Keresés

Részletes keresés

F.Tibi Creative Commons License 2009.02.25 0 0 14
Sziasztok!
Kezdő szintis vagyok, volt pár olcsó szintim, most tudtam venni először olyan gépet, ami fogad stylusokat is. Egy Yamaha PSR s550-est vettem, szívesen fogadnám, ha valaki megosztaná velem a tapasztalatait ezzel a hangszerrel kapcsolatban, és segíthetne a stylusok bővítésében is.
Köszi, és várom a segítőkész yamahások jelentkezését.
PJazz Creative Commons License 2007.05.03 0 0 13

Sziasztok!

Most találtam meg ezt a fórumot olyan ügyben, hogy szeretnék vásárolni egy QY 70-es yamaha cuccot! Nekem csak a yamaha stílusok miatt kellene. Benne vannak azok a stílusok, amik pl. egy psr 520-ban voltak annak idején? Ja és, hogy mikori hangszer ez?

 

Pityus Creative Commons License 2006.12.19 0 0 12
Szia Robi!
Sikerült szerezned QY-100-ast? Múltkor érdeklődtem a volt Atlantisnál, de már nem forgalamazzák.
Üdv: István
Előzmény: roki007 (11)
Steveo Creative Commons License 2001.10.22 0 0 10
Pityus: a vadállatokat még mindíg nem sikerült megszelidíteni. Nick még nem fejezte be nekünk faragni az ostort! Itt az email címe (tudsz angolul ugye?): nick@yamaha.co.uk

Mindenki: itt egy URL egy interjúhoz a sráccal, ha tudni akarjátok ki ez (sajnos ez is angolul van, elő a szótárral!).
Nick Howes interjú

Előzmény: Pityus (9)
Pityus Creative Commons License 2001.10.21 0 0 9
T.Steweo
Milyen címen lehet elérni Nick Howes-t? Van külön e-mail elérhetősége? Hogy állsz a "vadálat" stílusokkal? Amúgy a gépben lévő több ezer phrase felhasználásával elég jó dolgokat lehet összehozni az User patternra. Az igazán egyéni készítésű pattern (sávonkénti feljátszás) lenne az igazi, de az elég macerás.
Üdv: Pityus
Steveo Creative Commons License 2001.10.10 0 0 8
Most kaptam egy választ a Nick Howes-tól (a Yamaha egyik szoftver fejlesztője), hogy a stílus file-menedzser funkciókat tervezik beiktatni mint plugin a jövőben. Egyenlőre nincs ilyesmire az átlagembernek lehetősége készíteni...
Előzmény: Steveo (7)
Steveo Creative Commons License 2001.10.02 0 0 7
Kösz, de inkább az érdekelne, hogy lehet készíteni ilyen vadállatot, hogy utána szabadon lehessen játszani az akkordokkal?
Előzmény: Pityus (2)
Pityus Creative Commons License 2001.09.30 0 0 6
Szia Bowie!
Gondolkodom, hogy lecserélem a QY-70-met olyanra ami Neked van. Te hogy boldogulsz vele? Használod a memória kártyáját? Itthon vetted, vagy külföldön? Ha nem publikus akkor bocsi.
BLK formában le lehet menteni az összes gyári patternt, de a 100-as stylusait nem fogadja el a 70-es. Lehet, hogy fordítva működik a dolog.
Ha kell a 70-es gyári stylusai, BLK formában elküldhetem, két floppyn elfér.
Üdv: Pityus
Bowie Creative Commons License 2001.09.16 0 0 5
Szia Pityus!
Köszi az infokat, de közben rájöttem a problémára.
Van egy olyan funkció hogy FNGR, amit OFF-ra kellett állitani. Igy minden tökéletes.
Üdv: Bowie
Előzmény: Pityus (4)
Pityus Creative Commons License 2001.09.15 0 0 4
T. BOWIE
Most vettem észre, hogy a másik problémádat, hogy nem reagál a géped a kis gumi billentyűkre. Próbáld meg az UTYLITI(midi) menüben a midi sincront az INTERNAL-ra állítani.Ha ez sem jó, akkor szerintem a felvétel (REC) gomb megnyomása után a cursorral állj az OVER menü gombra(itt úgy veszi fel amit játszol, hogy hozzáadódik az előző felvételhez),vagy a REPL menü gombra(itt úgy vesz fel,hogy kitörli azt ami elötte volt)
Persze néha rohadtul bele lehet gabalyodni a menürendszerébe, mert kicsi a kijelző és sok lépcsőben lehet eljutni egy megoldáshoz.
Mostanában nem volt időm a QY-nal foglalkoznom és sajnos egy kicsit kiestem a gyakorlatból.
Ha viszont elkészül az első számod, meglepődsz, hogy milyen jól szól.
Megint üdv: Pityus
Pityus Creative Commons License 2001.09.15 0 0 3
Szia BOWIE !
Na most két lehetőség van felvétel készítésre.
Az egyik ha kész midi számot (lehetXG) töltesz be a gépbe. Ezt a TO HOST csatlakozon tudod megoldani. Ezt a vezetéket úgy csináltattam és nagyon gyorsan áttölt minden adatot a QY-ba. A hozzávaló program jár a QY-100 hoz is. Ezen a midi számon már lehet bűvészkedni, dehát ez mégsem saját dicsőség. A másik módszer, hogy a QY-ba található Patternekből megcsinálod a zenei alapot és utána sávonként külön külön feljátszod azt a zenét amit Te találsz ki. Ha nincs olyan stílusu pattern a gépen ami neked jó lenne, lehet csinálni. Ennek is több módja van. 1.-A gépben található több ezer "Phrase" felhasználásával új user patternt csinálhatsz. 2.-Vagy Te csinálsz új user "phrase"-t. Itt külön külön fel kell játszani a dobot, basszust,-stb.
Végül a kész művön a rengeteg effekt,stb beállítással csodákat lehet csinálni.
Amúgy hétvégén szoktam ráülni a nettre, de most egy hétig külföldön leszek.
Üdv: Pityus
Pityus Creative Commons License 2001.09.15 0 0 2
Szia STEVEO !
Ha küldesz email címet, átutalhatok egypár STY kiterjesztésü fájlt.
Üdv: Pityus
Bowie Creative Commons License 2001.09.11 0 0 1
Sziasztok!
Ki tudja hogyan lehet egy QY100-assal felvételt késziteni? Se külső MIDI bill. ről sem a sajátjáról nem hajlandó adatokat rögziteni.
Ha valaki tud segitsen!!!
Köszi!
Steveo Creative Commons License 2001.09.04 0 0 0
Jaj, Pityus, csak most ért ide az ekhód! Gondolom már régen eltüntél, de azért feleleveníteném ezt a topikot, mert én is XG-n keresztül esek mindennap katarzisba és hátha valaki más is. Engem is érdekelne, honnan lehet új STY file-okat beszerezni, mivel XGWorks 3.05 -öm van és ami stílus jött vele siralmasan kevés (ezért nem is használom). Sőt mi több: hogy kreálhatok új stílusokat ebbe?? Egy ilyen nagyon felgyorsítaná a munkát.

Per pillanat nincs XG problémám (a bőség zavara mellett), de én is szívesen jelen lennék ilyen eszmecserében!

Előzmény: Pityus (-)
Pityus Creative Commons License 2001.04.29 0 0 topiknyitó
Sziasztok!
Yamaha QY-70-es ügyben érdeklődnék. Új stílusokat, honnan a bánatból lehet beszerezni ehez a szerkezethez. Amiket én csináltam hozzá,azokat STY kiterjesztéssel menti el a szequencerem. Ilyenekkel viszont még sehol nem találkoztam.
Ha valaki tud Enigmás, vagy hasonló XG formátumu stylust, amit valahonnan lelehetne tölteni megköszönném. Ha van kedvetek XG-és problémákról, ötletekről elmélkedni, akkor csapjunk a közepébe.
Amúgy van Roland XP-50 hez magyar leírásom, ha valakit érdekel.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!