Keresés

Részletes keresés

kisharsány Creative Commons License 2014.03.22 0 0 158

Érdekesen fogod meg a témát.

 

Én valahogy nem hiszem el ezt a történetet. Hogy egy nevesincs hispániai zsidó orvos levelet ír a kazár félistennek, hogy hé öreg, tényleg bibsi vagy? Erre meg az válszol is, ráadásul három nyelven, ami fenn is marad. Nem egy orbitális hamisításról van szó?

 

Ezt így a korabeli viszonyok ismerete nélkül megítélni nem lehet. A három nyelvvel viszont nekem újat mondasz. Melyek ezek, és hol lehet megtalálni a változatokat ?

 

A többi sorod, akár így is gondolható, nincs "luficam" bennük.

 

Én nem látok izraelita tömegeket, akik átvészeltek volna néhány viharos évszázadot tatárral, törökkel, orosszal tarkítva.

 

Tömegeket én sem. Viszont létezik a "Kazárföldön" c. mű: http://mtdaportal.extra.hu/books/kazar_foldon.pdf amely azért valóságalapjában komoly kérdéseket vet föl. Ti.: pld.: átvehető-é vallással-religióval szemléletmód ?, avagy a szemléletmód/világlátás genetikai, vagy megtanulhatósági kategória ? netán egyik sem ? de akkor hogyan jön létre az a világnézet, hogy mindenkinek elveszem azát, amilye van, mert nekem "jogom van hozzá"? illetve mennyiben kapcsolódik ez a "küldetés/elhivatottság/ igéret" motívumhoz  ? 

Tehát a tömegek kategóriában van jó szavad, de valós az nincs, mert valahonnan származnak ezek  a személyek. Kérdés csak az lehet: milyen mértékben, és mitől lettek azok, akik lettek.? Én így látom a felvetésed. Ettől még lehet akár 'orbitális' is a dolog, nincs kizárva. sztem.

Előzmény: zipar (157)
zipar Creative Commons License 2014.03.22 0 0 157

Kisharsány!

 

Én valahogy nem hiszem el ezt a történetet. Hogy egy nevesincs hispániai zsidó orvos levelet ír a kazár félistennek, hogy hé öreg, tényleg bibsi vagy? Erre meg az válszol is, ráadásul három nyelven, ami fenn is marad. Nem egy orbitális hamisításról van szó?

 

Aztán meg tudtommal a katolikus-katolikosz egyház az archaikusabb kis keresztény egyházakra előszeretettel használta a zsidó megnevezést. A Dél-Orosz Sztyeppén elterjed volt ezekből  egy-kettő, meg a félig kereszténynek számító manicheizmus is.

 

Továbbá a kazárok szövetségben voltak Bizánccal, és együtt harcoltak az arabok ellen. Teljesen hibás és fölösleges lett volna felvenni a zsidó vallást, ha el akarták volna kerülni a befolyást. Maradhattak volna az eredeti hitüknél is, mint hogy megosszák magukat.

 

Ráadásul a Kazár Birodalom türk mintára viszonylag laza államszervezettel rendelkezett. A meghódított népeken kívül a birodalom alapját alkotó három nép közül a kazár csak az egyik volt. Ha a kagán és szűkebb kísérete fel is vette volna a zsidó vallást, akkor ez még a többi népre nem vonatkozott volna automatikusan. Keményen kellett volna téríteni, meg mindenféle kellékeket beszerezni, aminek úgy tudom, hogy nincs nyoma.

 

Én nem látok izraelita tömegeket, akik átvészeltek volna néhány viharos évszázadot tatárral, törökkel, orosszal tarkítva.

Előzmény: kisharsány (140)
Kara_kán Creative Commons License 2013.10.09 0 0 156

Új elmélet a zsidók eredetéről

 

Aszem erre mondják azt pestiesen, hogy be...rás.

Rufella Creative Commons License 2013.03.08 0 0 155

Szàmomra az elméletnél, leirtaknàl nagyobb bizonyiték a gyakorlati alkalmazàs. Majd kikérdezem a szomszédaimat errôl. Az egyik hordja a fején azt a dolgot, a màsik viszont azt vàlaszolta mikor megkérdeztem tôle, h ô miért nem hordja, hogy van aki kivül hordja a hitét, màs meg belül. Vagyis szàmàra ezek csak külsôségek, nem fontosak.

Előzmény: Törölt nick (150)
Rufella Creative Commons License 2013.03.07 0 0 154

:)

Törölt nick Creative Commons License 2013.03.06 0 0 153

Veszem észre. Mint a Szentírást úgy idézi.

Előzmény: RogerWilco (152)
RogerWilco Creative Commons License 2013.03.06 0 0 152

Hagyd, nagyon rá van kattanra arra a pasira, pedig hát...

Előzmény: Törölt nick (151)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.06 0 0 151

Magyar Adorjàn a zsidó kérdésekben erősen kétlem, hogy kompetens.

Előzmény: Rufella (149)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.06 0 0 150

Milyen keveredés? A kultúrák keveredése.

 

- mert a nyugati zsidòk körében  nem volt szokàs ez a viselet
A régi egyiptomiak és néhány más, a zsidókkal szomszédos nép pogány szokását tiltja a Tóra a bál korchá (a kopaszság elleni) tiltásával (Mózes III. könyve 19. fejezet, 27. vers). Nem volt szabad levágni a szakáll szélét, sem körbe borotválni a fejet, mint ahogy ezt a pogány szokást egyes keresztény papok átvették. (Tanultunk erről a jiddis galach szó magyarázatánál.) A szír keresztények viszont, akárcsak egyes zsidó csoportok (az ókor végén, nehogy a pogányság bűnébe essenek) inkább megnövesztették hajuk szélét, a fürtöket szép tinccsé alakítva. A Sulchan Aruch (a XVI. század közepén keletkezett zsidó vallástörvénykönyv) még a pajesz hosszúságát is előírja.

 

És így tovább. Egyszóval semmi köze a kazárokhoz.

Előzmény: Rufella (149)
Rufella Creative Commons License 2013.03.05 0 0 149

Akiket ma làtni Izraelben, màr nem mérvadòk; tudjuk, hogy a vilàg minden tàjàròl tértek "haza" zsidò vallàsù, szàrmazàsù emberek, nagy a keveredés. Magyar Adorjàn tàrgyalja könyvében, hogy a kazàrok hordtak pajeszt, stb. S szerintem ez logikus is, mert a nyugati zsidòk körében  nem volt szokàs ez a viselet, tehàt nem az ôshazàbòl hoztàk a többiek sem (ma màr Nyugaton is össze vannak keveredve). (Stb. Màr rég olvastam a könyvet, nem emlékszem mindenre. )

Előzmény: Törölt nick (148)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.05 0 0 148

Kicsit zavaros és érthetetlen amit írtál.

Görbe orr és a kazárok: dehogy. Izraelben sok arab, zsidó , drúz görbe orrot látnál miközben semmi közük a kazárokhoz. Nekem sincs kampós orrom pedig askenáz vagyok.

 

Kipa- כיפה héberül kupola. A kalap alatt a vallásosok is hordják.

 

Előzmény: Rufella (147)
Rufella Creative Commons License 2013.03.03 0 0 147

 A "szefàrdok" a mostani nyugatiak. Ezeknek a fizimiskàja sem tér el a befogadò népekétôl. Az én szomszédaim ilyenek. Ezek Afrikàn keresztül érkeztek Europàba. A keletiek az "askenàzok", akik megkeveredtek a kazàrokkal, onnan a görbe orruk (Magyar Adorjàn véleménye) és tôlük vették àt a "kaftàn" és a hosszu "pajesz" viseletet is. A nyugatiak nem hordanak ilyesmiket. Persze ezekbôl is talàlni  Ny-Europàban, de ezek ha hordanak valamit, akkor fekete kalapot, nem az àltalad "kipa"-nak nevezett fejfödôt. :)

 

Erdekes felfedezésem: ezek sem mind szeretik egymàst. A szomszédasszonyom panaszkodott a többiekre.

Előzmény: Törölt nick (146)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.02 0 0 146

fejükön a sapkàval

Kipa. "az úr előtt fedetlen fővel ne jelenj meg"

 

Vagyis szefàrdok:

Héberül szfaradi. Keleti zsidó. Észak Afrika, arab országok, Irán, Törökország.

Askenázok:

askenázi („német”) zsidóság törzsterülete a Német-római Birodalom és Észak-Franciaország volt, a Rajna völgyében jelentős közösségük élt. A keresztes háborúk idején keletebbre kényszerül vándorolni. A zsidóknak a nyugat-európai államokból történő 13.-14. századi kiűzetését követően a lengyel-litván területekre helyeződött át központjuk. A mai Lengyelországban, Litvániában, Lettországban, Ukrajnában és Fehéroroszországban is megtelepedtek.

Tehát Európai zsidók.

 

egy kis àtlàtszò henger (valami pergamen van benne),

Mezüze. Benne a pergamenre írt imaszöveget és óvó tokot jelenti, melyet a zsidó otthonok jobb oldali ajtófélfájára helyeznek, befelé megdöntve.


Előzmény: Rufella (141)
magyarszkita Creative Commons License 2013.01.26 0 0 145

Szabír magyar, ogúz és ujgúr alapítású poszthun birodalom, a vezetők egy része kacérkodott a júdaizmussal.

ketni Creative Commons License 2013.01.18 0 0 144

Ez igaz is, meg nem is.

Nálunk magyaroknál épp az etnikai sokszínűség délibábjával próbálják elnyomni pl. a szkíta

tudatot és a vele járó hagyományokat. Holott ezek szerint simán lehetnénk itt mindannyian

Atilla örökösei, ha tényleg csak döntés kérdése volna a kiltúrális hovatartozás.

A zsidóknál is érdekes a dolog. Tudjuk, hogy mennyire számít náluk, hogy zsidó volt-e az anya vagy sem.

Azt is tudjuk, hogy a mai Izraelben a fekete bőrű zsidókkal szemben rasszista megkülönböztetéssel élnek.

Nem régen komoly megmozdulások voltak Izraelben a fejvédő gyakorlat miatt.

Na most akkor hol van itt a "közös" cél összetartó ereje?

Úgy néz ki, hogy a történelemben hullámzó erővel billen ki erre vagy arra a mérce: egyszer inkább a származás számít,

máskor az ideológia az erősebb.

De a vér szava mindig nagyon erős, hiszen az ember életének egyetlen biztos pontja és támasza az életben a származásának tudata,

még, ha az hamis is.

 

Előzmény: Rufella (143)
Rufella Creative Commons License 2013.01.17 0 0 143

Igen. Ez is mutatja, hogy egy etnikumnàl sokkal fontosabb a hagyomànyok ôrzése,  elkötelezettsége valami közös cél érdekében, mint  genetikai eredete.

Előzmény: watch-fire (142)
watch-fire Creative Commons License 2013.01.17 0 0 142

Bár nem az én hozzászólásomra válaszoltál, de szerintem már nem az a kérdés, hogy a kazárok türkök voltak-e, vagy nem. A magyarokat is türköknek nevezik a korabeli források, de ez már egy lerágott csont, és senki nem tudja pontosan. A lényeget én nem itt látom, hanem abban, amit a cikk megállapítása is leír:

a ma élő zsidóság genetikai öröksége négy döntő elemből tevődik össze: a zsidó vallást egykor önként felvevő (nem szemita) kazárokból, a görög-római időkben Európába vándorolt zsidóságból, illetve a mezopotámiai és a júdeai zsidóságból. Így a kazárok hozták a kaukázusi-elő-ázsiai örökséget, míg a görög-római zsidók a nyugat-európai és részben a kelet-európai géneket. Szemita örökséget pedig a görög-római, a mezopotámiai és a júdeai zsidók egyaránt adtak át a ma élő zsidóságnak.”

Szerintem a lényeg az, hogy a mai zsidóság jelentős része kakukktojás, nem örököse a bibliai zsidóságnak, bár tovább viszik a zsidó hagyományokat, de olyan ősökre hivatkoznak, akikkel sohasem rendelkeztek!

Előzmény: kisharsány (140)
Rufella Creative Commons License 2013.01.17 0 0 141

Szia Kisharsàny! Buék!

 

Egy vicces történetet hoztam én is, ami viszont velem történt meg.

Decemer végén elköltöztem Lyonba. Hogy hogy nem, körülöttem mindenki zsidò. A hàz (aminek egy részét bérlem) nem oly régen még csak egy egyszerû, csalàdi hàz volt (az interneten még ez a kép van rola), aztàn megvette egy zsidò, a hàtsò kerti részt letaroltatta és felhuzatott rà egy kis 2 szintes épületet, appartement-okkal, melyeket kiad. Az "én"  hàzam megmaradt, azt egy màsik zsido vette meg és adja ki nekem az emeleti részt, az anyja pedig az udvar màsik oldalàn lakik. Na, szòval: ezek mind vallàsos zsidòk, fejükön a sapkàval (még a gyerekek is), asszonyaikat franciànak nézni, vagyis nem ütnek el külsôleg a befogado néptôl. Vagyis szefàrdok. A tulajom annya Algériàban született, tehàt arab kapcsolataik is vannak. A hàtsò tulajdonossal beszélgettem érkezésem napjàn, s amikor mondtam neki, hogy magyar szàrmazàsu vagyok, azt vàlaszolta: "vagyis askenàz". Ezen elôször jòt szorakoztam magamban, de végül is ràjöttem, hogy nekik az "askenàz" csak keletit jelent. Ha lesz alkalmam bôvebben beszélgetni vele megkérdezem, hogy elfogadjàk-e maguk közül valonak a keleti zsidokat ?

A lakàsomban minden ajtofélfàn van egy kis àtlàtszò henger (valami pergamen van benne), ôk ezt bejövetelkor megérintik, majd ajkukhoz viszik ujjukat. Allitolag arra szolgàl, hogy a helyiség oltalmazva legyen. Ezzel a hölggyel lesz alkalmam bôvebben is eszmét cserélni, mert elég egyedül van és hivogat egy kàvéra.

Előzmény: kisharsány (140)
kisharsány Creative Commons License 2013.01.17 0 0 140

Pontosítsunk !

 

 A kazárok egy türk eredetű nép

 

A kazárok egy nem türk eredetű nép. A perzsák így nevezték a szabarokat. A szabar viszont azonos avval a szabírral/szavárddal, akikről nyilván Te is tudsz.

Tény, hogy egyszer a vezetőik felvették a zsidó vallást (kazár-kabar történet).

József kazár király levele egyébként - hozzáférhető a történet - kifejezetten a ma magyarnak nevezettel egy családba tartozó népeket ír a kazárok népcsaládjában népe testvéreinek (az ősök között)

 

Kazária jelentős hatalom volt a Volga-Don környékén, vezetőiknek tudnia kellett, hogy akár Bizánc, akár Bagdad vallását követik, óhatatlanul betagozódnak azok alá. 
Ezért tértek át a judaizmusra, először az udvar, majd lassan a népesség is. (ez a 13. törzs története)

 

Erről azt az érdekes történetet olvastam valahol, hogy az érintett uralkodó nem tudván eldönteni melyik vallást vegyék föl, egy katolikus, egy muzulmán, és egy zsidó papot (tehát egy papot, egy rabbit, meg egy ulémát (?)) kérdezett meg a dologról. Mivel a keresztény azt mondta:csak a muzulmánt ne, inkább a kersztényt vagy a zsidót !, a muzulmán azt mondta: csak a keresztényt ne, inkább moszlimot,vagy a zsidót !, így a zsidót vette föl. Nyilván mítosz, de jópofa.

Tény viszont, hogy felvétel után, a kabarok, és a magyarok kiválásával úgy meggyengült ez a hatalom, hogy az akkor még nevenincs orosz hercegecskék, néhány évtized múlva megdöntötték Kazáriát. (Fentiekről bővebben még Kánnai Zoltánnál is)

 

Érdekes viszont, hogy a Kazárföldön. c. könyv igaz történetében szereplő kazárok-nak nem voltak nyelvi nehézségeik a Monarchiába történő betelepülésüknél, a történet alapján.

Előzmény: o.peter (136)
watch-fire Creative Commons License 2013.01.17 0 0 139

Megdőlt az antiszemitizmus genetikai alapja.

A Pesten született világhírű írónak, Arthur Koestlernek mégis igaza lehet: új genetikai vizsgálatok alapján a ma élő zsidóság 90 százaléka csak kis részben közel-keleti, azaz szemita eredetű. A kelet- és közép-európai zsidók inkább kaukázusi népekkel rokoníthatók. Ezzel gyakorlatilag megdőlt az antiszemitizmus genetikai alapja.


http://www.origo.hu/tudomany/tortenelem/20130116-genetikai-kutatas-az-europai-zsidosag-eredete-es-a-kaukazusi-nepek.html


Előzmény: EmpiresKnight (137)
lebben Creative Commons License 2012.08.06 0 0 138

-- R1a1 M17 From India with love - ForumBiodiversity.com ...www.forumbiodiversity.com/showthre...  hozzászólás - 8 szerző - 2009. dec. 24.Oxford's Stephen Oppenheimer, agrees with Kivisild's observations and writes that "South Asia is logically the ultimate origin of M17".

 


www.hazankert.com/200801_faj-a-javabol.html

Balogh Bertalan

USA

 Író, publicista

Amennyire ismerem magamat és családomat, szerintem azon ritka közmagyarok közé tartozom, akiknek a családjában azt hiszem az őshazákig visszamenően nem volt más, mint magyar. Nem, mintha ettől különb magyarnak tarthatnám magamat, például Kebersberg Kúnónál, akit tetteiben és szívében a legnagyobb magyarok között tartok számon, noha talán egy csepp genetikailag magyar vér sem csordogált az ereiben. (Ennyit magyarságról és vérviszonyokról). A kiinduló pont viszont (ebben a játékban) legalább meglehetősen tisztázott a magam részéről, ami a vérséget illeti. És mégis, vagy talán éppen ezért, mert színmagyarral gyűlt meg a bajuk, hónapok múltán is csak elnéző leveleket kaptam Spencer famulusaitól a várakoztatásért, míg átlagosan körülbelül három héten belül megkapja a választ az, aki az egyszerű esetekhez tartozik. Azt mondták, valami váratlan dologgal találták magukat szemben, és további elemzésekre van szükségük, amiért szíves türelmemet kérik.

 

Megkapták. Még egy-két hónap telt el, mire végre megjött a válasz számítógépen, képpel, térképpel, útvonallal, a génem vándorútjával és a leírással, ami szerint a különös R1a1(M17) „haplogrupba”, vagy mibe tartozom, és persze én  is, mint Spencer szerint minden teremtett emberfia genetikailag Afrikából(!) indultam el. Ősanyám nekem is, mint mindenkinek a világon egy nyeszlett kis félig majom, majdnem teljesen emberi néger némberke volt.  (Ami a világ legnagyobb marhasága ez annak is, aki ért a genológiához meg annak is, aki egy kukkot sem ért hozzá), majd az arab félszigeten valószínűleg feketéből barnává fakultam, minthogy jól elidőztem a Kaukázus déli lankáin, onnan pedig már egészen világos bőrrel jelentem meg belső Ázsiában, majd fogta magát a génem, a bizonyos R1a1 (M17) és fölvándorolt egészen a Baltikumig. De minthogy a jégkorszaktól erősen fázott minden génem popsija, visszaballagott Közép-Ázsiába. És itt meg is állt a térképen génem vándorlásának útja.

 

   Nyomban levelet írtam Spencernek, hogy nem érhetett véget a „vándorlásom“, ugyanis nem belső-ázsiai vagyok, hanem magyar, vagyis a térképen néhány arasszal arrébbról való. A válasz valami olyasmi volt, hogy ez a standard eredetképem, ennyi pénzért csak ezt tudjuk nyújtani.

 

Nesze neked!

 

   Szegény Spencernek ezen kívül mást is megírtam. Azt például, hogy sajnálom őt, amiért ezt a megbízatást kapta. Ugyanis nála nagyobb fiút is elhallgattattak már, mint például montreáli prof. Penfieldet, mert végső jelentésében azt közölte, (szabad fordításban) hogy találtunk egy roppant erős gént: a semita gént. Aztán, legnagyobb meglepetésünkre, találtunk egy másikat, egy még annál is sokkal erősebb, szinte elpusztíthatatlan gént, amelynek nincs neve, és amelynek a legtisztább képviselője, legnagyobb előfordulási sűrűségben a magyarnak nevezett nációban található meg, valamint szétszórtan a földgolyó néhány más pontján is: Közép-Ázsiában az Ural környékén, (de nem szláv területen), Távol Keleten, Kínában és Japánban, Közép-Afrikában, az amerikai indián vidékeken és Skóciában. (Érdekes módon, ezeken a pontokon az őslakosok zenéje pentaton, ahogy ezt Dr. Árkay László Monográfok megírta).

Előzmény: Rufella (135)
EmpiresKnight Creative Commons License 2012.08.06 0 0 137

Üdvözlöm! Szeretnék megkérdezni, melyik iradálmi-történelmi forrást használtal a válaszodhoz. Érdekel a téma.

Előzmény: o.peter (136)
o.peter Creative Commons License 2012.08.05 0 0 136

Pontosítsunk! A kazárok egy türk eredetű nép az 5.-8. századból, a Volga-Don környékéről, soha nem voltak zsidók, semmi de semmi közük nincs a bibliai zsidósághoz, kivéve, hogy átvették a vallásukat (judaizmus)
A mai "kelet-európai (askenázi) zsidó"-nak nevezett népcsoport nem a bibliai értelemben vett zsidó, hanem kazár eredetű. 
Az 5-10. században két világhatalom ill.világvallás uralkodott, Bizánc, és a bagdadi kalifátus, illetve a kereszténység az iszlámmal szemben. 
Kazária jelentős hatalom volt a Volga-Don környékén, vezetőiknek tudnia kellett, hogy akár Bizánc, akár Bagdad vallását követik, óhatatlanul betagozódnak azok alá. 
Ezért tértek át a judaizmusra, először az udvar, majd lassan a népesség is. (ez a 13. törzs története) 
A kazárok jelentős szerepet játszottak az európai népvándorlásban, szinte egész Európában és így a Kárpát medencében is sokan asszimilálódtak, felvették a hódítók nyelvét, szokásait. A mai zsidóság 99%-a a kazárok leszármazottja. Innen (a kazároktól) erednek egyébként az annyira jellegzetes testi és arcbeli vonásaik. 
S minthogy a 20. század folyamán népesítették be a bibliai Izrael (akkor Palesztina) területét, ezért az Izraelben élő zsidók is mind (egytől egyig) kazár eredetűek. Izrael őslakosságának csak a palesztinokat lehet tekinteni. (na ettől mindjárt antiszemita lettem)
Az igazi (bibliai) származású zsidók az Észak-Afrika és a mai Ibériai félsziget területén élt/élő szefárdok, akik jórészt (és nem önszántukból), áttértek a kereszténységre, és alig néhány tízezren vannak. 
Mindez tény és igaz; ebből sok minden adódik; vonja le mindenki a maga következtetéseit.

Előzmény: kisharsány (110)
Rufella Creative Commons License 2011.01.02 0 0 135

A vastag ajkak (fôleg az alsòk, melyek elôreugranak) és a bongyor haj negroid vonàsok.

A kampòs orr és a befont pajesz - melyet màr csak a vallàsosak hordanak, a kaftànnal együtt - Magyar Adorjàn szerint kazàr örökség.

A dülledt szemek nem tudom honnan jönnek.

 

Előzmény: provizorikus (134)
provizorikus Creative Commons License 2011.01.02 0 0 134

  

 

Erről a  Gainsbourg képéről egy nagyon Fidesz-közeli újságíró ugrott be, bár valszeg nem örülne ennek a citálásnak.

Egyébként nálam Montand annyira nem volt jól “álcázva“.

 

Ha a proto náci, H. S. Chamberlain téziseiből indulunk ki, akkor a hettita komponens az, amely felismerhetővé teszi Európa túlnyomó részén barátainkat ( persze  ott ahova szinte kizárólag csak rajtuk keresztül jutott el).

Brutális erejű ez a gén (hettita), felülír minden europid jelleget. Egyszeri bekerüléssel is hosszú generációkon keresztül domináns marad.

Előzmény: Rufella (133)
Rufella Creative Commons License 2010.12.20 0 0 133

:-) Erdekes dolog ez, nekem sem tiszta  a kérdés. Tény, hogy vannak akiket nem lehet megkülönböztetni külsôleg  befogado orszàga többi lakosàtol (mint pl. Yves Montand volt itt Fr.o-ban), màsokat meg nagyon (mint pl. Serge Gainsbourg szintén itt Fr.o-ban - azt hiszem ezt a tipust tartjàk az igazi zsidonak).

Előzmény: odovaker (132)
odovaker Creative Commons License 2010.12.20 0 0 132

Könyvében igazolja, hogy nincs vérségi kapcsolat a "zsidók" között." 

 

Jó, jó, de akkor hogy van az, - ahogy Artur Köstler mondja, - hogy ellenszélben is fel lehet ismerni a zsidót?

Előzmény: rozsé78 (131)
rozsé78 Creative Commons License 2010.12.12 0 0 131

Shlomo Sand könyve a zsidóság mint nép mitoszának cáfolata. A zsidóság nem egy nép, miként a világ keresztényei, muzulmánjai vagy más vallási közösségéhez tartozóak között sincs vérségi kapcsolat. Könyvében igazolja, hogy nincs vérségi kapcsolat a "zsidók" között.

Nicsinyo Creative Commons License 2010.03.24 0 0 130
Borzalmasak ezek a magyarra forditàsok, alig lehet kihàmozni belôlük a szöveg értelmét. Még a francia forditàst is jobban megértem, mert annak a szorendje hasonlo az angolhoz.:-(
Egyébként sok szakértôi vélemény azon a véleményen van, mint Magyar Adorjàn (làssad lejjebb) a kazàrok elzsidosodàsàval, ezek vàndorlàsaival és keveredéseivel kapcsolatban.
Előzmény: lebben (128)
kisharsány Creative Commons License 2010.03.24 0 0 129

 

 Azért ebben sok hülyeség van ám, még akkor is ha Koestlerre hivatkozol.

Előzmény: lebben (127)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!