Keresés

Részletes keresés

Liba Creative Commons License 2000.07.26 0 0 21
Kikapcs.

Épp repülôgépen üldögéltem, ezért voltam kénytelen kikapcsolni a telefont. Mosmá' bé van kapcsolva.

Bekapcs.

Előzmény: csicsolina (20)
csicsolina Creative Commons License 2000.07.26 0 0 20
OFF

Osztán sokra megyek egy kikapcsolt telefonnal:-o)

csicsó

On

Előzmény: Liba (19)
Liba Creative Commons License 2000.07.25 0 0 19
Kikapcs.

Küldtem méleket nyakra-fôre, azaz kettôt ma este. Osztán kaptál-e vagy egyet ?

Bekapcs.

Előzmény: csicsolina (18)
csicsolina Creative Commons License 2000.07.25 0 0 18
Liba, ha netán még ma erre totyogsz lécci dobj meg egy méllel, SOS telefonszámoddal, mert a délutáni levelet véletlenül letöröltem.

üdv: csicsó

csicsolina Creative Commons License 2000.07.25 0 0 17
"Mélek jönnek, mélek mennek,
Egyre jönnek, egyre mennek,
Egyremennek."

Mélek jönnek, mélek mennek,
félúton tán összemennek,
egyre mélábban merengek,
lassan már haza is megyek:-)

csicsó

Előzmény: Liba (16)
Liba Creative Commons License 2000.07.25 0 0 16
Ki

Mélek jönnek, mélek mennek,
Egyre jönnek, egyre mennek,
Egyremennek.

(korabeli politikus liba verse)

Be

Előzmény: csicsolina (14)
Liba Creative Commons License 2000.07.25 0 0 15
Ki

Mélek jönnek, mélek mennek,
Egyre jönnek, egyre mennek,
Egyremennek.

(korabeli politikus liba verse)

Be

Előzmény: csicsolina (14)
csicsolina Creative Commons License 2000.07.25 0 0 14
OFF

Liba! Mél jött. Ment is?

csicsó

ON

Előzmény: csicsolina (13)
csicsolina Creative Commons License 2000.07.25 0 0 13
Ok Liba, akkor rövidre zártuk magunkat, várom a mélt!

csicsó

Előzmény: Liba (12)
Liba Creative Commons License 2000.07.25 0 0 12
Kedves csicsolina !

Dávid Ibolyával “télleg” semmi bajom. Személy szeint még rokonszenves is, s tisztességéhez valóban semmi kétség nem fér, de politikai törekvéseivel (pl. az ügyészség kormány alá rendelése), gesztusaival (pl. jelenléte Székelyudvarhelyen Szász Jenô polgármester társaságában a helyhatósági választási kampányban, akkor amikor tudta, hogy az RMDSZ egy másik jelöltet támogat) nem mindig értek egyet.
Abban viszont a Te megértésedet kérem, hogy Németh Zsolt nem rokonlátogatni jön Erdélybe, hanem többnyire kampányolni (erre mondják, hogy: mecsoda különbség !)

Hozzászólásaid egyéb részeire mélben válaszolok.

Üdv. Liba

Előzmény: csicsolina (11)
csicsolina Creative Commons License 2000.07.25 0 0 11
Liba, Te mazochista vagy! Ott is támadást bírsz felfedezni, ahol nincs.

Nincs nekem semmiféle listám, de azért abban értsünk már egyet, hogy Dávid Ibolya télleg jó fej. Ami meg Némethet illeti ott kissé túlliheged a dolgot. Én csak azt mondtam, hogy nem csodálkozom rajta, hogy sokat jár oda, hisz úgy tudom erdélyi felmenői is vannak. Passz.

Ha akarod elküldöm a telefonszámomat, sőt talán találkozhatunk is 2 hét múlva, ha minden igaz végre én is eljutok Erdélybe ezen a nyáron.

üdv: csicsó

Előzmény: Liba (9)
aszora Creative Commons License 2000.07.25 0 0 10
Azt is jó lenne tudni, hogy nektek mi az elképzelésetek a törvénnyel kapcsolatban.
A tervezet még úgyis képlékeny szerintem...
Liba Creative Commons License 2000.07.25 0 0 9
Kedves csicsó !

Máris tudomásul vettem intelmeidet, mindössze néhány apró megjegyzésem van:

1. Nem Dávid Ibolykáztam. hanem azt írtam, hogy "Dávid Ibolya (és nem Ibolyka) folyik a nagyszalontai csapból".

2. Attól, hogy Németh Zsoltnak erdélyi felmenői vannak, még nem biztos, hogy jó politikus. Itt is élnek marhák.

3. Egyszerűsítsünk:
a változat): írd meg azon a politikusok listáját, akiket nem szabad bírálni, oszt akkor én tudni fogom, s egy rossz szavam se lesz rájuk;
b változat): add meg a telefonszámod, s mielőtt bírálnék valakit, előbb mindig felhívlak és megkérdezem Tőled, hogy szabad-e.

Amelyik változat elnyerte a tetszésed, azt fogom alkalmazni. Így már jó ? Merhogy nem szertnék hibázni, oszt eddig mék csak 2-ről tudom, hogy érinthetetlenek.

Üdv, Liba

Előzmény: csicsolina (8)
csicsolina Creative Commons License 2000.07.24 0 0 8
Kedves Liba!

Méltánylandóak az erőfeszítéseid, de azért jó lenne, ha nem vennéd ennyire viccesre a fazont, a Dávid Ibolykázás kicsit erős. Kevés olyan tisztességes politikus koptatott miniszteri bársonyszéket, mint ő.

Ami meg Németh Zsoltot illeti jó lenne, ha vele se szórakoznál, úgy tudom, hogy ősei Erdélyből származnak.

üdv: csicsó

Előzmény: Liba (6)
Liba Creative Commons License 2000.07.24 0 0 7
Tényleg. Ha valaki rendelkezik a státustörvény tervezetével (munkapéldányával, vázlatával, csírájával, firkájával stb.) kopizza be mindannyiunk épülésére.
Liba Creative Commons License 2000.07.21 0 0 6
Zézé !

Az "anya-magyaroknak" attól, hogy csak a státus-törvény és a határon túli magyarok körüli marakodást látják. Orbán nyilatkozza, hogy milyen lyó, Kovács asszongya, hogy tartalmatlan, az MVSZ meg egészen mást szeretne. Dávid Ibolya folyik a nagyszalontai csapból és Németh Zsolt kampányol Székelyudvarhelyen (szerintem a mandátuma végére már állampolgárságot is kap Romániában, annyit ül ott, oszt ily módon a kabinet mégiscsak megvalósítja a kettôs állampolgárságot).
Szóval, ha én teszem azt mosonmagyaróvári juhász lennék (az egy tisztességes szakma), elôbb-utóbb tele lenne a hócipôm az ilyesmivel és jó magyar szokás szerint "nagyot ütnék botommal a szamár fejére" (Petôfi). A szamár pedig jelen esetben nem a magyar politikus, hanem a határon túli magyar állampolgár.

medve

Kb másfél évvel ezelôtt nyilatkozta Martonyi (de Németh Zsolt is), hogy megvizsgálják a kettôs állampolgárság megadásának lehetôségét is azonban nem tartják kizárólagos megoldásnak. Ehhez képest Németh Zsolt már csúsztatott egy kissé Székelyudvarhelyen (hol másutt), amikor asszondta, hogy a kettôs állampolgárságot azért nem adják meg, meert az RMDSZ nem kérte. Cikis, nem ? Az egyéb kérdéseidre Zézé már válaszolt.

Zézé Creative Commons License 2000.07.21 0 0 5
Rossz oldalra lovoldozol, hekas!!!

1. Egeszsegugy: asszongya hogy: olyan kezeleseket/orvosi beavatkozasokat igenyelhetnek, amikben nem reszesulhetnek odahaza. Igy szol, nem?? Szvsz a lenyeg az volna, hogy egy varadi ne Kolozsvarra utazzon - halalos betegkent - 180km-re, hanem Debrecenbe mer' az csak 60 km -re van.

2. Munkavallalas: 3 honap . Mi a franc?? Barackszedonek hiinak?? Vagy egy tanar, majd az ev kozepen, asszongya, gyermekeim, letelt a 3 honap megyek ahonnet gyuttem ...

Martonyit (Dakota neve: Akit az ellenfel eccer megdicsert) eddig sem csiptem, de ezek utan ?!?!?!

Z

Előzmény: medve (4)
medve Creative Commons License 2000.07.21 0 0 4
Uraim. Bla-bla. A többség támogatja a státustörvényt, és a többség magyarnak tartja a határokon túli magyarokat. Ezt azért illik hozzátenni.

Aztán: a kormány sosem beszélt kettős állampolgárság megadásáról. Ha tévednék, pontos idézeteket kérek.

Végül: előszőr születik olyan törvény, mely engedményeket fog adni például a munkavállalásban és az egészségügyben, két nagyon komoly dolog. Végre, 70 év után lesz egy törvény. Biztosan nem lesz tökéletes, biztosan módosulni fog, de egy meg sem született törvényt rögtön lefikázni??? Jó magyar szokás. Gratulálok.

Zézé Creative Commons License 2000.07.21 0 0 3
:))
Ja anti alkoholista ellenes - szoval Trianon-t meltato az odaillo
Z
Előzmény: Zézé (2)
Zézé Creative Commons License 2000.07.21 0 0 2
1. Az altalad emlitett 10 evbol a jobboldal "csak" 6-ot vezenyelt le. A tobbi, benne az "alapszerzodesek koraval" a balolad szamlajara irando. Szoval ez is majdnem fifti-fifti ;-)
Nem ertem milyen cirkuszokra gondolsz?? Szegeny galamblelku anya-magyaroknak meg mitol lett tele a tokuk????? Mondja ma' meg valaki!!!!

2. A statustorveny koruli bonyodalmak, meg csak azt peldazzak, hogy johetne ide kormanyozni meg akar a MIEP is, mert az EU azt is jol fultovon csapna, aztan azon kapna magat, hogy Trianon ellenes gyulest szervez az Osok teren. Ha ilyen az EU, en bizony mondom, visszahonfoglalok Baskiriaba ;-))

Udv
Z

Előzmény: Liba (1)
Liba Creative Commons License 2000.07.21 0 0 1
Szia, Zézé !

Úgy látszik, hogy mi mindenütt összefutunk (lehet, hogy ugyanazok a dolgok foglalkoztatnak bennünket ?) Épp szabira akartam menni Hösurg valamelyik harcias topikjába, hát erre nem, megjelensz itt Te megint egy komoly témával, amit nem lehet szó nélkül hagyni ? (Élet, az ilyen ?)

A hivatkozott közvéleménykutatást magam is láttam (ha jól emléxem, a Pro TV alig leplezetten kárörvendo híradásában).

1. Anyaországi nemzettársaink tájékozatlansága önmagában nem elégséges magyarázat. Sôt, még azt a kényelmes - és minden bizonnyal igaz - magyarázatot sem tartom kielégítônek, hogy a rákosista, kádárista, gerôista stb. történelemoktatás agyonhallgatta az elszakított nemzetrészek létét és felnôtt két generáció, amelyik nem is tudja, hogy magyarok is élnek a határokon túl. Ez is igaz, de csak az egyik része a történetnek. Nem kevésbé igaz - szerintem - , hogy viszont 1990 után a jobboldali pártok politikai célzattal túllihegték a kérdést. Az ötletük nem az volt, hogy a nemzeti összetartozást erôsítsék, hanem, hogy üssenek a "kommunistákon", meg a "kozmopolitákon" akik ugye internacionalista illetve judeo-plutokrata hevületükben odahányták véreiket az elnyomó utódállamoknak. Gyakorlatice, persze sem ezek sem azok nem tettek semmit a határon túli magyarokért, viszont az átlagpolgárnak már kezd velü(n)k tele lenni a töke és ez érthetô is, hiszen hozzá csak a cirkusz jut el.

2. Jó példa erre a státustörvény. Kezdôdött kettôs állampolgársággal (hogy lássák azok a büdös komcsik az Orbán-kormány "nemzetben gondolkodását"), aztán szóltak a fijúgknaq, hogy ez ugye cikis mert külpolitikaice se fogják ôket díjazni Brüsszelben, meg jogilag se éppeg kóser a dolog, no akkor nem kettôs állampolgárság hanem státustörvény. Ez már jobban hangzott, de amikor zsebbe kellett vóna nyúlni valami munkavállalási engedélyek, meg egészségügyi biztosítás okán, akkor elgondolkodtaq, hogy ennyit azér' má' csak nem ér meg a kommunistázás. "Ki beszél itt státustörvényrol ?" monygya a minap Martonyi. Há' errol szó se vót. Amire maga gondú' az a kedvezmény-törvény. Tehát majd utazni lehet a határon túli magyarnak,nem jogállni meg kórházi kezelésért ácsingózni, azt má' nem. Így aztán - ha egy csöpp szerencséjük van a fijúqnak - az EU eltörli a vízumkényszert Romániával szembe' (ahogyan azt az Európa Parlament má' javasolta) oszt semmibe se kerül a kedvezmény, de jól el lehet majd csemegézni a választási kampányban, hogy hogy szerette ez a kormány az országhatárokkal nem egybeeso nemzethatárok (asszem így mongyák) lakóit, drága magyar testvérei(n)ket.

Tudod mit ? Elegem vót.

Előzmény: Zézé (0)
Zézé Creative Commons License 2000.07.21 0 0 0
Ja, hogy lemaradt a kerdes?
OK legyen kerdes is.
1. Mit szoltok, ahhoz a felmereshez, amely szerint az anya-magyarok kozel 20% az vallja, hogy az erdelyi magyarok mar nem is magyarok!!
2. Ugyancsak jelentos reszuk a megkerdezetteknek az akarna, hogy a HTmagyarok egyaltalan ne is kapjanak munkavallalasi engedelyt Mo-on.

Legalabb egy nullazast gyerekek. pliiiiz
Z

Előzmény: Zézé (-)
Zézé Creative Commons License 2000.07.20 0 0 topiknyitó
1999 utan itt az ujabb fogyatkozas: a státustörvény - fogyatkozás.
Szupi hely ez a Karpat medence, minden evre jut egy ilyen esemeny.
Egy "picit" tovabb fog ugyan tartani, de azert jol lathato lesz a Pozsony-Brasso vonalon.
Tovabbi erdekessege, hogy a kormany kormozott uveget probal, UV szuros szemuvegkent eladni a hatarontuli magyaroknak. Tisztesseges dolog ez, uraim?????
Z

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!