Keresés

Részletes keresés

kifli Creative Commons License 2002.04.16 0 0 6
kérdeztem, nem állítottam

Előzmény: szigetelőszalag (3)
polites Creative Commons License 2002.04.15 0 0 5
"mszp =/= kommunista."

?????
ha-ha-ha

Hát akkor olvasgad kedvenceid vezérének, H. Kovácsnak halhatatlan szavait 1977-ből:


1917-ben, amikor Oroszországban győzött a Nagy Októberi Szocialista Forradalom, és megalakult a történelem első munkás-paraszt állama, kevesen értették meg ennek az eseménynek az egész emberiség fejlődését befolyásoló jelentőségét" - kezdi könyvét Kovács László. "A Szovjetunió dolgozó népe az elmúlt hatvan év alatt a kommunista párt vezetésével gigászi erőfeszítések árán anyagi erővé változtatta a tudományos szocializmus eszméit.""A Szovjetunió léte, gazdasági ereje ma a világbéke legfőbb biztosítéka. Társadalmi és gazdasági fejlődése ragyogó példája a kizsákmányolástól felszabadult dolgozó nép mérhetetlen alkotóerejének.
"A technológiai fejlődés magas szintjére eljutott tőkés országok ma az egyre mélyülő általános válság problémáival küzdenek. Ezek a problémák: szegénység a bőség közepette, a környezet romlása, az intézményekbe vetett hit elvesztése, a városok irányíthatatlan terjeszkedése, a foglalkoztatottság bizonytalansága, a fiatalság elidegenedése, a hagyományos értékek elvetése, infláció és más pénzügyi, gazdasági zavarok."

"Az anyagi fogyasztás növekedésével és a lakosság lakás- és életkörülményeinek javításával egyidejűleg megnövekszik azoknak az intézkedéseknek a súlya és mérete is, amelyek a munkafeltételek, a műveltség, a kultúra, az egészségügyi ellátás terén hoznak jelentős előrehaladást. Ily módon az életszínvonal emelésének feladata jellegét tekintve olyan összetett feladat, amely a szocialista életmód további tökéletesítésére, a szocializmus mélységes humanizmusának, szociális fölényének teljes kibontakoztatására irányul.

A Szovjetunióban is szilárdan fennmarad a szocialista fejlődés egyik nagy vívmánya, a teljes foglalkoztatottság.
Az SZKP XXV. Kongresszusa által kijelölt feladatok közül az egyik legfontosabb, valamennyi népréteget érintő cél a reáljövedelmek növelése. A reáljövedelmek növekedésének egyik forrása a bérek és fizetések emelkedése. A tizedik ötéves tervidőszakban befejeződik a kilencedik ötéves tervben megkezdett bérpolitikai intézkedéssorozat, amely a termelőszférában dolgozók minimális bérének felemelésére irányul, és megkezdik a minimális keresetek és fizetések újabb felemelését.

Az SZKP szociális programjának, a lakosság életkörülményei javításának fontos eleme a lakásépítés. A dolgozók élet- és munkakörülményeinek folyamatos javítását a párt nem csupán a termelési hatékonyság növekedése eredményének, hanem egyben elengedhetetlen előfeltételének tekinti.

A szovjet egészségügyi ellátás, amely már ma is igen magas színvonalú és a világon a legsokoldalúbb egészségvédelmet biztosítja, újabb minőségi színvonalra fejlődik. A kórházak, klinikák hálózatának bővülése mellett az orvosi ellátás minőségét, az orvosok és a középfokú szakképzettségű egészségügyi személyzet munkájának szervezettebbé, hatékonyabbá tételét tekinti a tizedik ötéves terv az egyik fő feladatnak a lakosság egészségvédelme területén."

Az emberi munka minőségének általános fejlődése utat nyit az emberi élet, a társadalmi lét minőségének fokozódásához. Ennek felismerésére csak a marxista-leninista párt képes, a társadalom tevékenységének ilyen irányú megszervezése csak a fejlett szocializmusban lehetséges."


Ugyanaz a szófosás, mint amit ma nyomat a TV-ben.
Már 25 évvel ezelőtt is a minimálbér majdani felemeléséről szónokolt.

:)))))

Előzmény: szigetelőszalag (3)
zividivi Creative Commons License 2002.04.15 0 0 4
/".... Kezdte Kövér a "vidéki, elsőgenerációs értelmiségi" fiúk emlegetésével,..."/

Nincs igazad! Ha olvastad volna a Kende könyvet, tudhatnád, hogy pesti "citoyenek" mennyire lenézték a "vidéki" srácokat már a Bíbó kollégiumban is.

Előzmény: szigetelőszalag (1)
szigetelőszalag Creative Commons License 2002.04.15 0 0 3
Na úgy látom nincsen miről tárgyalnunk. Azt hittem ettől egy picivel több eszed van.
Természetesen:
kommunista =/= urbánus,

mszp =/= kommunista.

Előzmény: kifli (2)
kifli Creative Commons License 2002.04.15 0 0 2
urbánus=kommunista?
Előzmény: szigetelőszalag (1)
szigetelőszalag Creative Commons License 2002.04.15 0 0 1
Szerintem tetten érhető, csak az a baj, hogy pont Viktorék voltak azok, akik avíttnak-meghaladhatónak tekintették ezt a fajta szembeállítást. S most ennek pont ellenkezőjét teszik. Kezdte Kövér a "vidéki, elsőgenerációs értelmiségi" fiúk emlegetésével, aztán ez most a kampány során nagyon egyértelművé vált. Lassan Viktor úgy kezd viselkedni, mint a nép atyáskodó gyereke, aki tudja, hogy mi a tuti. Tetten érhető ez szerintem a "vidék" megszólításával, valamint a főváros-vidék szembeállításában.
Előzmény: kifli (-)
Piócásember Creative Commons License 2002.04.15 0 0 0
lehet, hogy a kultúra rovatban lenne ennek az egyébként érdekes témának a helye...

ja, és 0

kifli Creative Commons License 2002.04.15 0 0 topiknyitó
szerintetek a Fidesz és az MSZP/SZDSZ szembenállása mennyiben tekinthető, illetve foglalja magában a klasszikus népies urbánus szembenállást? ez valami új dolog-e vagy a régi lemez (népi v/s urbánus) új köntösben?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!