Keresés

Részletes keresés

szalka Creative Commons License 2001.03.22 0 0 1
Mar sajna juliusra en is atcsuszom 26 fole bruhuhu, a baratom mar mer reg tul van ezen a koron, de mondjuk afelett is lehet interrail venni, csak masfelszer annyi.:-(
Tavaly igy mentunk, hogy vettunk egy C + E zonat es Mo - Svajc- Franciaorszag-Nemetorszag korut. Csak ugye ez a baj a dologgal, hogy szerintem interrailt akkor erdemes venni, ha sok idod van, mert a legnagyobb baja, hogy csak zonan beluli utazasra jogosit , de az odautra nem. Ha mondjuk akarsz egy benelux korutat, akkor az interrailen felul meg veszel a zonahatarig oda-vissza jegyet (fejenkent kb 35-40 ezer Ft), vagy veszel 2 zonasat es akkor 30-szazalekkal dragabb az interrrail. De mindenkepp ott vagy, hogy minimum 80 ezer ft csak a vonatjegy es meg nem aludtal nem ettel semmit.Ha 3-4 heted van akkor megeri, de 10 napra nem, mert mondjuk irodaban 8 napos benelux korutazas busszal + szallassal felpanzioval 100 ezer Ft es akkor azon felul mar szinte nem is koltesz semmit, igaz nagyon kotott, ami nem tul jo.
Ja a vonaton alvas meg olyan dolog, hogy azonkivul hogy nem pihenteto es egy mero stresszben vagy, hogy mikor lopjak a hatizsakod ki a fejed alol, ez pl a benelux allamokban nem kivitelezheto, mert elalszor aztan 3 ora mulva mar ki is huzott a vonat a zonadbol es szivsz de nagyot.
Előzmény: Chandler (0)
Chandler Creative Commons License 2001.03.21 0 0 0
0 forintos ötlet sajna nincsen! :-)

Nem tudom, hány évesek vagytok, de 26 éven aluliaknak van olyan lehetőség, hogy Inter Rail bérlet. Ez kb 200 euró volt az én időmben, és zónánként 15 napig lehetett vele korlátlanul utazgatni.
A zónák a következők voltak:
A zóna: Nagy-Britannia, Észak-Írország és Ír Köztársaság.
B zóna: Svédország, Norvégia és Finnország.
C zóna: Dánia, Németország, Svájc és Ausztria.
D zóna: Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Románia, Bulgária, Horvátország és Magyarország.
E zóna: Franciaország, Belgium, Hollandia és Luxemburg.
F zóna: Spanyolország, Portugália és Marokkó.
G zóna: Olaszország, Szlovénia, Görögország, Törökország és az Olaszo.-Görögo. közötti ADN/HML hajójáratok.

Az benne a poén, hogy föl-le szállhatsz ahogy akarsz, és ha este utazol, szállásra sem kell költeni.
Buli!

Előzmény: szalka (-)
szalka Creative Commons License 2001.03.21 0 0 topiknyitó
Elkezdtem torni a fejem a nyari nyaralason, az elso otletem es regi nagy vagyam Izland es Norvegia sajna dugaba dolt foleg anyagi es egyeb okok miatt.
Hat akkor itt az ido, hogy mast tippet talaljak.
Egy biztos, hogy az idopont sajna adott , ami julius kozepe-vege. Nahat akkor ugye a deli tengerpartok es varosok hemzsegnek a turistaktol es 40 fok van, meg kulonben is inkabb a mozgalmas turazosabb nyaralasokert lennek oda. Tehat a delre nem igazan mennenk abban az idoben. Tavaly Franciaorszgban es Svajcban tettunk egy 3 hetes barangolast, tehat most oda nem, en mar ausztriaban es eleg sokat csatangoltam inkabb vcalami meg eddig nem latott helyre mennek.
Eddig ket otlet merult fel:
-Benelux allamok : Belgiumban mar voltam es 1-szer hollandiaban is, de azert ott lenne meg nezelodni valo, de mi van Luxemburggal , van ott latnivalo, vagy csak penzmoso offshore cegek?
-Praga : de ez ugy egymagaban sok ra 10 nap, van valakinek otlete mit erdemes "hozzacsapni"?

Meg nem tudjuk hanyan megyunk, ugyanis a kezdo felallas, az ketten a baratommal, de egyikunk se tud vezetni, de lehet hogy meg jon velunk egy par, akik vezetni is tudnak es kocsijuk is van.
Mindenesetre ezt eleg soka fogjuk megtudni, tehat alapvetoen egy vonatos varosnezos utat kene eltervezni.
Nagyon orulnek minden otletnek, akar a meglevot reszletezoen, akar teljesen uj utcelt ajanloan.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!