Keresés

Részletes keresés

Jaffa5 Creative Commons License 2014.12.05 0 0 419

Szerintem ez segít a választásban: http://mainecooncica.wordpress.com/cim1/kivalasztas/

 

Előzmény: meneruwa (418)
meneruwa Creative Commons License 2014.12.04 0 0 418

Hátha segít valakinek épp a választásban: http://arkenstonemainecoon.hu

banda-vezér Creative Commons License 2014.11.03 0 0 417

Húúú, Te aztán körültekintő, tudatos vásárló vagy.

Mit szeretnél velük?

Szaporítani?

 

 

Ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt:

http://mainecooncica.wordpress.com/cim1/kivalasztas/

Előzmény: urali (416)
urali Creative Commons License 2014.08.12 0 0 416

Sziasztok !

 

Szép main coon cicákra és némi kp-ra cserélném vérnyomás és arhytmia mérőm macskáknak ,kutyáknak !

Komoly szerkezet új ára nettó 1499euró

Ha valakit érdekel email címem nyilvános .

 

Jaffa5 Creative Commons License 2013.08.24 0 0 415

Még egy gondolat.

Ha valaki nem tud jó helyről, tesztlet cicát venni, akkor inkább ne vegyen MC-t.

Ne támogasson szaporítót azzal, hogy macskát vesz tőle, mert akkor csak tovább bíztatja, hogy csinálja csak, elkelnek a kicsik.

Akkor inkább fogadjon örökbe egy menhelyről cicát:

 

http://www.zoldmenedek.hu/index.php?page=macskak

 

Nekem ő a kedvencem, ha nem költöztünk volna lakásba már elhoztam volna 3. cicának . . . . . meseszép:

 

Jaffa5 Creative Commons License 2013.08.24 0 0 414

Na, hát akkor beteszek ide egy linket, hogy aki cicát keres, ezeket a szempontokat vegye figyelembe, hogy kitől vegyen végül:

http://mainecooncica.wordpress.com/cim1/kivalasztas/

 

Ha nem akar így járni mint én, itt egy link, olvassátok el, és a végén majd kiderül, miért is kell a tesztlet cica:

http://zserbo.hupont.hu/

 

Ma már minkdkét cicám tesztelt, és érdekes módon már elmúltak 3 évesek, nem úgy mint szegény Zsebikém, akinek elég rövid idő adatott meg.  :-(

 

Mostani két cicámról kép:

 

Bonanza of El Dorado

 

 

Magaskawee Purple Rain

 

 

 

Zserbó cicám, aki meghalt 2,5 évesen HCM-ben:

 

 

 

 

 

Zserbó törzskönyve:

 

 

 

 

 

Leírom mindenhol hogy jártam a cicámmal.

Aki ezen kiakad, nem tetszik neki, na az a szaporító.

Kb. a magát tenyésztőnek mondók 80%-a.

Igen, vállalom, és nem zavar ha a macskakiállításon úgy néznek rám a tenyésztők/szaporítók mint a véres rongyra, utálnak érte, mert felhívom a kiscicát vásárlni szándékozók figyelmét, hogy VIGYÁZZANAK HONNAN VESZNEK KÖLYKÖT!!!!

 

 

 

 

 

Babett-Kesh Creative Commons License 2013.08.21 0 0 413

Sziasztok! Szerintetek van maine coon a cicusokban?

Babett-Kesh Creative Commons License 2013.08.21 0 0 412

cleo86 Creative Commons License 2013.08.16 0 0 411

Olyan kis-nagy cicám akinek kifejezetten jó ha sokat vannak otthon vele nekem is lenne, csak ő nem vörös :D

Előzmény: Qvi (406)
cleo86 Creative Commons License 2013.08.12 0 0 410

Kb 10 percig írtam egy hozzászólást, de mikor el akartam küldeni jött a nagy semmi :(

Sajnos mégegyszer nem tudom pont ugyanazt leírni, szval ez lehet egy rövidítettebb változat lesz.

 

Kedves Qvi!

 

Amennyire tudok, szeretnék válaszolni a kérdésidre.

 

Melyik tenyésztőket ajánljátok?

Mikor én kerestem cicát több tenyésztő honlapjára is felmentem megnézni hogy milyen cicáik vannak (én feketét kerestem), megnéztema  szülőket is, és ahol tetszett a rokonság, azon tenyésztőknek írtam.

A hirdetésekben a képeket alaposan szemügyre véve arra is rá tudsz jönni, hogy milyen tartási körülményeik lehetnek a ciácáknak. Érdemes figyelni arra is, hogy ha érdeklődsz milyen hangvételű választ kapsz, mennyire tűnik szakértőnek az illető a témában.

Az itteni maine coon topikon kívül érdemes közösségi oldalakon is rákeresni olyan csoportokra, ahová ezen fajta szerelmesei írnak.

 

Mikor én kerestem cicát, eleve úgy írtam be a keresőbe hogy fekete maine coon (értelemszerűen feketét szerettem volna :) ). Megnéztem az eredményeket, esetleg egyik tenyésztőnél nem találtam, akkor a honlapon lévő valamelyik linkre kattintva folytattam a kutatást, hátha.

Végül a néhány fotónak és a személyes találkozásnak köszönhetően Kevin mellett döntöttem, aki fekete-fehér (testvére volt fekete). Ő is Catyscoon cica.

Ha több cicát is "kiszemelsz" magadnak és nincsenek messze tőled vagy egymástól a tenyésztők érdemes megnézni őket és utána dönteni. Személyes találkozáskor sokminden eldőlhet :)

 

Megközelítőleg mennyibe kerül egy kiscica ezeknél a tenyésztőkél?

 

Ez elég változó, adott tenyésztőnél tudsz érdeklődni, de kedvencnek (ivartalanítási kötelezettséggel vagy már eleve ivartanalítva) kb. 80-130.000.-Ft körül mozog az áruk
http://www.catsofeurope.eu/?a=public&f=viewpage&menuid=menu2 (itt találsz egy összehasonlító táblázatot hogy mely fajtáknak kb mi az áruk)

 

Mennyivel eszik többet egy Maine Coon egy átlagos macskánál?

Ez azért nehéz kérdés, mert vannak étkesebb házicicák, és kevésbé étkes maine coon-ok is. Nagyjából 2-3 normál étvágyú házimacs szükségletéhez lehetne hasonlítani. Persze a prémium étrendet érdemes betartani, mert lehet hogy drágább, de nem annyira költséges ha kevesebbre van szüksége a macskának belőle, és az "egészségének sem árt" :)

 

Első szobacica révén milyen óvintézkedéseket tegyünk a lakásban?

A szúnyogháló nagyon jó ha van, mert szeretnek az ablakban(is) ücsörögni. Ha az erkély hálózással macskabiztossá tehető azt is érdemes megcsinálni, mert biztos nagyon szeretné.
Ezen kívül a szobanövényekkel érdemes vigyázni, mert van amelyik mérgező a macskának, nem jó ha megrágja.
Sok polc, plafonig érő macskabútor (hogy ugráskor fel ne borítsa :) ), olyan hely a vizestálnak, ahol nyugodtan pancsolhat. Nagyjából ezekre lehet szükséged az "alap" dolgokon kívül (etető, macskaalom, kaparófa).
Első nekifutásra biztos nem sikerül, hogy ne legyen amit arrébb kell rakni, mert ahogy belakja a macska a környezetét, úgy alakít ki magának újabb és újabb fekhelyeket, játszótereket :)
Az elektromos kábelekre érdemes még odafigyelni, mert szeretnek rágni (főleg fiatal korban).
Mivel cicád már volt, azt te is észre vehetted hogy olyanok, mint egy rossz gyerek. Nagyon okosak, tudják mit nem szabad, de ha nem figyelsz oda, azért is próbálnak kicselezni, hogy csak egy kis ideig és élvezhessék a "tiltott gyümölcsöt".
Én nem szoktam kiabálni a macskákkal, nem "fenyítem" őket, így ha már kissé erélyesebb szólok rájuk tudják hogy baj van, és indul az iszkiri, tetthely elhagyás :)

 

Egy Main Coon mennyivel jelenthet több gondot szőrhullatás és allergia szempontjából egy átlagos macskánál, folyamatos fésülés mellett?

Nekem az állatorovosom mondta egy érdeklődő személynek, hogy nem hullajt többet, csak jobban látszik :) Mivel észrevehetőbb, ezért zavaróbb is lehet. Allergia szempontjából nem tudom mi a helyzet, de ha jól tudom az ember nem magára a szőrre, hanem a szőrben lévő anyagra allergiás. Ezért leginkább az zavarhatja jobban, hogy a hosszabb szőrszál jobban irritál.
Volt aki azt mondta, hogy mivel puha szőre van a cicának, könnyebb takarítani mint egy rövidszőrűét. Állandó fésülés mellett is hagyhat el szőr a lakásban, "kopaszra" fésülni pedig nem rédemes, mert egyik ékétől szabadítanád meg :)

 

Remélem tudtam segíteni, ha valamit rosszul írtam majd kijavítanak :)

 

U.i.: Krampusz cicád nagyon szép, aranyos :) Jól látom hogy nincs farka?

Előzmény: Qvi (406)
küf Creative Commons License 2013.08.10 0 0 409

Szia!

A mi gyönyörű egészséges vörös-ezüst hatalmas cicánk is a Catyscoon kennelből való, nagyon jól szocializált, barátságos, emberszerető. Imádjuk. Katival igen jó kapcsolatban vagyok, rendszeresen beszámolok neki, és rengeteg hasznos tanácsot ad, ha hozzá fordulok. 

Előzmény: Qvi (406)
Szabó Kati Creative Commons License 2013.08.09 0 0 408

Szia Qvi!

 

Nem tartom magam szaporítónak, ha gondolod, nézd meg a honlapomat, van most egy gazdira váró vörös kandúrom!

www.catyscoon.hu

 

Kati

Előzmény: Qvi (406)
TheMilkShake Creative Commons License 2013.08.08 0 0 407

Szia!

 

Én májusban vásároltam egy gyönyörű szép vörös-fehér kandúr maine coon-t, akkor volt 12hetes, de már tavaly december óta vártam rá, azóta vagyok kapcsolatban a tenyésztővel, aki egy nagyon jó fej csaj. Csak ajánlani tudom őt, www.aboriginalmainecoon.hu a honlap címe..

Még meg sem született a cicám, már akkor nagyon jó viszonyt ápoltunk, segített, minden hülye kérdésemre türelemmel válaszolt, többször jártam náluk, megismerkedtem a cica szülőkkel, nagyon jó élmény volt. 

 

90 ezer forintért vásároltam

 

Ő az első cicám, úgyhogy nem tudom, hogy mennyivel eszik többet egy házicicánál, de : a royal canin maine coon kitten 4kg-s tápja 3hónapig volt elég, úgy hogy ez a száraztáp mindig van a cicus előtt, ezen kívül pedig alutasakost kap reggel és este fél-fél tasakkal, de nem mindig eszi meg, sőt ebben a melegben csak reggel kap, mert ha kétszer adok neki csak beleeszik néhány falatot és otthagyja, így viszont reggel már éhes és megeszi

Ezen kívül nem is eszik meg nagyon semmit, max egy kis gépsonkát fogad el

 

Ami a lakásban veszélyben van, az elsősorban a függöny, semmilyen trükk nem válik be, szóval amíg kicsi addig mindenképp olyan függönyt tegyél fel amit nem sajnálsz :)

 

Ha esetleg van még kérdésed, szívesen válaszolok!!

 

Üdv: Eszter 

Előzmény: Qvi (406)
Qvi Creative Commons License 2013.07.26 0 0 406

Sziasztok,

 

Új vagyok a fórumon (külön ezért egisztráltam) és egyedül itt az index fórumokon találtam elég nagy és aktív topikokat a fajtával kapcsolatban.

Barátommal most költöztünk össze Kecskeméten egy negyedik emeleti albérletben és mivel én otthonról dolgozok, elég sokat vagyok otthon egyedül. Az otthoni, két éves Krampusz nevű cicám is nagyon hiányzik, akit sajnos higiéniai okokból nem hozhattam magammal (kinti cica és tavaly ősszel volt egy nagyon csúnya balesete amiből csodával határos módon felépült, de sajnos azóta is néha vizelettartási gondokkal küzd, így nemigen lehet belőle szobacica). Csak az nyugtat meg, hogy a szüleim és a nagymamám is szeretik és gondoskodnak róla, bár még így is eléggé rosszul érzem magam amiatt, hogy nem hozhattam el. Mindig is szerettem volna egy szobacicát (bár reméltem, Krampusz lehet az) és a barátommal a Maine Coon fajta mellett döntöttünk, viszont nem tudjuk, melyik az interneten talált tenyésztők igazi tenyésztők, és melyek a magukat tenyésztőnek kiadó szaporítók. Még véletlenül sem szeretnénk zsákba macskát venni, szaporítókat támogatni pedig végkép nem. Ezért fordulok most hozzátok;

 

Melyik tenyésztőket ajánljátok?

Nem kell közel lennie Kecskeméthez. Elsősorban félhosszú szőrű vörös/vörös-fehér kandúrkát keresünk de természetesen a többiek is érdekelnek minket.

 

Megközelítőleg mennyibe kerül egy kiscica ezeknél a tenyésztőkél?

Nem zsákbamacskát veszünk, ezért megadjuk a módját, ha kell. De azért jó lenne tudni, mennyit is tegyünk félre.

 

Mennyivel eszik többet egy Maine Coon egy átlagos macskánál?

 

Első szobacica révén milyen óvintézkedéseket tegyünk a lakásban?

Minden ablakon van szúnyogháló, viszont az erkélytől távol szeretném tartani a cicust.

 

Egy Main Coon mennyivel jelenthet több gondot szőrhullatás és allergia szempontjából egy átlagos macskánál, folyamatos fésülés mellett?

 

Előre is köszönöm a válaszokat, nagyon sokat segítenének és én biztosra szeretnék menni, hogy a cicus egészséges, biztonságos és boldog életet élhessen.

Ha bármilyen tanácsotok van, azt is nagyon szívesen látjuk!

 

-Timi

 

Ui.: Megpróbálok mellékelni egy relatív friss videót Krampuszról :)

 

huanita14 Creative Commons License 2013.07.14 0 0 405

Sziasztok! 

Új vagyok itt a topikon, 2 nappal ezelőttig én is maine coon-os voltam, de sajnos elpusztult  cicám.

Elég hosszú időre visszamenőleg elolvastam a hozzászólásokat, és azt a következtetést vontam, hogy le, hogy a tagok szívükön viselik a fajta sorsát ezért döntöttem úgy, hogy csatlakozom.

Kb. 2 évvel ezelőtt került hozzám egy maine coon, mondhatnám úgy is hogy megmentettem a gazdájától, rettenetesen rossz állapotban, nem volt 5 kiló, a szőre mint a drótkefe, nyakig tele bolhával, szörtüszőatka, phyoderma és egyebek. Szinte heti rendszerességgel jártuk az állatorvost, de a rengeteg törődés és szeretet meghozta a gyümölcsét, szerintem gyönyörű lett.

Addig nem ismertem a fajtát és bevallom kicsit féltem tőle a termete miatt, előtte csak perzsa és házi cicám volt, de kellemeset csalódtam és beleszerettem.

Sajnos 2 nappal ezelőtt elvesztettem az én drága Boriszomat (törzskönyv szerint: Silvardo Cats Bajnok, mondjuk ezt nem értettem, de már erre a névre hallgatott)

Nagyon nehezen viselem, a nap minden percében eszembe jut és sokat sírok is miatta, ma reggel is nézegettem a képeket és a videókat, és tessék, bőgés lett a vége, most is a sírás kerülget, pedig csak írok róla.

De mindegy, ne higyjétek, hogy panaszkodni akarok, csak még friss és nagy a fájdalom.

Szóval a lényeg, tetszett a fórumozók hozzáállása, pl.: szaporítók hirdetéseinek töröltetése, megjegyzem én találtam 25000,-ért is, törzskönyvvel, 2x oltva, féregtelenítve.

FELHÁBORÍTÓ! Csak amit leír, az többe kerül!

Jelenleg sajnos nem állok úgy anyagilag, hogy vegyek egy kiscicát, azért gondoltam, hogy írok ide.

Szívesen örökbe fogadnék rossz körülmények között élő maine coon-t, vagy ha csak valaki bármilyen okból kifolyólag nem tud tovább gondoskodni róla, akkor őt is.

Remélem a fényképek magukért beszélnek és bebizonyítják, hogy nálam kellő szeretetet és gondoskodást kapna a cica.

 

Így nézett ki, amikor hozzám került, borzasztó!

 

1 héttel később, már van fénye a szőrének, itt látszanak a hegek is, a gazda szerint a frontline-tól lett ilyen:

 

1 hónap után, itt már alakulunk:

 

Ereje teljében, itt már 9,5 kg volt:

 

És így szerettük egymást, ez az egyik kedvenc képem:

 

Na meg ez is, azok a mancsik imádnivalóak:

 

Röviden ennyi a történetünk. Köszönöm a lehetőséget, hogy elmondhattam mit érzek.

Szép estét mindenkinek!

 

Dominik18 Creative Commons License 2013.06.29 0 0 404

Érdekelne, egy Hófehér Maine coon kölyök cica, pénzért is, de akár ajándékba is :)

email: zsiroszacsi@citromail.hu

Ulfang Creative Commons License 2013.04.02 0 0 402

szilasiangelakukacgmail.com

Előzmény: Ulfang (401)
Ulfang Creative Commons License 2013.04.02 0 0 401

Sziasztok !

1 cuki kandúrka  még gazdira vár ! Kizárólag kedvencnek !
a fb-on Nicolas. Borsodiak vagyunk . 

   

cleo86 Creative Commons License 2013.03.24 0 0 400

Még gazdira váró cicák!

 

Inormációk, képek, elérhetőségek:

www.freevascoon.atw.hu

 

Antonio

 

 

Asgard

hmhmhm30 Creative Commons License 2013.03.21 0 0 399

Fenn vanak a képek a honlapon a kicsikről: http://www.aglowcoons.hu/K%C3%B6lyk%C3%B6k.html

 

ízelítő:

 

 


cleo86 Creative Commons License 2013.03.20 0 0 398

Kedves Gáspár Kata!

 

Elnézést hogy csak most írok, de eddig nem jártam ezen a topikon.

Még meg van Antonio.

A www.freevascoon.atw.hu oldalon talál róla friss képeket.

 

Az oldalon feltüntetett e-mail címen keresztül írjon rám, és megírom az árat, esetleg ha egyéb kérdés felmerült önben örömmel válaszolok.

Sajnos itt nem látom az e-mail címét, ezért nem tudok írni önnek.

Előzmény: Kata Gáspár (393)
Jaffa5 Creative Commons License 2013.03.11 0 0 397

Anyád cserélt volna el inkább téged egy kiló kenyérre! 

Előzmény: Azsuzsuka (388)
Jaffa5 Creative Commons License 2013.03.11 0 0 396

Jól vigyázz, mert ha valami teszteletlen kandúrt engedsz a kislány közelébe, bármi halálos betegséget elkaphat, és rámehet a Te kislány cicád is. Még akkor is ha a kandúr egészségesnek néz ki.

Nem véletlenül hívják macskaaids-nek az egyiket pl., ugye, meberen se látod ha aids-es . . . 

 

Olvasgass ezen a honlapon.

http://mainecooncica.wordpress.com/cim1/kivalasztas/

 

Akinek van tesztelt kandúrja, az meg nem adja oda külső fedezésre, mert nem kockáztatja a saját állományát, kandúrját.

 

Szóval ha kapsz kandúrt valakitől, az csak szaporító lehet aki ad, . . . aminek az útján most te is elindultál . . . .

Előzmény: Obara (395)
Obara Creative Commons License 2013.03.10 0 0 395

Maine coon nőstény cicámhoz keresek fedező kandúrt bp-en. erdeklodj.2012@gmail.com

kombu Creative Commons License 2013.03.07 0 0 394

Ezek nem bélyegek, hanem élőlények te szerencsétlen , fogyatékos, szociopata szardarab. Bár lehet jobban jár a kutyád ha megszabadul tőled.

Előzmény: Azsuzsuka (388)
Kata Gáspár Creative Commons License 2013.03.07 0 0 393

antonio banderas kiscica megvan még??

ha igen menyibe kerül?

előre is köszönöm a választ

Előzmény: cleo86 (392)
cleo86 Creative Commons License 2013.02.23 0 0 392

Még három kis rosszcsont cica várja szerető gazdája jelentkezését.

 

A picik nagyon játékosak, dorombólósak, családi körülmények közt nevelkednek, lakásban szabadon mozoghatnak.

Oltva, féregtelenítve Royal Canin tápcsomaggal költözhetnek új otthonukba.

 

további képek és infok a szülőkről:

www.freevascoon.atw.hu

 

 

Ulfang Creative Commons License 2013.02.01 0 0 391

Egy szibériai csíkos mókust én is szeretnék :-p,sztem a macskáim is örömmel fogadnák, naaagyon szeretnek "mozizni, csak a mókuska nem bírná sokáig a "kiképzést" :-(
 Innen jó a kilátás. Bettyke éppen unatkozik.

Előzmény: Törölt nick (390)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.01 0 0 390

A Maine Coon topicban már megmondták neki az őszinte tenyésztői véleményüket :-)

 

 

Átlag félévente másmilyen állatot keres ( Sziasztok!Minden vágyam egy szibériai csikos mókus,ha esetleg valaki tudna segiteni .. ) lehetőleg ajándékba...

Előzmény: Lora1213 (389)
Lora1213 Creative Commons License 2013.02.01 0 0 389

Ezek élőlények, érzéssel, értelemmel.   Nem szokás csereberélni őket.

Előzmény: Azsuzsuka (388)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!