek szándékaikban nem igazolhatóak a véleménynyilvánítás kulturált formában megjelenő szabadsága ellenében!!!

Tiltakozom, tisztelt Moderátorok!

kilgoretrout Creative Commons License 2000.04.13 0 0 16
És ez?

Kicsi vagyok én,
Majd megnövök én,
Ha a szovjet agrármódszert
Eltanulom én!

Előzmény: topicnyitó (15)
topicnyitó Creative Commons License 2000.04.13 0 0 15
Nagyon jó!
kilgoretrout Creative Commons License 2000.04.13 0 0 14
Toborzó
A „Gábor Áron rézágyúja” dallamára

Csapj fel pajtás, gyere velünk Dunapentelére!
Szüksége van az országnak sok derék legényre!
Jó kemény csákányod,
Ahányszor a földbe vágod,
Így építed diadallal
A szép új világot.

Csapj fel pajtás, gyere velünk Dunapentelére!
Várat verünk, vörös zászlót tuzünk tetejébe!
Szép lesz az a zászló,
Nonek a falak alatta,
Dalunk zengi zászlónk alatt
a vén Duna habja.

Előzmény: topicnyitó (-)
rocky Creative Commons License 2000.04.13 0 0 13
Tesa,

Te voltzál az elsö, aki leírta azt a szót, hogy "zsidó". Nem gondolod, hogy furcsa ha zsidózással vádolod a többieket? Nekem úgy tünik, hogy te vagy az aki zsidózól.

Előzmény: tesa (6)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!