Keresés

Részletes keresés

Iwanka45 Creative Commons License 2024.02.23 0 0 27

Helló, a méhmióma valóban nem túl kellemes dolog
de sokat hallottam a diéta előnyeiről a méhmióma kezelésére
ha érdekel, akkor ebben az illusztrációban minden részletesen le van írva https://pl.pinterest.com/pin/948218896532450249/

nannaa Creative Commons License 2011.03.30 0 0 26

Hát ez az orvos azon a véleményen van,hogy mindeki, aki nem orvos, az hülye laikus. Ennél meg már csak azok a laikusok rosszabbak, akik valamiről tudnak, mert akkor rögtön nekiállnak kombinálni. Ezért a pácienseknek nem kell tudni semmit, akkor nem akadékoskodnak feleslegesen.

 

De úgyis megyek el tőle. Valójában csak azért keveredtem hozzá, mert a legközelebbi nőgyógyászat, és mivel nem volt eddig gondom, hát ugyanazt csináltam, mint a környéken minenki. Hozzá jártam. Most meg hogy gond van,szintén ugyanazt csinálom, mint mindenki - keresek egy normálist. Remélem, akit találtam jó lesz.

 

Előzmény: afintha (24)
nannaa Creative Commons License 2011.03.30 0 0 25

Köszönöm a nyugtatást:-)

 

Sikerült találnom egy nőgyógyászt, aki - úgy néz ki - megbizhatóbb lesz. Nagyon gyerek párti. Jövő héten, vagy legkésőbb a rákövetkező héten megyek hozzá. (pont közbe jön a havim, ezért az utánra vár engem).

 

Előzmény: Törölt nick (23)
afintha Creative Commons License 2011.03.30 0 0 24

Azt gondolom, ez nonszensz, hogy titokkent kezeli a kert vizsgalatokat a kezeloorvos.

Minden eredmenyrol irasbeli dokumentumnak kell szuletnie, es errol neked kell egy peldanyt kapnod, valamint reszletes, es szamodra ertheto felvilagositast kell kapnod.

Előzmény: nannaa (21)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.30 0 0 23

Nem kell stresszelni, nekem is volt már ilyen cisztám, áramlással a falában, többrekeszes, inhomogén, ezért vagyok csak képben. Pár hónapig követték ultrahangon, ezalatt szépen eltűnt.

Nem értem, hasi ultrahanggal mit akartak megnézni, a hüvelyi ultrahang sokkal megbízhatóbb képet ad a petefészkekről, méhről.

A vérvétel valószínűleg CA-125 volt, ez egy tumormarker és teljesen megbízhatatlan, ugyanúgy adhat fals pozitív mint fals negatív eredményt. Nem kéne várni vele, szerintem ki kéne vizsgáltatni rendesen és vagy havonta követni, vagy beleegyezni a műtétbe.

Előzmény: nannaa (20)
nannaa Creative Commons License 2011.03.30 0 0 22

Elfelejtettem válaszolni, hogy miben is állapodtunk meg a kezelőorvosommal. Abban, hogy majd fél év múlva menjek vissza hozzá, és megnézi újra. De mivel közben még annak az egy vérvételi eredménynek meg kell érkeznie, gondolom, azon még sok minden eldőlhet. 

 

De az igazság az, hogy az ő szakvéleményében nem igazán bizom. Sokszor lőtt már mellé. Eléggé "hirhedt" a környéken. A másik orvoshoz csak egy újabb ultrahang vizsgálatra mentem. Ez privát volt, de ennél többre nem igazán futja sajna. Az első orvos külső, a másik hüvelyi ultrahanggal vizsgált. Gondolom e miatt is lehet a két eltérő eredmény. De valahogy ez utóbbi sem nyugtatott meg jobban, mint az első. 

Előzmény: afintha (19)
nannaa Creative Commons License 2011.03.30 0 0 21

Köszönöm szépen. Én eddig csak nőgyógyászban gondolkodtam. 

Az első orvos, (a hivatalos nőgyógyászom) akinél voltam levetetett tőlem vért. De nem árulta el nekem, hogy mire. Később az eredmény kikérésénél megtudtam, hogy kétféle kivizsgálást kért, az első eredménye meg is érkezett, az negativ hála az égnek - de hiába kérdeztem, hogy mit vizsgált vele, azt nem mondta el. A második viszont csak 1-2 hét múlva jön meg, és azt sikerült megtudnom, hogy ezt küldte az onkológiára. Gondolom, ebből ki fog derülni, hogy jóindulatú vagy sem. 

Előzmény: afintha (19)
nannaa Creative Commons License 2011.03.29 0 0 20

Eléggé stresszelek is miatta, hogy nehogy rosszindulatú legyen.  Mindenképen megpróbálunk felkeresni egy újabb orvost, de még nem igazán tudjuk, hogy merre felé is induljunk neki.

Előzmény: Törölt nick (18)
afintha Creative Commons License 2011.03.29 0 0 19

Vegulis miben allapodtatok meg a kezeloorvosoddal?

 

Szerintem mindenkeppen javasolt a tovabbi kivizsgalas.

Az UH-hoz elsosorban a radiologusok ertenek, igy fontos lenne egy hasi-kismdencei UH, amit radiologus, es nem pedig nogyogyasz vegez. Jo lenne esetleg egy hasi-kismedencei CT/MRI is, izlestol fuggoen.

 

Előzmény: nannaa (14)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.29 0 0 18

Szia!

 

Az a baj, hogy a jelek szerint saját keringése van a miómának és a cisztáknak, ez és az inhomogén szerkezet utalhat rosszindulatú folyamatra is.

Mindenképpen találnod kell egy olyan orvost, akiben meg tudsz bízni és tudatosítsd benne, hogy szeretnél gyereket, ezért mindent meg kell próbálnia, hogy megmentse a méhedet és a petefészkeidet (legalább az egyiket).

Előzmény: nannaa (14)
nannaa Creative Commons License 2011.03.28 0 0 17

Juj, az nem jó.

 

Azon nem gondolkodtál, hogy esetleg egy másik orvos véleményét is kikérnéd? Csak azért, mert részben több szem többet lát, másrészről még előfordulhat, hogy egy másik orvos talán elképzelhetőnek tartaná az embolizációt is. Vagy esetleg a méhet mégsem kellene feltétlenül eltávolitani...

Valahol a neten keresgélve találtam egy nőgyógyásznő tanácsaira, (nem tudom, hogy pontosan hol), de ő mindenképen azt javasolta, hogy több orvos véleményét kérjék ki a nők, és főleg akkor, ha a méh eltávolitása is szóba kerül. Ugyanis a mióma miatt sokkal többször veszik ki a méhet, mint ahogy az indokolt lenne. Teljesen az orvos hozzáállásától függ, hogy egyáltalán számitásba vesz e más lehetőséget is, vagy egyáltalán nem hajlandó mással foglalkozni, csak a műtét, méh-eltávolitással.

  

Előzmény: Törölt nick (16)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.28 0 0 16

Szia! Azt nem mondták, mekkora; annyit tudok, hogy sajnos nekem a meglétén túl is igen kellemetln panaszokat okoz: az orvosom szerint enek tudhatók be az elviselhetetlen alhasi görcseim, amik hátrafelé sugároznak. Sokszor negyed órát ülök a wc-n csak azért, mert egészen egyszerűen nem tudok felegyenesedni ezek miatt a görcsök miatt...:(

Előzmény: nannaa (15)
nannaa Creative Commons License 2011.03.28 0 0 15

Elnézsét, hogy megkérdezem, de a mióma méretre mekkora?

 

Egyáltalán nem vagyok szakember, de az elrákosodásról azt olvastam, hogy nem igazán jellemző a fogamzásképes korban lévő nőknél. A menopauza után szokott előfordulni. De az előfordulási arány csupán 1-2 százalék.

Az egyik ismerősömnek több mint 9 éve van csecsemőfejnél nagyobb miómája - igaz ő már szűlt, és nem tervez több gyereket - de addig, amig nem okoz a meglétén túl semmiféle problémát, addig nem is akarja az orvosa kivenni, és ő sem engedné a méhét eltávolitani miatta.

Előzmény: Törölt nick (11)
nannaa Creative Commons License 2011.03.28 0 0 14

Sziasztok!

 

29 éves vagyok, és épp most készülök a lagzimra. Két hete a nőgyógyászom általános kivizsgálás közepette, nem igazán túl tapintatosan, azt vágta a fejemhez, hogy ki kell venni a méhemet, mert egy férfiöklömnyi mióma van benne. Semmi előjele nem volt. Mivel nagyon készülünk a párommal babára, igy le sem tudom irni, mennyire kikészitett a dolog. Mondtam is a dokinak, mire vállrántva azt mondta, hogy hát akkor majd jöjjek vissza fél év múlva kivizsgálásra, addig meg próbálkozzunk, de úgy sem fog sikerülni. Ebből igy gyerek nem lesz.

Nem tudtam belenyugodni, ezért elmentem egy másik nőgyógyászhoz (privát), aki sokkal komolyabban megvizsgált. Ő azt állitotta, hogy ugyan van miómám, de nem a méhben, hanem kivülről a méhfalon, vaskos érhálózattal, szolid de inhomogén fészkes szerkezetű,  és a mérete messze kisebb egy férfiökölnél, 7 cm nagy. Ettől ugyan gyerekem még lehet. Nem is lenne feltétlen szükséges eltávolitani, ha nem látna mellette valami mást is, amit azonban nem tudott ultrahanggal beazonositani. Úgy irta le, hogy cisztikus képlet a miómától hátrébb és balra, letokolt változóan vastag falu, benne bizarr, szolidabb területek. 5,8 cm-es. Ebben is mért áramlást.

Azt mondta, hogy ez lehet a mióma nyúlványa, vagy egy elhalt része, de lehet petefészek ciszta, és akár a miómának vélt dolog is lehet ennek a cisztikus képződménynek a nyúlványa. Vagy van egy miómám, meg egy pontosan be nem azonositható cisztám.

Sürgős kivizsgálást és műtéti feltárást javasolt, valószinűsitette, hogy kiveszik a petefészkemet is. Itt jött az újabb kiborulásom.  

 

Sajnos nekem ez a cisztikus akármi, meg bizarr... stilusú leirás semmit sem mond. És hol teljesen pánikhangulatban vagyok, hol meg az az érzésem, hogy egyáltalán nem is olyan vészes a helyzet, és lehet, hogy nem is kell azzal a műtéttel annyira rohanni. Vagy el kellene talán menni egy kis idő múlva még egy ultrahangra, ahol az eredményt össze lehetne hasonlitani? Esetleg egy harmadik dokit is fel kellene keresnem, hátha ő egy harmadik verziót mutat be nekem?

 

Én is igyekeztem utána nézegetni az interneten, és az ösztrogén-progeszteron kiegyensúlyozatlansággal én is szembesültem. Ahogy azzal is, hogy az egyik oldalon épp azt ajánlják, amit a másikon épp tiltanak. Amire én elkezdtem figyelni, az az, hogy lehetőleg ne fogyasszak fehér cukrot, a kávét is igyekszem visszaszoritani, a bolti tej és hústermékeket, káposztaféléket, len és napraforgómagot, de főleg a szóját. (rájöttem, hogy egyébként ez egyáltalán nem egyszerű)

 

Elnézést, ha zavarosan irtam, de részben össze vagyok zavarodva, részben meg gyorsan igyekeztem irni.

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.13 0 0 13

Sajnos ez a megoldás esetemben nem lehetséges, legalábbis az orvosom szerint. Olvastam erről én is, és ez volt ez első kérdésem, és rögtön kilőtte...:(

Előzmény: gombóc63 (12)
gombóc63 Creative Commons License 2011.03.13 0 0 12

SOTE 2.sz.klinika...mióma embolizáció. Nem biztos, hogy a Te esetedben is alkalmazható, de az orvosok jó nagy hányada nem reklámozza a betegei felé. A barátnőmnek ősszel csinálták, bár Ő már nem akart szülni, de 10 éve egyfolytában műteni akarták. Nézz utána!

Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.12 0 0 11

Sziasztok!

Nekem a méh nyaki részén találtak egy momát. Az orvosom azt mondta, hogy az elhelyezkedése miatt az egész méh eltávolítása jöhet szóba, amit azonban én nem akarok, mert még szeretnék babát...:( Azt javasolta, hogy ez esetben várjunk figyelve a növekedését, két három évet talán, és még az is lehet, hogy terhességgel visszahúzódik, de ha nem, szüléssel egyidejőleg meg lehet a műtét.

A gondom az, hogy jelenleg kilátásba sincs olyan kapcsolatat, melyből baba születhetne, egyedülálló vagyok, és kezdem feladni a reményt, hogy ez a közeljövőben változni fog:(

A véleményetek/tapasztalatotok érdekelne, érdemes a mióma műtétet halogatni? Van olyan, akinek visszahúzódott esetleg? Elrákosodhat, ha nem vállalom a műtétet? Hallott esetleg valaki olyan műtéti megoldásról, ami nem a teljes méh eltávolítása??

Üveggyapot Creative Commons License 2009.10.18 0 0 10
sziasztok! 2x2,2 centis miómám van, 35 éves vagyok, még nem szültem, de szeretnék.
mióta ez kiderült (3 napja), vadul sasolom a miómás szak- és nem szakirodalmat.
ezeken az ösztrogén-progeszteron keltő-gátló-stimuláló gyógynövényeken és kajákon már végképp nem tudok kiigazodni. azt írod, cickafark ezerrel. pms-es, menzeszmeghozós növényként gyakran fogyasztottam eddig is. aztán találtam vmi oldalt - itt van -, ahol azt mondják, többek közt cickafarkot, kávét, kamillát nagyon tilos, másutt meg pont hogy ezeket szükséges. most akkor hogy is van ez?
Előzmény: mucur (4)
Ella32 Creative Commons License 2007.12.25 0 0 9

Sziasztok! Nekem két hete derült ki, hogy van egy 5x5x5 cm-es miómám, ami a méhbe befele boltosul.A nőgyőgyász szerint gyakori, és sokaknak sokkal nagyobb van, van akinek szüléskor veszik ki, de ennek ellenére azt tanácsolta, hogy szüljek minél hamarabb. (33 éves leszek jövő áprilisban).

Még megkérdezek majd mást is, de mivel azóta úgy néz ki h a fájdalmaim a kismedencegyulladás miatt voltak, sztem várakozó álláspontra fogok helyezkedni, és megnézetni mondjuk pár hónap múlva hogy nőtt-e stb...Nektek mi a véleményetek?

Előzmény: Mucikám (8)
Mucikám Creative Commons License 2005.07.08 0 0 8
Nekem is volt vagy 8 évig miómám. Több orvos megállapította, meghatározták a helyzetét, méretét, olyan is volt, aki biztatóan azt mondta, ha ő megműt, lehet hogy menet közben kipakol (30 éves voltam, gyerek nélkül!), mígnem egy szuper doktornő kezébe kerültem. Fiatal, lelkes és lekiismeretes. UH alapján szerinte ez egy békés kis polip. Megműtött. Neki lett igaza, azóta semmi bajom... :-))) De hogy a többi hogy nem vette ezt észre annyi év annyi UH-ja során???? 
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.26 0 0 7
Mi újság veled? Mit mondott a doki? Ha tudok valamit segíteni, írj!
Előzmény: Elizabeth (6)
Elizabeth Creative Commons License 2005.06.04 0 0 6
Az enyém pár napja megnagyobbodott, hirtelen, minden előzmény nélkül. Tudtam, hogy van, volt már célzott szövettan is, most mégis félek. Hétfőn doki...
isi07 Creative Commons License 2002.05.27 0 0 5
Hi! A barátnőm mondta, hogy a nőgyógyásza fényterápiával (biotron) kezel miómát, állítólag sikeresen.
mucur Creative Commons License 2002.05.09 0 0 4
Szia! Én tudom, hogy meg lehet szüntetni a miómát műtét nélkül is, gyógynövényekkel, ha hiszel benne és végigcsinálod. Naponta két csésze cickafarkfű teát kell innod és hetente 3x cickafarkfüves ülőfürdőt kell venned. Ha ezt két hónapig lelkiismeretesen csinálod, el fog tűnni a miómád! Bizonyított dolog, anyukám kolléganője volt így. Elő volt már jegyezve műtétre, amikor elpanaszolta anyunak, hogy mi van vele. Ő ajánlotta neki ezt a receptet és a műtét előtti kontrollon csodálkoztak az orvosok, hogy volt mióma-nincs mióma. Ha többet szeretnél tudni, írj emilt! Puszi
domemama Creative Commons License 2002.02.06 0 0 3
Küldtem emilkét.
Előzmény: Anikobp (1)
Pocak Creative Commons License 2001.01.10 0 0 2
Kedves Anikobp,

Szvsz a nogyogyaszat kb. ugyanolyan mint mas osztalyok. Nem kellemes, de tulelheto. A labadozas nem volt nehez, elso nap felkeltem, utana nem volt problema. Fajdalmakra azert kell szamitani az elso napokban (bar nekem csaszarom volt).
A korhaz miatt ne izgulj, ha a dokid lelkiismeretes tul nagy kart nem tehetnek benned es csak par napot kell ott toltened! ;-)

Előzmény: Anikobp (1)
Anikobp Creative Commons License 2001.01.08 0 0 1
Kedves Pocak !

Örülök, hogy jól vagy ezek szerint jól sikerült a mütét.
Én főként arra lennék kiváncsi, hogy volt-e valaki mostanában Bp-en kórházban, nőgyógyászati osztályon, és hogy ott mire lehet számitani?
Olyan sok rosszat hallok az egészségügyről, és hiába van jó és remélem lelkiismeretes orvosom ha a kórház rossz, a feltételek rosszak stb.
És érdekelne az is, hogy egy ilyen nagymütét után a lábadozás milyen ?

Előzmény: Pocak (0)
Pocak Creative Commons License 2001.01.08 0 0 0
Szia Anikobp,

Régebben írt ide Mr. Spock, USA-ban élő magyar szülész. Most az internettón lehet utolérni, írj neki.
Nekem volt, kb. teniszlabda, császárral szültem és akkor vették ki. Semmi bajom azóta (úgy tudom), de azt hiszem attól érdekes a dolog, hogy lehetek-e másodszor is terhes, és utána hogyan szülhetek.

Ha érdekelnek további részletek, írj.

Előzmény: Anikobp (-)
Anikobp Creative Commons License 2001.01.04 0 0 topiknyitó
Csecsemőfej nagyságu, operálandó miomám van. Már rászátam magam a mütétre - de félek. Nemcsak magától, hogy felvágják a hasam, hanem még plusz a magyar egészségügy helyzete miatti káosztól. Telkire nincs pénzem - és nem is biztos, hogy ez volna a legjobb.
Több orvos látott már, ultrahang stb, de még mindig nem köteleztem el magam végleg,hogy hol és kivel müttetem meg magam. Nagyon örülnék ha sorstársaimtól kaphatnék pár sort, hogy mit tapasztaltak - akit már mütöttek ilyesmivel, mi volt a tapasztalata és hol történt, aki ilyen helyen dolgozik az mit tud a dologról.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!