Keresés

Részletes keresés

altenberger Creative Commons License 2 órája 0 0 58240

Minek egyáltalán ez a 23 kerületes/polgármesteres rendszer?

 

- Budapest-Belváros legyen egy külön egység: szerintem Budapest azon része, ahol a keretes beépítés a jellemző Néhol a Hungária körön belül, néhol a Nagykörúton kijjebb, beépítés függően.

 

- Agglomerizációs települések: a mai külső kerületek + kb fél Pest megye. 6 - 8 egységként körben. Tehát 23+1 egység helyett 9.

Előzmény: KKXVII (58239)
KKXVII Creative Commons License 3 órája -1 0 58239

Oké, de ésszerűbb ha a polgármesterek ülnek ott szerintem. A listás megoldásnál jobb. Nekem ez nem logikus a kerület, Busapest szempintból. 

Előzmény: Patreides (58237)
Patreides Creative Commons License 19 órája 0 0 58238

Én ennél a mostani választásnál érdekesebbnek tartom a hamarosan kezdődő olimpiát, hogy lesznek-e magyar aranyak, és hogy Egerszegi és Hosszú korszakai után megkezdpődik-e ott mondjuk Jackl Vivien sikeres pályafutása, és nyer-e aranyat Kós Hubert?

Előzmény: Mentol frász (58234)
Patreides Creative Commons License 19 órája 0 0 58237

Ez korábban így volt, aztán megváltoztatták, most meg visszaváltoztatják. Mert kiszámolták, hogy most ez nekik így kedvezőbb, hogy fogják a főpolgármestert a következő években.

 

A helyi önkormányzati válassztáshoz pedig:

Én nem tudom, ezek a mostaniak itt csináltak-e valami huncutságot, eddig nem derült ki ilyen, a kerület meg működik, szóval teljesen valid az, ha valaki a hosszabításra szavaz,

mint ahogy az is, ha valaki mást, más társaságot akar a vezetésbe, csak én róluk sem tudok semmi olyat, amivel nagyobb bizalmat kellene kapniuk, mint a mostaniaknak.

Ez helyi választás, helyi ügyekkel... de végül lehet, hogy információ hiányok miatt végül is vagy a megszokás, vagy a politikai protest szavazás dönt egy-egy választónál.

Arra emlékszem, hogy pár éve, a legutóbbi választásnál Lukoczki, az ellenzék jelöltje a Pesti úti Idősotthonról beszélt egy videóban... a Pesti út 115. utcatáblájú kapu előtt. Miközben az idősotthon a Pesti út 117. alatt található, tehát úgy negyven méterrel arrébb. Na, most ezek után szavazzak erre az emberre, hogy ő legyen itt a polgármester, aki utána amúgy is nyilván csak ütleget kapna a kormánytól?

A jelenlegi polgármester meg ránézésre nem egy megnyerő, szimpatikus figura, de róla sem tudok semmit, csak azt, hogy a kerület az előző években vele is működött, úgy, ahogy működött. Nyilván nem tombol itt sem a demokrácia, de hát ez egy ilyen kerület, a lakosok nagyobb részének ez a jó.

Maradjon, vagy húzzunk a tizenkilencre lapot, aztán vagy bejön egy másik kerületi vezetéssel (ami hozhatja az ellenzék szokásos balfaszkodását, de esetleg még jó is lehet), vagy nagy bukta lesz?

Az biztos, hogy a szavazófülkében majd behúzom az X-et valahová... Lehet, attól függően, hogy éppen hideg-, vagy melegfront lesz, vagy hogy reggel melyik lábbal keltem fel.

 

Az EU választás egyértelműbb, de ott is csak az, hogy kikre nem. ("The rest is silence.")

 

Előzmény: KKXVII (58236)
KKXVII Creative Commons License 20 órája 0 0 58236

Ne ebben teljesen igazad van. Nettó baromság, hogy nem a kerületi polgármesterek kerülnek be. Nem tudom, hogy egyébként ezért a polgármesteri fizun kívülnis kaptak plusz tiszteltdíjat vagy sem, de ha nem akkor ez plusz lesz ami megint egy nettó baromság. 

Előzmény: kukácska (58219)
kukácska Creative Commons License 30 órája 0 0 58235

Nem vagy egyedül. Nincs mit olvasni az indulókról.

Pontosabban, csak 2 MSZP-s képviselőről olvastam 1-1 nagyon rövid "programot", hogy mit szeretnének tenni/elérni a kerületben. Egyikük a lakótelep képviselője, a másik Rákoscsaba/Rákoscsaba-Újtelepé, egyikük sem a miénk.

Nekem nem mond semmit az, hogy a kormánypártiak szeretnék megakadályozni a további lakóparkok/lakótelepek építését, szeretnének kertvárosi környezetet és nyugalmat.

Az érdiek többsége is ezt akarta, mégis gombamódra nőnek ki a kertesházak között a többlakásos társasházak. Nem szólhatnak bele, mert a beruházók az érdi önkormányzatot megkerülve, máshonnan szereztek engedélyeket. 

Szívesen olvasnék (pl) arról, hogy 

- a M0-ról Rákoscsabára, Rákoskerte vagy Rákosligetre rákanyarodva parkolókat építenek az átmenő forgalom csökkentésére.

- aki ezekben a parkolókban leteszi az autóját, a BKV/BKK/megyei/országos bérlettel olcsóbban parkolhat.

-  a parkolók mellett felszállhatnak az Örsre, a stadionokhoz, stb közlekedő buszokra.

- a rendőrök/polgárőrök a mellékutcában is járőrözzenek, nem csak akkor ha hívják őket, vér folyik.

- lobbiznak a barna kukákért, hogy mielőbb megkaphassuk.

- a mellékutcákban a vizesárkok tisztítása ne csak az ott lakók feladata legyen.

- nagyobb havazás esetén a mellékutcában is söpörjék el, szórják fel az úttestet.

- a fák gallyazása esetén az ott lakók ne hetekig kerülgessék a levágott ágakat, 24-48 órán belül szállíítsák el.

- ne csak az újabb lakóparkok/lakótelepek építését akadályozzák meg, hanem az egyéb szennyező építkezéseket/létesítményet.

- ... 

Előzmény: Mentol frász (58234)
Mentol frász Creative Commons License 1 napja 0 0 58234

De most komolyan!

Csak én tökölök ezen, és mindenki más lexarja, vagy birkamód megy a többség után?

 

Csak azért kérdezem, mert az elmúlt 40 év alatt (mióta eszemet tudom), volt itt a kerületnek olyan vezetése, amikor minden jól ment, és sok fejlődést mutatott. Meg volt olyan is, amikor stagnált minden. Meg olyan is, amikor az előző vezetés eredményeinek babérjait aratta az aktuális kabinet.

 

Én az első változatot jobban szeretném! Ti nem?

 

kukácska Creative Commons License 1 napja 0 0 58233

A temetési költségek után a következő nagyobb kifizetendő összeg a hagyatéki során a közjegyzőnek megy, az is elég magas lehet, értékarányosan.

Itt már meghalni se érdemes, emberek.

 

Idős szüleim néhány éve haltak meg, de otthon, így a kórházi tárolás és hazaszállítás anyagi oldalát nem ismerem.

Viszont (a testvéremmel együtt) két alkalommal szembesültünk a közjegyző vastagon fogó ceruzájával, majd a NAV előíírásával.

Az apukám halála után a kertes ház felét az anyukám örökölte, mert fele-fele arányban volt a tulajdonukban. A másik felét mi örököltük a testvéremmel, anyukámnak haszonélvezeti joga lett.

Az anyukám halála után a ház másik felét is megörököltük, és levették róla a haszonélvezeti jogot. Ez két alkalommal jelentett közjegyzői díjat.

Öröklés után a közjegyzői díj megfizetésével nem ért véget a történet. Amennyiben örökségünket eladjuk a közjegyzői okiratban meghatározott értéken/áron felül, a különbözetre 1 éven belül 100%, 2 éven belül 90%, 3 éven belül 80%, 4 éven belül 70%, 5 éven belül 60% szja-t kell fizetni, csak az 5 év eltelte után szja mentes. Ezt is kevés ember tudja.

Az örökséggel kapcsolatban mielőtt valaki megjelenik a közjegyző előtt, érdemes végig gondolni, hogy később mit fog vele kezdeni. Érdemes kiszámolni, hogy az érték alapján a közjegyzőnek fizessenek valamivel többet, vagy a 15% szja-t választják.

Előzmény: Patreides (58231)
Patreides Creative Commons License 1 napja 0 1 58231

"A boncolásra Budapestre szállították a kórház költségén, de a "halott hűtését/tárolását", valamint a boncolás utáni a hazaszállítást már a családnak kellett kifizetni."

 

.

Na igen, aki még nem intézett temetést, jó ha tudja, hogy a kórházból ajánlott minél előbb elszállíttatni a temetkezési céggel a halottat, mert a hűtést/tárolást keményen felszámolja és kifizetteti a kórház. És ezt, ha váratlanul éri, a friss gyászoló olykor-olykor elég nehezen veszi tudomásul. A temetési költségek után a következő nagyobb kifizetendő összeg a hagyatéki során a közjegyzőnek megy, az is elég magas lehet, értékarányosan.

Itt már meghalni se érdemes, emberek.

Előzmény: kukácska (58198)
Patreides Creative Commons License 1 napja -1 0 58230

"Ha nem olvasom a Győrffyvel készült riportot"

 

.

Neki az a munkája, hogy védje a mundér becsületét. És itt nem csak a mentőkre gondolok.

A budapesti mentési rendszer nyilván működésképtelen lenne, ha nem vezényelnének át egységeket vidékről a fővárosba, de ezt ő sosem fogja nyíltan beismerni.

Az pedig, hogy egy-egy mentőegység hogyan áll a dolgokhoz, változó, vannak rendesek, és vannak olyanok, akik nem viselkednek túl korrekten, különösen, ha a szolgálatuk utolsó órájában riasztják őket egy esethez, aminél nem újraélesztésről van szó... Azt ők esetleg ilyenkor zokon veszik, és ezt szóvá is teszik.

Például, ha egy idősotthonban késő este elesik egy idős lakó, és beüti a fejét, kötelesek hozzá mentőt hívni szigorú előírás szerint. Mentő kiérkezik, utolsó kivonulás, már mennének haza, az idős emberen nem látnak vért, hát nem viszik be szó nélkül a balesetire, hanem teszik a bunkó megjegyzéseket... ha éppen olyan a kiérkező egység személyzete. Mások meg rendesek, de hát az lenne a normális.

Az meg egy következő kérdés, hogy a balesetin hogy bánik esetenként az ügyeletes személyzet, tényleg elvégeznek-e lelkiismeretesen minden szükséges vizsgálatot, vagy csak beírják, hogy megvolt, mert sajnos előfordul (ismét csak embere válogatja), hogy ránéznek a paírokra, látják, hogy nyolcvan éves, és kissé demens, és már csa legyintenek rá. Olyan is előfordult már, hogy elesés után beküldték, mert kötelező, de igazán akkor sérült meg, amikor az ügyeleten a "gondos" személyzet hagyta leesni a vizsgálóasztalról szerencsétlen idős embert.

Ez nyilván összefügg azzal is, hogy rohadt leterhelte mindenki az egészségügyben, már csak a dolgozók kitartása és lelkiismerete működteti az egészet úgy, ahogy... És hét ilyenkor már néha megesnek dolgok, főleg, ha egy-két nem odavaló dolgozó, esetleg már a munkaideje végén teljesen lestrapálva találkozik a szerencsétlen beteggel.

Szerencsétlenségünkre a Bajcsy-nak is "híre van", de a volt "OBSI" is egy elég "elhíresült" hely, úgyhogy itt a kerületben mindenki jól teszi, ha nem lesz beteg, nem kell hozzá mentőt hívni, és nem kerül be ügyeletre se ide, se oda.

Tessék egészségesnek maradni, és a végén egészségesen, jókedvűen bevégezni. :)

Előzmény: kukácska (58227)
Patreides Creative Commons License 1 napja 0 0 58229

"hogy kiket vettek fel a választói névjegyzékbe"

 

.

Oda a választókat veszik fel... az ideiglenesen - és sanda politikai akció keretében - átjelentkezőket is. :)

Az ajánlói íveket leadó, és a kellő számú ajánló aláírást megszerző jelölteket is felveszik valami jegyzékbe, nyilván... Aztán meg rákerülnek a szavazólapokra.

Szépen megkonstruált formagyakorlatok ezek, '90-ben még több értelme is volt, de még ma sem teljesen előre lefutott, díszletek között előadott színjáték ez, komoly, ha komolyan vesszük, vicc, ha annak.

Előzmény: kukácska (58228)
kukácska Creative Commons License 2 napja -1 0 58228

"Amúgy próbálhatod megismerni: olvass utána, menj el a fórumára, szerezz valami benyomást róla."

 

Ha legalább az önkormányzat honlapján rajta lenne, hogy kiket vettek fel a választói névjegyzékbe, lehetne tudni, hogy kikről kell érdeklődni, olvasni.

Egy választásnál nem elég, hogy csak a jelenlegi képviselőtestületről van némi info. Ha csak azok közül lehet, csak őket lehet újra választani, felesleges pénzkidobás a választási procedura.

Előzmény: altenberger (58226)
kukácska Creative Commons License 2 napja -1 0 58227

Még annyit a mentőkről, hogy a cikkben tényleg nincs benne, de volt Győrffy nyilatkozatában egy rész:

"...Az évi 1,3 millió jól elvégzett feladatunk mellett esetenként gyengíti a pozitív megítélésünket egy-egy újságcikk, ami nagy port ver föl, mert esetleg felmerül a mentőszolgálat hibájának lehetősége, de mindennek ellenére bajtársaink megérdemlik a lakossági bizalmat. Kommunikációs célunk a mentőmunka reputációjának építése is, ami nem egy öncélú tevékenység, hiszen nem azt szeretnénk, hogy csak önmagunkért tiszteljenek minket az emberek. A kommunikáció ebben az esetben egy eszköz, mert ha bíznak bennünk az emberek, akkor előbb hívnak mentőt, hogyha baj van..."

Erről jutott eszembe a "sztori", amit nem úgy hallottam, hogy "képzeld a mentők..."

Úgy mondták el, hogy a családnak a rokonok is kölcsönöztek, mert nem volt elegedő a banki hitelkeretük, kimeríítették, ezért nem vehettek fel a temetésre, ráadásul Pestről kellett hazaszállíttatni.

Amikor rákérdeztem, hogy mit keresett Pesten, mert nem oda vitték kórházba, akkor mondták el, hogy halála után a kórházból igazságügyi boncolásra szállították, ... A többit már leírtam.

Néhány hete (húsvét előtt) történt. Ha nem olvasom a Győrffyvel készült riportot, soha nem írom le ide. Nem mindenki szalad valamiért feljelenteni vagy nem közli a sajtóval.

Előzmény: egonca (58194)
altenberger Creative Commons License 2 napja 0 0 58226

"Ismeretlen emberre kell szavazni?"

 

Nem kell! Lehet! :-)

 

Amúgy próbálhatod megismerni: olvass utána, menj el a fórumára, szerezz valami benyomást róla. 

 

"Akkor max.a kinézete alapján lehet"

 

Miért nem a lábmérete alapján? :-)

Előzmény: Mentol frász (58179)
kukácska Creative Commons License 2 napja 0 0 58220

Remekül nyomod a gyűlöletkampányt. Mandineres vagy? Jól fizetnek érte?

Előzmény: egonca (58211)
kukácska Creative Commons License 2 napja 0 0 58219

Szerény véleményem szerint mindegy a polgármester és a főpolgármester személye.

A fővárosi képviselőtestületből 23 főt nem a kerületi polgármesterek fogják adni, hanem a különböző pártokból bejutottak. Ha a kormánypártokból és a Mi Hazánkból bekerül kb. 11-12 fő, már nagy gáz lesz a működésben. Ez ugyanúgy előfordulhat a kerületek működésében is ha a polgármesterrel ellentétes pártokból kerül be a képviselőtestület többsége.

A szavazások előtt a 133 bátor embert kellene rávenni/kötelezni arra, hogy magyarázzák meg mit szavaztak meg az elmúlt 8-10 hónapban. Akik nem értenek a költségvetés bikfanyelvén, nem tudhatják milyen meglepetések várnak az önkormányzatokban (is). 

Előzmény: Mentol frász (58217)
Mentol frász Creative Commons License 2 napja 0 0 58218

Kinézet alapján? Nem tudom.

Az alapján, amit eddig megtudtam róla: valószínűleg, igen.

Előzmény: egonca (58216)
Mentol frász Creative Commons License 2 napja 0 0 58217

Akkor megint csavarok a kérdésen:

Maradjon ez a kerületi polgi? Fogalmam sincs, mit tett a kerületért (nekem úgy tűnt , semmit)? Viszont az előző választáskor a XVII. volt az egyetlen FITYISZ-es budapesti kerület - jó volt ez ,vagy tökmindegy? 

 

Az EP képviselő jelöltekről még annyit fogalmam sincs, mint esetleg a kerületi arcokról. 

Főpolgi jelöltem meg már van.

 

Esetleg, lehetne valami showdown a kerületi jelöltekről a kerületi TVben... Á, a bilibe lógott a kezem.

egonca Creative Commons License 2 napja 0 0 58216

"szavazni? Akkor max.a kinézete alapján lehet = DunaiMónika nem kap esélyt..."

És ő kapna nálad esélyt?

Ő Kollár Kinga, aki szerint "ugyanolyan agymosott nép maradunk, mint az oroszok"

(lásd Patreidesz)

Előzmény: Mentol frász (58179)
Patreides Creative Commons License 2 napja 0 2 58212

Teljesen igazad van, aki azt hiszi, hogy a választó - akár a helyi, akár az országos politikában - ma valamit is számít, az el van tévedve.

Megoldják droidokkal, csak az agymosás megy, és az érzelmek, az indulatok felkorbácsolása.

Még egy hivatalban levő polgármester sem tud úgy megírni egy vidor győzelmi jelentést mondjuk arról, hogy valami munka elkészült, hogy azzal ne a fővároson próbáljon ütni egyet (hogy az eredmény mennyire a főváros ellenére volt, na de ők mégis véghezvitték), tisztán politikai célzattal.

Miközben például én rendőrautót vagy három hete láttam utoljára, az is a Pesti úton ment, mellékutcákban évek óta nem találkoztam velük. Miközben egyre több a huszonéves, vagy harmincas gyanús alak a környéken, ahogy melegszik az idő, újra egyre többen jelennek meg, tavaly már szinte bandákban jártak, be-behúzódtak a mellékutcák egy-egy rejtettebb részére "üzletet" lebonyolítani, nem tudom, milyen drog lehet, de többször láttam, hogy egyik pénzt ad, a másik meg valami kis papírba csomagolt izét... Meg kéregettek, zaklatták az embereket... Ha jön a nyár, jó lenne, ha rendőrjárőröket is hozna, akik nem csak a főbb utakon száguldanak végig autóval, és el van intézve a dolog egy-két hétre...

De legalább van szép lekövezett főtér, meg a polgármesteri hivatal körül szorgalmasan ültetik a virágokat ezrével mindenhová, hogy mindig nyíló virágokra lásson rá a polgármester úr a hivatalából.

Szépnek szép, de lehet, másra is juthatna abból a pénzből.

De legalább a kerületnek kicsit jobb addig, amíg a választópolgárok itt "megfelelően" szavaznak.

 

Előzmény: egonca (58211)
egonca Creative Commons License 2 napja 0 0 58211

Azt hiszem, túlértékeled magadat...

 

Előzmény: Blindmouse (58210)
Blindmouse Creative Commons License 3 napja 0 1 58210

Ha NEKI kell a szavazat, akkor nehogy már nekem kelljen utána járni..   szóval úgy néz ki hogy van egy csomó ilyen baromi bizalomgerjesztő fej kilógatva..  de hogy melyik mit hazudik össze, na arról senki sem tud SEMMIT..

Előzmény: egonca (58192)
kukácska Creative Commons License 3 napja -1 0 58208

Amikor az 58207-est írtam, a kutyánk és a szomszédok kutyái nagyon ugattak. Mikor megnéztem, hogy mi ez a hangzavar, akkor dobtak be a postaládánkba egy szórólapot. Ez annyiban érdekes, hogy az ajánlások leadásának határideje már lejárt, és ez arról is szólt, hogy miért adjak az eddigi polgármesterre és képviselőnkre ajánlást, majd miért szavazzak rájuk.

A szórólapban egyetlen egy értelmes mondatot találtam, ami "kedvemre való": "Újabb lakóparkok építését minden rendelkezésünkre álló eszközzel igyekszünk gátolni, mert meg kell őriznünk Rákosmente kertvárosias jellegét, lakóhelyünk nyugalmát."

Viszont ez annyiban buktautca, hogy ha a kormány megjelöl egy területet, majd az országgyüléssel megszavaztatja kiemelt beruházássá, a kerületi önkormányzatban mindössze annyit tehetnek, hogy elmodják: "értettem"

kukácska Creative Commons License 3 napja 0 0 58207

Sem az önkormányzat honlapján, sem a kerületi Hírhozóban nincs egy betű sem a választásokról. A Hírhozóban hónapok óta (vagy évek óta?) nem olvastam arról, hogy mit tesz vagy mit akar most egy ellenzéki képviselő, de a kormánypárti képviselők sem jutnak tovább az önfényezéstől.

- A kormánypártok csak azt mondogatják, hogy ők háború ellenesek. Ki az az elmeháborodott, aki háborút akar, abban akar élni?!

- Az ellenzék pedig csak az összefogásról beszél. Ha arról szólna a kampányuk, hogy a kormánypártokkal szemben, mit szeretnének elvégezni az adott településen/kerületben, a kormánypártokat simán le tudnák nyomni kb. 25-30%-ra, utána szövetkezhetnének, összefoghatnának egymással.

- Egyébként tökmindegy, hogy ki lesz a főpolgármester, a közgyűlésben nem a polgármesterek lesznek, hanem akik a pártlistákról bejutottak.

- A képviselők eddig is csak melegedőnek és kifizetőhelynek használták az EU-képviseletet/országgyülést/önkormányzatokat.

- ...

Előzmény: Patreides (58186)
kukácska Creative Commons License 3 napja 0 0 58203

Még annyit, hogy ha az általános iskolában nem jártál be a számtan órákra, így nem tudod kiszámolni, hogy délelőtt 11 óra (+/-10perc) és este 20 óra (+/-néhányperc) között mennyi a különbség, bárki szívesen segít...

Előzmény: egonca (58189)
kukácska Creative Commons License 3 napja -1 0 58198

A "sztori" annyiban igaz, hogy a húsvét előtti héten ott voltam a néni temetésén.

Miután kórházba szállították, 3 napon belül meghalt. A kórház igazgató főorvosa igazságügyi boncolást rendelt el, pedig a családtagok nem jelentettek fel senkit, némán tűrték az esetet.

A boncolásra Budapestre szállították a kórház költségén, de a "halott hűtését/tárolását", valamint a boncolás utáni a hazaszállítást már a családnak kellett kifizetni.

Ahogyan az igazságügyi boncolásra a holtestet átvették, a kórház kiszállt a történetből. Boncolás után pedig felszólították a családot, hogy vigye el a holtestet.

A hűtés/tárolás és a haza szállíítás (a temetőbe) a családnak kb.150-160ezer Ft többletköltségébe került.

(Fogalmazzunk úgy, hogy távoli rokonom, de mielőtt Rákoskeresztúrra költöztem a szomszédom volt.

Előzmény: egonca (58189)
Patreides Creative Commons License 3 napja 0 0 58197

"Nincs ezzel semmi gond. Szavazni, választani nem kötelező. Ha valaki élni akar a jogával, utána kell mennie a dolognak.

Pláne, ha változtatni szeretne az eddigi hatalmi helyzeten..."

 

.

Hát, utóbbi esetben pont nem nehéz a dolga, sok ész nem kell hozzá, hogy akkor hová rakja az X-et.

Akkor lehet bajban, ha nem politikai, hanem valami szakmai alapon akarna döntést hozni.

Előzmény: egonca (58192)
egonca Creative Commons License 3 napja -1 1 58194

Nem láttam a cikkben, mert nincs is benne. Szerintem valamelyik szomszédasszonyától hallotta.

Azokra szokott - mint megbízható hírforrásokra - hivatkozni

egonca Creative Commons License 3 napja -1 0 58192

Nincs ezzel semmi gond. Szavazni, választani nem kötelező. Ha valaki élni akar a jogával, utána kell mennie a dolognak.

Pláne, ha változtatni szeretne az eddigi hatalmi helyzeten...

Előzmény: Patreides (58186)
egonca Creative Commons License 3 napja -1 0 58189

Az is egy nagy kérdés, hogy igaz-e ez a 9 órás sztori

Előzmény: Patreides (58187)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!