Keresés

Részletes keresés

lebben Creative Commons License 2012.03.22 0 0 288

..ahejett,hogy munkát keresne...hetimókát hetikenyeret

 

 

---nemzettestvérem minimálnyugdija 28500 ft  és télen  didereg  vagy fát csen---

 

Grespik László szereplőnek jelentkezett a Heti hetesbe! A Fővárosi Közigazgatási Hivatal korábbi vezetője, aki évekig perben-haragban állt a műsorral és készítőivel, az amatőrök között versenyzik azért, hogy bekerüljön a humor nagyágyúi közé. – Felhívást intéztünk a nézőkhöz, hogy aki érez magában kedvet és erőt, az jelentkezzen nálunk. Kipróbálunk 36 civilt, és a legjobb hat elkészítheti a maga mini Heti hetesét – mondta Ónodi György, a műsor főszerkesztője.

– Kollégáim nem akar­tak hinni a szemüknek, amikor megpillantották az egyik jelentkező nevét. Az állt a papíron, hogy Grespik László! – nyilatkozta Ónodi.

Előzmény: babaji (287)
babaji Creative Commons License 2012.03.22 0 0 287

A multkor beszélgettem az EGYSZERÜ EMBER-rel aki tipisch magyar éppen pücskörészett egy társasház kertjében,én meg valami  magyarság eredetével foglakozó  irományt tartottam a kezemben ,belenézett emberünk és leizzadt tőle.

Azt mondta hogy ez a tulhizott rózsadombi gőgmagyarok okoskodása valami büszkélkedni valót keressenek mindenáron.....bezzeg nem hasogatnák a őstörténelmi szőrszállakat ha a megélhetési minimália lefárasztaná őket,kifizetni a gázszámlát ,a szemétszállitási dijat és még parizerre is maradjon.Esetleg.

Biza restelkedtem kicsit.

Én bibelődöm a rengeteg őseredet fajta szétválogatásával,finnugor,szkita,párthus,Istenség bizalmasai,MU,Máriaországa,Arvisura,Délamerikai táltosbarlang és egyre inkább össze vagyok kuszálódva ,köbre emeltem a vagyigazvagynem-et, szeretetről ömlengek miközben  a nemzettestvérem minimálnyugdija 28500 ft  és télen  didereg  vagy fát csen a gróf ur erdejéből.

babaji Creative Commons License 2010.09.17 0 0 286

Csak NACIONALIZMUSTOL MENTESEN objektiv beállitottsággal érdemes őseredetünket kutatni :))

Talán...

Előzmény: joy (285)
joy Creative Commons License 2010.09.13 0 0 285

Gyanítom, ez kell:

 

http://www.apaczai.elte.hu/~08akbp/erettsegi/doku.php/2008/magyar/10._maganhangzok_es_massalhangzok_a_hangzotoervenyek

:o)

 

A gugli keresőbe "hangtörvények"-re elég sokat fölad!

Nálam ez volt a legelső.

Előzmény: Imh0tep (282)
joy Creative Commons License 2010.09.13 0 0 284
Fizika, vagy nyelvészet?
Előzmény: Imh0tep (282)
menroting Creative Commons License 2010.09.10 0 0 283
Szia ! Itt nézz körül .Itt megtalálhatóak az érettségi tételek is.

http://ebookz.hu/katalogus.php
Előzmény: Imh0tep (282)
Imh0tep Creative Commons License 2010.09.09 0 0 282
Hali..

Volna egy problémám, talán tudtok segíteni.
Éretségi tétel : A hangzórendszer és a hangtörvények.
A google nem ad találatot, használhatót, de a wikipedia sem...
Előre is köszi!
Helleluja Creative Commons License 2007.05.20 0 0 281

Kedves barátaim, testvéreim az Úrban, jó nekünk!
 Igazság keresése, de rögtön az igazság gyermekeinek keresése, s legalább egymáshoz legyünk, merjünk őszinték lenni, amikor parancsot kaptam, hogy szeresselek, s szeretni szeretnélek, de s pénzem, se kincsem, a lelkemnél ( magyar?) a szivemnél más egyebem nincsen, elfogadod, amit adok? Csak magamat tudom adni, nos ki az aki többet? Főleg ma, mielőtt válaszoltál volna, már az egeket járom, mert azt hogy MAGAM -AJTAJA VAGYOK A MAGAM VILÁGÁBA, ha van világosság bennem!!! ha nincs, nincs semmi?
 Kérdem tőlletek, mit lát az, aki a halált látja? Szerintem ugy csinál, mintha felmászna a várfala legmagasabb fokára, s befogja a szemét, s leugrik a mélybe, de előbb, mit akart látni, vagy egyáltalán akart -e az illető látni? Persze teljesen más, Dugovics Titus esete Tóth Marival, vagy hogy vót, de mondjuk, a SZELLEMET, legyen sötét, akkor megölöm magamat, de előbb mindenkit,  vagy világos, megölni nem olyan könnyü aki élni akarna, világos?
 Aztán, ahogy mondom, s kedves G.L. topiknyitónk is akarná mondani, ha téged látlak hogy boldog vagy, vagy csak annyi, kellj fell s járj, vagy monst Petrovicsunk magyarul: tallpra magyar, irány a mennyek országa, ami bennünk, mert mi benne? Bijja, az ég minden iránya, lakossága az enyém!? csak az enyém?
 Mellesleg, ezzel, igen igen keresni kell egymást, s hogy hogy történik az a Pártos - Birodalom: majdha a szellem - napvilága ragyog minden ház ablakán, amikor mindenki nem ölni, kárt tenni másokban - környezet magába, hanem éltetni akarna, mert akkor én is élek!?
 Legyen világosság!!!

 u.i. olvassatok mindenütt, persze csak itt vagyok főleg kedves sLeuth testvérem tópikjaiba, s én azt mondom, ha akarjátok mondatni velem, ami az egy lelkünk akar mondanidanidanidani... s nem kell. kelljen, mondani?

Előzmény: bolsh (280)
bolsh Creative Commons License 2007.05.20 0 0 280

Kedves barátom!

 

A Te már-már legendás türelmed és toleranciádat csak a kitartó munkásságod tudja fölözni. Engem nem övez sem ilyen, sem semmilyen legenda. Ha van kedved mesélj róla miként képzelnéd a Pártos-Birodalom Nagy-Magyarországbéli feltámadását! Mondjuk látni kellenne, s meglátni mi ez, meg mit kéne tennünk, magunkért legalább? Hát mondjad kérlek!

Előzmény: Helleluja (278)
Helleluja Creative Commons License 2007.05.19 0 0 279

Kedves dialektika, s kedves magyar eredet kutatók!

 Mondjuk G.L.cikke alapján, amikor én jómagam fentről, valahol fent ahol nagyon fényes meg napos van, örök magyar nyál, jöttem, mert az egész világmindenséget nekünk csinálták, s mi meg csináljuk velük, akik nekünk csináltak mindent, mi meg nekik is, meg magunknak, mint ők is?

 Na, ez a legmerészebb vállalkozások egyike, mert ezért a sötétek, akik tota abszolut kézben tartják ezt a bollgót, ha a magyarok egyet köhhinteni fognak, most minden fegyver meg hatalom azt figyeli, hogy abszi ulti példásan, vérbe folytság, meg példamutatón kiszegezzég őket, hisz szétvagdalni, s most a mennyekbe, abszi ulti nics fádalom meg elméke se, s itt abszi ulti forditva, ami nemcsak magyar ellenes, de élet ellenes is, ami megint, olyan tunya lett az egész emberiség együttvéve, hogy csak hasukkal, s itt már a 10 éves gyerekek háját vákumozzák, meg erőszakolják, szülnek, s hogy merészltek hogy nem lehet őket fiaztatni? persze megint, mi usa, demokráczia meg szabadság, azaz mindenikit megszadica sodoma gomorázni, kezdjük a magyar fajtájuakkal, mikor pont hogy kezdődik: az ég fiai, a föld leányaival hancuroznak? hunok vótak?

 Örülök hogy zsongatol bennünket, de lesznek akik megsokalják, a mogyorózást?

 pápá tubappa lubá!

Előzmény: dialektika (277)
Helleluja Creative Commons License 2007.05.19 0 0 278

Kedves bolsh barátom!

 azt hogy kedves, s hozzám kedves voltál mindig, szóval vedd ugy hogy telibe találat? Most, figyeld a dátumot, érekezett meg hozzám a visszaszóllásod, amikor abszi ulti, a menny s pokol közt vagyunk, s hogy lesz - e egységes magyarország mennyország? Nos, akik a Pártos -birodalommal próbálkoztak legutóbb, azok próbálkoznak, de csak velünk tudnák megcsinálni nekünk is azt a mennyeket, ami a plafon?

 Hihetetlen sokat kellene kelepelnem, de az emberek inkább bedugják a fülüket? Mondjuk látni kellenne, s meglátni mi ez, meg mit kéne tennünk, magunkért legalább?

 Nos, a többi topikokba is próbálok valamit kisilabizálni, mert ténleg kapcsolatba vagyok, s most már biztosan tudom mondani, a Pártos -Jézus - Birodalom pártosaival, akik ténleg igaz, aki hisz az igaz magyar Jézusban, nem lát halált soha? Aki lát, kérdezzük meg mit lát?

Előzmény: bolsh (276)
dialektika Creative Commons License 2007.05.19 0 0 277
Hej
Túl a vízen van egy malom
Bánatot ôrölnek azon
Nékem is van egy bánatom
Oda viszem lejáratom

Hej
Bánat, bánat, de nehéz vagy
De rég hogy a szívemen vagy
Eladnálak, de nincs kinek
Bánatja van mindenkinek

Hej
Ez a világ olyan világ
Mint a mogyorófavirág
Sokat ígér, keveset ád
S mit ád is mind keserût ád.

A dal elején az egyes ember bánatával szembesülünk, de mire végére érünk az éneknek, már a nemzet vagy a világ fájdalmát is ott érezzük a szívünkben. Az individuális szomorúság egy határon túl generalizálódik és új dimenziót ölt. De örülhet-e az ember, ha a világ elvesztette a fényét, a nemzet a határait, az egyén a szeretteit?
A népdal  szerint a mogyorófa virága sokat ígér, keveset ád. A mogyorófát (egyes helyeken magyarónak mondják) felfoghatjuk  úgy is, mintha a magyar embert, de akár a nemzetet, a magyarságot jelképezné. Fánk, minden más növényt megelôzve, sokszor már a tél végén, februárban, vagyis a Halak havában ontani kezdi a sárga virágport a barkák (hím virágok) révén. A tavasz beállta elôtt teljes virágdíszben pompázik, megelôlegezi a bizalmat, hímpora jó termést ígér. A mogyoróvá válás (maggáválás) kereken fél esztendôt vesz igénybe, és a fagyosszentek hangulatától függôen a Szûz havában várható a termés megjelenése, ekkor ad a fa, ha van mit.
A magyarófát az ún. fanaptár is a Szûz havához rendeli és a bölcsességgel, termékenységgel, teremtôkészséggel hozza kapcsolatba. Nemzetfánk tehát fontos tengelyét jelöli ki az év körének (Halak-Szûz-tengely), egyszersmind érzékeny mutatója a világidônek, vagy ha úgy tetszik, nyelve a precessziós világmérlegnek.
A csillagmítoszi hagyomány a Halak-Szûz-tengelyt úgynevezett haláltengelyként tartja számon, ami azt jelenti, hogy magyarófánk nem csak bánatfa, vagy a bánás fája, hanem halálfa is. Az elmúlt 2000 évet a Halak jegytartománya determinálja, vagyis a nagyév (világév) egyik legsötétebb világhónapját vészeli át a földi élet napjainkban.
Ha létezik haláltengely, halálfa, akkor léteznie kell egy élettengelynek, életfának is. A Tejutat az asztrálmítoszi hagyomány az élettengellyel, az életfával azonosítja. A Tejút tengelye merôleges a Halak-Szûz-tengelyre, és az Ikrek illetve a Nyilas csillagképekben metszi az év körét (állatöv, zodiákus, ekliptika, Napút), pontosabban a Nyilas felett két ágra válik, és a Skorpió illetve Bak csillagképekben metszi az évkört a Nyilas csillagkép felett odút képezvén. A mi szempontunkból fontos tudnivaló, hogy a Tejutat a régiek folyóként is elképzelték, s szigetnek látták a Nyilas felett két ágra oszló folyó közét. Az élet- és haláltengely képzeletbeli keresztet alkotnak a csillagos égen.
Ezt az úgynevezett változó keresztet viszi vállán minden ember, a magyarság, az emberiség Krisztus óta...
A mundán asztrológia népünket a Nyilassal, a nyilassággal hozza összefüggésbe, tehát azzal a jeggyel, amely az élet tengelyén, az élet fáján vagy az élet vizén helyezkedik el. Lehet, hogy ide, az égi Magyarországra invitál bennünket a dal? Meglátjuk, talán bánatunkból kiderül magyarófa
bolsh Creative Commons License 2007.02.11 0 0 276

ave Hungar Ica, mindent vicca?

 

Engedelmeddel wiccakérdeznék, nem oda Buda és Attila is tartozék? Lesz még egységes krét zomáckör valhalla?

Előzmény: Helleluja (274)
bolsh Creative Commons License 2007.02.09 0 0 275

Ez a (pl) folyadéksugarat 'tekerő' erő az ún Coriolis (erő) hatás. Ez a Coriolis erő az egyenletes szögsebeséggel forgó koordináta rendszerekben ható tehetetlenségi erő. Csak mozgó testekre hat, a sebességre merőlegesen. A Coriolis-erő sajátos tulajdonsága hogy a hatására bekövetkezett relatív eltérülés a távolsággal (közel állandó sebességek mellett).  A több száz km-es földi távolságokon* a vízszintes síkbeli mozgásokban a Coriolis-erő minden más erőnél fontosabbá válik.  Ha a folyadéksugarat vehetjük "test"-nek, akkor egy nagy levegővel vegyük a fénysugarat is annak, mármint amikor anyagi (részecske-foton), és nem hullámtermészetű. Hol találhatunk egy adott csillagból (Szíriusz) érkező fénysugár köré írható ún forgó koordinátarendszert? Kevés, vagy sok fantáziával megáldva vegyük a Tejutat, vagyis a galaxisunkat annak. Bár igaz hogy nem egyenletes szögsebességgel forog, de ez a fénysugár sem tölti be az egészét, csak egy kis szűk folyosóját, mely része akár foroghat közel egyenletes szögsebeséggel. Vagyis, esetleg egy csillagból, esetünkben a Szíriuszból kiinduló fénysugár Naprendszerünkig érvén áthaladva az agyonemlegetett forgó koordinátarendszeren, akár (~kilencszer is) "csavarodhat". *Mennyire válhat fontossá ez az erő akár több fényéven keresztül?

Vegyük ezt fából vaskarikának, azaz mezei fizikai konspirációnak.

Előzmény: bolsh (262)
Helleluja Creative Commons License 2007.02.07 0 0 274

népeis - népies?

 kb. egy olyan szinten vagyok hellesirásba, mint egy átlag népi magyar, csak én valóban ufósis meg repcsésis vagyok, ugyanakkor, mindenkit elfogadok annak, aki vagy ami, s mi magyarok vagyunk az igazi amik, mik? Na, népek - népe, napnépe?

 Mindegy hogy most az idegen urainkat tiszteljük, vagy a mi idegen urainkat, mert ugyanaz, siccku - jedna? Mondjuk az hogy szeretem magamat, meg minden embert, most jön, én csak egy szimpla magyar pala - matyós ember vagyok, s szeretem ezeket a matyós dolgokat, ami nem csicsás se picsás, hanem fodros meg fordulatos, s ugyanakkor, a  megülő ellenségemet is, szeretem mint ember, s nem kivánom erőszakosan hogy véleményét, ami mindenkinek saját maga kell hogy állandóan formáljon megváltoztassa, mert csak ő tudja?

 S ha valamit megakarunk tudni, akkor a népünkbe kell visszahunni, s bizon én minden alkalommal, mikor fel fel szállok, édes magyarországom a popsimra esek, jó hogy porcogós a farkam vége, igy csak megduzzadhat, ha nem elég nagy a hátsóm?

 Na, ténleg, milyen hülyének - kreténnek kell legyen, hogy HUNGARY AZ NEM HUN, MEG NÉHA NEM AGYAR?

 Mellesleg, Jézus is hun, hun magyar, mert jobb neked egy malomkövet kötni a nyakadba, mint barázdálkodni, ami együttható: meg lett nektek mondva: ne ölj?

 Ha van biblia népe, na azért megy a cirkusz, mert annak kell legyen saját nyelvezete, arámi, ami magyar, s itt nincs mellé mese, s messe messe messese, mise, tise móka, hórremhukk?

 ave Hungar Ica, mindent vicca?

 sziriuszi? tutti, sziriuszi, meg puszi?

Előzmény: Helleluja (273)
Helleluja Creative Commons License 2007.02.07 0 0 273

Szerbusz sziriusz kisharsány, s őskutatók, ősmagyarkutatók, ellenkutatók?

 Beleolvastam az alternativ táblán az ősmagyar wallás vagy eredet rovatba, s szinte nem hiszem el, hogy olyan vérmes fogvicsorgatás van, s hogy van aki tudományosan hirdeti, hogy a magyaroknak semmi közük a hunokhoz, meg hogy a magyarok függetlenül, minden más irányu kutatástól, engedélyt kell kérjenek, hgy a w.c.-re menjünk, s csak addig?

 Ugyanakkor, azok akik most ténleg tudni akarják, vegyük az átlag magyart, akik közt vannak a legjobbak, s nem hiszem hogy most akik magukat megint arra szintre emelték, hogy ők legelább olyan tiszteletet érdemelnek, mint a tiszteletes urak, mert magyar multtal foglalkoznak,  s talán lazzitani kellene a lovak gyeplüjén, amiért én választom ezt a modort, meg magyar irodalmi müfajt, vagy népeis nyelvet?

 Aztán az a szint is igen magas, hogy van isten vagy nincs isten, s egy isten van, de az biztos mindig a hivatalosok, akik abszi - ulti santa istvánnal, mindent ami magyar, s az emélkük is kiirtandó?

 Valahol igen igen jó összejátszanak, vagy pedig meg kell tanulnunk, csak egymásra reagálni, mert mégegyszer, hogy a barbár magyar ősök, meg a hunok lepipálnak mindenkit, nos aki hazudig, meg lop, azt ketté kell hasitani, mint jó Attilánk is tette, sajátkezüleg, mert csak ez a kettő, de adjuk hozzá, aki öl gondolatba is, vagy parzánálkodik, azt dizzinilendbe, s 40 ezer Cfokon, napoztatni? Nos itt van, a rettegés, de kik azok, akik rettegnek a magyar Istentül?

 Isten, áld meg a magyart...

 u.i. nem mengyek innen sehova, mert itt is tul sok vagyok, s gondótam, mire átviszitek, egy kis lelki fröccs sose árt?

Előzmény: kisharsány (272)
kisharsány Creative Commons License 2007.02.06 0 0 272

 

  Így igaz !

  De kik tekintettek még a szíriuszra fenségként:
a fáraók, Izrael gyermekei, a szabadkőművesek, a francia forradalmárok. :) (Többek között.)
A magyarság eredete Nimródi leszármazással bagatelizálandó egyes érdekkörök számára, miközben ezen körök felső vezetése áhitattal tekint Bábel tornyának építtetőjére.

 

  mostmár csak az a "kérdés" miért: azért-e mert tudtak valamit ? vagy tudnak valamit még mindég ?: miközben mi már - lassan, de egyre gyorsuló tempóban - semmit? vagy "csak úgy":heppből ? (Egyébként 5:1-hez, hogy ez a rovat is "át"lesz"mozgatva" az alternatívba.

 

  kisharsány

szellemvasut Creative Commons License 2006.05.10 0 0 271
GL-t sokszor cikizik szíriusz miatt.
De kik tekintettek még a szíriuszra fenségként:
a fáraók, Izrael gyermekei, a szabadkőművesek, a francia forradalmárok. :) (Többek között.)
A magyarság eredete Nimródi leszármazással bagatelizálandó egyes érdekkörök számára, miközben ezen körök felső vezetése áhitattal tekint Bábel tornyának építtetőjére.
A magyarság eredete a szkíta vonatkozás miatt is problémás, mivel a szkíták sokszor vannak ugyanakkor, ugyanott mint a zsidók. Királyaik leszármazási vonalai összeérnek.
A legnagyobb zsidó közösség neve (Askenázi) magyarul annyit jelent szkítiai.
Az Árpádházi királyok leszármazása a probléma oka. Mivel hatalmi legitimációs kérdés volt sok korban. Ezért volt fontos és valószínűleg ma is az egyes csoportoknak a magyarság eredetének bagatelizálása. Igazából ez a topik sem csinál mást.
Vannak akik tudják, erős hatalmas fák csak úgy nőhetnek, ha gyökereik is erősek.
Helleluja Creative Commons License 2006.03.25 0 0 270

Kedvesem info1956!

 Tegyük fel, vannak-e párhuzamok, amikor valaki megérkezik valahova, vegyük az USÁ-ba, s kérdik honnan jöttél? Ha ügyes az illető, s mondjuk Pakisztáni, akkor letagadja, vagy előbb magyarországon volt, s most azt mondja, magyarországból?

 Tudom, hogy itt G.L. cikke alapján, amihez, előbb az élet, honnan van, mert tegyük fel, onnan jött volna minden mozgó meg mocorgó? Hogy külömbözü csillagos - égboltozatokról jöttünk, azt azzal is lehet bizonyitani, hogy a magyarok vannak legtávolabb egymástól, s itt s kérdés, persze hogy te az göncör szekérről pottyanhattál, de én mondjuk, egy ürhajóról, csillag - járóról, most én csillagközi vagyok? Minden ami csillog, az enyém? ami villog is?

 Ugye most jól meg szépen irtam, volna?

szerbusz-tok, busztok? Buszozunk? vagy repcsezünk stb...

Előzmény: info1956 (268)
Helleluja Creative Commons License 2006.03.24 0 0 269

Kedvesem info1956, vagy 958ba lenne jó?

 Pistike kimaradt volna, a rémálmokbul? Nem, kigyütt, ill. nem megyek bele? Nézzük 958-ban lenne jó, mi a hellzet, aztán 1956-ba lenne jó, ha jó lenne? VAGYUNK s országot csak Isten tud6 teremteni, meg adni, de most Adom minden gyerekemnek, hisz része benne, vagyis a Mindenség benne, a legkisebb egységbe, emberecskéjébe, vagy ha nincs emberecske kaján - kajájájjájjjája... Éve meg a Dam evett az álomfáról, elég egy alma, mert az mind, vagy 1 = mind, mind az egész eszed, de eszed ecet, alma ecetes lett? Itt valahogy szószerint lenne igaz a biblosz, de nézzük 958 s 1956ba, a hellzetet?

VAGYUNK!!! MAGYAROK VAGYUNK! Hogy értelmezed ezt, mert nem csinált volna senki, hanem Isten = Szüleinkkel link az Elsőkig? Tudom ez magas ma, mert nem-e a biblia igazi történet, megjelenik az isten az égő csipkebokorba s azt mondja: VAGYOK, ami nem voltem meg leszek, hanem VAGYOGATOK?

 Tehát vannak a suntu, Nappalita vagy szintiszta lélek - leszármazásban magyarok, Nap fiai, mig kialakult erősen egy FELSŐBBRENDÜ - URALKODNI - PARANCSOLNI SZERETNE RÉTEG, ezek lettek a KIRÁLYOSOK amikor minden a király tulajdona, tehát hogy ki vagy mi vagy, hallandó, netudki?

Nos megindul a fuzzió, e - kettő között, kész a meghasonlás s amellik ház meghasonult, meg nem áll, de most az sem, ami homokra meg fövényre lett épitve? 1956 - ban, vannak kurucok, labbancok, vagyis éljen a király, meg dölyfös idegen földurak, vissza a birtokokat, meg egy teljesen, lezüllülesztett megvakitott - tudattallan csőcselék, akik ma is: kenyeret munkát, hogy cirkusz, most mint Róma rámába, az egész egy nagy crkusz bohóczat, szóval a cirkusz nem hiányzik?

Fideljél, vissza 1956 - hocc hőcc hőcc hőcc... ott voltam, s voltak a Kussuth cimeresek, meg a labbancok, vagyis 1000 éve annak, hogy a magyarok jobbágyköcsögbe vannak, vágva, vissza a jobbágyságot, ami igy is vissza lett állitattva, na most az egyik nincs Isten nincs haza nics popa se pofa 19, a másik 1 hijján 20, vagy szokás volt mondani dani, a füldesurnak érdeke volt, hogy a jobbágyköcsöge, igavonyitó barma, jó táplált legyen, de az volt?

 szerbusz!

ja, sziriusz? amire persze hogy fel lehetne, repcséznünk?

 

Előzmény: info1956 (268)
info1956 Creative Commons License 2006.03.22 0 0 268
nagynehézségettámasztaszvelemszembenatemegértésedhezvezetőúton
esetlegvoltmárúgyhogytemegadatmegértettedtemagadtólestlegességedben
Előzmény: Helleluja (267)
Helleluja Creative Commons License 2006.03.22 0 0 267

Kedveseim!

 Van az egy-Tudat, aztán hiányos tudat, meg nincs tudat - test, s maga a pálcikák, kromoszómák, amiből összeáll, végül is, a Tudatos ember? Roppant érdekes, mert a amit használhatunk, s kérdem magyarságtudatunkat, mióta használhatjuk, vagy elhasználtuk? csak a füst maradt? korom?

Amiből én idulatoskodok ki, én nem ez vagyok, aki ha meghalok, nevetnek rám az angyalok, tehát kell lenni léleknek, ami most lélek - test, s az milyen, na most ezt ismerjük, mert ma is érvényes: ismördöld meg magadat, de előbb a másikat? Teccen érteni? Na, gia had menjen, gia G. Laci, az ám a legény, a legény...ugrat a lovával?

Mellesleg, ha figyelitek, minden ami a magyarral kapcsolatos, rögtön kényes téma? Megmondom miért, mert  nemcsak eu. központja, hanem a világé is? Nincsak, meg van örökitve, a pápa talpat csókul, s Világurnak szóllitja, aki csak egy a magyarok közzül, ugganakkor, a magyarok, egyenlők a pápával, ami a király, mia? miniszter =szolga, de kié?

Ugye hogy kénes vagyok?

info1956 Creative Commons License 2006.03.21 0 0 266
Nem változott itt semmi? Mire gondoltál?
Előzmény: garabonciás (263)
bolsh Creative Commons License 2005.04.21 0 0 265

Csak nem értettél félre?! Nem mondtam hogy nem "hiszek" a DNS létezésében, azt mondtam: ufót többen láttak mint dns-t.

Hol az a mikroszkóp, annyit megér hogy elslattyogjak és megnézzem.

 

<<A fény meg csak nagy vonalakban "hasonlít" a folyadékhoz; de nézd csak meg mi történik, ha KÉT folyadék-; illetve fénysugat keresztezel egymással!>> interferálnak

 

Az biztos, hogy a klasszikus értelemben vett hullám (a vízfelszínen, illetve vízben haladó lásd cunami) vidáman interferál ha cimbora hullámmal találkozik. Odáig megyek, hogy anno a fizikatanár egy üvegtányérban vizet tett az írásvetítőre, és különböző kavarásokkal azon modellezte a hulláminterferenciát.

Előzmény: ZULLU (264)
ZULLU Creative Commons License 2005.04.21 0 0 264

Pedig DNS-t bárki láthat, ha veszi magának a fáradságot, és elballag egy elektromikroszkóphoz.

Ha már a fényképeknek - hiszen fényképet "készíthet" UFO-ról is bárki - nem hisz.

 

/Pedig nem ugyanaz a dolog, a DNS fotózást ugyanis a szkeptikusok bármikor maguk is megismételhetik./

 

A fény meg csak nagy vonalakban "hasonlít" a folyadékhoz; de nézd csak meg mi történik, ha KÉT folyadék-; illetve fénysugat keresztezel egymással!

 

a ZULLU

Előzmény: bolsh (262)
garabonciás Creative Commons License 2005.02.25 0 0 263
Hihetetlen, hogy négy év után se változott itt semmi!
bolsh Creative Commons License 2005.02.04 0 0 262

Sajnálom hogy a tekeredő folyadéksugár neked újdonság, mi több, még mindig nem láttál. Bizonygassam? Ha érdekel próbálgasd még, viráglocsoló kannából, tejesdobozból, tejeszacskóból, üdítősdobozból öntve sikkerrel járhatsz. Ásványvíz nincs dobozban. De ha lelki szemeiddel belelátsz a kádlefolyó belsejébe, vagy saját szemeiddel a tölcsér alá tekintesz, akkor láthatsz ott is.

Mint mondottam volt, ez számomra szemre egyezhet, nem állítottam hogy ua jelenség. A fényforrás is forrás, mint ahogy a doboz, tölcsér, lefolyó "szája" is (folyadék)forrás.

 

<<Ez szerintem eléggé értelmetlen felvetés. A folyadék meg a fény szerintem nem kutyulandó össze. A folyadék gyorsabban vagy lassabban folyik, amerre a gravitáció viszi (főleg lefelé), a fény meg egyenletes sebességgel terjed minden irányba az én ismereteim szerint. >>

 

Ez ugyan nem fizikai topik, de bizony kutyulható a fény a folyadékkal. Az áttetsző folyadéksugár vezeti a fényt, mint az optikai kábel. De ez mellékszál. Ami lényegesebb hogy a folyadéksugár és a fénysugár sebességét nem kell összehasonlítani, hisz relatív, ebből a szempontból nem lényeges, legfeljebb a tekeredés dimenziója hosszabb-rövidebb azaz vagy cm-ekben vagy CSE-ekben mérhető. Ha lenne módunk és nem esne szét a folyadéksugár, akkor látható lenne hogy magasról az is görbülve esne a földre, parabolikus(görbe) pályán.  Ezenkívül a fény egyenes vonalban terjed, és nem minden irányba, legfeljebb a fényforrás szórja minden irányba az adott fénysugarat(mint a kaszkádos öntözőfej a vízsugarat). Ezenkívül még görbülhet is, sőt görbül ha gravitációs térbe kerül. Ha pedig görbül, az már nem sokban tér el a tekeredéstől, nyelvi szempontból ( e topikban ez is számít) legalábbis nem sokat, és a nyelv + a valóság nagyon sokszor fedi egymást.

Szerintem az egyenes fogalma csak matematikában létezik, a természetben (világűrben) még a fényre sem lehet ráhúzni.

 

Mindez úgy kapcsolódik a magyarság eredetéhez, hogy engem is érdekelne hogy azt a bizonyos tekeredést (amit nem zárok ki) miként értik. Még az is lehet, hogy a Szíriuszról "egyenesen" ide tartó fény 9x kerül olyan számára meghatározó gravitációs mezőbe ami hajlít(teker) rajta egyet. Itt most milliomod ívmásodpercekre gondolhatnék, ha a nullától bármennyire is eltér, az már tényszerű.

 

A DNS görbüléséhez (tekeredéséhez) nem tudok mit szólni, csak annyit hogy DNS-t kevesebb ember látott, mint UFO-t.

Előzmény: Híd (261)
Híd Creative Commons License 2005.02.04 0 0 261

Mindenki látott már tekeredő folyadéksugarat...

 

Én még nem láttam. Most öntöttem a konyhában egy pohár ásványvizet, sassoltam nagyon, de nem tekeredett.

 

miért tekeredik, és ha az tud tekeredni, akkor a néha anyagi (néha hullám) természetű fénysugár miért nem?  Nem állítottam, csak kérdezem!

 

Ez szerintem eléggé értelmetlen felvetés. A folyadék meg a fény szerintem nem kutyulandó össze. A folyadék gyorsabban vagy lassabban folyik, amerre a gravitáció viszi (főleg lefelé), a fény meg egyenletes sebességgel terjed minden irányba az én ismereteim szerint.

Előzmény: bolsh (260)
bolsh Creative Commons License 2005.02.02 0 0 260

Visszaolvastam az egész topikot.

 

A legszembetűnőbb, hogy akik tudományosan érveltek volna a magyarság ilyetén eredete ellen, azok leginkább G. L. személyébe tudtak belekötni. Ez tökéletes zsákutca az ellenérvek szempontjából, hisz az alternatív eredet melletti érveket GL csak összegyűjtötte, és nem állította. Persze, még érveltek ellene úgy is, hogy nem ezt tanulták az iskolában, és nem ez van a hivatalosnak vett történelemkönyvekben. Ez is sántikáló érvelés, hogy felbukkanó (régi) új érveket, minduntalan a "tan"könyvek betűivel megcáfolni. Persze a tankönyvek állításait is nagyon nehéz cáfolni. Olyant is olvastam, aki a hivatkozási linket olvasva "percekig a hasát fogva nevetett". Háááát, mit lehet ezen nevetni annyit? Ahhoz egy kicsit bibisnek kell lenni, hogy ezen valaki percekig hahotázzon. Ha valakinek teljesen ellenkezik a felfogásával, hitével, akkor sem vélem mulatságosnak, pláne nem ennyire.

 

Sokan belekötöttek a fény csavarodásába, szintén azzal, hogy nincs a tankönyvekben szó róla. Hááát, szintén nincs a tankönyvekben szó róla, hogy a vízsugár, narancslésugár, tejsugár, stb (fénysugár?) miért csavarodik meg többször is, mire a pohár, vagy más fenekén landol. Mindenki látott már tekeredő folyadéksugarat... miért tekeredik, és ha az tud tekeredni, akkor a néha anyagi (néha hullám) természetű fénysugár miért nem?  Nem állítottam, csak kérdezem!

 

A másik a pólus-Pilis kérdése. Akár lehetett egy hosszú glaciális korszakban a jégmezőnek a Pilis (is) a déli határa. Vagy, ahogy Graham Hancock írja híres bestsellereiben (Jel és Pecsét, Istenek Kézjegyei) hogy, a föld tengelye imbolyog, egy ún Precessziós kört ír le. Namármost mindenki látott már búgócsigát amit ha félresúlyoznak, akkor elkezd billegni és a megforgatott tengelye egy 'pillanat' alatt átbillen egy másik forgástengelyre.

A föld is egy kiegyensúlyozatlanul forgó "búgócsiga", ferde, imbolygó forgási tengelyével nem összhangban egyensúlyozva rakódik le évek, évtizedek, évszázadok-ezredévek alatt a JÉG, a ("pillanatnyi") pólusokra. Rakódik, rakódik, esetenként 3km vastag jég, és ez bebillegtetheti a földet, vagy a folyékony belsőn úszó, vele együtt forgó szilárd kérget, ami egy óvatlan pillanatban átbillen, és a jég súlypontjának megfelelően újra egyensúlyba áll úgy hogy közben a pólus "odébbkerül". De mivel "odébbkerül", más lesz klímakörnyzet és a fényviszonyok, más besugárzási szög alá kerül, elkezd olvadni, nem elég a billenéskori szökőár, ezután még az olvadás is egyre csak emeli a tengervízszintet. Özönvizek egymás után, gyors-lassú ütemben. Aztán persze az új pólusokon elkezd a jég ismét gyűlni... ismét egyre rosszabb egyensúlyt teremtve a már megnyugodott gömbnek, vagy gömbhéjnak. És ez a libikóka ismétlődgethet a kezdetektől fogva. És persze ez beleivódhatott elődeink történetírásába vagy hagyományaiba is.

 

Most lehet nevetni, percekig hahotázni, legyinteni, vagy elgondolkodni rajta. 

Mindezektől függetlenül tőlem lehet finnugor eredetű is a magyarság, mindenesetre én nem hahotáztam percekig akkor, amikor még az általánosban ismertették velem először a finnugor elméletet, nem volt vicces..

 

 

Híd Creative Commons License 2005.01.19 0 0 259
Idéztem egy cikket. Ennyi.
Előzmény: varhun (258)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!