Én imádom a lángost és már sok helyen ettem de ahol kiadós volt,nem csöpögött az olajtól és finom is az egyenlőre 1 helyen.Budaörs határán a FLORACOOP virágpiac mellett.Fantasztikus csak ajánlani tudom.
Bp. Xi. fehérvári úti piac, az emeleten középtájon. még nem volt kész az új piac, mikor mi felfedeztük magunknak a nénit aki süti, és bár azóta zuglóiak lettünk, ha lángosozni támad kedvünk, mindig átmegyünk hozzá. nem túl drága, nem olajos, nem vékony, nem nyúlós, nem törős és van füstölt sajtos-tejfölös is.... nyami... !
A házsorok közepén fut végig a sétáló utca. Ha lentről jösz, bal oldalra esik, ha fentről érkezel, a jobb oldalon. Vajszínűre van festve, és sárga tábla hírdeti, hogy "LÁNGOS, PALACSINTA".
Látom a házszámot is meg fogod kapni, ide fogsz találni könnyen...
Gazdagréti lakótelep, elég 1 értelmű (persze a város másik végéből nem biztos, de 1 lángosért eljönni hát...) kb. középtájon van a frankhegy u. (meg fogod találni).
Holnap megnézem a házszámot is. Van még: hamburger,palacsinta, stb...
Nem mind jöttek haza a Balótkáról és még a hazajöttek közül is voltak páran, akik inkább maradtak a sötét szobában, a tejesbögréjük mellett, alighanem napszúrás miatt. Úgyhogy nem volt nagy kajcsi. :(
Köszi a receptet, valaha én is "nagyüzemben" gyártottam a lángost. A szenvedélyem még ma is megvan, csak a környezetem kiutálta a bő olajban sült kajákat.Nyáron, a telken, majd bulik alkalmával felelevenitem. Én a sajtos-tejfölösre szavazok! ;))))
Tudom még ajánlani a fokhagymás cuccot a lángosra. Azt úgy szoktam csinálni, hogy jó sok fokhagymát megpucolok, átnyomom fokhagymanyomón, jól lesózom, majd amikor már levet engedett, akkor egy kevés vizet öntök hozzá, és állni hagyon. Befőttes üvegbe szoktam tenni (nekem van egy kiürült Erős Pistás üvegem, szerintem abba a legjobb) és abba tárolom, mert különben nem lehetne megmaradni a lakásba. Nagy sikere van mindig. Én a sajtos-tejfölös alá is szoktam kenni, úgy isteni.
Köszönöm, ez gyors volt! Meg is leptél, mert ez kísértetiesen hasonlít Kati nagynénim kefíres lángosához. Nagyon jó, hogy az eszembe juttattad, hálás köszönet! Mivel sosem lehet pontosan tudni, mennyien leszünk, így ebből a fajtából feltétlen kell csinálnom, hogy ha hirtelen túl sokan lennénk, akkor is legyen mihez nyúlnom. Lehet, hogy csak ez lesz és minden tésztát átviszek majd Anyuékhoz, hogy ott süssük ki, mikor már mind együtt vagyunk. (Még szerencse, hogy haladékot kaptam, nem ez a 7vége lesz a nagy összeröffenésé, mert az uncsitesóim még lent maradnak a Balcsin.) Kösz!
Tartós Lángos
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 1 pohár kefir
- ½ l tej
- 3 kávéskanál só
- 1 tojás
Elkészítése:
Meglangyosítjuk a ½ l tejet. Egy bögrébe belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk egy mokkás kanál cukorral, és ráöntünk egy kevés tejet. Hagyjuk fölfutni. Egy tálba szórjuk a lisztet, belekeverjük a sót. Hozzáadjuk a kefirt, a tojást, az élesztős tejet, és a többi tejet, ami maradt. Jól összegyúrjuk a tésztát. Ha már jól összedolgoztuk, beolajozzuk a kezünket, és az egész tésztát jól bekenjük olajjal. Nejlonzacskóba tesszük és hűtőbe rakjuk. 24 óra múlva süthetünk belőle. 2 hétig eláll a hűtőben.
Bocsi, hogy így közbeszólok, de én kaptam egyszer egy tuti lángos receptet, és azóta sehol nem veszek lángost (pedig imádom), hanem inkább csinálok. Nagyon egyszerű a recept.