Keresés

Részletes keresés

PuPu Creative Commons License 2000.05.18 0 0 11
Hát lehet.
Alig várom, hogy revideálhassam a nézeteim.
Előzmény: bajog (10)
bajog Creative Commons License 2000.05.18 0 0 10
Kedves PuPu,

"Mi is volt a vitánk kiindulópontja?" Hát ez az. Mi köze a státustörvénynek ahhoz, hogy te itt hogyan kapsz, vagy nem kapsz hitelt? Te is tudod, hogy egészen más hitelekre van szüksége annak, aki pl. Szlovákiában él, vagy onnan jön, vagy onnan akar vállalkozni etc. Szerintem egyébként a kormány tevékenységét rosszul látod.

Előzmény: PuPu (9)
PuPu Creative Commons License 2000.05.18 0 0 9
Ugye viccelsz?
No akkor had meséljek pl. hitelügyben.
A vállalkozásomnak kellett 10 millió hitel.
50 millió ingatlanfedezetet kellett adnom hozzá.És még úgy csináltak, hogy szívességet tesznek. Ez egy vicc, - hidd el.
Magánhitelként, - építkeztem,- kétmilliót kértem, - kaptam 1,6 milliót.
A feleségem fogorvos, én a saját (egyébként nyereséges) vállalkozásom ügyvezetője vagyok.
Ennyit erről.
Én egyébként két gyereket neveltem fel. nem azt mondom, hogy hármat nem tudtam volna, - de biztosan nem könnyen. És a környezetemben akiknek három gyermekük van, bizony sok mindenről le kell mondani, - meg a gyermekeiknek is.
A kormányról pedig pontosan azt gondolom, amit írtam. Fő feladata bebetonozni magát a hatalomba, - bármi áron. És a nép etetése demagog dumákkal ebbe igen szépen belefér.
Mi is volt a vitánk kiindulópontja?
:O)
Előzmény: bajog (8)
bajog Creative Commons License 2000.05.18 0 0 8
Kedves PuPu,

Nem kapsz hitelt? Nahát! Adjak? Nincs sok, de ha nagyon csehül állsz, kisegítlek.

Nem ész nélkül fognak a népek szülni, hanem jól felfogott önérdekből. Ha te nem szaporodsz, az a te bajod legyen, ne szóld azonban le annak kultúráját, aki viszont szaporodni igyekszik. Ha nem tetszik, akkor se.

A kuratóriumokkal valóban, mintha volna némi baj. De, tudod, kell néhány intézmény, amelyikben elég kevés a szocialista szavazó, és így a pénzből jut azoknak is, akikért az illető intézményt kitalálták.

Ne köpködj, anyukád is mondta, hogy csúnya dolog. Hogy érted azt, hogy magának? Magázol, vagy azzal vádolod a kormányt, hogy lop?

Előzmény: PuPu (7)
PuPu Creative Commons License 2000.05.18 0 0 7
Kedves bajog,
Javaslom, hajtsd végre az alábbi egyszerű kísérletet:
Előbb olvasd el, hogy mit írtam, majd próbáld meg értelmezni, és csak ha ezen túl vagy, akkor válaszolj.
1. A külföldön élő magyarok kapjanak hitelt. - SZVSZ az se lenne semmi, ha a Mo-on élő magyarok is kapnának.
2. A miniszterelnöki fizetés tőlem háromszor ekkora is lehet, - nem érdekel. Azt viszont ne gondolja senki, hogy az emberek alacsony jövedelemre, lakás nélkül, eszetlenül szülni fognak. És minél kulturáltabb lesz a nép, annál kevésbbé.
3. Az állam pedig az adómat használjaarra , ami annak a célja: a közkiadások fedezésére, és ne gittegylet kuratoriumokkal osztogattassa el , - olyan célokra, amiről senki nem kérdezett meg, hogy egyetértek e vele.
4. És nem vagyok én itten fuvaros, hogy előre kelljen vinnem akármit is. Az a kormány feladata lenne, - sajnos el van foglalva azzal, hogy biztosítsa a szebb jövőt.
Magának.
Előzmény: bajog (6)
bajog Creative Commons License 2000.05.18 0 0 6
Kedves PuPu,

A magánbank olyan szerződést köt az állammal, amilyet csak köt vele az állam. Az ép ész nem úgy függ össze a család méretével, ahogy gondolod. A miniszterelnöki jövedelem pontosanm akora, mint amekkorának Horn et. hagyta. Őt szidd. Mit csináljon az állam az adóddal? Ne ossza ki, hanem igya el? Jól vagy? Miből gondolod, hogy most előbbre vittél az index statisztikáján kívül mást is?

Előzmény: PuPu (4)
Zmac Creative Commons License 2000.05.18 0 0 5
Na ja, mer' te aztán tudod, hogy mi kell a határon túli magyaroknak... Jobban mint ők maguk. :)))

(Ideje lenne visszaakasztani az állkapcsodat. Nagyon kényelmetlen lesz így.)

Előzmény: PuPu (4)
PuPu Creative Commons License 2000.05.18 0 0 4
Ugye azért ezen Te is tudsz mosolyogni?
Ez itten a nesze semmi, fogd + jól szép példája.
Nehogy már előírják egy magánbanknak, hogy kinek hitelezzen! Meg ez a három-négy gyerekes nyuszi project is már az épeszű ember könyökén jön ki. Más is szeret dugni, de nem biztos, hogy miniszterelnöki jövedelme van, és a nyomorra esetleg nem akar gyereket szülni.
És az adóforintokból létrejövő alapítványokból is elég, - nekem ne osztogassa el a Tőkés ( A Gyula se, hogy egyértelmű legyen) , amit tőlem kicsikar az állam.

Miből gondolják ezek a fiúk, hogy a világ ilyen baromságokkal előre vihető?
:O(

Előzmény: bajog (3)
bajog Creative Commons License 2000.05.18 0 0 3
Kedves Zézé,

Kösz a linket. Jobban jártunk volna, ha az egészet idézed.
___________________________

KÉSZÜL A STÁTUSTÖRVÉNY Szabadság, Kolozsvár 2000. V. 18.

A határon túli magyarok magyarországi jogállását szabályozó törvény tervezete június 30-ig a kormány elé kerül. Tegnap az országgyulés Külügyi Bizottsága ismerhette meg a magyarországi pártok és határon túli szakértok által kidolgozott javaslatcsomagot. E tervezet szerint a határon túliak számára alapvetonek minosülo kérdésekben — határátlépés, ingyenes egészségügyi ellátás valamint a korlátlan munkavállalási lehetoség — nem várható változás.

A MÁÉRT szakbizottságok eddigi munkáját összefoglaló jelentést tegnap kapták kézhez a magyar Országgy?lés Külügyi Bizottságának tagjai. A státustörvényt június 30-I határidovel kell a kormány elé terjeszteni. Jelenleg az illetékes szaktárcák vizsgálják a javaslatcsomagot, amelyet a kormányzat, a magyarországi politikai pártok és a határon túli szakértôk dolgoztak ki. A tervezet még egy június közepére beütemezett, utolsó egyeztetô fordulót követôen kerül a kabinet asztalára. Kormányzati szándék szerint a határon túliak magyarországi jogállását egyetlen törvény szabályozza majd. Elfogadásához elegendô az egyszer? parlamenti többség.

A tegnap bemutatott javaslat körvonalazza a határon túli magyaroknak biztosítható jogokat. A testületek nem javasolják a magyarországi egészségbiztosítási rendszer kiterjesztését. Olyan ajánlást fogalmaztak meg, amely szerint a határon túli magyarok számára a Magyarországon nyújtandó egészségüggyi ellátások meghatározott körét a törvény alapján jogosult személyek vehetik igénybe, a kötelezo egésszégbiztosítási rendszeren kívül, alapítványi struktúra keretében.

Az európai uniós normákkal összeegyeztethetetlennek ítélik továbbá a munkavállalási engedélyek nemzeti alapon való megadását. Egyetértés mutatkozik abban is, hogy a határátlépés és a vízumpolitika kérdéseit ne szabályozza a státustörvény. „A határátlépéssel és vízummal kapcsolatos kérdés állampolgárságfüggo, ezért a jogállásról szóló törvény nem érintheti ezeket a területeket" — olvasható a javaslatban.

A szakértôi testületek ugyanakkor azt javasolják, hogy a határon túliak képviselôi is részesülhessenek magyarországi m?vészeti díjakban és ösztöndíjakban, az anyaországiakhoz hasonlóan használhassák a könyvtárakat és levéltárakat, kaphassanak diákigazolványt, részképzési lehetôséget a felsôoktatásban. A bizottságok kilátásba helyezik a diplomahonosítás ingyenessé tételét, a 3–4 gyermekes családok szociális-mentális támogatását.

A határon túliak kérésére bekerült a jelentésbe a vállalkozások támogatásának szükségessége, a hitelfelvételi lehetôségek szélesítése, a magyar állampolgárokéval azonos mérték? illetékrendszer kialakítása.

A státustörvény kapcsán kezdettol fogva elsodleges kérdés volt, hogy ki lesz majd annak jogalanya. A MÁÉRT Állampolgársági és Önkormányzati Szakértoi Bizottsága tárgyalta a törvényjavaslat lehetséges személyi hatályának kérdését. Véleménykülönbség alakult ki abban a kérdésben, hogy az egész világon élo, vagy csak a kárpát-medencei magyarokra
terjedjen ki. Németh Zsolt külügyi államtitkár tegnap a szakbizottság elott közölte: a státustörvény jogalanya nem a nyugati, hanem a kárpátmedencei magyarság lesz.

Az viszont még meghatározásra vár, hogy ki a magyar. „A formálódó elképzelések beleszólást engednének mind a határontúli, mind a magyarországi illetékesek számára ennek eldöntésébe" — jelezte a politikus.
(g)
___________________________

Így azért egy kicsit más, nem? PuPu, te is olvass!

Előzmény: Zézé (2)
Zézé Creative Commons License 2000.05.18 0 0 2
Előzmény: bajog (1)
bajog Creative Commons License 2000.05.18 0 0 1
Kedves Zézé,

Idézet forrása?

Előzmény: Zézé (-)
PuPu Creative Commons License 2000.05.18 0 0 0
Nem lehetett hagyni...
Mire rájöttek, hogy mivel járna, addigra már úgy belekeveredtek, mint macska a házicérnába.
Ebből is látható, hogy ellenzékben könnyű dumálni,-csak utána nyerni nem szabad.
Viszont egy pont megint ki lesz pipálva, - nemde?
:O)
Előzmény: Zézé (-)
Zézé Creative Commons License 2000.05.18 0 0 topiknyitó

A határon túli magyarok magyarországi jogállását szabályozó törvény tervezete június 30-ig a kormány elé kerül. Tegnap az országgyulés Külügyi Bizottsága ismerhette meg a magyarországi pártok és határon túli szakértok által kidolgozott javaslatcsomagot. E tervezet szerint a határon túliak számára alapvetonek minosülo kérdésekben — határátlépés, ingyenes egészségügyi ellátás valamint a korlátlan munkavállalási lehetoség — nem várható változás.

Szoval mindent elrendez, csak eppen a lenyeges dolgokat nem. Olyan alapszerzodes izu az egesz ... Az OV & Co. -t azert ennel tobbre tartottam.
Inkabb hagytak volna a francba az egeszet, mintsem, hogy egy ilyennel eloalljanak.

Legyen ez egy rendhagyo topic. Mint temaindito le 000000 - ázom

Udv
Z

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!