Keresés

Részletes keresés

figyelő Creative Commons License 2001.02.17 0 0 26
Szerintem a fordított sorrend helyesebb (ha már nem megy egyszerre...).

A bagi ügyhöz szóltam - szándékom szerint: valami olyasmit akartam mondani, hogy ilyen rendőri föllépésre jobbára romák, esetleg kameruniak számíthatnak.

Előzmény: uPuP (25)
uPuP Creative Commons License 2001.02.17 0 0 25
Magam meg csak arra próbáltam utalni, hogy maradjunk a bagi roma kérdésnél.
Egyetértek Bumburnyákkal aki szándékosságot vél felfedezni a rendőrségi akció helyének és idejének megválasztásában....
Aztán ha a roma ügyek fel lesznek göngyölítve (előreláthatóan 2035-re), akkor jöhetnek a pártközeli cégek (nemcsak Fidesz) akár abc sorrendben is.
Üdv.
Előzmény: figyelő (24)
figyelő Creative Commons License 2001.02.17 0 0 24
Csak arra próbáltam utalni, hogy ilyen razziáknak mindig (csaknem mindig) piti bűnözők vannak kitéve, főleg, ha romák. Utóbbi esetben az sem téma, hány ártatlant hurcolnak meg egyetlen, más módon is elfogható bűnöző kézre kerítése érdekében.
Ja! És szerintem a rendőrség igenis lehetne aktívabb mondjuk a Fidesz-közeli cégek ügyében, ha majd végzett a romákkal...
Előzmény: uPuP (23)
uPuP Creative Commons License 2001.02.17 0 0 23
Most hogyan kerül a (rendőr)csizma az asztalra?
És mit keresnek a kurvatanyán a Fideszközeli cégek gyanús egyedei?
Mintha nem egy szociközeli személy vert volna pont kurvatanyát tavaly nyáron Mogyoródon.
Figyelő, figyelj oda!
Előzmény: figyelő (22)
figyelő Creative Commons License 2001.02.17 0 0 22
Képzeljük el, amint hosszabb előkészítés után egy szakasznyi (vagy több) rendőr mondjuk egy kurvatanyán razziázna a Fidesz-közeli cégek okkal gyanúsnak tekinthető "személyiségeinek" körében...
Bumburnyák Creative Commons License 2001.02.17 0 0 21
Szóval, úgy gondolom, ha bűnözik valaki, akkor el is kell fogni valamikor. Ha ez az alkalom, minthogy éppen halottvirrasztás tartanak, alkalmas erre, akkor erre más alkalom is adódhatna, hiszen mint állította dicső rendőrkapitány úr, biztosak voltak a dolgukban: ott lesznek a körözöttek. Ennyire kiszámítható reakció kevés van a világon. Roma csoportból kiemelni egy két renitenst, ráadásul halott melletti gyász alkalmával, szakmai hozzánemértésről tanúskodik. Vagy másról, de az súlyosabb.
PuPu Creative Commons License 2001.02.16 0 0 20
Egyszer igen drága tanulópénzt fog fizetni a sok cucu, hogy nem érti a problémát...
:O)))
Előzmény: cucu (19)
cucu Creative Commons License 2001.02.16 0 0 19
Bizony, benned van!
cucu
Előzmény: Szittya (18)
Szittya Creative Commons License 2001.02.16 0 0 18
Én is láttam a Nap-kelte beszélgetést.
Tegyük fel, hogy a történetet a megjelent roma fiatalember erősen túlozva adta elő és nem ütötték le vascsővel, csak megsimogatták a fejét, nem húztak a fejére zsákot, csak megigazították a sapkáját, nem taposták meg, csak megkérték, hogy ne avatkozzon bele a rendőrök dolgába, akik éppen az öt darab hétpróbás bűnöző elfogásán dolgoztak és mozgásukban akadályozta őket a fiú.
Ha így történt is, honnan veszi magának a bátorságot a magyar állam közpénzekből fizetett rendőrkapitánya hivatalos minőségében, nagy nyilvánosság előtt, hogy nem hajlandó egy helyiségben azonos levegőt szívni azokkal a cigányokkal, akik közül egyik ellen sem folyt-folyik eljárás (hiszen nyilván akkor nem tudtak volna megjelenni a kamerák előtt)?! A kapitány úr úgy sétált el a helyiségből az ő kívánságára kitessékelt romák mellet, mintha csak tárgyak lettek volna. Furcsának találtam, hogy senki szóvá sem tette az esetet. (Nyilván bennem van a hiba)
Előzmény: edelweis (17)
edelweis Creative Commons License 2001.02.16 0 0 17
a ma reggeli Nap-keltében vendégek voltak a romák (Horvát Aladár kíséretében) az egyik azt mesélte, hogy a rendőrök vascsővel leütötték, utána zsákot húztak a fejére és nyolcan-tizen ráugráltak :(
csak azt nem értem, hogyan tudja valaki zsákkal a fején megszámolni, hogy hányan ugrálnak rá
Utánuk nyilatkozott Gödöllő rendőrkapitánya (aki szervezte az akciót): olyan személyt akartak elfogni, akinek a számláján már rendesen volt, Vácon tetten is érték, de úgy menekült el, hogy el akarta gázolni a rendőröket. No ezt a jómadarat és még öt másikat sikerült befogni. A rendörkapitány szerint köztudott, hogyha egy kisebbségi településre rendőr beteszi a lábát perceken belül csoport veszi körül és fizikailag akadályozzák munkavégzésében.
barsyba Creative Commons License 2001.02.16 0 0 16
A mai Magyar Nemzet oneline-n olvastam erről az esetről. A leírtak engem igazolnak. Zsiványokat fogtak a rendőrök kb. 2 hetes előkészülés után.
Lehet, hogy kegyeletsértők voltak?
barsyba
Előzmény: McAtti (15)
McAtti Creative Commons License 2001.02.15 0 0 15
Kivéve, ha a saját temetésed. Akkor kiengednek.
Attila

Előzmény: M_Árpi (14)
M_Árpi Creative Commons License 2001.02.15 0 0 14
Nem jár.
Még Magyarországon sem.
Előzmény: barsyba (13)
barsyba Creative Commons License 2001.02.15 0 0 13
A rendőröknek is van annyi eszük- ez bármennyire is hihetetlen egyeseknek, - hogy akkor mennek, amikor biztos a rajtaütés sikere. Hát itt éppen ez történt. A körözött v. gyanusított egyének a gyász
miatt ott voltak. Az más kérdés, hogy humánus volt-e ebben a helyzetben az akció. Szerintem a zsiványságra nem mindig a humánum a jó válasz és nem adhat felmentést a felelösségre vonás alól egy családi, vagy rokoni esemény, mégha az a gyász is.
Ezalapon a börtönből is ki lehet jönni engedéllyel
pl. temetésre, ez mint jog jár?
Előzmény: Willie (7)
nevtelen Creative Commons License 2001.02.15 0 0 12
Egy kedves jókivánság innen , a másik cigányos topicból:

" melegromalany válasz erre | adatok | e-mail 2001-02-14 20:03:19 (4544) Pupu vs. többiek. Miért hagyjátok, hogy cukkoljon benneteket ? Az Úr majd elbánik vele (kirabolják a cigányok, részegen leverik, vagy valami hasonló)".
No, erre bármelyikünknek van esélye, átok nélkül is. És én nagyon, de nagyon remélem, ha netán én kerülök sorra, lesz a közelben egy-két-sok "huligánkodó serif". És meg vagyok róla győződve, hogy titkon te is...

Előzmény: Seki Waker (11)
Seki Waker Creative Commons License 2001.02.15 0 0 11
Kedves kovvacs!

A történetedről két dolog jutott az eszembe: egyrészt az, hogy amerikában verik a négereket, másrészt az, hogy különbség van a serif és a fasiszta huligán között. A serif hivatalos személy, akinek többek között az a dolga, hogy elkapja a fasiszta huligánokat. A mi kis nyugatbalkáni történeteinkben viszont sokszor a serif huligánkodik.

Előzmény: kovvacs (9)
M_Árpi Creative Commons License 2001.02.15 0 0 10
Leglább csinál valamit. Ha megkérdezik, hát válasozljon. Azért fizetjük, nem?
Előzmény: Perillustris (6)
kovvacs Creative Commons License 2001.02.15 0 0 9
...igen, az az USA kér előszeretettel magyarázatot, amely köztudottan az emberi jogok élharcosa.
Annyira, hogy amikor egy néprajzos ismerősöm a 90-es években ellátogatott egy indián rezervátumba, a fuvaros nem volt hajlandó bevinni az első házig, így kénytelen volt kilométereket gyalogolni.
És amikor meglátta az első két embert, azok ráüvöltöttek és ráfogták a puskájukat. Mert féltek.
És meséltek, hogy hogyan szabadultak be pár évvel ezelőtt is a rezervátumba részeg fiatalok és mészároltak le mindenkit, aki az útjukba került. Állami felelősségre vonás? Semmi. Kusolás. Ezért aki csak tud, szerez fegyvert, és csak azzal mászkál. Mert félnek, mert ők szabad préda a gyilkolászó kedvű amcsiknak a rezervátumban.
A srác mutatta a nagyobb mészárlások alkalmával készült emlékműveik fotóit. 80-as években csak abban a rezervátumban többször előfordult, hogy több mint 100 embert gyilkoltak le, jogi következmények nélkül.

Be kellene hívnia itt Mo-n pl. a kisebbségi ombudsmannak az amcsi nagykövetet, és elmeséltetni vele, hogy hogy is vannak azok a rezervátumok meg az indiánok emberi jogai.

Erről ennyit. Üdvözlet a fogkrémmosolyú képmutató USA-ba.

Előzmény: Perillustris (6)
nevtelen Creative Commons License 2001.02.15 0 0 8
Namost az ittas cigány se éppen a "légiesen finom" modoráról nevezetes...
Előzmény: Seki Waker (3)
Willie Creative Commons License 2001.02.15 0 0 7
Bar a zamolyis topicban mar elegge ki lett targyalva az ugy azert leirom, hogy onnan mit tudtam meg.
A ciganyok tenyleg virrasztottak es a rendorok tenyleg rajtuk utottek. A rajtautes celja korozott bunozok elfogasa. Ha jol emlekszem otot el is fogtak. A ciganyok brutalitasrol beszelnek es 80 rendorrol, a rendorok rutinszeru rajtautesrol 28 rendor es polgaror reszvetelevel. A dolgot az ugyeszseg vizsgalja.
Willie
Előzmény: szinuhe (-)
Perillustris Creative Commons License 2001.02.14 0 0 6
mi ebben a meglepő? mondhatnánk, na és? de sajnos nem így van ez. az "áldott" NYUGAT ugrásra készen áll, s várják, hogy erről is jelentést készítsenek; jeszenszkynek lesz még pár kellemetlen beszélgetése washingtonban... (sic!)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.14 0 0 4
Nem lehet, hogy rendőr fölött?
Előzmény: szinuhe (-)
Seki Waker Creative Commons License 2001.02.14 0 0 3
Eről az esetről nem hallottam semmit, de a hagyományos roma közösségekben a halotvirasztás énekléssel és ivással jár együtt, amit a rend őrei hajlamosak csenháborításnak értelmezni. Beszólnak a maguk légiesen finom állampolgárbarát módján, mire a magukat sérteve érző, érzelmileg felfokozott hangulatú romák visszaszólnak, oszt elő is állt egy klasszikus etnikai gyökerű konfliktus. Kis utánjárással sok ezer ilyen és ehhez hasonló történet gyűjthető.
Lassúüveg Creative Commons License 2001.02.14 0 0 2
Aztán jött az igazságtündér és a romákat és a rendőröket is kikergette a faluból.
Praecox Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1
Én úgy tudom, hogy egy szakasznyi cigány brutálisan bántalmazott néhány rendőrt. A te forrásod honnan? A Népszavából?
Ba|oO Creative Commons License 2001.02.14 0 0 0
0 történt
szinuhe Creative Commons License 2001.02.14 0 0 topiknyitó
Állítólag tegnap éjjel brutális módon bántalmazott egy szakasznyi rendőr néhány tucat cigányt, akik halottvirrasztást tartottak.
Ki tud erről többet?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!