Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

fastcar Creative Commons License 2000.09.06 0 0 10
Jó, de akkor is 1 hónap alatt megspórolta a befektetett 1200 forintot és utána mindenhónapban ennyit, ami valóban nem oldja meg az anyagi gondjait, de fedezi a kötelezö biztosítás felét vagy a súlyadót, vagy Urambocsá' egy szervízlátogatást, hogy átnézzék az autóját, kicseréljék az olaját és beállítsák a motorját.
Én pedig havi 50-60e forintot tankolok és nekem számít az a 35000 forint egy évben.
Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.06 0 0 9
vav

átlag magánautós benyom a tankba havi 70-75 liter benzint, ami akár havi ezerrel ócsóbban is kijön neki ezentúl, ha invesztál egy kicsit

vagyis a benzinfogyasztás 5-6%-a

akkor már csak ilyeneket kell finanszírozni:
amortizáció
szerviz
casco
köt.bizt.
átírási illeték
zöldkártya
vizsga
törzskönyv
autópályadíj

stb.

vagyis nem kétséges, a MAK féle ócsó benzin megoldja az autós anyagi gondjait...

Előzmény: fastcar (8)
fastcar Creative Commons License 2000.09.06 0 0 8
Az összes pesszimistának üzenem, hogy igyekezzen befizetni azt az 5 liter benzint, mert október végén-november elején indul a hálózat, és valami határnaptól kezdve már csak többért meg csak bérletként lehet majd csatlakozni.
fastcar Creative Commons License 2000.07.02 0 0 7
Sajnos nem nagyon :(((

Ugyanis mint az talán köztudott a benzin ára javarészt adókból áll, nem pedig a tényleges beszerzési és elöállítási árból. Ahhoz kormányzati akarat kellene, hogy ez jelentösebb mértékben csökkenjen. Csakhogy erre a bevételre a költségvetés rengeteg mindent alapoz!
Pl. 1992-ben nálunk 75 Ft/l volt a benzin, akkor jártam kinn Amerikában, ahol ugyanekkor 88 Ft/gallon áron volt ugyanaz a benzin, magyarul a negyedébe került (És nem azért mert az amerikai olajfinomítók annyival olcsóbban gyártják a benzint). Így mondjuk tényleg nem nehéz fenntartani a nagy motorokat.
Legjobb tudomásom szerint most se drágább 400 Ft/gallonnál, vagyis nálunk 2.5× drágább.

Előzmény: Törölt nick (6)
hkr Creative Commons License 2000.07.02 0 0 5
Szerintem egy Magyar Autóklubnak kell legyen ekkora hitele. Fedezetként ott van azt összes sárga angyal, a rózsadombi székház, az összes műszaki állomás stb.

Ezen kívül szerintem még a szürke öltönyös bankárok is fel tudnák fogni, hogy az emberek ott fognak tankolni, ahol a benzin olcsóbb. Ergó fedezet van, és már reklám céllal is megéri támogatniuk egy ilyen ügyet kamatmentes vagy alacsony kamatú kölcsönnel.

Az 1200 Ft nem sok, be is fizetném, de tudom, hogy nem lennénk sokan (elegen) , vagyis a pénz megy a kukába.

Előzmény: fastcar (2)
madvi Creative Commons License 2000.07.01 0 0 4
Az ötlet akár jó is lehetne, DE! a benzin ára 10-15 Ft-tal olcsóbban is NAGYON DRÁGA lenne, és amilyen ütemben emelkedik...
Janibacsi Creative Commons License 2000.07.01 0 0 3
Én tudom: 10db gumipókot :o)

Jano

fastcar Creative Commons License 2000.07.01 0 0 2
hkr!

Valóban talán lehetne így is csinálni, de SZVSZ szerintem nincs az a bank, amely többszörös fedezet nélkül 1 miliárd körüli összeget kölcsönözne akárkinek, viszont 1200 forint szerintem egy autót fenntartó ember esetében nem sok. Szerinted mit lehet ma kapni autós viszonylatban 1200 Ft-ért?

Előzmény: hkr (1)
hkr Creative Commons License 2000.07.01 0 0 1
SZVSZ sajnos az akcio igy, ebben a formaban remenytelennek tunik. En is megfontolom meg vagy 3x, hogy fizetek-e a MAK-nak. Viszont ha a MAK felvenne kolcsont valami banktol, letrehozna belole a mobil benzinkutatakat, es a kutnal meg lehetne venni az egy eves kuthasznalati jogot (partolo tagsag), akkor sokan - en is - gondolkodas nelkul kifizetnem, talan meg tobbet is, ott helyben, mert nehany tankolas eseten mar behozna az arat, meg amugy is tamogatnam a pozitiv nonprofit kezdemenyezeseket. A banki kamatok visszafizetese sem lenne nagy gond, mivel ha tenyleg olcsobb a kut, annyival tobben tankolnanak ott es lennenek partolo tagok mint amennyien most egy ilyen felhivasra ugranak fizetni a semmiert elore.

Ozon Creative Commons License 2000.07.01 0 0 0
0 forintot költök mostanában benzinre...
Előzmény: fastcar (-)
fastcar Creative Commons License 2000.07.01 0 0 topiknyitó

Jó reggelt!

Ma reggel olvastam ki az Autósélet legújabb számát és elindult a szervezödés a profit-mentes mobil benzinkút-hálózat kiépítésére. Ezt egébként április végén jelentették be elöször és úgy tünik, hogy mostanra kidolgozták a részleteket.
Álljon itt a felhívás teljes szövege:

"A Magyar Autóklub elsödleges célnak egy olyan üzemanyag árképzési rendszer kialakítást tartja, amely reális költségeken alapul és elfogadható a magyar gazdasági környezetben a társadalom többsége számára. Amíg a tárgyalások eredményre vezetnek - biztos megoldásként - a Magyar Autóklub önköltségi áron (literenként 10-15 forinttal olcsóbban) forgalmazó mobil üzemanyagtöltö állomásokból álló hálózatot létesít. Ehhez kérjük minden autós támogatását! Ha Ön is hozzájárul legalább 5 liter benzin árával (1200 Ft pártolói tagdíjjal), kiépülhet egy jelentös országos hálózat.

A pártoló tagsági befizetéseket a MAK elkülönítetten kezeli és kizárólag az üzemanyag ár letörésével kapcsolatos tevékenységre és mobil kutak létesítésére fordítja. A fenti összeg befizethetö a 11702036-20673842 számú számlára átutalással, készpénzben a klubirodákban és a müszaki állomásokon, valamint csekken (csekket az említett helyeken és a júliusi Autóséletben talál). Kérjük örizze meg befizetési bizonylatát, mert az fogja Önt feljogosítani a kedvezményes tankolásra."

Én úgy vélem, hogy ez összeg egy autó éves fenntartási költségeihez képest eltörpül, úgyhogy SZVSZ mindenki megteheti, hogy pártolja (Én pl. 5000 forinttal már ki is töltöttem a csekket és hétfön feladom). Úgyhogy javaslom mindenkinek a fentiek megfogadását, nemcsak az olcsóbb benzinár reményében, hanem azért is, hogy az autós társadalom megmutassa, képes az összefogásra, és mutassunk fityiszt a multik profitéhségének és pofátlanságának (Majd meglátjuk, hogy mit csinálnak, ha a 3 millió autó fele nap mint nap elhúz a kútjaik mellett!)

Elnézést hosszú hozzászólásomért, de szerintem ez a téma megérdemel ennyit

fastcar

Ui.: Elnézést azért, hogy ezt több topicba is betettem, de a felvetett probléma sokakat érint

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!