Keresés

Részletes keresés

tarack_7 Creative Commons License 2017.07.14 0 0 8

Direktx Hungary Building...hallott róla valaki? ismerősömet átvágták, nem fizették ki a munkájukat...tapasztalat?

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.15 0 0 7
Ha valaki netán olvasna olyan álláshírdetést, hogy a segít777 kft munkatársakat keres. Itt ne dolgozzatok. Sorra nem fizetik ki a munkavállalókat, aki pár napot dolgozott azt meg azért. Az alvállalkozók 3-4 hónapot kónyörögnek pénzükért. Ezzel figyelmeztetést küldök minden olvasónak. Gerencsér Zolinak ne dolgozzatok. Ez keszthelyi cég. Kihasznál mindenkit. Ez egy patkány
exlexman Creative Commons License 2002.02.07 0 0 6
Koszonom, biztato soraidat, es a tobbieket is , kicsit reszletesebben leirom, pontosan lepesrol-lepesre a dolgokat, hogy konnyebben legyen szakmailag ertheto.
Adva van egy ceg, aki forrashiany miatt, egy masik cegtol mert neki van egy szamlazo programra vagyik. A program osszessegeben mindent tud, kozponti SSH adatatvitel, FTP, belso osszeszipkazo keszletnyilvantarto, sok egyeb mellett tobb szazezres string adatforgatasara alkalmas modul, biztonsagi indito lemez, es egyeb nyalanksagok, 3 es fel ev munkaja eredmenye nyoman. Aztan jon egy ceg, aki multi es hat leven a termek erteke, - amit cegunk irasban kozolt is veluk, hogy ezen az osszegen legyen a BARTER megallapodas megkotve. Anno 2000 nyaran elindul a dolog, aki forrashianyos MULTI -es szo szerint ezert volt barter- ad VIP szolgaltatast, szerzodessel, mindennel ahogyan kell, -tehat mi sem vagyunk balekok barki ne gondolja ezt - majd elindulnak a dolgok. A szoftver nalluk, a VIP szolgaltatas nallunk. Reszukrol havonta szamla, reszunkrol viszont csak akkor lehet, ha majd teljesul leven mi nem csak ugy oda adtuk, hanem vallaltuk a karbantartast is vagy ami szukseges atalakitas, mint ahogyan azt az elejen kapcsolatunk soran tettuk is. Ez olyan mint ha az etteremben creditet szednenk, mikozben a vendeg asztalarol, az O penzen akarnank alapanyagot venni, mondjuk "adjal baratom 2 milliot, majd vissza kapod a vegen" - tehat, leven ez a szolgaltatas azzal teljesul, ha a barter idoszak lezarul, szamlazni is csak ezt kovetoen tudok, hiszen kulonfele szolgaltatast is vallaltunk. A partner a VIPszolgaltatasat viszont, leven koncepcio valtozas okan, fogta es eloszor felfuggesztette, majd egyszeruen se szo se beszed, ugy letorolte, mint ha nem is letezne. Ez olyan mint ha az elektromos muvek a szamlad nemfizetese eseten nem figyelmeztetne, hanem "a fene a kis nemfizeto fejedbe, majd en leszerelem a villanyoradat es hopsz" kb. ilyen modon. A dolog pontosan igy tortent. Ez tehat azt jelenti, hogy volt eredetileg egy megallapodas a VIP-re, volt egy arkozles amire nem volt ellenvelemenyezes, es volt egy un majd 2 eves kolcsonos szolgaltatas. Ezek utan, mint ha az elektromos muves pl.-nal maradnank, egyszeruen "klikk" lekapcsolva. Valasz kerdesre, majd a birosagon talakozunk, de...
...es ekkor jott az a szoveg, hogy az adohivatal, hogy elfogja intezni magukat mondtak a cegemnek, mert miert nem szamlaztuk le akkor...

Az egesz dologban a legerdekesebb, hogy amikor senki sem tudta, hol mit kell tenniuk, azt mondtak itt ez a ceg, hasznaljuk a szolgaltatasat, hasznaltak tobb mint 1 evig zavartalanul, mint utolag most megtudtuk, de nekunk meg az irodat sem kellett meglatogatni ahol ez a szoftverunk futott, annyi baj sem tortent vele, hogy akar egyszer is oda kellett volna mennunk hozzajuk. Mikozben mas cegek a multiktol tobb milliot kernek el holmi tanulmany cimszo alatt, csak nem nevesitenem de mondom, hogy az atlag matav-os tanulmanyi dij F....X, neven jegyzett ceg eseteben 6 millio + AFA. Amikor szemelyesen tapasztaltam azt hittem rosszul latok ! A problema az, hogy gondolom nem en vagyok az egyetlen akiben megfogalmazodik, minek ide szerzodes, minek ide jog, ha egyesek igy masok ugy ertelmezik ugyanazt, leven multik vagyunk, nem engedhetjuk meg magunknak, hogy egy ilyen magancegnek igaza legyen.
Mar csak nehany kerdesem van, kb. koltoi szintuek:
1. A szerzodes annyit er amenyyit betartanak belole?
2. Amikor mar a multi cegek is, korrektseg helyett a jogi utvesztobe rangatjak az ugyet, hatha ott jobbak lesznek?
3. Amikor viszont a segitseg kellett, miert nem mentek el egy olyan ceghez, akinek nem holmi bagot, hanem evi tobb 10 milliot kell fizetni egy mukodo rendszerert?
4. A cégunk, és a társcégunk 7 eve dolgozik a szakmaban. Nem lehet azt mondani, nem eleg kitartoak vagyunk, meg is ugy gondoljuk, nem ez az altalanos Mo-on, csak ugy latszik, mi most kifogtuk a "nagymedvet", a presztizs a korrekt elintezesnel fontosabb?
5. Az eletem soran, amikor egy jogasz oda keveredett a dolgokba, aki sem nem uzletember, sem nem szamitastechnikus nem volt, mindig tonkre tette az adott uzletet, mert azt hitte ha erobol gondolkodik, megallapodunk. Ilyen esetekben viszont megallapithato, hogy Mo-on altalanos nezet, mindent feketen kell intezni, es ennek megfeleloen az ilyen MULTI-k is alkalmazkodnak a mentalitashoz. Vagy lehet, hogy pont Ok azok akik az ilyen helyzetek okan provokaljak a kisebb magyar cegeket erre a viselkedesre ?

Előzmény: terrigena (5)
terrigena Creative Commons License 2002.02.06 0 0 5
Nem tudom, egyéb ügyfélnél nálatok hogy van, de mi a számlázóprogiért minden év januárjában évnyitáskor küldünk számlát, amiben benne van az évnyitásban való segédkezés, valamint az egész éves rendszerkövetés díja. Ha nálatok is így van, semmi gond, idén januártól számlázzátok ti is a szolgáltatást...
Előzmény: exlexman (-)
trash Creative Commons License 2002.02.06 0 0 4
először is kib..ul rühellem az olyen mocskokat akiknek semmit nem ér a szava. Másodszor kib..ul rühellem az olyen mocskokat akik az ÁVH APEHhel fenyegetőznek. Harmadszor kib..ul rühellem az olyen mocskokat aki tudja, hogy ugyan semmivel több igaza nincs, de pereskedik, mert a több pénzével tovább bírja fizetni az ügyvédet.

miután mindkét oldalról folymatatos szolgáltatásról van szó, nem világos, hogy miért kellett volna pont két évvel ezelőtt kiszámlázni. Vagy egy éve. Vagy éppen most.

sokpöttyök Creative Commons License 2002.02.06 0 0 3
a mi cégünk elég sok barter üzletet köt. Kellékei:
1, hiteles szerződés, arról, hogy mit hogyan meddig, milyen formában....
2, SZámla!!!!! Merthogy érték megy, érték jön! Amire rá van írva, hogy nem jár pénzmozgással, merthogy ... és mivel nálunk az APEH törzsvendég, de ebbe még sosem kötött bele, azt gondolom, hogy jól csináljuk.
Előzmény: exlexman (-)
trash Creative Commons License 2002.02.06 0 0 2
melyik az, ne szégyellje a nevét, ha már bunkónak lenni nem szégyell

Előzmény: exlexman (-)
Firefly Creative Commons License 2002.02.06 0 0 1
Megoldas:

Barter uzletet nem kotunk, mert barter uzlet mint fogalom = kepzavar. Ugyanis uzletben nincs baratsag, uzletben csak uzlet van. Namarmost ha te a partnered ket szep szemeert biztositasz neki szolgaltatast, akkor ez nem egy barter uzlet hanem balek vagy. Ha o ezert adott valamit cserebe, de nincsen leirva, akkor nem lehet ra hivatkozni, tehat folosleges pattogni. Ezt mar az elejen is tudni lehet, hogy a szo elszall, az iras megmarad -> lasd papirgyar-reklam.

Egyaltalan az lenne a legjobb, ha mindenki elfeledkezne arrol, hogy lehetseges kenyszervallalkozni, hogy lehetseges a meg jobb penz remenyeben egy penzmoso Bt-be utalni a megkeresett penzedet, es hogy egyaltalan tisztessegtelen uton lehet csak jo penzhez jutni. Ehhez persze az kell, hogy az elozo mondatom vege igaz is legyen. Sokan ugy gondoljak, hogy ma Magyarorszagon ez nem igaz.

Sokan tisztessegtelen uton uzletelnek emiatt, hogy jo penzhez jussanak. A tisztessegtelen uzletrol pedig senki nem hulye hogy irasos szerzodest kosson, tehat semmi biztositek sincs egyik fel szamara sem. Ennyit errol. Mondhatnam azt, hogy elitelek mindenkit aki ilyet csinal, de ez nem igaz, mert egyszeruen nem lenne fair. Mert van aki nem valogathat annyira kedvere, mint ahogyan en tettem.

Udvozlettel:

Firefly

Előzmény: exlexman (-)
Infomaker Creative Commons License 2002.02.06 0 0 0
HÁt ez cigi.. anno kellett volna nagyon odafigyelni, most meg valami frankó ügyvéd talán.
Előzmény: exlexman (-)
exlexman Creative Commons License 2002.02.06 0 0 topiknyitó
Egy erdekes es tanulsagos temanyitoval kezdenem. Leven az a celom, hogy ebben a topikban olyanok csereljenek eszmet, akiket, valamifele MULTI ceg, vagy annak folyomanya nem fizet ki, bert, jogdijat, vagy tovabbi jarandosagot. Ez egy eszmecsere lenne, ki mit tenne, mit lat, tapasztalt e mast, hol mikor, segitsunk egymasnak. Az en temanyitom roviden es tomoren: Anno 2 eve egy Mo-on akkoriban indult mobil szolgaltato ceg, leven nem volt megfelelo szamlazasi szoftvere, barter megallapodassal a rendelkezesunkre bocsajtott VIP kartyakat es ezzel szolgaltatasokat is. A ceg szolgaltatott, mikozben hasznalta azt a szoftvert amit az en cegem fejlesztett. Eltelt ketto ev, majd a ceg leallitotta azokat a VIP kartyakat amiket akkoriban allitott ki - koztuk a cegemet is - majd kozoltek, hogy Ok kerik a telefonszamlat, mikozben a cegem szegyelje ossze magat, mert majd az apeh-hal jol elpicsaztatjak a cegunket, miert nem szamlaztuk ki nekik mar a szoftver atadasakor az egeszet. Na tessek! Nem eleg, hogy mas multi cegek milliokat koltenek szamlazo progikra, ezek meg, "ha ugatni mersz kis tetu magyar magan ceg, szetutjuk a szatokat mert mi multik vagyunk de erobol, es sok eszunk meg penzunk van am, aki meg akarja kapja be" stulisban, itt tartunk! Kerdezem en, most mi vaaannnn? Erdekes? Vagy bosszanto? Atvertek teged is? Nem tudod merre indulj? Gyere: ITT segithetunk egymasnak kolcsonosen!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!