Eloszor azt hittem, hogy fogok kinait, japant meg akarmi mast fozni... de nem teszem. Mint ahogy a pizzat sem csinalom otthon. Ok a "menedek" kajak, ha eppen megszorulok idovel, hozatok.
Olyan a húgomnak is van (Terebess üzletből), elég sokat kisérletezett, amíg belejött a használatába, de manapság már isteni finomakat tud főzni benne! Ennek az alapján se merném bárkinek ajánlani, a húgom amúgy is remekül főz és otthon van a japán kultúrában. Jómagam hozzá se tudnék kezdeni... Tipikus keleti eszköz, látszólag pofonegyszerű, de valójában trükkös a használata.
Nekem egy harom reszes bambusz parolom van... nem elektromos. Nem kevertem sokfelet - csak egy fajta "dumpling"-ot, es ahogy a recept irta, kaposzta levelre tettem, hogy ne ragadjon le... no azota kaposzta szagu a parolom :)). Hallal nem mertem kiserletezni - de lehet kiprobalom... kaposzta szagu lazac :))... hm...!
Van aki hagyományos, nem elektromos párolót használ?
Abban is lehet kapni három részeset? Úgy értem, h a szemem előtt egy ilyen elektromos csodapároló van, az alsó szinten a hallal, felette zöldség és legfelül a rizs.
Na most, így minden halszagú lesz? Tehát egy légtérben vannak a dolgok, az elektromosban is?
Vagy ne agyaljak annyit rajta vegyek egy sima egyszintes, nem elektromos párolót és abban tegyem egymás mellé a halat, a zöldséget és a rizst? Aztán ha nagyon tetszik, akkor veszek hozzá kiegészítő szinteket?
A gyakorlatban hogyan szokás ezzel párolni? A húst és a zöldséget egymás mellé teszem?
Üdw Mindenkinek!
Ha szabad visszatérni a párolóhoz: ezeket a masinákat nézegettem én is, aztén vettem egy nagyon egyszerű, háromrészes rozsadmentes fazekat. Pároló, 2000 Ft-ért. Azóta ebben főzöm a virslit, ebben párolok néhány zöldségfélét (brokkoli, kelbimbó, karfiol) és ebben készülök gombócokat csinálni, de arra még nem volt időm/erőm/kedvem.
Pedig a gyaozi, a kínai húsos derelye nagyon finom dolog.
Ha sikerül, megírom a recipét.
Perszeha érdekel valakit.
Hát asszem nagyon nem offolunk, mert a topicot én nyitottam, hozzászólás meg kettőnkön kívül nem nagyon volt.
A ruhabolt címét köszi szépen, majd megkeresem őket.
A tali?
Hát, még nem biztos. Szívesen mennék, csak az a baj, hogy a párom december 3-án indul kiküldetésre Kínába, és csak 28-án jön haza. Szóval, még nem tudom, hogy az elutazása előtt pár nappal lesz-e időm a talira.
De nagyon szívesen mennék, úgyhogy majd megpróbálkozom vele.
Pedig akkor már találkozhatnánk személyesen is :-)
Hát, nem is volt olyan drága :) Majd ezt kérek az anyóstul karácsonyra ;))
A ruhabolt cimét pontosan nem tudom, de elmondom hol van.
Az Árpád hidi metróállomáson a Szikra Lapnyomda felé kell feljönni, ott elmenni a most épülö Sconto mellett (ahol a tanulóvezetö gyakorlópálya van), átmész a Dagály u-n, és a 4emeletes házaknál találod magad (kb. 150 méter lehet). Mész tovább egyenesen a 10emeletesek felé, és a 4emeletes sarkánál ott van egy butik. Asszem nincs neve, de sarokkirakata van. Minden nap nyitva van 13-19 óráig, és egy nagyon kedves Gabi nevü (v. a féje Miklós) nö a tulaj, aki mindenben segit (próbálni is, meg ajánl is, ha kell). Tényleg nagyon szeretek oda járni, mert igaz, hogy nem olcsó, de jó minöségüek a ruhák, és mindig találok összeillö darabokat, plusz mindig hoznak, ha nincs valami, de kéne (pl. a férjemnek inget v. x fazonú, y sarokmagasságú csizmát, stb.).
Ha bemész, hivatkozz nyugodtan rám, akkor már nem kezelnek "idegen vásárlóként". Na, most jót áradoztam :))))
Az a bajom, hogy már nagyon kevés az ilyen boltocska, ahová bemész, kiszolgálnak, kedvesek, esetleg leülhetsz beszélgetni, v. kapsz kávét, szóval olyan hangulatos :)) Meg persze szeretek szép ruhákban parádézni.
Mostmár tényleg teljesen off: jössz 29-én az esküvös talira?
az Intersparban 14.490,- pénz volt.
Végül is még nem próbáltam ki, csak bepácoltam mára a mellehusit :-)
Mondjuk azon kiakadtam, hogy a dobozra kívül ráírták, hogy: Receptkönyv!
Aztán otthon meg kiderült, hogy tényleg van receptkönyv benne: németüll, olaszul, és franciául:(
Csak akkor minek írták rá?
Tényleg, még régebben írtad az esküvős topicban, hogy tudsz ajánlani egy ruhás boltot, ahol a magamfajta töltött galamb is talál rucit. Megvan még ez az üzlet?
Köszi :-)))
Fennt vannak képek az e-skuvo.hu-n, ha gondolod, majd nézd meg őket. Én viszont mostanában nem tudtam rámenni a weboldaladra!
Pároló.
Szóval, én nem pároló edényt akarok venni, hanem van egy ilyen háztartási kütyü, amibe vizet kell tölteni, van felül két kosara, külön rizsfőző edény, tojásfőző betét. Van rajta óra is, amit be lehet állítani, és a megadott idő után kikapcsol.
Ez egy különálló berendezés, amihez gáztűzhely sem kell.
Van tipped?
Én azért azt is figyelembe venném, hogy mennyibe kerül. Én eddig olyan lábasszerüt láttam csak, fém betéttel, de az kb. 15E Ft volt, amitöl hanyattvágtam magam :)))
Sajnos nekem nincs de en megvennem ha neked lennek.=O)
Szerintem ugyanis nagyon hasznos es jo zsirmentes dolgokat lehet bennuk kesziteni. Neha olyan is kell...
Azon gondolkodom, hogy venni kéne egy párolót.
Az üzletekben kétfélével találkoztam eddig, Tefallal, és Braunnal. Viszont, sajnos egyikhez sincs receptkönyv, vagyishogy a Tefálhoz igen, de persze nem magyarul. Ez pedig szerintem kellene, mert úgy hallottam, hogy nem csak zöldséget, húsokat, rizst lehet benne párolni, hanem készételek, sőt még desszert is készíthetőek vele.
Mondjuk a Braun az nem annyira tetszik, viszont a Tefalból is van a Steam Cuisine, és az Aquatimer, és nem tudom, hogy ezek közül is melyik a jobb.
Szóval, ha valakinek párolója van, vagy receptjei hozzá, vagy szintén szeretne, vagy csak tud tanácsot adni, azokat én ide várom.