Keresés

Részletes keresés

cordon bleu Creative Commons License 2007.05.20 0 0 19
Bejött a jóslat , a megmaradt kis hangrakéta már klinikai eset
Előzmény: Epikurosz (-)
nemisismersz Creative Commons License 2006.10.03 0 0 18
Vesszen Orbán és éljen a Gyurcsány dikatatúra!
Ariel Creative Commons License 2006.10.03 0 0 17
hmm..
nisnis Creative Commons License 2006.01.24 0 0 16
4 év múlva reméljük a kis haveren is már csak egy valóságsóban röhöghetünk
Előzmény: Epikurosz (-)
Epikurosz Creative Commons License 2001.09.05 0 0 15
Látom hülyéskedtek, nektek semmi sem szent, semmi sem komoly.

Próbáltatok ti megélni egyéni kisvállalkozóként? Mert én igen. Még mindig próbálkozom.
(Amúgy: mióta kommunistapárti egy kézműves vagy kisiparos? vádlóim! Egyébként: '98-ban a figyuszra szavaztam, aszem ezt már mondtam)
Tudjátok ti azt, hogy ha mondjuk 100 ezer Ft. bevételed van egy hónapban, akkor is minimálbér után kell fizetned közterheket: vagyis havi 31.500 Ft. Tb + az adó, ami ugye minimum havi 10 ezer körül van. A maradék 59 ezer forintból kell rendezni a vállalkozással járó költséget és fizetni a lakás rezsijét, valamint az esetleges banki hitelek kamatait. Vajon ilyen kapitalizmust képzeltünk mi el '89 előtt? Én nem.
Lesz-e itt emberarcú kapitalizmus valamikor csávók? (csávó=parlamenti képviselő, pártállástól függetlenül).

A fenti számigálásból egyébként kitetszik az, hogy az állam a jövedelmed kb. 70%-át viszi el. Ehhez képest a szicíliai maffia maga az Irgalmas Rend, mert nekik tudtommal a kereskedők bevételük 15%-át kell, hogy leperkálják. Bezony!

Más szemszögből szemlélve a dolgokat:

Feltevés:
Az aktív dolgozóknak sok léhűtőt el kell tartaniuk kis hazánkban.

Bizonyítás:
A jelenlegi adórendszer , amint fent már bemutattam, igazságtalan. Sok pénzt, sápot vesz le az állam (mindegy, hogy szoclib vagy ókonzervatív) a kínkeserves munkával megszerzett jövedelmünkből. És mire: ok, a nyugdíjasoknak pénz kell, a kórházakat, iskolákat, rendőrséget, határőrséget, sereget, vámszedőt, anyakönnyezőt, közterületfigyelőt, titkosszolgát, diplomatát, sintért, tisztifőorvost, bírót, ügyészt, foglárt, st. stb. el kell tartani, DEEE: az már mégiscsak sok, hogy az általam befizetett adó jelentékeny része az újraelosztás folyamán a mindenkori hatalom talpnyalóihoz vándorol, akik alapítványok, egyesületek, mozgalmak, ilyen olyan szervezetek mögé megbújva élősködnek rajtunk.

Ha egy szervezet (politikai, kultúráis, stb.) nem tudja eltartani magát a tagdíjakból, akkor menjen a franca. Pont.
Idem a színházakkal, sportegyesületekkel, "közhasznú" társaságokkal. A kormány, a parlament ne adjon pénzt ezeknek a központi költségvetésből, hanem - például - a színház tartsa el önmagát. Nem tudja eltartani, akkor szűnjön meg. Amúgy nem kell félni, el tudja tartani magát minden egyház, színház, stb. mert HA CSÖKKENTIK AZ ADÓKAT, AKKOR TÖBB PÉNZ MARAD AZ ÁLLAMPOLGÁROKNÁL, AKIK MAJD TÁMOGATNI FOGJÁK A KEDVENCEIKET. A lényeg, a lényeg: A POLGÁR DÖNTSE EL, HOGY KIT, MIT ÉRDEMESÍT TÁMOGATÁSRA, MERT HISZ FELNŐTT EMBEREK VAGYUNK, és ne helyettünk az épp regnáló kormány.

Azt hiszem világosan szóltam, emberek!
A fenti sorokban röviden leírtam az igazságos adórendszer lényegét: az állam csak a minimális adót szedje be, ne praktizálja a másodlagos elosztást, a pénzt az emberek fordítsák azokra a célokra, amelyeket erre érdemesnek tartanak.

Állami pénzen ne újítsanak fel zsinagógát (kb. 1,5 mrd Ft.), ne konszoldáljanak postabankot (kb. 120 mrd <=> a tavalyi árvízkárokra össz-vissz 80 mrd-ot költöttek!!!!), ne restauráljanak még bazilikát sem, stb. Helyette meghagyni a keresőknél a jövedelem nagyobb részét, majd ők elköltik arra, amire akarják. Ne aggódj: lesz templomépítés is, bazilikafestés is, mert lesz rá pénz, ami ottmaradt az adózónál.

Nincs igazságos adórendszer, ergo nincs társadalmi igazság, burjánzik a korrupció, markába röhög a maffia.

Epikurosz
(folyt. köv.)

RikiTikiTévi Creative Commons License 2001.08.31 0 0 14

Fiúk!

Csak Orbán (Orsós) és Torgyán vesszen???:(((

Ennek a két gazembernek az elvesztése még nagyon kevés ahhoz, hogy az országban élő állampolgároknak jobb helyzete legyen. A Fidesz egész kormánya megérett arra, hogy eltakarodjon a közéletből, úgy a politikából, mint minden másból.

Az emberek élete sokkal kereserűbb lett a fideszes fijjúg uralma alatt, legyen az orvos, tanár, könyvtáros, ápolónő, stb. Ha valaki nem úgy dumált, ahogy a fidesz akarta, az röpülhetett mint a madár, de lehet, hogy a biztonság okáért már repülés közben is lelőtték.

Orbán/Orsós Viktor és kormánya, szerintem előre megfontolt szándékkal tönkretette az ország gazdaságát, még nagyobb nyomorba taszította azokat, akik amúgy is napról-napra nehezebben éltek. Hazudoznak mindenfélét, de most már minek? Azt sem lehet elhinni, ha azt kérdezik, hogy jól van?

Nem kell tocsikozni, szükségtelen a Bokros-csomag állandó emlegetése is. Azokat a tényeket, amelyekre fény derült, és Orbán/Orsós kormánya alatt történtek, már nem lehet meg nem történtté tenni.

Éppen úgy megérdemli Pintér belügyminiszter, Kövér László, Stumpf István, Dávid Ibolyka, Rogán Antal, stb.(na mindegy, az egészet hirtelen most nem fogom felsorolni, ahhoz túl sokan vannak) hogy takarodjanak el a bús fenébe.
Összeharácsoltak sok-sok milliárdot, és nagyon jó lesz, ha ennek legalább egy részét visszavesszük.
ÉS BIZTOSAN VISSZAVESSZÜK!!!

Riki

Tgyta Creative Commons License 2001.08.31 0 0 13
Nade rockykám, Gyulának terített rebetlije volt, csak Princ Gábor megkontrázta!
Előzmény: rocky (9)
Pénztárnok et. Creative Commons License 2001.08.31 0 0 12
Elvtársam!
Soron kívüli prémium utalva! Pénz van ne aggódj, most írtam egy fiktív számlát kétmilliárdról.
Előzmény: Epikurosz (-)
Tipli Creative Commons License 2001.08.31 0 0 11
anyzas mint kampanyfogas?

Ovi & a fityesyesek megfigyelese. :))))
Emlex kedves Mercurius? az hogy teccet?

Előzmény: Mercurius (4)
picur Creative Commons License 2001.08.31 0 0 10
"Svéd üzletfelek mesélték"

Na rocky batyo, kerdezd ki oket jol, es szamolj mar be az adorendszerukrol :)

(Vigyazz, itt most nagyon nehez lesz hamukalnod :-))

Előzmény: rocky (5)
rocky Creative Commons License 2001.08.31 0 0 9
Ha csak a lista legnagyobb tételét veszem, a Postabankot, mintha Gyula vitéz járt volna össze ultizni Princz elvtárssal, s nem OV. Vagy hogy is volt ez?
Előzmény: Tgyta (8)
Tgyta Creative Commons License 2001.08.31 0 0 8
Ó Mercurius, akkor strigulázzad a listát!

— Agrárinnovációs Vidék és Területfejlesztési Kht
— Defend Kft
— Centrum Kft
— MAHIR
— Quailty Invest Rt
— Kőbányák
— Fico Kft
— Postabank
— Kis Újság
— Arculat Kft
— Dolomit Kft
— Árva Peták Alapítvány
— Happy End Kft
— Ezüsthajó Kft

Fradi, Thaiföld, Chile, cseresznye, zongora, autópálya (mintegy 30 milliárd Ft elvesztése), ingatlanok osztogatása, stb.

Egyenlőre ennyit

Előzmény: Mercurius (4)
Szabadelvue Creative Commons License 2001.08.31 0 0 7
Nagyon ostoba címet választottál, k. Epikurosz.
A tartalom sem kóser.

A vagyonadó korántsem olyan egyszerű, mert a többség vagyona személyi jövedelemadózás kíséretében, kínkeservesen képződött. vagy kettős adóztatást akarsz bevezetni?

Az országot kifosztó rablóprivatizálók és az alvilág felelősségrevonása pedig más kérdés: az jogi felelősségrevonást igényelne (ügyészség, bíróság). A korrupt, munkaelhárító bírókat is vizsgálgatni kellene.

Előzmény: Epikurosz (-)
MajomEmber Creative Commons License 2001.08.31 0 0 6
erre a hétre ez a szöveg volt kiadva direktivának?
Előzmény: Epikurosz (-)
rocky Creative Commons License 2001.08.31 0 0 5
Trout,

Kérdezd meg a svédeket az adórendszerükröl. Legkésöbb 10 éven belül a szocikat tökön fogják rúgni, s akkor az adórendszer is meg fog változni. Már az Ericsson is elindult Svédországból kifelé az adórendszer miatt. Ja és a gazdaságuk is rendesen leült. Svéd üzletfelek mesélték, hogy ugye a 70-es évekig Svédország az egy före esö GDP-t tekintve mindig az élbolyban volt. Aztán elöször kicsúszott az élbolyból. Ezt még valahogy megmagyarázták. De amikor a sokszorosan lesajnált, szegény rokonnak tartott dánok is megelözték öket a 90-es évek elején, akkor marha nagy volt a nemzeti felüvöltés. Azóta is tart a szocik hanyatlása, csak a svédeknél más a változások sebessége. Talán egy olyan adórendszert kellene átvenni, amely jobban ösztönöz a gazdasági fejlödésre, s nem a visszafejlödésre. Trout, hallottam, hogy Epikurosszal újabban kértétek a felvételeteket a Munkáspártba. Tudod már Jani bácsi is megmondta a kissámlin eszegetve a grízes tésztáját, hogy akinek több kell, az elhajló.

Előzmény: K.Trout (3)
Mercurius Creative Commons License 2001.08.31 0 0 4
Ezt az ömlengést is kistrigulázhatjuk azon a listán, ahol az MSZP negativ kampányának megnyilvánulásit gyüjtjük. MIután programjuk nincs, marad az anyázás mint kampányfogás. Csakhát ez már 98-ban is bumerángnak bizonyult.
K.Trout Creative Commons License 2001.08.31 0 0 3
ELLOPHATNÁNAK EGY LYÓL MŰKÖDŐ RENDSZERT
Pl. a svédet...
Egy a gáz: meg kéne akkor válniuk attól a privilégiumtól, hogy lophatnak.
Utópia.
Előzmény: Törölt nick (2)
belovai Creative Commons License 2001.08.31 0 0 1

Nem olvastam végig, csak az első sort. Üres szöveg.

Hofi Géza kabaré pocskondi változata.

Lényegtelen, tartalmatlan.

Látom, görögös műveltséged csillog, de nem te nem. :-)))))))))

Előzmény: Epikurosz (-)
Tájékoztató Iroda Creative Commons License 2001.08.31 0 0 0
Tényleg h0sszú v0ltál kicsinyég, de nagy0n megható. Le is töröltem könnyűimet a röhögéstől, hogy milyen ócska k0mmunista pr0pagandisták grasszálnak is itt:-)
Előzmény: Epikurosz (-)
Epikurosz Creative Commons License 2001.08.31 0 0 topiknyitó
Ketyeg az óra, és közelednek a 2002-es választások. Kire fogunk szavazni?

Én most meggyónok: 1998-ban a FIDESZ-re szavaztam, de keservesen csalódtam bennük. Azt hittem, hogy ez a fiatal generáció majd rendet tesz itt és elhozza az igazságot. Nem így lett, és ez azt mutatja, hogy a FIDESZ-ben nincs meg az az erkölcsi erő, amely egy erős Magyarország felépítéséhez kellene. (A koalíciós parnerről, a Torgyán-féle kisgazdizmusról már nem is beszélek, szóra sem érdemes...)

A fentieket senki se értelmezze úgy, hogy visszasírom a tocsikoló Horn-érát. Nem bezony, abból se' kell több. Kellene valami más, valami okosabb és emberségesebb, de félek, ehhez nem elég egy kormányváltás, ehhez a jelenlegi politikai elit leváltása kellene. Helyébe pedig egy olyan elit jöjjön, amely tisztában van alapvető társadalomszervezési kérdésekkel, és nemcsak hisz bennük, hanem fokozatosan meg is valósítja őket.
Azért, hogy mindjárt megcáfoljam az engem érő vádat, hogy ti. csak jár a szám, de én sem tudok többet, mindjárt fel is vázolom az én elképzelésem egy haladóbb, élhetőbb Magyarországról:

1. Egyenlőség. ->esélyegyenlőség, méltányos közteherviselés. Ez a legkeményebb dió, amelyet fel kell törni: az adózás problémája. A jövedelemadózás egy nagy hazugság. Ennél még a füstadó is jobb volt! A méltányos adórendszer a jövedelem- és vagyonadó kombinációja. Jelenleg a minimálbéren "tengődő" maffiózó kevesebb adót fizet, mint egy naponta keményen gürcölő munkás vagy vállalkozó. A rendszer a csalást, jövedelemletagadást, és más disznóságokat favorizálja. Aki becsületes az hátrányt szenved, s ha mégis tisztességesen akarsz élni, akkor hamar felkopik az állad, és tengődhetsz egyik napról a másikra. Persze, a jövedelem+vagyonadó bevezetésénél a buktató, hogy hogyan lehet a vagyont felmérni, nyilvántartani, mert ha azt is ugyanúgy eltitkolják, mint a jövedelmet, akkor nem csináltunk semmit. Megoldás van, az elhatározáson van a lényeg amúgy is; a többi technikai kérdés.
Fontos kitétel: az első lakáshoz jutásig legyen biztosítva az adómentesség. (Nem hiába beszéltem én fent a füstadóról :-))

2. Az oktatás helyzete. Isten bocsásson meg nekem, de rossz szemmel nézem azt, hogy az oktatás egyre inkább az egyházak kezébe kerül. Az egyház soha nem volt az az intézmény, legalábbis a kereszténység (de mondhatnám az iszlámot, vagy a budhizmust is) megjelenése óta, amely szívén viselte volna a tudomány fejlődésének ügyét. A káposztát nem szabadna kecskére bízni. Persze az erkölcsi nevelés terén az egyházra fontos szerep hárulhat, de például a szexuális nevelést már nem bíznám rájuk.

3. Újra kell értelmezni a verseny fogalmát. A verseny, üzleti, stb., legyen tisztességes, ne rabló jellegű. Ne mondja nekem senki azt, hogy egy cégvezető, aki 1,5 milliót keres havonta, 30-szor annyit dolgozik, mint egy betanított munkás. A felelősség, az intellektuális munka, a felkészültség, a szakképzettség - végsősoron a kifejtett erőfeszítés a munkahelyen mérhető tényezők. Végülis a különbaségek az emberek között nem ilyen nagyok, maximum 10-szeresek. Sokaknak ez furcsának fog tűnni: ha a 100 méteres futás első és második helyezettje között a különbség mondjuk 1%, akkor teljességgel méltánytalan, hogy a pénzjutalom 200%-os különbséget mutasson. Tudom: "The winner takes all!" - A győztes mindent visz! - nem jó ez így!
Megsúgok neked valamit: a testi, lelki bajok, a bűnözés, és sok más nyavalya oka valahol épp itt, a _tisztességtelen_ versenyben keresendő. Persze nehéz lenne ezt a fogalmat kis magyar hazánkban újraértelmezni, úgy, hogy a világ többi részén minden marad a régiben. ez azt hiszem meghaladja egy pártprogram kereteit, itt azu egész emberiség mentalitásának a megváltoztatásáról lenne szó, ami még egy világvallásnak is komoly erőpróba (lenne). Talán ha majd kivesz, vagy átalakul a Homo sapiens...Persze mi is elkezdhetjük ezt a metamorfózist....

Hosszú voltam, lenne még sok minden, majd legközelebb.

E.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!