Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.06.13 0 0 77
Szerintem is Megyó nagyon gyenge muzsika, de Bastardó legalább valamilyen érvekkel probálja védeni .
Átolvastam egy csomó forumot, mindenhol az érvek nélküli személyes sértegetés megy...:-(((

Örüljünk, hogy legalább ide nem jutott el,

Előzmény: volante (76)
volante Creative Commons License 2002.06.13 0 0 76
A stílusodban nem csalódtam. Viszont még valamit adnék is a véleményedre, ha mindezt a választások előtt mondod el. Tudod, aki elemzéseket készít választás előtt (persze nem magamra gondoltam, hanem nálam komolyabbakra), az egyedül a közvéleménykutatási adatokra építhet. Azok alapján pedig abszolút korrekt, amit én mondtam. Így utólag könnyű okosnak lenni.

Bár neked ez még így is nehéz.

Előzmény: Bastardo (75)
Bastardo Creative Commons License 2002.06.13 0 0 75
Uhh, de betonagyú vagy. Hihetetlen. Az ilyen végtelenül merev gondolkodású klisékben gondolkodó kőagyaktól elmegy az ember kedve az élettől. Sokan vagytok még ebben az országban?

"2001 közepe táján az MSZP magasan vezet a Fidesz előtt a közvéleménykutatások szerint"

Ahogy mondod. A közvéleménykutatók szerint.

"Hihetetlen.
Oda tesznek egy embert, egy bábút, akiből szűk egy év alatt miniszterelnököt fognak faragni"

Orbán egy kollégiumi szobából került a miniszterelnöki székbe, NULLA szakmai tapasztalattal. Szerintem az a hihetetlen, hogy ez megtörténhetett.

"Csakhát, a reflexek a régiek..."

Panel

"Az MSZP minden lépését úgy rontotta el, ahogy a legjobban el lehetett rontani."

Hehe, ez jó. Érdekes. Mégis a fidesz veszített, hiába csinált mindent kurva jól :)

"Az MSZP semmit sem tanult, de még felejtett is. Elfelejtette, hogy az emberek egy része szeretne már végre rendszerváltást"

Idefigyelj kőagy! Az mszp nem felejtette el! A fidesz felejtette el! Az mszp rájött, hogy az emberek egy része kormányváltást akar! Nem tudom feltűnt e a szavazatokból! Úgy csinálsz, mintha az egész ország Orbánt akarta volna, de ezek a szemét MSZP-sek jöttek, aztán jól leszarták az ország véleményét és hatalomra kerülődtek. Nevetséges vagy.

"Mert az emberek egy része még mindig ugyanazokat látja itt, akiket 1990-ben elküldött"

Ahogy mondod. Az emberek egy része. A kisebbik része.

"És hogy ezek az emberek mindenkitől szeretnének megszabadulni, aki egy kicsit is kommunista. Még ha csak volt is. Még ha csak egy kicsit is."

Pitiáner nyivákolás. Nem kell sírni. Az élet nehéz. A többség nem akarta, ez van. A többség dönt és hiába sírod el még százszor, hogy milyen szemét a többség. EZ VAN! Újraszámolás nem lesz, és Orbán Viktor sem lesz! Ez a demokrácia! TUdom, te jobban szereted a diktatúrát, de sajnos itt úgy látszik mégsem az van. De vannak erre megfelelő helyek a világban, ajánlom őket figyelmedbe. Ott nincs apelláta, ott nem kell majd siránkoznod, hogy leváltják a kormányodat

"Ma már nem ígéretekre van szüksége az embereknek, nem nagyszerű külsőségekre, hanem valódi programra és miniszterelnökre, akinek hinni lehet."

Na pont ezért szavazott a többség Orbán ellen. De ne zavarjon. Tudom nem is zavar. Csak hát a valóság a siránkozásodtól nem fog meghatódni.

"Egy megcsinált, kitalált, kreatívok által összedobott coca-cola"

Hú még szerencse, hogy Orbán Viktor nem megcsinált, hanem természetes. Döbbenet. Cementagy.

"Medgyessy Péter h i t e l t e l e n."

Orbán viszont nem csak hiteltelen, hanem tisztességtelen is. A nép meghozta az ítéletét Orbán Viktorról. Ha reklamálni akarsz, fordulj a néphez!

Előzmény: volante (11)
volante Creative Commons License 2002.06.13 0 0 74
OGY és OV között hallgatólagos megállapodás volt, miszerint, amíg OV miniszterelnök, OGY nem szállít anyagot az autópálya építéshez. Amire te gondolsz, az a Dunaferrnek történő acélgyártáshoz szükséges dolomit beszállítás volt, aminek a vége hosszas egyezkedés után az lett, hogy OGY a Dferr dolomit szükségletének 66%-t szállítja, annak ellenére, hogy 10% olcsóbban teszi mindezt, mint a maradék részt, valamint az acélgyártás másik alapanyagát, a mészkőt 100%-ban beszállító Zarándok-bánya.

De a tények továbbra sem zavarjanak.

Előzmény: rich.mond (70)
volante Creative Commons License 2002.06.13 0 0 73
Akkoriban is a legjobb ajánlatot adó vállalkozás, vagy magánszemély vehetett meg céget a privatizáció során, de a törvények annyiban mások voltak a maihoz képest, hogy a cégnél dolgozóknak elővásárlási joguk volt. Így - bár nem OGY-éké volt a legjobb ajánlat - de (azt hiszem hét társával összefogva) ők vehették meg a bányát, amiben OGY lett a többségi tulajdonos.

Ha már a tényekről beszélgetünk.

Előzmény: 798081 (68)
rich.mond Creative Commons License 2002.06.12 0 0 72
Ahha!Jobboldali asztaltársak!Nos,istenigazából csak azt a szimpla Gresham ügyet tudjátok előhozni?Ez ügyben volt nyomozás,amit lezártak.A BM Pintér volt.Sőt,Megyó rágalmazási pert nyert a Demokrata ellen.

Ezek szerint mégis jó képességű a mi Medgyessynk?-ok,beszélni nem tud,ezt elismerem.Majd csak bele tanul öreg napjaira...

Amúgy mi szüksége lenne arra,hogy lopjon?Ha már eccer ilyen gazdag...

Fuly Creative Commons License 2002.06.12 0 0 71
OGY bányája 98 előtt is jól ment. 96-ban kötött beszállítói szerződést a szoc vezetésű Dunaferrel...

Ha már ennyire érdeklődtök: hogy prosperáltak MP cégei pénzügyminisztersége idején? :))

Előzmény: rich.mond (70)
rich.mond Creative Commons License 2002.06.12 0 0 70
:)))Előttem már leírták:egy bánya vásárlás még nem egyenlő meggazdagodással.Akkó' még nem onnét hordták a dolomitot az autópályákhoz:)))
eomer Creative Commons License 2002.06.12 0 0 69
... és OGY addig nem is gazdagodott, amíg a fiacskája bele nem huppant a miniszterelnöki székbe... :-)
Előzmény: volante (67)
798081 Creative Commons License 2002.06.12 0 0 68
Egy bánya megvásárlása nem egyenlő a meggazdagodással. Érdemes lenne azonban utánanézni, hogy milyen körülmények között is jutott OGY és társai a bányához. Ha már a tényekről beszélsz.
Előzmény: volante (67)
volante Creative Commons License 2002.06.12 0 0 67
Orbán Győző 1992 április 1-én vásárolta meg társaival a gánti bányát, aminek addig a vezetője volt. De a tények ne zavarjanak.
Előzmény: rich.mond (66)
rich.mond Creative Commons License 2002.06.12 0 0 66
Megyo NEM akkor lett gazdag,amikor a fia lett a miniszterelnok...errol ennyit.O akkor is gazdagodott,amikor Antall,es a Viktor volt kormanyon.
Előzmény: volante (65)
volante Creative Commons License 2002.06.12 0 0 65
Aha. Tehát, ha MP Magyarország 29. leggazdagabb embere, akkor tehetséges. Ha viszont OV apjának bányája van, akkor ő egy hazug, csaló, bűnöző.

Te kormánypárti...

Előzmény: rich.mond (63)
volante Creative Commons License 2002.06.12 0 0 64
Mégiscsak érdemes lenne elolvasni azt a Debreczeni könyvet...
Előzmény: AliceCsodaországban (61)
rich.mond Creative Commons License 2002.06.12 0 0 63
No:)))Az ország 29.leggazdagabb embere,szajkóztátok a 2.forduló előtt...ehhez azért kell tehetség,nem?
Amúgy tényleg érdekes végigolvasni ezt a rövidke topicot...
Kedves Jobbosok!megint tévedtetek!De a vezéretek is...ezért vagyok most ÉN kormánypárti!
Előzmény: Sztefus (62)
Sztefus Creative Commons License 2002.06.11 0 0 62
"amúgy nyilván nem azért oly gazdag,mert hülye..."
Ilyen zavaros, eredeti tőkefelhalmozásos időkben még ez sem biztos.

Megyóval az a baj, hogy hallgat a Grasham stikliről, márpedig nem jó az olyan miniszterelnök, akinek olvad a vaj a fején.
Az ilyen ki van szolgáltatva a csaholó kutyáknak a saját pártján belül is, és úgy paríroz, ahogy a pórázát rángatják.

Előzmény: rich.mond (60)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.06.11 0 0 61
Érdekes volt átolvasni egy olyan topicot, ami ápr. 1-én íródott, mikor még az első forduló sem ment le. Nagyjából úgy volt kezelve M.P., mintha valami gyogyós báb lenne - őszintén szólva az a benyomásom, hogy akik szimpátiával írtak róla, azok sem hittek a győzelmében. (Mellesleg én se.)

Hát kérem, itt van az eb elhantolva, és itt találjuk meg a választ arra, hogy Orbán Viktor mennyire tehetséges politikus. Egy frászt tehetséges! Egy teljesen szürke emberrel szemben nyert - pusztán azért, mert a "legtehetségesebb" (volt)miniszterelnökünk mindent megtett a vesztesége érdekében egy olyan gazdasági állapotban, amikor semmit nem kellett volna tennie, és mégis újraválasztották volna.

Ha nem osztotta volna ketté az országot jókra meg rosszakra.
Ha csak amolyan Úrassan lopott volna, és még nem is röhögött volna a képünkbe.
Ha nem alakított volna ki személyi kultuszt az ő bírálhatatlanságáról - és még sorolhatnám.

Most ott tartunk, hogy senki és semmi nem drága neki azért, hogy a közbeszéd másról szóljon, mint az ő gazdasági bűncselekményeikről. Nem drága neki az ország stabilitása (v.ö. "választási csalás", "szavazatok újraszámlálása", sejt körök stb - mellesleg nem tudom hányan emlékeznek a megboldogult Hazafias Népfrontra, én még emlékszem, ugyanaz a módszer).

Na mindegy egyelőre ennyit, mindenesetre érdemes lenne felhozni még néhány másik nagyjából kultúrált topicot a választásokat közvetlenül megelőző időkből.

rich.mond Creative Commons License 2002.06.11 0 0 60
Hmmm.Így lesz Megyóból is nagy politikus.Beállították jobbról mindenféle szerencsétlen félnótásnak,oszt meghívja minden nyugati politikus,meg a Putyin,ráadásul még itthon is "rendet tart" párton belül.Miből gondoljátok,hogy Kovács irányít?Mert jobban tud beszélni?Ugyan már...
Neki minden hazai és kfdisiker kétszeres pofon a jobboldalnak!!!
Hajrá Medgyessy!

ui:amúgy nyilván nem azért oly gazdag,mert hülye...

Előzmény: Fuly (59)
Fuly Creative Commons License 2002.05.30 0 0 59
Sajnos, ez a személyi egészen sokaknál megvan.

Sőt, egyfajta új vonás is van személyi kultusz téren: a pozitív mellett kialakultak negatív kultuszok is. Az érintettek bármit mondanak vagy nem mondanak, tesznek avagy nem tesznek, mindenképpen a céltábla közepén találják magukat.

SZVSZ. Az "Orbán-kultusz" egyik fő támogatója az Orbánt fantasztikusan, egyedien szemét politikusnak beállító médiaellenszél volt.
Tudod, szél alatt lehet a leggyorsabban vitorlázni! :))

Előzmény: Tamás (58)
Tamás Creative Commons License 2002.05.30 0 0 58
Nézd, arról nem én tehetek, hogy jópár emberkénél itt akkora személyi kultusz alakult ki, hogy a fal adja a másikat.

Meglepődnél, ha tudnád, hányan vannak. Egyébként észre lehetne venni amúgy is, de hát érthető okból egyeseknél ez nem sikerül. Na vajon mi is az az ok? :-)

Előzmény: Fuly (55)
Fuly Creative Commons License 2002.05.30 0 0 57
Megnéztem az MTI-n is, de ott sincs szó a 3 nyelvről.
Tudsz bővebbet, pontosabbat?
Előzmény: rich.mond (51)
Fuly Creative Commons License 2002.05.30 0 0 55
Te teljesen hülyee vagy.

Remélem nem halálos, kezeltesd magad.

Előzmény: Tamás (54)
Tamás Creative Commons License 2002.05.30 0 0 54
Az a bajuk Medgyessyvel, hogy megölte az istenüket. Lenyomta a Viktort. Jajjanyám. Hogy képzelte ez a %!%Z/%tr==/%/+"!+...

Akkor is:
Vik-tor! Vik-tor!

:-))))))))))))))))

Ja, és bizony ezt sokan előre sejtették közülük. Ha nem, annál nagyobbat üthetett a dolog... :-)

zsemlemorze Creative Commons License 2002.05.30 0 0 53
"Kiszorította az MSZP vezetéséből Baját,Hornt,nagy Sándort.És tényleg megújúlt az MSZP. "

Ez jó... Ez teccik.
Te télleg elhiszed, hogy MP, aki nem is tagja a pátnak, kiszorította őket???

Mellesleg Baját egy jó kis államtitkári állásba szorították ki, bárki is tette...:)
Vazze', szóljon már valaki MP-nek, aki jóba van vele, hogy szorítson már ki engem is! :-DD

Előzmény: rich.mond (51)
Fuly Creative Commons License 2002.05.30 0 0 52
Kedves rich.mond,

a külügyi "sikerek" esetében én mindig szkeptikus voltam, az is maradok.
Ilyen megbeszéléseket ilyen fórumokon minden új miniszterelnöknek össze lehet hozni. Valszeg Orbánnak is simán összehozták volna.

3 nyelvű beszéd: ettől tartok. Ha nem felolvasta, hanem hasonló bakiaránnyal rögtönzött, mint itthon szokta, nos, ez a háromnyelvűség akkor nem egy nagy előny.
Nem mellesleg: SZVSZ nem kell 3 nyelven elmondani egy beszédet. Egy nyelven kell, legfeljebb 3 nyelven hozzá az üdvözlő szavakat.
Az egy nyelv lehet magyar is, van elég tolmács.:))
Sokkal jobb, mert az ember soha nem otthonos tökéletesen egyetlen idegen nyelvben sem, és ekkora plénum előtt nem mindegy.
Külön érdekesség, hogy mely nyelvek voltak ezek. Ugyanis (hacsak nem a nyelvtudás fitogtatása a cél), akkor egyértelmű orientációs üzenetet hordoznak. MP SZVSZ angolul, franciául és talán oroszul beszél eléggé idegen nyelven. Hülye helyzet, hogy pont most töri meg a német orientációt...

Na, mindegy, meglátjuk.

Az én legutóbbi hozzászólásom a választási ígéretek valószínűtlenségéről szólt, ez azóta megerősödött bennem.

Üdv
Fuly

Előzmény: rich.mond (51)
rich.mond Creative Commons License 2002.05.30 0 0 51
Nos,ez egy régi topic.A római út után azért érdemes lenne elgondolkozni azon,hogy a jobboldal által leírt "motyogi megyó" három nyelven megtartott beszéde,Putyin,Bush,és Berlusconival való csevelye után is úgy gondoljátok,hogy alkalmatlan e miniszterelnöknek.
Kiszorította az MSZP vezetéséből Baját,Hornt,nagy Sándort.És tényleg megújúlt az MSZP.
Tudom,most azt várjátok,hogy vegyem le a szemellenzőt...nos,Fuly olvtárs rájött már,hogy tévedett?-utolsó hozzászólása...
Fuly Creative Commons License 2002.04.25 0 0 50
Sorry, kedves rich.mond,

tudsz adni valamilyen forrást, hogy hol ígért a Fidesz többet?

Idénre -tudtommal- a Fidesz semmilyen ígéretet nem tett a kampányban a korábban vállalt kötelezettségekene felül.

Előzmény: rich.mond (49)
rich.mond Creative Commons License 2002.04.24 0 0 49
ja.A fidesz meg tudja csinálni a béremelést,az MSZp meg nem.Igaz?
Jövő felélése...hangzatos kicsim,nagyon hangzatos.Csak tudod nem ők csináltak akkora államházt. hiányt,hanem a fityesz.Ráadásul nézd már meg a fityesz igéreteit!!!Összegben többet igértek,a szocik meg,mint lent emlitettem,még spórolhatnak itt-ott.Ideje már,hogy az ápolónőket végre megfizessék!
Előzmény: Fuly (48)
Fuly Creative Commons License 2002.04.23 0 0 48
Megmondom, mi a bajom.
Ugyanaz, mint a választások előtt: az, hogy minden mindegy alapon ígért.
És most rettenetesen nehéz lesz ezeket tartani, illetve, hogy durvábbat mondjak, egyenesen BAROMSÁG.
Baromság pl., mert az 50%-os béremelések elvisznek MINDEN forrást, ami az ágazati átalakításokhoz kellene.
Baromság, mert 75 eFt(+25/33%hűségjut.!) ápolónői minimálbér mellett mennyit adsz az orvosnak?
Baromság, mert hogy fog ilyen bérviszonyokkal pedagógus életpályát csinálni?

Tiszta populizmus, a jövő felélése, amit művel.

Előzmény: rich.mond (44)
rich.mond Creative Commons License 2002.04.23 0 0 47
:)))))))
Előzmény: kheiron (46)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!